Všetky fóra
O fóre
Voľná diskusia
Predstieranie |
|
V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
|
|
|
|
Odoslaný - 04 august 2011 : 18:15:41
|
|
|
Odoslaný - 04 august 2011 : 18:26:53
|
citácia: nacizmus bol odkedy ateistickou doktrinou? mozes citovat napr z knihy Mein Kampf? ja som tu knihu cital a veru o ateistoch tam nepadlo ani jedno jedine slovo, no krestania su tam dost casto spominani
Ten, kto sa sprava ako keby nebolo Boha a zabija knazov a veriacich a ma v plane zotrocit ci vyhladit cele narody, ten je ateista.Moze spominat krestanov kolko chce. Hitler to velmi rad robil hlavne pred volbami. Kto chcel vstupit do SS musel vystupit z cirkvi. To su jasne fakty.
citácia: podla coho sa spravali? ateisti maju nejaku knihu, podobnu biblii, v ktorej je opis toho ako sa maju spravat?
Naco je ateistovi kniha podla ktorej sa ma spravat?Ved ani saxsax ani ty ju nemate a napriek tomu ste ateisti. Aj Voltaire, ci Lenin ci Stalin nemali ziadne knihy podla coho sa spravat, a boli to ateisti, vyznavali tzv. vedecky ateizmus. |
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 1564 ~
Člen od: 25 november 2007 ~
Posledná návšteva: 14 február 2013
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 04 august 2011 : 19:56:35
|
citácia: To ty, guest a Hitler ste uz traja pokrsteni ateisti. Pôvodne zaslal radar - 04 august 2011 : 18:15:41
nemaj obavy, ja pokrsteny nie som |
povodny GUEST635
He will learn... no king rules forever... |
Počet príspevkov: 2291 ~
Člen od: 16 november 2010 ~
Posledná návšteva: 04 február 2016
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 04 august 2011 : 20:08:20
|
citácia: Ten, kto sa sprava ako keby nebolo Boha a zabija knazov a veriacich a ma v plane zotrocit ci vyhladit cele narody, ten je ateista.Moze spominat krestanov kolko chce. Hitler to velmi rad robil hlavne pred volbami. Kto chcel vstupit do SS musel vystupit z cirkvi. To su jasne fakty. Pôvodne zaslal radar - 04 august 2011 : 18:26:53
to ze je ateista? kolkych knazov som zabil? kolko narodov som zotrocil ci vyhladil?
kolko kultur vyhladili krestania pod zamienkou misii?
citácia: Naco je ateistovi kniha podla ktorej sa ma spravat?Ved ani saxsax ani ty ju nemate a napriek tomu ste ateisti. Aj Voltaire, ci Lenin ci Stalin nemali ziadne knihy podla coho sa spravat, a boli to ateisti, vyznavali tzv. vedecky ateizmus. Pôvodne zaslal radar - 04 august 2011 : 18:26:53
a napriek tomu sme slusni ludia...ale zda sa keby krestania nemali svoju knihu zmenili by sa na besne zvery, co na to povies
voltaire vyznaval vedecky ateizmus? zaujimave, v dobe ked zil nic take ako vedecky ateizmus neexistovalo
ja neuznavam vedecky ateizmus, pretoze oblast ktoru skuma veda nema prienik s nabozenskymi konceptami, a teda ani s bohom; ja uznavam pozitivizmus a transhumanizmus a to ze som ateista s tym ma len malo spolocneho |
povodny GUEST635
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 04 august 2011 : 21:04:39
|
Ja neviem, prečo s radar vôbec diskutujete...je hlúpa a nevzdelaná. |
"Blázon si v srdci hovorí: „Boha niet.“ Skazení sú a ohavnosti páchajú. Nikto z nich nerobí dobre." - Žalmy 14:1 |
Počet príspevkov: 122 ~
Člen od: 01 júl 2011 ~
Posledná návšteva: 23 september 2012
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 05 august 2011 : 12:11:18
|
citácia: voltaire vyznaval vedecky ateizmus? zaujimave, v dobe ked zil nic take ako vedecky ateizmus neexistovalo
guest ja som hovorila o komunistoch, ze vyznavali vedecky ateizmus, nie o Voltairovi. Su rozlicne typy ateizmu.
Nechcela som ta urazit, ty aj saxsax ste slusni ludia, ja len hovorim, ze bolo aj plno ateistov,ktori sa nespravali ako ludia a ze naozaj, ako sa pise v clanku, to, co napachali krestania za 1000 rokov, to ateisti za sto. To su fakty. Proste su to nasledky dedicneho hriechu, a ateisti to maju stazene, lebo nie su chraneni milostou posvacujucou, preto, ak sa dostanu k moci, je to pre nich velke pokusenie.
Tym, ale nechcem povedat, ze nenesu zodpovednost za svoje ciny, lebo milost pomahajucu, Boh dava z lasky kazdemu, aj ateistovi, lebo nechce--"aby hriesnik zomrel, ale aby zil." On hovori:"Neprisiel som volat spravodlivych, ale hriesnikov."
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 05 august 2011 : 13:46:15
|
citácia: Ja neviem, prečo s radar vôbec diskutujete...je hlúpa a nevzdelaná. Pôvodne zaslal Godwin - 04 august 2011 : 21:04:39
Mt. 5, 22 No ja vám hovorím: Pred súd pôjde každý, kto sa na svojho brata hnevá. Kto svojmu bratovi povie: "Hlupák," pôjde pred veľradu. A kto mu povie: "Ty bohapustý blázon," pôjde do pekelného ohňa.
hm - pred veľradou by som sa nechcela ocitnúť.. hoci, ešte horší je ten pekelný oheň..
|
Počet príspevkov: 997 ~
Člen od: 07 júl 2011 ~
Posledná návšteva: 13 máj 2012
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 05 august 2011 : 13:56:50
|
citácia: [quote] ......pise v clanku, to, co napachali krestania za 1000 rokov, to ateisti za sto. To su fakty. .... Pôvodne zaslal radar - 05 august 2011 : 12:11:18
Nezmysel, to sa neda porovnať . |
Pokoj a dobro medzi nami. |
Počet príspevkov: 178 ~
Člen od: 18 apríl 2011 ~
Posledná návšteva: 10 apríl 2012
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 05 august 2011 : 14:22:46
|
citácia: Ja neviem, prečo s radar vôbec diskutujete...je hlúpa a nevzdelaná. Pôvodne zaslal Godwin - 04 august 2011 : 21:04:39 Toto by som od Vás nečakal... |
Počet príspevkov: 286 ~
Člen od: 15 február 2010 ~
Posledná návšteva: 17 apríl 2012
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 05 august 2011 : 18:35:17
|
Mortinia, vieš niečo o tom, ako sa má vykladať písmo?
A rudy, radar iba strápňuje seba a so sebou aj vieru, ktorú sa tvári, že propaguje. |
"Blázon si v srdci hovorí: „Boha niet.“ Skazení sú a ohavnosti páchajú. Nikto z nich nerobí dobre." - Žalmy 14:1 |
Počet príspevkov: 122 ~
Člen od: 01 júl 2011 ~
Posledná návšteva: 23 september 2012
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 05 august 2011 : 19:22:21
|
citácia: Nechcela som ta urazit, ty aj saxsax ste slusni ludia, ja len hovorim, ze bolo aj plno ateistov,ktori sa nespravali ako ludia a ze naozaj, ako sa pise v clanku, to, co napachali krestania za 1000 rokov, to ateisti za sto. To su fakty. Proste su to nasledky dedicneho hriechu, a ateisti to maju stazene, lebo nie su chraneni milostou posvacujucou, preto, ak sa dostanu k moci, je to pre nich velke pokusenie. Pôvodne zaslal radar - 05 august 2011 : 12:11:18
mna urazit nemozes
ludom, ktori napachali zlociny v mene svojho boha, ateisti, ktori napachali zlociny v mene svojho svetonazoru, nesiahaju ani po clenky, lebo jednoducho v mene ateizmu sa nic nedialo, lebo sa nemalo co diat ani pachat - veriaci motiv maju, ateisti nie
ake pokusenie maju ateisti ktori sa dostanu k moci? maju pokusenie vybrat si zo svojho svetonazoru nieco cim zacnu skodit? a co take si mozu vybrat? co take sa da z filozofie ateizmu pouzit? |
povodny GUEST635
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 05 august 2011 : 20:17:39
|
citácia: Mortinia, vieš niečo o tom, ako sa má vykladať písmo? A rudy, radar iba strápňuje seba a so sebou aj vieru, ktorú sa tvári, že propaguje. Pôvodne zaslal Godwin - 05 august 2011 : 18:35:17
... to je smutné, čo tu píšete Godwin... vykladať písmo? Ja nie som ani pápež, ani biskup, ani kňaz - tým som Vám iba naznačila, že to nebolo od Vás pekné, niečo také napísať..
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 05 august 2011 : 20:20:36
|
citácia: kolko kultur vyhladili krestania pod zamienkou misii?
no moment!! nie kresťania, tí, čo sa o sebe tvrdili, že sú kresťania - to je rozdiel.. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 05 august 2011 : 22:57:15
|
citácia: citácia: kolko kultur vyhladili krestania pod zamienkou misii?
no moment!! nie kresťania, tí, čo sa o sebe tvrdili, že sú kresťania - to je rozdiel..
Pôvodne zaslal mortinia - 05 august 2011 : 20:20:36 Takže podľa čoho je teda kresťan kresťanom ? Keď ani tí čo ho vyznávajú nimi niesú : |
Zlo je dôsledok neznalosti toho, čo je dobré. Nikto dobrovoľne nekoná zlo. |
Počet príspevkov: 21 ~
Člen od: 03 august 2011 ~
Posledná návšteva: 22 august 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 05 august 2011 : 23:03:15
|
citácia: Takže podľa čoho je teda kresťan kresťanom ? Keď ani tí čo ho vyznávajú nimi niesú : Pôvodne zaslal Lucius - 05 august 2011 : 22:57:15
Lucius - jedná sa o prípady, kedy sa ludia skryli pod zásterku kresťanstva - na takých ludí pozor aj teraz.. no prosím Vás pekne, čo má napr. zabíjanie spoločné s kresťanstvom? absolútne nič..
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 05 august 2011 : 23:32:11
|
citácia: citácia: Takže podľa čoho je teda kresťan kresťanom ? Keď ani tí čo ho vyznávajú nimi niesú : Pôvodne zaslal Lucius - 05 august 2011 : 22:57:15 Lucius - jedná sa o prípady, kedy sa ludia skryli pod zásterku kresťanstva - na takých ludí pozor aj teraz.. no prosím Vás pekne, čo má napr. zabíjanie spoločné s kresťanstvom? absolútne nič.. Pôvodne zaslal mortinia - 05 august 2011 : 23:03:15
no jasne, ako inak, asi ako na tomto fore, podla statistik RKC je na svete 1,14 miliardy pokrstenych clenov, dolezite pokrstenych, jednym z nich som i ja . Takze clovek sa stava krstom krestanom a samozrejme zalezi u akej cirkvi sa necha pokrstit, pricom takyto clovek nemusi cely zivot chodit do kostola, k spovediam, zit desatorom ci moze byt napriklad ateistom. Napriek tomu je stale vedeny ako krestan a cirkev ani tak nezaujimaju jeho nazory ako to, ze nepodal ziadost o vylucenie z cirkvi. Preco asi? Preco cirkev udava tieto matrikove pocty? Ake asi by bolo skutocne cislo? Milion? Sto tisic ? No vsetci vieme co znamena kazdy pokrsteny pre cirkev ked ide o kasicku ...
A tak ak je kazdy katolikom kto bol pokrsteny v rimskokatolickom kostole a nebol cirkvou vyluceny, zakonite sa natiska otazka ako je mozne ze Adolf Hitler doteraz nebol z cirkvi vyluceny? Aspon sa mi nepodarilo zistit opak. A nie je sam. Rvnako clenstvo Jozefa Mengeleho, Rudolfa Hessa, Hermanna Göringa, Heinricha Himmlera (i ked ten bol tiez nadsenym budhistom) atd.Paradoxne, jednym z nacistickych pohlavarov, ktory bol z cirkvi RKC vyluceny bol Paul Joseph Goebbels. A preco? Vzal si protestantku! Taketo monstra su nadalej clenmi RKC, pretoze tak sa zda ze manzelstvo s protenstatkou je ovela vacsi hriech nez masova genocida, lekarske pokusy na ludoch, ci splynovanie ludi (....zien a deti), ako je mozne ze katolici ktori vstupili do komunistickej strany boli vyluceny, no nacisti nie, preco?
takze to neberiem, mnohi krestania zabijali s vedomim ze je to spravne a ze je to v mene Boha, ved i Biblia je toho plna, zratal si niekto pocet mrtvych uvedenych v biblii? na prikaz samotneho Boha, ci v jeho mene? Da sa dojst cca k dva a pol miliona ...
|
„ Nech nachadza ktokolvek vo viere svoje svetlo a svoju utechu, nech je blazeny, avsak mnohi nepotrebuju toto svetlo a tuto utechu, lebo ich maju vo svojom rozume a ludskej bytosti – a tychto nech nechaju tiez zit a byt stastnymi „ |
Počet príspevkov: 2129 ~
Člen od: 10 september 2009 ~
Posledná návšteva: 25 august 2016
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 06 august 2011 : 06:28:41
|
citácia: no moment!! nie kresťania, tí, čo sa o sebe tvrdili, že sú kresťania - to je rozdiel.. Pôvodne zaslal mortinia - 05 august 2011 : 20:20:36
v tom nie je ziaden rozdiel; vo vseobecnosti tento argument neberiem, lebo je to ad hoc hypoteza, cize ty budes povazovat za krestana kohokolvek a nebudes moct povedat ako sa zachova, a az ked spravi chybu, tak potom ho oznacis za nekrestana co je velmi pohodlne a vyhodne umytie si ruk
ja tiez mozem povedat ze marxisti sa tiez iba hrali na ateistov, ale skutocni ateisti nikdy neboli a bude to nepriestrelny argument |
povodny GUEST635
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 06 august 2011 : 10:08:07
|
citácia: ludom, ktori napachali zlociny v mene svojho boha, ateisti, ktori napachali zlociny v mene svojho svetonazoru, nesiahaju ani po clenky, lebo jednoducho v mene ateizmu sa nic nedialo, lebo sa nemalo co diat ani pachat - veriaci motiv maju, ateisti nie ake pokusenie maju ateisti ktori sa dostanu k moci? maju pokusenie vybrat si zo svojho svetonazoru nieco cim zacnu skodit? a co take si mozu vybrat? co take sa da z filozofie ateizmu pouzit? Pôvodne zaslal guest636 - 05 august 2011 : 19:22:21
Tieto vyjadrenia z úst vyznávača ateizmu nedávajú žiaden zmysel. Ateizmus totiž nemá o čo oprieť tvrdenie, že nejaké správanie sa ľudí je všeobecne záväzné a teda dobré a nejaké je previnením proti všeobecnej záväznosti a teda zlé. Na základe toho ateista ani nemôže druhých obviňovať zo zločinov, ak robili skutky za ktoré neboli adekvátne postihnuteľní. Podľa ateizmu totiž neexistuje žiadna opora pre tvrdenie, že by také skutky konať nemali, alebo že by také skutky boli zlé. Z tohto dôvodu všetko tvoje obviňovanie kresťanov zo zlých skutkov je nekonzistentné s tvojim vyznávaním ateizmu.
Na druhej strane náboženstvá takúto záväznosť uznávajú, majú ju o čo oprieť, keďže tvrdia, že existuje adekvátny postih za konanie určitých skutkov a tak je evidentné, že ak niekto tvrdí, že vyznáva nejaké náboženstvo a zároveň schválne koná skutky daným náboženstvom označované ako zlé, sám popiera svoje vyznanie. Z tohto dôvodu je Mortiniin argument v poriadku.
Tvoja analógia Mortiniinho argumentu z hľadiska ateizmu však nesedí: Zaujímavé je tvrdenie, že ateisti nemajú motív konať zlo, kým veriaci tento motív majú. Už len nápad ateistu označiť niektoré činy veriacich za zlo je vo svetle vyššie napísaného úsmevné. Faktom však je, že keďže ateista podľa svojho svetonázoru nepodlieha žiadnym všeobecne záväzným zákonom, nemá žiaden motív neubližovať druhým, ak je to preňho pohodlné či nejako inak výhodné. Veriaci má motív konať skutky, ktoré mu jeho náboženstvo označuje za dobré. Neveriaci keďže nemá ako rozlišovať medzi dobrom, ktoré je viazaný vo všeobecnosti konať a zlom, ktoré konať nesmie, nemá motív správať sa spravodlivo, ak by bolo takéto správanie preňho nepohodlné. |
Počet príspevkov: 749 ~
Člen od: 23 október 2009 ~
Posledná návšteva: 08 január 2019
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 06 august 2011 : 11:37:27
|
citácia: Tieto vyjadrenia z úst vyznávača ateizmu nedávajú žiaden zmysel. Ateizmus totiž nemá o čo oprieť tvrdenie, že nejaké správanie sa ľudí je všeobecne záväzné a teda dobré a nejaké je previnením proti všeobecnej záväznosti a teda zlé. Na základe toho ateista ani nemôže druhých obviňovať zo zločinov, ak robili skutky za ktoré neboli adekvátne postihnuteľní. Podľa ateizmu totiž neexistuje žiadna opora pre tvrdenie, že by také skutky konať nemali, alebo že by také skutky boli zlé. Z tohto dôvodu všetko tvoje obviňovanie kresťanov zo zlých skutkov je nekonzistentné s tvojim vyznávaním ateizmu. Pôvodne zaslal Sendy - 06 august 2011 : 10:08:07
ateizmus predsa o moralke nepojednava, o moralke moze pojednavat humanizmus a ako som ti uz viackrat pisal, ja sa nezavazujem mojim spravanim bohu tak ako vy, ale prospechu spolocnosti a mojmu vlastnemu prospechu (ci uz kratko alebo dlhodobemu)
pozri sa, fakty hovoria to, ze krestania (alebo spolocenstvo, ktore sa na krestanske len hralo) v ziadnom pripade neboli ziadne neviniatka pocas historie
citácia: ...je evidentné, že ak niekto tvrdí, že vyznáva nejaké náboženstvo a zároveň schválne koná skutky daným náboženstvom označované ako zlé, sám popiera svoje vyznanie. Z tohto dôvodu je Mortiniin argument v poriadku. Pôvodne zaslal Sendy - 06 august 2011 : 10:08:07
lenze co ak nekona schvalne? co ak veri ze kona spravne?
citácia: Tvoja analógia Mortiniinho argumentu z hľadiska ateizmu však nesedí: Zaujímavé je tvrdenie, že ateisti nemajú motív konať zlo, kým veriaci tento motív majú. Už len nápad ateistu označiť niektoré činy veriacich za zlo je vo svetle vyššie napísaného úsmevné. Faktom však je, že keďže ateista podľa svojho svetonázoru nepodlieha žiadnym všeobecne záväzným zákonom, nemá žiaden motív neubližovať druhým, ak je to preňho pohodlné či nejako inak výhodné. Veriaci má motív konať skutky, ktoré mu jeho náboženstvo označuje za dobré. Neveriaci keďže nemá ako rozlišovať medzi dobrom, ktoré je viazaný vo všeobecnosti konať a zlom, ktoré konať nesmie, nemá motív správať sa spravodlivo, ak by bolo takéto správanie preňho nepohodlné. Pôvodne zaslal Sendy - 06 august 2011 : 10:08:07
ano veriaci maju motiv - mozu verit tomu ze za ich skutky ich boh odmeni, bez ohladu ake tie skutky su
prestan motat ateizmus s moralkou, zakonmi a rozpoznavanim dobra a zla, ateizmus tieto veci neriesi, napisal som ti to uz mnohokrat a napisem ti to znova
|
povodny GUEST635
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 06 august 2011 : 13:42:06
|
citácia: lebo jednoducho v mene ateizmu sa nic nedialo, lebo sa nemalo co diat ani pachat - veriaci motiv maju, ateisti nie guest, ak chces zit v klamstve napriek historickym faktom, je to tvoj problem. Stalin, Lenin, boli ateisti a naozaj pozabijali miliony krestanov, ktori nebojovali proti nim ziadnymi zbranami, zabijali proste nevinnych ludi, iba preto, ze to boli krestania. To iste robila i francuzska revolucia, ktora uznavala ateistu Voltaira. V r. 1793 vlada narodneho konventu uradne zrusila krestanstvo,nariadila zavriet vsetky kostoly, katolikov, ktori zostali verni papezovi prenasledovala a popravovala.Zrusila klastory a rehole, hlavne rozjimave /diabol totiz vie, ze kontemplativne mnisky maju najtazsie krize, preto najviac vymodlia/. Nariadila zrusit krestansky letopocet. Desatoro sa zamenilo v skolach za desatoro dobreho vlastenca. Revolucionari najviac prenasledovali katolicku cirkev. Nesmelo sa napr. sobasit v kostole, ani po krestansky pochovavat, zrusili sa vsetky krestanske sviatky, miesto toho sa napr. ustanovil sviatok rozumu ci prirody. Aby nedela stratila svoju posvatnost a vyznam, dna ,kedy Kristus vstal z mrtvych,zaviedol sa 10 dnovy pracovny tyzden.Zrusili sa vsetky cirkevne skoly.
proste to su fakty, ze akonahle sa ateisti dostanu k moci, zacnu zabijat ludi iba preto, ze su krestania.
Dovod?Je tu proste boj dobra so zlom, o ktorom ateisti nemaju ani potuchy,alebo ho chapu prevratene,lebo opustili Boha,ktory je Pravda a Dobro a preto sa dali oklamat diablom a sluzia zlu a vyhybaju sa pravde, aj ked o tom nevedia. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 06 august 2011 : 14:17:03
|
http://sk.metapedia.org/wiki/Adolf_Hitler
Dúfam, že toto je pre guesta a saxsaxsa dôveryhodný zdroj. Hitler preistotu ani nepredstieral, že je kresťan.. ten chcel rovno zrušiť cirkev - chcel, aby zhnila.. toto bol podľa vás kresťan?! Sa vám zdá, že títo nacisti (Mengele, Goebbels a i. ) boli kresťania? Veď to boli vrahovia!! Sami sa z cirkvi vylúčili svojim konaním! Boli to psychopati! Hitler napr. nedokázal pochopiť, ako môže niekto zabiť srnku pre potešnie, ale to, koľko ľudí zavraždil, sa už presne nedozvieme - niektoré zdroje hovoria, že je ich bolo 1500 000 iba v koncentračných táboroch!!! Tá blbá vojna pomätencov nemala vôbec zmysel! a padlo toľko vojakov.. často to boli ešte len deti...
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 06 august 2011 : 14:38:03
|
citácia: prestan motat ateizmus s moralkou, zakonmi a rozpoznavanim dobra a zla, ateizmus tieto veci neriesi, napisal som ti to uz mnohokrat a napisem ti to znova Pôvodne zaslal guest636 - 06 august 2011 : 11:37:27 V istej dedine sa dedinčania trápili nad tým, že bola zlá úroda a tak toho roku nebude dosť chleba. Istá žena sa do tohto rozhovoru zamiešala s tvrdením, že jej sa tento problém netýka. Ona skrátka nedostatok chleba nerieši, pretože ona aj tak vždy jedáva len hrianky.
Tvoja verzia ateizmu je presnou analógiou rozmýšľania tejto ženy. Myslíš si, že vyhlásiš, že Boh neexistuje a tým to končí. Vôbec však nerozmýšľaš nad tým, že neexistencia Boha má aj nevyhnutné dôsledky rovnako ako nedostatok chleba spôsobí, že nebudú ani hrianky. Zbytočne budeš tvrdiť, že ateizmus morálku nerieši. Ak má byť ateizmus konzistentný svetonázor, musí nevyhnutne rešpektovať aj dôsledky, ktoré z neho vyplývajú. A jedným z nevyhnutných dôsledkov je, že nemožno vo všeobecnosti tvrdiť, že je niečo dobré a zlé, nemožno tak obviňovať ľudí, že robili, čo robiť nemali, ak neboli postihnuteľní a tak ani ty tu nemôžeš vypisovať, že niekto niekedy urobil niečo, čo urobiť nemal.
citácia: ateizmus predsa o moralke nepojednava, o moralke moze pojednavat humanizmus a ako som ti uz viackrat pisal, ja sa nezavazujem mojim spravanim bohu tak ako vy, ale prospechu spolocnosti a mojmu vlastnemu prospechu (ci uz kratko alebo dlhodobemu) Pôvodne zaslal guest636 - 06 august 2011 : 11:37:27
Ani humanizmus v skutočnosti o morálke nepojednáva (hoci to naivne tvrdí), pretože jej záväznosť nemá o čo oprieť. Všetky svetonázory odvodené od ateizmu existenciu morálky vo svojej teórii popierajú, pretože dôsledky ateizmu neposkytujú žiadnu možnosť, o čo by záväzná morálka mohla byť opretá. To, že ty sa svojim správaním zaväzuješ prospechu spoločnosti, je čisto tvoje vlastné rozhodnutie, pričom ateizmus necháva absolútne na svojvôli človeka, čomu svoje správanie zaviaže, prípadne či vôbec niečomu svoje správanie zaviaže. Preto ty ako ateista ani nemáš o čo oprieť kritiku správania človeka, ktorý sa svojvoľne zaviazal podriadiť svoje správanie napríklad vyhladeniu černochov, alebo vybudovaniu tyranského štátu, ktorému by neobmedzene vládol.
citácia: pozri sa, fakty hovoria to, ze krestania (alebo spolocenstvo, ktore sa na krestanske len hralo) v ziadnom pripade neboli ziadne neviniatka pocas historie Pôvodne zaslal guest636 - 06 august 2011 : 11:37:27 Presne o tomto hovorím. Ako ty, ateista, môžeš posúdiť, či kresťania boli alebo neboli neviniatka? Podľa akej záväznej morálnej normy ich ty môžeš objektívne posudzovať? Podľa tej, že nezasvätili svoj život prospechu spoločnosti? A prečo by mali? Zaväzuje ich azda niečo k takému konaniu? Budú mať z toho nejaký adekvátny postih, ak nebudú konať spôsobom, ktorým si sa svojvoľne rozhodol konať ty?
citácia: citácia: ...je evidentné, že ak niekto tvrdí, že vyznáva nejaké náboženstvo a zároveň schválne koná skutky daným náboženstvom označované ako zlé, sám popiera svoje vyznanie. Z tohto dôvodu je Mortiniin argument v poriadku. Pôvodne zaslal Sendy - 06 august 2011 : 10:08:07 lenze co ak nekona schvalne? co ak veri ze kona spravne? Pôvodne zaslal guest636 - 06 august 2011 : 11:37:27 Zrejme si si to poriadne neprečítal. Ak niekto tvrdí, že vyznáva nejaké náboženstvo, tak to znamená, že zároveň verí, že je správne to, čo to dané náboženstvo schvaľuje. Ak teda verí, že je správne to, čo dané náboženstvo schvaľuje, nemôže zároveň veriť, že je správne to, čo dané náboženstvo neschvaľuje. Ak verí náboženstvu, ktoré napríklad tvrdí, že je nesprávne zabíjať nevinných a zároveň ich zabíja pretože verí, že je to správne, tak potom popiera svoju vieru a v skutočnosti neverí v to, o čom hovorí, že tomu verí.
|
Počet príspevkov: 749 ~
Člen od: 23 október 2009 ~
Posledná návšteva: 08 január 2019
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 06 august 2011 : 14:57:17
|
citácia: http://sk.metapedia.org/wiki/Adolf_HitlerDúfam, že toto je pre guesta a saxsaxsa dôveryhodný zdroj. Hitler preistotu ani nepredstieral, že je kresťan.. ten chcel rovno zrušiť cirkev - chcel, aby zhnila.. toto bol podľa vás kresťan?! Sa vám zdá, že títo nacisti (Mengele, Goebbels a i. ) boli kresťania? Veď to boli vrahovia!! Sami sa z cirkvi vylúčili svojim konaním! Boli to psychopati! Hitler napr. nedokázal pochopiť, ako môže niekto zabiť srnku pre potešnie, ale to, koľko ľudí zavraždil, sa už presne nedozvieme - niektoré zdroje hovoria, že je ich bolo 1500 000 iba v koncentračných táboroch!!! Tá blbá vojna pomätencov nemala vôbec zmysel! a padlo toľko vojakov.. často to boli ešte len deti... Pôvodne zaslal mortinia - 06 august 2011 : 14:17:03
metapedia? pre neonacistov novy priestor na internete
http://aktualne.centrum.sk/domov/kauzy/clanek.phtml?id=1143719
ja ti tiez poskytnem nejake linky
http://www.nobeliefs.com/speeches.htm http://nobeliefs.com/Hitler1.htm http://nobeliefs.com/mementoes.htm toto doporucujem ozaj pozriet ! http://nochristus.multiply.com/journal/item/39
|
„ Nech nachadza ktokolvek vo viere svoje svetlo a svoju utechu, nech je blazeny, avsak mnohi nepotrebuju toto svetlo a tuto utechu, lebo ich maju vo svojom rozume a ludskej bytosti – a tychto nech nechaju tiez zit a byt stastnymi „ |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 06 august 2011 : 15:02:23
|
|
|
Odoslaný - 06 august 2011 : 15:06:03
|
preco prave toto? vari sa zhodujes z neonacistami? ved ho tam pomaly vykresluju ako ludomila , cloveka milujuceho zvieratka, len ludi kantril
opri sa o historicke fakty a data, nejake som ti dal ja
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
|
|