|
Odoslaný - 15 júl 2011 : 15:40:53
|
citácia: No veď...a ty považuješ surové cesto za koláč ? Keď sa ti pokazí cesto, pokazili sa ti koláče, alebo cesto ? Pôvodne zaslal lubomir - 15 júl 2011 : 13:38:33
Ja dosť vela pečiem, ale ešte sa mi nestalo, aby sa mi pokazilo cesto počas spracovávania :D koláč už je hotová vec ( i dieťa už je hotová vec - písala som o postupnosti, čo sa týka jeho výroby a spracovania, kým dosiahneme finálny výsledok) koláč vyhodím do koša, ak ho nezjem a skazí sa mi po čase (ale už je upečený = finálny výsledok) - Ľubomír a ty by si dieťa hodil tiež do koša, keby sa zistilo, že má nejakú vadu???
koláč je koláč, dieťa je dieťa! teda príklad s cestom možno aplikovať len na štádium výroby koláča!
Pôvodne zaslal mortinia - 15 júl 2011 : 13:48:51 [/quote]
Ja som uviedol len príklad, povedzme, že ti to cesto padne na zem alebo čokoľvek iné, určite sa to cesto dá nejako znehodnotiť. To cesto má všetky vlastnosti koláča, chuť atď.... No a ty to cesto považuješ za koláč ?
Pretože tak ako je cesto "vývojové štádium" koláča, tak aj plod je vývojové štádium človeka.
Ja by som svoju partnerku nikdy neposlal na potrat. Ja si myslím, že hmotné veci treba prispôsobiť dieťaťu. |
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 381 ~
Člen od: 14 júl 2011 ~
Posledná návšteva: 14 máj 2016
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 15 júl 2011 : 15:50:36
|
citácia: Riešme morálnosť. Štátny zákon morálnosť nezaručuje. Pôvodne zaslal Azuritko - 15 júl 2011 : 15:14:12
Ani viera. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 15 júl 2011 : 16:25:54
|
citácia: citácia: Riešme morálnosť. Štátny zákon morálnosť nezaručuje. Pôvodne zaslal Azuritko - 15 júl 2011 : 15:14:12 Ani viera. Pôvodne zaslal lubomir - 15 júl 2011 : 15:50:36
No a preto si tu? Či čo tu hľadáš na katolíckom fóre kde sú veriaci, ktorý veria že viera ich učí všetkému čo je morálne? Si myslíš, že tresneš z brucha, že viera nie, a si vyhral niečo alebo sa cítiš dôležitý? Asi rýchlo poletíš... |
Rímskokatolík |
Počet príspevkov: 4003 ~
Člen od: 15 máj 2007 ~
Posledná návšteva: 27 apríl 2022
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 15 júl 2011 : 16:32:17
|
citácia: citácia: citácia: Riešme morálnosť. Štátny zákon morálnosť nezaručuje. Pôvodne zaslal Azuritko - 15 júl 2011 : 15:14:12 Ani viera. Pôvodne zaslal lubomir - 15 júl 2011 : 15:50:36 No a preto si tu? Či čo tu hľadáš na katolíckom fóre kde sú veriaci, ktorý veria že viera ich učí všetkému čo je morálne? Si myslíš, že tresneš z brucha, že viera nie, a si vyhral niečo alebo sa cítiš dôležitý? Asi rýchlo poletíš... Pôvodne zaslal Azuritko - 15 júl 2011 : 16:25:54
Zbrucha som to nenapísal, viera je široký pojem a za to, že ty si vzťahovačný ja nemôžem. To, či je niečo morálne alebo nemorálne určujú argumenty. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 15 júl 2011 : 17:38:59
|
|
|
Odoslaný - 15 júl 2011 : 17:42:24
|
citácia: Aha, takže mozog má už aj deň po počatí ? Pôvodne zaslal lubomir - 15 júl 2011 : 13:29:36
Lubomír, ženy väčšinou den po počatí ani netušia, že sú tehotné! :) teda ani nepodstupujú interupciu - ani týžden, ani dva, väčšinou to dávajú potvrdzovať lekárovi ak im to mešká 2 mesiace - teda cca v druhom mesiaci tehotenstva. TO už je riadne dieťa - už má dokonca končatiny - len ešte potrebuje pár týždnov na zdokonalenie :)
Pôvodne zaslal mortinia - 15 júl 2011 : 17:38:59 [/quote]
Čo abortívna HAK ? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 15 júl 2011 : 17:45:11
|
citácia: To, či je niečo morálne alebo nemorálne určujú argumenty. Pôvodne zaslal lubomir - 15 júl 2011 : 16:32:17
To, či je niečo morálne alebo nemorálne je dávno určené. Ďalšia blbosť, že argumenty určujú morálnosť. Keď ma preargumentuje niekto na vraždu, tak to z vraždy morálnosť nerobí. Iba ja som nepoznal dostatočné argumenty.
A teda tvoj "argument" ani viera nezaručuje morálnosť má byť nejaký super argument? Ak hovoríš o argumentoch, tak argumentuj. Dobre viem, že viera je široký pojem, že samotná viera v niečo náhodné nezaručuje morálnosť, že človek, ktorý verí, nemusí žiť morálne a zastávať morálne názory. Ale si na katolíckom fóre, takže bez argumentu možno očakávať, že hovoríš o katolíckej viere. A tá učí len morálnym zásadám. |
Rímskokatolík |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 15 júl 2011 : 17:46:31
|
|
|
Odoslaný - 15 júl 2011 : 17:48:05
|
citácia: citácia: To, či je niečo morálne alebo nemorálne určujú argumenty. Pôvodne zaslal lubomir - 15 júl 2011 : 16:32:17 To, či je niečo morálne alebo nemorálne je dávno určené. Ďalšia blbosť, že argumenty určujú morálnosť. Keď ma preargumentuje niekto na vraždu, tak to z vraždy morálnosť nerobí. Iba ja som nepoznal dostatočné argumenty. A teda tvoj "argument" ani viera nezaručuje morálnosť má byť nejaký super argument? Ak hovoríš o argumentoch, tak argumentuj. Dobre viem, že viera je široký pojem, že samotná viera v niečo náhodné nezaručuje morálnosť, že človek, ktorý verí, nemusí žiť morálne a zastávať morálne názory. Ale si na katolíckom fóre, takže bez argumentu možno očakávať, že hovoríš o katolíckej viere. A tá učí len morálnym zásadám. Pôvodne zaslal Azuritko - 15 júl 2011 : 17:45:11
Určené nie je nič a už vôbec nie dávno. Dávno boli normálne iné veci, ktoré dnes už normálne nie sú. Človek a jeho vnímanie sveta, etiky a podobne sa mení s dobou a prostredím. To tak bolo, je a bude a ty s tým nič neurobíš. Naša spoločnosť je vyspelá a preto argumenty odborníkov určujú, čo je dobré a čo je zlé. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 15 júl 2011 : 17:50:21
|
|
|
Odoslaný - 15 júl 2011 : 17:55:05
|
citácia: Čo abortívna HAK ? Pôvodne zaslal lubomir - 15 júl 2011 : 17:42:24
abortívna HAK vlastne zabráni oplodnenému vajíčku zachytiť sa v maternici - (práve som o tom prečítala na nete :) )
To ja neviem, ja hak neberiem :) :)
Pôvodne zaslal mortinia - 15 júl 2011 : 17:50:21 [/quote]
Tak je to podľa teba vražda, alebo nie je to podľa teba vražda ? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 15 júl 2011 : 18:17:33
|
citácia: Určené nie je nič a už vôbec nie dávno. Dávno boli normálne iné veci, ktoré dnes už normálne nie sú. Človek a jeho vnímanie sveta, etiky a podobne sa mení s dobou a prostredím. To tak bolo, je a bude a ty s tým nič neurobíš. Naša spoločnosť je vyspelá a preto argumenty odborníkov určujú, čo je dobré a čo je zlé. Pôvodne zaslal lubomir - 15 júl 2011 : 17:48:05
S tým neurobím nič, ale to neznamená, že neexistuje niečo čo je správne a čo je morálne. Logicky môže byť správna a morálna len jedna vec. Neviem kde chodíš na také hlúposti, že morálnosť určujú odborníci danej doby. Logicky je morálne a správne len jedno konanie. A nezáleží na argumentoch a odborníkoch čo je morálne. Na základe týchto vecí sa dá len zhodnotiť či by niečo mohlo byť morálne alebo nie. To, že viac ľudí niečo uzná ako teraz všeobecne platné neznamená, že to je nutne morálne. Spoločnosť tak zväčša funguje, ale rozumný človek hľadá to, čo je skutočne morálne a nie to, čo mu spoločnosť nakáže. Ak pripúšťaš, že existuje viac protichodných možností jednej morálnej zásady, tak to s tebou nemám čo urobiť. Na nelogické uvažovanie logicky logika neplatí.
Inak ešte si mi neodpovedal na otázku. Čo tu chceš? Provokovať? Zabíjaš nudu? Povedz na rovinu. Šak ban ťa nezabije. |
Rímskokatolík |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 15 júl 2011 : 18:41:12
|
[/quote]
Tak je to podľa teba vražda, alebo nie je to podľa teba vražda ?
Pôvodne zaslal lubomir - 15 júl 2011 : 17:55:05 [/quote]
Lubomír, ja osobne mám zato, že každá hak je nebezbečná, už sa o jej škodlivosti vela popísalo, dokonca som sa niekde na nete dočítala, že hak je príčinou, že sa rodia deti hyperaktívne alebo s DMO a pod.. ja však nie som na to odborník ani lekár.. a samozrejme, akýkolvek druh hak (aj aboratívna) , kt. sa bráni počatiu dieťaťa je podľa mna proti kresťanstvu. konkrétne odpoviem - aj užitie aboratívnej hak napr. deň po styku je vražda. (čo sa týka aj styku bez HAK - ak si ludia užívajú a podarí sa im splodiť dieťa, tak nech sa to nesú aj následky nie? za všetky skutky musíme niesť zodpovednosť) |
Počet príspevkov: 997 ~
Člen od: 07 júl 2011 ~
Posledná návšteva: 13 máj 2012
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 16 júl 2011 : 09:10:32
|
citácia: S tým neurobím nič, ale to neznamená, že neexistuje niečo čo je správne a čo je morálne. Logicky môže byť správna a morálna len jedna vec. Pôvodne zaslal Azuritko - 15 júl 2011 : 18:17:33
skus vysvetlit preco v minulosti bolo nieco moralne (alebo sa to povazovalo za moralne) a dnes to uz za moralne povazovanie nie je
a naopak - preco nieco, co v minulosti bolo povazovane za nemoralne je dnes povazovane za moralne?
inak ohladom tej spravnosti/nespravnosti, skusim uviest jeden priklad z realneho zivota
mas uz nad dvadsat rokov, preto si myslim, ze si obcas pripijes pri nejakej prilezitosti trochou alkoholu (ak nie, tak sa ospravedlnujem a namiesto seba si tam predstav nejakeho tvojho znameho co si pripija), napr ked ma nejaky clen tvojej rodiny narodeniny; ja osobne povazujem konzumaciu alkoholu v akomkolvek mnozstve pri akejkolvek prilezitosti za nespravnu (bud z dovodu priamej skodlivosti, alebo kvoli tomu ze otvara dvere pre problemove pitie a nasledny alkoholizmus), preto som nemal v ustach za cely svoj zivot ani kvapku alkoholu a nepripil som si nikdy, ci uz na stuzkovej, na svatbe ci na pohreboch; skus mi povedat, ci je spravne alebo nespravne pripijat si alkoholom a ak si myslis, ze je to spravne, tak logicky moje nepripijanie musi byt nespravne (vysvetli preco) a naopak, ak si myslis ze pripijanie si je nespravne, preco to napriek tomu robis |
povodny GUEST635
He will learn... no king rules forever... |
Počet príspevkov: 2291 ~
Člen od: 16 november 2010 ~
Posledná návšteva: 04 február 2016
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 16 júl 2011 : 09:12:54
|
citácia: konkrétne odpoviem - aj užitie aboratívnej hak napr. deň po styku je vražda. Pôvodne zaslal mortinia - 15 júl 2011 : 18:41:12
skusme presnejsie urcit hranice
co tak uzitie HAK povedzme hodinu po styku? aj to je uz vrazda? |
povodny GUEST635
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 16 júl 2011 : 09:16:14
|
citácia: citácia: akym svojim bohom? to si ako myslela? Pôvodne zaslal guest636 - 15 júl 2011 : 15:16:19 no že furt tu svoje tvrdíš! ved si chcel vedieť, ako rozmýšajú kresťania - tak už to vieš - nech sa páči, čo sa tu ešte chces naučiť? Pôvodne zaslal mortinia - 15 júl 2011 : 17:46:31
pytam sa na tuto tvoju vetu: "písal ši, že chces vedomosti, o kresťanstve, o našom zmýšlaní - tak prečo ich takto neakceptues ako ti ich tu napíšeme? ale furt ideš svojim bohom?"
co si myslela tym svojim bohom? akoze ja uctievam nejakeho svojho personalneho boha? |
povodny GUEST635
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 16 júl 2011 : 11:02:30
|
citácia: citácia: Určené nie je nič a už vôbec nie dávno. Dávno boli normálne iné veci, ktoré dnes už normálne nie sú. Človek a jeho vnímanie sveta, etiky a podobne sa mení s dobou a prostredím. To tak bolo, je a bude a ty s tým nič neurobíš. Naša spoločnosť je vyspelá a preto argumenty odborníkov určujú, čo je dobré a čo je zlé. Pôvodne zaslal lubomir - 15 júl 2011 : 17:48:05 S tým neurobím nič, ale to neznamená, že neexistuje niečo čo je správne a čo je morálne. Logicky môže byť správna a morálna len jedna vec. Neviem kde chodíš na také hlúposti, že morálnosť určujú odborníci danej doby. Logicky je morálne a správne len jedno konanie. A nezáleží na argumentoch a odborníkoch čo je morálne. Na základe týchto vecí sa dá len zhodnotiť či by niečo mohlo byť morálne alebo nie. To, že viac ľudí niečo uzná ako teraz všeobecne platné neznamená, že to je nutne morálne. Spoločnosť tak zväčša funguje, ale rozumný človek hľadá to, čo je skutočne morálne a nie to, čo mu spoločnosť nakáže. Ak pripúšťaš, že existuje viac protichodných možností jednej morálnej zásady, tak to s tebou nemám čo urobiť. Na nelogické uvažovanie logicky logika neplatí. Inak ešte si mi neodpovedal na otázku. Čo tu chceš? Provokovať? Zabíjaš nudu? Povedz na rovinu. Šak ban ťa nezabije. Pôvodne zaslal Azuritko - 15 júl 2011 : 18:17:33
Na toto fórum som narazil len náhodou. Pokiaľ rpestanem mať záujem, nebudem tu prispievať. A pokiaľ viem, som v dobrej časti, polemika a filozofovanie. A naozaj si nedokážem rpedstaviť, ako by ste dokázali polemizovať bez oponentov.
Čo sa týka etiky, tak tá sa formuje podľa prostredia. Chceš mi povedať, že tieto etické normy, ktoré tu máme teraz, boli aj pred 4000 rokmi ?
A uvediem ti príklad. Bude obrovský nepomer medzi mužmi a ženami 1:5. Proste bude nejaká vojna, alebo bude nejaká katastrofa. Vieš čo sa stane ? Naša spoločnosť bude uznávať mnohoženstvo a budeme to brať ako niečo samozrejmé.
Alebo si predstav situáciu, že človek sa vráti naspäť do prírody (katastrofu si rpedstav, je viacej možností). Čo sa stane ? Budú z nás barbari, budeme bojovať o územia a o jedlo. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 16 júl 2011 : 11:09:58
|
citácia:
Tak je to podľa teba vražda, alebo nie je to podľa teba vražda ?
Pôvodne zaslal lubomir - 15 júl 2011 : 17:55:05 [/quote]
Lubomír, ja osobne mám zato, že každá hak je nebezbečná, už sa o jej škodlivosti vela popísalo, dokonca som sa niekde na nete dočítala, že hak je príčinou, že sa rodia deti hyperaktívne alebo s DMO a pod.. ja však nie som na to odborník ani lekár.. a samozrejme, akýkolvek druh hak (aj aboratívna) , kt. sa bráni počatiu dieťaťa je podľa mna proti kresťanstvu. konkrétne odpoviem - aj užitie aboratívnej hak napr. deň po styku je vražda. (čo sa týka aj styku bez HAK - ak si ludia užívajú a podarí sa im splodiť dieťa, tak nech sa to nesú aj následky nie? za všetky skutky musíme niesť zodpovednosť)
Pôvodne zaslal mortinia - 15 júl 2011 : 18:41:12 [/quote]
Závisí to aj od druhu HAK. A všetko sa vyvíja, vyvíja sa aj HAK a o niekoľko desaťročí budú ešte bezpečnejšie. Je to ako s autami.
Keď je HAK deň po styku vražda, tak potom cesto môžeme považovať za koláč.
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 16 júl 2011 : 11:26:11
|
citácia: Na toto fórum som narazil len náhodou. Pokiaľ rpestanem mať záujem, nebudem tu prispievať. A pokiaľ viem, som v dobrej časti, polemika a filozofovanie. A naozaj si nedokážem rpedstaviť, ako by ste dokázali polemizovať bez oponentov. Čo sa týka etiky, tak tá sa formuje podľa prostredia. Chceš mi povedať, že tieto etické normy, ktoré tu máme teraz, boli aj pred 4000 rokmi ? A uvediem ti príklad. Bude obrovský nepomer medzi mužmi a ženami 1:5. Proste bude nejaká vojna, alebo bude nejaká katastrofa. Vieš čo sa stane ? Naša spoločnosť bude uznávať mnohoženstvo a budeme to brať ako niečo samozrejmé. Alebo si predstav situáciu, že človek sa vráti naspäť do prírody (katastrofu si rpedstav, je viacej možností). Čo sa stane ? Budú z nás barbari, budeme bojovať o územia a o jedlo. Pôvodne zaslal lubomir - 16 júl 2011 : 11:02:30
Na katolíckom fóre sa nikto nezdržuje len tak náhodou. Kopec ľudí iba sleduje dianie. Ten kto sa zapojí, sleduje v svojom konaní určite čosi viac.
A ja šak hovorím, že áno, spoločnosť mení to čo je všeobecne platné. Ale to čo je skutočne dobré, nezávisí od vyspelosti spoločnosti ani od doby. Platí jedno a spoločnosť buď je s tým v súlade alebo nie. To správne určuje Boh, teda on to určil a to je správne. To je Pravda. Sprostredkuje nám to logicky cez jednu Cirkev, keďže sú v každej rozdiely. A len KC má ten spôsob, ktorý zaručuje neomylné šírenie Pravdy (pokiaľ sú splnené samozrejme určité dôležité podmienky pre neomylnosť). A toto sa nemení. Menia sa len ľudia a doba, ktorý sa tomuto viac či menej dokážu prispôsobiť. A vo svojej hriešnosti a omylnosti sa to mení aj v radoch KC, že sa stávajú rôzne chyby u rôznych ľudí, čo ale Pravdu nijak nemení a čo Pravdu ani nijak neupravuje. Tá platí a bude platiť. |
Rímskokatolík |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 16 júl 2011 : 11:27:40
|
citácia: A všetko sa vyvíja, vyvíja sa aj HAK... Pôvodne zaslal lubomir - 16 júl 2011 : 11:09:58
Žeby sa nám prezradil "mojnazor"? Ja len nahlas uvažujem, možno je to náhoda |
Rímskokatolík |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 16 júl 2011 : 11:32:45
|
citácia: citácia: Na toto fórum som narazil len náhodou. Pokiaľ rpestanem mať záujem, nebudem tu prispievať. A pokiaľ viem, som v dobrej časti, polemika a filozofovanie. A naozaj si nedokážem rpedstaviť, ako by ste dokázali polemizovať bez oponentov. Čo sa týka etiky, tak tá sa formuje podľa prostredia. Chceš mi povedať, že tieto etické normy, ktoré tu máme teraz, boli aj pred 4000 rokmi ? A uvediem ti príklad. Bude obrovský nepomer medzi mužmi a ženami 1:5. Proste bude nejaká vojna, alebo bude nejaká katastrofa. Vieš čo sa stane ? Naša spoločnosť bude uznávať mnohoženstvo a budeme to brať ako niečo samozrejmé. Alebo si predstav situáciu, že človek sa vráti naspäť do prírody (katastrofu si rpedstav, je viacej možností). Čo sa stane ? Budú z nás barbari, budeme bojovať o územia a o jedlo. Pôvodne zaslal lubomir - 16 júl 2011 : 11:02:30 Na katolíckom fóre sa nikto nezdržuje len tak náhodou. Kopec ľudí iba sleduje dianie. Ten kto sa zapojí, sleduje v svojom konaní určite čosi viac. A ja šak hovorím, že áno, spoločnosť mení to čo je všeobecne platné. Ale to čo je skutočne dobré, nezávisí od vyspelosti spoločnosti ani od doby. Platí jedno a spoločnosť buď je s tým v súlade alebo nie. To správne určuje Boh, teda on to určil a to je správne. To je Pravda. Sprostredkuje nám to logicky cez jednu Cirkev, keďže sú v každej rozdiely. A len KC má ten spôsob, ktorý zaručuje neomylné šírenie Pravdy (pokiaľ sú splnené samozrejme určité dôležité podmienky pre neomylnosť). A toto sa nemení. Menia sa len ľudia a doba, ktorý sa tomuto viac či menej dokážu prispôsobiť. A vo svojej hriešnosti a omylnosti sa to mení aj v radoch KC, že sa stávajú rôzne chyby u rôznych ľudí, čo ale Pravdu nijak nemení a čo Pravdu ani nijak neupravuje. Tá platí a bude platiť. Pôvodne zaslal Azuritko - 16 júl 2011 : 11:26:11
ha, takže vtedy nikto podľa vašej morálky nežil, ale tá morálka v podstate bola ?
Tak v tom prípade v 14 storočí už existovali autá, len ich nikto nevynašiel. Rovnaké zmýšľanie.
Etika sa odvíja od prostredia ako som už povedal a niektoré veci sú len o uhle pohľadu. Etika nie je nejaký fyzikálny zákon, že niečo tak je a bodka. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 16 júl 2011 : 14:11:05
|
|
|
Odoslaný - 16 júl 2011 : 14:14:04
|
citácia: citácia: citácia: akym svojim bohom? to si ako myslela? Pôvodne zaslal guest636 - 15 júl 2011 : 15:16:19 no že furt tu svoje tvrdíš! ved si chcel vedieť, ako rozmýšajú kresťania - tak už to vieš - nech sa páči, čo sa tu ešte chces naučiť? Pôvodne zaslal mortinia - 15 júl 2011 : 17:46:31 pytam sa na tuto tvoju vetu: "písal ši, že chces vedomosti, o kresťanstve, o našom zmýšlaní - tak prečo ich takto neakceptues ako ti ich tu napíšeme? ale furt ideš svojim bohom?" co si myslela tym svojim bohom? akoze ja uctievam nejakeho svojho personalneho boha? Pôvodne zaslal guest636 - 16 júl 2011 : 09:16:14
opakujem - svojim bohom = že furt tvrdíš svoje. (nemôžeš to brať doslovne) btw - kolko krát sa ma na to ešte opýtaš? |
Počet príspevkov: 997 ~
Člen od: 07 júl 2011 ~
Posledná návšteva: 13 máj 2012
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 16 júl 2011 : 14:18:22
|
|
|
Odoslaný - 16 júl 2011 : 14:25:00
|
citácia: Závisí to aj od druhu HAK. A všetko sa vyvíja, vyvíja sa aj HAK a o niekoľko desaťročí budú ešte bezpečnejšie. Je to ako s autami. Keď je HAK deň po styku vražda, tak potom cesto môžeme považovať za koláč. Pôvodne zaslal lubomir - 16 júl 2011 : 11:09:58
Lubomír - Ty si daj tolko hak kolko chceš :) :) :) a áno - cesto je koláč, len mu ešte chýba pár krokov k jeho zdokonaleniu (finálnemu výsledku). nasciturus je dieťa, len mu ešte treba pár týždnov k jeho zdokonaleniu.
Krááása :)) sám si prišiel na to, že nasciturus je dieťa - a teda človek.
Pôvodne zaslal mortinia - 16 júl 2011 : 14:18:22 [/quote]
Až na to, že cesto koláč nie je, takisto ako karoséria ešte nie je auto. Je ťažké pochopiť, že na finálny výrobok treba určité parametre ? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
|
|