|
Odoslaný - 07 marec 2005 : 13:09:20
|
quote: Pôvodne poslal GMK Mimochodom, laska je len prejav stimulacie istych mozgovych oblasti. Bolo to preukazane pri CT vysetreniach.
Mimochodom toto je blud ako vysity. Mal by si si lepsie vyberat zdroje z ktorych cerpas, je to ta ista biologia, co si uz vratil?
|
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 12062 ~
Člen od: 29 september 2003 ~
Posledná návšteva: 11 november 2023
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 07 marec 2005 : 14:37:05
|
Ziadne mimochodom, ochudobnujes sam seba (a mozno nielen seba) svojimi definiciami. Laska je to, co pise Pavol v liste Rimanom, Jezis, Boh je Laska. Aj alkoholickou abstinenciou sam seba ochudobnujem, aj abstinenciou od drog, nasilia. Tymto vsetkym sa ochudobnujem o velke mnozstvo potesenia.
Nemusis si to priznavat a mozes tomu verit, ako mozes verit, ze sa raz stanes prezidentom USA. Tieto sny podnecuju fantaziu a niekoho mozu inspirovat.
Skutocnost je vsak ina. Laska je tuzba priputat si niekoho k sebe, aby uspokjoval moje potreby. Blizkost tohto cloveka (zena, muz, deta, priatel) totiz drazdi receptory v mozgu a ten uvolnje chemikalie, ktore drazdia zase ine centra, cim sa vytvara prijemny pocit. |
GMK: Geniálny Marcelllooo Kráľ |
Krajina: Antigua and Barbuda ~
Počet príspevkov: 10311 ~
Člen od: 15 máj 2004 ~
Posledná návšteva: 05 marec 2009
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 07 marec 2005 : 15:03:45
|
Blbost.
Prepac, ale naozaj je to blbost, nemam k tomu co dodat. |
Počet príspevkov: 2690 ~
Člen od: 06 november 2003 ~
Posledná návšteva: 04 marec 2018
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 07 marec 2005 : 15:36:12
|
Blbost. Prepac, ale naozaj je to blbost, nemam k tomu co dodat. Ano, to si zopakoval uz vla krat. Ako i to, ze nesuhlasis. To su vsak len tvoje zvolania, pripadne zelania. Aj ja nesuhlasim s tym, ze mam raz zomriet. Ale nikto sa ma na nic nepyta. Ani teba sa Boh nepytal a nepyta. Skratka to tak je. Bez ohladu na to, co si myslis a s cim suhlasis.
Mimochodom toto je blud ako vysity. Mal by si si lepsie vyberat zdroje z ktorych cerpas, je to ta ista biologia, co si uz vratil? Ako stvoriť ľudskú bytosť - STV - http://www.stv.sk/programid.php?inet_id=10026420610, diel: Tajomstvo pohlavného rozmnožovania |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 07 marec 2005 : 15:42:14
|
A tam povedali, ze to dokazali na CT? Ak ano, tak doverihodnost tejto relacie je znacne otazna. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 07 marec 2005 : 15:43:16
|
quote: GMK:Mimochodom, laska je len prejav stimulacie istych mozgovych oblasti. Bolo to preukazane pri CT vysetreniach.
Nikde v tom linku som uvedenu hlasku o definicii lasky nenasiel...
Aj tak je odvecne porovnavat lasku s alkoholom, drogami ci nasilim..., len preto, aby si mohol nieco porovnat, je to, ako by si chcel nieco povedat len a len preto, aby si nebol ticho, ale tie slova nemaju potom velku vypovednu hodnotu, su...prazdne. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 07 marec 2005 : 15:44:05
|
quote: Pôvodne poslal Mato
A tam povedali, ze to dokazali na CT? Ak ano, tak doverihodnost tejto relacie je znacne otazna.
Ako a vola ten pristroj, co ta do neho zasunu, do takeho valcoviteho tunela, aby ta scannovali znutra? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 07 marec 2005 : 15:44:59
|
A tam povedali, ze to dokazali na CT? Ak ano, tak doverihodnost tejto relacie je znacne otazna.
Presne! To ako keby som videl nejaky film a tvrdohlavo by som ho chcel zit v realite, vykrikujuc "ja som to videl, to je tak, naozaj sa to stalo..." |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 07 marec 2005 : 15:47:06
|
Takych valcovych pristrojov ktore Ta scanuju z vnutra je viacero, ktory mas na mysli? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 07 marec 2005 : 15:47:17
|
quote: Pôvodne poslal GMK
Ako a vola ten pristroj, co ta do neho zasunu, do takeho valcoviteho tunela, aby ta scannovali znutra?
Dobre, to je CT (pocitacovy tomograf), ale zeby vdaka nemu dokazali vylucne a jedinecne definovat lasku? Haluška. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 07 marec 2005 : 15:48:44
|
quote: Pôvodne poslal mirecnr
Presne! To ako keby som videl nejaky film a tvrdohlavo by som ho chcel zit v realite, vykrikujuc "ja som to videl, to je tak, naozaj sa to stalo..."
Bud uznavas vysledky veeckeho poznania alebo nie. Ak nie, musis navrhnut dobrejsi sposob spoznavania.
Ale prirovnavat ucebnicu biologie k rozpravkam Pavla Dobsinskeho je naivne. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 07 marec 2005 : 15:49:38
|
GMK : Ako a vola ten pristroj, co ta do neho zasunu, do takeho valcoviteho tunela, aby ta scannovali znutra?
CT. Zrentgenujou tě kolem dokola i zevnitř. Případně do tebe vpíchnou kontrastní látku, takže vidí, které části (třeba mozku) jsou při různých činnostech aktivní a které ne. |
|
|
|
Odoslaný - 07 marec 2005 : 15:52:51
|
quote: GMK:Bud uznavas vysledky veeckeho poznania alebo nie.
Nezabudaj, ze kopa vysledkov moze mat umyselne tendencny, zavádzajuci charakter...
A najma, pokial ide o skatulkovanie Lasky... |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 07 marec 2005 : 16:01:15
|
CT. Zrentgenujou tě kolem dokola i zevnitř. Případně do tebe vpíchnou kontrastní látku, takže vidí, které části (třeba mozku) jsou při různých činnostech aktivní a které ne. Otazka GMK:A co som hovoril ja? Odpoved GMK: CT.
Nezabudaj, ze kopa vysledkov moze mat umyselne tendencny, zavádzajuci charakter... Ba dokonca zamerne podvodny. Ano, to je mozne a pripustne.
A najma, pokial ide o skatulkovanie Lasky... Preco najme v tomto pripade? Cim sa lisi od inych? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 07 marec 2005 : 16:02:16
|
je mnoho ludi, co chcu vsetko zaskatulkovat... |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 07 marec 2005 : 16:08:22
|
quote: Pôvodne poslal mirecnr
je mnoho ludi, co chcu vsetko zaskatulkovat...
Hej. No a? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 07 marec 2005 : 16:09:33
|
quote: Pôvodne poslal GMK
CT. Zrentgenujou tě kolem dokola i zevnitř. Případně do tebe vpíchnou kontrastní látku, takže vidí, které části (třeba mozku) jsou při různých činnostech aktivní a které ne. Otazka GMK:A co som hovoril ja? Odpoved GMK: CT.
A ja som sa pytal, ktory z viacerych moznych rurovitych skenerov si mal na mysli. Pretoze CT urcite nepotvrdilo to co tvrdis. Ani s pouzitim kontrastu, pretoze ten sa pouziva na nieco ine a nie na sledovanie funkcie (ak neberieme do uvahy prietok krvi ako funkciu). |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 07 marec 2005 : 16:29:44
|
quote: Pôvodne poslal Mato A ja som sa pytal, ktory z viacerych moznych rurovitych skenerov si mal na mysli. Pretoze CT urcite nepotvrdilo to co tvrdis.
Ten, co sa pouziva na skenovanie hlavy. Vymenuj viacere moznosti. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 07 marec 2005 : 16:32:57
|
CT, MRI, PET. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 07 marec 2005 : 16:36:40
|
CT, MRI, PET.
A co su zac jednotlive? Na akej baze funguju ? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 07 marec 2005 : 23:16:19
|
Chces strucny princip cinnosti, ci najvhodnejsie pouzitie? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 08 marec 2005 : 07:25:18
|
Chces strucny princip cinnosti, ci najvhodnejsie pouzitie?
Aj aj. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 08 marec 2005 : 13:04:20
|
To je tazka uloha, skusim byt strucny CT - zdroj RTG ziarenia a kamera oproti sebe na ramene, tocia sa okolo pacienta, ziskavaju data tie su dalej spracovane pocitacom do obrazu rezu rovinou otacania MRI - silne magneticke pole upravi kmitanie atomov do jednej roviny, definovane ziarenie ich potom z tejto roviny vychyli a po vypnuti ziarenia sa vratia do povodnej roviny a vyziaria energiu, ktora je snimana a prevadzana na obraz |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 08 marec 2005 : 13:09:46
|
PET - poda sa radiaktivne znacena latka, ktora ma pre zobrazovanu strukturu nejaky zvlastny vyznam, najcastejsie je to nejaky specificky metabolicky substrat, ten sa potom vychytava v tej danej strukture a cele sa to snima sposobom podobnym ako CT
ten Tvoj dokaz lasky sa asi ukazal na tomto, ale neviem si prestavit ako, lebo aktivita mozgu sa tu da pekne skumat pri narazovych udalostiach typu buchnem niekoho kladivom na PET mi zasvieti Ta cast mozgu, ktora to spracovala. Laska je vsak trvaly pocit. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 08 marec 2005 : 13:44:26
|
ten Tvoj dokaz lasky sa asi ukazal na tomto, ale neviem si prestavit ako, lebo aktivita mozgu sa tu da pekne skumat pri narazovych udalostiach typu buchnem niekoho kladivom na PET mi zasvieti Ta cast mozgu, ktora to spracovala. Laska je vsak trvaly pocit. Asi to bolo na tomto. Sledovali to tak, ze jej ukazovali rozne predmety a obrazky, na ktore reagovala emocne rozne. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 08 marec 2005 : 14:07:03
|
quote: GMK : Asi to bolo na tomto. Sledovali to tak, ze jej ukazovali rozne predmety a obrazky, na ktore reagovala emocne rozne.
Zjišťovat se dá všecko možné. Přístrojem se zjistí citové hnutí - elektrody snímají napětí na kůži, změny vlhkosti pokožky, prokrvení - ve vlásečnicích. (Takhle funguje detektor "lži"). Jakési reakce se dají pozorovat i u rostlin - i reakce na poškození, na hrozbu poškození, i např.na určitého člověka.
Sexuální vzrušivost a sex.orientace - na penis se nasadí kroužek a zkoumá se, jak penis reaguje při určitých podnětech (obrázcích, textech, situacích,...). Takhle se zjistí i problémy s erekcí (protože můžou signalizovat i nějakou vážnou nemoc - cukrovku, nádorové onemocnění, hypertenzi). Na noc si na penis nasadíš takový proužek slepený do kroužku. Když přes noc praskne - je erekce vpořádku.
Láska je (bohužel?) jenom pocit. Skutečně se v této oblasti provádějí výzkumy a skutečně se došlo k závěrům, že libé a nelibé pocity závisí na chemických látkách.
|
|
|