Všetky fóra
O fóre
Voľná diskusia
Guest a existencia Boha |
|
V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
|
|
|
|
Odoslaný - 10 máj 2011 : 06:25:20
|
citácia: Ak by platila kvantova fluktuacia, tak by pre vznik sveta boh nebol potrebny. Ale ja tomu neverim. Cela kvantova fyzika mi pride ako paskvil. To mam akoze uverit tomu, co mi povie nejaky degenerovany bludar na voziku, ktory to ani nedokaze sam povedat a musi mi to odtukat hlasovym syntetizatorom? Ked to bude schopny povedat normalne, tak sa nad tym mozno aspon pozastavim. Keby Hawking nesiril nezmysly (ako vo svojej najnovsej knihe, kde musel silou mocou spomenut svoju dogmu, ze "vesmir mohol vzniknut bez boha"), tak by bol dnes zdravy. Boh indisponuje satanovych bojovnikov. Pôvodne zaslal DaVca - 09 máj 2011 : 22:34:37
Prečo urážaš postihnutého človeka s iným názorom, ktorý je navyše logický a navyše sám priznávaš že to je možné? Hawking možno je po telesnej stránke odpísaný, ale po rozumovej mu to páli lepšie ako nám dvom dokopy. U teba je to však zrejme naopak
Toto čo si napísal svedčí o tvojej "inteligencii" že kvantová fyzika je paškvil , áno, určite je to paškvil, pretože denno denne využívaš v technológiách jej poznatky ty mudrc. |
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 100 ~
Člen od: 09 máj 2011 ~
Posledná návšteva: 11 júl 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 10 máj 2011 : 06:40:49
|
Hawking Boha nepopiera, iba naznačuje, že Boh nie je jediným vysvetlením.
Že kde si to overíš ??
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 10 máj 2011 : 12:54:40
|
citácia: Ak by platila kvantova fluktuacia, tak by pre vznik sveta boh nebol potrebny. Ale ja tomu neverim. Cela kvantova fyzika mi pride ako paskvil. To mam akoze uverit tomu, co mi povie nejaky degenerovany bludar na voziku, ktory to ani nedokaze sam povedat a musi mi to odtukat hlasovym syntetizatorom? Ked to bude schopny povedat normalne, tak sa nad tym mozno aspon pozastavim. Keby Hawking nesiril nezmysly (ako vo svojej najnovsej knihe, kde musel silou mocou spomenut svoju dogmu, ze "vesmir mohol vzniknut bez boha"), tak by bol dnes zdravy. Boh indisponuje satanovych bojovnikov. Pôvodne zaslal DaVca - 09 máj 2011 : 22:34:37
po prve, mozes verit comu chces, tym realitu nezmenis
po druhe, cely tento paskvil, ktory si tu predviedol je argumentom ad hominem
po tretie, admin by ta mal upozornit, ze porusujes pravidla prispievania
po stvrte, neverim ti, ze by si to hawkingovi dokazal povedat do oci bez vycitiek svedomia (ktorym sa veraici tak radi ohanaju), a tym padom si pokrytec a tym padom si klamar a tym padom ak si veriaci tak hresis |
povodny GUEST635
He will learn... no king rules forever... |
Počet príspevkov: 2291 ~
Člen od: 16 november 2010 ~
Posledná návšteva: 04 február 2016
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 10 máj 2011 : 20:03:52
|
To akoze si myslis, ze Boh stvoril niekoho postihnutenho len tak bezdovodne? To, ze Hawking je v takom stave, akom je, ma svoj dobry dovod. Pochopitelne, ze ty musis Hawkinga militantne obhajovat, pretoze keby si sa pozrel pravde do oci, padol by tak tvoj materialisticky ateisticky svetonazor.
mojnazor12:
Ved overit, ze Hawkingove tvrdenie je nespravne, sa da uz len pozorovanim prirody. Kludne nech si Hawking, Tyson a vsetci ateisticki fyzici vyhlasuju, ze vesmir bol pred bigbangom (HAHAHA) v stave akejsi singularity, v ktorej sa kvantove fluktuacie deju bez dovodu a ze vdaka tomu vznikol vesmir, ale nech si to siria ako nabozenstvo a nesnazia sa to do ucebnic pretlacit ako vedu. |
Krajina: Czech Republic ~
Počet príspevkov: 8 ~
Člen od: 03 marec 2011 ~
Posledná návšteva: 30 máj 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 10 máj 2011 : 20:34:37
|
citácia: To akoze si myslis, ze Boh stvoril niekoho postihnutenho len tak bezdovodne? To, ze Hawking je v takom stave, akom je, ma svoj dobry dovod. Pochopitelne, ze ty musis Hawkinga militantne obhajovat, pretoze keby si sa pozrel pravde do oci, padol by tak tvoj materialisticky ateisticky svetonazor. mojnazor12: Ved overit, ze Hawkingove tvrdenie je nespravne, sa da uz len pozorovanim prirody. Kludne nech si Hawking, Tyson a vsetci ateisticki fyzici vyhlasuju, ze vesmir bol pred bigbangom (HAHAHA) v stave akejsi singularity, v ktorej sa kvantove fluktuacie deju bez dovodu a ze vdaka tomu vznikol vesmir, ale nech si to siria ako nabozenstvo a nesnazia sa to do ucebnic pretlacit ako vedu. Pôvodne zaslal DaVca - 10 máj 2011 : 20:03:52
Nijaký skutočný vedec ti nepovie, že Boha možno vyvrátiť. Každý skutočný vedec ti povie, že existujú viaceré varianty vzniku vesmíru. Hawking nie je ateista, ale agnostik. Ale je dosť možné, že z neho urobíte po smrti Kresťana asi tak, ako z Einsteina
To, čo robí Hawking je veda a to nie je náboženstvo. Práveže to musí ísť do školských učebníc a pokiaľ má niekto záujem o bájky, nech sa páči, má na to iný predmet.
Vy na niečo nemáte odpoveď, tak si dosadíte Boha. V tom ste odborníci. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 10 máj 2011 : 20:37:46
|
Tak mozno jeho existecniu priamo nevyvracaju, ale vyvracaju to, ze jeho existencia je pre vysvetlenie vzniku vesmiru NUTNA. A to je len jeden kratky krok od toho, aby mohli do ucebnic zacat pisat to, ze boh je poprety. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 10 máj 2011 : 20:42:40
|
|
|
Odoslaný - 10 máj 2011 : 21:50:05
|
A co taky Richard Dawkins, ktory vsade vykrikuje, ze Boh urcite neni a clovek sa MUSEL vyvinut z opice? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 11 máj 2011 : 07:06:35
|
citácia: A co taky Richard Dawkins, ktory vsade vykrikuje, ze Boh urcite neni a clovek sa MUSEL vyvinut z opice? Pôvodne zaslal DaVca - 10 máj 2011 : 21:50:05
cituj kde toto povedal |
povodny GUEST635
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 11 máj 2011 : 07:12:03
|
citácia: To akoze si myslis, ze Boh stvoril niekoho postihnutenho len tak bezdovodne? To, ze Hawking je v takom stave, akom je, ma svoj dobry dovod. Pochopitelne, ze ty musis Hawkinga militantne obhajovat, pretoze keby si sa pozrel pravde do oci, padol by tak tvoj materialisticky ateisticky svetonazor. Pôvodne zaslal DaVca - 10 máj 2011 : 20:03:52
na temu toho, ci je boh zodpovedny za postihnutych s tebou nejdem debatovat, skoncilo by to uzamknutim temy v lepsom pripade, v horsom presunutim do "chranenej" sekcie
to je ako - militantne obhajovat? to znamena upozornit, ze porusujes pravidla prispievania? pripadne to znamena bezdovodne urazat, tak ako ty?
si tu novy, mozno nebudes mat problem s empiriou, tak teda ukaz mi tu tvoju pravdu, pred ktorou padnem na zadok... |
povodny GUEST635
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 11 máj 2011 : 07:13:22
|
citácia: Tak mozno jeho existecniu priamo nevyvracaju, ale vyvracaju to, ze jeho existencia je pre vysvetlenie vzniku vesmiru NUTNA. A to je len jeden kratky krok od toho, aby mohli do ucebnic zacat pisat to, ze boh je poprety. Pôvodne zaslal DaVca - 10 máj 2011 : 20:37:46
veda nepotrebuje boha do svojich teorii, preto sa nim nezaobera, a teda nie je pravda ze ma potrebu boha vyvracat |
povodny GUEST635
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 11 máj 2011 : 08:16:51
|
Doporučujem si svoje teórie riešiť na inom fóre.
Téma uzavretá. |
|
|
|
|
|
|