Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 Duchovná časť
 Teológia tela - otázky
 Moze Cirkev riesit moralnost umeleho oplodnenia?
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
Predchádzajúca strana | Nasledujúca strana
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Kňaz suspendovaný kvôli porušeniu celibátu Téma Next Topic: Povinné očkovanie detí - katolícky morálne?
Strana: z 7

Azuritko

Stav: offline

Odoslaný - 03 apríl 2011 :  17:02:06  Zobraziť profil  Pridať Azuritko do zoznamu priateľov
citácia:
Posledná odpoveď, potom sa už vážne idem učiť...
Zajtra v škole asi ťažko vysvetlím, že som miesto prípravy diskutovala s Vami.

Ja som si nevycucala z prsta, že v prvom rade na spásu je potrebné pokánie a Božie milosrdenstvo. Ja sa obávam toho, že aj keby som sem napísala tú najvyčerpávajúcejšiu odpoveď, tak Vy by ste napísala ešte vyčerpávajúcejšiu.

Pýtali ste sa kto môže učiť o Pravde. Bola som si skutočne istá, že vieme obaja, že sa bavíme o katolíckej Cirkvi. Pojmom "biskupi a kňazi" som logicky myslela, KATOLÍCKYCH biskupov a kňazov.
Že ja ich nepovažujem za dostatočných učiteľov, je už druhá vec.

Viete, toto nie je o nikoho zmätku... To je len o Vašom chytaní ma za slovíčka a o mojej časovej zaneprázdnenosti a nechuti sa Vám tu rozpisovať za účelom dokazovania si...

Dokazujte si čo chcete, myslite si čo chcete... Môj Pán vie čo si myslím, čo cítim a čo žijem, aj ako to žijem.

Prečítala som si niektoré Vašej príspevky v témach ako napr. homosexualita, alebo manželstvo medzi katolíkom a evanjelikom a fakt nemám už ani najmenšiu chuť s Vami o niečom debatovať, Vaša netolerancia, a zdanlivá neomylnosť nemá hraníc.

Každý si raz bude za všetko zodpovedať pred tým hore... Aj ja, aj Vy...

A nezabúdajte: Only God can judge me !

Pôvodne zaslal MaryMagdalene1 - 03 apríl 2011 :  16:52:58

Krása, takže ostávate v blude, lebo sa Vám nepáčia moje príspevky. Viete jednoznačne či môže niekto masturbovať pre vyšetrenie ejakulátu, viete presne či niekto môže ísť na umelé oplodnenie, ale veríte tomu čo Boh zjavil, veríte učeniu katolíckej Cirkvi. Dáte na svoj názor, ale skúmanie Pravdy, na to nieje čas. Ja s Vami nemám potrebu diskutovať. Ja sa Vás snažím trochu usmerniť vo Vašom zmätku. Vy to ale úplne odmietate, takže aj ja končím. Ale ak dáte nejaký blud, reagovať budem. Nenechám tu niekoho privádzať katolíka do omylu.

Rímskokatolík

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 4003  ~  Člen od: 15 máj 2007  ~  Posledná návšteva: 27 apríl 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

MaryMagdalene1

Odoslaný - 03 apríl 2011 :  17:10:52  Zobraziť profil  Pridať MaryMagdalene1 do zoznamu priateľov
Áno, mne sa nepáčia názory človeka, ktorý sa hlási k najmierumilovenšiemu náboženstvu akým RK náboženstvo bezpochyby je, ale neomylne a tvrdohlavo ako malé decko si presadzuje svoje netolerantné postoje k iným ľuďom ako je on sám.

Slušne som Vás poprosila, aby ste mi napísali, ktoré konkrétne bludy máte na mysli, ja začínam mať pocit, že jediný veľký blud ste Vy sám ! Hudiete si svoje a nič len svoje, tvárite sa ako keby ste Vy poznali celú Pravdu a mali ste výsostné právo na poučovanie druhých.

Ak niečo z duše nenávidím, tak sú to netolerantný ľudia a katolíci, ktorý si na seba nalepili nálepku "Kto je viac ako ja".

DO kelu, som nikde nenapísala, že JA JEDNOZNAČNE viem, že sa môže masturbovať kvôli vyšetreniu, ale vy mi to JEDNOZNAČNE TVRDÍTE že sa nemôže ! Ja som len toho názoru, že ak je to za účelom zachovania a zveľaďovania svojho a partnerkinho zdravia, tak nie je o čom !
Poviem Vám to na príklade - ak by mal môj manžel infekciu, kvôli ktorej by som bola u gynekológa častejšie ako v robote aj ja, tak mu rozhodne nebudem slúžiť ako nádoba na odobratie ejakulátu. Pokiaľ partner ohrozuje svojou chorobou aj partnerku, tak hádam fakt nechcete po žene, aby s ním mala pohlavný styk za účelom "kresťanského" odobratia ejakulátu.

K umelému oplodneniu len toľko - sama by som ho nepodstúpila, ale ak niekto túži po deťoch, prečo nevyužiť možnosť ! Opäť - nič jednoznačne netvrdím !!!! Za to vy mi tu jednoznačne a neomylne tvrdíte všetko !

Nechcela som byť agresívna, ale ten váš mentorský postoj je nechutný ! Si myslíte, že za toto Vás bude mať Boh radšej ? Musí mu byť strašne zle, keď vidí ako sa niekto v jeho mene vyvyšuje nad iných a iným zakazuje právo na názor, ale sám sebe ho rozhodne neupiera.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 86  ~  Člen od: 28 január 2011  ~  Posledná návšteva: 24 jún 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Lucia

Odoslaný - 03 apríl 2011 :  18:20:28  Zobraziť profil  Pridať Lucia do zoznamu priateľov
citácia:
citácia:
Azuritko, obdivujem vasu trpezlivost.

Pôvodne zaslal Lucia - 03 apríl 2011 :  15:05:48

Skôr premýšľam, či som ešte v hraniciach únosnosti v zmysle, že či je ešte na mieste, aby som reagoval, alebo bude lepšie ak úplne skončím. Ale zase neveriaci si môže drístať koľko chce, ale ak niekto tvrdí, že je katolík, pričom zároveň tvrdí bludy, nechať to tak znamená vytvoriť možnosť prísť katolíkovi do omylu. Ale aj tu to určite má svoj zdravý koniec, len ešte zistiť kde.

Pôvodne zaslal Azuritko - 03 apríl 2011 :  15:59:29

Azuritko, MaryMagdalene, nikdy nechcela diskutovat ani nechcela radu... nevsimli ste si ? ....chcela nam iba povedat, ze sme trubky ( s prepacenim) ...to je vsetko.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1472  ~  Člen od: 22 december 2009  ~  Posledná návšteva: 14 júl 2020 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

MaryMagdalene1

Odoslaný - 03 apríl 2011 :  18:29:14  Zobraziť profil  Pridať MaryMagdalene1 do zoznamu priateľov
Lucia, tak toto bolo vážne silno od veci.

Ja nemám dôvod zovšeobecňovať, ani som to neurobila. Trubku, ako to Vy nazývate, zo mňa robil veľavážený polobôžik Azuritko, nakoľko jediné čo dokázal na moju adresu vyprodukovať, bolo , že som pseudokatolík, lebo nevelebím jeho veličenstvo.

Hádam môžem mať vlastný názor, či to je typická črta katolíkov - upierať názor iným?

Aspoň sa tu nezosmiešňujte takýmito hlúpymi príspevkami. Nepochybujem o tom, že ste inteligentná žena, tak na čo to bolo dobré

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 86  ~  Člen od: 28 január 2011  ~  Posledná návšteva: 24 jún 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Reconquistador

Odoslaný - 03 apríl 2011 :  18:39:20  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Reconquistador  Pridať Reconquistador do zoznamu priateľov
citácia:
Prečo si myslíš, že si katolíčka?

to je čo za otázku ? nemyslím si to, viem :)

Pôvodne zaslal MaryMagdalene1 - 03 apríl 2011 :  13:42:05

No len je tu problém, že to čo píšeš má od katolíckej viery nesmierne ďaleko. Môžme si vziať napríklad jednu z vecí, čo si tu napísala - a totiž,že Ježiš je Tvojim učiteľom. Avšak - odkiaľ ho poznáš? Odkiaľ vieš, aký je a čo od Teba chce?

GLORIA IN EXCELSIS DEO ET IN TERRA PAX HOMINIBUS BONAE VOLUNTATIS

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1877  ~  Člen od: 16 apríl 2010  ~  Posledná návšteva: 27 november 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

radar

Odoslaný - 03 apríl 2011 :  18:39:42  Zobraziť profil  Pridať radar do zoznamu priateľov

citácia:
Ja neberiem Cirkev ako moju učiteľku , môj učiteľ je Ježiš... a ten, pokiaľ viem, sa konkrétne k tejto veci nikdy nevyjadril, takže si môžme len domyslieť ako to asi je...

MariaMagdalena, ak chces naozaj respektovat Jezisa, musis brat vazne Jeho slova. A on o biskupoch a knazoch povedal:"Kto vas pocuva, mna pocuva, kto vami pohrda, mnou pohrda."

Takze,ak neberies Cirkev ako ucitelku, Pan Jezis ti hovori, ze nim pohrdas. Okrem toho cirkev je aj tajomne Kristovo Telo, ako Boh hovori v Biblii, takze ta dvojnasobne upozornuje, aby si vedela. o co ide.

A co sa tyka umeleho oplodnenia, cirkev /cize Boh, aby bolo jasne, lebo si povedala,ze Jezis o tychto veciach nehovoril/ je proti tomu preto, lebo pri umelom oplodneni sa neoplodni len jedno vajicko, ale asi 5 az6, i viac. Potom sa ich niekolko vlozi do tela maternice, ostatne sa zlikviduju. Cize jedno dieta sa narodi, 3 -4 sa popritom zabiju. Podla Jezisa, je toto vrazda nevinnych deti.
Nemysli si, ze sa mozes dostat do neba a pritom zastavat taketo
nazory a obhajovat sa, ze sudit ma bude Jezis.Ved sam Jezis nam hovori, ze nie kazdy, kto mi hovori Pane, vojde do nebeskeho kralovstva.ale iba ten ,kto plni volu mojho Otca.A vola nasho Otca nie je zabijat a neposluchat v takych zavaznych veciach Boha.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1564  ~  Člen od: 25 november 2007  ~  Posledná návšteva: 14 február 2013 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

MaryMagdalene1

Odoslaný - 03 apríl 2011 :  18:48:23  Zobraziť profil  Pridať MaryMagdalene1 do zoznamu priateľov
Presne o tom istom som tu dnes asi tri krát písala : nie každý, kto mi hovorí Pane, vstúpi do nebeského kráľovstva.

Tiež sa Azuritko tváril, že on je tu ten najspravodlivejší a on je tu ten najpovolanejší, ktorý má už vstupenku do neba dávno kúpenú :)))

Ďakujem ti za ďalšie poučovanie, fakt mám toho už na dnes dosť...

A opäť a zase sa musím opakovať - ale - na umelé oplodnenie by som (pravdepodobne) nešla (neviem si predstaviť situáciu), ale ak niekto chce využiť možnosť, nech má tú možnosť ju využiť a nech sa slobodne rozhodne.
Ja mám podobný názor aj na interrupcie - ja by som nešla. Ale ostatní nech majú tú možnosť voľby - katolícka Cirkev skutočne nemôže riadiť celý svet.
Podobne je to aj s antikoncepciou - ja tabletky neužívam, ale nebudem ich zakazovať užívať ostatným.

A k tomu Cirkvi , ja si radšej prečítam čosi zo sv. Písma a urobím si vlastný názor.

Ja Cirkev beriem ako fakt, ale bohužiaľ, Cirkev má veľa chýb, a najmä katolícka Cirkev je abnormálne netolerantná voči postojom a názorom iných (náboženstiev, atď...)

MaryMagdalene1

Odoslaný - 03 apríl 2011 :  18:51:33  Zobraziť profil  Pridať MaryMagdalene1 do zoznamu priateľov
citácia:
citácia:

No len je tu problém, že to čo píšeš má od katolíckej viery nesmierne ďaleko. Môžme si vziať napríklad jednu z vecí, čo si tu napísala - a totiž,že Ježiš je Tvojim učiteľom. Avšak - odkiaľ ho poznáš? Odkiaľ vieš, aký je a čo od Teba chce?

Pôvodne zaslal Reconquistador - 03 apríl 2011 :  18:39:20

Odkiaľ ho poznám? Si robíš srandu? Ty nečítaš sv. Písmo , alebo ? Cirkevní hodnostári odkiaľ vedia čo on nás Boh chce?

Nesmierne ďaleko od RKC mám z Tvojho výsostne subjektívneho pohľadu - Boh vie ako to so mnou je. Ty to vedieť pre výkon svojho povolania a pre svoj šťastný život nepotrebuješ .

radar

Odoslaný - 03 apríl 2011 :  19:10:57  Zobraziť profil  Pridať radar do zoznamu priateľov
citácia:
A k tomu Cirkvi , ja si radšej prečítam čosi zo sv. Písma a urobím si vlastný názor.

Ja Cirkev beriem ako fakt, ale bohužiaľ, Cirkev má veľa chýb, a najmä katolícka Cirkev je abnormálne netolerantná voči postojom a názorom iných (náboženstiev, atď...)

No ako chces, ale cirkev je tajomne telo Kristovo a vzdy hlasa to, co chce Kristus a co je napisane v Biblii. Kludne si urob svoj vlastny nazor, ale ked je iny ako hovori Cirkev, tak mas iny nazor akoBoh.

No a tvoj nazor,aby kazdy sa mohol rozhodnut podla seba, ved to je predsa sloboda cloveka, ale musi s tym pocitat, ze sudit he bude jezis a cirkev je tajomne Telo Kristovo.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1564  ~  Člen od: 25 november 2007  ~  Posledná návšteva: 14 február 2013 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

MaryMagdalene1

Odoslaný - 03 apríl 2011 :  19:17:13  Zobraziť profil  Pridať MaryMagdalene1 do zoznamu priateľov
No a tvoj nazor,aby kazdy sa mohol rozhodnut podla seba, ved to je predsa sloboda cloveka, ale musi s tym pocitat, ze sudit he bude jezis - S týmto sa plne stotožňujem ! ! !
o tom som tu aj písala viackrát...

Telo Kristovo je síce podľa mňa Telo Kristovo a nie Cirkev - ja keď idem na prijímanie tak idem prijať Ježiša Krista a nie Cirkev, Cirkev som prijala pri svojom krste.

A s tým iným názorom ako Boh, ešte že Vy všetci tu máte názory ako Boh.

Hneď sa mi zdalo podozrivé, že podaktorí sa tu tvárite aj Najvyšší súd. Teraz už viem prečo - máte názory ako Boh :)))))))))))

radar

Odoslaný - 03 apríl 2011 :  19:25:28  Zobraziť profil  Pridať radar do zoznamu priateľov
citácia:
Telo Kristovo je síce podľa mňa Telo Kristovo a nie Cirkev - ja keď idem na prijímanie tak idem prijať Ježiša Krista a nie Cirkev, Cirkev som prijala pri svojom krste.

Kristus je vo svete pritomny rozlicnymi sposobmi inak vo sv. prijimani inak v Cirkvi.Tu vlastne protirecis samem Bohu,lebo je to on ktory hovori v Biblii /nie my tu na nete/ze Cirkev je tajomne telo Kristovo.
Snad ti je jasne, ze Biblia je Bozie slovo. Ak tomu veris, musis brat do uvahy vsetky Bozie tvrdenia v Biblii aj to, ze Cirkev je tajomne telo Kristovo.

citácia:
A s tým iným názorom ako Boh, ešte že Vy všetci tu máte názory ako Boh.

A ty mas ake nazory?

MaryMagdalene1

Odoslaný - 03 apríl 2011 :  19:29:57  Zobraziť profil  Pridať MaryMagdalene1 do zoznamu priateľov
Kde presne sa v Biblii píše o tom, že Telo Kristovo vlastne nie je Telo Kristovo ale Cirkev ?

Aké mám ja názory? SVOJE ! a nehrám sa na Pána ! Ani sa nebudem ! Ja tolerujem všetkých rovnako, neopovažujem sa nad nikým vyriekavať súdy, atď. Kdežto, na moju adresu tu už súdy boli... na základe asi piatich príspevkov...

radar

Odoslaný - 03 apríl 2011 :  19:43:05  Zobraziť profil  Pridať radar do zoznamu priateľov
citácia:
Kde presne sa v Biblii píše o tom, že Telo Kristovo vlastne nie je Telo Kristovo ale Cirkev ?

Nikde v Biblii sa nepise, ze Telo Kristovo nie je Telo kristovo ,ale Cirkev.
V Biblii sa pise ze Cirkev je tajomne Telo Kristovo a to je rozdiel. Najdi si to sama, ked citas Bibliu.

citácia:
Aké mám ja názory? SVOJE ! a nehrám sa na Pána !

Tieto tvoje nazory sa zhoduju s Jezisovymi? Ci ti je jedno, ake nazory ma Jezis a ci sa zhoduju s tvojimi?

MaryMagdalene1

Odoslaný - 03 apríl 2011 :  19:46:51  Zobraziť profil  Pridať MaryMagdalene1 do zoznamu priateľov
Jedno to pochopiteľne nie je, ale hrať sa Pána nie je môj štýl.

Ale Vy sa hrajte - ja Vám v tom samozrejme nebudem brániť, tak ako nebránim ani ostatným v ostatných veciach.

Ak si myslíte, že je správne tvrdiť, že "mám názory ako Pán" , čiže vlastne o sebe tvrdiť, že "som neomylný", a že toto je tá pravá cesta do Večnosti - nech sa páči . Neostáva mi nič iné, len Vám zaželať šťastnú cestu !

A pekný zvyšok nedele... A už sa nemusíte namáhať, v tejto téme vážne končím, nemá to tu cenu. Predsa sa ja, obyčajný hriešnik, nemôžem baviť s Najspravodlivejšími, ktorí sú si istí svojou neomylnosťou.

Tieto tvoje nazory sa zhoduju s Jezisovymi? Ci ti je jedno, ake nazory ma Jezis a ci sa zhoduju s tvojimi?

Pôvodne zaslal radar - 03 apríl 2011 :  19:43:05

[/quote]

radar

Odoslaný - 03 apríl 2011 :  19:54:37  Zobraziť profil  Pridať radar do zoznamu priateľov
citácia:
Ci ti je jedno, ake nazory ma Jezis a ci sa zhoduju s tvojimi?

Skoda, ze si nevedela odpovedat na tuto otazku.

MaryMagdalene1

Odoslaný - 03 apríl 2011 :  19:58:06  Zobraziť profil  Pridať MaryMagdalene1 do zoznamu priateľov
citácia:
citácia:
Ci ti je jedno, ake nazory ma Jezis a ci sa zhoduju s tvojimi?

Skoda, ze si nevedela odpovedat na tuto otazku.

Pôvodne zaslal radar - 03 apríl 2011 :  19:54:37

ODPOVEDALA HNED V PRVEJ VETE !!!!

radar

Odoslaný - 03 apríl 2011 :  20:07:04  Zobraziť profil  Pridať radar do zoznamu priateľov
citácia:
Jedno to pochopiteľne nie je, ale hrať sa Pána nie je môj štýl.

Tak toto je ta tvoja prva veta. Ty si myslis, ze ten, kto veri, ze Jezisove slova su pravdive a suhlasi s nimi, ze sa hra na Pana?

janka

Odoslaný - 03 apríl 2011 :  20:44:07  Zobraziť profil  Pridať janka do zoznamu priateľov
citácia:

...A tvoria ju ľudia, ktorí si ju tvoria často na svoj osobný obraz a kážu to, čo vyhovuje im...
Pôvodne zaslal MaryMagdalene1 - 03 apríl 2011 :  13:40:15

absolutne suhlasim!

Krajina: Hungary  ~  Počet príspevkov: 5687  ~  Člen od: 27 január 2004  ~  Posledná návšteva: 07 január 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Reconquistador

Odoslaný - 03 apríl 2011 :  20:50:27  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Reconquistador  Pridať Reconquistador do zoznamu priateľov
citácia:
citácia:
citácia:

Pôvodne zaslal Reconquistador - 03 apríl 2011 :  18:39:20

Odkiaľ ho poznám? Si robíš srandu? Ty nečítaš sv. Písmo , alebo ? Cirkevní hodnostári odkiaľ vedia čo on nás Boh chce?

Pôvodne zaslal MaryMagdalene1 - 03 apríl 2011 :  18:51:33

Srandu si rozhodne nerobím, som úplne vážny. No ak keď už čítaš to Sv. Písmo. Odkiaľ sa tu nabralo?

Odkiaľ to vedia hodnostári Cirkvi, tam sa postupne dopracujeme.

PS: Nepoužívaj slovo "fanatik", pretože vždy si ho použila iba ako argumentum ad hominem, čo je teda nesmierne hlúpe

GLORIA IN EXCELSIS DEO ET IN TERRA PAX HOMINIBUS BONAE VOLUNTATIS

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1877  ~  Člen od: 16 apríl 2010  ~  Posledná návšteva: 27 november 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

janka

Odoslaný - 03 apríl 2011 :  21:02:42  Zobraziť profil  Pridať janka do zoznamu priateľov
citácia:

Aké mám ja názory? SVOJE ! a nehrám sa na Pána ! Ani sa nebudem ! Ja tolerujem všetkých rovnako, neopovažujem sa nad nikým vyriekavať súdy, atď. Kdežto, na moju adresu tu už súdy boli... na základe asi piatich príspevkov...

Pôvodne zaslal MaryMagdalene1 - 03 apríl 2011 :  19:29:57

skus si este raz precitat prosim ta tuto diskusiu...a len tak...kto povedal o inom, ze je netolerantny?...kto povedal o inom, ze nie je dokonaly? atd...
sudila si ty...o tebe tu zatial nikto nepovedal, ze si netolerantna, ci nedokonala, ze sa povysujes...Azuritko sa ta snazil naviest jednoduchymi otazkami...to, co ti pisal bol obycajny katechizmus, cize obvinovat ho z polobozstva a neviem este coho, je skor smiesne
inak neviem pochopit, preco sa hlasis za clena KC, ked odmietas jej ucenie?...len pre zaujimavost-si v tazkom hriechu...mala by si sa z toho vyspovedat a zacat studovat katechizmus, podobne ako to zacali robit niektori z nas

Krajina: Hungary  ~  Počet príspevkov: 5687  ~  Člen od: 27 január 2004  ~  Posledná návšteva: 07 január 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

MaryMagdalene1

Odoslaný - 04 apríl 2011 :  07:28:08  Zobraziť profil  Pridať MaryMagdalene1 do zoznamu priateľov
Janka - bez komentára. Každý vidí tú svoju pravdu zjavne... Azuritko mi síce nepriamo nepovedal, že je netolerantný (normálny človek to o sebe nepovie nikdy), ale jeho spôsob vyjadrovania a zavrhnutie mojej osoby asi po treťom príspevku mi zrovna tolerantné neprišlo, navyše po prečítaní jeho príspevkov na homosexuálov a evanjelickú Cirkev si vážne jeho meno s toleranciou spájať nebudem. A k tvojmu súdu nadomnou, že žijem v ťažkom hriechu - dovoľ aby som sa opäť raz zasmiala :))))) Ešteže ty vidíš do môjho srdca a vieš v akom ja hriechu žijem. Pozri sa prosím najskôr na svoje hriechy. To bude najlepšie. Aj tak nerozumiem, ako si na to prišla, to, že som tolerantná voči iným, a neprikazujem a nevnucujem nikomu učenie RKC, neznamená, že žijem v ťažkom hriechu. :)))

A len tak na zamyslenie:

"Beda vám, zákonníci a farizeji, pokrytci, lebo sa podobáte obieleným hrobom, ktoré zvonka vyzerajú pekne, ale vnútri sú plné mŕtvolných kostí a všelijakej nečistoty. Tak sa aj vy navonok zdáte ľuďom spravodliví, no vnútri ste plní pokrytectva a neprávnosti. "

Mato

Odoslaný - 04 apríl 2011 :  11:49:57  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
citácia:

dopredu upozorňujem, že som kresťaň-katolík,
...
Ja neberiem Cirkev ako moju učiteľku , môj učiteľ je Ježiš...
...
Pýtali ste sa, kto môže učiť o Pravde: Biskupi a kňazi
....
Že ja ich nepovažujem za dostatočných učiteľov, je už druhá vec.

Pôvodne zaslal MaryMagdalene1 - 02 apríl 2011 :  22:44:19 -

9. Čo máme činiť v prvom rade, ak chceme byť spasení?
Ak chceme byť spasení, máme v prvom rade veriť všetko, čo Boh zjavil.

11. Kto nás učí tomu, čo Boh zjavil?
Tomu, čo Boh zjavil, nás učí Cirkev Kristova. (T. j. Katolícka. Pozn. aut.)

(Detsky katechizmus)

Non nobis Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mato

Odoslaný - 04 apríl 2011 :  11:51:57  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
citácia:

K umelému oplodneniu len toľko - sama by som ho nepodstúpila, ale ak niekto túži po deťoch, prečo nevyužiť možnosť ! Opäť - nič jednoznačne netvrdím !!!! Za to vy mi tu jednoznačne a neomylne tvrdíte všetko !

Pôvodne zaslal MaryMagdalene1 - 03 apríl 2011 :  17:10:52

Tri otazky do diskusie:

Mozno na ziskanie dobreho ciela pouzit zlo?

Ma podla Vas clovek PRAVO na dieta?

Ak ano, ma pravo toto dieta ziskat lubovolnym sposobom?

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

MaryMagdalene1

Odoslaný - 04 apríl 2011 :  13:04:57  Zobraziť profil  Pridať MaryMagdalene1 do zoznamu priateľov

Na získanie lepšieho zdravia a vyliečenia tela áno (masturbácia za účelom vyšetrenia) Ja sa totiž pýtam, je manželka povinná podstúpiť také ohrozenie na vlastnom zdraví len preto lebo manžel odmieta masturbáciu kvôli vyšetreniu ?

Má človek právo na dieťa? A nemá? Čo je poslaním rodiny a manželov? čo sľubujú pri vstupe do manželstva?

áno, má právo ho získať ľubovoľným spôsobom, pokiaľ viem, pán Boh nám dal rozum aby sme sa rozhodli.

Ja mám otázku do diskusie: Má právo katolík vnucovať ostatným dajmä tomu aj nekatolíkom svoje presvedčenia?

Mato

Odoslaný - 04 apríl 2011 :  13:49:53  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
Vase odpovede nie su uplne jednoznacne, preto sa chcem uistit.

1. Hovorite, ze na dosiahnutie vyliecenia tela, je mozne pouzit aj zlo?

2. Tvrdite, ze rodic ma pravo mat dieta? V zmysle, ze toto pravo moze vymahat?

3. Tvrdite, ze moze toto pravo uplatnovat a pouzivat pri tom lubovolne prostriedky?

Skuste prosim odpovedat iba ano, ak som Vas spravne pochopil, ak som nepochopil, vysvetlite mi prosim, co ste chceli povedat.

K odpovediam na Vase otazky sa dostaneme az neskor, ked si ujasnime zaklady pre diskusiu.

Strana: z 7 Previous Topic: Kňaz suspendovaný kvôli porušeniu celibátu Téma Next Topic: Povinné očkovanie detí - katolícky morálne?  
 Verzia pre tlač
Predchádzajúca strana | Nasledujúca strana
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06