Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 Kresťania a svet
 Kresťania a spoločnosť
 Boj proti amorálnej reklame
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Z mojej korešpondencie s farármi Téma Next Topic: zopar podnetov  

Evelinka

Stav: offline

Odoslaný - 23 marec 2011 :  11:11:54  Zobraziť profil  Pridať Evelinka do zoznamu priateľov
Toto napísala firme Danea istá matka:

"Vazeny pan riaditel firmy ........,
Vazeny riaditel marketingoveho oddelenia .........!

Ako rodic malych deti som znechutena a poburena Vasimi
megabillboardmi, ktore su momentalne v Bratislave s fotografiou od
pana Machaja.

(najdete aj na .......................). Proti verejnemu
vystavovaniu tohto billboaru protestujem a odvolavam sa na zakon o
ochrane mladistvych. Reklama na Vasu obuv obsahuju „minimalne“
eroticku fotografiu, ktora je v rozpore so zakonom o ochrane
maloletych.

Je naozaj smutne a biedne, ak v reklame na to, aby ste prezentovali
Vasu obuv sa musite znizit k takej amoralnej fotografii. Z tohoto
dovodu obuv od firmy ........ v nasej rodine kupovat nebudeme.

O podporu protestu proti tomuto plagatu ziadam viacere organizacie,
rodicov, urady. Svoje deti (ako aj seba)si chcem a budem chranit!

S takouto formou reklamy nemozem suhlasit a vyzyvam aj ostatnych,
ktori chcu chranit moralne a dusevne dobro nasich deti (ale aj mladeze
a dospelych), aby sa ku mne pridali a sirili tento mejl vo svojom
okoli a reagovali formami protestu. Takato fotografia na verejne
billboardy po meste nepatri.

Pevne verim, ze svoju reklamnu kampan prehodnotite a nevhodnu reklamu
na billboardoch odstranite."

Prosím, ozvite sa sa aj vy. Niečo s tým robiť treba. Keď budeme ticho, nič sa nezmení.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 425  ~  Člen od: 30 júl 2009  ~  Posledná návšteva: 29 október 2021 Upozorniť moderátora 

saxsax

Odoslaný - 23 marec 2011 :  13:19:24  Zobraziť profil  Pridať saxsax do zoznamu priateľov

zeby hoax?, ale asi nie

prave tento mail im robi dalsiu relamu, mnohi, keby si to nepreitali, ani nevedia ze ide o topanky

pekna prdelka, moje vyjadrenie
ten typek nesympaticky, vyjadrenie kolegyne

„ Nech nachadza ktokolvek vo viere svoje svetlo a svoju utechu, nech je blazeny, avsak mnohi nepotrebuju toto svetlo a tuto utechu, lebo ich maju vo svojom rozume a ludskej bytosti – a tychto nech nechaju tiez zit a byt stastnymi „

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2129  ~  Člen od: 10 september 2009  ~  Posledná návšteva: 25 august 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Evelinka

Odoslaný - 23 marec 2011 :  13:42:22  Zobraziť profil  Pridať Evelinka do zoznamu priateľov
"prave tento mail im robi dalsiu relamu, mnohi, keby si to nepreitali, ani nevedia ze ide o topanky"

To záleží predovšetkým od toho, kto aký postoj k veci zaujme. Niekto im napíše odmietavý mail a niekto iba ohodnotí "prdelku"

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 425  ~  Člen od: 30 júl 2009  ~  Posledná návšteva: 29 október 2021 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Rafael

Odoslaný - 23 marec 2011 :  14:06:48  Zobraziť profil  Pridať Rafael do zoznamu priateľov
viralny marketing,

a pekne krasne teraz uz aj s nasou ucastou.

Obrazok je nemravny, ale kym som o nom nevedel, nemal sancu uskodit ani pohorsit.

Zrovna u mna sa to asi nepodari, ja nosim cierne okuliare, ale ktovie kolki sa Vam raz za takuto temu "podakuju",

ak chapete, mila autorka temy..

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 3722  ~  Člen od: 18 január 2008  ~  Posledná návšteva: 10 jún 2024 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Evelinka

Odoslaný - 23 marec 2011 :  14:14:21  Zobraziť profil  Pridať Evelinka do zoznamu priateľov
Predovšetkým chcem svoje deti chrániť. Poraďte mi teda lepší spôsob.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 425  ~  Člen od: 30 júl 2009  ~  Posledná návšteva: 29 október 2021 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mato

Odoslaný - 23 marec 2011 :  14:23:50  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
Kto sa s nim osobne stretol, nech poda staznost Rade pre etiku v reklame ci tak nejak. Posielat hromadne maily je presne to co autor reklamy sledoval.
Ja by som tiez bez tejto kampane o nej vobec nevedel.

Non nobis Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

saxsax

Odoslaný - 23 marec 2011 :  14:26:32  Zobraziť profil  Pridať saxsax do zoznamu priateľov
citácia:
"prave tento mail im robi dalsiu relamu, mnohi, keby si to nepreitali, ani nevedia ze ide o topanky"

To záleží predovšetkým od toho, kto aký postoj k veci zaujme. Niekto im napíše odmietavý mail a niekto iba ohodnotí "prdelku"

Pôvodne zaslal Evelinka - 23 marec 2011 :  13:42:22

ako vidis, rarach i Mato podobne naznacili, co som povedal o tom maily, he, som zdravy chlap este stale i v svojich rokoch

„ Nech nachadza ktokolvek vo viere svoje svetlo a svoju utechu, nech je blazeny, avsak mnohi nepotrebuju toto svetlo a tuto utechu, lebo ich maju vo svojom rozume a ludskej bytosti – a tychto nech nechaju tiez zit a byt stastnymi „

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2129  ~  Člen od: 10 september 2009  ~  Posledná návšteva: 25 august 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Evelinka

Odoslaný - 23 marec 2011 :  14:27:08  Zobraziť profil  Pridať Evelinka do zoznamu priateľov
ok, dám si poradiť. Maťo, prosím, ak to uznáš za vhodné, odstráň túto tému.

Rafael

Odoslaný - 23 marec 2011 :  14:46:06  Zobraziť profil  Pridať Rafael do zoznamu priateľov
citácia:
Predovšetkým chcem svoje deti chrániť. Poraďte mi teda lepší spôsob.

Pôvodne zaslal Evelinka - 23 marec 2011 :  14:14:21

Ignore.
Odveka ucinna dobra metoda, ktora je zaroven moralnou odpovedou , co robit.

Zaregistrovat hentake, znaci dostat sa do tzv. vzdialenej prilezitosti k hriechu,
a to este nie je hriechom a nemame sa jej venovat (pohorsovanim, upozornovanim inych, varovanim a pod),
aby nedochadzalo k rozsirovaniu, co samo je cielom povodcov nemorality.

Aktivne zakrocovat treba az ked sa jedna o tzv. blizku prilezitost k hriechu, ale aj tam treba najprv zahasit sam seba, vo svojom svedomi, vnutornym odporom.

Toto vsetko uci uz maly katechizmus, takto je to jednoduche.

P.S. Skupinovy odpor je mozny a moralny vtedy, pokial sa clenovia odporu neziskavaju upozornovanim na existenciu predmetu odporu.
To je to, co spravila autorka temy.
Skupinovy odpor sa zaklada na zhode vole viacerych, ktori o predmete nadobudli vedomost, a vzajomnym informovanim uz neupozornuju netusiaceho.
Ked hentu reklamu umiestnia pred vchodom a kazdy, kto vojde, nemohol nevidiet, tito sa mozu dat dokopy a zrobit protiakciu.
Ale nemozu tak, ze sa rozbehnu po vedlajsich domoch a zacnu zbierat hlasy od ludi, ktori sa prave vdaka tomuto dozvedia o nemoralite.

P.P.S. Autorka istotne vychadza z dobrych umyslov. Aspon vidime, ze len dobre umysly nestacia k spravnemu, dobremu, moralnemu a mudremu konaniu. Ach kolkokrat v zivote su iniciativni blbci, ktori chcu dobre, horsi ako triedni nepriatelia....

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 3722  ~  Člen od: 18 január 2008  ~  Posledná návšteva: 10 jún 2024 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Evelinka

Odoslaný - 23 marec 2011 :  15:07:27  Zobraziť profil  Pridať Evelinka do zoznamu priateľov
Odkaz som z témy odstránila.

Kolji

Odoslaný - 23 marec 2011 :  20:09:09  Zobraziť profil  Pridať Kolji do zoznamu priateľov
Ak by na tom plagáte bolo o 1 slečnu menej a bolo by tám napísané, že zobrazené osoby sú v manželskom zväzku, bolo by to už menej amorálne?

"You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe." - Carl Sagan

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 683  ~  Člen od: 10 august 2010  ~  Posledná návšteva: 18 apríl 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky
  Previous Topic: Z mojej korešpondencie s farármi Téma Next Topic: zopar podnetov  
 Verzia pre tlač
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06