Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 Tradiční a ich pohľady
 Ostatné témy
 Apokalypsa v Japonsku
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
Predchádzajúca strana | Nasledujúca strana
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Pekelná debata Téma Next Topic: Vznik vesmíru- Kto je za tým? Alebo koho dielo je
Strana: z 7

Azuritko

Stav: offline

Odoslaný - 19 marec 2011 :  11:26:47  Zobraziť profil  Pridať Azuritko do zoznamu priateľov
Ak je to priamo Boží trest, On vie ako ho urobiť tak, aby zapôsobil tým správnym spôsobom a nikto nemusí ísť nikomu triasť rukou...
A Vlkodlak vieš, Boh bol hýbateľom. On vedel kde budú geologické zlomy, on vedel kde sa aký ľudia usídlia. Zlo spôsobuje zlo. Ale ja si napr. súdiť samotných Japoncov netrúfam. No nemôže to byť len taká náhoda. To by bolo tiež podcenením Boha.

Rímskokatolík

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 4003  ~  Člen od: 15 máj 2007  ~  Posledná návšteva: 27 apríl 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Vlkodlak

Odoslaný - 19 marec 2011 :  12:27:17  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Vlkodlak  Pridať Vlkodlak do zoznamu priateľov
Azuritko, ale ja nehovorím že je to náhoda. Práve naopak, je to zákonitosť.

Alebo, ak to mám pritiahnuť za vlasy, keby sme do Fukushimi či ako sa to volá presťahovali rovno baziliku sv. Petra, zemetrasenia by tam ustali ?

Ja ti poviem niečo iné. Možno zožnem teraz veľkú nevôľu, ale ak je medzi nami na fóre nejaký psychológ, privítal by som, ak by moju úvahu kriticky analyzoval. Vŕta mi to totižto už dlhšie hlavou, ale nemal som to odvahu napísať ...

Myslím si, že príspevky tu na fóre sú naším obrazom. Moje nevynímajúc. Značná časť našich príspevkov vypovedá aj o našej psychike, o našich hodnotách, zážitkoch.

Pracujem aj s ľuďmi, a skoro dennodenne sa s nimi stretávam, ktorý to nemali v živote jednoduché, niektorým bolo ubližované tým najbrutálnejším spôsobom. Podelím sa teda o moju skúsenosť.

Myslím si, že ak niekto Boha Otca automaticky vníma ako pomstychtivého ničiteľa, ktorý šmahom ruky zabíja kompletné rodiny, resp. svojím podriadeným subjektom, v tomto prípade ľuďom pripravuje tie najdesivejšie okamihy, mal v minulosti negatívny zážitok(zážitky) s nejakou výraznou autoritou, ktorej bol takisto podriadený a automaticky túto šablónu hodnotenia používa na situácie z každodenného života. Táto autorita bola pravdepodobne dominantná a najpravdepodobnejšie pochádzala z rodinného prostredia(vzhľadom na intímnosť a súkromie s ktorým je viera v nadprirodzeno nepochybné spätá), v menšej miere profesionálneho, alebo na vojne a pod. ... Takisto som zaregistroval tzv. Stockholmský syndrom, kedy obeť zľahčuje, resp,.dokonca ospravedlňuje agresívne správanie útočníka. Je to typický sprievodný znak napr. týraných žien.

Trebárs pri vyšetrovaní problematických detí sa používajú rôzne metódy, kde dieťa je napr. vyzvané aby nakreslilo svoje autority, resp. vlastnú rodinu ale každého jej člena má nakresliť ako nejaké zvieratko. Ak dieťa kresli jedného z rodičov ako hada, či niečo iné, čo je spájané s negatívnymi vlastnosťami či pocitmy, spravidla to signalizuje problémy v tejto rodine.

Preto si myslím, že my ako kresťania, kde najvyššou autoritou je nepochybne Boh, ak HO prirodzene nespájame s pozitívnymi substitúciami, ale s katastrofou historických rozmerov, či rôznymi trestami, pravdepodobne to vypovedá o našich prežitých problémoch s autoritami. Súkromne by som to odhadoval na týranie v detstve, resp. na neprimerane tvrdú výchovu.

No a môžte ma rozniesť na kopytách.

Počet príspevkov: 1964  ~  Člen od: 05 marec 2005  ~  Posledná návšteva: 21 marec 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Azuritko

Odoslaný - 19 marec 2011 :  14:22:38  Zobraziť profil  Pridať Azuritko do zoznamu priateľov
citácia:
Azuritko, ale ja nehovorím že je to náhoda. Práve naopak, je to zákonitosť.

Alebo, ak to mám pritiahnuť za vlasy, keby sme do Fukushimi či ako sa to volá presťahovali rovno baziliku sv. Petra, zemetrasenia by tam ustali ?

Pôvodne zaslal Vlkodlak - 19 marec 2011 : 12:27:17

Ale to sa púšťaš do nereálnych dohadov. Pričom presťahovať tam baziliku neznamená, že všetci okolo nej budú svätý. Proste ak raz Boh určil, kde budú prirodzene vznikať zemetrasenia, tak vedel prečo tak učinil. Lebo on stvoril tú zákonitosť...

citácia:
Ja ti poviem niečo iné. Možno zožnem teraz veľkú nevôľu, ale ak je medzi nami na fóre nejaký psychológ, privítal by som, ak by moju úvahu kriticky analyzoval. Vŕta mi to totižto už dlhšie hlavou, ale nemal som to odvahu napísať ...

Myslím si, že príspevky tu na fóre sú naším obrazom. Moje nevynímajúc. Značná časť našich príspevkov vypovedá aj o našej psychike, o našich hodnotách, zážitkoch.

Pracujem aj s ľuďmi, a skoro dennodenne sa s nimi stretávam, ktorý to nemali v živote jednoduché, niektorým bolo ubližované tým najbrutálnejším spôsobom. Podelím sa teda o moju skúsenosť.

Myslím si, že ak niekto Boha Otca automaticky vníma ako pomstychtivého ničiteľa, ktorý šmahom ruky zabíja kompletné rodiny, resp. svojím podriadeným subjektom, v tomto prípade ľuďom pripravuje tie najdesivejšie okamihy, mal v minulosti negatívny zážitok(zážitky) s nejakou výraznou autoritou, ktorej bol takisto podriadený a automaticky túto šablónu hodnotenia používa na situácie z každodenného života. Táto autorita bola pravdepodobne dominantná a najpravdepodobnejšie pochádzala z rodinného prostredia(vzhľadom na intímnosť a súkromie s ktorým je viera v nadprirodzeno nepochybné spätá), v menšej miere profesionálneho, alebo na vojne a pod. ... Takisto som zaregistroval tzv. Stockholmský syndrom, kedy obeť zľahčuje, resp,.dokonca ospravedlňuje agresívne správanie útočníka. Je to typický sprievodný znak napr. týraných žien.

Trebárs pri vyšetrovaní problematických detí sa používajú rôzne metódy, kde dieťa je napr. vyzvané aby nakreslilo svoje autority, resp. vlastnú rodinu ale každého jej člena má nakresliť ako nejaké zvieratko. Ak dieťa kresli jedného z rodičov ako hada, či niečo iné, čo je spájané s negatívnymi vlastnosťami či pocitmy, spravidla to signalizuje problémy v tejto rodine.

Preto si myslím, že my ako kresťania, kde najvyššou autoritou je nepochybne Boh, ak HO prirodzene nespájame s pozitívnymi substitúciami, ale s katastrofou historických rozmerov, či rôznymi trestami, pravdepodobne to vypovedá o našich prežitých problémoch s autoritami. Súkromne by som to odhadoval na týranie v detstve, resp. na neprimerane tvrdú výchovu.

No a môžte ma rozniesť na kopytách.

Pôvodne zaslal Vlkodlak - 19 marec 2011 :  12:27:17

Toto je podľa mňa logické uvažovanie až na to, že aplikovať sa to dá hlavne spôsobom že: tresty za hriechy si človek odpykáva. To je z katechizmu jasné. Či už tu na Zemi, abo po smrti. A tu už je ten problém, že ako to človek zoberie. Či ako spôsob týrania, alebo ako spôsob dobrej výchovy a pomoci. A katolík sa nemá čo rozhodovať ako to zoberie, lebo aj bez katechizmu sa dá zo základných jasných Právd odvodiť, že čo tým Boh pre nás robí.

Čiže ak to čo vravíš aplikujeme na človeka, je to realita. Ale ak chceme ísť za Pravdou, zlé zážitky musia ísť bokom a musí nastúpiť triezve uvažovanie (pre niekoho nič ľahké, ale nie nezvládnuteľné)

Rímskokatolík

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 4003  ~  Člen od: 15 máj 2007  ~  Posledná návšteva: 27 apríl 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

amerika1

Odoslaný - 19 marec 2011 :  17:03:25  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
citácia:
citácia:

Pozrite sa na to z druhej strany: Boh japoncikov nemusi trestat nijakymi vynimocnymi trestami, staci vyuzit prirodzene danosti oblasti. Akurat ze z dopustenia to nebude nejaka sestka, ale aspon osmicka.
Pôvodne zaslal Rarach - 18 marec 2011 :  01:39:09

No iba niečo ako bianco šek.
Kto príde bývať na územie Japonska bude vytrestaný vzhľadom na geologické vlastnosti v danej oblasti. Na vierovyznaní nezáleží ...

Pôvodne zaslal Vlkodlak - 18 marec 2011 :  06:53:07

Takze Boh , Vsemohuci Boh je bezmocny zmenit prirodne zakony ? Je bezmocny ochranit ludi ?
Toto je nasledok , ze sa do katolickych hlav vtacila evolucna teoria , takze katolik uz nie je schopny pochopit , ze prirodne pohromy su nasledok dedicneho hriechu , kedy doslo k jej naruseniu sucasne s narusenou prirodzenostou cloveka

Milovaní, veľmi som sa usiloval napísať vám o našej spoločnej spáse; a pokladám za nevyhnutné písať vám a napomenúť vás, aby ste zápasili za vieru, raz navždy odovzdanú svätým. Jud 1,3

Počet príspevkov: 8817  ~  Člen od: 15 február 2005  ~  Posledná návšteva: 24 december 2012 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

amerika1

Odoslaný - 19 marec 2011 :  17:09:28  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
Kto si dnes uz pamata prosebne a kajucne procesie pri nepriazni pocasia , alebo inych pohromach ? No co racionalita je racionalitaj Aggiornamento je aggiornamento Treba odstranit vsetko zbytocne z nabozenskeho zivota veriacich Zbytocne sa stali zehnania ( staci jedno na koniec) , zbytocne sa stali poklaknutia
Darmo je Pane Boze trosku nabok ustup ide Priroda
Padne nam na hlavu bazilika v Assisi , na vine je priroda A co ked je aj ina pricina ?

Milovaní, veľmi som sa usiloval napísať vám o našej spoločnej spáse; a pokladám za nevyhnutné písať vám a napomenúť vás, aby ste zápasili za vieru, raz navždy odovzdanú svätým. Jud 1,3

Počet príspevkov: 8817  ~  Člen od: 15 február 2005  ~  Posledná návšteva: 24 december 2012 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ela

Odoslaný - 19 marec 2011 :  18:09:07  Zobraziť profil  Pridať Ela do zoznamu priateľov

Prieklep. Mysleli ste Aggiornamento, ze? Dovolila som si upozornit, aby niekoho nepomylilo.
ela

Počet príspevkov: 745  ~  Člen od: 13 november 2003  ~  Posledná návšteva: 21 november 2018 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

amerika1

Odoslaný - 19 marec 2011 :  18:16:51  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
Dakujem za upozornenie Z dovodov zdravotnych indispozicii sa mi zle pise

Rafael

Odoslaný - 19 marec 2011 :  18:42:20  Zobraziť profil  Pridať Rafael do zoznamu priateľov
Mozno sa Vam pise zle,
ale urcite pisete velmi dobre.

veci uplne inak vypadaju, ked si honosiaci sa udajnym katolictvom, nasadia patricne okuliare, sensum fidelium zvane.

Inak jesto do cinenia iba s profannym kvazikrestanom, so zmyslanim sekularneho pietistu.
Nic pritazlive, je toho plno vsade okolo.

Tam veskery povab argumentov z katolickeho suflika, postrada na hodnote a stava sa perlami pred svinami.

Zelam Vam skore polepsenie stavu.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 3722  ~  Člen od: 18 január 2008  ~  Posledná návšteva: 10 jún 2024 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

timylee

Odoslaný - 19 marec 2011 :  19:14:46  Zobraziť profil  Pridať timylee do zoznamu priateľov
amerika1, tiez zelam skore zlepsenie zdravotneho stavu a plne suhlasim s tym co ste napisali.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 656  ~  Člen od: 21 január 2010  ~  Posledná návšteva: 09 október 2012 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

janka

Odoslaný - 19 marec 2011 :  20:04:25  Zobraziť profil  Pridať janka do zoznamu priateľov
citácia:

Drahá Janka, prepošli to rodičom do Japonska, ktorí prišli o deti.
A nezabudni na koniec dopísať, že to s nimi myslíš dobre.

Pôvodne zaslal Vlkodlak - 19 marec 2011 :  06:52:09

prosim ta Vlkodlak, to si myslis, ze ma tesi take nestastie?...pre upresnenie: vobec nie, hoci sa ma priamo nedotyka
keby som bola na mieste nejakeho Japonca ver mi, ze by mi hlavou behalo vselico...asi aj otazka preco?...mozno by som o svoju vieru prisla, minimalne by nou taka udalost zakolisala
ako by som si snazila v takejto situacii(teda dufam) vedome upevnit vieru?...tak, ze by som si okrem ineho hovorila, ze to ma vsetko zmysel, ze Boh ma miluje, preto ma navstevuje krizom a podobne...cize by som sa povzbudzovala podobnymi vyrokmi, ktore v tebe vyvolavaju pocit, ze som necitliva, mozno prisna a podobne...keby som sa teraz hnevala na Boha, povazovala Ho za kruteho, ze toto dopustil, o co potom viac by som mala taketo ruhave myslienky, ked by mi zomrelo vlastne dieta???

Krajina: Hungary  ~  Počet príspevkov: 5687  ~  Člen od: 27 január 2004  ~  Posledná návšteva: 07 január 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Lucia

Odoslaný - 24 marec 2011 :  14:20:58  Zobraziť profil  Pridať Lucia do zoznamu priateľov
Zda sa, ze poniektori Japonci nemali velku uctu k prirode....

The japanese kill about 20 000 dolphins every year, and their method is pretty cruel, as this clip from the documentary "The Cove" shows.

http://www.youtube.com/watch?v=1g8_3MS9x50

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1472  ~  Člen od: 22 december 2009  ~  Posledná návšteva: 14 júl 2020 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Rafael

Odoslaný - 24 marec 2011 :  14:55:37  Zobraziť profil  Pridať Rafael do zoznamu priateľov
Na to, jak moc je tento cip sveta perverzny (v najsirsom vyzname slova),
je pravy div,
ze zazivaju tak malo velkych zemetraseni.

Akoby nie ze Boh trestal, ale naopak, akoby napriek skazenosti a napriek geolabilite, sam Boh drzal pod ich zadkami stabilnu ruku v miere ovela vacsej, nez je ludsky pochopitelne.

Schvalne, kto za katastrofu podakoval?

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 3722  ~  Člen od: 18 január 2008  ~  Posledná návšteva: 10 jún 2024 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

jerome

Odoslaný - 24 marec 2011 :  15:53:54  Zobraziť profil  Pridať jerome do zoznamu priateľov
citácia:
BOŽÍ TRESTY? DNES CENZUROVÁNO!
http://stjoseph.cz.hop.otoman.cz/g101.html

Pôvodne zaslal Reconquistador - 15 marec 2011 :  21:19:21

Dobrý článok.Pokrytecké pravidlo "politickej korektnosti" nie je zlučiteľné s Kristovým evanjeliom.Biskupi nesmú mať strach nazývať udalosti pravým menom.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 46  ~  Člen od: 11 marec 2011  ~  Posledná návšteva: 30 marec 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

janka

Odoslaný - 24 marec 2011 :  18:49:48  Zobraziť profil  Pridať janka do zoznamu priateľov
citácia:

Schvalne, kto za katastrofu podakoval?

Pôvodne zaslal Rarach - 24 marec 2011 :  14:55:37

trefna otazka...
ale ja som nepodakovala

Krajina: Hungary  ~  Počet príspevkov: 5687  ~  Člen od: 27 január 2004  ~  Posledná návšteva: 07 január 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Azuritko

Odoslaný - 26 apríl 2011 :  11:27:17  Zobraziť profil  Pridať Azuritko do zoznamu priateľov
Bol som na veľký piatok v kuchyni na chvíľu a akurát bola pustená omša asi z Vatikánu a hovorili o čom bola kázeň (vraj ju nemal pápež ale bol tam). A hovorili tak, že zemetrasenie a prírodné katastrofy nie sú Božím trestom a kto ich za Boží trest považuje uráža Boha. Že oni sú upozornením, že aj v tak modernej dobe nám veda v tomto nepomôže... Dúfam že si to pamätám správne ale niečo v tomto zmysle odznelo..... Kto vie kde hľadať, mohli by ste skúsiť nájsť originálne znenie tejto kázne, lebo mne sa to nepodarilo. Ale teda ak som to dobre počul a zapamätal si, tak je to dá sa povedať práve opačný pohľad ako tu písal Rarach. V tom prípade je asi na mieste lepšie zhodnotiť ako to vlastne je.

Rímskokatolík

silak

Odoslaný - 26 apríl 2011 :  11:58:15  Zobraziť profil  Pridať silak do zoznamu priateľov
No a teraz kto si doteraz myslel, že je to boží trest, tak rýchlo zmení názor, aby bol rovnaký s predstaviteľmi Cirkvi.

Veda samozrejme pomáha a v budúcnosti pomôže ešte viac.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 94  ~  Člen od: 20 február 2011  ~  Posledná návšteva: 28 apríl 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Azuritko

Odoslaný - 26 apríl 2011 :  12:31:59  Zobraziť profil  Pridať Azuritko do zoznamu priateľov
citácia:
No a teraz kto si doteraz myslel, že je to boží trest, tak rýchlo zmení názor, aby bol rovnaký s predstaviteľmi Cirkvi.

Pôvodne zaslal silak - 26 apríl 2011 :  11:58:15

Očividne tomu nerozumieš. Prosím reaguj hlavne tam, kde máš aspoň nejaké vedomosti. A ja som napísal, že som si neni istý plným znením kázne a ty zjavne si tú kázeň počul keď to už berieš ako hotovú vec. Trochu uvažuj čo píšeš. Lebo na prezentáciu tvojich nedomyslených názorov tu nikto nieje zvedavý.

Rímskokatolík

silak

Odoslaný - 26 apríl 2011 :  12:42:24  Zobraziť profil  Pridať silak do zoznamu priateľov
citácia:
citácia:

Pôvodne zaslal silak - 26 apríl 2011 :  11:58:15

Očividne tomu nerozumieš. Prosím reaguj hlavne tam, kde máš aspoň nejaké vedomosti. A ja som napísal, že som si neni istý plným znením kázne a ty zjavne si tú kázeň počul keď to už berieš ako hotovú vec. Trochu uvažuj čo píšeš. Lebo na prezentáciu tvojich nedomyslených názorov tu nikto nieje zvedavý.

Pôvodne zaslal Azuritko - 26 apríl 2011 :  12:31:59

Aha, takže to vôbec nie je pravda.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 94  ~  Člen od: 20 február 2011  ~  Posledná návšteva: 28 apríl 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Azuritko

Odoslaný - 26 apríl 2011 :  12:50:44  Zobraziť profil  Pridať Azuritko do zoznamu priateľov
citácia:

Pôvodne zaslal silak - 26 apríl 2011 :  12:42:24

Veď práve preto to sem píšem, aby som sa dozvedel, dopátral tomu čo je pravda.

Rímskokatolík

silak

Odoslaný - 26 apríl 2011 :  12:58:49  Zobraziť profil  Pridať silak do zoznamu priateľov
citácia:
citácia:

Pôvodne zaslal silak - 26 apríl 2011 :  12:42:24

Veď práve preto to sem píšem, aby som sa dozvedel, dopátral tomu čo je pravda.

Pôvodne zaslal Azuritko - 26 apríl 2011 :  12:50:44

Jedná sa o princíp.
Keď to bude pravda, tak všetci, ktorí to brali ako trest zmenia názor.

Azuritko

Odoslaný - 26 apríl 2011 :  13:10:48  Zobraziť profil  Pridať Azuritko do zoznamu priateľov
citácia:
Jedná sa o princíp.
Keď to bude pravda, tak všetci, ktorí to brali ako trest zmenia názor.

Pôvodne zaslal silak - 26 apríl 2011 :  12:58:49

Keď bude skutočná Pravda, že prírodná katastrofa nieje trestom a bezpečne sa to dozvieme, tak ten, kto by to nezačal považovať za Pravdu, by bol v blude. Takže tu princíp nehrá rolu. Iba Pravda. A o túto Pravdu sa ja snažím. Nie iba zistiť či bola kázeň taká aká bola, ale či bola tou Pravdou.

Ale k veci... Počul ešte niekto tú kázeň alebo vie kde by sa dalo nájsť jej presné znenie a kto tú kázeň mal?

Rímskokatolík

Lucia

Odoslaný - 26 apríl 2011 :  13:35:08  Zobraziť profil  Pridať Lucia do zoznamu priateľov
Lk 13,1-5
Niektorí z tých, čo tam boli v tom čase, rozprávali mu o Galilejčanoch, ktorých krv Pilát zmiešal s krvou ich obetí.
On im povedal: "Myslíte si, že títo Galilejčania boli väčší hriešnici ako ostatní Galilejčania, keď tak trpeli?
Nie, hovorím vám, ale ak nebudete robiť pokánie, všetci podobne zahyniete.

Alebo si myslíte, že tí osemnásti, čo na nich padla veža v Siloe a zabila ich, boli väčší vinníci ako ostatní obyvatelia Jeruzalema?
Nie, hovorím vám, ale ak nebudete robiť pokánie, všetci zahyniete podobne."

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1472  ~  Člen od: 22 december 2009  ~  Posledná návšteva: 14 júl 2020 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Azuritko

Odoslaný - 26 apríl 2011 :  14:23:35  Zobraziť profil  Pridať Azuritko do zoznamu priateľov
Nemyslím si, že táto citácia je jasnou odpoveďou. Asi to nehovorí priamo o prírodných katastrofách. Asi by fakt bolo naj, keby sa niekomu podarilo nájsť tú kázeň, aby sme v presnom kontexte vedeli, čo vlastne daný "kazateľ" hovoril. A na základe toho usúdiť, prečo hovoril ako hovoril.

Rímskokatolík

Lucia

Odoslaný - 26 apríl 2011 :  14:32:18  Zobraziť profil  Pridať Lucia do zoznamu priateľov
citácia:
Nemyslím si, že táto citácia je jasnou odpoveďou. Asi to nehovorí priamo o prírodných katastrofách. Asi by fakt bolo naj, keby sa niekomu podarilo nájsť tú kázeň, aby sme v presnom kontexte vedeli, čo vlastne daný "kazateľ" hovoril. A na základe toho usúdiť, prečo hovoril ako hovoril.

Pôvodne zaslal Azuritko - 26 apríl 2011 :  14:23:35

Nema to byt jasnou odpovedou, iba podnet k zamysleniu sa....

slovenka

Odoslaný - 26 apríl 2011 :  19:09:57  Zobraziť profil  Pridať slovenka do zoznamu priateľov
Prírodné katastrofy môžu a nemusia byť "Božím trestom" - v úvodzovkách, lebo termín trest je na širšiu debatu. Isté však je, že tieto katastrofy v určitom čase, v zvýšenej frekvencii patria medzi ZNAMENIA ČIAS - to je dané aj v Písme. A podľa rôznych indícií a zjavení / a tomu už nemusia mnohí veriť/ sa to deje práve dnes.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 346  ~  Člen od: 07 máj 2010  ~  Posledná návšteva: 25 máj 2017 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky
Strana: z 7 Previous Topic: Pekelná debata Téma Next Topic: Vznik vesmíru- Kto je za tým? Alebo koho dielo je  
 Verzia pre tlač
Predchádzajúca strana | Nasledujúca strana
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06