Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 Duchovná časť
 Duchovný život
 O smiechu = diablovom vetre, ktorý kriví tvár
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
Nasledujúca strana
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Dobra kazen Téma Next Topic: Ako ste prezili post...a ako dalej?
Strana: z 5

Rafael

Stav: offline

Odoslaný - 10 marec 2011 :  10:20:48  Zobraziť profil  Pridať Rafael do zoznamu priateľov
citácia:
Tušim aj ty k nim patríš?
Je humor požehnanie, či prekliatie? Inak ja sa nezvyknem nikomu vysmievať, veď by to bolo proti láske k blížnemu. Lenže mám rád aj srandu a dobré kreslené vtipy.

Pôvodne zaslal Dušan - 09 marec 2011 :  21:29:59

Je Kristus idealom a vzorom krestanov?
Ano.
Smial sa Kristus?
Podla Pisma nikdy.

Takze - krestania by sa smiat nemali, inak Krista nenasleduju ani v tomto.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 3722  ~  Člen od: 18 január 2008  ~  Posledná návšteva: 10 jún 2024 Upozorniť moderátora 

Azuritko

Odoslaný - 10 marec 2011 :  11:00:05  Zobraziť profil  Pridať Azuritko do zoznamu priateľov
Chcem sa len uistiť, že to bolo myslené ironicky... (pri Vás zatiaľ neviem takéto prejavy rozoznávať)

Rímskokatolík

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 4003  ~  Člen od: 15 máj 2007  ~  Posledná návšteva: 27 apríl 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

guest636

Odoslaný - 10 marec 2011 :  12:06:27  Zobraziť profil  Pridať guest636 do zoznamu priateľov
v biblii nie je zmienka o tom, ze by sa jezis smial, z toho nevyplyva, ze sa jezis nikdy nesmial (z toho jedine vyplyva, ze o tom ci sa jezis smial alebo nesmial na zaklade biblie nie je mozne rozhodnut)

ak by sa naozaj jezis nikdy nesmial, tak to, ze niekto sa smeje tak z toho zase nevyplyva, ze jezisa nenasleduje (jeho ucenie)

to je ako keby nejaky matematik povedal, ze Newton a Leibniz sa podla ucebnic matematiky nikdy nesmiali a ked sa on smeje, tak nenasleduje ich "ucenie" - diferencialny a integralny pocet

to su proste chyby v mysleni

povodny GUEST635

He will learn... no king rules forever...

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2291  ~  Člen od: 16 november 2010  ~  Posledná návšteva: 04 február 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Kolji

Odoslaný - 10 marec 2011 :  12:33:55  Zobraziť profil  Pridať Kolji do zoznamu priateľov
Myslím, že ten by skôr plakal, keby v tej dobe vedel, čo sa z jeho rybárskej družiny vyvinie...

"You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe." - Carl Sagan

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 683  ~  Člen od: 10 august 2010  ~  Posledná návšteva: 18 apríl 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Rafael

Odoslaný - 10 marec 2011 :  12:57:54  Zobraziť profil  Pridať Rafael do zoznamu priateľov
citácia:
Chcem sa len uistiť, že to bolo myslené ironicky... (pri Vás zatiaľ neviem takéto prejavy rozoznávať)

Pôvodne zaslal Azuritko - 10 marec 2011 :  11:00:05

Hladte na to, ci moje vety tvrdia alebo netvrdia pravdu.
Aby sa Vam nestalo, ze niekto bude zartovat a predsa hovoril velikansku pravdu.

Dam dalsie k uvahe.

Smiech je o.i. moralna kategoria, pretoze vznika len na zaklade nejakeho dovodu, ktory nikdy nie je moralne indiferentny (bezdovodny smiech je xxx).
Teda, ako moralna kategoria krestanskeho idealu, by sa v Pisme nachadzala, keby sa Krista tykala.
V Pisme sa nenachadzaju veci indiferentne, napriklad svrbenie ci travenie - iste sa tykali aj Krista, hoci spominane nie su.
Podla Pisma sa Kristus nesmial.
Netvrdi sa, ze sa neusmial, ci neprejavoval inak dobru naladu. Avsak smiech to nebol. Nasledovnici Krista v dokonalosti toto velmi dobre vedeli a preto nie je zname, ze by ste sa docitali nieco pozitivne o smiechu od Ucitelov, starobylych Otcov, pustovnikov, mystikov a pod. Ale o tom, ze sa jedna o diablovu grimasu, to v Tradicii najdete hojne zachytene.
No a ako znamo, Tradicia je interpretatorom Pisma, takze ked ani v nej nenajdeme pozitivny postoj k smiechu ba prave naopak, o moralnom zavazku k dokonalosti krestanov, patri aj nasledovanie Krista v nesmiati.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 3722  ~  Člen od: 18 január 2008  ~  Posledná návšteva: 10 jún 2024 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Kolji

Odoslaný - 10 marec 2011 :  13:06:52  Zobraziť profil  Pridať Kolji do zoznamu priateľov
Rarach, ešte jedna otázka: ani ako dieťa sa Ježiš nikdy nesmial?

"You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe." - Carl Sagan

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 683  ~  Člen od: 10 august 2010  ~  Posledná návšteva: 18 apríl 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Azuritko

Odoslaný - 10 marec 2011 :  13:55:02  Zobraziť profil  Pridať Azuritko do zoznamu priateľov
Smiech prichádza zväčša neovládateľne, hlavne veľký smiech. A často stačí len dáka blbosť indiferentná aby nastal veľký smiech, ako možno prejav aktuálne dobrej nálady a radosti. Tomuto by podľa Vás mal človek brániť a potláčať to, aby tú radosť prejavol úšklebom pod fúzy a zakryl si ústa, aby náhodou aj neukázal zuby lebo sa smeje na niečom čo je indiferentné? Škodoradosť určite nieje nijak vhodná, vysmievať sa niekomu tiež nie, ale v rámci srandy so známymi ľuďmi ako môže smiech škodiť?

Často sa stáva, že napr. dvaja dobre naladený ľudia, majú proste aktuálne veľkú radosť, povedzme zlomia náhodou hrot na ceruzke, a príde im to v tom momente tak vtipné, že sa chytajú za brucho. Udalosť je morálne indiferentná, nálada spôsobí nával smiechu a človek nech sa akokoľvek snaží, nejde prestať okamžite. Prirodzený prejav radosti. Veď nejaké blokovanie toho smiechu by bolo neprirodzené. Určite sú miesta, kde také niečo nieje vhodné na základe vyžadovanej vážnosti a sústredenia. Proste bezdôvodný (na základe malého indiferentného dôvodu) vylučujete, a tvrdíte, že nikdy neexistuje morálne indiferentný smiech. Nesúhlasím a podľa mňa to je chybná úvaha.

Rímskokatolík

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 4003  ~  Člen od: 15 máj 2007  ~  Posledná návšteva: 27 apríl 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mato

Odoslaný - 10 marec 2011 :  14:47:56  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
citácia:

Smiech je o.i. moralna kategoria, pretoze vznika len na zaklade nejakeho dovodu, ktory nikdy nie je moralne indiferentny (bezdovodny smiech je xxx).
Pôvodne zaslal Rarach - 10 marec 2011 :  12:57:54

Aby som lepsie pochopil tuto uvahu, skuste mi prosim zaradit do moralnych kategorii smiech

na vtipe o zajacikovi
ak sa malemu dietatu podari nahodou vtipny komentar spravania rodicov
na vtipnej scenke vo filme
smiech pri citani knihy od J.K. Jerome - Traja muzi v lodke (o psovi nehovoriac)

Non nobis Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

guest636

Odoslaný - 10 marec 2011 :  14:54:35  Zobraziť profil  Pridať guest636 do zoznamu priateľov
"nikdy nie je moralne indiferentny" v preklade nikdy nie je moralne lahostajny, inak povedane, vzdy je zalozeny na moralke, mam pravdu?

preco sa deti a niekedy aj dospeli smeju ked ich niekto stekli? a co to ma spolocne s moralkou?

je v biblii napisane vyslovne, ze jezis sa nikdy nesmial? ak nie, tak tvoje tvrdenia su nepravdive, rarach

povodny GUEST635

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2291  ~  Člen od: 16 november 2010  ~  Posledná návšteva: 04 február 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Rafael

Odoslaný - 10 marec 2011 :  16:49:41  Zobraziť profil  Pridať Rafael do zoznamu priateľov
citácia:
Smiech prichádza zväčša neovládateľne, hlavne veľký smiech.
Pôvodne zaslal Azuritko - 10 marec 2011 :  13:55:02

Presne.
Vysledkom je grimasa, ktoru Otcovia Cirkvi nazyvali dychom diabla.
Vsimnite si: usmev tvar skrasluje, ale smiech znetvoruje.
A to neraz az natolko, ze sa stava pricinou noveho smiechu.

citácia:
A často stačí len dáka blbosť indiferentná aby nastal veľký smiech, ako možno prejav aktuálne dobrej nálady a radosti.

To sa len Vam zda, ze pricinou smiechu moze byt "daka blbost indiferentna".
V skutocnosti je vzdy pricinou nieco kruto objektivne, akurat subjektivne rozne rozpoznavane alebo nerozpoznane vobec.
Suvisi s metafyzikou a teoriou krasna (smiech - smiesnost - skaredost).
Vsimnite si, povedzme, pubertalnu mladez.
Ta dokaze rehnit takmer v kuse a na vsetkom, prah vnimavosti na rozpoznavanie podnetov je nizky - s takymito je vazna rec o pricinach, povahe a podstate smiechu nemozna.
Obavam sa, ze zatial je to aj Vas pripad.
Na debaty o smiechu ako moralnej kategorii a jeho nemiestnosti v krestanskej spiritualite, o vysinach ktorej mame zachovane vselico od velikanov Cirkvi, zatial zrejme nie ste disponovany.
Tomu nasvedcuju aj Vase dalsie uvahy:

citácia:
Tomuto by podľa Vás mal človek brániť a potláčať to, aby tú radosť prejavol úšklebom pod fúzy a zakryl si ústa, aby náhodou aj neukázal zuby lebo sa smeje na niečom čo je indiferentné? Škodoradosť určite nieje nijak vhodná, vysmievať sa niekomu tiež nie, ale v rámci srandy so známymi ľuďmi ako môže smiech škodiť?

Často sa stáva, že napr. dvaja dobre naladený ľudia, majú proste aktuálne veľkú radosť, povedzme zlomia náhodou hrot na ceruzke, a príde im to v tom momente tak vtipné, že sa chytajú za brucho. Udalosť je morálne indiferentná, nálada spôsobí nával smiechu a človek nech sa akokoľvek snaží, nejde prestať okamžite. Prirodzený prejav radosti. Veď nejaké blokovanie toho smiechu by bolo neprirodzené. Určite sú miesta, kde také niečo nieje vhodné na základe vyžadovanej vážnosti a sústredenia. Proste bezdôvodný (na základe malého indiferentného dôvodu) vylučujete, a tvrdíte, že nikdy neexistuje morálne indiferentný smiech. Nesúhlasím a podľa mňa to je chybná úvaha.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 3722  ~  Člen od: 18 január 2008  ~  Posledná návšteva: 10 jún 2024 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Rafael

Odoslaný - 10 marec 2011 :  17:04:09  Zobraziť profil  Pridať Rafael do zoznamu priateľov
citácia:
citácia:

Pôvodne zaslal Rarach - 10 marec 2011 :  12:57:54

Aby som lepsie pochopil tuto uvahu, skuste mi prosim zaradit do moralnych kategorii smiech

na vtipe o zajacikovi
ak sa malemu dietatu podari nahodou vtipny komentar spravania rodicov
na vtipnej scenke vo filme
smiech pri citani knihy od J.K. Jerome - Traja muzi v lodke (o psovi nehovoriac)

Pôvodne zaslal Mato - 10 marec 2011 :  14:47:56

Smiech sa neda zaradit do moralnych kategorii, sam je jednou moralnou kategoriou.
Preto kategoriou, lebo ide o logicky jestvujuce popisatelne a clenitelne sucno,
preto moralnou, lebo suvisi s tzv. konvertibilitou univerzalii pravdy-dobra -krasy, a smiesno jakozto kategoria logicka, je sucasne tiez kategoriou estetickou a etickou.

No a sme v zavoze, lebo tak myslim, ze tieto (taketo a podobne) uvahy daleko prekracuju medze, v ramci ktorych mozeme tuna zmysluplmne diskutovat.
Avsak dejiny myslenia nam zanechali dedicstvo uvah na temu smiechu presne v takychto ramcoch uvazovania, takze Rarach z prsta necucia, akurat jedine co moze, je odkazat na diela duchovnej kultury od krestanskych autorit.
No a co este rarach moze, je, ze sprizvukuje: ak nesuhlasite, fajn, ale vacsi a mudrejsi od Vas tvrdili opak, co s tym spravite ?

Takze dajme to do roviny, v ktorej si mozeme vsetci rozumiet, a skusme sa zamysliet, preco sa Kristus nesmial.

Smiat sa vie iba clovek, zviera nie.
Tato vysada je vsak sucasne prekliatim: aj hriechu je schopny len clovek aa nie zviera.
Tak co so smiechom?
Je prekazkou na ceste k dokonalosti.

P.S. aj preto su vselijake tie letniciarske seansy podfukom, lebo tam je smiech priam okato nasilnym prvkom, ktory prezentuje presny opak kludu a dostojnosti, ovocia to skutocneho Ducha.

timylee

Odoslaný - 10 marec 2011 :  17:33:33  Zobraziť profil  Pridať timylee do zoznamu priateľov
rarach, seriozne by ste mali menej casu travit s knizkami a viac s ludmi,

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 656  ~  Člen od: 21 január 2010  ~  Posledná návšteva: 09 október 2012 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Azuritko

Odoslaný - 10 marec 2011 :  18:56:31  Zobraziť profil  Pridať Azuritko do zoznamu priateľov
A čo plač? A malo by to znamenať, že smiech je hriechom? Alebo príležitosťou k hriechu? A stále mi je otázne, ako Viete, že Ježiš sa zaručene nesmial a nikdy? Z jeho bezhriešnosti by to mohlo vyplývať ak by bola pravda, že smiech je hriechom. Ale toto krásno a súcno to mi akosi nejde do hlavy. Už druhá vec, ktorú nedokážem pochopiť prečo by aspoň v niektorých prípadoch nemohla byť dobrá respektíve indiferentná vyplývajúc z krásna. A rád by som vedel koľko ľudí tomuto takto rozumie ako Vy Rarach. Tu buď budem musieť ešte veľa toho preskákať aby som to pochopil, alebo zistím, že sa mýlite...

*Urobil som zmenu modrým textom pre lepšie vyjadrenie mojej otázky. (ak to už niekto čítal pred zmenou aby vedel)

Rímskokatolík

Rafael

Odoslaný - 10 marec 2011 :  19:37:13  Zobraziť profil  Pridať Rafael do zoznamu priateľov
Azuritko, dokelu dokedy este budete nosit toto infantilne nickisko?

Chcem Vam povedat, ze pytate sa same dobre otazky.
Ale kedze temu som nahodil co do znenia asi zaujimavu, ale co do riesenia daleko presahujucu znalosti kATECHAKU, hm, odvaha Vam nechyba.
Sak toto ani nie je tema, ktoru mate riesit prioritne.
Je vsak vela tem, ktore presahuju katechak, takze oplati sa,, zamaknut na katechaku a potom na nadstavbe, aby sa dalo rozumiet zachovanym pokladom myslitelskeho dedicstva.
Specialne Vy mate dobre nakrocene.

janka

Odoslaný - 10 marec 2011 :  19:44:30  Zobraziť profil  Pridať janka do zoznamu priateľov
nasla som takyto citat: Svätý, ktorý sa nedokáže smiať, nie je žiadny svätý. (František Saleský)

ako si ho spravne vysvetlit?

Krajina: Hungary  ~  Počet príspevkov: 5687  ~  Člen od: 27 január 2004  ~  Posledná návšteva: 07 január 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Dušan

Odoslaný - 10 marec 2011 :  19:49:07  Zobraziť profil  Pridať Dušan do zoznamu priateľov
Rarach, napriek všetkému, čo ak Boh nás chcel mať práve takýchto. Veď Boh sa na svoje slabé stvorenia díva ináč než ľudia, a ináč než Satan.

Janka, aj Ježiš sa smial - dokonca sa pousmial aj na kríži, keď vykupoval duše. A potom žiaril nadpozemským úsmevom, keď bol oslávený.
Rarach ale hovorí o smiechu a myslí ním niečo iné.

veriaci

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 982  ~  Člen od: 26 január 2010  ~  Posledná návšteva: 15 máj 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

tornero

Odoslaný - 10 marec 2011 :  20:04:10  Zobraziť profil  Pridať tornero do zoznamu priateľov
rád by som vedel, či je rozdiel medzi smiechom a úsmevom?

totiz daroval som raz knizku ktorá sa volá "Daruj úsmev". co stým teraz?

Aufer a nobis, quaésumus ,Domine, iniquitátes nostras; ut ad sancta sanctórum puris mereámur méntibus introíre. Amen

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 408  ~  Člen od: 13 október 2009  ~  Posledná návšteva: 15 október 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Vlkodlak

Odoslaný - 10 marec 2011 :  20:12:01  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Vlkodlak  Pridať Vlkodlak do zoznamu priateľov
citácia:

Smial sa Kristus?
Podla Pisma nikdy.
Takze - krestania by sa smiat nemali, inak Krista nenasleduju ani v tomto.
Pôvodne zaslal Rarach - 10 marec 2011 :  10:20:48

Je kopec vecí o ktorých som presvedčený že ich Kristus robil, ala v Písme to uvedené nie je.
Samozrejme, aby som zachoval dôstojnosť diskusie(a nedostal ban) ich nebudem vymenúvať ...

Počet príspevkov: 1964  ~  Člen od: 05 marec 2005  ~  Posledná návšteva: 21 marec 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Dušan

Odoslaný - 10 marec 2011 :  20:55:56  Zobraziť profil  Pridať Dušan do zoznamu priateľov
Vlkodlak, ale veď Evanjelium a Ježiš je to isté. Preto keby si doň niečo pridal či stadiaľ odobral, už to nebude Ježiš.
Boh prijal celý ľudský údel, aby tu namáhavo pracoval, žil v chudobe a celibátnom odriekaní, kým ho neukrižovali.

veriaci

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 982  ~  Člen od: 26 január 2010  ~  Posledná návšteva: 15 máj 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Azuritko

Odoslaný - 10 marec 2011 :  21:44:20  Zobraziť profil  Pridať Azuritko do zoznamu priateľov
Musím si ešte povedať čosi nedá mi to, lebo keď si zoberieme smiech, tak v podstate pri veľa ľuďoch smiech vyzerá ako trochu väčší úsmev a na veľa ľuďoch vyzerá pekne... proste keď pri smiechu ukážu zuby, aj dokonca otvoria ústa nevyzerá to znetvorene. Pri takom plači, napr. keď som bol malý, som sa nikdy nechcel pri plači pozrieť do zrkadla, lebo pár krát som sa zazrel, a ono ten plač poriadne znetvorí tvár. A plač je niečo čo sa nedá proste len tak vypnúť, to isté platí aj o smiechu. Zažil som už pár udalostí, kedy som sa nechcel smiať, ale nešlo to nesmiať sa. To už podľa mňa skorej patrí do kategórie vecí by som povedal už doslova navyše, že človek dosahujúci veľmi dobré výsledky v rámci hriechov a snažiaci sa o úplné zdokonalenie si môže šplhnúť tým, že sa dokáže ustrážiť aj v smiechu na vážnej úrovni. Ale je to pre bežného človeka potrebné ba nutné? Sú dôležitejšie veci by som povedal.

Rímskokatolík

Mato

Odoslaný - 10 marec 2011 :  22:10:14  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
citácia:

...

Smiech sa neda zaradit do moralnych kategorii, sam je jednou moralnou kategoriou.
...
No a sme v zavoze, lebo tak myslim, ze tieto (taketo a podobne) uvahy daleko prekracuju medze, v ramci ktorych mozeme tuna zmysluplmne diskutovat.
...
No a co este rarach moze, je, ze sprizvukuje: ak nesuhlasite, fajn, ale vacsi a mudrejsi od Vas tvrdili opak, co s tym spravite ?
Pôvodne zaslal Rarach - 10 marec 2011 :  17:04:09

Na uvod musim zdoraznit, ze sa nesnazim ani spochybnovat, ani nesuhlasit. Ja sa snazim pochopit zakladne vychodiska a sice, dovody na smiech, ktore nikdy nie su moralne indiferentne. Preto skusim svoju otazku preformulovat, dufam, ze tentokrat spravne.

Aby som lepsie pochopil tuto uvahu, skuste mi prosim zaradit do moralnych kategorii dovody na smiech v tychto pripadoch:

- smiech na vtipe o zajacikovi, ktoremu sa nedari otvorit v lese obchod
- smiech rodicov, ak sa malemu dietatu podari nahodou vtipny komentar (a z vlastnej skusenosti viem, ze deti su v tomto velmi tvorive)
- smiech na vtipnej scenke vo filme Chrlieho Chaplina
- smiech pri citani knihy od J.K. Jerome - Traja muzi v lodke (o psovi nehovoriac)
- smiech maleho dietata, ked sa hra s rodicmi

Non nobis Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Milan Peter

Odoslaný - 10 marec 2011 :  22:45:34  Zobraziť profil  Pridať Milan Peter do zoznamu priateľov
Aha, ako diablov vietor krivi tvar tymto ludom na videu...

http://www.youtube.com/embed/CQo2FJPLeQk

Prosim pozerajte iba silnejsie povahy, slabsie by mohli zhresit smiechom. Aj mne sa to stalo
Pre plne pohorsenie doporucujem pozriet so zvukom.
Mna to tak dostalo ze idem pozriet este raz.

Tak sa mi to pacilo, ze som pozrel aj treti krat...ze ten diablov vietor prekrasne dokaze krivit tvare?

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 28  ~  Člen od: 28 február 2011  ~  Posledná návšteva: 20 marec 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

guest636

Odoslaný - 11 marec 2011 :  14:54:11  Zobraziť profil  Pridať guest636 do zoznamu priateľov
citácia:
...
Smiat sa vie iba clovek, zviera nie.
...
Pôvodne zaslal Rarach - 10 marec 2011 :  17:04:09

toto samozrejme nie je pravda

mnohe zvierata sa smeju tiez, ale prejav ich je iny, nez u ludi, ale mozgova aktivita, priciny a nasledky takeho spravania su rovnake ako u ludi

povodny GUEST635

Lucia

Odoslaný - 11 marec 2011 :  23:32:41  Zobraziť profil  Pridať Lucia do zoznamu priateľov
Budem sice mimo temu, ale neda mi to ...

Vcera sa jeden pan stazoval, ze dnes je taka doba, ze ked niekomu podas ruku tak si musis skontrolovat ci si dostal naspat vsetkych pat prstov.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1472  ~  Člen od: 22 december 2009  ~  Posledná návšteva: 14 júl 2020 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Kolji

Odoslaný - 11 marec 2011 :  23:34:04  Zobraziť profil  Pridať Kolji do zoznamu priateľov
Prečo si niekto myslí, že dnes je nejaká horšia doba ako v minulosti?

Lucia

Odoslaný - 11 marec 2011 :  23:43:58  Zobraziť profil  Pridať Lucia do zoznamu priateľov
citácia:
Prečo si niekto myslí, že dnes je nejaká horšia doba ako v minulosti?

Pôvodne zaslal Kolji - 11 marec 2011 :  23:34:04

Kolji, vsetky generacie si to myslia.

Napriklad :

"Naša mládež miluje prepych. Nemá správne správanie. Neuznáva autority a nemá úctu pred starobou. Deti odvrávajú rodičom, srkajú pri jedle a tyranizuju svojich učiteľov." SOKRATES

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1472  ~  Člen od: 22 december 2009  ~  Posledná návšteva: 14 júl 2020 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky
Strana: z 5 Previous Topic: Dobra kazen Téma Next Topic: Ako ste prezili post...a ako dalej?  
 Verzia pre tlač
Nasledujúca strana
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06