Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 O fóre
 Voľná diskusia
 interwiew
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
Predchádzajúca strana
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Motýlí cirkus Téma Next Topic: Medvídek
Strana: z 2

blesk

Stav: offline

Odoslaný - 12 február 2011 :  14:23:20  Zobraziť profil  Pridať blesk do zoznamu priateľov
"Znovu by som mohol zopakovať to čo si citoval."

Pokiaľ JEŽIŠ nemal hriech, tak to nemohla byť ľudská vôľa, ale božská.
Takže NEPREŠIEL tým, čím prechádza človek.

"Ako už niekto písal, Boh nás vychováva."
Áno a rád by som vedel ako vychováva tých domorodcov v Afrike.

Morálka závisí od vyspelosti daného etnika a od prostredia.
Ozaj a myslíš si, že už nás vychoval a morálka sa nebude meniť ?

"No jasné. Ja nepremýšľam iba verím. Ak to budem tak robiť ešte viac a viac, začnem sa podobať tebe v zmýšľaní...... Práveže je to úplne opačne.

Jediné čo môžeš historicky potvrdiť je, že niečo bolo skôr. Čo sa týka potopy a babylonskej veže, to je písané aj v histórii o Biblii, že také príbehy už existovali pred ňou. No to, že to je okopírované, alebo že by to malo znamenať, že Boh neexistuje abo čo z toho chceš vyvodiť, sú tvoje domnienky a názory. Ale aby si si to uvedomil, musel by si začať racionálne a objektívne myslieť. A dobre vieme, že to ty neuznávaš také myslenie."

Nemôžeš premýšľať, keďže veríš na nelogické veci.
My sme sa bavili o pravdivosti Biblie a mytológii v nej obsiahnutej.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 593  ~  Člen od: 27 júl 2010  ~  Posledná návšteva: 18 február 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

saxsax

Odoslaný - 12 február 2011 :  14:55:03  Zobraziť profil  Pridať saxsax do zoznamu priateľov
hej seeker, stihas sledovat ?

„ Nech nachadza ktokolvek vo viere svoje svetlo a svoju utechu, nech je blazeny, avsak mnohi nepotrebuju toto svetlo a tuto utechu, lebo ich maju vo svojom rozume a ludskej bytosti – a tychto nech nechaju tiez zit a byt stastnymi „

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2129  ~  Člen od: 10 september 2009  ~  Posledná návšteva: 25 august 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Kolji

Odoslaný - 12 február 2011 :  15:39:33  Zobraziť profil  Pridať Kolji do zoznamu priateľov
Myslím, že seeker všetky ptorebné informácie dostal pri

"V základe je logické na tom to, že z existencie všetkého a nutnosti, že čas vlastne definuje zmena, nieje nijako možné aby bez inteligentného bytia niečo existovalo vôbec, a dôležitým pojmom tu je nekonečno. Lebo to je pojem z ktorým sa dá hrať pri popise existencie všetkého bez inteligentného bytia, no pri pochopení nekonečna táto možnosť proste neexistuje."

"You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe." - Carl Sagan

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 683  ~  Člen od: 10 august 2010  ~  Posledná návšteva: 18 apríl 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Azuritko

Odoslaný - 12 február 2011 :  18:31:09  Zobraziť profil  Pridať Azuritko do zoznamu priateľov
citácia:
Pokiaľ JEŽIŠ nemal hriech, tak to nemohla byť ľudská vôľa, ale božská.
Takže NEPREŠIEL tým, čím prechádza človek.

Pôvodne zaslal blesk - 12 február 2011 : 14:23:20

Tvoj nepodložený názor.
Stále nemám ten dôvod prečo? Ty proste strašne závidíš už okrem anjelov aj Bohu? Či o čo ti ide? A tá tvoja analógia s trénerom je úplne mimo, ale to som už vysvetľoval, ale ako vždy, ty sa tak rád opakuješ s tým čo som ti vyvrátil bez toho, aby si môj argument poprel, že sa ani nečudujem.

citácia:
Áno a rád by som vedel ako vychováva tých domorodcov v Afrike.

Morálka závisí od vyspelosti daného etnika a od prostredia.
Ozaj a myslíš si, že už nás vychoval a morálka sa nebude meniť ?

Pôvodne zaslal blesk - 12 február 2011 : 14:23:20

Čo nevieš premýšľať? To musím aj to za teba robiť? Dokedy? Asi že ak domorodec nemá možnosť prístupu k Božiemu zjaveniu, tak nemusí spoznať tú úplne správnu morálku, ktorú nám Boh počas ľudskej existencie postupne zjavil.
Konanie človeka závisí od jeho znalostí, prostredia, ale hlavne vôle.
Všetko už je jasne stanovené. Kto nasleduje Ježiša, príde do nebeského kráľovstva. A Ježiš príde na Zem už len raz.

citácia:
Nemôžeš premýšľať, keďže veríš na nelogické veci.
My sme sa bavili o pravdivosti Biblie a mytológii v nej obsiahnutej.

Pôvodne zaslal blesk - 12 február 2011 :  14:23:20

Tak toto si sa riadne podkopol. Ty, čo veríš, že svet vznikol z nelogiky, my ideš hovoriť, že verím na nelogické veci Blesk radšej už nič nepíš, lebo doslova šaškuješ.

Tej druhej vete nechápem. Namiesto argumentu popíšeš to o čom sa bavíme. To si už až tak mimo?

Rímskokatolík

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 4003  ~  Člen od: 15 máj 2007  ~  Posledná návšteva: 27 apríl 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

saxsax

Odoslaný - 12 február 2011 :  18:35:35  Zobraziť profil  Pridať saxsax do zoznamu priateľov
citácia:

"V základe je logické na tom to, že z existencie všetkého a nutnosti, že čas vlastne definuje zmena, nieje nijako možné aby bez inteligentného bytia niečo existovalo vôbec, a dôležitým pojmom tu je nekonečno. Lebo to je pojem z ktorým sa dá hrať pri popise existencie všetkého bez inteligentného bytia, no pri pochopení nekonečna táto možnosť proste neexistuje."

Pôvodne zaslal Kolji - 12 február 2011 :  15:39:33

silno mi to pripomina ak nie je to rovno cerpane od Tomasa Akvinskeho o argumentoch z nahodilosti existujucich veci

„ Nech nachadza ktokolvek vo viere svoje svetlo a svoju utechu, nech je blazeny, avsak mnohi nepotrebuju toto svetlo a tuto utechu, lebo ich maju vo svojom rozume a ludskej bytosti – a tychto nech nechaju tiez zit a byt stastnymi „

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2129  ~  Člen od: 10 september 2009  ~  Posledná návšteva: 25 august 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

blesk

Odoslaný - 12 február 2011 :  18:46:04  Zobraziť profil  Pridať blesk do zoznamu priateľov
"Tvoj nepodložený názor.
Stále nemám ten dôvod prečo? Ty proste strašne závidíš už okrem anjelov aj Bohu? Či o čo ti ide? A tá tvoja analógia s trénerom je úplne mimo, ale to som už vysvetľoval, ale ako vždy, ty sa tak rád opakuješ s tým čo som ti vyvrátil bez toho, aby si môj argument poprel, že sa ani nečudujem.ô

Azuritko, ty si už asi len robíš srandu, že ? lebo toto nemôžeš myslieť vážne...
Ježiš nespáchal ANI JEDEN HRIECH. Ale ĽUDIA robia hriechy. Takže mal aj BOŽSKÚ VOĽU !!!
Ty si nevyvrátil nič, ale možno si vyvrátil obed. Len kecáš a vôbec sem nezapájaš logické zmýšľanie.
Pokiaľ ľudia páchajú hriechy a "Boží Syn" nepácha a tvrdíte že mal 2 podstaty, tak za to môže asi tá božská, nie ?

S tým trénerom je to trefa do čierneho, pretože Boh je dokonale dobrý, nevyberal si medzi dobrom a zlom a on to od nás vyžaduje.

to je akoby ma trénoval tréner, ktorý neprešiel cez fyzické testy.

"Čo nevieš premýšľať? To musím aj to za teba robiť? Dokedy? Asi že ak domorodec nemá možnosť prístupu k Božiemu zjaveniu, tak nemusí spoznať tú úplne správnu morálku, ktorú nám Boh počas ľudskej existencie postupne zjavil.
Konanie človeka závisí od jeho znalostí, prostredia, ale hlavne vôle.
Všetko už je jasne stanovené. Kto nasleduje Ježiša, príde do nebeského kráľovstva. A Ježiš príde na Zem už len raz."

Úplne správnu morálku ? Akú? nevyvíja sa náhodou ?

"A Ježiš príde na Zem už len raz."

Dokáž :-)

" Tak toto si sa riadne podkopol. Ty, čo veríš, že svet vznikol z nelogiky, my ideš hovoriť, že verím na nelogické veci Blesk radšej už nič nepíš, lebo doslova šaškuješ."

Azuritko, zhadzuješ sám seba a totálne zavádzaš, ale to je o tebe na tomto fóre známe.
Ja som nepovedal, že vznikol z nelogiky, ale ja som povedal, že určité "pravidlá" ktoré platili pred vznikom vesmíru sa nezhodujú s tou našou, priestorovo a časovo obmedzenou logikou... zober si len k mechaniku, nad ktorou nám postojí rozum a to je prosím pekne v priestore a čase.
Ty sa tu oháňaš nejakou bytosťou, inteligenciou, ktorej pripisuješ ľudské vlastnosti, ako napríklad dobro :-) si smiešny.
Ja nemôžem vedieť, ako vznikol vesmír. Ja si to nedovoľujem povedať, i keď ty si to dovoľuješ, pretože po čase si povieš "to bol len obraz" :-)

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 593  ~  Člen od: 27 júl 2010  ~  Posledná návšteva: 18 február 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

janka

Odoslaný - 12 február 2011 :  19:37:44  Zobraziť profil  Pridať janka do zoznamu priateľov
citácia:
no ked je boh, stvoritel vsemohuci, preco jednoducho neslahol bleskom, nepovedal ze ak sa pokrstite tak budete spaseny, a bolo by to vybavene, ale namiesto toho sa nechal umucit ukrutnym sposobom na smrt, aby vstal za tri dni z mrtvych, a rozsiril dohodu zo zidovksymi kmenmi o sudnom dni aj na ine narody, taktiez nechapem ako sa da napriklad brat obrazne pribeh o lotovi a jeho dcerach, alebo o bozom prikaze zabit a zotrocit vsetko zive v jednom mestecku, ktore dobili izraeliti.

Pôvodne zaslal seeker - 10 február 2011 :  23:08:39

ty by si uveril, keby Boh slahne bleskom a povie ti, aby si sa rozhodol?
ja napr. nie a myslim, ze ani ty...Boh robil ovela vacsie veci a predsa sa nasli ludia, ktori Ho umucili a zabili...oslavovali Ho ako krala len dovtedy, kym sa zdalo,ze kona podla ich predstav
clovek nedokaze verit V Boha v dobrom i zlom, ak to nedostane ako dar od Pana...a nakoniec, Bohu nejde o to, aby si nasu doveru vysluzil strachom, ale nasim slobodnym rozhodnutim...vynutena dovera nie je skutocna dovera

Krajina: Hungary  ~  Počet príspevkov: 5687  ~  Člen od: 27 január 2004  ~  Posledná návšteva: 07 január 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

saxsax

Odoslaný - 12 február 2011 :  19:40:27  Zobraziť profil  Pridať saxsax do zoznamu priateľov
s tym strachom opatrne janka, opatrne

ak by som to mal dostat ako dar od neho, niet co riesit, potom nepotrebujem slobodnu volu, ak sa mi predstavi a da o sebe vediet, ako ho mozem zapudit ??

Kolji

Odoslaný - 12 február 2011 :  19:41:24  Zobraziť profil  Pridať Kolji do zoznamu priateľov
saxsax, áno, je to položené na Tomášovi Akvinskom.

"You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe." - Carl Sagan

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 683  ~  Člen od: 10 august 2010  ~  Posledná návšteva: 18 apríl 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

blesk

Odoslaný - 12 február 2011 :  19:41:57  Zobraziť profil  Pridať blesk do zoznamu priateľov
citácia:
citácia:
no ked je boh, stvoritel vsemohuci, preco jednoducho neslahol bleskom, nepovedal ze ak sa pokrstite tak budete spaseny, a bolo by to vybavene, ale namiesto toho sa nechal umucit ukrutnym sposobom na smrt, aby vstal za tri dni z mrtvych, a rozsiril dohodu zo zidovksymi kmenmi o sudnom dni aj na ine narody, taktiez nechapem ako sa da napriklad brat obrazne pribeh o lotovi a jeho dcerach, alebo o bozom prikaze zabit a zotrocit vsetko zive v jednom mestecku, ktore dobili izraeliti.

Pôvodne zaslal seeker - 10 február 2011 :  23:08:39

ty by si uveril, keby Boh slahne bleskom a povie ti, aby si sa rozhodol?
ja napr. nie a myslim, ze ani ty...Boh robil ovela vacsie veci a predsa sa nasli ludia, ktori Ho umucili a zabili...oslavovali Ho ako krala len dovtedy, kym sa zdalo,ze kona podla ich predstav
clovek nedokaze verit V Boha v dobrom i zlom, ak to nedostane ako dar od Pana...a nakoniec, Bohu nejde o to, aby si nasu doveru vysluzil strachom, ale nasim slobodnym rozhodnutim...vynutena dovera nie je skutocna dovera

Pôvodne zaslal janka - 12 február 2011 :  19:37:44

janka
Čo je dôveryhodnejšie?

Uveriť v spasiteľa, ktorý žil pred 2000 rokmi a na ktorého sa naviazali mýty
Alebo uveriť v niečo, čo človek vidí na vlastne oči ?

radar

Odoslaný - 13 február 2011 :  11:01:50  Zobraziť profil  Pridať radar do zoznamu priateľov
j
citácia:
anka
Čo je dôveryhodnejšie?

blesk, tazko je to vysvetlit neveriacemu, ale my sa s tymto spasitelom rozpravame, niektorym sa aj zjavuje, on robi stale zazraky, uzdravuje, kriesi mrtvych,/koho chce,ale nic nerobi zo zlomyselnosti/ odpoveda nam pri rozhovoroch, budto pocujes slova, alebo ti odpovie tak, ze ti prosbu splni,alebo ti ukaze riesenie, ked ho o to prosis., citis jeho pritomnost. atd.Jezis je konkretna osoba. Ak neveris, skus to, povedz mu, ze s nim chces nadviazat kontakt.Toto vsetko su Bozie dary, ktore ale neveriaci nemaju, je to nadprirodzena vec, preto nie su schopni to pochopit vlastnym rozumom, ked ten dar chapania nemaju.Ale Boh ich chce dat kazdemu.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1564  ~  Člen od: 25 november 2007  ~  Posledná návšteva: 14 február 2013 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

blesk

Odoslaný - 13 február 2011 :  12:32:50  Zobraziť profil  Pridať blesk do zoznamu priateľov
citácia:
j
citácia:
anka
Čo je dôveryhodnejšie?

blesk, tazko je to vysvetlit neveriacemu, ale my sa s tymto spasitelom rozpravame, niektorym sa aj zjavuje, on robi stale zazraky, uzdravuje, kriesi mrtvych,/koho chce,ale nic nerobi zo zlomyselnosti/ odpoveda nam pri rozhovoroch, budto pocujes slova, alebo ti odpovie tak, ze ti prosbu splni,alebo ti ukaze riesenie, ked ho o to prosis., citis jeho pritomnost. atd.Jezis je konkretna osoba. Ak neveris, skus to, povedz mu, ze s nim chces nadviazat kontakt.Toto vsetko su Bozie dary, ktore ale neveriaci nemaju, je to nadprirodzena vec, preto nie su schopni to pochopit vlastnym rozumom, ked ten dar chapania nemaju.Ale Boh ich chce dat kazdemu.

Pôvodne zaslal radar - 13 február 2011 :  11:01:50

Problém je, že toto tvrdí každý, aj inoverci a dokonca aj všetci pohanskí veriaci, všelijakí domorodci atď.
Pozri sa, ja som bol veriaci asi do 18 a bral som to tak ako aj ty a azuritko, ale už viem, že o nie je tak, stačí sa nad tým zamyslieť.

Kolji

Odoslaný - 13 február 2011 :  13:01:47  Zobraziť profil  Pridať Kolji do zoznamu priateľov
citácia:
odpoveda nam pri rozhovoroch, budto pocujes slova, alebo ti odpovie tak, ze ti prosbu splni,alebo ti ukaze riesenie, ked ho o to prosis., citis jeho pritomnost.

Vieš, že ľudská myseľ má tendenciu jednak podliehať halucináciam a zároveň priraďovať javom zmysel, ktorý tam nie je?

Azuritko

Odoslaný - 13 február 2011 :  13:04:01  Zobraziť profil  Pridať Azuritko do zoznamu priateľov
citácia:
citácia:

Pôvodne zaslal Kolji - 12 február 2011 :  15:39:33

silno mi to pripomina ak nie je to rovno cerpane od Tomasa Akvinskeho o argumentoch z nahodilosti existujucich veci

Pôvodne zaslal saxsax - 12 február 2011 :  18:35:35

Je to čiste môj myšlienkový pochod. Čerpá to z mojej logiky a všeobecných znalostí. Nič od Tomáša Akvinského som nikdy nečítal. A keby hej, prečo by to malo vadiť? A ak by to nemalo vadiť, prečo na to upozorňuješ?

Rímskokatolík

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 4003  ~  Člen od: 15 máj 2007  ~  Posledná návšteva: 27 apríl 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

blesk

Odoslaný - 13 február 2011 :  13:04:39  Zobraziť profil  Pridať blesk do zoznamu priateľov
citácia:
citácia:
odpoveda nam pri rozhovoroch, budto pocujes slova, alebo ti odpovie tak, ze ti prosbu splni,alebo ti ukaze riesenie, ked ho o to prosis., citis jeho pritomnost.

Vieš, že ľudská myseľ má tendenciu jednak podliehať halucinúciám a zároveň priraďovať javom zmysel, ktorý tam nie je?

Pôvodne zaslal Kolji - 13 február 2011 :  13:01:47

Kojli keby len to. Vedci už vedia ten stav aj umelo vyvolať elektromagnetizmom.

Azuritko

Odoslaný - 13 február 2011 :  13:29:37  Zobraziť profil  Pridať Azuritko do zoznamu priateľov
citácia:
Azuritko, ty si už asi len robíš srandu, že ? lebo toto nemôžeš myslieť vážne...
Ježiš nespáchal ANI JEDEN HRIECH. Ale ĽUDIA robia hriechy. Takže mal aj BOŽSKÚ VOĽU !!!
Ty si nevyvrátil nič, ale možno si vyvrátil obed. Len kecáš a vôbec sem nezapájaš logické zmýšľanie.
Pokiaľ ľudia páchajú hriechy a "Boží Syn" nepácha a tvrdíte že mal 2 podstaty, tak za to môže asi tá božská, nie ?

Pôvodne zaslal blesk - 12 február 2011 : 18:46:04

Domnienka. Ako vieš, že za to môže Božská podstata? Proste robíš jednoznačné závery na veci, ktorú nie je ľahké pochopiť a neviem ani do akej miery je v tomto zmysle vysvetlená. Ďalšia vec, ani Mária nemala hriechy podľa dogmy. A nemala Božskú podstatu. Ale tvoja reakcia je tu jasná. Dogma je nesprávna a basta však? Ak mieniš mať takúto odpoveď tak už to nieje o logike, o hľadaní rozporu, už to je iba v snahe oponovať viere, Cirkvi, Bohu....

citácia:
S tým trénerom je to trefa do čierneho, pretože Boh je dokonale dobrý, nevyberal si medzi dobrom a zlom a on to od nás vyžaduje.

to je akoby ma trénoval tréner, ktorý neprešiel cez fyzické testy.

Keď nemieniš používať objektivitu, tak sa nepúšťaj do analógií, lebo si úplne mimo. Porovnávaš to absolútne hlúpo. Trefa do čierneho nieje to čo ti sebavedomie uzná. Ale to čo aj objektívne zhodnotíš. Tréner v prvom rade nedal život človeku, ktorého trénuje. A celá tvoja analógia je tým pádom k ničomu. A už ti to vysvetľujem druhý krát, a pri tvojej obmedzenosti to ešte do pol roka možno 3 krát v iných témach vytiahneš. Nevidíš sa ako diskutuješ? Veď sa pozeráš len na seba a toto nevidíš?

citácia:
Úplne správnu morálku ? Akú? nevyvíja sa náhodou ?

Už len samotné desatoro bolo stanovené Bohom ako prvé. Ježiš napr. toto desatoro neprišiel zmeniť, on ho nijako nezmenil. On ho vysvetlil hlbšie, lebo už to nebolo len zákonné nezabiješ (možno ako to chápali farizeji - ty si neušpiníš ruky), ale ani sa nebudeš hnevať na svojho brata... A to sa nikdy nemení. Vývoj sa to môže nazvať jedine ak vylúčiš z neho zmenu. Nenastáva zmena, skôr hlbšie objasňovanie s príchodom nových možností a s tým nových hriechov, respektíve v inom podaní ako to bolo možné v minulosti.

"A Ježiš príde na Zem už len raz."

citácia:
Dokáž :-)

Píše sa to v Biblii. Biblia je súčasťou Božieho zjavenia. Božie zjavenie rozširuje Cirkev. Cirkev ustanovil Ježiš. Ježiš sám povedal, že príde druhý krát na konci sveta. Pre prijatie existencie Ježiša, je nutné pochopiť existenciu Boha. Ty v Boha neveríš, takže pre teba je dôkaz Ježišovho príchodu nepodstatný, najprv potrebuješ pochopiť Božiu existenciu. A keďže chceš nejaký iný dôkaz ako len logický, pričom ešte vymýšľaš nelogické dôkazy, ktoré majú za cieľ tvrdiť, že Boh neexistuje, tak v podstate nemáš nárok v tejto veci žiadať dôkaz, lebo si ešte neposkytol žiadny k svojej nelogickej teórii a ak má niekto nelogickú teóriu, tak bez dôkazu si môže pískať akurát tak sám pre seba.

citácia:
Azuritko, zhadzuješ sám seba a totálne zavádzaš, ale to je o tebe na tomto fóre známe.
Ja som nepovedal, že vznikol z nelogiky, ale ja som povedal, že určité "pravidlá" ktoré platili pred vznikom vesmíru sa nezhodujú s tou našou, priestorovo a časovo obmedzenou logikou... zober si len k mechaniku, nad ktorou nám postojí rozum a to je prosím pekne v priestore a čase.
Ty sa tu oháňaš nejakou bytosťou, inteligenciou, ktorej pripisuješ ľudské vlastnosti, ako napríklad dobro :-) si smiešny.
Ja nemôžem vedieť, ako vznikol vesmír. Ja si to nedovoľujem povedať, i keď ty si to dovoľuješ, pretože po čase si povieš "to bol len obraz" :-)

Pôvodne zaslal blesk - 12 február 2011 :  18:46:04

Ja zavádzam? Vidno, že ti objektivita nič nehovorí. Ty tvrdíš, že je niečo o mne známe, ale tvrdíš to len ty. Ty tvrdíš, že ja niečo tvrdím, pričom je to všeobecne známe učenie. Ty tvrdíš, že iná logika, čiže nelogika, je logická... Ono ti asi pomáha tvrdiť o mne to čo ja používam na teba, ale každý čo to číta si musí len krútiť hlavou, ale určite aj nado mnou, že sa stále ešte s tebou bavím.

Rímskokatolík

Azuritko

Odoslaný - 13 február 2011 :  13:35:35  Zobraziť profil  Pridať Azuritko do zoznamu priateľov
citácia:
s tym strachom opatrne janka, opatrne

ak by som to mal dostat ako dar od neho, niet co riesit, potom nepotrebujem slobodnu volu, ak sa mi predstavi a da o sebe vediet, ako ho mozem zapudit ??

Pôvodne zaslal saxsax - 12 február 2011 :  19:40:27

Máš pocit, že viera a učenie a peklo je iba bububu.... to platí o veciach ktoré neexitujú, ale ak niečo existuje a upozorníš na to, tak to už je nutný fakt k vedomosti a získanej opatrnosti. Ak učíš dieťa nepribližovať sa k ohňu, nieje to len bububu, ale je to nutný fakt a upozornenie potrebné na ochranu dieťaťa pred tým ohňom.

To si dal v podstate trefnú otázku a keď sa pozrieš sám na seba napríklad, tak dostaneš odpoveď ako.

Rímskokatolík

Azuritko

Odoslaný - 13 február 2011 :  13:38:57  Zobraziť profil  Pridať Azuritko do zoznamu priateľov
citácia:
Problém je, že toto tvrdí každý, aj inoverci a dokonca aj všetci pohanskí veriaci, všelijakí domorodci atď.
Pozri sa, ja som bol veriaci asi do 18 a bral som to tak ako aj ty a azuritko, ale už viem, že o nie je tak, stačí sa nad tým zamyslieť.

Pôvodne zaslal blesk - 13 február 2011 :  12:32:50

Bral si to tak povrchne, že keď si prestal trochu myslieť, skončilo to takto ako to teraz s tebou je. Žalostne.

Rímskokatolík

blesk

Odoslaný - 13 február 2011 :  13:51:58  Zobraziť profil  Pridať blesk do zoznamu priateľov
"Ako vieš, že za to môže Božská podstata? Proste robíš jednoznačné závery na veci, ktorú nie je ľahké pochopiť a neviem ani do akej miery je v tomto zmysle vysvetlená. Ďalšia vec, ani Mária nemala hriechy podľa dogmy. A nemala Božskú podstatu. Ale tvoja reakcia je tu jasná. Dogma je nesprávna a basta však? Ak mieniš mať takúto odpoveď tak už to nieje o logike, o hľadaní rozporu, už to je iba v snahe oponovať viere, Cirkvi, Bohu.... "

Azuritko to nie je domnienka, ale fakt. Pokiaľ každý človek spácha hriech a Ježiš nespáchal, jeho vôľa nemohla byť len ľudská.

"Keď nemieniš používať objektivitu, tak sa nepúšťaj do analógií, lebo si úplne mimo. Porovnávaš to absolútne hlúpo. Trefa do čierneho nieje to čo ti sebavedomie uzná. Ale to čo aj objektívne zhodnotíš. Tréner v prvom rade nedal život človeku, ktorého trénuje. A celá tvoja analógia je tým pádom k ničomu. A už ti to vysvetľujem druhý krát, a pri tvojej obmedzenosti to ešte do pol roka možno 3 krát v iných témach vytiahneš. Nevidíš sa ako diskutuješ? Veď sa pozeráš len na seba a toto nevidíš?"

Tréner odo mńa vyžaduje, aby som urobil určitý počet klikov, brušákov, aby som odbehol určité kilometre.
A on cez to neprešiel.

Môže ma taký človek odsudzovať/vyhodiť, keď to sám neurobil ? Má na to morálne právo ?

Boh mi dal slobodnú vôľu, mám tu určité pokušenia, ktoré ma môžu zviesť kvôli mojim slabostiam.
Boh koná len dobro a zviesť ho nemôže nič, pretože nemá slabosti.

Má právo ma odsúdiť za to, že zlyhám, keď on neprešiel tým, čím prechádzam ja ?

"Už len samotné desatoro bolo stanovené Bohom ako prvé. Ježiš napr. toto desatoro neprišiel zmeniť, on ho nijako nezmenil. On ho vysvetlil hlbšie, lebo už to nebolo len zákonné nezabiješ (možno ako to chápali farizeji - ty si neušpiníš ruky), ale ani sa nebudeš hnevať na svojho brata... A to sa nikdy nemení. Vývoj sa to môže nazvať jedine ak vylúčiš z neho zmenu. Nenastáva zmena, skôr hlbšie objasňovanie s príchodom nových možností a s tým nových hriechov, respektíve v inom podaní ako to bolo možné v minulosti."

Ale nastáva zmena, pretože tí ľudia na to majú už iný pohľad.

A to aká bude morálka závisí od toho, aká je situácia. Keby je katastrofa, morálka v dnešnej podobe sa proste zosype a začnú platiť iné pravidlá.

Alebo prečo to ohraničovať len desatorom ? Pred 7000 rokmi nikto ani len netušil o desatore a morálka bola úplne iná.

Teda všetko sa mení, aj morálka.

"Píše sa to v Biblii. Biblia je súčasťou Božieho zjavenia. Božie zjavenie rozširuje Cirkev. Cirkev ustanovil Ježiš. Ježiš sám povedal, že príde druhý krát na konci sveta. Pre prijatie existencie Ježiša, je nutné pochopiť existenciu Boha. Ty v Boha neveríš, takže pre teba je dôkaz Ježišovho príchodu nepodstatný, najprv potrebuješ pochopiť Božiu existenciu. A keďže chceš nejaký iný dôkaz ako len logický, pričom ešte vymýšľaš nelogické dôkazy, ktoré majú za cieľ tvrdiť, že Boh neexistuje, tak v podstate nemáš nárok v tejto veci žiadať dôkaz, lebo si ešte neposkytol žiadny k svojej nelogickej teórii a ak má niekto nelogickú teóriu, tak bez dôkazu si môže pískať akurát tak sám pre seba."

Azuritko zasa klameš, pretože ja som nepovedal, ž svet vznikol bez logiky.
Dokáž že Biblia je súčasťou božieho zjavenia :-)
Prečo by mal niekto vyznávať niečo čo nie je dokázané ?

"Ja zavádzam? Vidno, že ti objektivita nič nehovorí. Ty tvrdíš, že je niečo o mne známe, ale tvrdíš to len ty. Ty tvrdíš, že ja niečo tvrdím, pričom je to všeobecne známe učenie. Ty tvrdíš, že iná logika, čiže nelogika, je logická... Ono ti asi pomáha tvrdiť o mne to čo ja používam na teba, ale každý čo to číta si musí len krútiť hlavou, ale určite aj nado mnou, že sa stále ešte s tebou bavím."

Azuritko ty nielenže zavádzaš, ale aj vedome klameš a rozširuješ tu niečo, čo som nepovedal, respektívne rozširuješ polopravdu a to je niekedy horšie ako úplné klamstvo.

Ako vidieť, na tú kvantovú mechaniku si ani nezareagoval, lebo tvoje argumenty sa zosypali ako domček z kariet.
Kvantová mechanika MÁ LOGIKU, ale tá logika je INÁ ako tu v tomto svete ktorý pozoruješ.
Ja som to len prirovnal, že keď kvantová mechanika sa viaže na náš čas a priestor a nechápeme ju, pretože nad ňou nám postojí rozum, o čo bizarnejšia musí byť singularita.
Takže logické to je, ale náš ROZUM na to nestačí.

blesk

Odoslaný - 13 február 2011 :  13:55:14  Zobraziť profil  Pridať blesk do zoznamu priateľov
citácia:
citácia:

Pôvodne zaslal blesk - 13 február 2011 :  12:32:50

Bral si to tak povrchne, že keď si prestal trochu myslieť, skončilo to takto ako to teraz s tebou je. Žalostne.

Pôvodne zaslal Azuritko - 13 február 2011 :  13:38:57

Skôr so začal používať najprv rozum až potom city.

Povrchne som to nebral, bol som praktizujúci Kresťan, všetko som bral vážne. Bol som na prijímaní, birmovke a všetko som to žral.

Ale samozrejme ty ma poznáš cez internet viac než ja sám, lebo si osvietený, vidíš do každého a máš patent na všetko. Aj na rozum.

Mato

Odoslaný - 13 február 2011 :  14:04:26  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
Toto forum uz ide dost vyrazne dole kopcom, dokazom coho je aj uroven diskusie v tejto teme

Non nobis Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky
Strana: z 2 Previous Topic: Motýlí cirkus Téma Next Topic: Medvídek  
 Verzia pre tlač
Predchádzajúca strana
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06