|
Odoslaný - 02 november 2010 : 20:39:10
|
citácia: O akej nadľudskej moci a "pôsobivosti" to píšeš? Keby si čítala to, čo som Ti už predtým písal, tak chváliť sa dá nielen aktívne, ale aj trpne. A takým spôsobom už dokáže chváliť aj neživý objekt. isteže, je to dogma - a tá dogma je pravdivá Pôvodne zaslal Reconquistador - 02 november 2010 : 20:29:48
je písané že budili úžas svojou mocou a pôsobivosťou
Chápeš tu bibliu ako Ezopove bájky. Biblia je v prvom rade duchovná kniha. Zdá sa, že túto časť chápeš materialisticky.
Ano pre tých čo v ňu veria je pravdivá. Niektorí ľudia sa označia za neomylných a nájdu sa ľudia, ktorí tomu budú veriť. |
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 89 ~
Člen od: 30 marec 2008 ~
Posledná návšteva: 07 november 2010
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 02 november 2010 : 20:52:32
|
citácia: citácia: to ze tomu nerozumieme tvrdi iba janyjany, ja velmi dobre viem co je astrologia, Pôvodne zaslal timylee - 02 november 2010 : 16:26:24 Takže si študoval astrológiu? Pôvodne zaslal janyjany - 02 november 2010 : 18:21:42
nestudoval, teda nie prakticky, zaujimal som sa o to, davnejsie, sretol som sa s tym v TV a zaujimala ma v tom zmysle aby som vedel co to je, cim sa zaobera, akymi prostredkami, pohyboval som sa v oblasti teorie, a to ma utvrdilo ze ide o okultnu vedu, ako magia, alchymia a pod. uz len snazit sa dosiahnut poznanie o ludskej dusi takymto sposobom, je podla mna nielen nemozne, ale keby bolo tak by to nebolo spravne, lebo poznat duse ludi namena vediet vsetko, vediet vsetko je len vysada boha, a ciel vyrovnat sa bohu nedopadne nikdy dobre, staci si rozpomenut na vezu do neba. no a chces sa ma opytat co na tom ak je astrologia nezmyselna? lebo odvadza cloveka od pravej cesty, a diabol vzdy stoji za niecim takym. |
Počet príspevkov: 656 ~
Člen od: 21 január 2010 ~
Posledná návšteva: 09 október 2012
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 02 november 2010 : 21:04:04
|
citácia: nestudoval, teda nie prakticky, zaujimal som sa o to, davnejsie, sretol som sa s tym v TV a zaujimala ma v tom zmysle aby som vedel co to je, cim sa zaobera, akymi prostredkami, pohyboval som sa v oblasti teorie, a to ma utvrdilo ze ide o okultnu vedu, ako magia, alchymia a pod. uz len snazit sa dosiahnut poznanie o ludskej dusi takymto sposobom, je podla mna nielen nemozne, ale keby bolo tak by to nebolo spravne, lebo poznat duse ludi namena vediet vsetko, vediet vsetko je len vysada boha, a ciel vyrovnat sa bohu nedopadne nikdy dobre, staci si rozpomenut na vezu do neba. no a chces sa ma opytat co na tom ak je astrologia nezmyselna? lebo odvadza cloveka od pravej cesty, a diabol vzdy stoji za niecim takym. Pôvodne zaslal timylee - 02 november 2010 : 20:52:32
Čítal si aj nejaké astrologické knihy? Spomínaš mágiu, alchýmiu. Študoval si aj nejaké magické či alchymické spisy ak astrológiu s nimi spájaš? Rád by som vedel na základe čoho.
Ja nehovorím, že pomocou astrológie je možné spoznať všetko. Tak ako psychológia má svoje metódy tak aj astrológia má svoje pri skúmaní psýchy. Psychológom astrológia môže veľmi pomôcť pri ich práci.
Čím ma astrológia odvádza od Krista, ktorý je pravou cestou? |
Počet príspevkov: 89 ~
Člen od: 30 marec 2008 ~
Posledná návšteva: 07 november 2010
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 02 november 2010 : 22:41:39
|
dufam ze o mne moji kolegovia s fora nezacnu zmyslat horsie pre stranku ktoru tu uvediem a ktora az zapacha satanom na mile, no clovek je tvor zvedavi niekedy az prilis , zvlast mysel velmi mlada, hlavne z obdobia ked som sa najviac zaujimal o vsetko, kym som este nenasiel pravdu v Kristovi.
www.grimoar.cz
to by ti malo stacit aby si vedel ze som cital mnoho, nastasie som sa nikdy neodvazil nic vyskusat, chvala panu Bohu za to. |
Počet príspevkov: 656 ~
Člen od: 21 január 2010 ~
Posledná návšteva: 09 október 2012
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 02 november 2010 : 22:56:55
|
citácia: Azuritko nezavádzaj. Verím v Boha a nie v seba. Nezmeníš že klameš a svoje klamstvo vydávaš za pravdu. Astrológia nie je môj výmysel. Ty si nič nepotvrdil a mne niečo vytýkaš. A spomínaš tu neomylnosť v ktorú asi u nejakého človeka veríš lenže to je len tvoja viera že dotyčný je neomylný a nemáš to čím potvrdiť. Uvedomuješ si že to môže vychádzať tiež len z neho? Pôvodne zaslal janyjany - 02 november 2010 : 18:27:43
Ja si dobre uvedomujem čomu verím. To ty si neuvedomuješ, že jediným tvojím zdrojom je to čo ty chceš. Tak mi potvrď ako vieš, že sa nemýliš? Že otočíš to čo som ti povedal na mňa? To nestačí. Keď tak pre tvoje sebauspokojenie a ešte k tomu klameš sám seba. Ale Dobre, povedz ako určuješ čo z toho čo si myslíš je neomylné? V katolíckej Cirkvi učí neomylne vo vieroučných a mravoučných otázkach Biskupský sbor celého sveta v jednote s rímskym pápežom ako najvyššou hlavou Cirkvi (vždy má posledné slovo pápež) alebo pápež sám ako najvyšší učiteľ a pastier všetkých veriacich. Samozrejme pápež je pod "dohľadom" Ducha Svätého a nieje možné, aby za podmienok, že vyhlasuje niečo z vierouky alebo mravouky, a že to vyhlasuje ako neomylné, aby sa v tom mýlil. To je zábezpeka toho, že sa zachová pravé učenie. Kto učí neomylne u teba? Ty? Snáď Ježiš povedal, že na tebe postaví Cirkev? Alebo tebe prisľúbil, že bude s tebou Tešiteľ (Duch Svätý) a naučí ťa všetkému a pripomenie ti všetko, čo Ježiš povedal? Aké by malo učenie Božie zmysel, ak by nebolo zabezpečené, že bude neomylné až do skončenia sveta? A Bibliou je potvrdené, že kto je neomylný. Ak máš reálny otvorený záujem, prepíšem ti vysvetlenie s citátmi z Biblie z Apologetiky. |
Rímskokatolík |
Počet príspevkov: 4003 ~
Člen od: 15 máj 2007 ~
Posledná návšteva: 27 apríl 2022
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 03 november 2010 : 08:06:49
|
Som presvedčený o tom, že astrológia je v prvom rade PODVOD ! Podvod na ľuďoch, ktorý vplyvom konzumného spôsobu života devalvovali hodnoty. Možno v minulosti, v staroveku poznávanie sveta okolo nás - vesmíru, neurčovalo jednoznačné hranice medzi astronómiou a astrológiou, ale pod vplyvom nových poznatkov(na prelome stredoveku a novoveku) sa toto poznávanie oddelilo na serióznu vedu - astronómiu a šarlatánstvo - astrológiu.
Človeku súčastnosti sa ľahšie počúva o vplyve hviezd, planét či iných nebeských telies na jeho osudy, na to ako ovplyvňujú jeho život, či osud, pretože má pocit že tomu rozumie. Často krát tieto teórie prezentujú ľudia, ktorí sú polovzdelaní, resp. nevzdelaní vôbec.
Priemerný človek - teda človek s relevantnej vzorky, ktorá napĺňa vrecká a účty šarlatánov - astrológov nie je schopný rozumieť červenému posunu, nukleárnej fúzii, či obyčajnému Doplerovmu zákonu. Pre neho je zákon zachovania hybnosti či energie španielskou dedinou.
Takýto človek ochotne uverí, že jeho osud ovplyvňuje Saturn, že jeho partner by mal byť pod vplyvom Orióna. Nič to však nemení na fakte, že hoci sa často sám považuje za sčítaného a zbehlého v tajomných veciach, v podstate je iba ďalší primitív. |
|
|
|
Odoslaný - 03 november 2010 : 08:28:15
|
Souhlasím s vlkodlakem. janyjany, jestli chceš poznávat Boha, můžeš ho poznávat přes jeho stvoření. Planety, hvězdy, galaxie, mlhoviny, černé díry, kvasary to je všechno úžasné Boží stvoření. Já souhlasím s tím aby jsi to studoval, astronomie, astrofyzika, kvantová teorie ve všech jejích podobách, všshny tyto obory jsou plodem toho co nám dal Bůh. Schopnost poznávat a popisovat svět kolem nás. Při svém studiu matematické fyziky jsem nikdy nepřestával vycházet z úžasu na dokonalostí fyzikálních a matematických zákonů, kterými se řídí tento svět. Toto vše mě nejen utvrzovalo v tom, že věda a víra ve vzkříšeného Krista, nejen, že není v rozporu, ale dokonce, že to je potvrzení. I když Boha nelze vědecky dokázat. Všechno to má úžasnou hloubku, přesahující cokoliv co vytvořil ve své omezenosti člověk. Vše to člověka převyšuje a ohromuje, ale není to nic ve srovnání s Bohem samotným. Ale od astrologie ruce pryč!! |
Křesťan |
Krajina: Czech Republic ~
Počet príspevkov: 79 ~
Člen od: 15 september 2010 ~
Posledná návšteva: 29 november 2010
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 03 november 2010 : 09:17:23
|
Janyjany, presedlal si z Upece fóra? Tu to máš márne, väčšinou tu chápu všetci, že astrológia je pre kresťana neprijateľná. |
Počet príspevkov: 346 ~
Člen od: 07 máj 2010 ~
Posledná návšteva: 25 máj 2017
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 03 november 2010 : 09:45:07
|
No myslim, ze tato tema do katolickeho fora skutocne nepatri, uz jej nazov je oxymoron. |
Non nobis Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam.
|
Počet príspevkov: 12062 ~
Člen od: 29 september 2003 ~
Posledná návšteva: 11 november 2023
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
|