Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 Mimo pôvodnú myšlienku fóra
 Polemiky, filozofovanie
 Ježis a faraón
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
Nasledujúca strana
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Pro Juja Téma Next Topic: Malá esej proti náboženství
Strana: z 4

blesk

Stav: offline

Odoslaný - 22 august 2010 :  10:07:22  Zobraziť profil  Pridať blesk do zoznamu priateľov
Čo poviete na toto ?
http://slovakia.humanists.net/puzol.htm
Čo si o tom myslíte ?

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 593  ~  Člen od: 27 júl 2010  ~  Posledná návšteva: 18 február 2011 Upozorniť moderátora 

timylee

Odoslaný - 22 august 2010 :  12:26:57  Zobraziť profil  Pridať timylee do zoznamu priateľov
humanisticke blaboly,

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 656  ~  Člen od: 21 január 2010  ~  Posledná návšteva: 09 október 2012 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

blesk

Odoslaný - 22 august 2010 :  12:28:06  Zobraziť profil  Pridať blesk do zoznamu priateľov
citácia:
humanisticke blaboly,

Pôvodne zaslal timylee - 22 august 2010 :  12:26:57

No tak ti nebude robiť problém z toho niečo vyvrátiť...

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 593  ~  Člen od: 27 júl 2010  ~  Posledná návšteva: 18 február 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Sendy

Odoslaný - 22 august 2010 :  13:18:05  Zobraziť profil  Pridať Sendy do zoznamu priateľov
Čosi podobné sme tu už riešili v diskusii Argumenty na Ježiša.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 749  ~  Člen od: 23 október 2009  ~  Posledná návšteva: 08 január 2019 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

blesk

Odoslaný - 22 august 2010 :  13:37:53  Zobraziť profil  Pridať blesk do zoznamu priateľov
citácia:
Čosi podobné sme tu už riešili v diskusii Argumenty na Ježiša.

Pôvodne zaslal Sendy - 22 august 2010 :  13:18:05

Áno, riešili, ale nič ste nevyriešili...
Väčšinou tam Kresťania argumentovali len na Starý Zákon, ale to, že Nový Zákon je okopírovaný nevyvracali vôbec.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 593  ~  Člen od: 27 júl 2010  ~  Posledná návšteva: 18 február 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Sendy

Odoslaný - 22 august 2010 :  14:45:49  Zobraziť profil  Pridať Sendy do zoznamu priateľov
Tak to si potom poriadne nečítal.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 749  ~  Člen od: 23 október 2009  ~  Posledná návšteva: 08 január 2019 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Azuritko

Odoslaný - 22 august 2010 :  15:26:55  Zobraziť profil  Pridať Azuritko do zoznamu priateľov
Jeden humanista tu chvíľu diskutoval. Ale u neho sa striedal jeden rozpor z druhým. A niektoré články som čítal čo sem poskytoval, a tiež boli tým istým, čo on vravel.
V tomto konkrétnom článku hovorí chlapík o predpokladoch a tézach. Jednoducho povedané, konšpiračné teórie. Žiadna novinka v dnešnom svete, kde sú ľudia schopný spochybniť aj vlastný nos na tvári.

Rímskokatolík

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 4003  ~  Člen od: 15 máj 2007  ~  Posledná návšteva: 27 apríl 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

blesk

Odoslaný - 22 august 2010 :  19:17:51  Zobraziť profil  Pridať blesk do zoznamu priateľov
citácia:
Jeden humanista tu chvíľu diskutoval. Ale u neho sa striedal jeden rozpor z druhým. A niektoré články som čítal čo sem poskytoval, a tiež boli tým istým, čo on vravel.
V tomto konkrétnom článku hovorí chlapík o predpokladoch a tézach. Jednoducho povedané, konšpiračné teórie. Žiadna novinka v dnešnom svete, kde sú ľudia schopný spochybniť aj vlastný nos na tvári.

Pôvodne zaslal Azuritko - 22 august 2010 :  15:26:55

Azuritko o akých predpokladoch ?
Ten článok hovorí o tom, kde má korene kresťanstvo, teda že kresťanstvo vlastne neprinieslo nič nové...čistá kópia.

Azuritko

Odoslaný - 22 august 2010 :  19:54:54  Zobraziť profil  Pridať Azuritko do zoznamu priateľov
"P: Predpokladám to: existoval rituál vzkriesenia...
P: Mám inú tézu: Evanjelia boli zostavené erudovanými kňazmi..."

Blesk, to s čím sa stotožňuješ, to berieš ako fakt bez ohľadu na skutočnosť.

Rímskokatolík

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 4003  ~  Člen od: 15 máj 2007  ~  Posledná návšteva: 27 apríl 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

blesk

Odoslaný - 22 august 2010 :  20:05:26  Zobraziť profil  Pridať blesk do zoznamu priateľov
citácia:
"P: Predpokladám to: existoval rituál vzkriesenia...
P: Mám inú tézu: Evanjelia boli zostavené erudovanými kňazmi..."

Blesk, to s čím sa stotožňuješ, to berieš ako fakt bez ohľadu na skutočnosť.

Pôvodne zaslal Azuritko - 22 august 2010 :  19:54:54

On tam hovorí fakty, ktoré zaznamenal počas výskumu a potom aj svoje tézy...a ?
Prosím ťa, vyjadri sa k tým faktom čo hovoril, teda napríklad k modlitbe otče náš.

Lebo je to to isté, akoby som našiel vykopávky a potom si vytvoril svoju tézu, ktorá je najpravdepodobnejšia...vyjadri sa k tým "vykopávkam", teda k tým faktom ohľadom modlitby slepého-Otče náš a pod.

janka

Odoslaný - 22 august 2010 :  20:26:07  Zobraziť profil  Pridať janka do zoznamu priateľov
citácia:

Ten článok hovorí o tom, kde má korene kresťanstvo, teda že kresťanstvo vlastne neprinieslo nič nové...čistá kópia.

Pôvodne zaslal blesk - 22 august 2010 :  19:17:51

Jezis ako prvy povedal, ze uz nie oko za oko a zub za zub, ale ked ta niekto udrie po tvari, nastav aj druhe lice, tomu, kto sa bude s tebou sudit o saty, nechaj aj plast...ci sa mylim?...nebola to v tych casoch prevratna myslienka, ktora nemala obdoby?

Krajina: Hungary  ~  Počet príspevkov: 5687  ~  Člen od: 27 január 2004  ~  Posledná návšteva: 07 január 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

blesk

Odoslaný - 22 august 2010 :  20:30:58  Zobraziť profil  Pridať blesk do zoznamu priateľov
citácia:
citácia:

Jezis ako prvy povedal, ze uz nie oko za oko a zub za zub, ale ked ta niekto udrie po tvari, nastav aj druhe lice, tomu, kto sa bude s tebou sudit o saty, nechaj aj plast...ci sa mylim?...nebola to v tych casoch prevratna myslienka, ktora nemala obdoby?

Pôvodne zaslal janka - 22 august 2010 :  20:26:07

Si naštuduj, koľko je toho prebratého...ešte pokiaľ viem, tak aj "Čo nechceš aby druhý robili tebe, nerob ani ty ostatným"

Ale všetko to do seba zapadá...náboženstvá vznikajú, zanikajú a MIEŠAJU SA.

timylee

Odoslaný - 22 august 2010 :  21:00:21  Zobraziť profil  Pridať timylee do zoznamu priateľov
Si naštuduj, koľko je toho prebratého...ešte pokiaľ viem, tak aj "Čo nechceš aby druhý robili tebe, nerob ani ty ostatným"

to bol konfucius, no ty nam predkladas ze mame vyvratit jeho slova, ako ich mam vyvratit ked sa nezaoberam vyskumom a ani nepoznam ine pismo okrem latinky? velmi chytracke, skor sa opytaj sam seba ako to on dokazal, lebo na internete najdes vsetko, od magickych formuliek, po konspiracne teorie hraniciace s da vinciho kodom, teda byt tebou tak si ten clanok overim aj s inych zdrojov, predpokladam ze ak by nieco take dokazal tak by sa o tom dost napisalo a urcite by vysli aj publikacie na tuto temu, a byt tebou tak pouzijem internetovy vyhladavac a nie odkazy s tej stranky, skus najst viacere pramene a daj ich sem na forum, potom ked sam podlozis tvoje tvrdenie ja spravim vlastny vyskum a porovname , ok?

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 656  ~  Člen od: 21 január 2010  ~  Posledná návšteva: 09 október 2012 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

janka

Odoslaný - 22 august 2010 :  21:39:48  Zobraziť profil  Pridať janka do zoznamu priateľov
citácia:
citácia:
citácia:

Pôvodne zaslal janka - 22 august 2010 :  20:26:07

Pôvodne zaslal blesk - 22 august 2010 :  20:30:58

si si naozaj isty, ze existoval niekto, kto mal nazory ako Jezis uz pred nim?

Krajina: Hungary  ~  Počet príspevkov: 5687  ~  Člen od: 27 január 2004  ~  Posledná návšteva: 07 január 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Azuritko

Odoslaný - 22 august 2010 :  21:50:32  Zobraziť profil  Pridať Azuritko do zoznamu priateľov
citácia:
Prosím ťa, vyjadri sa k tým faktom čo hovoril, teda napríklad k modlitbe otče náš.

Lebo je to to isté, akoby som našiel vykopávky a potom si vytvoril svoju tézu, ktorá je najpravdepodobnejšia...vyjadri sa k tým "vykopávkam", teda k tým faktom ohľadom modlitby slepého-Otče náš a pod.

Pôvodne zaslal blesk - 22 august 2010 :  20:05:26

Neviem sa vyjadriť k tej modlitbe, lebo nepoznám túto históriu, ten výskum, to o čom hovorí. Nepoznáš to ani ty a chytáš sa hneď jediného článku a rozhovoru, ktorý ani nemusí byť pravý. V podstate súhlasím s timylee-m, nejak ten článok viac podlož, nejakým výskumom, či sa k tomu vyjdarila aj druhá strana, lebo možno je to odôvodnené, a potom tu riešime vyriešený problém. Doslova sa chytáš každého stebla.

Rímskokatolík

Kolji

Odoslaný - 22 august 2010 :  22:15:50  Zobraziť profil  Pridať Kolji do zoznamu priateľov
citácia:

Pôvodne zaslal janka - 22 august 2010 :  21:39:48

Buddha napr.?

"You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe." - Carl Sagan

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 683  ~  Člen od: 10 august 2010  ~  Posledná návšteva: 18 apríl 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

timylee

Odoslaný - 22 august 2010 :  22:21:12  Zobraziť profil  Pridať timylee do zoznamu priateľov
citácia:
citácia:

Pôvodne zaslal janka - 22 august 2010 :  21:39:48

Buddha napr.?

Pôvodne zaslal Kolji - 22 august 2010 :  22:15:50

nastuduj si budhovo ucenie, a ucenie krista, podobne je tam len posolstvo lasky a mieru, no neviem nic o tom ze by budha veril vo vobec nejake zlo,
budhovo ucenie sa zaklada na to ze clovek je uvezneny vo vacnom kruhu reinkarnacie, uniknut sa da len tym ze meditaciou dosiahnes osvietenie a to ta prenesie no nirvani, takze je v tom dost podstatny rozdiel,

pre bleska, konfucius ucil o rovnovahe dobra a zla, a nebola to nijaka nabozenska postava, konfucius bol filozof, takze prirovnavat ho k jezisovi je trochu od veci ale tiez fakticka poznamka ze jezis nebol jediny kto siril toleranciu, mier a lasku, no to su jedine spojivka ktore mas, teda o identickosti tu nemoze byt rec

jirek

Odoslaný - 23 august 2010 :  01:34:48  Zobraziť profil  Pridať jirek do zoznamu priateľov
Ok len som chcel vyjadrit svoj nazor na cirkev.Asi tu tym vela ludi poburim ale je mi to jedno.Ak admin moj komentar vymaze len ma utvrdi v mojej pravde. Cirkev aj viera v boha je podla mojej mienky s prepacenim kravina. Nepotrebujem boha aby som bol dobrym clovekom viem sam posudit co je dobre a co nie. NIKTO sa mi nebude vyhrazat ze ak to nedodrzim pojdem do pekla. Uz len za toto neznasam cirkev ja nemam ziadneho pana ktory mi teraz bude prikazovat a vyhrazat sa mi ze co mam a co nemam robit a zo strachu byt dobrym clovekom!! Je to chore. Bat sa bozieho hnevu teraz no to urcite...akoze ak bola povodna myslienka krestanstva svet bez nasilia a zla toto je zla cesta ako to dosiahnut. Potom boh nie je o nic lepsi ako hitler. Teraz akoze co porusim prikazanie a boh sa mi vyhraza ze budem nazvdy trpet v pekle krasna predstava milujem ho..stavil by som sa ze som lepsim clovekom nez stovky " knazov " ktori znasilnuju male deti a bohvieco sa im honi v tych ich chorych hlavach...

Krajina: Czech Republic  ~  Počet príspevkov: 2  ~  Člen od: 23 august 2010  ~  Posledná návšteva: 31 august 2010 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

blesk

Odoslaný - 23 august 2010 :  08:25:58  Zobraziť profil  Pridať blesk do zoznamu priateľov
citácia:
citácia:

Neviem sa vyjadriť k tej modlitbe, lebo nepoznám túto históriu, ten výskum, to o čom hovorí. Nepoznáš to ani ty a chytáš sa hneď jediného článku a rozhovoru, ktorý ani nemusí byť pravý. V podstate súhlasím s timylee-m, nejak ten článok viac podlož, nejakým výskumom, či sa k tomu vyjdarila aj druhá strana, lebo možno je to odôvodnené, a potom tu riešime vyriešený problém. Doslova sa chytáš každého stebla.

Pôvodne zaslal Azuritko - 22 august 2010 :  21:50:32

Tak dobre...

V tomto odkaze máš aj nejaké fotky, aby si nepovedal že je to nedôveryhodné
http://www.wmmagazin.cz/view.php?cisloclanku=2009030077

http://www.matrix-2001.cz/clanek-detail/2168-nejvyssi-tajemstvi-27/

Trochu nižšie si to pretoč....
http://www.noveslovo.sk/archiv/2002-33/ominulosti.asp

saxsax

Odoslaný - 23 august 2010 :  10:37:36  Zobraziť profil  Pridať saxsax do zoznamu priateľov
- synteticke krestanstvo ... teda, ludia su ozaj vynaliezavy

„ Nech nachadza ktokolvek vo viere svoje svetlo a svoju utechu, nech je blazeny, avsak mnohi nepotrebuju toto svetlo a tuto utechu, lebo ich maju vo svojom rozume a ludskej bytosti – a tychto nech nechaju tiez zit a byt stastnymi „

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2129  ~  Člen od: 10 september 2009  ~  Posledná návšteva: 25 august 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

timylee

Odoslaný - 23 august 2010 :  10:47:07  Zobraziť profil  Pridať timylee do zoznamu priateľov
citácia:
citácia:
citácia:

Tak dobre...

Pôvodne zaslal blesk - 23 august 2010 :  08:25:58

az na to ze v tychto odkazoch sa spominaju tri rozne veci a v tvojom prispevku je stvrta, niesu tu ziadne suvislosti, lebo jeden spaja jezisa s faraonom, dalsi s horusom, dalsi s keltskym kultom slnecneho kruhu a astrologiov, inde sa zasa spominaju grecky bohovia a polobohovia, no ja stale nevidim suvislost medzi nimi a jezisom, len niektore podobnosti, nenasiel si absolutne nic k prvemu prispevku, nenasiel si nic co by teorie tychto ludi potvrdzovalo, ja som chcel dokaz, nie nazory spisovatela, bulvarneho magazinu a nejaky anarchisticky blic, to pokladas za doveryhodne zdroje? normalne ty si uz ako ten cesky magazin blesk, polopravdy a konspiracne teorie, to sa mozme rovno bavit o zelenych muzickoch, to rovno mozes zacat tvrdit ako niektory blazni ze jezis bol mimozemstan, a ine blaboly, prepac ale ja som ta ziadal o odborny clanok historikov, nie spisovatela, anarchistu, a bulvarny platok

blesk

Odoslaný - 23 august 2010 :  11:07:37  Zobraziť profil  Pridať blesk do zoznamu priateľov
citácia:
citácia:
citácia:
citácia:

Tak dobre...

Pôvodne zaslal blesk - 23 august 2010 :  08:25:58

az na to ze v tychto odkazoch sa spominaju tri rozne veci a v tvojom prispevku je stvrta, niesu tu ziadne suvislosti, lebo jeden spaja jezisa s faraonom, dalsi s horusom, dalsi s keltskym kultom slnecneho kruhu a astrologiov, inde sa zasa spominaju grecky bohovia a polobohovia, no ja stale nevidim suvislost medzi nimi a jezisom, len niektore podobnosti, nenasiel si absolutne nic k prvemu prispevku, nenasiel si nic co by teorie tychto ludi potvrdzovalo, ja som chcel dokaz, nie nazory spisovatela, bulvarneho magazinu a nejaky anarchisticky blic, to pokladas za doveryhodne zdroje? normalne ty si uz ako ten cesky magazin blesk, polopravdy a konspiracne teorie, to sa mozme rovno bavit o zelenych muzickoch, to rovno mozes zacat tvrdit ako niektory blazni ze jezis bol mimozemstan, a ine blaboly, prepac ale ja som ta ziadal o odborny clanok historikov, nie spisovatela, anarchistu, a bulvarny platok

Pôvodne zaslal timylee - 23 august 2010 :  10:47:07

Veď sa jedná o to, že je to pomiešané...kresťanstvo nie je pravdepodobne prebraté len z egyptskej mytológie...
pozri sa...
Takisto ako sa miešajú rasy, jazyky, takisto sa miešajú kultúry aj s náboženstvá...
Nie sme čistá rasa, nemáme čistý jazyk a nemáme ani čisté náboženstvo.
A to, že kresťanstvo je jedným z x pomiešaných náboženstiev je fakt.
Vo všetkých náboženstvách je raj, peklo, anjeli, obrady atď...všetko na jedno kopyto.

"to sa mozme rovno bavit o zelenych muzickoch, to rovno mozes zacat tvrdit ako niektory blazni ze jezis bol mimozemstan"
Môžeme..vieš mi dokázať ich neexistenciu ? Nie...
Takto argumentujete najčastejšie práve vy.

timylee

Odoslaný - 23 august 2010 :  11:36:09  Zobraziť profil  Pridať timylee do zoznamu priateľov
lenze je rozdiel medzi fantasmagoriou a nabozenstvom, ja vlastne ani neviem ci ty vlastne v nieco veris, v nejaku silu, alebo si ateista, objasni my to lebo ani neviem ako mam s tebou diskutovat, pri mraas alebo kolji, guest, o nich viem ze su to viac menej racionalne rozmislajuci ludia takze viem ako mam s nimi diskutovat ale ty si pre mna zahadou

blesk

Odoslaný - 23 august 2010 :  13:04:29  Zobraziť profil  Pridať blesk do zoznamu priateľov
citácia:
lenze je rozdiel medzi fantasmagoriou a nabozenstvom, ja vlastne ani neviem ci ty vlastne v nieco veris, v nejaku silu, alebo si ateista, objasni my to lebo ani neviem ako mam s tebou diskutovat, pri mraas alebo kolji, guest, o nich viem ze su to viac menej racionalne rozmislajuci ludia takze viem ako mam s nimi diskutovat ale ty si pre mna zahadou

Pôvodne zaslal timylee - 23 august 2010 :  11:36:09

No bol som vychovávaný v kresťanskom duchu a teraz, keď som starší rozmýšľam nad tým či vôbec je Boh a ak je, či sa viaže na nejaké náboženstvo...
Teda ide mi o to, aby som zistil pravdu.

"je rozdiel medzi fantasmagoriou a nabozenstvom"
No podľa všetkého až taký veľký rozdiel nie je...každé náboženstvo sa opiera o nejaké transcendentné zásahy...Islam napríklad o to, že Korán je priamo z neba, kresťanstvo o to, že panna porodila syna a po čase bola nanebovzatá aj s telom...

Mne napríklad nedáva logiku, aby Boh stvoril anjelov, dal im slobodnú vôľu a potom stvoril duše, ktoré vytvorí pri počatí, hoci sa ani nemusia narodiť (hoci tvrdíte, že každý človek tu na zemi má nejaký zmysel-ten mŕtvy plod logicky nemal), potom vyrastá v nejakej kultúre ktorá môže byť vzdialená od "jediného správneho učenia" atď..proste načo by stvoril nás ľudí, keď nás mohol stvoriť hneď ako anjelov ktorým by dal slobodnú vôľu.

Potom modlenie mi pripadá veľmi čudné...keď sa za niečo modlíme a splní sa to, ide o boží zámer, keď nie, ide o božiu skúšku, alebo si povieme "Boh dal, Boh vzal"...proste demagógia najhrubšieho zrna.

A teraz bez urážky, čítal som a aj čítam Bibliu a pripadá mi, akoby som čítal nejakú rozprávkovú knihu, alebo nejakú židovskú mytológiu.
V mytológiách sú tiež všelijaké božie zásahy a nadprirodzené veci a bytosti a v Biblii je to isté.

Alebo kresťania tvrdia, že ich morálka je Bohom daná a nemenná.
lenže to nie je pravda.
Domorodec má inú morálku, Moslimovia majú inú morálku, Budhisti majú inú morálku...
Proste tvrdiť, že mám najlepšiu morálku je scestné, lebo to tvrdí x náboženstiev...
Alebo čo sa stane, keď bude v budúcnosti katastrofa a na Zemi zostane pár ľudí ???
Garantujem ti, že začnú platiť zákony prírody, ktoré nebudú mať nič spoločné s kresťanstvom...potom po 1000-2000 rokoch vzniknú civilizácie, ktoré bude mať svoje náboženstvá a budu hovoriť, aké je ich náboženstvo najlepšie.

Azuritko

Odoslaný - 23 august 2010 :  16:40:05  Zobraziť profil  Pridať Azuritko do zoznamu priateľov
citácia:
Ok len som chcel vyjadrit svoj nazor na cirkev.Asi tu tym vela ludi poburim ale je mi to jedno.Ak admin moj komentar vymaze len ma utvrdi v mojej pravde. Cirkev aj viera v boha je podla mojej mienky s prepacenim kravina. Nepotrebujem boha aby som bol dobrym clovekom viem sam posudit co je dobre a co nie. NIKTO sa mi nebude vyhrazat ze ak to nedodrzim pojdem do pekla. Uz len za toto neznasam cirkev ja nemam ziadneho pana ktory mi teraz bude prikazovat a vyhrazat sa mi ze co mam a co nemam robit a zo strachu byt dobrym clovekom!! Je to chore. Bat sa bozieho hnevu teraz no to urcite...akoze ak bola povodna myslienka krestanstva svet bez nasilia a zla toto je zla cesta ako to dosiahnut. Potom boh nie je o nic lepsi ako hitler. Teraz akoze co porusim prikazanie a boh sa mi vyhraza ze budem nazvdy trpet v pekle krasna predstava milujem ho..stavil by som sa ze som lepsim clovekom nez stovky " knazov " ktori znasilnuju male deti a bohvieco sa im honi v tych ich chorych hlavach...

Pôvodne zaslal jirek - 23 august 2010 :  01:34:48

Tvoj názor? Takýto názor má dnes každý druhý človek. Lebo je to dnes moderné a majú ho všetci. To vôbec nieje tvoj názor. Iba hovoríš to čo médiá, to čo všetci okolo. A to o kňazoch a to, že ty dokážeš posúdiť čo je správne, tak to sú dokola omielané hlúposti absolútne neznalých ľudí ako si ty, ktorý radšej nech si neotvárajú ústa ak nevedia o tom ani mäkké F. Myslíš, že keď si povieš toto tak si vyhral? Akurát tak sa utešuješ v tom čomu sám neveríš, lebo o tom zaručene moc nevieš.

Rímskokatolík

Azuritko

Odoslaný - 23 august 2010 :  16:47:12  Zobraziť profil  Pridať Azuritko do zoznamu priateľov
citácia:
Veď sa jedná o to, že je to pomiešané...kresťanstvo nie je pravdepodobne prebraté len z egyptskej mytológie...
pozri sa...
Takisto ako sa miešajú rasy, jazyky, takisto sa miešajú kultúry aj s náboženstvá...
Nie sme čistá rasa, nemáme čistý jazyk a nemáme ani čisté náboženstvo.
A to, že kresťanstvo je jedným z x pomiešaných náboženstiev je fakt.
Vo všetkých náboženstvách je raj, peklo, anjeli, obrady atď...všetko na jedno kopyto.

"to sa mozme rovno bavit o zelenych muzickoch, to rovno mozes zacat tvrdit ako niektory blazni ze jezis bol mimozemstan"
Môžeme..vieš mi dokázať ich neexistenciu ? Nie...
Takto argumentujete najčastejšie práve vy.

Pôvodne zaslal blesk - 23 august 2010 :  11:07:37

Ak je to záver, ktorý ti na základe tvojho skúmania štýlom náhodného hľadania proticirkevných článkov, vyhovuje, tak sa s tým uspokoj. Ty sám musíš vedieť posúdiť, či sú dané články dostatočnými dôkazmi, aby si úplne zahodil vieru za chrbát. Ide hlavne o tvoj život.

A s tými náboženstvami sa mýliš. Najpodobnejšie to majú tie, čo sa odtrhli od katolíckej viery. Budhizmus, kde je návod ako nevnímať svet a neriešiť problémy? Čo ti to dá do života? A má budhizmus nebo peklo? Tam ide úplne o niečo iné nie? Ak hľadáš správnu vieru, musíš hľadať to, čo ťa naučí správne žiť a ako riešiť problémy, nie sa im vyhýbať. A ak hľadáš iba dôvod prečo nemať vieru, tak tu na fóre ho nenájdeš.

Rímskokatolík

Strana: z 4 Previous Topic: Pro Juja Téma Next Topic: Malá esej proti náboženství  
 Verzia pre tlač
Nasledujúca strana
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06