Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 O fóre
 Voľná diskusia
 Slovenská pospolitosť
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
Predchádzajúca strana
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Ako dlho byvaju knazi na dedinach ? Téma Next Topic: Autobazare a auta na predaj
Strana: z 5

Azuritko

Stav: offline

Odoslaný - 19 august 2010 :  00:08:07  Zobraziť profil  Pridať Azuritko do zoznamu priateľov
citácia:
A čo ak rozumom, logikou a skúmaním som pochopil, že Cirkev nemá pravdu a preto v ňu neverím?

Pôvodne zaslal Kolji - 19 august 2010 :  00:01:55

Tak potom to skúmanie ešte nezabal, a napíš do osobitnej témy, ako si došiel k tomu, na základe akého skúmania a logiky, že Cirkev katolícka nemá Pravdu? Neviem či si videl, ale je tu veľa ľudí, ktorý vedia, že čo je Pravda, takže ak si niekde v skúmaní urobil chybu, čo si zaručene urobil, nájdeme ju. Ale presne ako píše rastos, ak sa neotvoríš pre prijatie Pravdy, ale necháš si zatvrdnuté srdce, nemusíš pochopiť...

Rímskokatolík

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 4003  ~  Člen od: 15 máj 2007  ~  Posledná návšteva: 27 apríl 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

volsung

Odoslaný - 19 august 2010 :  01:28:02  Zobraziť profil  Pridať volsung do zoznamu priateľov
rastos podla tvojej logiky ti dam teda radu po tom co tu pises o pospolitosti a po tom co odporucas okoliu ti ja odporucim ... preco vystupovat proti registrovanym partnerstvam homosexualov <? sak chod domov teba sa to netyka nepotrebujes uputavat pozornost tym ze proti nim nieoc povies,
preco sa angazovat v boji proti interupcii <? sk tvoja zena si ju neda a tak sa ta to netyka mozes si snou chodit na piknik a mat pokoj a nemusis otravovat okolie svojim nazorom na tento problem.
si proti narkotikam preco sak tvoje deti mozu chodit aj na sukromnu tam sa stym mozno nestretnu a ty nemusis kricat proti tomu sak ako si daky exibicionista aby si nahlas daco povedal chod do telocvicne a tes sa aky mas pekny zivot...
lenze ja niesom hlupak vidim co s akolo man deje a to ze mi daky rastos bude tvrdit ze vystupovanie proti rucaniu moralnych hodnot je exibicionizmus ma neodrdi od toho aby som sa za svoje hodnoty postavil... nastastie nepoznam vela katolikov ktory by zmyslali ako ty a preto si voci vasmu nabozenstvu drzim respekt pretoze az na pripady tebe podobnym su to ludia ktory s anehanbia prezentovat svoj nazor .
t tvojej ironizujucej kritike ktora sa snazi prirovnaniami parodizovat , podobne asociacie pouzivaju prave liberlai na zosmiesnovanie tvojho nabozenstva tak sa zamysli rovnako asociaciami ospinuju vasich knazov , rovnako sa snazia stereotipizovat vykonstruovane pochybenia..
a k pozdravu na straz .. v tvojom napodobeni mi pripomina: pozdrav panboh /heil hitler vidis je smutne ze si pouzil takyto nizky sposob ciernenia najme preto ze prave vas katolikov takto media ospinuju casto..

http://www.bagras.sk/

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1510  ~  Člen od: 21 október 2008  ~  Posledná návšteva: 18 august 2014 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Evelinka

Odoslaný - 19 august 2010 :  07:14:58  Zobraziť profil  Pridať Evelinka do zoznamu priateľov
citácia:
rastos podla tvojej logiky ti dam teda radu po tom co tu pises o pospolitosti a po tom co odporucas okoliu ti ja odporucim ... preco vystupovat proti registrovanym partnerstvam homosexualov <? sak chod domov teba sa to netyka nepotrebujes uputavat pozornost tym ze proti nim nieoc povies,
preco sa angazovat v boji proti interupcii <? sk tvoja zena si ju neda a tak sa ta to netyka mozes si snou chodit na piknik a mat pokoj a nemusis otravovat okolie svojim nazorom na tento problem.
si proti narkotikam preco sak tvoje deti mozu chodit aj na sukromnu tam sa stym mozno nestretnu a ty nemusis kricat proti tomu sak ako si daky exibicionista aby si nahlas daco povedal chod do telocvicne a tes sa aky mas pekny zivot...
lenze ja niesom hlupak vidim co s akolo man deje a to ze mi daky rastos bude tvrdit ze vystupovanie proti rucaniu moralnych hodnot je exibicionizmus ma neodrdi od toho aby som sa za svoje hodnoty postavil... nastastie nepoznam vela katolikov ktory by zmyslali ako ty a preto si voci vasmu nabozenstvu drzim respekt pretoze az na pripady tebe podobnym su to ludia ktory s anehanbia prezentovat svoj nazor .
t tvojej ironizujucej kritike ktora sa snazi prirovnaniami parodizovat , podobne asociacie pouzivaju prave liberlai na zosmiesnovanie tvojho nabozenstva tak sa zamysli rovnako asociaciami ospinuju vasich knazov , rovnako sa snazia stereotipizovat vykonstruovane pochybenia..

Pôvodne zaslal volsung - 19 august 2010 :  01:28:02

Volsung, s tým, čo píšeš, môžem iba súhlasiť.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 425  ~  Člen od: 30 júl 2009  ~  Posledná návšteva: 29 október 2021 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

rastos

Odoslaný - 19 august 2010 :  08:44:21  Zobraziť profil  Pridať rastos do zoznamu priateľov
Volsung, ja netvrdim, ze nemame obhajovat moralne hodnoty. Mame. Hovorim len, ze pospolitost to nerobi dobre, plus si do toho montuje svoju vlastnu agendu.

Za ironiu sa ospravedlnujem, pokusim sa jej v buducnosti vyvarovat.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 87  ~  Člen od: 29 apríl 2010  ~  Posledná návšteva: 05 máj 2014 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Evelinka

Odoslaný - 19 august 2010 :  09:30:55  Zobraziť profil  Pridať Evelinka do zoznamu priateľov
citácia:
Volsung, ja netvrdim, ze nemame obhajovat moralne hodnoty. Mame. Hovorim len, ze pospolitost to nerobi dobre, plus si do toho montuje svoju vlastnu agendu.

Pôvodne zaslal rastos - 19 august 2010 :  08:44:21

Myslíš, že KDH obhajuje morálne hodnoty lepšie?

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 425  ~  Člen od: 30 júl 2009  ~  Posledná návšteva: 29 október 2021 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

rastos

Odoslaný - 19 august 2010 :  11:17:28  Zobraziť profil  Pridať rastos do zoznamu priateľov
Jedna vec je navrhy rieseni hlasat, druha vec realne presadit. V tom hlasani moze pospolitost kricat hlasnejsie, v oblasti presadzovania je vsak KDH urcite zrelsie. Politika je umenie mozneho. Vsimnime si napriklad stranu SaS, ktora pred volbami slubovala presadit zasadne zmeny – dnes zistuje, ze sa veci maju zlozitejsie a musi sa spravat viac konsenzualnejsie (a ze to robi, jej sluzi ku cti). Podobne aj platforma „obycajni ludia“.
Hlasanie teda bolo lahsie ako realizacia. Preto su ti, ktori len hlasaju, spravidla sympatickejsi ako ti, ktori musia robit nelahke rozhodnutia.

Osobne nie som ziadny nekriticky fanusik spominanych stran.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 87  ~  Člen od: 29 apríl 2010  ~  Posledná návšteva: 05 máj 2014 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Rafael

Odoslaný - 19 august 2010 :  11:30:42  Zobraziť profil  Pridať Rafael do zoznamu priateľov
SP vsak nielen "hlasa", ale aj kona.
A kona tam, kde ini nekonaju (rozumej: asi jednaju konsenzualne, dla tvojho slovnika).
Michalany, Revuca a pod. su faktickym dokazom.

KDH sa so SP nemoze porovnavat. Nemaju na SP.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 3722  ~  Člen od: 18 január 2008  ~  Posledná návšteva: 10 jún 2024 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Vlkodlak

Odoslaný - 19 august 2010 :  12:44:56  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Vlkodlak  Pridať Vlkodlak do zoznamu priateľov
citácia:
... vy ktory sa tu stale staviate proti pospolitosti tak my povedzte konecne, name rastos a vlkodlak, co take zle pospolitost robi? ako
propaguje fasizmus? cim ho propaguje?
Pôvodne zaslal timylee - 18 august 2010 : 22:53:50

Neviem. Mne osobne je pospolitosť ukradnutá a nevyjadroval som sa tu o jej ideach. Nezaujíma ma.

citácia:
... v krompachoch alebo v michalanoch, uz neviem presne, chceli obcania po zasahu policie podat hromadne trestne oznamenie, policajti ich nepustili, ZADRZALI OBCANOV PROTI ICH VOLI A NEDOVOLILI IM UPLATNIT ICH USTAVNE PRAVO NA TO ABY MOHLI IST PODAT TRESTNE OZNAMENIE, PUSTILI LEN KOTLEBU A TROCH DALSICH. a to sa prosim pekne nestalo od 89
Pôvodne zaslal timylee - 18 august 2010 : 22:53:50

Hneď prvá zásada Trestného konania znie:
§2 ods.1
Nikto nemôže byť stíhaný ako obvinený inak než zo zákonných dôvodov a spôsobom, ktorý ustanovuje tento zákon.

Pýtam sa, či tebou spomínané "hromadné trestné oznámenie" má oporu v súčasnom trestnom práve(teda či je to spôsob ktorý ustanovuje zákon), ak áno uveď príslušný paragraf. Dovolím si pripomenúť, že doba tzv. poľných či ľudových súdov dávno pominula ...

citácia:
alebo su pokriky ako kamarati na straz alebo policajny stat taky vazny priestupok ze si za ne clovek zasluzi obuskom po hlave a policia zasahuje ako keby islo o polskych kybycov alebo alebo fanusikov srbskej zvezdy? ukazte my jedno video, jednu fotografiu kde by nejaky clen pospolitosti na ich pochode zacal nejaku roztrsku ? alebo ze by dostali nejake vysvetlenie preco chcu rozpustit ich zhromazdenie, alebo im brania v ceste? praco na verejne zhromazdenie ma kazdy pokial to ohlasi a to vsade pokial to je na verejnom mieste, preco potom policajti davaju zatarasy? kotleba vzdy ohlasoval zhromazdenie, na to si dava pozor, no nikde sa neuvadza ze treba nejake zvlastne povolenia? alebo sa mylim?
Pôvodne zaslal timylee - 18 august 2010 :  22:53:50

Mýliš aj nemýliš. Povolenie na zhromaždenie netreba, musí sa splniť iba ohlasovacia povinnosť.
Ďalej sa už mýliš. Uvediem príklad Šarišských Michalian.
Nikto nedostal bendrekom po hlave za to že niečo kričal, ani kvôli tomu neboli zátarasy.
Ak starosta obce z nejakého dôvodu rozpustí zhromaždenie(a on ho rozpustil) a ten, kto zhromaždenie organizuje toto nariadenie starostu nerešpektuje, dopúšťa sa priestupku v zmysle zákona o priestupkoch. Organizátor nemá právo nerešpektovať nariadenie starostu obce, má však právo aby toto rozhodnutie starostu bolo preskúmané súdom. V prípade ak sa organizátor dopúšťa priestupku proti verejnému poriadku(napr. aj tým, že nerešpektuje nariadenie o rozpustenie zhromaždenia), môže starosta požiadať o pomoc políciu o nastolenie verejného poriadku. Polícia priestupcu vyzve, aby upustil od páchania priestupku, v opačnom prípade budú voči nemu použité donucovacie prostriedky. A potom už má karty v ruke ten kto organizoval zhromaždenie. Ak chce byť v telke, tak zneužije mladých chlapcov a pošle ich proti policajtom. Ak by rešpektoval zákony Slovenskej republiky, volil by iný postup ...

Počet príspevkov: 1964  ~  Člen od: 05 marec 2005  ~  Posledná návšteva: 21 marec 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

volsung

Odoslaný - 19 august 2010 :  15:19:26  Zobraziť profil  Pridať volsung do zoznamu priateľov
"Mýliš aj nemýliš. Povolenie na zhromaždenie netreba, musí sa splniť iba ohlasovacia povinnosť.
Ďalej sa už mýliš. Uvediem príklad Šarišských Michalian.
Nikto nedostal bendrekom po hlave za to že niečo kričal, ani kvôli tomu neboli zátarasy.
Ak starosta obce z nejakého dôvodu rozpustí zhromaždenie(a on ho rozpustil) a ten, kto zhromaždenie organizuje toto nariadenie starostu nerešpektuje, dopúšťa sa priestupku v zmysle zákona o priestupkoch. Organizátor nemá právo nerešpektovať nariadenie starostu obce, má však právo aby toto rozhodnutie starostu bolo preskúmané súdom. V prípade ak sa organizátor dopúšťa priestupku proti verejnému poriadku(napr. aj tým, že nerešpektuje nariadenie o rozpustenie zhromaždenia), môže starosta požiadať o pomoc políciu o nastolenie verejného poriadku. Polícia priestupcu vyzve, aby upustil od páchania priestupku, v opačnom prípade budú voči nemu použité donucovacie prostriedky. A potom už má karty v ruke ten kto organizoval zhromaždenie. Ak chce byť v telke, tak zneužije mladých chlapcov a pošle ich proti policajtom. Ak by rešpektoval zákony Slovenskej republiky, volil by iný postup ..."
toto je krasna ukazka totality takze STAROSTOVY SA NEPOZDAVALI TAK ICH ZRUSIL... ach jaj mam pocit ze ludia co maju volu rozumiet uz teraz tusia co naznacujem... podla mna je tato tema uz v podstate zbytocna mame tuna zakorenenych antagonistov ktatry sa hybu medzi svojimi dojmami a rozhodnutiami ktore sice spovrchu su zakone avsak urcite nie velmi moralne.. na druhej strane tu napriklad je cem naznacit ostatnym ze pospolitost sa snazi vsetkymi svojimi prostriedkami hajit nase tradicie a hodnoty ktore sa dnesk a pod tlakom liberalizmu pomali ale isto rucaju..

http://www.bagras.sk/

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1510  ~  Člen od: 21 október 2008  ~  Posledná návšteva: 18 august 2014 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Vlkodlak

Odoslaný - 19 august 2010 :  16:52:59  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Vlkodlak  Pridať Vlkodlak do zoznamu priateľov
citácia:
... toto je krasna ukazka totality takze STAROSTOVY SA NEPOZDAVALI TAK ICH ZRUSIL... ach jaj mam pocit ze ludia co maju volu rozumiet uz teraz tusia co naznacujem... podla mna je tato tema uz v podstate zbytocna mame tuna zakorenenych antagonistov ktatry sa hybu medzi svojimi dojmami a rozhodnutiami ktore sice spovrchu su zakone avsak urcite nie velmi moralne..
Pôvodne zaslal volsung - 19 august 2010 :  15:19:26

Toto nie je ukážka totality. Toto je ukážka, prečo su hnutia ako SP hrozbou.

Starosta nieje samozvancom a ani dosadeným aparátčikom. Je verejným činiteľom, ktorého si zvolili občania obce v demokratickom hlasovanís vedomím toho, že ako starosta má jasné práva a jasné povinnosti. Defacto zastupuje záujmy obce, jej občanov. Vodcovia SP musia rešpektovať tohto zastupcu obyvateľov obce, pokiaľ koná v súlade so zákonom.

Zákon musí platiť pre všetkých. Nikto nemá právo obchádzať zákon s výhovorkou, že je nemorálny.
Hypoteticky by aj rómovia v tvojej optike mohli povedať že je nemorálne ak "gadžovia" majú na poliach zemiaky a oni majú hladné bruchá, resp. že obchody sú plné potravín a ich deti hladujú ... A touto nemorálnosťou by ospravedľnovali svoje rabovanie.

Zákony sú na to aby sa dodržiavali, nie aby sa o nich polemizovalo či sú morálne keď nám to momentálne nevyhovuje.

Ak má pocit SP že niektoré zákony sú nemorálne nech pre svoje presvedčenie získa dostatočný počet občanov Slovenskej republiky(voličov) a nech tieto zákony zmení.

Pokiaľ však zákony platia, vodcovia SP nemajú mandát porušovať ich len preto, lebo sa im zdajú nemorálne. Riskujú tým, že sa vystavia pôsobeniu ochranných - represívnych metód majoritnej spoločnosti.

Počet príspevkov: 1964  ~  Člen od: 05 marec 2005  ~  Posledná návšteva: 21 marec 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

timylee

Odoslaný - 19 august 2010 :  19:41:28  Zobraziť profil  Pridať timylee do zoznamu priateľov
citácia:
Jedna vec je navrhy rieseni hlasat, druha vec realne presadit. V tom hlasani moze pospolitost kricat hlasnejsie, v oblasti presadzovania je vsak KDH urcite zrelsie. Politika je umenie mozneho. Vsimnime si napriklad stranu SaS, ktora pred volbami slubovala presadit zasadne zmeny – dnes zistuje, ze sa veci maju zlozitejsie a musi sa spravat viac konsenzualnejsie (a ze to robi, jej sluzi ku cti). Podobne aj platforma „obycajni ludia“.
Hlasanie teda bolo lahsie ako realizacia. Preto su ti, ktori len hlasaju, spravidla sympatickejsi ako ti, ktori musia robit nelahke rozhodnutia.

Osobne nie som ziadny nekriticky fanusik spominanych stran.

Pôvodne zaslal rastos - 19 august 2010 :  11:17:28

dobre, ale SaS je tu zo dva roky maximalne, pospolitost vystupuje ak sa nemylim tak to bude uz aj desat rokov, nemenia postoje vzhladom na vysledky volieb, neprevracaju kabaty, nezlucuju sa s politickymi stranami len aby sa silou mocou dostali do parlamentu, nikdy som nepocul ze by kotleba vynadal policajtke do ... ako J.Slota a pritom kotleba nieje ani v NR SR, nikdy som nepocul ze by pospolitost nabadala k napadnutiam a k rasovej neznasanlivosti, a este nieco, prirovnavat SP k futbalovemu klubu a partii ozratych futbalovych fanusikov ktory rozbijaju okolie tak to je velmi nezaujaty postoj, a este nieco

Na Straz ma co spolocne s Heil Hitler? alebo tu este vidim pozostatky starej komunistickej propagandy podla ktorej sa tiso nabalil a pod? neviem ci ste nepoculi o doveryhodnosti zdroja ale manipulativne komunisticke strany podla mna tym zdrojom niesu, ucebnice dejepisu sa neaktualizovali a posledne ucivo ktore sa ucia bezne decka siaha do 90´ roku. alebo ci su doveryhodnym zdrojom liberalizovane media ktore viac menej ziju s Reklami a od podnikatelou a od trhu? nieje potom jasne ze hlasenia budu v style zapadnych krajin? oznacim problem, skupinu a ak nahodou je ta skupina ludi s tmavou pokoskou, alebo ineho nabozenstva alebo feministicky spolok alebo mensina tak som xenofob ,rasista, homofob, neznasanlivy, bigotny katolik a sexista, zakomplexovany nacionalista a pod.?

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 656  ~  Člen od: 21 január 2010  ~  Posledná návšteva: 09 október 2012 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

janka

Odoslaný - 19 august 2010 :  19:57:35  Zobraziť profil  Pridať janka do zoznamu priateľov
citácia:

Pozri sa na to este aj z ineho uhla. Mas pocit, ze ich spravanie pomohlo co len jednemu homosexualovi otvorit oci, precitnut a robit pokanie? Ja nie.

Pôvodne zaslal rastos - 18 august 2010 :  20:05:13

mozno to pomohlo ludom precitnut z toho, cim su krmeni kazdy den z masmedii, ze to asi nebude tak, ze cela spolocnost je za zrovnopravnenie vztahov homosexualov s manzelstvami...ze je to len zopar celebrit, ktore ukazu v telke a clovek ma pocit, ze je to samozrejmost pre kazdeho...a este ked s tym suhlasi moj oblubeny herec, budem aj ja, hoci mi to bolo doteraz jedno
vsak kolko ludi sa uz pozastavilo nad tym, preco ich vlastne policia mlati...a neukazu v telke "obycajnych ludi", ktori su proti, musis mat nalepku, aby si bol zaujimavy do telky, tak ako Pospolitost...naozaj neviem, preco to robia, ale aspon ceria hladinu, aby ludia aj troska popremyslali nad tym, co sa okolo nas deje a ze to vobec nie je s Bozim poriadkom, tak sko sa to prezentuje

Krajina: Hungary  ~  Počet príspevkov: 5687  ~  Člen od: 27 január 2004  ~  Posledná návšteva: 07 január 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Evelinka

Odoslaný - 26 august 2010 :  11:15:18  Zobraziť profil  Pridať Evelinka do zoznamu priateľov
Ďakujem vám všetkým za príspevky v tejto téme.

Strana: z 5 Previous Topic: Ako dlho byvaju knazi na dedinach ? Téma Next Topic: Autobazare a auta na predaj  
 Verzia pre tlač
Predchádzajúca strana
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06