Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 O fóre
 Voľná diskusia
 Plytvanie najväčším darom?
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Zaujimavy výrok Téma Next Topic: Ako sa vám darí?  

ObscurusIgnotus

Stav: offline

Odoslaný - 15 jún 2010 :  21:31:21  Zobraziť profil  Pridať ObscurusIgnotus do zoznamu priateľov
Ahojte, potreboval by som s niečím pomôcť, a myslím že toto fórum je na to ideálne.

Najväčší dar ktorý máme od Pána Boha je život.

Podla mňa, by sme ale životom v žiadnom prípade nemali plytvať, lebo je to hriech.

Taktiež si myslím že by sme mali žiť život taký aký chceme, a nie taký ktorý nám predkladajú iný.

Avšak za všetkých týchto podmienok sa nedá žiť.

Pretože ja by som chcel odísť niekam na dedinu, alebo niekam preč od civilizácie, kde budem mať od každého a od všetkého pokoj, a budem tam jedine s Pánom.

Lenže ja nemám na to peniaze, a nemám záujem pracovať, ani riešiť problémy, ani riešiť papierovačky a čo všetko, pretože práve tieto veci sú súčasťou života o ktorý ja naozaj nemám záujem, a keďže životom nechcem plytvať, tak ja nemôžem ani pracovať, ani riešiť problémy.

Tak čo mám robiť?

Nemám šancu žiť život taký aký chcem, a nemám šancu využívať život plnohodnotne. Je to smutné že táto civilizácia nám určuje pravidlá, a pritom sa život dá žiť ovela krajšie, a preto mám už toho všetkého dosť... zastavte svet, chcem vystúpiť!!!

mea maxima culpa

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1  ~  Člen od: 15 jún 2010  ~  Posledná návšteva: 18 jún 2010 Upozorniť moderátora 

zmurka

Odoslaný - 15 jún 2010 :  22:37:54  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: zmurka  Pridať zmurka do zoznamu priateľov
Neviete náhodou, prečo mi obsah i štýl tohoto príspevku tak podozrivo verne pripomína voľakedajšieho "plodného" diskutéra PCmaniaka87 ?

Život je veľký dar - nepremrhajme ho

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 890  ~  Člen od: 28 október 2006  ~  Posledná návšteva: 23 október 2017 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

timylee

Odoslaný - 15 jún 2010 :  22:58:04  Zobraziť profil  Pridať timylee do zoznamu priateľov
citácia:
Ahojte, potreboval by som s niečím pomôcť, a myslím že toto fórum je na to ideálne.

Najväčší dar ktorý máme od Pána Boha je život.

Podla mňa, by sme ale životom v žiadnom prípade nemali plytvať, lebo je to hriech.

Taktiež si myslím že by sme mali žiť život taký aký chceme, a nie taký ktorý nám predkladajú iný.

Avšak za všetkých týchto podmienok sa nedá žiť.

Pretože ja by som chcel odísť niekam na dedinu, alebo niekam preč od civilizácie, kde budem mať od každého a od všetkého pokoj, a budem tam jedine s Pánom.

Lenže ja nemám na to peniaze, a nemám záujem pracovať, ani riešiť problémy, ani riešiť papierovačky a čo všetko, pretože práve tieto veci sú súčasťou života o ktorý ja naozaj nemám záujem, a keďže životom nechcem plytvať, tak ja nemôžem ani pracovať, ani riešiť problémy.

Tak čo mám robiť?

Nemám šancu žiť život taký aký chcem, a nemám šancu využívať život plnohodnotne. Je to smutné že táto civilizácia nám určuje pravidlá, a pritom sa život dá žiť ovela krajšie, a preto mám už toho všetkého dosť... zastavte svet, chcem vystúpiť!!!

Pôvodne zaslal ObscurusIgnotus - 15 jún 2010 :  21:31:21

ak chces tak naozaj zit tak su tu rehole,

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 656  ~  Člen od: 21 január 2010  ~  Posledná návšteva: 09 október 2012 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Azuritko

Odoslaný - 15 jún 2010 :  23:56:45  Zobraziť profil  Pridať Azuritko do zoznamu priateľov
Nikto nežije ideálny život a zároveň každý. Treba prijímať život a podmienky preň aké máme k dispozícii. Jasné, ak sa nám zdajú nevhodné a máme možnosti ako ich zmeniť, môžme to urobiť. Ak nie sú možnosti, treba byť trpezlivý a snažiť sa tie možnosti nadobudnúť. Nejde si povedať, teraz chcem úplne iný život a basta. Život je dar, ktorý je potrebné udržiavať a zveľaďovať. No ako sa musí poctivo udržiavať a zveľaďovať záhrada a aj tak nám zo dňa na deň nenarastie zrelá úroda, tak aj život si musíme dlhodobo pestovať.

Rímskokatolík

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 4003  ~  Člen od: 15 máj 2007  ~  Posledná návšteva: 27 apríl 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ales

Odoslaný - 16 jún 2010 :  00:27:20  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov

Prosba o dar rozlišovania

Bože, daruj mi silu prijať, čo zmeniť nemôžem,
odvahu zmeniť, čo zmeniť môžem
a múdrosť rozoznať jedno od druhého.

Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 10389  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 11 november 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

guest635

Odoslaný - 16 jún 2010 :  09:29:46  Zobraziť profil  Pridať guest635 do zoznamu priateľov
z mojho pohladu ide o anarchisticku predstavu fungovania spolocnosti...a ta je trvalo neudrzatelna pretoze nevytvara hodnoty, resp moze fungovat oba dovtedy, kym moze "parazitovat" na nejakej spolocnosti, ktora vytvara hodnoty

V živote je len jedna posledná minúta...a to je minúta pred smrťou!

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 451  ~  Člen od: 16 december 2009  ~  Posledná návšteva: 29 júl 2010 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

janka

Odoslaný - 16 jún 2010 :  19:02:48  Zobraziť profil  Pridať janka do zoznamu priateľov
pamatam si na jednu situaciu zo svojho zivota, ked mi na intrak mala prist nova spolubyvajuca...prichadzal akurat vikend a ja som sa tesila, ze budem mat cas na Pana, ze budeme sami a pomoze mi prijat spolubyvajucu bez obav, ktore som mala...nova spolubyvajuca vsak dosla uz v piatok...nestretla som ju, ale ked som dosla na izbu a uvidela som jej veci, prepadlo ma zufalstvo...utekala som do kostola, ze aspon tam budem s Panom sama, ale kostol akurat zatvarali...citila som sa hrozne...pobrala som sa teda na intrak a horko-tazko prijala Boziu volu...tam uz bola nova spolubyvajuca...nakoniec som s nou prezila pekny vikend a vyklula sa z nej kamoska:)
z tohto mam ponaucenie, ze nielen v tichu a samote mozeme zazit Pana, ale aj medzi ludmi...ktovie, ci len nechces ujst pred povinnostami alebo mas zo zivota strach...cim viac budes utekat, tym viac ti bude Pan unikat

Krajina: Hungary  ~  Počet príspevkov: 5687  ~  Člen od: 27 január 2004  ~  Posledná návšteva: 07 január 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Evelinka

Odoslaný - 16 jún 2010 :  21:20:20  Zobraziť profil  Pridať Evelinka do zoznamu priateľov
citácia:
pamatam si na jednu situaciu zo svojho zivota, ked mi na intrak mala prist nova spolubyvajuca...prichadzal akurat vikend a ja som sa tesila, ze budem mat cas na Pana, ze budeme sami a pomoze mi prijat spolubyvajucu bez obav, ktore som mala...nova spolubyvajuca vsak dosla uz v piatok...nestretla som ju, ale ked som dosla na izbu a uvidela som jej veci, prepadlo ma zufalstvo...utekala som do kostola, ze aspon tam budem s Panom sama, ale kostol akurat zatvarali...citila som sa hrozne...pobrala som sa teda na intrak a horko-tazko prijala Boziu volu...tam uz bola nova spolubyvajuca...nakoniec som s nou prezila pekny vikend a vyklula sa z nej kamoska:)
z tohto mam ponaucenie, ze nielen v tichu a samote mozeme zazit Pana, ale aj medzi ludmi...ktovie, ci len nechces ujst pred povinnostami alebo mas zo zivota strach...cim viac budes utekat, tym viac ti bude Pan unikat

Pôvodne zaslal janka - 16 jún 2010 :  19:02:48

Pekné.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 425  ~  Člen od: 30 júl 2009  ~  Posledná návšteva: 29 október 2021 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Dušan

Odoslaný - 17 jún 2010 :  12:49:06  Zobraziť profil  Pridať Dušan do zoznamu priateľov
ObscurusIgnotus, v takýchto prípadoch by som odporúčal najskôr si vykonať dôkladnú (možno celoživotnú) Sviatosť zmierenia s následným prijatím Eucharistie.
Potom budeš veci vidieť inak.

veriaci

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 982  ~  Člen od: 26 január 2010  ~  Posledná návšteva: 15 máj 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

ruah

Odoslaný - 19 jún 2010 :  18:32:08  Zobraziť profil  Pridať ruah do zoznamu priateľov

ak chces tak naozaj zit tak su tu rehole,

Pôvodne zaslal timylee - 15 jún 2010 :  22:58:04

[/quote]
a okrem reholí, sú tu aj pustovnícke formy zasväteného života

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 61  ~  Člen od: 15 apríl 2010  ~  Posledná návšteva: 21 február 2020 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky
  Previous Topic: Zaujimavy výrok Téma Next Topic: Ako sa vám darí?  
 Verzia pre tlač
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06