|
Odoslaný - 19 jún 2010 : 09:05:47
|
citácia: myslis, ze vedci vyhodnocuju takyto jav u zvierat ako "v poriadku"? uz vidim nejakeho hospodara, ktoremu sa zacne stado spravat homosexualne ked caka, ze sa bude rozrastat...urcite sa potesi alebo mu je to aspon jedno, vsak je to normalne...alebo zeby nie? Pôvodne zaslal janka - 18 jún 2010 : 19:49:07
samozrejme ze to vyhodnocuju ako "v poriadku" kedze ten ktory druh nema problem s prezitim a mnozenim sa a ked homosexualny jedinec uritym sposobom napr znizuje vnutrodruhovu agresivitu
ty si myslis ze sa nejake stado len tak zacne spravat homosexuaalne? to by musel mat velku smolu aby si kupil vsetky jedince opacne orientovane pretoze sexualna orientacia sa neprenasa medzi jednotlivcami a ani sa neda naucit :) |
V živote je len jedna posledná minúta...a to je minúta pred smrťou! |
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 451 ~
Člen od: 16 december 2009 ~
Posledná návšteva: 29 júl 2010
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 19 jún 2010 : 09:07:26
|
citácia: hadam si nemyslis ze biologia cloveka je nieco extra special vo vesmire? od ostatnych zvierat sa lisime iba urovnou inteligencie a schopnostou pouzivania technologii, nicim inym sa nelisime Pôvodne zaslal guest635 - 19 jún 2010 : 08:36:47
A to ti nestačí na to, aby si pochopil, že to myslenie vlastne robí z homosexuality u človeka niečo úplne iné ako to je u zvieraťa?
citácia: aj ty taras? to potom je kazda zena sterilna, pretoze bez darcu sa nedokaze rozmnozit ziadna zena bez ohladu ci je sama alebo je s inou zenou; cize reductio ad absurdum - kym zena neotehotnie tak je sterilna? Pôvodne zaslal guest635 - 19 jún 2010 : 08:36:47
O sterilite tu hovoríš ty a neviem vôbec prečo, keď ja hovorím o tom, že pokiaľ nemá žena darcu, tak sa jednoducho nemôže rozmnožovať z homosexuálneho partnerstva. Sterilná nieje, ale ak by bola zásadná v svojom presvedčení, či psychyckom stave, tak toto platí. |
Rímskokatolík |
Počet príspevkov: 4003 ~
Člen od: 15 máj 2007 ~
Posledná návšteva: 27 apríl 2022
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 19 jún 2010 : 09:11:33
|
citácia: guest uz by si mohol pochopit ze argumentovat zvieratami a porovnavat ich k ludom je nezmysel, myslenie zvierat je velmi primitivne, clovek ma myslenie na velmi vysokej urovni a to ho robi inym, Pôvodne zaslal timylee - 18 jún 2010 : 21:36:37
to je otazne...clovek dokaze byt zlomyselny, napr ked by bol schopny navadzat nejake spolocenstvo (ktoreho iniciator nie je clenom) aby fyzicky napadalo ine spolocenstvo a tym plnilo potreby a nazory iniciatora...ale neboj sa, vacsina primatov je schopna zlomyselnosti, len mozno nie takej prepekulovanej ako ludia; ak sa chces hrdit tym, ze clovek dokaze byt zakernejsi a zlomyselnejsi nez simpanz, tak potom to nie je bohvieaky dokaz ludskej "velkosti"...ale mas pravdu - je to myslenie na vysokej urovni a robi nas "inymi" |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 19 jún 2010 : 09:47:01
|
citácia: vymenuj mi ty negativne dopady na homosexualneho jednotlivca, ktoreho jedinou "chorobou" je jeho sexualna orientacia .... ked nevies odpovedat alebo nechces, tak neodpovedaj ale odpusti si argumentum ad hominem; nebudem dalej reagovat na tvoje provokacie bez ohladu co napises Pôvodne zaslal guest635 - 19 jún 2010 : 08:45:44 Nuz hej, argument nevysiel, treba zurit a pouzit argument ad hominem
Tak skusim inak, homosexualita ma pre choreho velmi podobne negativne dopady ako zoofilia, pedofilia, nekrofilia, sadizmus, kleptomania, excentrizmus, narcisizmus. A teraz mozete Vy odpovedat na moju otazku. |
Non nobis Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam.
|
Počet príspevkov: 12062 ~
Člen od: 29 september 2003 ~
Posledná návšteva: 11 november 2023
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 19 jún 2010 : 13:40:28
|
citácia: citácia: guest uz by si mohol pochopit ze argumentovat zvieratami a porovnavat ich k ludom je nezmysel, myslenie zvierat je velmi primitivne, clovek ma myslenie na velmi vysokej urovni a to ho robi inym, Pôvodne zaslal timylee - 18 jún 2010 : 21:36:37 to je otazne...clovek dokaze byt zlomyselny, napr ked by bol schopny navadzat nejake spolocenstvo (ktoreho iniciator nie je clenom) aby fyzicky napadalo ine spolocenstvo a tym plnilo potreby a nazory iniciatora...ale neboj sa, vacsina primatov je schopna zlomyselnosti, len mozno nie takej prepekulovanej ako ludia; ak sa chces hrdit tym, ze clovek dokaze byt zakernejsi a zlomyselnejsi nez simpanz, tak potom to nie je bohvieaky dokaz ludskej "velkosti"...ale mas pravdu - je to myslenie na vysokej urovni a robi nas "inymi" Pôvodne zaslal guest635 - 19 jún 2010 : 09:11:33
mal som na mysli skor to ze clovek dokaze sa riadit idealmi, naplanovat si buducnost na niekolko rokov dopredu, riadit sa a chovat podla svedomia a nie podla toho co je dobre pre skupinu, schopnost branit sa pudom a pohnutkam, vedome potlacovat rozne pudy, vynaliezat a objavovat , a mnoho inych veci, to s tou zakernostou je tiez pravda ale to je len maly priklad aj to ten horsi, |
Počet príspevkov: 656 ~
Člen od: 21 január 2010 ~
Posledná návšteva: 09 október 2012
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 20 jún 2010 : 08:43:17
|
citácia: Tak skusim inak, homosexualita ma pre choreho velmi podobne negativne dopady ako zoofilia, pedofilia, nekrofilia, sadizmus, kleptomania, excentrizmus, narcisizmus. A teraz mozete Vy odpovedat na moju otazku. Pôvodne zaslal Mato - 19 jún 2010 : 09:47:01
zahram sa na sprosteho, kedze ty sa snazis ma obratit na sprosteho, kedze na otazku "akej farby je krv," mi odpovedas "krv ma taku istu farbu ako mak vlci"
ake negativne dosledky ma konkretne kleptomania na choreho a ktore z tych dosledkov su rovnake alebo podobne ako u homosexuala? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 20 jún 2010 : 08:51:02
|
citácia: mal som na mysli skor to ze clovek dokaze sa riadit idealmi, naplanovat si buducnost na niekolko rokov dopredu, riadit sa a chovat podla svedomia a nie podla toho co je dobre pre skupinu, schopnost branit sa pudom a pohnutkam, vedome potlacovat rozne pudy, vynaliezat a objavovat , a mnoho inych veci, to s tou zakernostou je tiez pravda ale to je len maly priklad aj to ten horsi, Pôvodne zaslal timylee - 19 jún 2010 : 13:40:28
a ty musis pochopit, ze skoro vsetko toto pozorujeme aj u zvierat len vo velmi zjednodusenej forme, a tym sa ucime o nasej davnej minulosti
ked to vztiahnem na homosexualitu - je pritomna aj u inych druhov, nie len u ludi, lenze zvierata nemaju nabozenstva a kulturne rozdiely a neprechovavaju nenavist medzi skupinami jedincov, ktore su ine, no ludia su uz natolko "vyspeli" po socialnej stranke, ze dokazu mat predsudky a dokazu nenavidiet...
keby sme boli tak odlisni od ostatnych zvierat, tak by sa napr testovanie novych lieciv nemohlo vykonavat na zvieratach, ale na ludoch - dobrovolnikoch |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 20 jún 2010 : 08:54:17
|
citácia: A to ti nestačí na to, aby si pochopil, že to myslenie vlastne robí z homosexuality u človeka niečo úplne iné ako to je u zvieraťa? Pôvodne zaslal Azuritko - 19 jún 2010 : 09:07:26
ved prave - clovek dokaze prechovavat nenavist kvoli nicomu, aj simpanz vie nenavidiet, ale musi mat padny dovod - nieco
citácia: O sterilite tu hovoríš ty a neviem vôbec prečo, keď ja hovorím o tom, že pokiaľ nemá žena darcu, tak sa jednoducho nemôže rozmnožovať z homosexuálneho partnerstva. Sterilná nieje, ale ak by bola zásadná v svojom presvedčení, či psychyckom stave, tak toto platí. Pôvodne zaslal Azuritko - 19 jún 2010 : 09:07:26
o sterilite hovorila hlavne janka
a kde je problem? slobodne zeny sa nerozmnozuju? a slobodni muzi? ci sa rozmnozuju iba manzelia? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 20 jún 2010 : 10:03:31
|
Negatívne následky- teraz známe minimálne jedno-AIDS Homosexualita je väčšinovo naučená, naozaj len roztopaš./Žeby v Sodome a Gomore mali všetci toto vrodené?/
|
Počet príspevkov: 346 ~
Člen od: 07 máj 2010 ~
Posledná návšteva: 25 máj 2017
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 20 jún 2010 : 11:04:16
|
citácia: Negatívne následky- teraz známe minimálne jedno-AIDS Homosexualita je väčšinovo naučená, naozaj len roztopaš./Žeby v Sodome a Gomore mali všetci toto vrodené?/ Pôvodne zaslal slovenka - 20 jún 2010 : 10:03:31
klasicka povrchna informacia o AIDS a homosexualite, ked napriklad prvykrat popisali pripad AIDS v USA u zopar homosexualov,zaroven v tej dobe bolo v Afrike statisice nakazenych a to heterosexualnym prenosom, len sa o nich nevedelo. A svet zaregistroval tuto chorobu ako chorobu homosexualov a narkomanov
dalsi vyvoj poznania to obratil cele naruby, AIDS sa tyka hlavne Afriky, a navyse preto nemaju farmaceuticke firmy skutocny zaujem na jeho vylieceni, no a klinec tomu nasadzuje zakaz pouzivania antikoncepcie urcitou cirkvou
|
„ Nech nachadza ktokolvek vo viere svoje svetlo a svoju utechu, nech je blazeny, avsak mnohi nepotrebuju toto svetlo a tuto utechu, lebo ich maju vo svojom rozume a ludskej bytosti – a tychto nech nechaju tiez zit a byt stastnymi „ |
Počet príspevkov: 2129 ~
Člen od: 10 september 2009 ~
Posledná návšteva: 25 august 2016
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 20 jún 2010 : 13:02:16
|
citácia: ved prave - clovek dokaze prechovavat nenavist kvoli nicomu, aj simpanz vie nenavidiet, ale musi mat padny dovod - nieco Pôvodne zaslal guest635 - 20 jún 2010 : 08:54:17
Človek dokáže milovať aj svojho nepriateľa. Dokáže odpustiť aj tomu, kto mu zoberie aj jedlo z pod úst. Dokáže odpustiť aj tomu, kto ho pripraví o bývanie. Alebo takmer o život. Dokáže to aj tvoj šimpanz?
citácia: o sterilite hovorila hlavne janka a kde je problem? slobodne zeny sa nerozmnozuju? a slobodni muzi? ci sa rozmnozuju iba manzelia? Pôvodne zaslal guest635 - 20 jún 2010 : 08:54:17
V prvom rade právoplatné manželstvo homosexuálov neexistuje. A inak to bolo pekne odveci. To ako pre všetkých homosexuálov platí, že pred štátne uzatvoreným manželstvom sexujú ako hetero a potom až v štátne uzatvorenom "manželstve" ako homosexuali? |
Rímskokatolík |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 20 jún 2010 : 13:08:57
|
citácia: klasicka povrchna informacia o AIDS a homosexualite, ked napriklad prvykrat popisali pripad AIDS v USA u zopar homosexualov,zaroven v tej dobe bolo v Afrike statisice nakazenych a to heterosexualnym prenosom, len sa o nich nevedelo. A svet zaregistroval tuto chorobu ako chorobu homosexualov a narkomanov dalsi vyvoj poznania to obratil cele naruby, AIDS sa tyka hlavne Afriky, a navyse preto nemaju farmaceuticke firmy skutocny zaujem na jeho vylieceni, no a klinec tomu nasadzuje zakaz pouzivania antikoncepcie urcitou cirkvou Pôvodne zaslal saxsax - 20 jún 2010 : 11:04:16
Hmmm takže bez počítania Afriky, malo zvýšenie nákazy AIDS na svedomí zvýšenie počtu homosexuálov a narkomanov. No keď sa započíta rozvojová Afrika, kde je rozšírený neviazaný sex, ktorý možno pripomína chovanie sa zvierat, tak už neplatia štatistiky pre krajiny, kde je skúmaná vlastne vzorka ľudí s inou mentalitou a inými hygienickými podmienkami? To je podľa mňa porovnávanie hrušiek s jablkami. |
Rímskokatolík |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 20 jún 2010 : 13:55:35
|
AIDS sa tyka nas vsetkych! Vysledky vyskumov, zverejnene na viedenskom kongrese zaoberajucom sa problematikou choroby AIDS, hovoria o znacnom naraste infekcie HIV medzi heterosexualnymi ludmi, a zvlast medzi zenami
|
„ Nech nachadza ktokolvek vo viere svoje svetlo a svoju utechu, nech je blazeny, avsak mnohi nepotrebuju toto svetlo a tuto utechu, lebo ich maju vo svojom rozume a ludskej bytosti – a tychto nech nechaju tiez zit a byt stastnymi „ |
Počet príspevkov: 2129 ~
Člen od: 10 september 2009 ~
Posledná návšteva: 25 august 2016
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 20 jún 2010 : 14:04:03
|
citácia: zahram sa na sprosteho,
Aj tak sa da...
citácia: na otazku "akej farby je krv," mi odpovedas "krv ma taku istu farbu ako mak vlci" Na nestastie sa v diskusii s Vami opakovane ukazalo, ze co si nevyhladate sam, tomu neverite. Takze hladajte vo wikipedii aku farbu ma vlci mak...
citácia: ake negativne dosledky ma konkretne kleptomania na choreho a ktore z tych dosledkov su rovnake alebo podobne ako u homosexuala? Pôvodne zaslal guest635 - 20 jún 2010 : 08:43:17
Dovolim si zacitovat: ja som sa pytal prvy preto by bolo slusne odpovedat na moju otazku, potom odpoviem ja na tvoju |
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 22 jún 2010 : 09:21:00
|
citácia: Negatívne následky- teraz známe minimálne jedno-AIDS Homosexualita je väčšinovo naučená, naozaj len roztopaš./Žeby v Sodome a Gomore mali všetci toto vrodené?/ Pôvodne zaslal slovenka - 20 jún 2010 : 10:03:31
o tom som sa tu uz bavil - vacsina rovnikovej afriky je homosexualne orientovana?
iba mizive percento hiv nakazenych su homosexuali, obrovska vacsina su heterosexuali
ty asi nechapes rozdiel medzi sexualnou orientaciou a sexualnym spravanim sa, vsak? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 22 jún 2010 : 09:33:45
|
citácia: Človek dokáže milovať aj svojho nepriateľa. Dokáže odpustiť aj tomu, kto mu zoberie aj jedlo z pod úst. Dokáže odpustiť aj tomu, kto ho pripraví o bývanie. Alebo takmer o život. Dokáže to aj tvoj šimpanz? Pôvodne zaslal Azuritko - 20 jún 2010 : 13:02:16
simpanz dokaze odpustit ale hlavne ide o vseobecne "nepravosti jemu konane" - napr traumatizovany simpanz, ktoremu zabili matku pytliaci sprvoti zle reaguje na ludi, ktori mu chcu pomoct, ale neskor je mozne ze si vybuduje "korektny" vztah k ludom
ak ale simpanz zisti ze neikto mu zamerne robi zle napr veterinar ktory ho uspava pomocou vzduchovky, tak ten clovek sa nemoze ani priblizit k simpanzovi, lebo ten by ho stale opluval a hadzal po nom vsetko co sa da hodit a keby ho dostal do ruk, tak by ho zabil..ale na druhu stranu ten isty simpanz dokaze tolerovat strelu zo vzduchovky od cloveka, ktoreho si oblubil, niekedy dokonca dokaze tolerovat aj injekciu podanu rucne
tu je problem ale ten, ze simpanzy sa do situacii ktore ty opisujes normalne nedostavaju
citácia: V prvom rade právoplatné manželstvo homosexuálov neexistuje. A inak to bolo pekne odveci. To ako pre všetkých homosexuálov platí, že pred štátne uzatvoreným manželstvom sexujú ako hetero a potom až v štátne uzatvorenom "manželstve" ako homosexuali? Pôvodne zaslal Azuritko - 20 jún 2010 : 13:02:16
viem ze neexistuje
ale nie omg...ja iba vravim, ze sterilita nie je urcena tym, v akom zvazku zijes, proste homosexualovi nemozes vycitat sterilitu ak nie je naozaj sterilny (a sterilni na pocudovanie byvaju viac heterosexuali); a teiz vravim, ze homosexual nema ziadne fyzicke zabrany pri sexe s heterosexualom ale moze mat psycicke zabrany, resp ze sa mu to nepaci, ale vykonat to moze |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 22 jún 2010 : 09:36:10
|
citácia: Na nestastie sa v diskusii s Vami opakovane ukazalo, ze co si nevyhladate sam, tomu neverite. Takze hladajte vo wikipedii aku farbu ma vlci mak... Pôvodne zaslal Mato - 20 jún 2010 : 14:04:03
nebudem ta tlacit k odpovedi ako tekvicu do vody, no necakaj ziadne odpovede na tvoje reakcie odo mna odteraz |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 22 jún 2010 : 09:59:44
|
citácia: simpanz dokaze odpustit ale hlavne ide o vseobecne "nepravosti jemu konane" - napr traumatizovany simpanz, ktoremu zabili matku pytliaci sprvoti zle reaguje na ludi, ktori mu chcu pomoct, ale neskor je mozne ze si vybuduje "korektny" vztah k ludom ak ale simpanz zisti ze neikto mu zamerne robi zle napr veterinar ktory ho uspava pomocou vzduchovky, tak ten clovek sa nemoze ani priblizit k simpanzovi, lebo ten by ho stale opluval a hadzal po nom vsetko co sa da hodit a keby ho dostal do ruk, tak by ho zabil..ale na druhu stranu ten isty simpanz dokaze tolerovat strelu zo vzduchovky od cloveka, ktoreho si oblubil, niekedy dokonca dokaze tolerovat aj injekciu podanu rucne tu je problem ale ten, ze simpanzy sa do situacii ktore ty opisujes normalne nedostavaju Pôvodne zaslal guest635 - 22 jún 2010 : 09:33:45
Sám si niektoré situácie popísal a potvrdil moje tvrdenie a ja som zámerne zvolil situácie, ktoré platia aj pre zvieratá. Nemôžeš si dovoliť ak si akýkoľvek priateľ, respektíve šimpanz šimpanzovi nemôže len tak zobrať jedlo bez následkov, pokiaľ tam nieje vytvorený nejaký pudový vzťah, alebo je šimpanz s jedlom slabý jedinec a nedokáže odporovať nadradenému silnému jedincovi. No rovnocennému neodpustí pre zásady, pre milé slovo. Pokiaľ pred tým nevznikal určitú dobu podnetný vzťah ako sám popisuješ - či pozitívny či negatívny, tak reakcia je vždy rovnaká na základe určitých podnetov. Človek ale aj silný fyzicky, čo týždeň nejedol, môže dokázať odpustiť slabučkému človekovi, čo mu zoberie jeho posledné jedlo. Ten človek to dokáže. Aj keď ak by už išlo o život, to už je iné, ale pri zvieratách minimálne platí - hlad - jedlo - koniec hladu. Hlad - jedlo - niekto berie jedlo - nepriateľ - zničiť - koniec hladu. Ale to s jedlom ber iba ako príklad. Proste toto odpúšťanie je niečo, čo zvieratá nikdy neurobia. A hlavne nie nepriateľovi. To je u nich proste čisto pudové a nemožné prekonať bez slobodného rozhodovania. A také, čo toto umožňuje, má iba človek.
citácia: viem ze neexistuje ale nie omg...ja iba vravim, ze sterilita nie je urcena tym, v akom zvazku zijes, proste homosexualovi nemozes vycitat sterilitu ak nie je naozaj sterilny (a sterilni na pocudovanie byvaju viac heterosexuali); a teiz vravim, ze homosexual nema ziadne fyzicke zabrany pri sexe s heterosexualom ale moze mat psycicke zabrany, resp ze sa mu to nepaci, ale vykonat to moze Pôvodne zaslal guest635 - 22 jún 2010 : 09:33:45
No veď s týmto s tebou súhlasím, ale ja hovorím, že ak by povedzme hypoteticky boli v nejakom území iba lesby a gayovia, tak by neboli schopný sa udržať na žive (do budúcnosti pre ďalšie generácie), iba ak sexom proti svojej vôli, ktorý by priniesol dieťa. Ak by neboli ochotný túto vôľu prekonať, vymreli by. Takže ak to vezmeš s prirodzeného hľadiska, ten čo si hovorí homosexuál, čiže ten, ktorý tvrdí, že prirodzene má rád iba rovnaké pohlavie, tak prirodzene nieje schopný rozmnožovania sa a teda nemá budúcnosť. Takže to je neprirodzené, lebo rod takéhoto jedinca nieje možné zachovať. |
Rímskokatolík |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 22 jún 2010 : 11:46:12
|
citácia: nebudem ta tlacit k odpovedi ako tekvicu do vody, no necakaj ziadne odpovede na tvoje reakcie odo mna odteraz Pôvodne zaslal guest635 - 22 jún 2010 : 09:36:10 Nuz ano, aj tak sa da... Len uz potom neopakjte stale svoju otazku.
Ale aby som bol uprimny, na svoje reakcie som ziadne (relevantne) odpovede necakal ani doteraz. |
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 22 jún 2010 : 20:16:42
|
citácia: v tvojom prispevku v podstate nebola spomenuta homosexualita, iba o nechopnosti rozmnozovat sa si pisala, cize o sterilite a este si pisala o odpore k opacnemu pohlaviu, co nema nic polocne so sexualnou orientaciou ak je dany clovek kleptoman, tak bude lieceny, ak nie bude eventualne obvineny, sudeny a potrestany nie su take silne aby rozbijali skla, to by museli byt velmi silne, ale ja nemam rad zvuky ked spim pokial nie som na dane zvuky uz zvyknuty; tu ale ide o princip a ako pises, mam pravo sa stazovat, ale nemam potrebu to robit, pretoze moj pocit zadostucinenia by bol priliz vysoky voci tym ludom, ktori bud radi pocuvaju zvony alebo sa podla nich riadia; keby som ale kvoli tomu nemohol spavat tak si pis ze by som sa stazoval ty si homosexual ze vies ako sa citia homosexuali? nestaraj sa ty do stastia inych ludi, ktori to od teba neziadaju pretoze to nie je tvoja vec a nijako ti to nemoze prekazat, staci ked ich nechas zit; alebo mas fixnu ideu vyliecit nestastnych ludi? tak ale to si si zlu skupinu vybrala, co keby si sla utesovat povedzme nestastnych ludi, ktori stratili byvanie kvoli povodniam? tam by sa tvoja "strarostlivost" vyuzila lepsie ako tam, kde ju nik nepotrebuje, tam kde staci iba kusok tolerancie a nestarania sa Pôvodne zaslal guest635 - 19 jún 2010 : 09:01:02 - opytaj sa homosexuala, co citi, ked si predstavi, ze sa miluje so zenou - opytaj sa ho tiez, ci moze povedat, ze je skutocne stastny -opytaj sa ho na jeho zivotny styl a obycajnym sedliackym rozumom si overis, ci ti o svojom "stasti" hovoril pravdu
na zaver si dovolim citovat ta a odporucit ti :nestaraj sa ty do stastia inych ludi, ktori to od teba neziadaju pretoze to nie je tvoja vec a nijako ti to nemoze prekazat, staci ked ich nechas zit (aj ked to nie je moje heslo, ale na teba zrejme zaberie, kedze sa s tym stotoznujes)
|
Krajina: Hungary ~
Počet príspevkov: 5687 ~
Člen od: 27 január 2004 ~
Posledná návšteva: 07 január 2016
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 23 jún 2010 : 08:45:02
|
citácia: Sám si niektoré situácie popísal a potvrdil moje tvrdenie a ja som zámerne zvolil situácie, ktoré platia aj pre zvieratá. Nemôžeš si dovoliť ak si akýkoľvek priateľ, respektíve šimpanz šimpanzovi nemôže len tak zobrať jedlo bez následkov, pokiaľ tam nieje vytvorený nejaký pudový vzťah, alebo je šimpanz s jedlom slabý jedinec a nedokáže odporovať nadradenému silnému jedincovi. No rovnocennému neodpustí pre zásady, pre milé slovo. Pokiaľ pred tým nevznikal určitú dobu podnetný vzťah ako sám popisuješ - či pozitívny či negatívny, tak reakcia je vždy rovnaká na základe určitých podnetov. Človek ale aj silný fyzicky, čo týždeň nejedol, môže dokázať odpustiť slabučkému človekovi, čo mu zoberie jeho posledné jedlo. Ten človek to dokáže. Aj keď ak by už išlo o život, to už je iné, ale pri zvieratách minimálne platí - hlad - jedlo - koniec hladu. Hlad - jedlo - niekto berie jedlo - nepriateľ - zničiť - koniec hladu. Ale to s jedlom ber iba ako príklad. Proste toto odpúšťanie je niečo, čo zvieratá nikdy neurobia. A hlavne nie nepriateľovi. To je u nich proste čisto pudové a nemožné prekonať bez slobodného rozhodovania. A také, čo toto umožňuje, má iba človek. Pôvodne zaslal Azuritko - 22 jún 2010 : 09:59:44
priatelstva u simpanzov su podobne priatelstvam u ludi a mozu trvat tak dlho ako u ludi - do konca zivota - simpanz viacej toleruje a odpusti svojim priatelom, ako nepriatelom ci neutralnym jedincom
to s tym jedlom trosku upresnim, podriadeny simpanz moze brat jedlo nadriadenemu, toto nemusi viest k nasilnej reakcii - simpan za rozhodne ci ho potresta alebo nie, ale podriadeny simpanz vzdy musi dat cast jedla ak ho on poziada nadriadeny, ak to nespravi dostane bitku, ak by ho nadriadeny za to nezbil, ostatni by videli ze vodca je slaby a mohli by sa ho pokusit zvrhnut - tu v ziadnom pripade nejde o hlad alebo o jedlo samotne, tu ide o mocenske zaujmy a to veru nema nic spolocne s pudmi
ciastocne mas pravdu, ze simpanz neodpusta nepriatelom lebo to "nevie", ale to nei kvoli pudom, ale kvoli ovela jednoduchsiemu vnimanu vztahov medzi ostatnymi - totiz on si neuvedomi, ze ked odpusti nepriatelovi, moze z toho ziskat povedzme jeho vdaku
ale naopak klam ovladaju simpanzy majstrovsky, na ich smolu ze nevedia rozpravat sa u nich viac rozvinula rec tela, takze clovek podla ich pohybov a vyzoru moze zistit ze simpanz ho chce oklamat...urcite aj ty poznas rozne akoze komicke pohyby simpanzov, napr skrabanie sa pod pazuchou, ci take pohupovanie sa :) keby si niekedy bol v blizkosti simpanza a on by toto zacal robit, tak by bolo vhodne co najrychlejsie ujst do bezpecia, lebo skrabanie sa znamena u simpanzov nervozitu a pohupovanie sa je prejav dodavania si odvahy :)
citácia: viem ze neexistuje ale nie omg...ja iba vravim, ze sterilita nie je urcena tym, v akom zvazku zijes, proste homosexualovi nemozes vycitat sterilitu ak nie je naozaj sterilny (a sterilni na pocudovanie byvaju viac heterosexuali); a teiz vravim, ze homosexual nema ziadne fyzicke zabrany pri sexe s heterosexualom ale moze mat psycicke zabrany, resp ze sa mu to nepaci, ale vykonat to moze Pôvodne zaslal guest635 - 22 jún 2010 : 09:33:45
No veď s týmto s tebou súhlasím, ale ja hovorím, že ak by povedzme hypoteticky boli v nejakom území iba lesby a gayovia, tak by neboli schopný sa udržať na žive (do budúcnosti pre ďalšie generácie), iba ak sexom proti svojej vôli, ktorý by priniesol dieťa. Ak by neboli ochotný túto vôľu prekonať, vymreli by. Takže ak to vezmeš s prirodzeného hľadiska, ten čo si hovorí homosexuál, čiže ten, ktorý tvrdí, že prirodzene má rád iba rovnaké pohlavie, tak prirodzene nieje schopný rozmnožovania sa a teda nemá budúcnosť. Takže to je neprirodzené, lebo rod takéhoto jedinca nieje možné zachovať.
Pôvodne zaslal Azuritko - 22 jún 2010 : 09:59:44 [/quote]
lenze v tom je prave pointa, homosexual moze mat sex s opacnym pohlavim, aj ked pri tom nebude mozno citit vzrusenie a nebude mu to prijemne
a co sa tyka moznosti ci nemoznosti buducnosti...ludstvo uz davno nema medzi hlavnymi potrebami rozmnozovanie sa |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 23 jún 2010 : 08:47:28
|
citácia: Nuz ano, aj tak sa da... Len uz potom neopakjte stale svoju otazku. Ale aby som bol uprimny, na svoje reakcie som ziadne (relevantne) odpovede necakal ani doteraz. Pôvodne zaslal Mato - 22 jún 2010 : 11:46:12
len aby som to upresnil - nebudem uz s tebou diskutovat na tuto temu, alebo podobne temy; s inymi temami nemam problem
a ty si necakal odpovede odo mna...ja som od teba odpovede cakal, ale nadarmo... |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 23 jún 2010 : 10:47:36
|
citácia: priatelstva u simpanzov su podobne priatelstvam u ludi a mozu trvat tak dlho ako u ludi - do konca zivota - simpanz viacej toleruje a odpusti svojim priatelom, ako nepriatelom ci neutralnym jedincom to s tym jedlom trosku upresnim, podriadeny simpanz moze brat jedlo nadriadenemu, toto nemusi viest k nasilnej reakcii - simpan za rozhodne ci ho potresta alebo nie, ale podriadeny simpanz vzdy musi dat cast jedla ak ho on poziada nadriadeny, ak to nespravi dostane bitku, ak by ho nadriadeny za to nezbil, ostatni by videli ze vodca je slaby a mohli by sa ho pokusit zvrhnut - tu v ziadnom pripade nejde o hlad alebo o jedlo samotne, tu ide o mocenske zaujmy a to veru nema nic spolocne s pudmi ciastocne mas pravdu, ze simpanz neodpusta nepriatelom lebo to "nevie", ale to nei kvoli pudom, ale kvoli ovela jednoduchsiemu vnimanu vztahov medzi ostatnymi - totiz on si neuvedomi, ze ked odpusti nepriatelovi, moze z toho ziskat povedzme jeho vdaku ale naopak klam ovladaju simpanzy majstrovsky, na ich smolu ze nevedia rozpravat sa u nich viac rozvinula rec tela, takze clovek podla ich pohybov a vyzoru moze zistit ze simpanz ho chce oklamat...urcite aj ty poznas rozne akoze komicke pohyby simpanzov, napr skrabanie sa pod pazuchou, ci take pohupovanie sa :) keby si niekedy bol v blizkosti simpanza a on by toto zacal robit, tak by bolo vhodne co najrychlejsie ujst do bezpecia, lebo skrabanie sa znamena u simpanzov nervozitu a pohupovanie sa je prejav dodavania si odvahy :) Pôvodne zaslal Azuritko - 22 jún 2010 : 09:59:44
Celému tomuto sa dá prisúdiť pudovosť. Jednoducho tam nieje rozhodovanie také ako u človeka. A nikdy nebude.
citácia: lenze v tom je prave pointa, homosexual moze mat sex s opacnym pohlavim, aj ked pri tom nebude mozno citit vzrusenie a nebude mu to prijemne a co sa tyka moznosti ci nemoznosti buducnosti...ludstvo uz davno nema medzi hlavnymi potrebami rozmnozovanie sa Pôvodne zaslal guest635 - 23 jún 2010 : 08:45:02
Ja hovorím, že prirodzene ponímané, to je jednoducho hlúposť byť homosexuál a pre jedinca to nemá iný význam ako čisto čisté sebauspokojenie a uspokojenie svojich pudov. Nemá to žiadny význam. A hej máš pravdu. Medzi hlavné potreby ľudí teraz patrí ukájanie sa. Vedľajší produkt tohto aktu (deti), už je v dnešnej dobe nežiadúci a tak je lepšie mať sex s niekym, kto deti mať nemôže, alebo sa nadopovať chemikáliami, a keď už náhodou sa stane, tak zabiť. Aký len majú ľudia život "jednoduchý". |
Rímskokatolík |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 24 jún 2010 : 09:13:10
|
citácia: Celému tomuto sa dá prisúdiť pudovosť. Jednoducho tam nieje rozhodovanie také ako u človeka. A nikdy nebude. Pôvodne zaslal Azuritko - 23 jún 2010 : 10:47:36
a preco je to zalezitost pudov podla teba? podla teba ide o pud ked sa simpanz, ktory sa citi slaby na to aby vyzval alfa samca na suboj o postavenie, spolci s 3 dalsimi a spolocne ho zvrhnu a potom si medzi sebou pokojne urcia postavenie?
skusim este jeden pozorovany pripad - simpanz sa po prvy krat v zivote stretol s ohradou ktora bola pod prudom, dotkol sa jej a dostal sok, cim si zapamatal ze to nema robit (ako ked sa dietatu vravi, ze sa nema niecoho dotykat, lebo ho to bude boliet), nasledne vypustili do ohrady druheho simpanza, ktory bol s tym prvym dobry kamarat, ten prvy ho okamzite upozornil ak sa zacal priblizovat k plotu na nebezpecenstvo, a ten druhy simpanz sa plotu nedotkol; a pustili tretieho simpanza, ktory nebol kamarat tych dvoch a ti dvaja mu nedali ziadne varovanie, a tak dostal sok... takato participacia na vybere komu oznamim ze nieco je/nie je dobre, je uz velmi zlozite spravanie sa a schopnost uvedomit si ze to co ublizilo mne, moze ublizit aj inemu a vyuzit a hlavne zneuzit to, je velmi podobna ludskemu uvazovaniu a rozhodovaniu sa
a este nieco ti musim povedat - vsetko co som ti do teraz pisal o simpanzoch nie je vrodene a mladata simpanzov sa to vsetko musia naucit bud pozorovanim alebo na vlastnej kozi, ak to nepozoruju alebo nezaziju, lebo su napr chovane ako domace zviera, tak ak sa neskor dostanu do skupiny prirodzene sa spravajucich simpanzov, tak dopadnu asi tak, ako ked na brannu povinnost nastupi nejaky rozmaznany maminkin milacik :)
citácia: Ja hovorím, že prirodzene ponímané, to je jednoducho hlúposť byť homosexuál a pre jedinca to nemá iný význam ako čisto čisté sebauspokojenie a uspokojenie svojich pudov. Nemá to žiadny význam. A hej máš pravdu. Medzi hlavné potreby ľudí teraz patrí ukájanie sa. Vedľajší produkt tohto aktu (deti), už je v dnešnej dobe nežiadúci a tak je lepšie mať sex s niekym, kto deti mať nemôže, alebo sa nadopovať chemikáliami, a keď už náhodou sa stane, tak zabiť. Aký len majú ľudia život "jednoduchý". Pôvodne zaslal Azuritko - 23 jún 2010 : 10:47:36
a ja ti hovorim, ze keby to tak bolo, tak by opacna sexualna orientacia nikdy nevznikla, pretoze z evolucneho hladiska by nebol dovod na to aby vznikla
a ty si myslis, ze heterosexuali maju sex kvoli plodeniu deti? :) keby to tak bolo, tak porodi kazda zena kolko deti? no skus to spocitat :) |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 24 jún 2010 : 10:29:12
|
citácia: a preco je to zalezitost pudov podla teba? podla teba ide o pud ked sa simpanz, ktory sa citi slaby na to aby vyzval alfa samca na suboj o postavenie, spolci s 3 dalsimi a spolocne ho zvrhnu a potom si medzi sebou pokojne urcia postavenie? skusim este jeden pozorovany pripad - simpanz sa po prvy krat v zivote stretol s ohradou ktora bola pod prudom, dotkol sa jej a dostal sok, cim si zapamatal ze to nema robit (ako ked sa dietatu vravi, ze sa nema niecoho dotykat, lebo ho to bude boliet), nasledne vypustili do ohrady druheho simpanza, ktory bol s tym prvym dobry kamarat, ten prvy ho okamzite upozornil ak sa zacal priblizovat k plotu na nebezpecenstvo, a ten druhy simpanz sa plotu nedotkol; a pustili tretieho simpanza, ktory nebol kamarat tych dvoch a ti dvaja mu nedali ziadne varovanie, a tak dostal sok... takato participacia na vybere komu oznamim ze nieco je/nie je dobre, je uz velmi zlozite spravanie sa a schopnost uvedomit si ze to co ublizilo mne, moze ublizit aj inemu a vyuzit a hlavne zneuzit to, je velmi podobna ludskemu uvazovaniu a rozhodovaniu sa a este nieco ti musim povedat - vsetko co som ti do teraz pisal o simpanzoch nie je vrodene a mladata simpanzov sa to vsetko musia naucit bud pozorovanim alebo na vlastnej kozi, ak to nepozoruju alebo nezaziju, lebo su napr chovane ako domace zviera, tak ak sa neskor dostanu do skupiny prirodzene sa spravajucich simpanzov, tak dopadnu asi tak, ako ked na brannu povinnost nastupi nejaky rozmaznany maminkin milacik :) Pôvodne zaslal guest635 - 24 jún 2010 : 09:13:10
Možno by sa to dalo prirovnať k programu. Ak máš program, ktorý číta z klávesnice iba čísla, darmo mu budeš písať písmena, on nebude vedieť čo to je. Nemá dostatočnú kapacitu informácií, aby to vedel. Čím ale zväčšuješ program, tým viac toho dokáže urobiť. Nikdy ale nedosiahneš plnohodnotné rozhodovanie sa rovnajúce sa človeku. Zviera s menším mozgom napríklad nemusí dokázať, to čo si popisoval u šimpanza. Ten to vďaka mozgu dokáže. No stále je to niečo čo sa určitým spôsobom naučil, alebo to robí prirodzene. Jednoducho mu iba mozog umožňuje zložitejšie chovanie, ale stále to nieje plnohodnotné ľudské rozhodovanie sa, toto spravím lebo... Nedá sa to stále proste porovnávať a nikdy dať nebude.
citácia: a ja ti hovorim, ze keby to tak bolo, tak by opacna sexualna orientacia nikdy nevznikla, pretoze z evolucneho hladiska by nebol dovod na to aby vznikla Pôvodne zaslal guest635 - 24 jún 2010 : 09:13:10
Tak je potom chyba v tom, že si myslíš, že iba evolučná teória má vplyv na ľudské konanie. Jednoducho človek nieje homosexuál pre nejakú výhodnosť. Lebo tam žiadna nieje. Takže evolučne nieje šanca z tvojho pohľadu aby vôbec vznikla homosexualita. Je to len odchýlka, ktorá nemá žiadny hlbší zmysel. Z evolučného hľadiska je zbytočná a nevýhodná.
citácia: a ty si myslis, ze heterosexuali maju sex kvoli plodeniu deti? :) keby to tak bolo, tak porodi kazda zena kolko deti? no skus to spocitat :) Pôvodne zaslal guest635 - 24 jún 2010 : 09:13:10
Neviem na základe čoho toto usudzuješ? Či si z negoval moju poslednú vetu? Jednoznačne hovorím, že ľudia sexujú hlavne pre vlastné uspokojenie a ty sem hodíš toto |
Rímskokatolík |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
|