Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 O fóre
 Voľná diskusia
 Diskriminácia a prenasledovanie kresťanov
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
Predchádzajúca strana | Nasledujúca strana
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: VESELE VIANOCE... Téma Next Topic: vazna choroba a problem planovania rodicovstva
Strana: z 9

spiscom

Stav: offline

Odoslaný - 21 apríl 2010 :  19:56:40  Zobraziť profil  Pridať spiscom do zoznamu priateľov
Nechcem obhajovať kresťanstvo z dôvodu viery, ale už predchádzajúce príspevky potvrdzujú, že tu ide skôr o úsilie globalizácie: jedna vláda, jedna banka, jeden Kaufland, jedna cirkev, napr: New Age podporované cez OSN.

http://www.protiprudu.info/kto-chce.html

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 198  ~  Člen od: 26 január 2010  ~  Posledná návšteva: 16 november 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Dušan

Odoslaný - 21 apríl 2010 :  20:13:46  Zobraziť profil  Pridať Dušan do zoznamu priateľov
Komunizmus jak vyšitý.
Ó Pane, ponáhľaj sa!

"3 Jedna z jej hláv bola akoby smrteľne ranená, ale jej smrteľná rana sa zahojila." (Zjv.13/3)

veriaci

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 982  ~  Člen od: 26 január 2010  ~  Posledná návšteva: 15 máj 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Samuel

Odoslaný - 22 apríl 2010 :  12:16:14  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Samuel  Pridať Samuel do zoznamu priateľov
Málo sa hovorí o takých rôznych šikanách, ktoré za komunizmu boli na dennom poriadku (čo mnohí ľudia, ktorí sa narodili už v 80-tych rokoch a neskoršie si nevedia ani predstaviť).

Napríklad každí v nejakej funkcii alebo úradníckom postavení musel prechádzať KAŽDÉ 4 roky previerkami, kde hodnotili jeho postoje ku komunistickému zriadeniu. Od výsledku previerok závisel ďalší profesný postup alebo platové ohodnotenie.

Tí čo chodili do kostola nesmeli vykonávať učiteľské povolanie a žiadne významnejšie funkcie. Mnohí ľudia sa preto sťahovali do Bratislavy lebo tam bola väčšia anonymita a tým aj väčšia sloboda.

V 50-tych a 60-tych rokov previerky boli oveľa tvrdšie a mohlo sa stať, že napríklad z úradníckej pozície niekoho preverili tak, že mu určili, že môže vykonávať iba robotnícke povolania.

No a kľúč k strachu pramenil najmä z komunistického prenasledovania z 50-tych rokoch kedy sa stávalo, že bežne nepohodlných ľudí zatvárali a aj popravili.

Neskoršia najmä v 70-tych a 80-tych rokoch to už nerobili tak nápadne a prenasledovanie ak skončilo smrťou, tak bolo urobené ako v prípade zavraždených kňazov, čiže nie vo väzeniach, ale v civile s tým, že páchatelia sa nikdy nenašli.

Samuel

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 463  ~  Člen od: 22 január 2010  ~  Posledná návšteva: 12 október 2013 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Code

Odoslaný - 22 apríl 2010 :  12:28:36  Zobraziť profil  Pridať Code do zoznamu priateľov
Ano, bolo to tak, mnohe sme mi starsi aj zazili, nuz pochybili, ja som im odpustil, a co vy?

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 119  ~  Člen od: 03 august 2009  ~  Posledná návšteva: 10 máj 2010 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Sendy

Odoslaný - 22 apríl 2010 :  12:53:24  Zobraziť profil  Pridať Sendy do zoznamu priateľov
citácia:
Ano, bolo to tak, mnohe sme mi starsi aj zazili, nuz pochybili, ja som im odpustil, a co vy?

Pôvodne zaslal Code - 22 apríl 2010 :  12:28:36

Code, zjavne vám robí dobre dojem, ktorý zo seba máte, keď sa tu prezentujete ako "veľkodušne odpúšťajúci". Predsa však je tento váš postoj v tomto prípade od témy, lebo ste mohli postrehnúť, že sa tu neodsudzujú nejakí konkrétni ľudia, ale určitý, povedzme, myšlienkový systém. Ak sa pýtate, či sme odpustili komunistom, alebo vrahom, tak vám môžeme povedať, že neprahneme po žiadnej spravodlivej odplate alebo pomste voči týmto ľuďom. To, čo odsudzujeme, je samotný komunistický systém a tomu niet ako odpustiť, pretože to by znamenalo schválenie jeho zločinných zásad.

Na druhej strane vy tu odsudzujete jednotlivých kresťanov, ktorí sa dopúšťajú zločinov zjavne na základe toho, že sa nedržia kresťanskej náuky. To vám však nebráni odsudzovať kresťanstvo ako systém a tu sa s odpustením až tak už neponáhľate.

Ak ste to mysleli inak, ako to vyznieva mne, tak sa ospravedlňujem.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 749  ~  Člen od: 23 október 2009  ~  Posledná návšteva: 08 január 2019 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Code

Odoslaný - 22 apríl 2010 :  13:01:44  Zobraziť profil  Pridať Code do zoznamu priateľov
ok, ospravedlnenie prijimam

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 119  ~  Člen od: 03 august 2009  ~  Posledná návšteva: 10 máj 2010 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Dušan

Odoslaný - 22 apríl 2010 :  17:26:27  Zobraziť profil  Pridať Dušan do zoznamu priateľov
Záleží čo myslíš pod odpustením. Všetko sa dá pochopiť a ľuďom odpustiť, no komunizmus zostáva pre mňa len pohŕdaniahodným ópiom ľudstva, falošným mesiášom. Pred svojim obrátením som dusil v sebe nenávisť k systému a občas som dezorientovaný strácal nervy, v unudených sídliskových skupinkách metalistov a punkerov sme dosť vyvádzali.
Ale aby som bol adresný, tak mám rád aj ľudí z ktorými som vtedy prichádzal do kontaktu ako straníkmi. Trebárs náš rodinný známy ako funkcionár na OV-KSS nám vybavoval veci (napr. vytúžené školy), za ktoré sme mu doživotne vďační. Veril by si že v tej dobe som z jeho úst počul aj vtipy o Leninovi? Neprekážalo mu ani, že v jednom kuse mi doma v rádiu išla Slobodná Európa. Potom v onom čase sme chodili hulákať do ulíc a angažovať sa do koordinačného výboru VPN. Bolo to dávno, je to len ako sen.

Dúfam že napokon sa všetci stretneme v Božom kráľovstve.

veriaci

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 982  ~  Člen od: 26 január 2010  ~  Posledná návšteva: 15 máj 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

timylee

Odoslaný - 22 apríl 2010 :  21:40:49  Zobraziť profil  Pridať timylee do zoznamu priateľov
citácia:
citácia:

velmi ma zaujima ci ty ludia co roztrubuju tie skandali pedofilne naozaj maju tak radi male deti a cu im pomoct.. bol b som zvedavy co pre deti kedy udelali.. na druhu stranu vedia totiz velmi lahko priam glorifikovat osobnosti ktore nicia mladez ovela viac nez naka vynimka v stave Kleru ...

Pôvodne zaslal volsung - 21 apríl 2010 :  11:52:25

Tak napríklad v Nemecku údajne na Cirkev v tomto smere intenzívne útočí ministerka spravodlivosti Sabine Schnarrenberger. Je členkou "Humanistickej únie", ktorá v roku 2000 požadovala dekriminalizáciu pedofílie...

zdroj: http://www.stjoseph.cz/g093.html

Pôvodne zaslal Reconquistador - 21 apríl 2010 :  18:19:33

hovori za vsetko

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 656  ~  Člen od: 21 január 2010  ~  Posledná návšteva: 09 október 2012 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Samuel

Odoslaný - 26 apríl 2010 :  11:22:07  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Samuel  Pridať Samuel do zoznamu priateľov
citácia:

Pôvodne zaslal Code - 22 apríl 2010 :  12:28:36

Ja nemám problém s odpustením. Mnoho priateľov som mal aj medzi komunistami. Ja som nikdy nespájal ich konanie zo zločinmi komunizmu, ako niektorí iní spájajú zločiny niektorých kresťanov s katolíckou cirkvou.

Samuel

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 463  ~  Člen od: 22 január 2010  ~  Posledná návšteva: 12 október 2013 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Code

Odoslaný - 26 apríl 2010 :  11:49:49  Zobraziť profil  Pridať Code do zoznamu priateľov
LOL!

No konecne! Konecne sme sa dopracovali k podstate veci! Nie system, nie ideologia, ale stale len obycajny ludia, ktori zneuzili system, ci ideologiu.

juja

Odoslaný - 26 apríl 2010 :  13:53:04  Zobraziť profil  Pridať juja do zoznamu priateľov
citácia:
LOL!

No konecne! Konecne sme sa dopracovali k podstate veci! Nie system, nie ideologia, ale stale len obycajny ludia, ktori zneuzili system, ci ideologiu.

Pôvodne zaslal Code - 26 apríl 2010 :  11:49:49

Code, bez urážky, ale už si tu dostal aj na toto odpoveď:
citácia:
citácia:

Pôvodne zaslal Code - 22 apríl 2010 : 12:28:36

Code, zjavne vám robí dobre dojem, ktorý zo seba máte, keď sa tu prezentujete ako "veľkodušne odpúšťajúci". Predsa však je tento váš postoj v tomto prípade od témy, lebo ste mohli postrehnúť, že sa tu neodsudzujú nejakí konkrétni ľudia, ale určitý, povedzme, myšlienkový systém. Ak sa pýtate, či sme odpustili komunistom, alebo vrahom, tak vám môžeme povedať, že neprahneme po žiadnej spravodlivej odplate alebo pomste voči týmto ľuďom. To, čo odsudzujeme, je samotný komunistický systém a tomu niet ako odpustiť, pretože to by znamenalo schválenie jeho zločinných zásad.

Na druhej strane vy tu odsudzujete jednotlivých kresťanov, ktorí sa dopúšťajú zločinov zjavne na základe toho, že sa nedržia kresťanskej náuky. To vám však nebráni odsudzovať kresťanstvo ako systém a tu sa s odpustením až tak už neponáhľate.

Ak ste to mysleli inak, ako to vyznieva mne, tak sa ospravedlňujem.

Pôvodne zaslal Sendy - 22 apríl 2010 : 12:53:24

A o tom je kresťanstvo, nezatracovať človeka, ale jeho hriech.

Judith

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 3217  ~  Člen od: 30 október 2005  ~  Posledná návšteva: 30 máj 2020 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Code

Odoslaný - 26 apríl 2010 :  16:19:24  Zobraziť profil  Pridať Code do zoznamu priateľov
citácia:

A o tom je kresťanstvo, nezatracovať človeka, ale jeho hriech.

Pôvodne zaslal juja - 26 apríl 2010 :  13:53:04

jasne

a preto RKC schvaluje trest smrti

zrno

Odoslaný - 26 apríl 2010 :  17:46:43  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: zrno  Pridať zrno do zoznamu priateľov
citácia:

NESCHVALUJE !

Sláva Bohu a Nepoškvrnenej.

"Lebo im odpustím vinu a na ich hriech si viac nespomeniem." (Jer 31,34) Boh odpúšťa a zabúda! A to my musíme tiež!!!

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1221  ~  Člen od: 26 september 2008  ~  Posledná návšteva: 09 január 2013 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mato

Odoslaný - 27 apríl 2010 :  08:48:12  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
citácia:
citácia:

NESCHVALUJE !

Pôvodne zaslal zrno - 26 apríl 2010 :  17:46:43

KKC 2267 Za predpokladu, že sa plne zistila totožnosť a zodpovednosť vinníka, tradičné učenie Cirkvi nevylučuje použitie trestu smrti, ak by bol jedinou možnou cestou na účinnú obranu ľudských životov pred nespravodlivým útočníkom.

Non nobis Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

volsung

Odoslaný - 27 apríl 2010 :  10:41:39  Zobraziť profil  Pridať volsung do zoznamu priateľov
presne tak mato ale pokial ma pamat neklame starsia varianta kkc vo francuzstine trest smrti odmieta....

http://www.bagras.sk/

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1510  ~  Člen od: 21 október 2008  ~  Posledná návšteva: 18 august 2014 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

zrno

Odoslaný - 27 apríl 2010 :  10:46:52  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: zrno  Pridať zrno do zoznamu priateľov
Mato, máš pravdu neprečítal som si všetký články KKC.
Ďakujem za upozornenie.

A tu je dokončenie čl. 2267:
Ak však na obranu a na ochranu bezpečnosti(2306) osôb pred útočníkom stačia nekrvavé prostriedky, verejná moc má použiť iba tie, lebo lepšie zodpovedajú konkrétnym podmienkam spoločného dobra a väčšmi sa zhodujú s dôstojnosťou ľudskej osoby.
A skutočne dnes, keď už štát má k dispozícii možnosti účinne potlačiť zločin tak, že zneškodní páchateľa a pritom mu definitívne neodníme možnosť vykúpiť sa, prípady, v ktorých je absolútne nevyhnutné usmrtiť vinníka, „sú už veľmi zriedkavé, ak sa ešte vôbec skutočne vyskytujú“.

RKC nevylučuje túto krajnú možnosť ale nedá sa všeobecne povedať, že ju schvaľuje. Ako tu prezentoval Code.

"Lebo im odpustím vinu a na ich hriech si viac nespomeniem." (Jer 31,34) Boh odpúšťa a zabúda! A to my musíme tiež!!!

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1221  ~  Člen od: 26 september 2008  ~  Posledná návšteva: 09 január 2013 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Azuritko

Odoslaný - 27 apríl 2010 :  11:10:12  Zobraziť profil  Pridať Azuritko do zoznamu priateľov
Nevylučuje za určitých podmienok. Len je otázne, či je štátna moc schopná a či vôbec chce vytvoriť systém, ktorý zabezpečí dodržiavanie týchto podmienok. Preto ak niekto z politikov povie, že je za trest smrti, ešte nemožno hovoriť o tom, či je to správne či nie. Mal by to konkretizovať presne.

A celkovo aj mňa narýchlo nenapadá, že aká by musela byť presne možnosť, aby musel byť trest smrti. Vždy napadajú len podmienky povedzme 3-krát a dosť. Lebo to by mohlo súhlasiť s tým, že moc robí všetk preto aby ochránila spoločnosť alebo napravila zločinca a keď to nijako nejde a má zločinec možnosti dávania príkazov na vraždu aj z väzenia a nedá sa tomu zabrániť, tak by mal zomrieť, aby sa chránila spoločnosť... Naozaj asi veľmi zriedkavé, ak vôbec sa takto vyskytujúce (hlavne asi ak je vo väznici korupcia a podobne)

Rímskokatolík

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 4003  ~  Člen od: 15 máj 2007  ~  Posledná návšteva: 27 apríl 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Samuel

Odoslaný - 27 apríl 2010 :  11:20:49  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Samuel  Pridať Samuel do zoznamu priateľov
Ak sa diskutuje o treste smrti stretol som sa s dvoma názormi.

Jeden a zastával ho dokonca kňaz hovoril, že pri beštiálnych vrahoch dokonca pochybuje, že sú to ľudské bytosti. A v takom prípade nemá problém zdôvodniť aj z kresťanského hľadiska oprávnenosť jeho popravy. (Nie je to bytosť stvorená na obraz Boží a preto je na úrovni horšej ako zviera.)

Druhý názor zase hovorí, že pri dnešnej kvalite mnohých policajtov, prokurátorov a sudcov radšej treba ODMIETNUŤ trest smrti, lebo by sa mohlo ľahko stať, že by popravovali nevinných ľudí !!!

Samuel

Azuritko

Odoslaný - 27 apríl 2010 :  14:11:06  Zobraziť profil  Pridať Azuritko do zoznamu priateľov
citácia:
Ak sa diskutuje o treste smrti stretol som sa s dvoma názormi.

Jeden a zastával ho dokonca kňaz hovoril, že pri beštiálnych vrahoch dokonca pochybuje, že sú to ľudské bytosti. A v takom prípade nemá problém zdôvodniť aj z kresťanského hľadiska oprávnenosť jeho popravy. (Nie je to bytosť stvorená na obraz Boží a preto je na úrovni horšej ako zviera.)

Druhý názor zase hovorí, že pri dnešnej kvalite mnohých policajtov, prokurátorov a sudcov radšej treba ODMIETNUŤ trest smrti, lebo by sa mohlo ľahko stať, že by popravovali nevinných ľudí !!!

Pôvodne zaslal Samuel - 27 apríl 2010 :  11:20:49

Ten prvý názor nemôže byť správny, lebo každý je stvorený na obraz Boží. Ide o to, že niektorý akoby zo seba tento obraz striasali a vzdávali sa ho. Radšej sa približujú diablovi, ktorý má nad nimi už veľmi silnú moc.
Z druhým názorom súhlasím.

Rímskokatolík

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 4003  ~  Člen od: 15 máj 2007  ~  Posledná návšteva: 27 apríl 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Code

Odoslaný - 27 apríl 2010 :  14:37:41  Zobraziť profil  Pridať Code do zoznamu priateľov
citácia:

RKC nevylučuje túto krajnú možnosť ale nedá sa všeobecne povedať, že ju schvaľuje. Ako tu prezentoval Code.

Pôvodne zaslal zrno - 27 apríl 2010 :  10:46:52

co, nepaci sa vam definicia schvaluje ? a ako teda nazvat to nevylucuje tuto krajnu moznost ?

ak ju nevylucuje a nepopiera tak asi hadam i schvaluje, nie?

vsak tuto moznost mate i v katolickej mravouke (Azuritko copy)

ja osobne som za, len niekedy by som fakt rozlisil, kedy by trest smrti bol pre dotycneho vykupenim a radsej ho nechal hnit na samotke, kym by si sam nerozbil hlavu o stenu

volsung

Odoslaný - 27 apríl 2010 :  14:48:35  Zobraziť profil  Pridať volsung do zoznamu priateľov
btw a aky mate rpoblem s trestom smrti?? nechapem co to tu riesite...a co to ma s prenasledovanim krestanov..

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1510  ~  Člen od: 21 október 2008  ~  Posledná návšteva: 18 august 2014 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

volsung

Odoslaný - 27 apríl 2010 :  14:54:46  Zobraziť profil  Pridať volsung do zoznamu priateľov
http://www.prop.sk/ve-spojenych.html

Samuel

Odoslaný - 28 apríl 2010 :  09:29:32  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Samuel  Pridať Samuel do zoznamu priateľov
citácia:
btw a aky mate rpoblem s trestom smrti?? nechapem co to tu riesite...a co to ma s prenasledovanim krestanov..

Pôvodne zaslal volsung - 27 apríl 2010 :  14:48:35

Vďaka volsung MÁŠ STOPERCENTNÚ PRAVDU.
Aj linku čo si poslal veci vyčerpávajúco vysvetlila a je zbytočné sa ňou ďalej zaoberať.

Ak niekto má konkrétne prípady prenasledovania kresťanov nech ich uvedie, aby sme sa mohli proti nim brániť.

Ináč súčasné aktivity médií a niektorých protikresťanských aktivistov v súvislosti s obviňovaním kňazov z pedofílie majú prvky smerujúce k vyvolaniu hystérie a prenasledovania ak nie všetkých kresťanov tak aspoň kňazov.

Samuel

Code

Odoslaný - 28 apríl 2010 :  13:11:57  Zobraziť profil  Pridať Code do zoznamu priateľov
preco branit ?

ved sa len naplnaju Kristove slova, ak maju byt krestania spaseny, musia byt nenavideny a prenasledovany,

tak nastavte druhe lice svojej tvare !

Azuritko

Odoslaný - 28 apríl 2010 :  14:25:28  Zobraziť profil  Pridať Azuritko do zoznamu priateľov
Code, ako dlho ešte budeš takto podrypávať (ne)citátmi z Biblie, ktorých výklad neriešiš, ktorých samotný základný zmysel neriešiš a iba hádžeš ich prekrúcanie tak ako ti to vyhovuje? Chceš nás nachytať niečím, čomu sám nerozumieš? To je akoby si bol znalec kvantovej fyziky, a ja čo o nej nič neviem by som sa ťa snažil nachytať....

Rímskokatolík

Strana: z 9 Previous Topic: VESELE VIANOCE... Téma Next Topic: vazna choroba a problem planovania rodicovstva  
 Verzia pre tlač
Predchádzajúca strana | Nasledujúca strana
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06