Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 O fóre
 Voľná diskusia
 Odchádza mladý život....
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Tolko dristov pokope sa len tak nevidi Téma Next Topic: Spiš a okolie  

evitajanita

Stav: offline

Odoslaný - 16 marec 2010 :  17:30:55  Zobraziť profil  Pridať evitajanita do zoznamu priateľov
Dnes som uvazovala nad tym čo pohne mladého človeka aby svoj život ukončil....
Dcera my dnes povedala ze sa obesilo 18.ročné dievča mráz my behá po chrbte
Nechcem aby ste ju odsudzovali na to je Pán Boh aby ju súdil radšej sa za nu pomodlite
Nechápem ako je to vôbec možné...
Viem že nám dal Boh slobodnú vôlu a je to na nás ako sa rozhodneme

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 68  ~  Člen od: 13 máj 2009  ~  Posledná návšteva: 07 apríl 2011 Upozorniť moderátora 

Azuritko

Odoslaný - 16 marec 2010 :  17:57:44  Zobraziť profil  Pridať Azuritko do zoznamu priateľov
Jednoznačne silná depresia a neschopnosť ju zvládnuť. Rozíde sa s ňou chalan, niekto jej povie, že je špatná, nedarí sa jej v škole, rodičia na ňu kričia, nemá sa komu vyrozprávať, Bohu neverí a je to tu. Nevie čo so sebou a zabije sa, lebo to je neznesiteľné. Samozrejme je to čosi hrozné a keby som mal možnosť vyhovoriť jej to pred činom, tak by som dal do toho všetko. Ale mladý ľudia bez Boha a bez priateľov nevedia zvládať bežné a často až hlúpe problémy, ktoré postihujú každého alebo drvivú väčšinu ľudí. A pritom sa stačí, ako ja hovorím, naučiť pozerať na svet realisticky. Nieje dobré byť pesimista, ani prehnaný optimista. Ak človek počíta so všetkými možnosťami, ak pripúšťa aj dobré aj zlé do budúcna, tak nikdy nemôže skĺznuť do depresie úplnej beznádeje, že budúcnosť už nikdy lepšia nebude - toť môj názor

Rímskokatolík

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 4003  ~  Člen od: 15 máj 2007  ~  Posledná návšteva: 27 apríl 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Dušan

Odoslaný - 16 marec 2010 :  18:28:20  Zobraziť profil  Pridať Dušan do zoznamu priateľov
Azuritko, možno by sme sa mali pozerať ďalej; mám pocit že za tieto decká sa budú nezriedka zodpovedať ich rodičia... Celé rodiny sú dnes v moci Zlého, keďže hrešia proti Bohu a nekajajú sa. Poznám rodiny (medzi ne patrí aj naša), kde rodičia priľnuli k diablovi cez neveru a okultizmus, a ich deti nemajú požehnaný život.
Moja mama sa odmlada dodnes utieka ku vešticiam a ich negatívnymi správami doma znechucuje nás ostatných. Viere sa doma vyhýbajú všetci okrem mňa. Čo robiť?

veriaci

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 982  ~  Člen od: 26 január 2010  ~  Posledná návšteva: 15 máj 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

timylee

Odoslaný - 16 marec 2010 :  20:52:33  Zobraziť profil  Pridať timylee do zoznamu priateľov
nic, ich zivoty=ich rozhodnutia, mozme sa vyhovarat na vychovu , zlu situaciu, dokonca diabla no v konecnom dosledku rozhodujeme sami za seba, volu mame slobodnu,
mimochodom, vsetky samovrazdy su dosledok toho ze stale vela ludi si mysli ze smrtou sa zivot konci,dokonca aj ludia veriaci v zivot po smrti si myslia zabijem sa a je po trapeni, potom uvidim, je to chore,

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 656  ~  Člen od: 21 január 2010  ~  Posledná návšteva: 09 október 2012 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Vlkodlak

Odoslaný - 16 marec 2010 :  22:08:29  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Vlkodlak  Pridať Vlkodlak do zoznamu priateľov
Nie som si istý či satan či diabol...
Skôr si myslím, že takýto človek ostal sám, keď to najviac potreboval.
Sitaciu mohla ovplyvniť okolnosť, ktorá emócie vybičovala - maturita, citová rana, resp. iná ťarcha osudu ...
Myslím si, že v takýchto prípadoch najviac zodpovednosti majú rodičia, pretože oni by mali byť mladému človeku nablízku, keď tonajviac potrebuje ...
Videl som sám niečo podobne, 14 ročný chlapec ...
Nechcem súdiť bez znalosti konkrétnej situácie, ale ak rodič povýši(aj z nedbalosti) svoju kariéru či pohodlnosť nad obetu pre výchovu potomstva, môže to končiť aj takto ...

Počet príspevkov: 1964  ~  Člen od: 05 marec 2005  ~  Posledná návšteva: 21 marec 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Dušan

Odoslaný - 17 marec 2010 :  03:16:04  Zobraziť profil  Pridať Dušan do zoznamu priateľov
Tiež netreba naivne zabúdať na to, že diabol je dnes obzvláš aktívny, dokonca sa pripravuje aj jeho verejné vystúpenie v osobe Antikrista. Málo o dobe vypovedá táto kultúra smrti, akoby oslavovaná módnou vlnou lebiek?
Zloduch sa skrýva za rozbitými medziľudskými vzťahmi, za nesvornosťou medzi národmi, aj nejednotou kresťanov, a démoni radi tvoria zvrátenú symbiózu s hriešnym a poblúdeným človekom, hoc kresťanom. Zo sveta ich treba vymetať svetlom Pravdy, o ktorú má kresťan-katolík s Božou pomocou každodenne zápasiť.

veriaci

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 982  ~  Člen od: 26 január 2010  ~  Posledná návšteva: 15 máj 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Angelika

Odoslaný - 17 marec 2010 :  10:43:33  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Angelika  Pridať Angelika do zoznamu priateľov
Aj samovrahovia sa môžu kľudne dostať do neba, niekde som čítala, že keď im je po smrti ukázané, čo všetko tu na zemi pre nich bolo pripravené a čo všetko dobré ešte mohli v mene Ježiša Krista vykonať, keby sa obrátili, tie duše už len tým poznaním strašne trpia a to je ich trest...

Ale jedine Boh pozná okolnosti a prečo to ten človek urobil, a jedne Boh súdi a my ľudia na to nemáme právo. Tiež už viacero mladých som poznala čo spáchali samovraždu, naposledy 22 ročný bratranec mojej kamarátky, a ona z toho bola dosť šokovaná, a pre tú rodinu to bolo o to ťažšie že zanechal po sebe rozlúčkový list, v ktorom opisuje ako dlho to už plánoval a oni teraz trpia najviac tým, že keby vedeli, keby im o tom povedal, že vôbec sa nejavil že má problémy...

myslím si že často ide o strašný nedostatok komunikácie medzi deťmi a rodičmi a v dnešnej dobe už od malička, kedy rodičia nemajú na deti čas a deti vyrastajú v tom povedomí, že svojich rodičov by otravovali keby žiadali od nich trochu času pre seba. Je to smutná situácia.

Ešte som poznala 27 ročnú, veľmi úprimne veriacu ženu, ktorá mala tri malé deti a štvrté čakala, skočila z okna a doteraz nikto nevie prečo. Vraj muž ju psychicky týral, ale už nikto nezistí, kde je pravda a prečo to urobila.

Za duše ľudí, ktorí si vzali život sa treba veľmi modliť a nesmieme hovoriť, že nám sa to nikdy nemôže stať, lebo sa to môže stať každému, nikdy vlastne nepochopíme - teda ak to niekto ešte nezažil - čo človek, ktorý si vzal život prežíval v tej chvíli, či už dostal skrat alebo je to výlsledok dlhodobejšej depresie.

"Boh je naše víťazstvo!" (2Mach 13,15)

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 207  ~  Člen od: 05 február 2010  ~  Posledná návšteva: 04 január 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

gordon

Odoslaný - 15 marec 2012 :  15:52:29  Zobraziť profil  Pridať gordon do zoznamu priateľov
citácia:
..................Nechcem aby ste ju odsudzovali na to je Pán Boh aby ju súdil........................
Pôvodne zaslal evitajanita - 16 marec 2010 :  17:30:55

preco by sme ju mali odsudzovat?A preco by ju mal Boh za to (od)sudit?Usudzujes snad, ze to dievca malo taku istu vieru aku mas ty?Ak verila, ze ten skutok je spravny tak ju spravodlivy Boh nemoze zan odsudit

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 3  ~  Člen od: 14 marec 2012  ~  Posledná návšteva: 16 marec 2012 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ambrobene

Odoslaný - 15 marec 2012 :  16:59:03  Zobraziť profil  Pridať Ambrobene do zoznamu priateľov
POzri si moju tému "Potreba zmeniť svoj život" a pochopíš... myslíš, že ja som o tom nerozmyšlal? Dnešný svet je dosť nahovno a je to čím Ďalej tým horšie...

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 175  ~  Člen od: 28 august 2011  ~  Posledná návšteva: 06 apríl 2012 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

amerika1

Odoslaný - 15 marec 2012 :  17:28:59  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: amerika1  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: amerika1  Pridať amerika1 do zoznamu priateľov
citácia:
citácia:
..................Nechcem aby ste ju odsudzovali na to je Pán Boh aby ju súdil........................
Pôvodne zaslal evitajanita - 16 marec 2010 :  17:30:55

preco by sme ju mali odsudzovat?A preco by ju mal Boh za to (od)sudit?Usudzujes snad, ze to dievca malo taku istu vieru aku mas ty?Ak verila, ze ten skutok je spravny tak ju spravodlivy Boh nemoze zan odsudit

Pôvodne zaslal gordon - 15 marec 2012 :  15:52:29

Jedna vec je odudit cloveka ina vec odsudit jeho spravanie Ak verila , ze jej skutok je spravny , tak objektivne jej skutok bol absolutne nespravny nechajte si uz svoje subjektivne metody posudzovania a nahradte ich objektivnymi

Milovaní, veľmi som sa usiloval napísať vám o našej spoločnej spáse; a pokladám za nevyhnutné písať vám a napomenúť vás, aby ste zápasili za vieru, raz navždy odovzdanú svätým. Jud 1,3

Počet príspevkov: 8817  ~  Člen od: 15 február 2005  ~  Posledná návšteva: 24 december 2012 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

gordon

Odoslaný - 15 marec 2012 :  21:56:20  Zobraziť profil  Pridať gordon do zoznamu priateľov
To, ze ty nieco povazujes za spravne/nespravne je tiez len subjektivny pohlad pretoze ziadna objektivna spravnost/nespravnost neexistuje.Samotny skutok aj tak nemozno hodnotit ako spravny alebo nespravny, spravna/nespravna moze byt len motivacia k skutku

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 3  ~  Člen od: 14 marec 2012  ~  Posledná návšteva: 16 marec 2012 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

gordon

Odoslaný - 16 marec 2012 :  18:59:50  Zobraziť profil  Pridať gordon do zoznamu priateľov
Ludia, ktori nechapu preco niektori ukoncia svoj zivot, nemohli v zivote zazit skutocne utrpenie aj ked si casto myslia, ze ho zazili.Su to ti ludia, ktori bud netrpeli alebo zazili uplne iny level utrpenia, nez je ten, pri ktorom je clovek schopny zabit sa.To ale neznamena, ze clovek, ktory netrpel to nemoze pochopit.
Dokedy bude cirkev vyhlasovat take bludy, ze samovrazda je hriech a dokonca smrtelny, dokedy bude odsudzovat eutanazie, dovtedy mi z nej bude do placu, a zo spolocnosti, ktora si vplyvom takejto cirkvi vytvara nazory, tiez.Koli takymto nezmyselnym tvrdeniam cirkvi zalozenym na nevedomosti, vacsina pozostalych zaziva zo straty blizkeho ovela vacsiu bolest nez by museli, keby taketo nezmyselne tvrdenia cirkvi neboli

Samuel

Odoslaný - 17 marec 2012 :  06:42:08  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Samuel  Pridať Samuel do zoznamu priateľov
Prepáč Gordon, ale šíriš tu bludy.

Desatoro nie je trhací kalendár, ale Bohom zjavené a ustanovené pravdy.
Ak sa človek odchýli od ich rešpektovania vedie to do jeho záhuby. A tam patria aj samovraždy

Je to strašné, nie je to moje odsúdenie .toho človeka, ktorý to spravil. Súdiť ho bude Boh, nie ja. Ale stavať to do takej roviny ako to popisuješ je s kresťanského hľadiska scestné !

Každý má osobnú zodpovednosť a ak chce skutočne žiť musí vychádzať z pravidiel ustanovených Bohom. Ináč bude mať v živote problémy a nebude sa vedieť s nimi vysporiadať a dôsledkom toho môže byť, že siahne aj k samovražde.
Takže nezľahčujme tento skutok. Kto mu je na vine a v akej miere to už musí posúdiť Boh !

Samuel

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 463  ~  Člen od: 22 január 2010  ~  Posledná návšteva: 12 október 2013 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky
  Previous Topic: Tolko dristov pokope sa len tak nevidi Téma Next Topic: Spiš a okolie  
 Verzia pre tlač
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06