Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 O fóre
 Voľná diskusia
 Zakony a ich dodrziavanie
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Mam typ, kam sa ist hadat Téma Next Topic: sv. Valentýn  

Marcelllooo

Stav: offline

Odoslaný - 19 február 2005 :  10:46:03  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
Zdravy rozum bohuzial nie je kriteriom, zijeme v (teoreticky) pravnom state a tam je kriterium zakon, aj ked niekedy na hlavu postaveny.
V takomto pripade musime Krista neposluchnut, lebo v jeho case platnym zakonom bol Zidovsky zakonnik, Kanon, ktory Jezis modifikoval. Ak sa chceme drzat literi zakona.

Zakony su na to, aby sa porusovali.

Zakon, ktory nikto neporusuje, je zbytocny.

GMK: Geniálny Marcelllooo Kráľ

Krajina: Antigua and Barbuda  ~  Počet príspevkov: 10311  ~  Člen od: 15 máj 2004  ~  Posledná návšteva: 05 marec 2009 Upozorniť moderátora 

Mato

Odoslaný - 19 február 2005 :  10:48:40  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
To je teraz Tvoj najnovsi postoj k zivotu? Alebo pises len aby si dodrzal tradiciu ze negujes vsetkych a vsetko?

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 19 február 2005 :  11:20:54  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
To je teraz Tvoj najnovsi postoj k zivotu? Alebo pises len aby si dodrzal tradiciu ze negujes vsetkych a vsetko?
Udivuje ma tvoja schopnost vsemoznym sposobom (aj takto) unikat pred neprijemnymi suvislostami a skutocnostami.

Krajina: Antigua and Barbuda  ~  Počet príspevkov: 10311  ~  Člen od: 15 máj 2004  ~  Posledná návšteva: 05 marec 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mato

Odoslaný - 19 február 2005 :  11:34:36  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
Mna zasa udivuje Tvoja schopnost produkovat taketo nasilne opozicne postoje. Ale mozno ze je Tvojim zmyslom byt v opozicii proti vsetkemu, takze potom je to pochopitlene.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 19 február 2005 :  12:36:55  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
Mna zasa udivuje Tvoja schopnost produkovat taketo nasilne opozicne postoje. Ale mozno ze je Tvojim zmyslom byt v opozicii proti vsetkemu, takze potom je to pochopitlene.
Je irelevantne, ci su moje nazory planovite opozicne, alebo len zistujes ze vzdy boli ine ako tvoje.

Podstatne je aky postoj zaujmes k ich obsahu.

Krajina: Antigua and Barbuda  ~  Počet príspevkov: 10311  ~  Člen od: 15 máj 2004  ~  Posledná návšteva: 05 marec 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mato

Odoslaný - 19 február 2005 :  13:02:52  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
Aky postoj sa da podla Teba zaujat k vyhlaseniu zakony su na to aby sa porusovali? Ak tomu naozaj veris, tak s Tebou nemam o com dalej diskutovat, lebo anarchia nie je moj svetonazor.

Marcelllooo

Odoslaný - 19 február 2005 :  14:56:14  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
Aky postoj sa da podla Teba zaujat k vyhlaseniu zakony su na to aby sa porusovali?

Napriklad takto:

Nesuhlasim s tebou, nakolko anarchia nie je moj svetonazor pretoze:
• dovod 1
• dovod 2
• dovod 3

Mato

Odoslaný - 19 február 2005 :  15:16:58  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
V prvom rade, preco by som Ti mal zdovodnovat svoj svetonazor?

V druhom rade, neda sa diskutovat s niekym s kym nemas ani len zakladne hodnoty spolocne.
Priklad - autorsky zakon. Ak mam diskutovat o spravnosti/nespravnosti/potrebe respektovat autorsky zakon, musim vychadzat z toho, ze obaja respektujeme zakony. Ak je jeden z nas anarchista, pre ktoreho zakon je na to aby sa porusoval, nemame si v danej teme co povedat. Nemozem sa bavit o detailoch s niekym, kto neuznava celok.

Marcelllooo

Odoslaný - 19 február 2005 :  16:10:23  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
Najprv komentar k prispevku ako celku:

Ako si predstavujes, ze budes konat evanjelizacnu misiu? Ved evanjelizacia je presviedcanie niekoho, kto ma uplne ine hodnoty a anazory ako ty. Ako si to vobec predstavujes?

V prvom rade, preco by som Ti mal zdovodnovat svoj svetonazor?
Niekolko dovodov:
• aby si ma presvedcil o spravnosti tvojho svetonazoru
• aby si ma primal uvazovat a prehodnotit svoj svetonazor

Na tomto je zalozena evanjelizacia.

V druhom rade, neda sa diskutovat s niekym s kym nemas ani len zakladne hodnoty spolocne.
Jednak sa jedna o omyl a jednak uz treti krat zopakujem otazku: Ako chces potom niekoho evanjelizovat?

Priklad - autorsky zakon. Ak mam diskutovat o spravnosti/nespravnosti/potrebe respektovat autorsky zakon, musim vychadzat z toho, ze obaja respektujeme zakony.
OK, pouzime tento priklad.

Mame nazor, ze netreba dodrziavat autorske prava (A) a mame nazor, ze treba dodrziavat autorske prava (B).

A: Autori chcu len ryzovat a na mne zarabat neprimerane vela.
B: Je to ale ich dielo a mozu s nim nakladat ako chcu.
...

Priklad diskusie o potrebnosti dodrziavat nazory medzi institucionalistom (A) a anarchistom (B)

B: Ja si chcem robit co ja chcem a nikto mi v tom branit nebude.
A: To je sice pekne, ale su ludia, ktori chcu ti v niecom branit. Ako sa proti nim ochranis, ked si slabsi?
...

Mato

Odoslaný - 19 február 2005 :  18:54:24  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
Fakt:Moje dusevne kvality nedosahuju Tvoje a tak sa v tychto diskusiach velmi rychlo stracam. Zaver: nebudem sa o ne pokusat.

Evanjelziovat chcem a budem zivotom a nie jalovymi recami. Diskusia pride az potom, co druha strana prejavi zaujem.
Dodatok:evanjelizacia sa tyka sirenia Jezisovej dobrej zvesti.

Marcelllooo

Odoslaný - 19 február 2005 :  19:39:18  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
Evanjelziovat chcem a budem zivotom a nie jalovymi recami. Diskusia pride az potom, co druha strana prejavi zaujem.
Nie som si isty, ale mam taky neblahy pocit, ze to teda vela nenaevanielizujes.

Mato

Odoslaný - 19 február 2005 :  19:46:22  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
Uvidime (povedal slepy)

Marcelllooo

Odoslaný - 19 február 2005 :  19:48:34  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Mato

Uvidime (povedal slepy)

Tak mi vysvetli, ako chces sirit evanjelium, ked tvoja cinnost sa obmedzuje len na tych, co ho poznaju a chapu tak, ako ty???

Mato

Odoslaný - 19 február 2005 :  19:53:13  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
Uz som Ti predsa napisal, ze svojim zivotom. A svoj zivot zijem momentalne medzi ludmi, ktori evenjelium nepoznaju (okrem dvoch vynimiek) a dokonca aj medzi silnou moslimskou komunitou. (vid moj iny prispevok)
Takze ako si prisiel na to, na koho sa obmedzuje moja cinnost?

Marcelllooo

Odoslaný - 19 február 2005 :  19:59:10  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
Takze ako si prisiel na to, na koho sa obmedzuje moja cinnost?
Z tvojich slov:

Evanjelizovat budem len toho, kto ma o to zaujem.

Mato

Odoslaný - 19 február 2005 :  20:01:12  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
To si kde precital?

Marcelllooo

Odoslaný - 19 február 2005 :  20:15:05  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
quote:
Pôvodne poslal Mato

To si kde precital?

Na tychto strankach.

Mato

Odoslaný - 19 február 2005 :  20:16:31  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
- Aha, a kto to napisal?

- Ty.

- A kde presne?

Poznamka pod ciarou:dovolil som si predpokladat odpoved ktoru das, aby sme to trochu urychlili.

Previous Topic: Mam typ, kam sa ist hadat Téma Next Topic: sv. Valentýn  
 Verzia pre tlač
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06