|
Odoslaný - 16 február 2010 : 19:33:48
|
Ako odčiniť zly skutok?
Zamyslel som sa nad spoveďou, nad konaním dobra a tak.
Ale ak človek spravil v živote čo i len jednu zlú vec, tak podla mňa aj keď si to uvedomí, aj keď do konca svojho života bude konať dobro, aj keď sa vyspovedá, proste nech robí a urobí čokolvek je to jedno, ten zly skutok vykonal. a nikdy ho nezmaže.
či?
|
Halelůja!!! Ježíš je BOREC! Halelůja!!! Ježíš Tě TOTÁLNĚ miluje! Halelůja!!! Halelůja!!! Halelůja!!! |
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 478 ~
Člen od: 13 september 2009 ~
Posledná návšteva: 24 marec 2010
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 16 február 2010 : 21:14:17
|
Pri uprimnej lutosti Boh tento skutok odpusta a viac pre neho neexistuje. A ak neexistuje pre Boha, pre nas neexistuje tiez. Diabol vsak niekedy bojuje tak, ze podpichuje tak, aby nedokazal prijat odpustenie a utapal sa donekonecna vo vine.
Nasledky zleho skutku je vsak nutne napravit - ukradnutu vec vratit, znicenu vec zaplatit atd. |
Non nobis Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam.
|
Počet príspevkov: 12062 ~
Člen od: 29 september 2003 ~
Posledná návšteva: 11 november 2023
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 17 február 2010 : 19:50:28
|
no pri vražde to asi moc nepojde.
ale aj tak, ak sa raz niečo stalo nedá sa vrátiť späť. ale zase ak Boh odpustí, a tým uplne zmaže, tak potom je to jasné, nuž bez Boha by bol život ťažký. S Pánom je to už pohoda, a všetko je fajn. |
Halelůja!!! Ježíš je BOREC! Halelůja!!! Ježíš Tě TOTÁLNĚ miluje! Halelůja!!! Halelůja!!! Halelůja!!! |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 17 február 2010 : 21:14:19
|
Pri vrazde sa treba postarat o tych, ktorych vrah pripravil o blizku osobu. Teda o vdovu, siroty a pod. |
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 17 február 2010 : 21:28:13
|
citácia: Pri vrazde sa treba postarat o tych, ktorych vrah pripravil o blizku osobu. Teda o vdovu, siroty a pod. Pôvodne zaslal Mato - 17 február 2010 : 21:14:19
nuz, to chce aj nieco viac,
nemusi ist ani o vrazdu, ako priklad moze posluzit znama dopravna nehoda moderatora Zitneho, vyhlasuje sa za veriaceho, no odvahu postarat sa zatial nenasiel, ci ano? |
„ Nech nachadza ktokolvek vo viere svoje svetlo a svoju utechu, nech je blazeny, avsak mnohi nepotrebuju toto svetlo a tuto utechu, lebo ich maju vo svojom rozume a ludskej bytosti – a tychto nech nechaju tiez zit a byt stastnymi „ |
Počet príspevkov: 2129 ~
Člen od: 10 september 2009 ~
Posledná návšteva: 25 august 2016
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 17 február 2010 : 21:37:14
|
Pripravil nie len chlapčeka o život, ale aj seba o česť.
Keď je veriaci, tak by mal vedieť, že Božie mlyny melú pomaly ale isto a neschovávať sa za právnikov. |
Počet príspevkov: 198 ~
Člen od: 26 január 2010 ~
Posledná návšteva: 16 november 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 17 február 2010 : 21:47:49
|
Ak mu už Boh odpustil, tak už má veget, a žije si šťastne až kým nepomrie. takže jeho nerieš čo má robiť a čo nie.
Ale vezmime si, že humanista bol vylúčený z tohto fóra, ak mu teraz Boh odpustil, tak mu je to prd platné, Boh odpúšťa, ale Maťo nie. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 17 február 2010 : 22:12:42
|
Clovek casto odpusta, ale velakrat nedokaze zabudnut.
Boh odpusta a zabuda navzdy z lasky k nam. Sväta spoved ma uzasnu uzdravujucu a oslobodzujucu moc a posilnuje, priblizuje k Bohu a pomaha rast v laske k Bohu i k ludom.
Cas sa neda vratit a ani zle skutky sa z tohto hladiska nedaju odcinit, preto je v zivote cloveka dolezita pokora, dokazat poprosit o odpustenie a tiez odpustit su podla mna najkrajsie prejavy pokory.
Boh sa vami+
|
Počet príspevkov: 207 ~
Člen od: 05 február 2010 ~
Posledná návšteva: 04 január 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 17 február 2010 : 22:41:21
|
citácia: Ak mu už Boh odpustil, tak už má veget, a žije si šťastne až kým nepomrie. takže jeho nerieš čo má robiť a čo nie. Ale vezmime si, že humanista bol vylúčený z tohto fóra, ak mu teraz Boh odpustil, tak mu je to prd platné, Boh odpúšťa, ale Maťo nie. Pôvodne zaslal PCmaniak87 - 17 február 2010 : 21:47:49
Jeho neriešim, nato sú iní, skôr som myslel na to, že v minulosti boli ľudia ochotný za česť zomrieť, obchodník dbal, aby nestratil obchodnícku česť a dnes, na ktorom mieste rebríčka hodnôt by bola. Peniaze by určite boli nad ňou. |
Počet príspevkov: 198 ~
Posledná návšteva: 16 november 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 18 február 2010 : 11:00:55
|
citácia: Ale vezmime si, že humanista bol vylúčený z tohto fóra, ak mu teraz Boh odpustil, tak mu je to prd platné, Boh odpúšťa, ale Maťo nie. Pôvodne zaslal PCmaniak87 - 17 február 2010 : 21:47:49 PCmaniak, kym k tejto teme nieco dalsie napises, precitaj si prosim detsky katechizmus o podmienkach odpustenia. Pokial mozno aspon dva krat. Dovtedy prosim mlc, lebo tu zo seba robis zbytocne sasa. |
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 18 február 2010 : 19:31:59
|
Mato: myslel som to tak, že aj keď mu Boh odpustil, tak na fórum sa už nedostane. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 18 február 2010 : 19:42:58
|
spiscom: čo je to česť? čo je to obchodnícka česť? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 18 február 2010 : 21:40:35
|
Raz v praci dosiel kunam brigadovat chlapec ktori sa ucil za farara bol to evanielik .A kolegovia ked to zistili tak na schval zacali nadavat na pana boha oplzlo nadavali a ja aby som sa ho zastal tak som snimy nadaval ja som zaprel pana boha abi sa aj mne nevismievali. Hnusim sa sam sebe ako som urazil pana boha.Aj takyto su katolici falosni ako ja. |
Počet príspevkov: 12 ~
Člen od: 02 február 2010 ~
Posledná návšteva: 16 október 2023
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 18 február 2010 : 22:11:09
|
|
|
Odoslaný - 18 február 2010 : 22:13:41
|
citácia: Raz v praci dosiel kunam brigadovat chlapec ktori sa ucil za farara bol to evanielik .A kolegovia ked to zistili tak na schval zacali nadavat na pana boha oplzlo nadavali a ja aby som sa ho zastal tak som snimy nadaval ja som zaprel pana boha abi sa aj mne nevismievali. Hnusim sa sam sebe ako som urazil pana boha.Aj takyto su katolici falosni ako ja. Pôvodne zaslal samolik - 18 február 2010 : 21:40:35
Slabosť človeka a moc pokušenia diabla. No kto padne a úprimne si to prizná ako Vy, môže potom s hrdosťou vstať a prípadne sa to pokúsiť aj pri inej príležitosti odčiniť. A veru neviem ako by som sa v takejto situácii aj ja zachoval. Snažím sa donútiť k tomu byť silný a nebáť sa v takýchto situáciách. No neviem ako by to dopadlo... |
Rímskokatolík |
Počet príspevkov: 4003 ~
Člen od: 15 máj 2007 ~
Posledná návšteva: 27 apríl 2022
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 18 február 2010 : 22:38:28
|
citácia: Raz v praci dosiel kunam brigadovat chlapec ktori sa ucil za farara bol to evanielik .A kolegovia ked to zistili tak na schval zacali nadavat na pana boha oplzlo nadavali a ja aby som sa ho zastal tak som snimy nadaval ja som zaprel pana boha abi sa aj mne nevismievali. Hnusim sa sam sebe ako som urazil pana boha.Aj takyto su katolici falosni ako ja. Pôvodne zaslal samolik - 18 február 2010 : 21:40:35
Už z toho čo si napísal je jasné, že to ľutuješ. Keďže si napísal do témy Ako odčiniť zlý skutok? tak ti napíšem ako by som sa zachovala asi ja. V prvom rade by som oľutovala, poprosila o odpustenie a predsavzala si, že už viac sa tak nezachovám. Poprosila o pomoc a silu od Pána Boha aby som takúto situáciu už nabudúce zvládla. Potom by som šla na spoveď. Ak si ešte v kontakte s tým chlapcom popros ho nech sa na teba nehnevá. Toto však nemusí byť podmienkou ale isto by ti bolo lepšie. Prípadne popros o radu kňaza, ktorému sa budeš spovedať.
Pán Boh ťa miluje i keď si konal tak ako si konal. Zarmútilo ho to ale isto ťa neprestal milovať. On vie že je ti to ľúto. Nesmieš sa trápiť hriechmi ktoré si Bohu vyznal aj keď viem, že je to niekedy ťažké. Nie si sám kto má s takýmto hriechom problém. Ja tiež neviem ako by som sa zachovala v takejto situácií. Nadávať by som isto nenadávala lebo to nemám vo zvyku ale neviem či by som nazbierala odvahu priznať sa k Bohu. Možno by som sa ich snažila nejak odvrátiť od neho pozornosť. alebo tak ale ťažko sa vyjadruje keď človek v tej situácií nebol. No bola som v podobných a raz som to zvládla inokedy nie. Hlavne sa netráp ak si sa z toho vyspovedal lebo si myslím, že aj to Pána Boha zarmucuje pretože ťa miluje. |
Pridŕžajme sa Božej vôle. Ona nech je našou hviezdou, ktorou sa riadime počas tejto plavby. Takto určite zakotvíme v správnom prístave. |
Počet príspevkov: 365 ~
Člen od: 02 jún 2009 ~
Posledná návšteva: 18 máj 2020
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 19 február 2010 : 11:57:12
|
citácia: Mato: myslel som to tak, že aj keď mu Boh odpustil, tak na fórum sa už nedostane. Pôvodne zaslal PCmaniak87 - 18 február 2010 : 19:31:59 Keby si si precital ten katechizmus, tak by si si to nemyslel. |
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 19 február 2010 : 17:01:53
|
Mato, Azuritko: Ak tu už teda humanista opäť bol, tak v tom prípade nedostal BAN, a teda diskusia tu o jeho vylučeni, a nemožnom návrate nemá zmysel.
samolik: tak to ti gratulujem, uvedomuješ si že si sa ale nemusel pridať? mohol si byť ticho, alebo sa postaviť proti nim... a ty si vyberieš tú najhoršiu možnosť, no tak to si pekne dopadol. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 19 február 2010 : 17:11:44
|
citácia: Mato, Azuritko: Ak tu už teda humanista opäť bol, tak v tom prípade nedostal BAN, a teda diskusia tu o jeho vylučeni, a nemožnom návrate nemá zmysel. Pôvodne zaslal PCmaniak87 - 19 február 2010 : 17:01:53
Ban dostal. Ale dá sa sem dostať s iným nickom alebo so zmenou IP chápeš? |
Rímskokatolík |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 20 február 2010 : 11:56:20
|
citácia: citácia: Ale vezmime si, že humanista bol vylúčený z tohto fóra, ak mu teraz Boh odpustil, tak mu je to prd platné, Boh odpúšťa, ale Maťo nie. Pôvodne zaslal PCmaniak87 - 17 február 2010 : 21:47:49 PCmaniak, kym k tejto teme nieco dalsie napises, precitaj si prosim detsky katechizmus o podmienkach odpustenia. Pokial mozno aspon dva krat. Dovtedy prosim mlc, lebo tu zo seba robis zbytocne sasa. Pôvodne zaslal Mato - 18 február 2010 : 11:00:55 Maťo, PCmaniak len tak ľahko neprekročí svoj tieň - robiť šaša (prípadne provokovať k reakciám) je jeho prvoradým cieľom - vidieť jasne aj na tomto fóre (veď ako by inak "zabíjal čas"). |
Život je veľký dar - nepremrhajme ho
|
Počet príspevkov: 890 ~
Člen od: 28 október 2006 ~
Posledná návšteva: 23 október 2017
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 20 február 2010 : 14:46:08
|
Azuritko: to je to isté v podstate. + navyše BAN tým pádom nemá zmysel.
zmurka: ty si nejaká velmi múdra. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 20 február 2010 : 18:46:19
|
citácia: Azuritko: to je to isté v podstate. + navyše BAN tým pádom nemá zmysel. zmurka: ty si nejaká velmi múdra. Pôvodne zaslal PCmaniak87 - 20 február 2010 : 14:46:08
Tak pre takých ako si ty, asi veľký zmysel nemá (keby si ho náhodou niekedy dostal). Ale niektorý majú svoju česť a keď niekde nie sú žiadaný, tak sa nebudú vnucovať |
Rímskokatolík |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 20 február 2010 : 18:52:26
|
Mne Humanista nevadil, naopak, potreboval som ho tu. Ako Mato rozhodol, tak je, treba sa prispôsobiť.
|
veriaci |
Počet príspevkov: 982 ~
Posledná návšteva: 15 máj 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 20 február 2010 : 19:49:33
|
Dušan: už je to tak, v živote sa treba prisposobovať, aj kresťanstvo funguje tak isto. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 20 február 2010 : 19:55:13
|
Ale ja nedôverujem bárskomu len preto že je nado mnou, ale tomu kto je toho hodný. A pápež je hodný našej dôvery.
|
veriaci |
Počet príspevkov: 982 ~
Posledná návšteva: 15 máj 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|