Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 Kresťania a svet
 Kresťanská kultúra
 Zdieľanie kresťanskej hudby
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Knihy na tému Pius XII. Téma Next Topic: Faraon a Jezis  

vladinko

Stav: offline

Odoslaný - 18 február 2005 :  08:20:53  Zobraziť profil  Pridať vladinko do zoznamu priateľov
Chcel by som sa spýtať na Váš názor. Totiž podľa slovenských zákonov kopírovanie a napaľovanie hudby pre vlastné potreby bez účelu finančného obohacovania nie je protizákonne.
Mám vo svojom repertoári kopu kresťanských piesní. A keďže existuje takáto možnosť a aj z vlastných skúseností viem, že ani väčšina slovenských kresťanských interprétov by nebola proti, veľmi rád by som využil takúto možnosť a podelil sa s tými, ktorí majú zaujem o tieto povzbudivé piesne. Samozrejme, že všetko nemam a možno by som aj ja mal o niečo záujem.
Ale všetko nech je v Božích rukách a nechsa deje na jeho väčšiu slávu.
Nech je zvelebený Boh.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 4  ~  Člen od: 18 február 2005  ~  Posledná návšteva: 15 jún 2005 Upozorniť moderátora 

mirecnr

Odoslaný - 18 február 2005 :  08:44:19  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: mirecnr  Send mirecnr an AOL message  Odoslať ICQ správu pre: mirecnr  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: mirecnr  Pridať mirecnr do zoznamu priateľov
Ak autor nema nic proti tomu, aby sa jeho piesen sirila aj inak, ako prostrednictvom vydania cd u nejakeho nakladatela, nevidim v tom ja osobne problem, aby sa takato hudba sirila dalej, napr. vo forme *.mp3. Najma, ak ide o sakralne skladby, naspievane s umyslom oslavy Boha, a nie zisku...

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2690  ~  Člen od: 06 november 2003  ~  Posledná návšteva: 04 marec 2018 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 18 február 2005 :  10:40:08  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
Totiž podľa slovenských zákonov kopírovanie a napaľovanie hudby pre vlastné potreby bez účelu finančného obohacovania nie je protizákonne.
Nie je. A preto si GMK robi zasoby mp3-jok, CD-cok i DVD-cok. Rad pocuva hudbu.

Mám vo svojom repertoári kopu kresťanských piesní. A keďže existuje takáto možnosť a aj z vlastných skúseností viem, že ani väčšina slovenských kresťanských interprétov by nebola proti, veľmi rád by som využil takúto možnosť a podelil sa s tými, ktorí majú zaujem o tieto povzbudivé piesne. Samozrejme, že všetko nemam a možno by som aj ja mal o niečo záujem.
Co sa tyka krestanskych interpretoch, ti by mali trvat na tom, aby to bolo zdarma sirene, ved je to scast evanjelizacnej misie.

GMK si vsak nerobi taku hlavu ani z porusovnia autorskych prav komercnych autorov.

GMK: Geniálny Marcelllooo Kráľ

Krajina: Antigua and Barbuda  ~  Počet príspevkov: 10311  ~  Člen od: 15 máj 2004  ~  Posledná návšteva: 05 marec 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

veritas

Odoslaný - 18 február 2005 :  10:41:33  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: veritas  Odoslať ICQ správu pre: veritas  Pridať veritas do zoznamu priateľov
A z Božieho prikázania NEPOKRADNEŠ si ťažkú hlavu robíš...?

2Pt 1,20 | Sir 28,15 | Mt 18,15-22
Autor bol od roku 2001 animátorom a pomocníkom vo farnosti Bratislava-Rača, pracoval v oblasti výpočtovej techniky. Od roku 2006 študuje katolícku teológiu. Je praktizujúcim kresťanom-katolíkom. Internetové stránky autora: www.trobon.org. Pane, ja viem, že za veľa nestojím, ale Ty vieš, ako veľmi Ťa milujem!

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2806  ~  Člen od: 11 august 2004  ~  Posledná návšteva: 22 február 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 18 február 2005 :  10:53:35  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
A z Božieho prikázania NEPOKRADNEŠ si ťažkú hlavu robíš...?
Na poli zabavneho priemyslu a softveroveho inzinierstva nie.

Krajina: Antigua and Barbuda  ~  Počet príspevkov: 10311  ~  Člen od: 15 máj 2004  ~  Posledná návšteva: 05 marec 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

vladinko

Odoslaný - 18 február 2005 :  11:17:27  Zobraziť profil  Pridať vladinko do zoznamu priateľov
Počkaj počkaj veritas.
Čiže ked ide v radiu pesnička, tak si ju nesmiem nahrat na kazetu?
A počúvať si ju len tak pre seba?

Ak niekto zloží peknu pieseň na chválu Boha a pritom pýta peniaze za to že si pesničku vypočuje aj niekto iny, nie je to trochu pokrytecké?

Koľko peňazí stoji nebo?

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 4  ~  Člen od: 18 február 2005  ~  Posledná návšteva: 15 jún 2005 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 18 február 2005 :  11:21:44  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
Ciže ked ide v radiu pesnička, tak si ju nesmiem nahrat na kazetu?
A počúvať si ju len tak pre seba?

Je legalne nahrat a kopirovat a pouzivat autorsky chranene diela len pre vastnu potrebu. T.j., Nesmies ich sirit ani robit verejnu reprodukciu.

Ak niekto zloží peknu pieseň na chválu Boha a pritom pýta peniaze za to že si pesničku vypočuje aj niekto iny, nie je to trochu pokrytecké?
Iste. Zasak ale na druhej strane, ak to ma robit vsetko len za svoje bez vratenia aspon ceny nakladov, zruinuje sa sam.

Mato

Odoslaný - 18 február 2005 :  11:30:18  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
Presne tak, vydanie aj krestanskej piesne nieco stoji a pokial nie je autor milionar, potrebuje tieto naklady z niecoho pokryt. Cize otazka kolko stoji nebo je uplne zle polozena, mala by zniet kolko stoja hudobne nastroje, kolko stoji prenajom nahravacieho studia, kolko stoji vyrazenie jedneho CD a atd...

Co sa tyka kopirovania krestanskych piesni, myslim, ze jedine so suhlasom dotycneho autora, inak to je kradez.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

vladinko

Odoslaný - 18 február 2005 :  11:36:51  Zobraziť profil  Pridať vladinko do zoznamu priateľov
No ja som zatiaľ vychadzal z nasledujúceho článku:

25. novembra 2003

Napaľovanie CD pre vlastnú potrebu je legálne

Ak si napálite hudobné cédečko, neporušujete zákon. V autorskom zákone, v paragrafe 21 článku 1 sa doslova uvádza, že ‚‚fyzická osoba môže vyhotoviť bez súhlasu autora rozmnoženinu jeho zverejneného diela pre svoju osobnú potrebu.
Za vyhotovenie tejto rozmnoženiny diela nie je povinná poskytnúť autorovi odmenu‘‘.
V praxi to znamená, že ak si od známeho napálite CD, neporušujete tým zákon. Iná je situácia, ak by ste napálený nosič kupovali alebo predávali, tu už ide o pirátstvo, ktoré je nelegálne. Potvrdil to aj Ladislav Briestenský, riaditeľ Slovenského ochranného zväzu autorského (SOZA). ‚‚Keď napálené CD získate pre seba, je to v absolútnom poriadku. Len s tým nesmiete obchodovať,“ informoval.
Napaľovať je však treba z legálnych zdrojov. Nemôžete si teda legálne stiahnuť pesničky z nelegálnych zdrojov, ako sú rôzne pirátske internetové servery. Ak tak aj urobíte, zákon stále neporušujete, iba nakladáte s kradnutým tovarom, respektíve dielom, a teda môžete oň prísť.
Napálením CD neukracujete ani hudobných interpretov. V cene každého prázdneho CD či napaľovačky je zakomponovaná istá percentuálna časť, ktorá putuje do kasy kolektívnych správcov práv. Tí vyzbierané peniaze nakoniec rozdelia medzi interpretov. Jedinú škodu utrpia hudobní vydavatelia, ktorí nepredajú originálne nosiče.

Marek Bezák

je to na linke http://www.narodnaobroda.sk/clanok/982/Napalovanie-CD-pre-vlastnu-potrebu-je-legalne/

Ja viem, že vydavatelia na každom nosiči spravidla uvadzaju tu "malú frázičku", že výrba kópii je zakázaná, ale čo je potom viac?
Autorský zákon, alebo to, že niekto povie čo sa mu páči a ako si to prestavuje?

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 4  ~  Člen od: 18 február 2005  ~  Posledná návšteva: 15 jún 2005 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Marcelllooo

Odoslaný - 18 február 2005 :  11:55:19  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: Marcelllooo  Odoslať ICQ správu pre: Marcelllooo  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: Marcelllooo  Pridať Marcelllooo do zoznamu priateľov
Ja viem, že vydavatelia na každom nosiči spravidla uvadzaju tu "malú frázičku", že výrba kópii je zakázaná, ale čo je potom viac?
Autorský zákon, alebo to, že niekto povie čo sa mu páči a ako si to prestavuje?

Ja si myslim, ze zdravy rozum.

Mato

Odoslaný - 19 február 2005 :  10:06:57  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
Nepoznam presne znenie autorskeho zakona o hudobnych nosicoch, ale ak je to podobne ako zo software, aby si mohol tuto kopiu urobit pre vlastnu potrebu, musis software najprv legalne vlastnit. T.j. kopia z kamaratovho originalu uz legalna nie je, a to aj ked s nou nebudes obchodovat.
Ale keby to tak aj nebolo, sirenie mp3 po internete (aj zadarmo) bez suhlasu autora uz porusovanie autorskych prav je.
Zdravy rozum bohuzial nie je kriteriom, zijeme v (teoreticky) pravnom state a tam je kriterium zakon, aj ked niekedy na hlavu postaveny.
Dajte cisarovi co je cisarovo...

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ales

Odoslaný - 21 november 2005 :  17:39:42  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
neviem, mozno uz tentzo link je znamy, ale pre istotu a netreba mat obavy o autorske prava.
http://www.gimel.cz/tno/page.php?domain=gimel_cz#xxx

Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 10389  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 11 november 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ales

Odoslaný - 17 máj 2006 :  16:44:39  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
http://www.audiotreasure.com/#download

Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 10389  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 11 november 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky
  Previous Topic: Knihy na tému Pius XII. Téma Next Topic: Faraon a Jezis  
 Verzia pre tlač
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06