Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 Mimo pôvodnú myšlienku fóra
 Polemiky, filozofovanie
 Ako vysvetlíte toto?
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Katari Téma Next Topic: Ako získať kresťanské hodnoty?  

Chocholoušek

Stav: offline

Odoslaný - 04 január 2010 :  12:46:26  Zobraziť profil  Pridať Chocholoušek do zoznamu priateľov
Zblúdilá strela zabila 4 ročného chlapca v americkom kostole.

http://www.novinky.cz/zahranicni/amerika/188250-zbloudila-strela-zabila-dite-v-americkem-kostele.html

Dovolím si skopírovať príspevok od Ondřeja Horky, ktorý nám otvára nové otázky:

"Opravdu hnusná, nešťastná náhoda... je mi jich líto :(

Nemůžou dělat nic jiného než se smířit s tím že jim zničehonic zemřel 4-letý syn, že nemůžou nikoho stíhat a navíc to pro ně jako pro věřící lidi musí být obrovský šok, když se to stalo právě v kostele...
Dá se s tím vůbec smířit? :("

Kde bol v tomto prípade boh? Prečo tomu nezabránil? Prečo vôbec dovolil, aby sa to stalo? Komu čo urobil 4 ročný chlapec?

Môj ateistický názor je, že to bola naozaj len náhoda. Ale veľmi veľmi smutná.

Boh existuje pre toho, kto v neho verí.

Dôležitá vec je neprestať sa pýtať.

Albert Einstein
______
Na každého rovným metrom.

Krajina: Denmark  ~  Počet príspevkov: 296  ~  Člen od: 24 jún 2008  ~  Posledná návšteva: 04 február 2010 Upozorniť moderátora 

saxsax

Odoslaný - 04 január 2010 :  15:22:07  Zobraziť profil  Pridať saxsax do zoznamu priateľov
Bozie cesty su nevyspytatelne

„ Nech nachadza ktokolvek vo viere svoje svetlo a svoju utechu, nech je blazeny, avsak mnohi nepotrebuju toto svetlo a tuto utechu, lebo ich maju vo svojom rozume a ludskej bytosti – a tychto nech nechaju tiez zit a byt stastnymi „

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2129  ~  Člen od: 10 september 2009  ~  Posledná návšteva: 25 august 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

PCmaniak87

Odoslaný - 04 január 2010 :  16:56:21  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: PCmaniak87  Pridať PCmaniak87 do zoznamu priateľov
Samozrejme, typická odpoveď...

ja ešte dodám pár tradičných odpovedí:

Boh to tak chcel. musí ludi naučiť že aké su strely zlé... a aké je zabijanie zle... obetoval na to 4 roč dieťa...

alebo ďalšia odpoveď:

Boh nemože byť všade a dávať na všetko pozor, Boh ludom neprikazal vyrabať zbrane a bojovať. sami si za to možu ludia.

ďalšia odpoveď kresťanov by mohla byť:

Je to dielo Satana.

a tak ďalej a tak ďalej... Boh nezasahuje do života ľudí...

možno dieťa nebolo pokrstené....

Kostol bol falošný...

Jeho rodina sa možno vzdialila od pravej viery, atd atd atd atd.... bla bla bla

Akože fakt božia láska je velmi silná vec, a toho chlapca zrejme lubil viac ako nás. Si zoberte že mi ostatný sa tu budeme ešte trápiť, hašteriť na tomto fore, a chlapec ma už veget, nestihol isto napachať žiadne zlo, a ide rovno k bohu do neba. paráda. čo tam po tom že zomrel, ved tento život na zemi aj tak stoji za prd. ešte možem napísať že tomu chlapcovi aj zavidim.

Halelůja!!! Ježíš je BOREC! Halelůja!!! Ježíš Tě TOTÁLNĚ miluje! Halelůja!!! Halelůja!!! Halelůja!!!

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 478  ~  Člen od: 13 september 2009  ~  Posledná návšteva: 24 marec 2010 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

kerberos

Odoslaný - 04 január 2010 :  19:05:01  Zobraziť profil  Pridať kerberos do zoznamu priateľov
Teda keď som to správne pochopil cez utrpenie a smrť Ježiš ukázal že dokáže vytvoriť úžasné veci. Keď chceš súdiť Boha, musíš ho brat v celku nie len to čo sa ti nepáči ale všetko čo hovorí. On tvrdi že každému dá večný život. Musím sa nad tým zamyslieť ,že keď Boh vidí túto smrť chlapca ako dobro tak to čo nás čaká po smrti musí byť naozaj veľmi strašné.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1  ~  Člen od: 03 február 2008  ~  Posledná návšteva: 28 január 2010 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

volsung

Odoslaný - 04 január 2010 :  22:48:32  Zobraziť profil  Pridať volsung do zoznamu priateľov
jejmi neni kolko deti zomrelo aj horsie..ak by mal naky boh zabranovat podobnym veciam nemali by sme sloboidnu volu a boli by sme otroci..cel by si boha ktory zabranuje ludom robyt svoju volu..ak sa clovek neocharani sam seba a rodinu tak je to jeho chyba a nie chyba boha boh nam dal rozum ruky a aj zbrane.. nemoze udelat za nas asi vse..

http://www.bagras.sk/

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1510  ~  Člen od: 21 október 2008  ~  Posledná návšteva: 18 august 2014 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Chocholoušek

Odoslaný - 04 január 2010 :  23:17:27  Zobraziť profil  Pridať Chocholoušek do zoznamu priateľov
Prosím ťa... Boh nerobí nič pre záchranu človeka. Azuritka zachránil pred strápnením, ale 4 ročné decko v kostole veriacim rodičom nezachráni. To je spravodlivosť.

Boh existuje pre toho, kto v neho verí.

Dôležitá vec je neprestať sa pýtať.

Albert Einstein
______
Na každého rovným metrom.

Krajina: Denmark  ~  Počet príspevkov: 296  ~  Člen od: 24 jún 2008  ~  Posledná návšteva: 04 február 2010 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

volsung

Odoslaný - 04 január 2010 :  23:23:23  Zobraziť profil  Pridať volsung do zoznamu priateľov
ja to vidim tak ze azuritko je schopny chalan a nestrapil s akoli tomu ze neni chudak...a to decko bolo v zlom case na zlom mieste...pozry mojmu nevlastnemu bratovy zomrela matka foter aj mladsia sestra...svet je miesto kde sa deju rozne veci...ludia cu za ne vzdy niekoho vynit ked neni koho tak si nieco vymyslia...to co som vysie napisla len vravy ze ak by boh mal vsemu zabranovta tak to je zle tak isto to ako ked niekto nadava ze preco dnes prsi cel som ist na golf ak by boph mal vsetkym vyhoviet tak zomrieme od sucha..

http://www.bagras.sk/

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1510  ~  Člen od: 21 október 2008  ~  Posledná návšteva: 18 august 2014 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mato

Odoslaný - 04 január 2010 :  23:58:06  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
Neviem ako Vas ostatnych, ale mna toto nekonecne omielanie jedneho argumentu "preco toto Boh dopustil" uz unavuje.

KOncim tuto temu a upozornujem jej zakladatela uz neviemkolky, avsak uz psledny krat na pravidla prispievania do tohot fora. Ak sa nimi nemieni riadit, bude musiet podobne temy zakladat niekde, kde este ocenia jeho bravuru pri ruhani sa, tu vsak uz nie...

Non nobis Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky
  Previous Topic: Katari Téma Next Topic: Ako získať kresťanské hodnoty?  
 Verzia pre tlač
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06