Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 O fóre
 Voľná diskusia
 Audio Biblia - čo si o tom myslíte? pomožte prosím
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: co sa mi dnes podarilo Téma Next Topic: Otázka pre všetkých : Stalo sa Vám, že by vás nepr  

PCmaniak87

Stav: offline

Odoslaný - 01 január 2010 :  20:25:50  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: PCmaniak87  Pridať PCmaniak87 do zoznamu priateľov
Čo si o tomto myslíte, resp vy sa vyznáte, keď si všetky tieto príbehy vypočujem, bude to akoby som si prečítal bibliu? je tu všetko, alebo čo tu chýba? aby som si to prípadne potom dočítal.

ďakujem za odpovede.

1. Stvorenie
2. Rajská záhrada
3. Kain a Ábel
4. Noemov koráb
5. Potopa
6. Babylonská veža
7. Abramovo putovanie
8. Abram, Sarai a Hagar
9. Sodoma a Gomora
10. Obetovanie Izáka
11. Izák a Rebeka
12. Ezau a Jakub
13. Jakubov rebrík
14. Jakub a Ráchel
15. Jakubova svadba
16. Jakubov návrat
17. Jozefove sny
18. Jozef v Egypte
19. Faraónove sny
20. Boh povoláva Mojžiša
21. Mojžiš varuje faraóna
22. Egyptské rany
23. Desiata rana
24. Prechod cez Červené more
25. Boh ochraňuje Izraelitov

1. Desatoro Božích prikázaní
2. Zlaté teľa
3. Zasľúbená zem
4. Pád Jericha
5. Samson a lev
6. Samson a Dalila
7. Samsonova smrť
8. Samuelovo povolanie
9. Archa v rukách Filištíncov
10. Šaul, prvý kráľ Izraelitov
11. Boh si vyvolil Dávida
12. Dávid a Goliáš
13. Dávid vo vyhnanstve
14. Dávid a Abigail
15. Dávid sa stáva kráľom
16. Múdry kráľ Šalamún
17. Šalamúnov chrám
18. Kráľovná zo Sáby
19. Eliáš ohlasuje sucho
20. Izraeliti sa odvrátili od ****
21. Prorok Izaiáš22. Izraeliti v zajatí
23. Zlatá socha
24. Daniel v levovej jame
25. Ester kráľovnou
26. Obnova Jeruzalema
27. Jonáš a veľká ryba

1. Syn pre Zachariáša
2. Anjel zvestuje Márii
3. Narodenie Jána Krstiteľa
4. Narodenie Ježiša
5. Návšteva pastierov
6. Obetovanie v chráme
7. Mudrci z východu
8. Útek do Egypta
9. Dvanásťročný Ježišv chráme
10. Ján krstí Ježiša
11. Pokúšanie na púšti
12. Ježiš povoláva učeníkov
13. Svadba v Káne
14. Reč na vrchu
15. Ježiš uzdravuje
16. Uzdravenie stotníkovhosluhu
17. Ježiš utišuje búrku
18. Gadarské ošípané
19. Jairova dcéra
20. Rozsievač
21. Smrť Jána Krstiteľa
22. Nasýtenie piatich tisícov
23. Ježiš kráča po vode
24. Milosrdný Samaritán
25. Premenenie
26. Mária, Marta a Lazár
27. Stratené a nájdené
28. Márnotratný syn
29. Nemilosrdný sluha
30. Lazár a boháč
31. Farizej a mýtnik

1. Ježiš a deti
2. Bohatý mladík
3. Mýtnik Zachej
4. Robotníci vo vinici
5. Svadba kráľovho syna
6. Múdre a nerozumné panny
7. Podobenstvo o talentoch
8. Príchod do Jeruzalema
9. Ježiš vyháňa kupcovz chrámu
10. Judášova zrada
11. Príprava na Veľkú noc
12. Posledná večera
13. Getsemanská záhrada
14. Peter zapiera Ježiša
15. J ežiš pred veľradou
16. Ježiš pred Pilátom
17. Ukrižovanie
18. Zmŕtvychvstanie
19. Na ceste do Emauz
20. Nanebovstúpenie
21. Príchod Ducha Svätého
22. Peter uzdravuje chromého
23. Prvý mučeník
24. Obrátenie Šavla
25. Peter a Kornélius
26. Peter vo väzení
27. Pavol medzi pohanmi
28. Pavol je zajatý
29. Kniha zjavenia

Halelůja!!! Ježíš je BOREC! Halelůja!!! Ježíš Tě TOTÁLNĚ miluje! Halelůja!!! Halelůja!!! Halelůja!!!

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 478  ~  Člen od: 13 september 2009  ~  Posledná návšteva: 24 marec 2010 Upozorniť moderátora 

Sendy

Odoslaný - 01 január 2010 :  20:30:37  Zobraziť profil  Pridať Sendy do zoznamu priateľov
Sú to len povyberané niektoré príbehy z biblie a kto vie, nakoľko to sedí s originálnymi biblickými textami. Ani zďaleka to nebude to isté, akoby si prečítal bibliu. Možno tak pre začiatok ako pozvanie k čítaniu biblie by sa to mohlo hodiť.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 749  ~  Člen od: 23 október 2009  ~  Posledná návšteva: 08 január 2019 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

PCmaniak87

Odoslaný - 01 január 2010 :  20:33:54  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: PCmaniak87  Pridať PCmaniak87 do zoznamu priateľov
Hmm, aj som si myslel, ale tak aspoň niečo no.

Halelůja!!! Ježíš je BOREC! Halelůja!!! Ježíš Tě TOTÁLNĚ miluje! Halelůja!!! Halelůja!!! Halelůja!!!

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 478  ~  Člen od: 13 september 2009  ~  Posledná návšteva: 24 marec 2010 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

rmvn

Odoslaný - 02 január 2010 :  22:02:22  Zobraziť profil  Pridať rmvn do zoznamu priateľov
Drahí bratia a sestry...

Knihy som nečítal ale už z tých názvov by som povedal, že to bude z protestantskej biblii. Ak tomu tak je, tak radšej neodporúčam čítať vo veľkom a už vôbec nekupovať. Niekedy som si myslel, že Biblie sú rovnaké, ale protestantské dávajú iný zmysel, čo je dosť podstatné. Takže najskôr porovnať a až potom sa rozhodnúť. Odporúčam najskôr čítať Katolícku Bibliu a to s modlitbou a vierou. Pýtať si Slovo a zhovárať sa s Bohom o tom Slove. A potom ho aj uskutočniť. Nie nadarmo sa Slovo pýta a dostáva, aby sa aj uskutočnilo-nevrátilo naprázdno.

Boh Vám žehnaj. br.Milan

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 361  ~  Člen od: 12 december 2009  ~  Posledná návšteva: 25 október 2012 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

PCmaniak87

Odoslaný - 03 január 2010 :  12:30:17  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: PCmaniak87  Pridať PCmaniak87 do zoznamu priateľov
rmvn: to niesu knihy CD zvuk na počúvanie, ja som už niečo počúval, a dosť sranda, keďže čítanie ma moc nebaví.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 478  ~  Člen od: 13 september 2009  ~  Posledná návšteva: 24 marec 2010 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

juja

Odoslaný - 03 január 2010 :  15:08:17  Zobraziť profil  Pridať juja do zoznamu priateľov
Súhlasím so Sendym, hoci ani rmvn nie je vedľa. Ak ide len o počúvanie ako o prvé oboznámenie, nemusí to byť možno najhoršie. Koniec koncov nemožno nikomu nanútiť, čo má a nemá počúvať. Ak by si sa pýtal, či to sedí po stránke katolíckeho vieroučenia, tak treba sa pozrieť v info daných CD-čiek, či je tam nihil obstat. Predpokladám ale, keďže prispievaš tu, tak asi Ti to tu ako tak znesiteľne vyhovuje, tak sa mrkni na katolícke vydavateľstvá. Predpokladám, že aj tam budú nahrávky audio-video.
Nechcem sa Ti vnucovať, ale tu je zoznam takýchto vydavateľstiev: http://vyhladavac.christ-net.sk/directory/35.html

Judith

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 3217  ~  Člen od: 30 október 2005  ~  Posledná návšteva: 30 máj 2020 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

zrno

Odoslaný - 04 január 2010 :  00:26:12  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: zrno  Pridať zrno do zoznamu priateľov
Vypočul som si Nový zákon CD 2 a text porovnal s textom Nového zákona schváleným KC a obsahovo sa zhoduje.
Sú tu len vybrané jednotlivé príbehy, na povzbudenie pre následné čítanie celej Biblie to môže stačiť.
Na výrobe týchto CD sa podieľa aj kresťanské vydavateľstvo Dobrá Kniha.

Sláva Bohu a Nepoškvrnenej.

"Lebo im odpustím vinu a na ich hriech si viac nespomeniem." (Jer 31,34) Boh odpúšťa a zabúda! A to my musíme tiež!!!

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1221  ~  Člen od: 26 september 2008  ~  Posledná návšteva: 09 január 2013 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

PCmaniak87

Odoslaný - 04 január 2010 :  11:05:38  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: PCmaniak87  Pridať PCmaniak87 do zoznamu priateľov
zrno: Výborne, ďakujem za odpoveď, celkom ma to počúvať baví inak. Mohla by tak byť nahraná aj celé biblia.

Previous Topic: co sa mi dnes podarilo Téma Next Topic: Otázka pre všetkých : Stalo sa Vám, že by vás nepr  
 Verzia pre tlač
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06