Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 Kresťania a svet
 Kresťania a spoločnosť
 MEDŽUGORIE, stále aktuálne : Kráľovná Pokoja sa pr
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
Nasledujúca strana
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Neúplný zoznam závadných stránok Téma Next Topic: Co presne je voodoo?
Strana: z 2

rmvn

Stav: offline

Odoslaný - 17 december 2009 :  13:20:14  Zobraziť profil  Pridať rmvn do zoznamu priateľov
Vážení a ctení - Drahé Božie Deti - bratia a sestry v Rodine Kráľovnej Pokoja. Pokoj Vám, nie ako svet dáva, ale aby sa vaše SRDCE nestrachovalo. Nech pokoj Kristovej lásky a Kráľovnej Pokoja prebýva v nás skrze Ducha Svätého na väčšiu česť a slávu nášho nebeského Otca - pôvodcu všetkého života.

KRÁĽOVNÁ POKOJA - PANNA MÁRIA - MATKA VŚETKÝCH NÁRODOV

V LORETÁNSKYCH LITÁNIÁCH vzývame - najmä v mesiaci MÁJ - našu nebeskú Matku, Máriu ako KRÁĽOVNÚ POKOJA a vtedy si môžeme ako aj spomíname (mnohí) na MEDŽUGORIE, kde milóny pútnikov (už viac ako 25 rokov)prichádzajú na zjavenia Panny Márie, ktorá sa predstavila ako Kráľovná Pokoja a v tomto mesiaci sa k nám opäť prihovorila ( 2.DECEMBRA 2009) prostredníctvom Mirjany :

"Drahé deti! V tento čas prípravy a radostného očakávania vás chcem ako Matka upozorniť na to, čo je najdôležitejšie, pre vašu dušu. Môže sa v nej narodiť môj Syn? Je láskou očistená od klamstva, pýchy, nenávisti a zloby? Miluje vaša duša predovšetkým Boha ako Otca a brata človeka v Kristovi? Ukazujem vám cestu, ktorá pozdvihne vašu dušu k úplnému zjednoteniu s mojím Synom. Prajem si, aby sa vo vás narodil môj Syn. Aká radosť je to pre mňa ako matku! Ďakujem vám. "
Milované Deti Božie - bratia a sestry - naozaj aj my môžeme byť vďační za posolstvo KráľovnejPokoja, keď nás vyzýva k láske ako Ježiš v Evanjeliu, cirkevní predstavení a ako aj naši rodičia a priatelia. Keďže boli a sú aj takí, ktorí neprijímajú zjavenia za pravé - ako sa to stáva pri všetkých zjaveniach - a očakávajú vyjadrenia pápeža, aby sa vyjadril k týmto zjaveniam, prečítajte si aspoň niekoľko vyjadrení pápeža Jána Pavla II.:

1. Keď sa chiavarský arcibiskup Mons. Cavallero vrátil z Medžugoria, rozprával o tom svätému otcovi. Pápež sa ho opýtal: "Medžugorie, vy tomu veríte?" Biskup odpovedal: "Áno, A vy, svätý otče, tomu veríte?" Svätý otec odpovedal: "CI CREDO, ci credo, ci credo!" (VERÍM TOMU,...)

2. Arcibiskup Benitz z Paraguaja nevedel, ako sa má zachovať pri návšteve pátra Barbariča z Medžugoria do Paraguaja. V októbri 1994 sa na to opýtal svätého otca (pápeža). Dostal túto odpoveď: "POVOĽ VŠETKO, ČO SA TÝKA MEDŽUGORIA."

3. Pri stretnutí kórejských biskupov s pápežom Mons. Kim povedal sv. otcovi: "Prostredníctvom vás sa mohlo Poľsko oslobodiť od komunizmu." Pápež oponoval: "To nie je moja zásluha. To je DIELO MATKY BOŹEJ, ako nás ubezpečuje vo FATIME a v MEDŽUGORÍ."

4. Biskup Mons. Pavol Mária Hnilica SJ (tento biskup bol pápežom povolaný za apoštola východnej Európy, kde jeho diecéza bola od Berlína až po Moskvu) : "Raz mi svätý otec čítal z knihy o Medžugorí a povedal toto: "MEDŽUGORIE JE POKRAČOVANIE FATIMY, za obrátenie Ruska! Tam Panna Mária hľadá vojakov, misionárov pre Rusko!"

Drahý bratia a sestry, vyjadrenia biskupa Pavla M.H. sú pre mňa dôveryhodné, pretože som sa s ním rozprával osobne (ešte za jeho života) a čo sa týka vyjadrení ostatných, treba brať do úvahy, že PÁPEŹ JE NEOMYLNÝ v týchto veciach, AJ KEĎ NEHOVORÍ SLÁVNOSTNE ako sa o tom píše v dokumentoch II. Vatikánskeho koncilu, ktoré sú schválené pápežom: Pavol VI a odobrené jeho nástupcami :

"Túto nábožnú ochotu vôle a rozumu treba však zvlášť prejavovať voči autentickému učiteľskému úradu RÍMSKEHO PÁPEŹA, aj keď nehovorí SLÁVNOSTNE (ex cathedra); a to tak, že sa jeho najväčší učiteľský úrad s úctou uznáva a jeho VÝROKY sa úprimne prijímajú, podľa jeho vôle a úmyslov, ktoré prejavil a ktoré vysvitajú najmä z povahy dokumentov (encykliky, dekréty, ustanovenia ...), alebo z častého predkladania z toho istého UČENIA, prípadne zo spôsobu VYJADROVANIA ... Preto jeho definície sa právom označujú za nepozmeniteľné samy o sebe, a NIE SO ZRETEĽOM NA SÚHLAS CIRKVI, keďže pápež ich vynáša pomocou Ducha Svätého, ktorý mu bol prisľúbený v osobe blaženého Petra, a preto NEPOTREBUJÚ POTVRDENIE OD NIKOHO iného, ani nepripúšťajú odvolanie na inú inštanciu." (II.Vatikánsky Koncil / LG 25)

PRE TÝCH, KTORÍ NEPRIJÍMAJÚ UČENIE PÁPEŽOV ZA NEOMYLNÉ, ALE VERIA JEŽIŠOVI A MÁRII

"Najpevnejším základom nášho ospravedlnenia a počiatkom všetkej svätosti u ľudí je viera v tie pravdy,ktoré Boh zjavil vo svojej svätej Cirkvi. ... Cirkev Evanjelia je nepremožiteľne založená ako jedine pravá, RÍMSKO-KATOLÍCKA CIRKEV...." (PannaMária-Márii z Agredy/ III.zv.9.kap.96)

"Sviatosť svätenia kňazstva: ...Aj keď všetci dostávajú všetku svoju moc - dostávajú ju odo mňa - predsa si prajem, aby im prichádzala skrze jedného z ich počtu, ktorý bude mojim ZÁSTUPCOM a hlavou, ktorý bude zastupovať moju Osobu a jednať ako môj NAJVäČŠÍ KŇAZ. Jemu zverím kľúče od neba a všetci na zemi ho budú POSLÚCHAŤ." (Ježiš Kristus Márii z Agredy / III.zv. 476)

"Dnes vám potvrdzujem, že toto je pápež môjho tajomstva (Fatimské tajomstvo), pápež, o ktorom som hovorila s deťmi pri zjaveniach, pápež môjho Srdca a mojej bolesti."... "...spĺňa svoju apoštolskú službu nástupcu Petrovho, zástupcu Krista a univerzálneho Pastiera svätej a katolíckej Cirkvi, založenej na skale mojim Synom Ježišom." ... "Preto vás pozývam poslúchať pápeža a nasledovať ho, lebo má Ježišom prisľúbenú NEOMYLNOSŤ." ... "Jeho ENCYKLIKY (dokumenty-listy) sú pravými majákmi svetla, zostupujúceho z nebies do hlbokej tmy, ktorá zahaľuje celý svet. (Matka Ježiša Krista - Panna Mária / Don Gobbi)

OFICIÁLNE STANOVISKO CIRKVI, voči zjaveniam v Medžugorí (miestnych biskupov a pápeža)

Už z názvu môžeme poznať, že sa tu jedná o konečné vyjadrenie, ktoré dostáva formu ustanovenia. Takéto ustanovenie sa pri zjaveniach vydáva aj počas zjavení, ale aj po ukončení zjavení. A to aj dekrétom, ktorým ustanovuje pápež za pravdivé alebo falošné. POČAS ZJAVENÍ, keď po preskúmaní sa dokázalo, že zjavenia sú falošné a pápež toto vyjadrenie ustanovil dekrétom. Ustanovenia miestnych biskupov, konferencie biskupov daného štátu ako aj biskupov v iných krajinách, alebo kongregácie pre náuku viery nie sú oficiálnym stanoviskom Cirkvi. Iba v mimoriadnych prípadoch, kedy by pápež poveril iných biskupov na uskutočnenie takéhoto vyjadrenia.

Keďže zjavenia v Medžugorí ešte stále sú aktuálne a o ich neprávosti sa nepreukázalo, PÁPEŽ SA VYJADRÍ OFICIÁLNE AŽ PO UKONČENÍ ZJAVENÍ (DEKRÉTOM). To sú riadné postupy, ktoré sa momentálne uskutočňujú. Takisto v prípade zjavení v Dechticiach (pri Trnave). Počas týchto zjavení ako aj iných, treba mať na vedomí, že PÁPEŽOVÉ DOKUMENTY (apoštolské listy, posolstvá, encykliky...) NIE SÚ VŽDY A VŠADE SVETU OZNÁMENÉ alebo preložené a preto je nevyhnutné počítať s tým, že pápež sa k týmto zjaveniam mohol vyjadriť aj takýmto spôsobom. Čo by bolo pre veriacich katolíkov neomylným učením FORMOU DOKUMENTOV, kdežto v prípade nepoznaných dokumentov ale poznaných vyjadrení FORMOU VÝROKOV.

Nie, že by ľudia hlásajúc sa k iným cirkvám, náboženstvám alebo ateistom nemali túto zodpovednosť, či právo spoznať a veriť učeniu pápeža, ale oni sa budú zodpovedať individuálne. Výroky a ustanovenia pápežov sú záväzné nie len preto, že sa topíše v Koncilových dokumentoch, ale hlavne pre lásku v poslušnosti, ktorú prejavujeme voči Ježišovi a jeho zástupcu na zemi. Ak milujeme niekoho a jeho žiadosti sú správne a pravdivé, tak poslušnosť a uskutočnenie jeho žiadosti naberá hodnotu lásky a nie "slepej poslušnosti" , ale ako detská poslušnosť voči svojim rodičom.

SVEDECTVÁ Z MEDŹUGORIA :

1. Známy brat v Kristovi - navštívil Medžugorie včase zjavení Panny Márie a vedy bolo oznámené Kráľovnou Pokoja, že príde vojna, ak sa ľudia neobrátia (ako vo Fatime). Neveril tomu,že by to mohla byť pravda, ale po návrate z Medžugoria vypukla vojna v bývalej Juhoslávii, ktorou bolo Medžugorie súčasťou.

2. Ľudia slovenskej národnosti (žijúci v Medžugorí) svedčili o tom ako to bolo v Medžugorí počas týchto udalostí: Keď v Juhoslávii (po r.1981) prebiehali vojenské útoky na okolité mestá, Meďžugorie bolo súčasťou ich bombardovania, ale na príhovor Kráľovnej Pokoja, Boh(Ježiš Kristus) uchránil Medžugorie od vojny. Na oblohe sa zhrnuli mraky a pre zlú viditeľnosť nemohli bombardovať mestečko. Len jedna bomba padla na zem a aj tá nevybuchla.

Aj keď vizionári neboli uchránení od prenasledovania, predsa ako neplnoletí vo veku okolo 12 rokov nikdy nezapreli zjavenie Panny Márie a dodnes s jej pomocou veria zjaveniu Kráľovnej Pokoja. Okrem nich miestnému farárovi fra. Zovko (vtedajší) sa tiež zjavila Panna Mária, po tom čo nechcel uveriť v pravosť zjavení.

Ja osobne som nechcel veriť žiadnym zjaveniam, lebo som si namýšľal, že mi stačí zjavenie Svätého Písma (Biblia) takže nepotrebujem iné zjavenia. Po dlhšom čase, som začal mať výčitky a tak som sa išiel presvedčiť na vlastné oči (ako sa hovorí). Po skúmaní miestnej kultúry a náboženstva som nespozoroval nič také, čo by preukazovalo pôsobenie diabla a nepravých zjavení. Avšak úplnú istotu som nadobudol až počas zjavení Mirjane, keď som vnímal prítomnosť Panny Márie. Bolo to ako v tom čase, keď sa mi "zjavil" Boh - pri mojom prvom a najväčšom obrátení. Nie, že by som Ho videl, ale v jeho prítomnosti som dostal silu a vieru zmeniť život a podobne sa to stalo aj pri zjavení Panny Márie. Odvtedy som si uvedomil, že moja úcta k Panne Márii a k Ježišovi prítomnému v Eucharistii je slabá a potrebujem viac úprimnosti a odhodlania žiť sviatostným spôsobom života.

Drahé Božie Deti - bratia a sestry - v Rodine Kráľovnej Pokoja. Ježiš a Mária nás milujú a pozývajú do Medžugoria ako aj na zjavenie. Ak prijímate pozvanie Panny Márie, neprijímate len pozvanie ľudí, ale aj Božie pozvanie, pretože Boh zvestuje svoje Plány, prostredníctvom Kráľovnej Pokoja: "Drahé deti ! Dnes vás prosím, aby ste prestali s ohováraním a modlili sa za jednotu vo farnosti. Veď JA a MôJ SYN (Ježiš Kristus) máme s touto farnosťou zvláštny PLÁN. Ďakujem vám, že ste prijali moje pozvanie." (12.4.1984 / Kráľovná Pokoja / Medžugorie)

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 361  ~  Člen od: 12 december 2009  ~  Posledná návšteva: 25 október 2012 Upozorniť moderátora 

Mato

Odoslaný - 17 december 2009 :  16:38:36  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
Rmvn,

dovolujem si Vas upozornit, ze toto je diskusne forum, nie blogovacia stranka. Prosim, prisposobte tomu svoje prispevky jednak obsahom a aj rozsahom.

V opacnom pripade ich zacnem z fora mazat.

Dakujem za pochopenie.

Non nobis Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Rafael

Odoslaný - 19 september 2010 :  18:40:13  Zobraziť profil  Pridať Rafael do zoznamu priateľov
http://www.magnificat.sk/nd/clanky/vzkries.html

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 3722  ~  Člen od: 18 január 2008  ~  Posledná návšteva: 10 jún 2024 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mato

Odoslaný - 19 september 2010 :  21:31:14  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
Tak to uz hej...

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Angelika

Odoslaný - 19 september 2010 :  21:32:01  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Angelika  Pridať Angelika do zoznamu priateľov
citácia:
http://www.magnificat.sk/nd/clanky/vzkries.html

Pôvodne zaslal Rarach - 19 september 2010 :  18:40:13

Toto svedectvo o vzkriesení je úplne úžasné, Boh nám tým ukazuje, že mu naozaj na nás záleží, a ako veľmi!

"Boh je naše víťazstvo!" (2Mach 13,15)

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 207  ~  Člen od: 05 február 2010  ~  Posledná návšteva: 04 január 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Rafael

Odoslaný - 20 september 2010 :  14:00:49  Zobraziť profil  Pridať Rafael do zoznamu priateľov
Mato: co to znamena, ze tak to uz hej?

Angelika: lahkovaznost je hriech

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 3722  ~  Člen od: 18 január 2008  ~  Posledná návšteva: 10 jún 2024 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Azuritko

Odoslaný - 20 september 2010 :  14:48:53  Zobraziť profil  Pridať Azuritko do zoznamu priateľov
citácia:

Angelika: lahkovaznost je hriech

Pôvodne zaslal Rarach - 20 september 2010 :  14:00:49

Predpokladal som skôr negatívny Váš postoj aj na základe smajlov. Na čo ste chceli týmto potom poukázať? Určite nie na pravosť tohto svedectva, keďže ani neviem z článku určiť, či to bolo nejak viac preskúmané.

Rímskokatolík

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 4003  ~  Člen od: 15 máj 2007  ~  Posledná návšteva: 27 apríl 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ela

Odoslaný - 20 september 2010 :  14:59:26  Zobraziť profil  Pridať Ela do zoznamu priateľov
Mato pre istotu vlozil toho "zmurkacika", co mna osobne ukludnilo , uz som sa zlakla ze to "vzkriesenie z mrtvych" zobral vazne aj on. "jeden nemenovany Dominik, z nemenovanej krajiny....", bol raz jeden kral a ten.... Budme naozaj opatrni co prijmeme a comu uverime. Je to stale tazsie a tazsie, lebo tie "zarucene prave" zjavenia, zazraky a posolstva sa siria ako huby po dazdi... Ale niektore su tak priehladne, az naivne, ze sa divim, ako im moze niekto uverit, ako napr. tento.

Mato, ako lekar, kolko nechaju cloveka, oficialne vyhlaseneho za mrtveho na posteli na ktorej lezal a zomrel?
...a tak ho lekári vyhlásili oficiálne za mŕtveho.
Nasledujúce ráno sa Dominik začal hýbať. Spýtal sa mamy: „Nespoznávam ťa, ale pomodlíš sa so mnou k Ježišovi? “ Nasledujúci deň sa mu plne vrátila pamäť a vypýtal si väčšiu posteľ, pretože nemôže vystrieť nohy.
Z nemocničného lôžka v Mostare vytryskol prúd radosti, ktorý obletel celé Medžugorie.
...
Prepacte ten trocha tvrdy ironicky ton, ale presne toto je to, co nas veriacich dostava pred tymi ostatnymi do pozicie, ze veriaci = veri vsetko, aj ked to bude riadna a "do neba volajuca kacica"...
Ela

Počet príspevkov: 745  ~  Člen od: 13 november 2003  ~  Posledná návšteva: 21 november 2018 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Rafael

Odoslaný - 20 september 2010 :  15:00:46  Zobraziť profil  Pridať Rafael do zoznamu priateľov
Negativny....isteze. Velmi slusne a jemne povedane.
To znasilnovanie a fideisticka slepota mrackovin (ale i konzumentov takychto sprav) je fackanie zdraveho rozumu, kritickeho logickeho myslenia, o faulovani najdolezitejsej cnosti (opatrnosti) ani nehovoriac. Spadene mam najma na chrapunstvo (ako mravne zvrhle ignorovanie rozumu) cirkevnych predstavitelov, ktori nechaju medjugorske podvody zit a vzmahat sa uz tolke roky. Pastieri? Koho? Leda tak vlkov.

Kolji

Odoslaný - 20 september 2010 :  18:06:00  Zobraziť profil  Pridať Kolji do zoznamu priateľov
Ale zase miestnemu turistickému ruchu Medjugoria slušne pomáha. Takže z tohto hľadiska svoj dobročinný účel už zázrak splnil - či už bol pravý alebo nie.

"You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe." - Carl Sagan

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 683  ~  Člen od: 10 august 2010  ~  Posledná návšteva: 18 apríl 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

rmvn

Odoslaný - 20 september 2010 :  21:49:29  Zobraziť profil  Pridať rmvn do zoznamu priateľov
citácia:
Negativny....isteze. Velmi slusne a jemne povedane.
To znasilnovanie a fideisticka slepota mrackovin (ale i konzumentov takychto sprav) je fackanie zdraveho rozumu, kritickeho logickeho myslenia, o faulovani najdolezitejsej cnosti (opatrnosti) ani nehovoriac. Spadene mam najma na chrapunstvo (ako mravne zvrhle ignorovanie rozumu) cirkevnych predstavitelov, ktori nechaju medjugorske podvody zit a vzmahat sa uz tolke roky. Pastieri? Koho? Leda tak vlkov.

Pôvodne zaslal Rarach - 20 september 2010 :  15:00:46

Rarach, Rarach ... pokoj s tebou

Zaiste akceptujem tvoj nazor na Medjugorie, ale co tym chces povedat veriacim ?
Ze ked najvyssi predstavitelia miestnych cirkvi ako je Mons.SJ Pavol Maria Hnilica a pp.Jan pavol II. sa o zjaveniach Panny Marie v medjugori vyjadrovali s uctou a uznanim, tak vyzyvali veriacich k podvodu ? Alebo ze boli sami podvodnici, ked hovoris, ze cirkev.predstaveni nechavaju medjugorske podvody ?
To, co sa stalo Dominikovi je jedna zalezitost, ktora sa mudi poriadne preverit, ale samotne zjavenia je druha! Ked taky vyznamny cirkev.predstavitelia sa vyjadrovali o zjaveniach v Medjugori pozitivne, kto sme my, ze by sme protirecili ?
Ak by sa dokazalo, ze sa o zjaveniach nevyjadrili pozitivne, tak pochopitelne, nasa obava by bola na mieste, ale v opacnom pripade treba sa skor vyjadrovat faktami a nie slovami s konecnym zaverom, ze je to podvod.
Ak mas nejalky fakticky dokaz, ze papez sa nevyjadroval o zjaveniach v Medjugori pozitivne, ale naopak negativne, tak napis.

Dakujem, ze si ... prijal pozvanie k diskusii.
God bless you with Virgin Maria +

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 361  ~  Člen od: 12 december 2009  ~  Posledná návšteva: 25 október 2012 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mato

Odoslaný - 20 september 2010 :  23:00:09  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
citácia:

Pôvodne zaslal Rarach - 20 september 2010 :  14:00:49

No, v Medzugorji chybal nejaky "poriadny zazrak", vsetko to boli take akesi nedorobky, ci nenaplnene sluby, tak teraz prisli s niecim takymto. Asi podla hesla, cim je to nehoraznejsi vymysel, tym lahsie tomu ludia uveria.

Rmvn, to ze sa Mons. pavol Hnilica, ci dokonca papez JP II. sukromne pozitivne vyjadrovali o Medzugorji nijako nevyvazi fakt, ze Ti, ktori k tomu mali oficialne zaujat stanovisko (miestny biskup a nasledne aj konferencia biskupov) ho opakovane zaujali a vyhlasili zjavenia za podvod (vid prislusna tema vo fore Medzugorje - pravda, alebo podvod?)

Rafael

Odoslaný - 20 september 2010 :  23:12:48  Zobraziť profil  Pridať Rafael do zoznamu priateľov
rmvn,

kolkokrat a ako este mam napisat, ze ano, nazory ludi hoci aj z Rima, nie su nijako urcujuce co do pravdivosti ohladom zjaveni?
Vsak iba kopiruzjem to, co ma kazdy zorientovany katolik vediet, a nevymyslat si dovody agitacie pre neagitovatelne.
Ze sa JP2 vyjadroval o Medju pozitivne, stretavam sa s tym roky (nikdy nikto nedal odkaz na nejaky povodny hodnoverny zdroj, ze tomu naozaj tak bolo, ale podla nazorov JP2 aj na ine temy, da sa predpokladat, ze o Medju mal ozaj pomyleny pozitivny nazor)
Hnilica uz tiez zodpoveda za svoje postoje. Nazory tohto pana o zjaveniach su taktiez nesmerodajne, nemaju preco smerodajnymi byt.
To je len Vasa idea, ze nazory tychto maju co do cinenia so zavaznostou prijimat ich a nebodaj podla nich upravovat nazory veriacich.
JP2 , Hnilica a dalsi, bud boli bona fide v omyle, alebo vedome klamali a zavadzali ludi. Tertium non datur.
Absolutne realne je pripustit obe moznosti.
Osobne sa priklanam k ich vedomemu lzipostoju, pretoze z titulu svojich pozicii a dostupnych informacii, je malo pravdepodobne, ze by o pravej povahe medjugorskeho podvodu neboli informovani a ze by ho nberozpoznali.
Sice to nastrbuje kult svatosti JP2 a memoriale Pavla Hnilicu, ale pravda od toho nastastie nezavisi.

Skoda, ze pribuzna tema o Medju mne nefunguje:

Microsoft JET Database Engine error '80040e57'

The field is too small to accept the amount of data you attempted to add. Try inserting or pasting less data.

/bforum/topic.asp, line 883

rmvn

Odoslaný - 21 september 2010 :  01:54:29  Zobraziť profil  Pridať rmvn do zoznamu priateľov
Drahe Bozie Dieta Rarah... Pokoj Jezisa Krista nech je s tebou.

Rozumiem Ti velmi dobre, pretoze viem, ze nie je lahke spoznat neomylnost papeza ani pre mnohych pokrstenych katolikov. Vsetko ma svoj cas / Kaz 3,1/ a postupne sa clovek k tomu dopracuje.

Problem je v tom, ze ludia povazuju papeza len ako jedneho z mnohych ...
- len ako najvyssieho predstavitela ludskej institucii
- ako cloveka, ktory vo veciach viery sa moze mylit, lenze podla ucenia KC ako aj Svatych z nebeskeho kralovstva tieto mylne predstavy vyvracaju>

Precitaj si nauku KC / dokumenty koncilov, katechizmus, kodex kanonicckeho prava, papezske dokumenty, ale rovnako isto aj Bozie Slova a slova svatych, pretoze Boh je najdolezitejsi a tieto nauky sa musia zhodovat.

papez je zastupca Jezisa Krista na zemi, nastupca sv.Petra, neomylny strazca pokladov viery a mravov a ako taky sa nemoze mylit slovami, ale len skutkami. Inac povedane uz z neho nehovori telo a krv / to ludske/ ale to Bozske od Otca, ktory je na nebesiach, ale skutky mozu byt aj ludske-hriesne, pretoze jeho telo nie je neposkvrnene ako telo Jezisa a Marie.

Keby ludia nepochybovali o tom, ze papezove slova vo veci viery a mravov su riadene Duchom svatym, tak by brali jeho slova smrtelne vazne. Ale takto pre svoju neveru a pochybnosti sami sa stavaju do pozicie malovernych.

Isty biskup 50 rokov spochybnoval zjavenia sv.patra Pia.Pokusal sv.Pia, aby si priznal, ze jeho zjavenia a dokonca aj stigmy su podvodom. Bol tak zaslepeny, ze nevidel pokoru, poslusnost, lasku, chudobu, cnosti p.Pia, ale len svoj ciel po uznani a sebarealizacie. Hladal vlastne ospravedlnenie v chybach druhych, ale nakoniec sa to obratilo proti nemu. Nastastie sa najkoniec obratil. Dokonca prekrucal aj papezove vyjadrenia, len aby zozal urodu uznania. Az na konci zivota sv.Pia, spoznal akou falosnou cestou kracal a pritom vokol seba siril pochybnosti.

Ale kedze nie je lahke spoznat komu mame verit, v akom poradi, tak si pozri aj toto >

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 361  ~  Člen od: 12 december 2009  ~  Posledná návšteva: 25 október 2012 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

rmvn

Odoslaný - 21 september 2010 :  02:47:15  Zobraziť profil  Pridať rmvn do zoznamu priateľov
Predovsetkym treba vediet, ze aj ked neomzlnost / vo veciach viery a mravov / maju aj vsetci biskupi KC, predsa to plati len vtedy, ak sa zhoduju z naukov papeza a nie naopak. To znamena, ze aj keby vsetci biskupi na svete ucili proti nauke papeza, tak by sa mylili a papez by mal pravdu. Toto vyplyva z ucenia Lumen gentium c.25 / II.Vatikan.koncil a ako kazdy koncil je ucenim Ducha Svateho, preto toto ucenie nemozno spochybnovat.

teraz ked toto vieme, tak mozeme vediet tiez, v akom poradi sme povinni v laske a poslusnosti prijmat vieru od jednotlivych ucitelov cirkvi ako aj kongregacii.

NEOMYLNE UCENIE KC
1. na prvom mieste je poslusnost Bohu a jeho svatym z nebeskeho kralovstva, ktory zjavuje svoju volu roznym spososbom a to aj prostrednictvom papeza, pretoze je jeho zastupca na zemi.
2. Poslusnost papezovi sa prejavuje uznanim jeho vyjadreni a dokumentov, encykliky, dekrety, posolstva, apostolske listy, buly, katechizmus, KKP, Misal atd...
3. Poslusnost ucenia inych, ktore on schvaluje, cize aj klerikov, ci laikov. Tu je dolezite, aby to bolo papezom schvalene. napr. schvalenie vyjadreni a dokumentov biskupov, ci kongregacii
------------
UCENIE, KTORE SA MOZE MYLIT, ALE NEMUSI, PRETOZE NIE JE SCHVALENE PAPEZOM
1. vyjadrenia a dokumenty kongregacii pre nauku viery, apostolatu, obradov atd...konferencie biskupov, komisaisi a teologov...ktore nie su schvalene papezom
2. ucenie jdnotlivych kardinalov, biskupov, fararov, knazov, klerikov i laikov..., ktore su hoc aj oficialne prezentovane
3. sukromne vyjadrenia a spisy ludi, ale aj zjavenia, ci tajomne zazitky s nadprirodzenym svetom.
-------------

Drahe Bozie Dieta .. mozes moje prispevky prijmat len ako moj osobny sukromny nazor, co v niektorych tvojich vyjadrenia zas ja prijmam za take, ale na to, aby si svoje nazory ztotoznoval s ucenim KC, je potrebne aj potvrdit, aby to nevyznelo, ze KC neuznava zjavenia v Medjugori.
Porovnaj predosle vyznanie viery so spominanym ucenim KC / s jej dokumentami / a to aj s tym ucenim, ako sa vyjadril miestny biskup Medjugoria, ci konferencia biskupov. Potom porovnaj s komisiou urcenou papezom vo Vatikane ako aj s vyjadrenim papezov a uvidis, ze zjavenia v Medjugori idu v prospech uznania.

Vyjadrenia miestneho biskupa ako aj konferencie biskupov je malo na to, aby prevysili slova papeza Jana Pavla II. To, ze neveris biskupovi Hnilicovi, resp.mojim vyrokom, lebo ja som ich pocul osobne a tvrdis, ze biskup ako aj papez mohol zavadzat, tak to je tvoja chyba, pretoze si vyniesol rozsudok bez toho, aby si to skumal. Je pravda, ze vyroky papeza j.P.II. viem z pocutia biskupa Hnilicu ako aj z mediach, ale je to ovela doveryhodnejsie ako to, ked niekto bez skumania tvrdi opak.

treba si uvedomit, ze biskup Hnilica bol na tom podobne ako sv.p.Pio, ked obaja trpeli pre vieru v zjavenia Bozie a zvlast v dobe vojny a prenasledovania. Tento biskup mal taku doveru u papeza podobne ako kardinal Ratzinger a to v tom zmysle, ze tak ako J.P.II. uviedol Ratzingera za prefekta kongregacie pre vieru a to z osobnych dovodov, cize z dovery voci nemu, tak podobne aj biskupa Hnilicu ustanovil papez J.P.II. pocas totality za biskupa diecezy s rosahom od Berlina az po Mosku. Ked sa nad tym zamyslime, medzi nimi musel byt naozaj velmi doverny vztah, ked mu zveril take velke posobenie a jurisdikciu.

Ked len tolko vieme o ich dovere o co viac by sme mali byt dovercivejsi voci ich vyjadreniam, ked medzi nimi bol este ovela dovernejsi vztah, o ktorom este nevieme.

nakoniec opet je otazne ake fakty, ci dokazy maju ti, ktori spochybnuju ich vyjadrtenia ako aj vyjadrenia KC o neomylnosti papeza ? Velmi slabe !

A preto musime mat otvorene srdce nie len pre media, ci zakony, ktore uz boli napisane, ale aj pre Bozie vnuknutia, ktore k nam prichadzaju vo vzajomnych vztahoch medzi papezom a nami navzajom.
Nech nam v tom Boh pomaha ana orodovanie Kralovnej Pokoja. +

Mato

Odoslaný - 21 september 2010 :  12:42:24  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
citácia:

Vyjadrenia miestneho biskupa ako aj konferencie biskupov je malo na to, aby prevysili slova papeza Jana Pavla II. To, ze neveris biskupovi Hnilicovi, resp.mojim vyrokom, lebo ja som ich pocul osobne a tvrdis, ze biskup ako aj papez mohol zavadzat, tak to je tvoja chyba, pretoze si vyniesol rozsudok bez toho, aby si to skumal. Je pravda, ze vyroky papeza j.P.II. viem z pocutia biskupa Hnilicu ako aj z mediach, ale je to ovela doveryhodnejsie ako to, ked niekto bez skumania tvrdi opak.

Pôvodne zaslal rmvn - 21 september 2010 :  02:47:15

Vazeny rmvn,
z Vasho predchadzajuceho prispevku celkom jasne vyplyva, ze mate v otazkach neomylnosti papeza "riadny hokej" a potom aj nasledne zavery maju podobny hokejovy charakter.
Vysvetlovat teraz ako to vlastne je, presahuje ramec tejto temy, ale uvedomte si prosim, ze osobny nazor b. Hnilicu a nim sprostredkovany osobny nazor papeza maju mensiu hodnotu, ako hodnotenie miestneho biskupa, do ktoreho kompetencie patri aj skumat pravost tychto zjaveni, hoci ani to nema definitivny charakter.
Hovorit o tom, ze bez skumania tvrdime opak, je velmi zavadzajuce - vo vyssie spominanej teme o Medzugorji som venoval vela casu prave pukazovaniu na tazke nezrovnalosti v tychto zjaveniach od ich samotneho pociatku...

Evelinka

Odoslaný - 21 september 2010 :  14:17:40  Zobraziť profil  Pridať Evelinka do zoznamu priateľov
Rozprávala som sa s mojou kamarátkou, ktorá práve v tom čase, kedy sa to stalo, bola v Medžugorí. Hovorila mi, že áno, je to pravda, že chlapec bol nejaký čas pod vodou, potom bol vo vážnom stave a teraz už je v poriadku a že mnoho ľudí tam sa za neho modlilo. Tiež hovorila, že by to nenazvala priamo vzkriesenie, lebo nevie, či už bol, či nebol mŕtvy, ale v každom prípade, že sa dá hovoriť o zázraku.

Mimochodom, nerozumiem, prečo všetci tak o tom pochybujete, veď či už zjavenia sú alebo nie sú pravé, Boh môže urobiť zázrak aj tak. Ľudia sa modlili a Boh ich vypočul. Čo je na tom čudné?

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 425  ~  Člen od: 30 júl 2009  ~  Posledná návšteva: 29 október 2021 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Rafael

Odoslaný - 21 september 2010 :  17:02:18  Zobraziť profil  Pridať Rafael do zoznamu priateľov
To apriorne spajanie s Medju.
Napriklad.

Mato

Odoslaný - 21 september 2010 :  17:07:19  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
citácia:
Tiež hovorila, že by to nenazvala priamo vzkriesenie, lebo nevie, či už bol, či nebol mŕtvy, ale v každom prípade, že sa dá hovoriť o zázraku.

Pôvodne zaslal Evelinka - 21 september 2010 :  14:17:40

Pre zaujimavost a porovnanie predkladam postup, akym sa posudzuju zazracne uzdravenia v Lurdoch:

1. Ak putnik prehlasi, ze bol zazracne uzdraveny je najprv vysetreny lekarom putnikov a az nasledne referovany lekarskemu konziliu, ktore je zodpovedne za prvostupnove potvrdenie uzdravenia. Tono konzilium funguje od roku 1947. Aby putnika uznali za uzdraveneho, musia sa splnit nasledujuce kriteria:

- choroba musela byt potvrdena a overena spravnost diagnozy
- prognoza ochorenia musela byt zrejma, vratane prognoz hovoriacich o trvalom poskodeni, ci kratkej dobe prezivania
- uzdravenie je okamzite, bez obdobia zotavovania, je uplne, definitivne a trvale
- liecba, ktoru pacient uziva nesmie byt pricinnou k ochoreniu, ani napomahat k liecebe ochorenia

2. Ak su podmienky uzdravenia splnene, konzilium potom opat preskuma pacientov stav po troch rokoch. V pripade, ak si vacsina konziliarov nie je ista, moze dotycneho uzdraveneho poslat na preskumanie medzinarodnym konziliom, ktore bolo za tymto ucelom zriadene v roku 1954.

3. Mediznarodna komisia skuma uzdravenia v obdobi 10-15 rokov a ak potvrdi, ze skutocne doslo k uzdraveniu, ktore by splnalo kriteria zazracneho, odovzda pripad Cirkvi.

4. Uloha vyhlasit uzdravenie za zaracne lezi na pleciach biskupa, do ktoreho diecezy patri uzdraveny putnik. Pred tym je ale zvolana Diecezna kanonicka komisa a az na jej pozitivne rozhodnutie biskup poziada diocezu o akceptovanie uzdravenia ako zazracneho.

Pre zaujimavost, iba 66 uzdraveni bolo od roku 1858 v Lurdach uznanych za zazracne.

citácia:
Mimochodom, nerozumiem, prečo všetci tak o tom pochybujete, veď či už zjavenia sú alebo nie sú pravé, Boh môže urobiť zázrak aj tak. Ľudia sa modlili a Boh ich vypočul. Čo je na tom čudné?

Prave to, ze ak aj doslo niecomu takemu, mohlo to byt prave pre tie modlitby pritomnych ludi a napriek falosnosti Medzugorja.

Evelinka

Odoslaný - 21 september 2010 :  17:49:41  Zobraziť profil  Pridať Evelinka do zoznamu priateľov
No jasné, Maťo, že to "dá sa hovoriť o zázraku" som myslela z pohľadu tej kamarátky, nie z pohľadu Cirkvi.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 425  ~  Člen od: 30 júl 2009  ~  Posledná návšteva: 29 október 2021 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Evelinka

Odoslaný - 21 september 2010 :  20:22:09  Zobraziť profil  Pridať Evelinka do zoznamu priateľov
Aj keď nie som úplne na 100 percent presvedčená o pravosti zjavení, ale skôr si myslím, že sú pravé. Rozmýšľam nad tým takto: Hlavným posolstvom Medžugoria je modlitba a pôst. Ježiš hovoril, že niektoré druhy diabolstiev sa dajú vyhnať len modlitbou a pôstom. A tiež hovoril, že ak je dom vnútorne rozdelený, neobstojí a že satan nemôže vyháňať satana, že nemôže ísť sám proti sebe.

rmvn

Odoslaný - 21 september 2010 :  21:24:43  Zobraziť profil  Pridať rmvn do zoznamu priateľov
citácia:
citácia:

Pôvodne zaslal rmvn - 21 september 2010 :  02:47:15

Vazeny rmvn,
z Vasho predchadzajuceho prispevku celkom jasne vyplyva, ze mate v otazkach neomylnosti papeza "riadny hokej" a potom aj nasledne zavery maju podobny hokejovy charakter.
Vysvetlovat teraz ako to vlastne je, presahuje ramec tejto temy, ale uvedomte si prosim, ze osobny nazor b. Hnilicu a nim sprostredkovany osobny nazor papeza maju mensiu hodnotu, ako hodnotenie miestneho biskupa, do ktoreho kompetencie patri aj skumat pravost tychto zjaveni, hoci ani to nema definitivny charakter.
Hovorit o tom, ze bez skumania tvrdime opak, je velmi zavadzajuce - vo vyssie spominanej teme o Medzugorji som venoval vela casu prave pukazovaniu na tazke nezrovnalosti v tychto zjaveniach od ich samotneho pociatku...

Pôvodne zaslal Mato - 21 september 2010 :  12:42:24

... súhlasím s Tebou Maťo.
Máš pravdu, že o neomylnosti pápeža by sa dalo veľa hovoriť, ale pozrime sa na skutočnosť:

Tak ako pri každom zjavení na posúdenie pravosti sa ustanoví komisia, aby skúmala, či sú pravé alebo falošné, aj v Medjugorí sa tak stalo. Táto komisia rôžnych teologov,lekarov atd... sa vyjadrila a na záver sa vyjadrili aj biskupi v Zadaru (BiH) r.1991. Hovorí sa , že vraj to neuznali a dokonca že sa vyjadrili ako o falošnom zjavení. Bolo by dobré, keby tí, ktorí to myslia vážne, tak by napísali znenie dokumentu konferencie, pretože ja mám také poznanie, že to neuznali, ale ani nezavrhli ako falošné zjavenie.
Kardinal Shonborn (Wiedensky biskup) jasne povedal, že zatiaľ je oficiálne stanovisko Cirkvi také, ako ho vyjadrila Biskupská konferencia (bývalej) Juhoslavie r.1991 vo „Vyhlásení zo Zadaru“,a že on sa k tomu vyhláseniu pripája. Tam sa uvádza, že ak Cirkev ešte stále nemôže uznať nadprirodzenosť zjavení, tak ju ani nemôže poprieť. Preto sa čaká na konečné posúdenie, kým zjavenia neprestanú.
Zdroj (Mariánske centrum Medjugorie/ 2010)

To, že sa vyjadrili biskupi je minimum, čo mohli spraviť pre vysvetlenie ako to cele vnímajú, ale ja sa pýtam, prečo sa hovorí, že konferencia biskupov odsudili zjavenie v Medjugori za falošné ?!
Kto ma zaujem, nech napíše vyjadrenie, kde to napísali.

Dakujem že, ste prijali toto pozvanie

Azuritko

Odoslaný - 21 september 2010 :  21:33:10  Zobraziť profil  Pridať Azuritko do zoznamu priateľov
Mňa napadá otázka, prečo robiť pútnické miesto tam, kde nieje ešte zjavenie potvrdené na 100%. Ako jasné, každé pútnické miesto slúži na zjednocovanie v modlitbe. Ale robiť to pri pochybných zjaveniach je pri ich nepotvrdení skôr urážkou ako úctou nie?

Rímskokatolík

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 4003  ~  Člen od: 15 máj 2007  ~  Posledná návšteva: 27 apríl 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Rafael

Odoslaný - 21 september 2010 :  21:56:44  Zobraziť profil  Pridať Rafael do zoznamu priateľov
Bingo !

Mato

Odoslaný - 21 september 2010 :  22:06:37  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
citácia:
Mňa napadá otázka, prečo robiť pútnické miesto tam, kde nieje ešte zjavenie potvrdené na 100%. Ako jasné, každé pútnické miesto slúži na zjednocovanie v modlitbe. Ale robiť to pri pochybných zjaveniach je pri ich nepotvrdení skôr urážkou ako úctou nie?

Pôvodne zaslal Azuritko - 21 september 2010 :  21:33:10

Nehovriac uz o tom, ze miestny biskup opakovane zakazal organizovane pute na toto miesto, tento zakaz bol(je) vsak z prehladom ignorovany, aj toto je ovocim...

Rafael

Odoslaný - 21 september 2010 :  22:20:09  Zobraziť profil  Pridať Rafael do zoznamu priateľov
Ad Mato:

tu je zaujimave, ze kompetencne kompetentne rozhodnutie miestneho biskupa, s patricnou jurisdikciou a i mocou viazat vo svedomi neuposluchnuvsich jeho zakazu,
je sabotovane priamo z Rima.

To len aby sa nezabudlo na tento fakt, ked tu opat niekto zacne nieco o poslusnosti voci nazorom ludi, hoci by nosili mitru ci Petrov prsten.

Strana: z 2 Previous Topic: Neúplný zoznam závadných stránok Téma Next Topic: Co presne je voodoo?  
 Verzia pre tlač
Nasledujúca strana
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06