Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 Kresťania a svet
 Kresťania a spoločnosť
 Všetci sme Božie Deti, bez rozdielu ...
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: sluzba v armade Téma Next Topic: Najviac za vieru su prenasledovani krestania.  

rmvn

Stav: offline

Odoslaný - 13 december 2009 :  01:56:20  Zobraziť profil  Pridať rmvn do zoznamu priateľov
Drahé Božie Deti- bratia sestry - v Rodine Matky všetkých národov. Pokoj s Vami, nech pokoj Kristovej lásky prebýva v našich srdciach i medzi nami, navzájom.
Ďakujem Bohu i Vám,že sa zaujímate úprimne o Božiu Rodinu ako aj o to, kto sú Božie Deti. Krásne bolo spomenuté, že krstom sme sa stali Božími deťmi a nimi aj sme (keďže sme pokrstení) a ako sa aj píše v Biblii.
Aby sme správne pochopili význam "Božie Deti" v ponímaní Rodiny Matky všetkých národov ako aj Božej Rodiny, je potrebné aby sme si uvedomili najskôr odkiaľ pochádzame a kam smerujeme. Komu patríme a kto sú naši Rodičia. Taktiež omyly, ktorých sa dopúšťajú ľudia v tejto oblasti.
Keď začneme uvažovať nad pôvodom našej existencii, uvedomíme si ako veriaci, že sme stvorení Bohom- Otcom v spolupráci našej drahej Matky Márie a tak my sme ich Deti - bratia a sestry v Rodine Matky všetkých národov. Nie nadarmo alebo len "frázovite" sa učíme v Cirkvi, že všetci sme Božími deťmi (všetci stvorení ľudia) a máme jediných nebeských Rodičov. Viem, že nie je ťažké pochopiť, že všetko stvorenie patrí Bohu Otcovi a tak všetci máme pávo i povinnosť sa nazývať Božími deťmi, ale tak ako bolo ťažko prijateľné pre vyvolený Izraelský národ prijať ľudí z pohanstva do svojho národa za vyvolených a tak aj za Božie Deti, tak aj v súčasnosti, nie je vždy ľahké urobiť podobne. Aj v prvotnej Cirkvi sv.Peter zo začiatku ťažko prijímal, že by Boh chcel prijať aj pohanov do Cirkvi a tak aj za Božie deti. Ale Boh dal najavo aj skrze svPavla, že je to Božia vôľa. Potom cez sen sv.Petrovi a tak táto oblasť života je stále otvorená aj v súčasnosti.

Drahí veriaci, Boh nás miluje rovnako a verím,že aj vy túžite aby sme sa milovali navzájom. Týmto článkom chcem poukázať na jednotu a nie rozdiely, ktoré medzi nás prenikajú. Odstrániť "múry", ktoré nás odsudzujú a robia pyšnými, keď si namýšľame, že len pokrstení sa môžu nazývať Božími deťmi.
Verím, že nie je pre Vás to ťažké pochopiť, len aby sa správali ako milované Božie Deti. Boh Vám žehnaj na príhovor našej Matky,v mene Otca i Syna i Ducha Svätého. Amen.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 361  ~  Člen od: 12 december 2009  ~  Posledná návšteva: 25 október 2012 Upozorniť moderátora 

janka

Odoslaný - 13 december 2009 :  19:10:33  Zobraziť profil  Pridať janka do zoznamu priateľov
nasla som, ze Pan Jezis povedal:Lebo každý, kto plní vôľu môjho Otca, ktorý je na nebesiach je môj brat i sestra i matka.
takze stale nechapem, co chcete vlastne povedat...ci som zid, arab, ateista tak ci tak sa dostanem do neba?...ci ak som ateista aj ja sa mozem nazyvat Bozim dietatom?...ale ako si tak mozem hovorit, ked nepoznam Otca?...viem o tom, ze je v mojom srdci vela pychy, preto vas prosim aby ste mi to este nejak inak skusili vysvetlit...dakujem

Krajina: Hungary  ~  Počet príspevkov: 5687  ~  Člen od: 27 január 2004  ~  Posledná návšteva: 07 január 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

rmvn

Odoslaný - 14 december 2009 :  22:49:56  Zobraziť profil  Pridať rmvn do zoznamu priateľov
Drahé Božie Deti - bratia a sestry - v Rodine Matky všetkých národov.

... milovaná sestrička v Ježišovi našom Pánovi. Naozaj poznávam, že Božia láska je veľká, keď vlial do našich sŕdc túžbu po láske a poznaní. Aj ja veľmi túžim byť Bohom milovaní a ďakujem všetkým, ktorí túto túžbu prejavujú navonok.

Ako si povedala: kto plní vôľu môjho Otca, ktorý je na nebesiach je môj brat.... Zaiste je viac dôvodov, prečo Ježiš povedal tieto Slová. Mňa osobne oslovil tým, keď sa Mária chcela stretnúť s Ježišom a videli to jeho "poslucháči" , Mária prišla na Božie vnuknutie. Jej príchod nebol náhodný, ale riadený Duchom Svätým, aby aj Ježiš mohol poukázať ako na plnosť zjavenia s ohľadom na Božiu Rodinu. Treba sa pýtať: "prečo poslucháči chceli dať prednosť Márii, keď oslovili Ježiša ? Z ľudského hľadiska,preto lebo ju mali v úcte, ako prirodzenú matku má v úcte veľa ľudí. A prečo potom Ježiš tak odpovedá, akoby sa mohla stať jeho matkou, akási iná matka, ktorá plní vôľu Otca (ktorý je na nebesiach)? PRETOŽE chel poukázať na to,že jeho Matka plní vôľu Otca. Jednoducho a predsa to má väčší význam:

Ak plníme Božiu vôľu včleňujeme sa do Božej Rodiny (tajomným spôsobom) akoby sme boli Nimi samými a tak máme možnosť zakúsiť pravý vzťah v Božej Rodine. Nie, že by sme sa mohli stať jeho skutočnou Matkou, veď tou je Kráľovná vesmíru. Vieš o tom, že Paana Mária bola v Božej mysle počatá, ešte pred všetkým stvorením ? sr.Márie z Agredy bolo Bohom zjavené(schválené pápežom Innocent XI),že skôr ako Boh pomyslel na to, že stvorí vesmír a svet, najskôr myslel na Kráľovnú,ktorá by spolu s Kráľom Ježišom mala účasť na stvorení celého vesmíru. Pripomínam, že Boh v troch Osobách (Otec, Syn a Duch Svätý) bol od vekov, ale vesmír, anjeli a svet povstal až potom, čo Boh ustanovil Kráľovnú nad všetkým stvorením - teda aj anjelmi - a v spolupráci s ňou ako Kráľ a Kráľovná anjelov bolo všetko ostatné stvorené. A keďže Panna Mária od počiatku zdieľala radosti i bolesti stvorenia, bola ustanovená za Spoluvykupiteľku sveta. Tak ako je pochopiteľné, že deti prišli na svet skrze muža a ženu, tak je pochopiteľné, prečo Boh Otec chcel dedičstvo skrze Otca a Matku (Kráľovnú neba i zeme).

Drahé Božie Deti,Janka... Prečo to všetko spomínam? Je veľmi dôležité vnímať svet ako jednu veľkú Rodinu. Ak život vnímame ako sluhovia Pána ale pritom Boha Otca, vnímame len ako Toho,ktorý počúva či dáva a nepríjmeme Máriu za Matku,ktorá plní vôľu Otca i teraz, tak náš vzťah nepríjme všetko stvorenie za Božie dedičstvo. Všetko stvorenie je Božie dedičstvo a tak aj Božie Deti. Ja viem, že je to niekedy ťažké prijať túto skutočnosť,keď si pomyslíme na tie "zverstvá", ktoré človek koná. A nie toešte, že by sme mali chcieť, aby prišiel do neba. A keď si predstavíme diabla,koľko zla napáchal, môžeme ho nazývať Božím dieťaťom ? Prečo?! Lebo si to nezaslúži, alebo nie je toho hoden? Ak Boh chce nezáleží na tom, ale na Božej vôle. Tak akosi povedala. Nie len že všetci ľudia na svete môžu byť spasení ale všetci sú Bohom pozvaní.Všetci sme pozvaní, ale nie všetci sa tam dostaneme. Nie, že by Boh nechcel, ale ľudia nechcú. Tí,ktorí tvrdia, že sú ateisti, že neveria v Boha, tak klamú, aby nemuseli hovoriť o Bohu. Iní zas naozaj nemali možnosť spoznať Boha (Abrahámovho, Mojžišovho) a predsa v neho veria, lebo v tom najväčšom "zapaďáku" si uctievajú niekoho, kto riadi svet. A tak všetci ľudia môžu byť spasený, ale záleži na nich či to príjmu. Čo má z toho človek, keď je Božím dieťaťom a pritom odmieta prísť do Neba k svojmu Otcovi?! Ak páchal za života ťažké hriechy a zomrel v stave bez dostatočnej ľútosti, nepomôže mu jeho členstvo v Božej Rodine. Ani meno, ani krst, ani jeho predošlé evanjelizovanie, akohovorí Ježiš: "...nepoznám vás!" A preto Rodina Matky všetkých národov, nie je organizácia s nejakým členstvom, ktoré by zaručovalo Božie Kráľovstvo. Táto Rodina je skutočnosť, že sme a patríme Bohu Otcovi a Matke Márii. Že všetko stvorenie je Božím Dieťaťom a preto všetci sme pozvaní plniť vôľu Otca i Matky. PÝTALA SI SA: "ako môžem nazývať sa Božím dieťaťom, keď nepoznám Otca." Rozumiem ti, že tým nemyslíš seba, pretože poznáš Otca (Boha), ale ak myslíš ľudí, ktorí nepoznajú Boha Otca, ktorý sa zjavil Abrahámovi a ďalším... tak je potrebné vedieť, že nezáleží až tak na tom. Leb poznanie o Bohu Otcovi nie je zárukou vstupu do Neba? Predstav si malé dieťa, ktoré nemá rozumové poznanie. Keby kvôli poznaniu nemohlo prísť do Neba, nebolo by to od Boha nespravodlivé? Ale ak myslíš na rozumných dospelých ľudí, tak tí majú iné krytéria: Predstav si človeka pred smrťou. Spáchal ťažké hriechy (opilstvo, vražda, smilstvo, cudzoložstvo...), za ktoré sa ide do pekla. Pár sekúnd pred smrťou myslí na to, čo bude posmrti a automaticky prídu k nemu dobrý a zlý anjeli. V jeho mysli prebieha duchovný zápas a rozhoduje sa kam chce ísť. Dobrý Anjel ho povzbudzuje, aby oľutoval hriechy a zriekol sa ich ako aj pekla. Zlý anjel pokúša človeka, aby tomu neveril a aby prijal peklo ako lepšiu alternatívu za život na zemi i v nebi. Človek v ťažkých hriechoch ťažko rozlišuje,ktorý z anjelov mu chce dobre, ale zomiera pri vedomí,že sa rozhoduje slobodne a uvedomelo. Ak oľutuje svoje hriechy aj keby sa nespovedal z nich kňazovi, predsa dostáva možnosť prejsť bránou spravodlivosti a očistiť si dušu v OČISTCI. Potom príde do Neba. Ak sa rozhodne pre peklo, tak to bude uvedomelo, slobodne a to buď v zúfalstve a nevere v Božiu lásku-milosrdenstvo alebo z nenávisti voči Bohu a všetkému, čo je v Nebi sväté. V tom je rozdiel medzi prijatím a neprijatím do Neba a nie v tom, či sa niekto môže alebo má nazývať Božím dieťaťom. A ani v tom, či sa niekto nazýva ateistom, agnostikom, židom....alebo aj ním skutočne je. Pred Bohom a v hodine smrti, niet pochýb v rozhodovaní. To len my , niekedy si myslíme že Boh nám dal málo...poznania alebo slobody, ale pritom sa nechávame klamať zlými anjelmi. Aj mne sa to stáva. Nie je zlé si priznať chybu, ale naopak a neoľutovať ju. Vieš na čo sa teším, Janka? Na chvíle, keď Bohu vyznávame - odovzdávame svoje radosti i ľútosti a pri tom zažívame jednotu s Bohom, a jeho svätými. V tajomnom Tele Kristovom je pre mňa úžasné ako môžem mať účasť na milostiach nás všetkých. Kiežby Matka všetkých národov, ktorá bola kedysi Máriou, bola našou Orodovnicou . Amen. v Rodine ostáva Váš brat i priateľ.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 361  ~  Člen od: 12 december 2009  ~  Posledná návšteva: 25 október 2012 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

janka

Odoslaný - 15 december 2009 :  11:55:35  Zobraziť profil  Pridať janka do zoznamu priateľov
tak ak som to uz konecne sravne pochopila, vsetci sme Bozimi detmi, pretoze nas stvoril Boh...ale co s tymto poznanim dalej?...ako to moze zachranit duse pre Bozie kralovstvo?

Krajina: Hungary  ~  Počet príspevkov: 5687  ~  Člen od: 27 január 2004  ~  Posledná návšteva: 07 január 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Koki

Odoslaný - 18 apríl 2014 :  16:27:45  Zobraziť profil  Pridať Koki do zoznamu priateľov
Tento obrázok sa mi páči, hovorí mi že aj keď nedokážeme veriť jednému, aspoň sa medzi sebou nezabíjajme.
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151375543669542&set=a.405557319541.186246.260813334541&type=1&theater

Zdroj:
http://kandalaft.blog.sme.sk/c/345346/Zidia-muslimovia-krestania-poslovia-nadeje.html

http://3.bp.blogspot.com/-MS5eDahIO_I/UmP7f9TWfgI/AAAAAAAABlI/0zivFGVFL1c/s1600/fanoa%25C3%25B1odelafe_cl.jpg

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1460  ~  Člen od: 14 september 2013  ~  Posledná návšteva: 25 marec 2017 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky
  Previous Topic: sluzba v armade Téma Next Topic: Najviac za vieru su prenasledovani krestania.  
 Verzia pre tlač
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06