Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 O fóre
 Voľná diskusia
 17. november
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
Nasledujúca strana
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Nižšie svätenie Téma Next Topic: Hladam piesne aj s notami z JKS
Strana: z 2

Chocholoušek

Stav: offline

Odoslaný - 13 november 2009 :  21:26:45  Zobraziť profil  Pridať Chocholoušek do zoznamu priateľov
Čo pre Vás znamená tento dátum? Pre niekoho obkladanie kachličiek v kúpeľni, pre iného zásadný prelom najmä v jeho duševnom, ale aj fyzickom živote. Ja som sa toho času nachádzal v exile, ale o to viac som sledoval detailne situáciu v ČSSR a pevne som dúfal, že sa konečne raz a navždy zbavíme zla, ktorý sme tu mali a ktorý tyranizoval, psychicky a fyzicky mučil milióny občanov od cudzích, ale žiaľ aj im známych ľudí v utajení. Žiaľ, nebolo to tak, ako mnohí dúfali, ale aj tak tu máme slobodu a aj keď neúplnú demokraciu. Po r. 1989 po príchode do rodnej krajiny, už samostatnej SR som sa dozvedel, že rodinný kamarát a známy bol ten, kto prezradil môj plánovaný útek z klietky zvanej ČSSR, za čo som bol v base, ale trpela aj moja rodina. Dlho som sa s tým nevedel vyrovnať, ale nakoniec - som mu odpustil. Už nie je medzi nami.

Na 17 november, tak, ako každý rok, si prídem zaspomínať o 5 dní. Prídete aj Vy?

Boh existuje pre toho, kto v neho verí.

Dôležitá vec je neprestať sa pýtať.

Albert Einstein
______
Na každého rovným metrom.

Krajina: Denmark  ~  Počet príspevkov: 296  ~  Člen od: 24 jún 2008  ~  Posledná návšteva: 04 február 2010 Upozorniť moderátora 

Ales

Odoslaný - 13 november 2009 :  21:33:16  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
pre mna je 17. november dnom oslavom mojich narodenin

Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 10389  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 11 november 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

janka

Odoslaný - 14 november 2009 :  18:34:02  Zobraziť profil  Pridať janka do zoznamu priateľov
ja si to pamatam, ale len koli jednemu zlemu zazitku...inak by som ani nezachytila, ze sa cosi dialo...pre mna bola zmena len v tom, ze uz som nemala hovorit sudruzka ucitelka ale pani ucitelka...co som neviem z akeho dovodu dost dlho odmietala:))

Krajina: Hungary  ~  Počet príspevkov: 5687  ~  Člen od: 27 január 2004  ~  Posledná návšteva: 07 január 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

morla

Odoslaný - 15 november 2009 :  16:46:55  Zobraziť profil  Pridať morla do zoznamu priateľov
ja som v ten osudny datum 17.11.89 este nebola ani v myslienkach a nie to este na svete.....lenze aj mne tento datum nieco hovori....hovori mi o tom, ze ludia nasli v sebe odvahu a silu vystupit proti tomu, co ich obmadzovalo, bralo im slobodu a nebali sa riskovat, tak ako pri podobnych snahach riskovali ludia pred nimi....riskovali svoj zivot a zivoty druhych ludi, vacsinou rodiny.....

ja neviem ake to bolo, ale vidim, ze z tej doby nam stale vela ostalo....hlavne komunizmus v dusiach.....neprejavovat vieru navonok, tvarit sa tak, aby som nevytrcal z davu,...

viacej pochopit mi okrem rodinnych prislusnikov a mnoho svedectiev aj knihy G. Orwell, kt. boli nadcasove a stale su.....

ak existuje nejaka myslienka, kt. mi evokuje tento datum je to, ze nikdy nechcem nieco take zazit......ale cim dalej mam pocit, ze chcem asi vela....

Ako nasýtené dieťa v matkinom náručí, ako nasýtené dieťa, tak je moja duša vo mne. (Žalm 131;2)

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 78  ~  Člen od: 25 december 2007  ~  Posledná návšteva: 15 november 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

saxsax

Odoslaný - 15 november 2009 :  19:02:02  Zobraziť profil  Pridať saxsax do zoznamu priateľov
citácia:
ja som v ten osudny datum 17.11.89 este nebola ani v myslienkach a nie to este na svete.....lenze aj mne tento datum nieco hovori....hovori mi o tom, ze ludia nasli v sebe odvahu a silu vystupit proti tomu, co ich obmadzovalo, bralo im slobodu a nebali sa riskovat, tak ako pri podobnych snahach riskovali ludia pred nimi....riskovali svoj zivot a zivoty druhych ludi, vacsinou rodiny.....

Pôvodne zaslal morla - 15 november 2009 :  16:46:55

to sa ucite v novom dejepise?

neboj, az take hrozne to nebolo, ono to bolo len o odovzdani moci druhym aby sa ty prvy mali este lepsie, aby nemuseli coraz viac ukryvat svoje nakradnute majetky, aby ich potom mohli prezentovat ako sikovnost kapitalistickeho podnikania

„ Nech nachadza ktokolvek vo viere svoje svetlo a svoju utechu, nech je blazeny, avsak mnohi nepotrebuju toto svetlo a tuto utechu, lebo ich maju vo svojom rozume a ludskej bytosti – a tychto nech nechaju tiez zit a byt stastnymi „

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2129  ~  Člen od: 10 september 2009  ~  Posledná návšteva: 25 august 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

juja

Odoslaný - 16 november 2009 :  16:59:33  Zobraziť profil  Pridať juja do zoznamu priateľov
hmm... nebolo to také hrozné? Saxas, nevrav! Už len ísť na to námestie s vedomím, že hocikedy sa tam môže vyrútiť nejaké polievacie auto, nebolo príjemným. Pamätám sa, ako sme sa obzerali, či už náhodou nejdú, podobne, ako v Prahe, alebo pri sviečkovej demonštrácii.
V dnešnej dobe sa rado táto udalosť zosmiešňuje a dehonestuje. Ale postaviť sa proti vôli tamojších súdruhov, by možno najväčší dehonestátori v podstate nemali.
Pre tých, ktorí tam išli, to bola naozaj nebezpečná udalosť. Ak by sa nevydarila, boli by sme skončili za mrežami a nie len to...
Sklamaním je pre mňa doterajší vývoj udalostí, ako sa z ponímania slobody vytratila zodpovednosť, morálnosť, slušnosť. Toto je pre mňa sklamaním, ale v podstate je to bežný priebeh porevolučných časov. Nech si v histórii pozrieme akúkoľvek revolučnú zmenu, vždy nakoniec skončila fiaskom, zrútením sa do seba, pretože neskôr svojim vývojom poprela vyššie morálne hodnoty.

Judith

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 3217  ~  Člen od: 30 október 2005  ~  Posledná návšteva: 30 máj 2020 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

zrno

Odoslaný - 16 november 2009 :  22:59:18  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: zrno  Pridať zrno do zoznamu priateľov
Ja som 17. november prežíval intenzívnejšie lebo som vtom čase bol študentom vysokej vojenskej školy. A boli nám podávané informácie od členov ŠTB, že sa jedná o protištátne manifestácie ktoré je potrebné umlčať. Našli sa medzi nami aj taký, ktorí si dovolili počas prednášky vystúpiť a oponovať vysokému funkcionárovi ŠTB. Pamätám si ako sme boli nútení sledovať televízne správy, ale počas 17. novembra nás už nikto nenútil, a o to viac sme ich začali sledovať, zaujímalo nás, čo sa vlastne deje na námestiach. Ale mali sme aj určité obavy, čo urobiť ak budeme musieť ísť potláčať davy ľudí vojenskou silou. Tieto možnosti sa v tom čase zvažovali a to by už nebola zamatová revolúcia ale krvavá revolúcia.
Ďakovať Bohu, že sa tento pokus niektorých funkcionárov neuskutočnil.

Sláva Bohu a Nepoškvrnenej.

"Lebo im odpustím vinu a na ich hriech si viac nespomeniem." (Jer 31,34) Boh odpúšťa a zabúda! A to my musíme tiež!!!

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1221  ~  Člen od: 26 september 2008  ~  Posledná návšteva: 09 január 2013 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

volsung

Odoslaný - 17 november 2009 :  01:32:23  Zobraziť profil  Pridať volsung do zoznamu priateľov
aleco zrno ty si vzdelany dostojnik???

http://www.bagras.sk/

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1510  ~  Člen od: 21 október 2008  ~  Posledná návšteva: 18 august 2014 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

saxsax

Odoslaný - 17 november 2009 :  11:22:25  Zobraziť profil  Pridať saxsax do zoznamu priateľov
citácia:
hmm... nebolo to také hrozné? Saxas, nevrav! Už len ísť na to námestie s vedomím, že hocikedy sa tam môže vyrútiť nejaké polievacie auto, nebolo príjemným. Pamätám sa, ako sme sa obzerali, či už náhodou nejdú, podobne, ako v Prahe, alebo pri sviečkovej demonštrácii.
V dnešnej dobe sa rado táto udalosť zosmiešňuje a dehonestuje. Ale postaviť sa proti vôli tamojších súdruhov, by možno najväčší dehonestátori v podstate nemali.
Pre tých, ktorí tam išli, to bola naozaj nebezpečná udalosť. Ak by sa nevydarila, boli by sme skončili za mrežami a nie len to...
Sklamaním je pre mňa doterajší vývoj udalostí, ako sa z ponímania slobody vytratila zodpovednosť, morálnosť, slušnosť. Toto je pre mňa sklamaním, ale v podstate je to bežný priebeh porevolučných časov. Nech si v histórii pozrieme akúkoľvek revolučnú zmenu, vždy nakoniec skončila fiaskom, zrútením sa do seba, pretože neskôr svojim vývojom poprela vyššie morálne hodnoty.

Pôvodne zaslal juja - 16 november 2009 :  16:59:33

myslim si to, to bolo pripravene na odovzdanie moci, vzhladom na udalosti okolo nas, Nemecko, Rusko

STBaci este aj mrtveho studenta "vyrobili" aby vyvolali väcsi nepokoj

ta trocha vody a a par ran obuskom este nikomu riadne neublizilo, tu urcite uz nebolo v plane robit represalie, to by si nedovolili, nedovolila im to situacia ktora uz bola mimo nas ovela dalej, az tak blby ty sprosty komunisti zas neboli

„ Nech nachadza ktokolvek vo viere svoje svetlo a svoju utechu, nech je blazeny, avsak mnohi nepotrebuju toto svetlo a tuto utechu, lebo ich maju vo svojom rozume a ludskej bytosti – a tychto nech nechaju tiez zit a byt stastnymi „

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2129  ~  Člen od: 10 september 2009  ~  Posledná návšteva: 25 august 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

juja

Odoslaný - 17 november 2009 :  13:19:06  Zobraziť profil  Pridať juja do zoznamu priateľov
Vtedy z tých, ktorí tam stáli, najmä spočiatku, nevkladali nádej do blbosti komunistov, ale do svojej odvahy vystúpiť z radov a pridať sa do demonštrujúceho davu. Vyčkávajúcich bolo tiež dosť. Preto boli nutné aj cesty najmä hercov, aby na Slovensku presvedčili okrem už demonštrujúcich študentov a inteligencie aj tých ostatných. Ak by išlo o to, čo by si mocenské kruhy dovolili, alebo nie, osobne si myslím, že by nemali problém použiť silu - pár úderov, hm... ako ľahko sa to povie, či napíše. Aj na sviečkovej bolo pár úderov a riadne oblievanie, div nie veľkonočná oblievačka... a posed u VB na Februárke, to bol len pokec pri kávičke. Iste, už si nemohli dovoliť tie represálie ako v 50.-tych rokoch, či v časoch normalizácie, ale ako som už spomenula, nik si nemohol byť istý ničím. Istota prišla až vtedy, keď sa vláda vzdala a pochybujem, že to bolo "hrané". Zo strany demonštrujúcich isto nie.

Judith

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 3217  ~  Člen od: 30 október 2005  ~  Posledná návšteva: 30 máj 2020 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

saxsax

Odoslaný - 17 november 2009 :  15:01:25  Zobraziť profil  Pridať saxsax do zoznamu priateľov
demonstranti to urcite nehrali, oni, my sme len naletelia buchali si kluce o hanky na rukach,

teraz sa nam rehocu z honosnych vil , no co mame demokraciu, vtredy som nemohol von a teraz nemam za co, parada

Azuritko

Odoslaný - 17 november 2009 :  17:31:03  Zobraziť profil  Pridať Azuritko do zoznamu priateľov
Načo sú komu peniaze, ak si nemôže kúpiť čo chce, ak nemôže povedať čo chce, ak sa vonku musí obzerať a strážiť každý pohyb aby neurobil niečo proti režimu?

Rímskokatolík

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 4003  ~  Člen od: 15 máj 2007  ~  Posledná návšteva: 27 apríl 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

volsung

Odoslaný - 17 november 2009 :  17:46:13  Zobraziť profil  Pridať volsung do zoznamu priateľov
azuritko ale urcita cenzura je aj dnes aj dnes is musis davat pozor co povies nie do takej miery ako vtedy ale vse sa zhorsuje...napr : http://werner.blog.idnes.cz/clanok.asp?cl=108765&bk=16250

http://www.bagras.sk/

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1510  ~  Člen od: 21 október 2008  ~  Posledná návšteva: 18 august 2014 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Azuritko

Odoslaný - 17 november 2009 :  19:57:04  Zobraziť profil  Pridať Azuritko do zoznamu priateľov
No ak je to skutočná pravda, ako v prvom rade možno je to teoreticky snaha o zníženie slovných útokov na určitých ľudí, pričom ale týmto to hasne a ostatné je silne negatívne, čo by z takéhoto zákona vyplývalo. Naozaj moc podobné minulosti. A najhoršie, že prijatie takéhoto zákona by mohlo byť podnetom k vytvoreniu omnoho väčšej cenzúry - dnes sa nemôžme vyjadrovať o dvoch tipoch ľudí, zajtra ma udá sused, že som sa pozrel do jeho dvora a pôjdem sedieť na dva roky....... Teda takýto zákon sa mi skutočne nepáči.

Rímskokatolík

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 4003  ~  Člen od: 15 máj 2007  ~  Posledná návšteva: 27 apríl 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

saxsax

Odoslaný - 17 november 2009 :  19:59:49  Zobraziť profil  Pridať saxsax do zoznamu priateľov
http://www.blisty.cz/2009/11/16/art49842.html

a

Několik vět k 17. listopadu 2009

Jen si klidně oslavujte, vy obtloustlí, zestárlí a zpohodlnělí koryfejové sametu, svobody a demokracie, pravdy a lásky! Jen si vzájemně dýchavičně blahopřejte! A snažte se nevidět, kde jsme se to po dvaceti letech ocitli! A když vám to přece bude smrdět, tak se otočte zády a zacpěte si nos a dělejte jako by nic...
Ale nesnažte se nám ukrást to, co jsme si my, obyčejní lidé, s nejlepšími úmysly přáli a alespoň v náznaku se i pokusili před dvaceti lety vybojovat!

Vy, kteří jste záhy přešli od povšechných frází k pochybným praktikám privatizace téměř veškerého majetku národa,
vy, kteří jste se rozhodli prostě pohotově zhasnout a počkat, až se národní majetek rozkrade,
vy, kteří jste tak utíkali při těchto lotrovinách před právníky,
vy, kteří jste založili společenský systém na lži, korupci, mafiánství, lhostejnosti, cynismu a zisku bez jakýchkoli skrupulí, v prostředí amorálnosti a bezpráví,
vy, kteří si dovolujete po tom všem kázat o „blbé náladě“, kterou jste sami zavinili,
vy, kteří se snažíte všechna ta institucionalizovaná darebáctví vydávat za drobné vady jinak dobrého díla,
vy, kteří bez skrupulí zavádíte neoliberální reformy, jež nás běžné občany dále ožebračují a bohatým umožňují dále a rychleji bohatnout,
vy, kteří se snažíte podřídit zdravotní péči, vzdělání a vědu úzkoprsým měřítkům ekonomického profitu a tím je ohrožujete v jejich vlastní podstatě,
vy, kteří rozhazujete miliardy ze společných prostředků tu na sanaci krachujících bank, tam na nesmyslné a absurdní faraónské projekty nevratného zabetonování měst, vesnic i volné krajiny,
vy, kteří jste s nadšením vrtěli svými ocásky nad příslibem americké základny a radaru, a opakovaně posíláte české občany, aby se účastnili neobhajitelných agresí proti jiným národům, proti jejich životu a svobodě,
vy, kteří soustavně bráníte uzákonění Ústavou předpokládaného lidového rozhodování - referenda,
vy, kteří ignorujete občanskou společnost a snažíte se ji jak můžete pomlouvat a škodit jí,
vy, kteří se s takovou ochotou stále znovu a znovu hrnete do jakýchkoli funkcí,
vy, kteří ovlivňujete soudy a státní správu tak, že masívně porušuje zákony,
vy, kteří jste chtiví moci a majetku, nemáte svědomí a dopouštíte se drzých hanebností všeho druhu

dávejte si pozor! Na našich hřbetech nelze štípat dříví do nekonečna! Svým způsobem se vám musíme divit. Možná je to jen váš nedostatek představivosti, ale pokud bychom si dovolili my páchat stejná alotria, jako vy – báli bychom se odplaty. Ale vy se zjevně ničeho neobáváte. Myslíte si spolu s oním svérázným starcem, na Hradě, že ten výnosný ohňostroj bude pro vás pořádán věčně. Nepropadejte tomuto uklidňujícímu omylu! Nebude!!

16. listopadu 2009

nebudme uz konecne naivny !

juja

Odoslaný - 17 november 2009 :  20:12:00  Zobraziť profil  Pridať juja do zoznamu priateľov
nuž toto hraničí s urážkou, typickou pre "priveľmi mladých", ktorí veľa kritizujú, ale ešte ani voliť nedokážu, aby legálne zmenili, čo chcú vidieť zmenené. Naša generácia takpovediac odvalila balvany a uvoľnila cesty, je na mladých, ktorí sú tak často vyhlasovaní za našu budúcnosť, aby sa chopili príležitosti a pracovali ďalej. Zatiaľ dokážu predviesť iba hrubú neúctu, takže... a tušíme z ktorých názorových táborov tieto riadky vyvierajú

Judith

saxsax

Odoslaný - 17 november 2009 :  20:18:20  Zobraziť profil  Pridať saxsax do zoznamu priateľov

ani ty nebud naivna

juja

Odoslaný - 17 november 2009 :  20:20:22  Zobraziť profil  Pridať juja do zoznamu priateľov
nie som naivná, práve naopak. Vidím a hovorím, teraz sú slobodné voľby, ale málo komu sa chce ísť do toho, či ako volič, či ako vylepšený politik. Zostať čestným je tvrdou prácou na charaktere, do tej sa málokomu chce a pritom teraz tie možnosti sú...

Judith

saxsax

Odoslaný - 17 november 2009 :  20:22:07  Zobraziť profil  Pridať saxsax do zoznamu priateľov
citácia:
nie som naivná, práve naopak. Vidím a hovorím, teraz sú slobodné voľby, ale málo komu sa chce ísť do toho, či ako volič, či ako vylepšený politik. Zostať čestným je tvrdou prácou na charaktere, do tej sa málokomu chce a pritom teraz tie možnosti sú...

Pôvodne zaslal juja - 17 november 2009 :  20:20:22

hmm,

a koho ze to volit ? a ved i tu sa riesilo v nejakej teme. ci vobec katolici maju povinnost volit

juja

Odoslaný - 17 november 2009 :  20:31:09  Zobraziť profil  Pridať juja do zoznamu priateľov
každý má povinnosť, ak sa jej ujme a každý má slobodnú vôľu, či sa tejto povinnosti chopí. Máme možnosť výberu, ale že reálne nie je z čoho vyberať podľa mnohých, je na nás všetkých, akých ľudí v politike podporujeme a to súvisí s tým, ako sa v tejto veci angažujeme... teraz sa môžeme a kašleme na to. V minulosti sme sa smeli a mali len pre jednu stranu a to sme vykonávali takmer všetci povinne. Málokto si dovolil vhodiť nevyplnený hlasovací lístok. Ale pre dnešnú ľahostajnosť je to tak, ako to je...je to na nás všetkých oprávnených voličoch, mladých, či starších, alebo aj starých so životnou múdrosťou, aby vstupovali do politiky a tvorili tak novú spoločnosť. Ale opakujem, je to , alebo mala by byť to v prvom rade práca na vlastnom charaktere s veľkou dávkou pokory k danej úlohe...

Judith

saxsax

Odoslaný - 17 november 2009 :  20:36:07  Zobraziť profil  Pridať saxsax do zoznamu priateľov
s tymto sa da samozrejme len suhlasit, ale ide to uz od temy,
17.november bol velky podvod na celom narode, teraz ozaj je na nas ako tento podvod nakoniec vyuzit v nas prospech, ale trva ro uz 20 rokov a co sa dosiahlo ?

Chocholoušek

Odoslaný - 17 november 2009 :  20:41:00  Zobraziť profil  Pridať Chocholoušek do zoznamu priateľov
citácia:

Pôvodne zaslal juja - 16 november 2009 :  16:59:33

Máš veľmi podobné názory, aké mám ja. Pod Tvoj príspevok by som sa aj podpísal.

Pamätám sa, keď som mal 17 rokov a dovolil som si obliecť si rifle do mesta. Vtedy to bolo aj frajerstvo, ale aj veľké riziko. Verejná bezpečnosť ma odchytila a na stanici medzi šiestimi očami mi poriadne naložili. Tak zbitý som odvtedy nikdy nebol. Ledva som prišiel domov, len v spodkách.

Albert Einstein
______

Krajina: Denmark  ~  Počet príspevkov: 296  ~  Člen od: 24 jún 2008  ~  Posledná návšteva: 04 február 2010 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

juja

Odoslaný - 17 november 2009 :  20:46:19  Zobraziť profil  Pridať juja do zoznamu priateľov
je to uhol pohľadu, pretože ja ho nevnímam ako podvod, keďže som od prvého momentu tam stála z presvedčenia, aj so strachom v gatiach , ale stála som tam... teda, ak sa držíme tejto témy. taktiež sa dosiahlo, čo sa proklamovalo, sloboda slova, sloboda vyznania, slobodné voľby, aj sloboda voľby a pod. Čo z toho zostalo, nuž opäť je to v našich rukách. Ak chceme zmenu k lepšiemu, tak mali by sme vstúpiť do politiky. A to je veľká obeta a daň a ako vidno v reálnom politickom svete, takmer nik tam nevydrží na tých sľuboch. Teraz je otázkou: sú sľuby nereálne, alebo sľubujúci nereálni, alebo čo je ešte nereálne - my v našich očakávaniach, alebo a najmä, sme veľmi reálni v čakaní na to, čo spraví ten druhí. Keď to tak prejdem, tak materiálne sa mnohé zmenilo či už k dobrému, alebo k zlému, ale ako je to s charaktermi občanov? Čo sledujú, na čo smerujú svoju pozornosť? Stačí si pozrieť programy a ich morálnu a kultúrnu kvalitu všetkých masmédií. Ako sa tieto vzdialili cieľu, za ktorý sa 17. nov. 1989 štrngalo kľúčami. Média sú silne mienkotvorné, ale aj ľudia by mali pôsobiť na médiá, ak sa im ich pôsobenie nepáči. Čiže zmena začína a končí u každého jednotlivca.

Judith

juja

Odoslaný - 17 november 2009 :  20:48:24  Zobraziť profil  Pridať juja do zoznamu priateľov
nuž, chocho - to mi je ľúto, ale vidíš prežil si a ako dobre! Dúfam, že teraz máš riflí habadej! Ale to som len chcela trocha odľahčiť...

Judith

Chocholoušek

Odoslaný - 17 november 2009 :  21:05:04  Zobraziť profil  Pridať Chocholoušek do zoznamu priateľov
citácia:
nuž, chocho - to mi je ľúto, ale vidíš prežil si a ako dobre! Dúfam, že teraz máš riflí habadej! Ale to som len chcela trocha odľahčiť...

Pôvodne zaslal juja - 17 november 2009 :  20:48:24

Prežil. A k úcte na spomienku 17 novembra som si obliekol veľmi podobné rifle a šiel zapáliť sviečku venovanú všetkým hrdinom, ktorí boli zavraždení štátnou bezpečnosťou za boľševizmu na ceste za svojou slobodou. Česť ich pamiatke.

Albert Einstein
______

Krajina: Denmark  ~  Počet príspevkov: 296  ~  Člen od: 24 jún 2008  ~  Posledná návšteva: 04 február 2010 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

juja

Odoslaný - 17 november 2009 :  21:28:11  Zobraziť profil  Pridať juja do zoznamu priateľov

Judith

Strana: z 2 Previous Topic: Nižšie svätenie Téma Next Topic: Hladam piesne aj s notami z JKS  
 Verzia pre tlač
Nasledujúca strana
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06