Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 O fóre
 Voľná diskusia
 Prepáčte
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Františkáni - tzv. zneužívanie Téma Next Topic: Film Doubt  

Evelinka

Stav: offline

Odoslaný - 04 október 2009 :  13:07:09  Zobraziť profil  Pridať Evelinka do zoznamu priateľov
Prepáčte, že som tu skopírovala časť svojho príspevku, ale chcem, aby to čítali všetci, ktorých sa to týka.

Už nechcem viac prilievať olej do ohňa. Ešte raz prosím o odpustenie, komu som ublížila. Azuritko to v jednom svojom príspevku vyjadril dosť jasne, v prípade pána Raracha som neodhadla situáciu, nejednala som správne. (Myslela som si najprv, že ide o nejakého podrývača typu PCmaniak, preto som reagovala ako som reagovala, tým sa nechcem ospravedlňovať, iba chcem, aby ste trošku pochopili sled mojich myšlienok a reakcií) Pánovi Rarachovi ďakujem, že som mohla vidieť veci aj z inej strany. Prosím Boha o uzdravenie tu na tomto fóre naštrbených vzťahov, najmä o uzdravenie toho, čo som pokazila ja. Zvolávam Božie požehnanie na Žmurku, na pána Raracha, na Lilu, Azuritka a Beulinu, ako aj na každého, čo tu prispieva. Nech Vás Pán požehnáva a chráni a nech vás obdaruje pokojom.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 425  ~  Člen od: 30 júl 2009  ~  Posledná návšteva: 29 október 2021 Upozorniť moderátora 

zmurka

Odoslaný - 04 október 2009 :  13:11:13  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: zmurka  Pridať zmurka do zoznamu priateľov
OK Evelinka - urobíme čiaru.

A nemyslím si, žeby tu na fóre boli nejaké naštrbené vzťahy, neboj - občas síce zahrmí, ale inak spolu "vychádzame" v pohode.

Život je veľký dar - nepremrhajme ho

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 890  ~  Člen od: 28 október 2006  ~  Posledná návšteva: 23 október 2017 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Azuritko

Odoslaný - 04 október 2009 :  13:42:46  Zobraziť profil  Pridať Azuritko do zoznamu priateľov
Vďaka Evelinka vyprosujem podobne aj pre teba. Čo si mala povedať, si povedala. Myslím, že už sa od teba v tejto veci nemusí nič vyžadovať. Ono podľa mňa jednoducho platí, že pre dobré vzťahy všeobecne, je potrebná diskusia, pochopenie a odpustenie. A myslím, že u teba to tak funguje, takže o dobré vzťahy snáď strach mať nemusíš.

Rímskokatolík

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 4003  ~  Člen od: 15 máj 2007  ~  Posledná návšteva: 27 apríl 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

lila

Odoslaný - 04 október 2009 :  15:43:15  Zobraziť profil  Pridať lila do zoznamu priateľov
Budem opakovať po Azuritkovi. No len prvú vetu.

Vďaka Evelinka vyprosujem podobne aj pre teba.

Mala by som ešte k tejto téme čo dodať, ale ešte chvíľu počkám a potom to aj napíšem. Dúfam ale, že už bude neskoro.

Pridŕžajme sa Božej vôle. Ona nech je našou hviezdou, ktorou sa riadime počas tejto plavby. Takto určite zakotvíme v správnom prístave.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 365  ~  Člen od: 02 jún 2009  ~  Posledná návšteva: 18 máj 2020 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Beulina

Odoslaný - 04 október 2009 :  17:58:48  Zobraziť profil  Pridať Beulina do zoznamu priateľov
Vdaka Evelinka, ja som vobec necitila, ze by bolo potrebne aby si sa ospravedlnila, to pan Rarach by sa mal, lebo azda vyuzil to, ze tu je na fore uz dlho a ze moze sa moze spravat k novym clenom neuctivo. Evelinka, klobuk dolu k tvojej huzevnatosti a snahe o pokoj ja si to velmi cenim

Krajina: United Kingdom  ~  Počet príspevkov: 192  ~  Člen od: 09 december 2003  ~  Posledná návšteva: 28 december 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

zmurka

Odoslaný - 04 október 2009 :  20:04:58  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: zmurka  Pridať zmurka do zoznamu priateľov
Iba otázočka:

Niekto Evelinku vyzýval k sypaniu si popola na hlavu, alebo vyžadoval od nej nejaké prepačovanie či ospravedlňovanie? Ja myslím - že nie. Tak prosím pekne nerobte z nej akúsi "obeť" div nie šikany na tomto fóre.

Mne sa Evelinka u teba páči tvoja aktivita, hoci asi nemáš až tak veľa času popri detičkách... A že sa niekedy "netrafíš"? No jej - nikto učený z neba nespadol. Vždy je však lepšie, keď si aj to uvedomujeme - že hoci môžeme mať neviem aké školy, nemusíme spočiatku všetko vedieť a chápať. Oveľa lepšie je, keď poznávame svoje mantinely a máme ochotu zmúdrievať.

Život je veľký dar - nepremrhajme ho

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 890  ~  Člen od: 28 október 2006  ~  Posledná návšteva: 23 október 2017 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

zrno

Odoslaný - 04 október 2009 :  21:52:18  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: zrno  Pridať zrno do zoznamu priateľov
Evelinka, boli časy keď aj ja som mal s p. Rarachom, nazvime to určité nezhody, ktoré v niektorých oblastiach pretrvávajú. Nie vždy viem dostatočne pochopiť jeho prístup voči ostatným členom tohto fóra.
Ale pochopil som jedno, že p. Rarach kritizuje najviac tých, ktorým chce najviac pomôcť.
Toto nech je pre Vás povzbudením do ďalších dní na tomto fóre.

Sláva Bohu a Nepoškvrnenej.

"Lebo im odpustím vinu a na ich hriech si viac nespomeniem." (Jer 31,34) Boh odpúšťa a zabúda! A to my musíme tiež!!!

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1221  ~  Člen od: 26 september 2008  ~  Posledná návšteva: 09 január 2013 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mira

Odoslaný - 05 október 2009 :  07:22:37  Zobraziť profil  Pridať Mira do zoznamu priateľov
citácia:

Ale pochopil som jedno, že p. Rarach kritizuje najviac tých, ktorým chce najviac pomôcť.
Toto nech je pre Vás povzbudením do ďalších dní na tomto fóre.

Pôvodne zaslal zrno - 04 október 2009 :  21:52:18

Ja osobne mám kritiku rada. Donúti ma zamyslieť sa nad sebou, či je naozaj oprávnená, a keď vo svojom vnútri zistím že áno, môže ma to posunúť ďalej, môžem sa vyhýbať chybám, ktoré som si pred tým ako ma na ne niekto upozornil vôbec neuvedomovala. Priznávam, že tá kritika niekedy poriadne zabolí, ale keď je oprávnená, tak vďaka za ňu.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 76  ~  Člen od: 16 júl 2008  ~  Posledná návšteva: 05 december 2017 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

sloboda

Odoslaný - 05 október 2009 :  12:03:47  Zobraziť profil  Pridať sloboda do zoznamu priateľov
Neviem o čo tu išlo,ale vždy sa mi páči,ak sa niekto odhlodlá prosiť o odpustenie.Myslím,že sa tak dokáže napraviť veľa zla,ktoré by mohlo pokračovať v srdciach ľudí,čo určite nie je dobré pre kresťanov.Tak sa úprimne teším Evelinka,že si našla odvahu a zverejnila to.Nech Boh požehná Teba aj Tvoje vzťahy a obdarí všetkých milosťami,ktoré sprevádzajú odpúšťanie.O dar odpúšťania treba prosiť,jeho Darca určite na seba nenechá dlho čakať.

katolíčka

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 137  ~  Člen od: 01 október 2009  ~  Posledná návšteva: 18 február 2010 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

lila

Odoslaný - 05 október 2009 :  14:16:35  Zobraziť profil  Pridať lila do zoznamu priateľov
No takže čo som vlastne chcela ešte k tejto téme povedať.

Čakala som, že ako sa k tomu vyjadrí aj Rarach. No pravdepodobne nemá potrebu sa k tomu vyjadrovať. Myslím si, že k dialógu treba dvoch a tak isto si myslím, že nebola chyba len na strane Evelinky. Áno, bola prvá, ktorá to v podstate začala, ale priznala si chybu. Myslím, že aj v správaní Raracha však nebolo všetko kóšer. Napísali ste tu, že on je taký a takto sa i vyjadruje. V podstate ste to potvrdili, že sa nespráva kóšer.
Dávam klobúk dole nad jeho vedomosťami, ale mohol by to podávať aj iným spôsobom, my sme taký istý ľudia ako je on. Ale ukľudnila ma i táto Zrnova veta
citácia:

A na rozdiel od Raracha sa mi nezdá, že by Zrno vo svojich príspevkoch nič nepovedal. Práve naopak. Zrnove príspevky mi dali tiež dosť do môjho života vo viere.

Nie, nikto tu Evelinku nenútil aby si sypala popol na hlavu. Spravila to pre to, že mala takú potrebu. Uvedomila si, že takto cesta k skutočnému dialógu nevedie.
Ja som tu tiež v podstate urobila raz to isté. Cítila som potrebu sa ospravedlniť a uľaviť si svedomiu a aj som to urobila.

Tak isto si veľmi cením na Rarachovi, že sa tu dlho nepredvádzal(iné slovo mi nenapadlo) a neurazil sa a odpovedal na tému normálnym spôsobom.

Pridŕžajme sa Božej vôle. Ona nech je našou hviezdou, ktorou sa riadime počas tejto plavby. Takto určite zakotvíme v správnom prístave.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 365  ~  Člen od: 02 jún 2009  ~  Posledná návšteva: 18 máj 2020 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

PCmaniak87

Odoslaný - 07 október 2009 :  12:26:40  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: PCmaniak87  Pridať PCmaniak87 do zoznamu priateľov
odpúšťam aj ja, za to že si ma nazvala podrývačom.

Halelůja!!! Ježíš je BOREC! Halelůja!!! Ježíš Tě TOTÁLNĚ miluje! Halelůja!!! Halelůja!!! Halelůja!!!

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 478  ~  Člen od: 13 september 2009  ~  Posledná návšteva: 24 marec 2010 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Chocholoušek

Odoslaný - 31 október 2009 :  19:57:40  Zobraziť profil  Pridať Chocholoušek do zoznamu priateľov
Odpusťte, ale toto uź zaváňa fanatizmom. Ak ste sa aj pohádali, iste, je na mieste ospravedlnenie, ale NIČ sa nemá preháňať. Ublíźili ste niekomu? Zabili ste niekoho? Pripravili niekoho o byt, strechu nad hlavou? Oklamali a podvodom získali peniaze? Sú ďaleko horšie veci, ako nejaké pohádanie sa, alebo drsnejšia výmena názorov vo virtuálnom svete písmeniek, ktoré maximálne tak niekoho dokážu vyprovokovať k udreniu päsťou po stole, alebo vstanie zo stoličky... Toto ospravedlnenie nie je ekvivalentné k chybe, ktorá sa stala. Ako keby sa jednalo o vraždu.

Boh existuje pre toho, kto v neho verí.

Dôležitá vec je neprestať sa pýtať.

Albert Einstein
______
Na každého rovným metrom.

Krajina: Denmark  ~  Počet príspevkov: 296  ~  Člen od: 24 jún 2008  ~  Posledná návšteva: 04 február 2010 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Azuritko

Odoslaný - 01 november 2009 :  13:20:13  Zobraziť profil  Pridať Azuritko do zoznamu priateľov
Niekto sa cíti vinným, pokiaľ sa do určitej miery neospravedlní a neprehovorí o svojich pocitoch. A je to jeho osobná vec ak uzná za vhodné aj trochu to rozšíriť. Pričom to aj pomáha udržať lepšie vzájomné vzťahy. Vám to vadí? Tak to nečítajte, ale nikomu to neupierajte. Fanatizmus to nieje ani náhodou, to ste skutočne na omyle.

Rímskokatolík

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 4003  ~  Člen od: 15 máj 2007  ~  Posledná návšteva: 27 apríl 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky
  Previous Topic: Františkáni - tzv. zneužívanie Téma Next Topic: Film Doubt  
 Verzia pre tlač
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06