Všetky fóra
O fóre
Voľná diskusia
Clovek - robot postaveny na biotechnologii? |
|
V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
|
|
|
|
Odoslaný - 12 február 2005 : 18:33:39
|
Dalsia zo zakladnych otazok, ktore vacsina z ludi riesi. Co je clovek?
Je clovek len robot, ktory si je sam seba vedomy? Vsetky zivotne funkcie, ako i zivot je programovo riadeny, mimo kontrolu jedinca. Nemoze si vybrat, musi zit s tym, co mu bolo dane.
Vnimanie je realizovane na neuronovych spojoch mozgovej hmoty, realizovane kombionaciami drazdenia receptorov zakladnych zmyslov: zrak, sluch, cuch, hmat a chut. Ich kombinaciou dostavame vsetko a kazde mnimanie.
Dokonca aj emocie su realizovane bio-chemickymi pochodmi. Su ovplyvnovane hormonalnou stabilitou.
Naozaj si mozme, za danych okolnosti a poznatkov, mysliet, ze sme nieco viac ako roboty? Po smrti tela, ktora nasa cast prezije a prejde do neba?
|
GMK: Geniálny Marcelllooo Kráľ |
Krajina: Antigua and Barbuda ~
Počet príspevkov: 10311 ~
Člen od: 15 máj 2004 ~
Posledná návšteva: 05 marec 2009
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 12 február 2005 : 23:09:17
|
Zabudol si na dušu, ducha....nie na emócie... ale na silu osobnosti... duch a duša človeka Prečo si všetko potrebuješ zdokladovať vlastným mozgom?
Ja som si zdokladoval všetko po hranicu viery... sú veci, ktoré nikdy nepochopím a zmieril som sa s tým.... GMK, chce byť najmúdrejší... buď.... Dokáž si, že si robot, že ťa niekto stvoril a riadi, najskôr malý zelený mužíček, čo sa rozmnožuje spôsobom mig-mig, alebo že si nezávislá osobnosť, po ktorej zostane iba humus a nažrané červíky... |
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 4769 ~
Člen od: 06 december 2003 ~
Posledná návšteva: 28 máj 2007
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 13 február 2005 : 17:18:21
|
Zabudol si na dušu, ducha Ktora cast mna to presne je? (Jeden u redemptoristov tvrdi, ze dusa sa nachadza v oblasti Plexus Solaris.)
Ktora cast GMK po smrti ostane a pojde bud do NK alebo do OJ?
A cim bude GMK vnimat radost a stastie, ci naopak zufalstvo a zial, ked vsetko vnimanie, ktore pozname je realizovane pomocou receptorov, nervovej sustavy a vyhodnocovane mozgom?
ale na silu osobnosti... duch a duša človeka Este raz: ktora cast mna to je?
Transplantacie Co ine ako vymena opotrebovaneho dielaca za nahradny je transplantacia organov? Cim sa lisi vymena oblicky od vymeny sviecok a oleja v aute?
Metabolizmus Cim sa lisi prijimanie a vylucovanie potravy od tankovania na pumpe a vyfukovych plynov?
Aka je definicia zivota? Vseobecne je prijimana definicia, ze to metabolizuje a rozmnozuje sa. A presne to robi clovek. Vsimni si, ze drviva vacsina aktivit cloveka suvisi prave s tymito aktivitami.
Prečo si všetko potrebuješ zdokladovať vlastným mozgom? Vsetko zdaleka nie. Ale aspon zakladne veci ohladom mna a Boha.
Ja som si zdokladoval všetko po hranicu viery... Najnovsie vyskumy lekarov a psychiatrov ukazuju, ze aj viera ma biochemicke vysvetlenie. K viere su nakloneny a inklinuju k nej ti, co maju nadpriemerne mnozstvo serotinovych receptorov v mozgu. http://science.box.sk/newsread.php?newsid=4198
Dokáž si, že si robot, že ťa niekto stvoril a riadi, najskôr malý zelený mužíček, čo sa rozmnožuje spôsobom mig-mig, alebo že si nezávislá osobnosť, po ktorej zostane iba humus a nažrané červíky... A co ine, ako robot si? Myslis, ze to, ze mas deti je vysledkom niecoho ineho ako je program? Ze to, ze rasties, zacnes starnut a zomries je vysledkom niecoho ineho ako program?
A pozri si Genezis - Boh stvoril cloveka, teda ho usporiadal do funkcnej struktury. To, ze ta stvoril Boh este z teba nerobi mensieho robota.
PavelBA si zrejme namysla, ze je nieco viac. Hehehe.
Pavel aj ty skoncis smrtou, lebo prach si a na prach sa obratis.
Len stale neviem, ktora cast GMK zostane po smrti... |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 13 február 2005 : 18:32:43
|
quote: A co ine, ako robot si? Myslis, ze to, ze mas deti je vysledkom niecoho ineho ako je program? Ze to, ze rasties, zacnes starnut a zomries je vysledkom niecoho ineho ako program?
A mne to tak vyhovuje... |
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 4769 ~
Člen od: 06 december 2003 ~
Posledná návšteva: 28 máj 2007
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 14 február 2005 : 07:21:03
|
A mne to tak vyhovuje... No to je mozne, ze ti to vyhovuje, a vlastne tvoje stastie, ale uvedomujes si dosledky?
Kde a co je tvoja dusa/duch? Kto/co z teba zostane po smrti?
Uvedomujes si ze to ma dalsie zavazne dosledky, napr. na otazky ohladom slobodnej vole? Nechapes, ze SV je tymto zavaznym sposobom zatlacena, priam popreta? Ved to, co konas nie je vysledkom tvojej vole, ale programu, ktorym si naprogramovany? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
|