|
Odoslaný - 27 júl 2009 : 21:19:05
|
ahojte chcem sa spytat kde treba nahlasit ak krst dietata je v rozpore s krestanskym zivotom. Jeho rodicia su rozvedeny a to babo bolo splodene v cudzolozstve a aj napriek tomu ho knaz pokrstil. A podla mna ak tu chceme mat poriadok tak treba take veci nahlasit lebo cim dalje tym ich viacej pribuda dakujem
|
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 2 ~
Člen od: 27 júl 2009 ~
Posledná návšteva: 31 júl 2009
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 28 júl 2009 : 13:02:25
|
Cirkev dovoli pokrstit aj taketo dieta, ak ma krstnu mamu,ktora ma vsetky sviatosti a nie je rozvedena a zije krestanskym zivotom. Takato krstna mama sa potom zaruci za jeho krestansku vychovu. Je to dobre, ze je to tak, lebo dieta nemoze za svojich rodicov, a kvoli rodicom by nevinnemu dietatu nemala byt odobrata moznost spasy. |
Počet príspevkov: 1564 ~
Člen od: 25 november 2007 ~
Posledná návšteva: 14 február 2013
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 31 júl 2009 : 15:12:53
|
HA HA HA prepac ale zda sa mi to smiesne.. A ked sa krsna matka rozvedie.. KOntroluje to niekto. Ze krst toho dietata nieje platny? Lebo potom ta krsna sa iba zarucila na tu danu chvilu ze bude zit krestanky. To potom aj rozvedeny sa mozu brat v kostole zase. Sak aj im moze svedok zarucit ze bude dohliadat aby zit krestansky zivot. Ako si povedal dieta nemoze sa svojich rodicov ale ani ten druhy nemoze zato ked sa do neho zalubil a ze je rozvedeny lasku si clovek nevybera. A vidno ze cirkev si vsetko obraca tak ako ona chce a vobec nepomaha ludom ako to hovori. |
Počet príspevkov: 2 ~
Člen od: 27 júl 2009 ~
Posledná návšteva: 31 júl 2009
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 31 júl 2009 : 15:43:38
|
Ak sa dozviem, že žena je rozvedená, ani nebudem mať snahu niečo riešiť aby som sa zaľúbil. A ak sa to dozviem už potom ako som sa zaľúbil, tak záleží od okolností, ale veľmi by to zmenilo môj pohľad na tú ženu, a ktovie či by som aj nestratil zaľúbenie, ale vravím podľa okolností. Hmm ale ako je to s krstom ozaj neviem, ale tiež myslím že to záleží od posúdenia okolností kňazom. |
Rímskokatolík |
Počet príspevkov: 4003 ~
Člen od: 15 máj 2007 ~
Posledná návšteva: 27 apríl 2022
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 02 august 2009 : 23:24:49
|
Kňaz alebo krstiteľ musia krstiť tak, ako im to Kristus prikázal. Boh, suverénny vládca, však môže prijímať ľudí do neba vlastným spôsobom, on rozhodne akým. Božia láska nevylučuje nikoho, Ježišova krv vytiekla za všetkých ľudí, aj nepokrstených. Smrťou nás Kristus oslobodil od hriechu, zmŕtvychvstaním otvára všetkým vstup do nového života. |
Počet príspevkov: 68 ~
Člen od: 13 máj 2009 ~
Posledná návšteva: 07 apríl 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 14 august 2009 : 19:27:51
|
Myslim, ze je to na svedomi daneho knaza a suhlasim s Radarom.
citácia: A podla mna ak tu chceme mat poriadok,tak treba take veci nahlasit lebo cim dalje tym ich viacej pribuda dakujem..........A ked sa krsna matka rozvedie.. KOntroluje to niekto. Ze krst toho dietata nieje platny? Lebo potom ta krsna sa iba zarucila na tu danu chvilu ze bude zit krestanky.
HA HA HA. Myslim, ze Cirkev nie je {nastastie} vojensky spolok, ale miesto, kde zije milujuci Kristus. Samozrejme, kazdy sa zarucuje v danej chvili v pritomnosti...
|
Počet príspevkov: 58 ~
Člen od: 03 január 2009 ~
Posledná návšteva: 05 jún 2010
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 16 september 2009 : 08:26:28
|
Hmm, čo čo tu máme, ďalšia výborná téma.
Chcem sa spýtať v akom najnižšom a najvyššom možnom veku môže byť človek pokrstený? Alebo má to vôbec nejaké vekové obmedzenia? (určite to má rôzne iné, ale momentálne ma zaujímajú vekové) |
Halelůja!!! Ježíš je BOREC! Halelůja!!! Ježíš Tě TOTÁLNĚ miluje! Halelůja!!! Halelůja!!! Halelůja!!! |
Počet príspevkov: 478 ~
Člen od: 13 september 2009 ~
Posledná návšteva: 24 marec 2010
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 16 september 2009 : 08:44:09
|
KRST nemá žiadne vekové obmedzenie či si novorodenec alebo senior |
Počet príspevkov: 68 ~
Člen od: 13 máj 2009 ~
Posledná návšteva: 07 apríl 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 16 september 2009 : 09:26:14
|
A je to naše slobodné rozhodnutie či chceme byť pokrstený? |
Halelůja!!! Ježíš je BOREC! Halelůja!!! Ježíš Tě TOTÁLNĚ miluje! Halelůja!!! Halelůja!!! Halelůja!!! |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 16 september 2009 : 09:46:08
|
Áno, je to tvoje slobodné rozhodnutie tak isto ako viera v Boha.
Teraz sa spýtaš. Tak prečo sa krstia malé deti? Preto lebo to požadujú ich rodičia, ktorí majú vieru.
No v dnešnej dobe sú i "veriaci" resp. neveriaci, ktorí dieťa krstia lebo sa to tak robí je to taká tradícia. Nevidia v tom sviatosť - nič zvláštne presne ako ty v sviatosti manželstva.
Ak si ty pokrstený a teraz sa mieniš dušovať, že to nebola tvoja slobodná vôľa. Nemusíš! Pretože aj tak nemáš dar viery. Nemáš ho lebo si sa tak rozhodol svojou slobodnou vôľou.
Kto sa zrodí krstom a vierou bude spasený. Tohoto by som sa obávala v tvojom prípade viac ako konca sveta.
|
Pridŕžajme sa Božej vôle. Ona nech je našou hviezdou, ktorou sa riadime počas tejto plavby. Takto určite zakotvíme v správnom prístave. |
Počet príspevkov: 365 ~
Člen od: 02 jún 2009 ~
Posledná návšteva: 18 máj 2020
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 16 september 2009 : 12:34:23
|
áno, prečo sa krstia malé deti? príde mi to dosť nefér, a odobratie slobodnej vôle, keďže pokial viem, krst sa nedá vrátiť späť, a neveriaci + anti kresťania môžu iba nadávať.
Nuž tolko k slobodnej vôli... |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 16 september 2009 : 12:57:27
|
citácia: áno, prečo sa krstia malé deti? príde mi to dosť nefér, a odobratie slobodnej vôle, keďže pokial viem, krst sa nedá vrátiť späť, a neveriaci + anti kresťania môžu iba nadávať. Nuž tolko k slobodnej vôli... Pôvodne zaslal PCmaniak87 - 16 september 2009 : 12:34:23
Pozri sa. Pokrstia malé dieťa. To ak sa stane veriacim, má o problém menej, ak nie, tak nejaký krst mu môže byť ukradnutý lebo pre neveriaceho to neznamená absolútne nič. Takže nevidím v tom žiadny problém. |
Rímskokatolík |
Počet príspevkov: 4003 ~
Člen od: 15 máj 2007 ~
Posledná návšteva: 27 apríl 2022
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 16 september 2009 : 13:00:18
|
je to na svedomi tych rodicov a krstnych rodicov, ktori ziadaju ten krst, ze preco tak robia. Nic zle sa tym predsa dietatu nestane, a uz je na nom, ci pristupi aj ku dalsim sviatostiam... kto chce nadavat, vzdy si najde dovod... kiez by vo svete boli iba taketo dovody na nadavanie... |
Veď ma, Pane, vo svojej pravde a uč ma, lebo Ty si Boh, moja spása, a v Teba dúfam celý deň. |
Počet príspevkov: 2690 ~
Člen od: 06 november 2003 ~
Posledná návšteva: 04 marec 2018
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 16 september 2009 : 13:03:24
|
No neveriacemu to možno bude je, ale ten kto je proti veciam veriacich a nemá to rád, bude ho štvať že je sučasťou cirkvy... |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 16 september 2009 : 13:05:13
|
hm ale preco ti vadi ze ti poliali vodu na hlavu ked neveris v tie duchovne veci? sak ked si ateista je to pre teba len voda nahlave ... |
http://www.bagras.sk/ |
Počet príspevkov: 1510 ~
Člen od: 21 október 2008 ~
Posledná návšteva: 18 august 2014
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 16 september 2009 : 13:07:04
|
citácia: No neveriacemu to možno bude je, ale ten kto je proti veciam veriacich a nemá to rád, bude ho štvať že je sučasťou cirkvy... Pôvodne zaslal PCmaniak87 - 16 september 2009 : 13:03:24 sucastou cirkvi nie je clovek tym, ze bol ako male dieta pokrsteny... hm, preco ta nestve, ze Ta zaockovali po narodeni proti TBC? ved je to proti Tvojej voli, a su v Tebe teraz protilatky proti tejto chorobe...:) |
Veď ma, Pane, vo svojej pravde a uč ma, lebo Ty si Boh, moja spása, a v Teba dúfam celý deň. |
Počet príspevkov: 2690 ~
Člen od: 06 november 2003 ~
Posledná návšteva: 04 marec 2018
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 16 september 2009 : 13:21:06
|
mirecnr: zly priklad. ;) |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 16 september 2009 : 13:23:55
|
|
|
Odoslaný - 16 september 2009 : 13:29:29
|
No ale vráťme sa ku krstu, takže je to v poriadku že malému dieťaťu sa zoberie slobodná vôla? a pritom je to velké rozhodnutie. To mi príde ako rúhanie sa Bohu, však on udelil slobodnu vola, a ludia bránia malemu dieťaťu sa rozhodnúť, kedže je male a musi kus povyrásť aby sa rozhodlo... hmm... |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 16 september 2009 : 13:29:33
|
|
|
Odoslaný - 16 september 2009 : 13:30:51
|
|
|
Odoslaný - 16 september 2009 : 13:42:30
|
OK to je v poriadku že, krst ho k nicomu nezavazuje, neviaze, neobmedzuje. Ale nemohol sa preňho rozhodnuť, čiže slobodna vola mu bola odobrana, ešte kolko krát to mám zopakovať? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 16 september 2009 : 13:47:34
|
|
|
Odoslaný - 16 september 2009 : 13:54:25
|
|
|
Odoslaný - 16 september 2009 : 14:02:28
|
citácia: OK to je v poriadku že, krst ho k nicomu nezavazuje, neviaze, neobmedzuje. Ale nemohol sa preňho rozhodnuť, čiže slobodna vola mu bola odobrana, ešte kolko krát to mám zopakovať? Pôvodne zaslal PCmaniak87 - 16 september 2009 : 13:42:30
Ty oddeľuješ krst a vieru. Lenže krst sa robí pre vieru. Tak isto môžeš najprv veriť a to ťa dovedie ku krstu. Ak máš krst a vieru nemáš je ti to na nič. Ak máš vieru a krst nie tak je to to isté.
Ak si pokrstený tak sa sťažuj tvojim rodičom. Spýtaj sa ich prečo ťa pokrstili a nevychovávali vo viere. Aspoň tie základné veci ti mohli vysvetliť. Ušetrili by sme tu teraz s tebou kopec času. |
Pridŕžajme sa Božej vôle. Ona nech je našou hviezdou, ktorou sa riadime počas tejto plavby. Takto určite zakotvíme v správnom prístave. |
Počet príspevkov: 365 ~
Člen od: 02 jún 2009 ~
Posledná návšteva: 18 máj 2020
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 16 september 2009 : 14:03:22
|
volsung: Tak po poslednom príspevku od mirecnr, to fakt vzdávam.
Neviem či sa mi to len zdá, ale vyzerá to tak že mám teda pravdu. A opäť sa potvrdzujú kresťanské protiklady. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|