Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 Duchovná časť
 Duchovný život
 Duchovný závet
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Môže sa Pán Boh uraziť? Téma Next Topic: Ziva viera u katolikov a protestantov  

zmurka

Stav: offline

Odoslaný - 28 jún 2009 :  23:42:52  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: zmurka  Pridať zmurka do zoznamu priateľov

Duchovný závet katolíckeho kresťana

(Táto pobožnosť – pre chorého veľmi osožná – sa odporúča konať častejšie i v dňoch, keď sme zdraví.)

V mene Najsvätejšej a nerozdielnej Trojice, Boha Otca, Syna a Sv. Ducha. Amen.

Pretože sme smrteľní ľudia a ani chvíľu nie sme ochránení pred nebezpečenstvom smrti, teraz pred tvojou tvárou, vševediaci večný Bože, pred najsvätejšou Pannou Máriou, svätými anjelmi a všetkými svätými konám svoj duchovný závet práve tak, akoby tento dnešný deň bol posledným v mojom pozemskom živote.

Svoju dušu odovzdávam do rúk svojho Stvoriteľa a Vykupiteľa. Telo nech zostane zemi, z ktorej bolo vzaté. Ochotne sa zriekam všetkých tunajších majetkov, všetkej ľudskej dôstojnosti i všetkých svetských radostí. Po tebe len, Pane a Bože môj, túžim, a žiadam si z celej duše dostať sa k tebe .
Z plnosti srdca vzbudzujem si dokonalú ľútosť nad hriechmi celého svojho života, a to jedine preto, že som nimi teba, najláskavejšieho Otca urazil/-a. Som úplne odhodlaný/-á sa polepšiť, napraviť svoje hriechy a s tvojou pomocou za ne zadosťučiniť zo svojich slabých síl.
Všetkým, ktorí mi ublížili, zo srdca odpúšťam a pokorne prosím, aby aj mne bolo od všetkých odpustené.

Bez najmenších pochybností verím všetko, čo učí sv. katolícka Cirkev, ktorá je stĺpom a istotou pravdy.
Dúfam, ó Bože, pre tvoje nekonečné milosrdenstvo a skrze zásluhy Ježiša Krista, že dosiahnem úplné odpustenie všetkých hriechov a dôjdem raz do nebeskej blaženosti.
Teba, Boha trojjediného, svojho Stvoriteľa, Vykupiteľa a Posvätiteľa, milujem z celého svojho srdca viac než všetko na svete, a naveky ťa chcem milovať.

Všetko, čo na mňa zošleš, radosť i žiaľ, zdravie i chorobu, vďačne prijímam z tvojej ruky a celkom sa odovzdávam tvojmu riadeniu. Vo všetkom staň sa tvoja vôľa!

Prosím ťa, môj anjel strážny, môj nebeský priateľ, príď mi na pomoc v mojej poslednej hodine! A ak by som už nemohol/-a pre slabosť ani hovoriť ba ani myslieť, ty sám namiesto mňa povedz môjmu nebeskému Spasiteľovi, čo by som mu potom rád/-a povedal/-a, že ho totiž milujem z celého srdca, túžim po ňom, a žiadam si večne ho v sebe velebiť.

To je moja posledná vôľa, na ktorej svedectvo sa dovolávam teba, najsvätejšia Panna Mária, teba sv. Jozef, patrón všetkých umierajúcich, teba môj anjel strážny, i vás všetkých svätých v nebi. Predložte, prosím, tieto moje úmysly Bohu, môjmu budúcemu sudcovi. Zvlášť potom prosím teba, Panna Mária, Matka milosrdenstva, neopúšťaj ma v mojom poslednom boji. Amen.

Život je veľký dar - nepremrhajme ho

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 890  ~  Člen od: 28 október 2006  ~  Posledná návšteva: 23 október 2017 Upozorniť moderátora 

zmurka

Odoslaný - 29 jún 2009 :  20:36:37  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: zmurka  Pridať zmurka do zoznamu priateľov
Vnímam túto modlitbu ako hlboké a úplné odovzdanie sa na konci každého dňa do Božích rúk, Božieho milosrdenstva - a zároveň vyjadrenie dôvery a ochoty všetko prijímať i zvládať v úplnej závislosti - v Trojjedinom Bohu.

Možno určitý návod/pomôcka i pre viacerých návštevníkov tohto fóra...

Život je veľký dar - nepremrhajme ho

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 890  ~  Člen od: 28 október 2006  ~  Posledná návšteva: 23 október 2017 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

zrno

Odoslaný - 30 jún 2009 :  13:34:05  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: zrno  Pridať zrno do zoznamu priateľov
Veľmi dobrá a pokorná modlitba, ja to taký súhrn modlitieb potrebných pre našu spásu.

Sláva Bohu a Nepoškvrnenej.

"Lebo im odpustím vinu a na ich hriech si viac nespomeniem." (Jer 31,34) Boh odpúšťa a zabúda! A to my musíme tiež!!!

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1221  ~  Člen od: 26 september 2008  ~  Posledná návšteva: 09 január 2013 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky
  Previous Topic: Môže sa Pán Boh uraziť? Téma Next Topic: Ziva viera u katolikov a protestantov  
 Verzia pre tlač
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06