Všetky fóra
O fóre
Voľná diskusia
Čo zo sexualnymi tuzbami |
|
V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
|
|
|
|
Odoslaný - 21 máj 2009 : 03:10:34
|
- napisal som do temy, kde som pozabudol, ze je moderovane a neverim, ze tam prispevok prejde... tak ho davam tu ...
- cochvila bude niekomu v tejto teme asi konecne jasno... ... ved ste istotne poculi o knihe o sexe, co napisal polsky knaz a uz sa caka kedy bude vydana na Slovensku ... ... pada tabu o jedinej akoze spravnej misionarskej polohe ...
V publikácii ´Sex ako ho nepoznáte: pre manželské páry milujúce Boha´ páter Ksawery Knotz láme ľady v téme, ktorá je vo veľkej časti cirkvi stále tabuizovaná a vyzýva, aby sa manželia pri sexe uvoľnili a zabudli na predsudky.
Sex v manželstve by podľa františkánskeho mnícha nemal byť nudný, ale "plný fantázie, prekvapujúci a vášnivý."
Knižka, ktorá vyšla s podporou poľskej katolíckej cirkvi, sa stala hitom. Vo vydavateľstve Sw. Pawel sa od uvedenia do predaja pred niekoľkými týždňami vypredalo všetkých 5 tisíc výtlačkov a plánujú reedíciu.
Knihu, v ktorej otec Knotz išiel aj do grafických detailov, označili za "katolícku Kamasutru."
Prolomil ledy
Mnich v knize popisuje i detaily, které jsou pro mnohé katolíky tabu, píše BBC. "Mnozí se domnívají, že s posvátností manželského sexu mizí zábava, lehkomyslnost a atraktivní polohy," říká doslova duchovní.
"Řada lidí má pocit, že sexuální život věřících musí být smutný jako kostelní chorál," píše kněz ve své knize, podle něhož by každý měl dopřát druhému to, co žádá.
"Sex se musí nazývat oslavou manželství a má být něčím důstojným. Bůh má také zájem na tom, aby lidé měli veselý sexuální život," tvrdí kněz a zdůrazňuje, že jeho názory rozhodně nemají být v rozporu s pohledem církve na sex. Mnich mimo jiné zdůrazňuje používání antikoncepce. ... tak tu nie som si isty, ci to media interpretuju spravne....... ved uvidime, precitame, posudime ...
|
|
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 1632 ~
Člen od: 16 máj 2005 ~
Posledná návšteva: 04 september 2009
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 21 máj 2009 : 09:44:10
|
pozri http://www.cas.sk/clanok/117156/polsky-duchovny-napisal-katolicku-kamasutru.html
Knotz ako v celibáte žijúci katolícky mních tvrdí, že kompetenciu k napísaniu knihy o sexe nadobudol z poradne pre manželské páry a zo svojich internetových stránok, na ktorých tiež poskytuje sexuálne rady manželom. Duchovný však napriek svojej pokrokovosti napríklad neodporúča používanie antikoncepcie. |
Počet príspevkov: 22 ~
Člen od: 19 apríl 2009 ~
Posledná návšteva: 23 jún 2009
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 21 máj 2009 : 09:49:57
|
|
|
Odoslaný - 21 máj 2009 : 11:28:58
|
uprimne ja som neveril ze to stou jednou polohou moze niekto mysliet vazne... |
http://www.bagras.sk/ |
Počet príspevkov: 1510 ~
Člen od: 21 október 2008 ~
Posledná návšteva: 18 august 2014
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 21 máj 2009 : 13:07:46
|
Odporucam temu "Jedine misionarska poloha?"
P.S. Prispevok v teme co so sexualnymi tuzbami nepresiel, pretoze ak niekam, tak patril do vyssej spominanej temy. Ale ani v nej by nepresiel, lebo zatial mame k dispozicii iba Tvoje klasicke bulvarne info, ziadne skutocne informacie... |
Non nobis Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam.
|
Počet príspevkov: 12062 ~
Člen od: 29 september 2003 ~
Posledná návšteva: 11 november 2023
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 21 máj 2009 : 15:26:04
|
citácia: Odporucam temu " Jedine misionarska poloha?" P.S. Prispevok v teme co so sexualnymi tuzbami nepresiel, pretoze ak niekam, tak patril do vyssej spominanej temy. Ale ani v nej by nepresiel, lebo zatial mame k dispozicii iba Tvoje klasicke bulvarne info, ziadne skutocne informacie... Pôvodne zaslal Mato - 21 máj 2009 : 13:07:46
- nie som s toho smutny, ze tam nepresiel ... ako som spomenul, neuvedomil som si, ze ta tema je moderovana, tam si mi uz vymazal prispevok k teme, ktory urcite nebol ani na zaklade nejakych bulvarov ako to ty rad prezentujes...
- o tej knihe sa pise dost, staci google, staci archiv TV sprav, kde je rozhovor i so samotnym knazom...
- ked si uz tak navrhol ten tvoj prispevok, mohol si aj kopec dalsich, pretoze to je asi jeden z najvacsich problemov, co sa tu totiz riesi...
- sme, ste aj vy len ludia... a chcete si tiez uzivat ...ale tie zakazy, prikazania, rozne obstrukcie katolickej cirkvi ludi brzdi v ich sexualnom rozlete ... pametam na pripad, ked sa tu riesila Samanka (???) a do coho sa to nakoniec zvrhlo...
- ako som spomenul, pockame si na spominanu knihu ...uz som si podal objednavku o zaslanie vytlacku ako nahle bude k dispozicii ... nie ze by som nieco potreboval vediet, ale som holt zvedavy, media tomu urobili taku reklamu ... len dufajme, ze prave slovenska cirkev ju tu v tichosti nezakaze...
- holt predsa ma niekto rozum a snazi sa dat urcite veci na pravu mieru...
- ano anettka, mne sa to tiez nezdalo, ale pre objektivnost som to skopcil ako som nasiel... ja som tiez cital skor tebou prezentovane vyjadrenia a preto som i napisal, ze asi to interpretuju zle ...
|
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 24 máj 2009 : 16:01:36
|
citácia: - holt predsa ma niekto rozum a snazi sa dat urcite veci na pravu mieru... Pôvodne zaslal Milan - 21 máj 2009 : 15:26:04 Holt, alebo ho niekto naopak nema a osobnej popularite je ochotny obetovat aj pravdu o ludskej sexualite... Ale ako vieme, ludska slava, polna trava...
Kedze som dotycnu knihu necital, nemozem sa viac vyjadrit a poprosil by som aj ostatnych (ze Milan), aby v svojich nadsenych vyhlaseniach trosku brzdili... Najma v tych "zasvatenych" tvrdeniach, ako Katolickej cirkev brzdi ludi v "sexualnom rozlete". A ako obvykle bez konkretnych argumentov, ale na to som uz u Milana celkom zvyknuty.
Ci vsak taketo "zasvatene" narazky prispievaju k vacsej slave Cirkvi, ako stoji v pravdilach je veeeelmi otazne... |
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 24 máj 2009 : 22:25:15
|
|
|
Odoslaný - 24 máj 2009 : 23:30:47
|
citácia: a tak som nasiel nejake tie tvoje citaty, ktore si tu dal do plena ale necitoval tuto knihu ... spomenul som si na to tvoje prirovnanie s tym autom a pohonnymi hmotami ... tiez s tej knihy ... Pôvodne zaslal Milan - 24 máj 2009 : 22:25:15 Pri kazdom citate je uvedeny zdroj. Takze ziaden objav Ameriky sa nekona. Okrem toho, ako autor prekladu vlastnim autorske prava na slovensky preklad.
Snazis sa naznacit, ze si knihu stiahol nelegalne? |
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 24 máj 2009 : 23:46:54
|
a jeje milan milan ty pirat ... btw ja uz mam aj cizmy aj sablu staci aby sme si lod zohnali... mato necem aby toto vyznelo ako napadanie ale mam pocit z tvojej otazky o stiahnuti akoby si sa snazil informacie podane milanom znehodnitit tym ze upozornujes na to ze su ziskane z nelegalne drzaneho kusku ... |
http://www.bagras.sk/ |
Počet príspevkov: 1510 ~
Člen od: 21 október 2008 ~
Posledná návšteva: 18 august 2014
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 25 máj 2009 : 03:21:42
|
- dobre pises volsung ...
- az na to, ze zohnat na nete neznamena vzdy nelegalne stiahnut, teda ono to moze byt i legalne ...
- nie, ja si mnohe knizky kupujem cez net ... takto i tuto...5,3 eura aj s postou ... tato zatial nie je na stiahnutie... ked bude dam ti vediet
|
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 25 máj 2009 : 10:29:14
|
Tak potom je vsetko v poriadku. |
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
|