Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 O fóre
 Voľná diskusia
 Ako relaxovat
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
Nasledujúca strana
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: 11. september 2001 Téma Next Topic: LURDY
Strana: z 2

Marianna

Stav: offline

Odoslaný - 10 máj 2009 :  13:24:41  Zobraziť profil  Pridať Marianna do zoznamu priateľov
V poslednej dobe mi pribudli mnohé povinnosti, či v práci, či doma. Niekdy mám pocit, že všetci odo mna niečo žiadaju a ja už pomaly nemám sil. Uvedomila som si, že sa asi sa bližim k syndromu vyhorenia a že s tým musim niečo robiť .

Chcem vas poprosit podelte sa s ostatnými ako relaxujete, pri čom si dokážete najlepšie oddýchnuť

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 18  ~  Člen od: 16 august 2008  ~  Posledná návšteva: 20 október 2013 Upozorniť moderátora 

volsung

Odoslaný - 10 máj 2009 :  13:25:49  Zobraziť profil  Pridať volsung do zoznamu priateľov
ja sa stretnem s niekym koho mam rad porozpravat sa alebo potom ja relaxujem aj pri roznych cinnostiach chodim na strelnicu s priatelkou a pod..

http://www.bagras.sk/

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1510  ~  Člen od: 21 október 2008  ~  Posledná návšteva: 18 august 2014 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mato

Odoslaný - 10 máj 2009 :  22:14:01  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
Ja mam opacny problem - pre same relaxacne zaujmy, nemam cas na seriozne veci

Tu su ted moje tipy:
citanie, RC vrtulnik, geocaching, tvorba map (www.openstreetmap.org), programovanie...

Non nobis Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

HELENA

Odoslaný - 11 máj 2009 :  00:01:23  Zobraziť profil  Pridať HELENA do zoznamu priateľov
Ja mám viac druhov relaxu.Keď som ustatá fizicky,pozerám telku,alebo idem so psom na prechádzku.A keď psichicky,tak sa chodím do kostola,buď na sv.omšu,alebo len tak s pánom Bohom porozprávať.A to mi veľmy pomáha.

Hyhyhy a ešte jeden relax:susedy a ja pri káve na terase a ako my hovoríme spomínanie kadečoho.

HELENA

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 48  ~  Člen od: 10 máj 2009  ~  Posledná návšteva: 27 september 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

HELENA

Odoslaný - 11 máj 2009 :  00:18:49  Zobraziť profil  Pridať HELENA do zoznamu priateľov
volsung,mich kann die ganze Welt nur loben.hyhyhy.Ich bin der Engel

HELENA

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 48  ~  Člen od: 10 máj 2009  ~  Posledná návšteva: 27 september 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ales

Odoslaný - 11 máj 2009 :  08:36:16  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
citácia:
tvorba map (www.openstreetmap.org
Pôvodne zaslal Mato - 10 máj 2009 :  22:14:01

jeeeeeeej dik, pomohlo

Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 10389  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 11 november 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Milan

Odoslaný - 11 máj 2009 :  08:54:56  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Milan  Pridať Milan do zoznamu priateľov
- moji havkaci, havkaci..... dlho nic....havkaci .... kniha... PC (tvorba v excli) ... astronomia ... a najde sa cas i na moju zenu

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1632  ~  Člen od: 16 máj 2005  ~  Posledná návšteva: 04 september 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mato

Odoslaný - 11 máj 2009 :  10:57:57  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
citácia:

jeeeeeeej dik, pomohlo

Pôvodne zaslal Ales - 11 máj 2009 :  08:36:16

To som rad. A comu, ak sa smiem spytat?

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ales

Odoslaný - 11 máj 2009 :  11:28:26  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
http://www.detskemestecko.tk

robil som pre detský domov stránku, a nevedel som ako tam dať mapu.... ešte musím doladiť lebo joomla ma problemy s iframe ale je tam aspon odkaz na zvačšenie.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 10389  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 11 november 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mato

Odoslaný - 11 máj 2009 :  14:49:28  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
Vidis, to som ani nevedel, ze sa to da aj takto pouzit

juja

Odoslaný - 11 máj 2009 :  16:18:05  Zobraziť profil  Pridať juja do zoznamu priateľov
Keď som vyčerpaná a naozaj mám pocit vyhorenia po každej stránke, pomáha mi príroda - v jej zvukoch, farbách, vôni, nachádzam Dych Boží a Pokoj. Zaujímavé, že ma vtedy sprevádzajú záhradné mačky!!! Nič im v tej chvíli nedávam, nevolám ich, ony si ma nájdu a kráčajú povedľa mňa!!
V istom momente mi pohol ruženec, modlený pápežom JPII. - mám ho na CD a gregoriánske a byzantské chorály. A úžasná je ešte stále pre mňa táto pieseň: http://www.youtube.com/watch?v=WVY_RK0LBnw

Judith

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 3217  ~  Člen od: 30 október 2005  ~  Posledná návšteva: 30 máj 2020 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Rafael

Odoslaný - 11 máj 2009 :  16:43:55  Zobraziť profil  Pridať Rafael do zoznamu priateľov
Je tu niekto, kto relaxuje citanim hodnotnych knih? Pisanim? Zaoberanim sa umenim, estetikou? Ci takato cinnost do relaxu nepatri? (Ak nie, tak kedy potom citat a zveladovat ducha? V praci?)

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 3722  ~  Člen od: 18 január 2008  ~  Posledná návšteva: 10 jún 2024 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ales

Odoslaný - 11 máj 2009 :  18:55:28  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
rarach, ja kedysi som relaxoval pisanim, hlavne blogu...ale pomaly moj životny sen napísať knihu upada prachom.

juja

Odoslaný - 11 máj 2009 :  18:56:28  Zobraziť profil  Pridať juja do zoznamu priateľov
patrí, do relaxu, do vzdelávania atď. Ale keď je duša naozaj vyprahnutá, nie je chuť, to viem aj podľa seba, už ma nič nebavilo, niekedy nebaví - prosto, človek je presýtený a viac menej sa vracia k tomu, čo bolo na začiatku vnímania - základné pocity - 5 zmyslov, keď sa tie upokoja, možno pomaly prikročiť k duši - vtedy pomaly príde opäť chuť na knihy, na hudbu, na rozhovor, na rozjímanie, na plač, na smiech, i hnev - až vtedy človek začína byť schopný trocha uzobrania a pomaly sa opäť rozvíjať...ale keď prídu opäť suchoty, niekedy nič neteší, lebo sa najprv treba opäť vyprázdniť, až v tejto vnútornej prázdnote pomaly začne človek nachádzať Boha a aj seba samého - to je v podstate aj podstata týchto suchôt...

Judith

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 3217  ~  Člen od: 30 október 2005  ~  Posledná návšteva: 30 máj 2020 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ales

Odoslaný - 11 máj 2009 :  19:42:32  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
juja, vieš kde ja najradšej relaxujem? teraz na jar vybehnem, do prírody a len tak sa tam vyspím...na holej zemi, na tráve samozrejme, kdesik kde je klud od aut apod...jedna hodinka spanku v prirode na slniečkuá je vtedy pre mna viac ako 8/ hodin spanku cez noc(myslim skor duševný odpočinok)

Mato

Odoslaný - 11 máj 2009 :  21:07:09  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
citácia:
Je tu niekto, kto relaxuje citanim hodnotnych knih? Pisanim? Zaoberanim sa umenim, estetikou? Ci takato cinnost do relaxu nepatri? (Ak nie, tak kedy potom citat a zveladovat ducha? V praci?)

Pôvodne zaslal Rarach - 11 máj 2009 :  16:43:55

Napriklad ja. Hned prva vec, ktoru spominam je citanie

volsung

Odoslaný - 11 máj 2009 :  21:16:38  Zobraziť profil  Pridať volsung do zoznamu priateľov
rarach ja som kedysi velmir ad relaxoval malbou ale odkedy si tak zarabam je to uz tazke.. a knihy citam vzdy koli ziskavaniu informacii ..kedysi som aj rad zongloval ale odkedy komercne predavam vystupenia tiez to upadlo..

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1510  ~  Člen od: 21 október 2008  ~  Posledná návšteva: 18 august 2014 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Rafael

Odoslaný - 11 máj 2009 :  21:33:34  Zobraziť profil  Pridať Rafael do zoznamu priateľov
citácia:
citácia:

Pôvodne zaslal Rarach - 11 máj 2009 :  16:43:55

Napriklad ja. Hned prva vec, ktoru spominam je citanie

Pôvodne zaslal Mato - 11 máj 2009 :  21:07:09

Sak hej, z "citania" este nijako nevyplyva "citanie hodnotnych knih" - schvalne som to specifikoval podrobnejsie. Moja otazka stale trva, lebo z Vasich/vasich odpovedi nijako mudrejsi nie som. Mozno je to o tom, ze to do relaxu nepatri, lebo hodnotne veci su spravidla narocne na napinanie umu a to teda oddych nie je - v tom pripade nejde o relax, a pytam sa, kedy potom citate veci, ktore su narocne...v praci?

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 3722  ~  Člen od: 18 január 2008  ~  Posledná návšteva: 10 jún 2024 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

volsung

Odoslaný - 11 máj 2009 :  21:35:06  Zobraziť profil  Pridať volsung do zoznamu priateľov
z Vasich/vasich odpovedi nijako mudrejsi nie som." rarach
snazil som sa ti naznacit ze aks a tym cinnostiam venujes realne a profesionalne relaxovat nimi mozes len tazko...

juja

Odoslaný - 11 máj 2009 :  23:35:03  Zobraziť profil  Pridať juja do zoznamu priateľov
a s tým súhlasím - ak teda človek veľa číta, aby sa pripravil do svojej práce, potom ťažko už bude relaxovať čítaním, čo ešte neznamená, že na samotné čítanie zanevrel, a už vôbec nie, ak je dokonca v stave vyhorenia - ako to tam Marianna píše.
stav / syndróm vyhorenia je: "Syndróm vyhorenia sa je duševný stav, ktorý sa objavuje predovšetkým u pomáhajúcich ľudí – teda hlavne u učiteľov. Práve mnohí učitelia, a sú medzi nimi často kedysi najviac motivovaní a zapálení pre prácu so žiakmi, bývajú po relatívne krátkom čase úplne zničení. Vyhorenie je stav komplexného vyčerpania, únavy duševnej, emocionálnej, fyzickej i sociálnej. Je doprevádzaný stratou ideálov, záujmu o prácu, chuti zdokonaľovať sa a pracovať na sebe." - http://referaty.atlas.sk/odborne-humanitne/psychologia/14442/syndrom-vyhorenia-(burn-out-syndrom)

Judith

volsung

Odoslaný - 11 máj 2009 :  23:43:45  Zobraziť profil  Pridať volsung do zoznamu priateľov
podla mna je dolezite mat neaku antagonicku cinnost k tej co bezne vykonavame napr ak ja pracujem dusevne je miprijemna fyzicka zataz a naopak..

juja

Odoslaný - 11 máj 2009 :  23:47:42  Zobraziť profil  Pridať juja do zoznamu priateľov
ešte predtým si treba v sebe zistiť, aj s pomocou odborníkov, prečo k tomu vyhoreniu prišlo, zmeniť tieto, teda odpútať sa od nich, vyprázdniť sa od týchto cieľov, myšlienok, a pod. a až potom mať antagonistickú činnosť...

Judith

Azuritko

Odoslaný - 11 máj 2009 :  23:58:47  Zobraziť profil  Pridať Azuritko do zoznamu priateľov
citácia:
Moja otazka stale trva, lebo z Vasich/vasich odpovedi nijako mudrejsi nie som. Mozno je to o tom, ze to do relaxu nepatri, lebo hodnotne veci su spravidla narocne na napinanie umu a to teda oddych nie je - v tom pripade nejde o relax, a pytam sa, kedy potom citate veci, ktore su narocne...v praci?

Pôvodne zaslal Rarach - 11 máj 2009 :  21:33:34

Podľa mňa je rozdiel relaxovať, a využívať voľný čas. Ak relaxujem, nebudem čítať bibliu ak si chcem dobre pamätať a plne pochopiť to čo čítam. Čiže bibliu čítam vrámci voľného času. Od relaxu očakávam, že nechám voľný chod myšlienkam, a fantazírujem, čo mne najlepšie funguje pri počúvaní hudby.

Rímskokatolík

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 4003  ~  Člen od: 15 máj 2007  ~  Posledná návšteva: 27 apríl 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

volsung

Odoslaný - 12 máj 2009 :  00:01:19  Zobraziť profil  Pridať volsung do zoznamu priateľov
aaa jasne azuritko akos om mohol zabudnut v poslednych tyzdnoch som maval casto zlu naladu ale natiahnutie sa na pohovke a pustenie von thronstahl mi bzdy naladu napravili...

Milan

Odoslaný - 12 máj 2009 :  11:49:51  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Milan  Pridať Milan do zoznamu priateľov
- ????

- asi sme nieco porusili spolu s Matom, ze zmizli dva prispevky ????

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1632  ~  Člen od: 16 máj 2005  ~  Posledná návšteva: 04 september 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

volsung

Odoslaný - 12 máj 2009 :  12:15:06  Zobraziť profil  Pridať volsung do zoznamu priateľov
was??

Strana: z 2 Previous Topic: 11. september 2001 Téma Next Topic: LURDY  
 Verzia pre tlač
Nasledujúca strana
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06