Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 Duchovná časť
 Modlitba
 Ruženec oslobodenia .
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
Nasledujúca strana
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: modlitba za spovednika Téma Next Topic: Moze Boh klamat...
Strana: z 2

zrno

Stav: offline

Odoslaný - 18 apríl 2009 :  22:44:38  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: zrno  Pridať zrno do zoznamu priateľov
Ruženec oslobodenia Je to modlitba, ktorá je prosbou o uzdravenie a oslobodenie. Podľa p. Eliasa Vellu aj Jamesa Mariakumara aj hriech je špičkou, ktorá má svoj koreň. Často sa stáva, že sa tento hriech opakuje a aj keď sa spovedáme, znovu upadáme. Hriech alebo problém má svoj koreň, ktorý sme sa možno ešte nesnažili odstrániť.
Tieto korene môžu byť z vnútorných zranení, ktoré môžu vzniknúť v období počatia, tehotenstva matky, detstva alebo i neskôr. Práve v týchto prvých chvíľach života je dieťa veľmi krehké a môže dostať rôzne zranenia. Najväčšie z nich sú neprijatie, nedostatok lásky, ale aj iné.
Ruženec oslobodenia je modlitba, ktorá je zameraná na uzdravenie a oslobodenie od všetkých zlých vplyvov, vplyvov hriechu a zranení alebo aj okultných praktík. Je možné sa ho modliť za seba, ale aj za iných, za svoju rodinu. Tento ruženec má základ v Božom slove, ktoré povedal Pán Ježiš: „Až keď vás Syn vyslobodí, budete naozaj slobodní“ (Jn 8,36). Tak isto aj slepec Bartimeus prosil o uzdravenie: „Ježišu, syn Dávidov, zmiluj sa nado mnou!“ (Mk 10,47)

Ruženec oslobodenia sa má modliť takto:

Ak sa modlím za seba:

Na začiatok: Verím v Boha

na veľkých zrnkách:
Až keď ma Ježiš vyslobodí, budem naozaj slobodný

na každom malom zrnku sa pomodlím:
Ježišu, zmiluj sa nado mnou, Ježišu, uzdrav ma, Ježišu, zachráň ma, Ježišu, vysloboď ma!

Po každom desiatku nasleduje Sláva Otcu, O Ježišu, odpusť nám naše hriechy... Na konci: Zdravas' kráľovná...

Ak sa modlím za svoju rodinu:

na veľkých zrnkách:
Až keď Ježiš vyslobodí moju rodinu, bude naozaj slobodná.

Ježišu, zmiluj sa nad mojou rodinou, Ježišu, uzdrav moju rodinu, Ježišu, zachráň moju rodinu, Ježišu, vysloboď moju rodinu!

Po každom desiatku nasleduje:
Sláva Otcu, O Ježišu, odpusť nám naše hriechy...
Na konci: Zdravas' kráľovná...

Ak sa modlím za konkrétneho človeka, napríklad za Jozefa:

na veľkých zrnkách:
Až keď Ježiš vyslobodí Jozefa, bude naozaj slobodný.

Ježišu, zmiluj sa nad Jozefom, Ježišu, uzdrav Jozefa, Ježišu, zachráň Jozefa, Ježišu, vysloboď Jozefa!

Po každom desiatku nasleduje
Sláva Otcu, O Ježišu, odpusť nám naše hriechy...
Na konci: Zdravas' kráľovná...

„Preto vám hovorím: Verte, že všetko, o čo v modlitbe prosíte, ste už dostali, a budete to mať.“
Evanjelium:(Mk 11,24)

"Lebo im odpustím vinu a na ich hriech si viac nespomeniem." (Jer 31,34) Boh odpúšťa a zabúda! A to my musíme tiež!!!

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1221  ~  Člen od: 26 september 2008  ~  Posledná návšteva: 09 január 2013 Upozorniť moderátora 

milboy

Odoslaný - 07 jún 2009 :  15:46:18  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: milboy  Send milboy an AOL message  Odoslať ICQ správu pre: milboy  Pridať milboy do zoznamu priateľov
Môžete mi niekto objasniť prečo si katolíci vybrali túto zvláštnu a bibliou neoddôvodnenú cestu modliť sa k niekomu inému ako je boh-hospodin ?
Prečo až II vatikánsky koncil ked bol až v 20-tom storočí...!!?? Biblia nám presne hovorí ako a ku komu sa máme modliť. A tieto zdroje nám nehovoria nič o uctievaní svätých ani o ich pomoci...

Two things are infinite: the universe and human stupidity ... and I'm not sure about the the universe ... A.Einstein

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 4  ~  Člen od: 07 jún 2009  ~  Posledná návšteva: 22 august 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ales

Odoslaný - 07 jún 2009 :  16:04:50  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
Ježiš podla teba nie je Boh?

Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 10389  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 11 november 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

lila

Odoslaný - 07 jún 2009 :  16:16:26  Zobraziť profil  Pridať lila do zoznamu priateľov
pozri tu http://www.kredo.sk/bforum/topic.asp?TOPIC_ID=2099

Pridŕžajme sa Božej vôle. Ona nech je našou hviezdou, ktorou sa riadime počas tejto plavby. Takto určite zakotvíme v správnom prístave.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 365  ~  Člen od: 02 jún 2009  ~  Posledná návšteva: 18 máj 2020 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

milboy

Odoslaný - 07 jún 2009 :  16:30:59  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: milboy  Send milboy an AOL message  Odoslať ICQ správu pre: milboy  Pridať milboy do zoznamu priateľov
citácia:

Pôvodne zaslal Ales - 07 jún 2009 :  16:04:50

Nie Ježiš.. mal som na mysli ruženec! To je modlitba, ktorá má adresáta v p. Márii a tá nie je v biblii označená inak ako matka spasiteľa.. Nie je to Boh, nie je to osoba sediaca po jeho pravici či ľavici... Nemám rád citácie z písma , ktoré nie sú v písmach, tak tam nehľadajte možnosť hľadania útechy u svätých z pohľadu ľudí..

Two things are infinite: the universe and human stupidity ... and I'm not sure about the the universe ... A.Einstein

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 4  ~  Člen od: 07 jún 2009  ~  Posledná návšteva: 22 august 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

juja

Odoslaný - 07 jún 2009 :  20:46:16  Zobraziť profil  Pridať juja do zoznamu priateľov
http://sk.wikibooks.org/wiki/Modlitby:_Ru%C5%BEenec_-_%C4%8Do_je_to%3F
http://www.kbs.sk/?cid=1117564590
ruženec nie je nasmerovaný len na Pannu Máriu, ako vidno z vyšších linkov
narýchlo z pastierskeho listu biskupov na kbs vyberám takúto kratučkú info:
"Centrom modlitby ruženca je Ježiš Kristus, rozjímanie o jeho tajomstvách pod vedením tej, ktorá mu najvernejšie slúžila, najviac ho milovala a najdokonalejšie ho nasledovala – pod vedením Panny Márie. Aby sme pomocou modlitby ruženca mohli rozjímať o tajomstvách Ježišovho života v období medzi jeho skrytým životom v Nazarete a jeho umučením, Svätý Otec nám ponúka novú časť ruženca s názvom „tajomstvá svetla“. Kristus je „svetlo sveta“. Toto svetlo vyžaruje zvlášť z udalostí Jeho verejného pôsobenia. Preto sú v nových piatich desiatkoch tieto tajomstvá (uvádzame skrátenú verziu):
1. Krst v Jordáne
2. Kristovo sebazjavenie na svadbe v Káne
3. Hlásanie Božieho kráľovstva s výzvou na obrátenie
4. Premenenie na vrchu Tábor
5. Ustanovenie Eucharistie ako sviatosti veľkonočného tajomstva"

Je tu aj jeden názor bratov františkánov: http://www.frantiskani.sk/kazatel/marianske/1007.htm

Čo sa Panny Márie týka, je bohorodičkou, teda je veľmi blízko Trojjedinného Boha...

Judith

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 3217  ~  Člen od: 30 október 2005  ~  Posledná návšteva: 30 máj 2020 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ales

Odoslaný - 07 jún 2009 :  21:37:17  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
citácia:
citácia:

Pôvodne zaslal Ales - 07 jún 2009 :  16:04:50

Nie Ježiš.. mal som na mysli ruženec! To je modlitba, ktorá má adresáta v p. Márii a tá nie je v biblii označená inak ako matka spasiteľa.. Nie je to Boh, nie je to osoba sediaca po jeho pravici či ľavici... Nemám rád citácie z písma , ktoré nie sú v písmach, tak tam nehľadajte možnosť hľadania útechy u svätých z pohľadu ľudí..

Pôvodne zaslal milboy - 07 jún 2009 :  16:30:59

no ja neviem o tom, že by niekto v ruženci tvrdil že je Panna Mária Boh, alebo žeby tvrdila, že Panna Mária sedí po pravici či lavici Otca, a v ruženci je presne to čo ty tvrdíš - Panna Maria je označovana za Matku Spasiteľa, nič viac, nič menej. Asi si ešte poriadne neprečital ruženec a neporozmýšlal čo jendotlive vety znamenaju. Samozrejme bez predsudkov a pod.

Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 10389  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 11 november 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mato

Odoslaný - 08 jún 2009 :  09:49:57  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
citácia:
Môžete mi niekto objasniť prečo si katolíci vybrali túto zvláštnu a bibliou neoddôvodnenú

Pôvodne zaslal milboy - 07 jún 2009 :  15:46:18

Vid Ruzenec - vsetko o nom

Non nobis Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

sloboda

Odoslaný - 05 október 2009 :  23:02:48  Zobraziť profil  Pridať sloboda do zoznamu priateľov
Ďakujem Zrno.Táto modlitba je veľmi silná a pomáha.Kiež by sa ju modlili ľudia za seba,aj za svojich blízkych.Meno Ježiš má veľkú uzdravujúcu a najmä oslobodzujúcu moc.Vždy je čo oslobodzovať. Prirodzené záťaže,hriechy,aj závislosti.Nech Boh stojí blízko každého srdca,ktoré sa s oddanosťou Jeho veľkosti a moci modlí túto modlitbu.

katolíčka

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 137  ~  Člen od: 01 október 2009  ~  Posledná návšteva: 18 február 2010 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

st_kuko

Odoslaný - 21 júl 2010 :  14:51:40  Zobraziť profil  Pridať st_kuko do zoznamu priateľov
Je to velmi silna a ucinna modlitba, tvrdim to na zaklade vlastnej skusenosti. Pre zaujemcov viac info je v knihe Regis Castro, Maisa Castro-Ruzenec oslobodenia... Ked som sa ju prvykrat modlil za jednu blizku osobu, tak sa mi neskor priznala, ze sa citila nehodna, aby sa za nu niekto takto modlil a vyslovoval jej meno... Po case sa u nej objavil utlak zleho (niekto jej skodil prostrednictvom satanskych obradov a ritualov, a ona citila akoby fyzicku pritomnost danej osoby) a pocas cca 10-tich prebdenych noci som tocil desiatky tohto ruzenca dookola (a aj ine modlitby) a prosil Jezisa o jej oslobodenie. Po jednej takejto hodine modlenia tohoto ruzenca bola cela horuca-uplne zerava a do rana sa jej zosupali pery, pravidelne vtedy skoro kazdu noc vracala... Ten utlak vyvrcholil v piatok a vsetko sa to skoncilo v nedelu, na sviatok Krista Krala v 2007-mom, ktory je nasim jedinym Panom a Kralom, jemu patri cest, chvala a slava na veky vekov! Predtym bola este uzdravena z choroby, no nie je Boh uzasny?

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 58  ~  Člen od: 21 júl 2010  ~  Posledná návšteva: 20 február 2012 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

ring

Odoslaný - 30 november 2011 :  15:11:21  Zobraziť profil  Pridať ring do zoznamu priateľov
Zdravim chcem sa sptytat ci je dobre sa modliť tuto modlitbu ruzenec oslobodenia aj za oslobodenie zo zavislosti nečistoty?

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 6  ~  Člen od: 30 november 2011  ~  Posledná návšteva: 11 december 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

maaajo

Odoslaný - 30 november 2011 :  16:28:18  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: maaajo  Pridať maaajo do zoznamu priateľov
Ja by som preferoval klasické, storočiami preskúšané, mnohými svätcami používané modlitby - najmä sv. ruženec a krížovú cestu. A určite nezabúdať na umŕtvovanie tela - pôst, nejaké telesné nepohodlie.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 721  ~  Člen od: 25 marec 2011  ~  Posledná návšteva: 30 január 2021 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

janka

Odoslaný - 30 november 2011 :  20:27:13  Zobraziť profil  Pridať janka do zoznamu priateľov
a este sa utiekat k Panne Marii, ako vzoru cistoty

Krajina: Hungary  ~  Počet príspevkov: 5687  ~  Člen od: 27 január 2004  ~  Posledná návšteva: 07 január 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

ring

Odoslaný - 01 december 2011 :  14:10:27  Zobraziť profil  Pridať ring do zoznamu priateľov
Dobre dakujem zatial

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 6  ~  Člen od: 30 november 2011  ~  Posledná návšteva: 11 december 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

ring

Odoslaný - 01 december 2011 :  14:16:31  Zobraziť profil  Pridať ring do zoznamu priateľov
A my vlastne v ruzenci prosime Ježiša cez p. Mariu? ci ako? lebo ked sa modlim ruženec neviemm ako mam vlastne prosiť ježiša

radar

Odoslaný - 01 december 2011 :  14:26:28  Zobraziť profil  Pridať radar do zoznamu priateľov
ring, ale musis sa pripravit aj na to, ze bojovat s hriechmi proti cistote budes cely zivot.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1564  ~  Člen od: 25 november 2007  ~  Posledná návšteva: 14 február 2013 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

mortinia

Odoslaný - 01 december 2011 :  16:02:33  Zobraziť profil  Pridať mortinia do zoznamu priateľov
citácia:
Zdravim chcem sa sptytat ci je dobre sa modliť tuto modlitbu ruzenec oslobodenia aj za oslobodenie zo zavislosti nečistoty?

Pôvodne zaslal ring - 30 november 2011 :  15:11:21

zo zavislosti????
ring - aj majo vam dopre odpísal, aj janka, aj radar. Každopádne ešte ja doplním - gréckokatolícky kňazi v niekt. prípadoch robia také.. - volá sa to "modlitby za oslobodenie a uzdravenie", neviem či je to malý exorcizmus alebo čo, ale raz som nestihla našu omšu, tak som išla na gréckokat. a robili to jednému mladíkovi hneď po omši (boli za neho aj prosby) a vyzeralo to byť fakt silné, tak som ostala pozerala ako to robia - traja kňazi sa nad neho postavili a modlili sa - bola to sila.... každopádne.. radar napísala, odtrpíte si to ešte.., nebude to tak "hop".

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 997  ~  Člen od: 07 júl 2011  ~  Posledná návšteva: 13 máj 2012 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

MartinQo

Odoslaný - 01 december 2011 :  18:23:54  Zobraziť profil  Pridať MartinQo do zoznamu priateľov
prepacte ale radar pise velke bludy(v tomto smere )

toto je povzbudenie?
ze sa musi pripravit na to ze s tym bude bojovat cely zivot?
( ano sexualita na nas posobi zo vsadial, media a podobne, aj iny ludia , neciste vtipy..a pod.)
ale nie v tomto smere

strasne ma vytaca to co sem pisete.co myslite ze Jezis teraz mu pomoze len trochu alebo co?

Jezis ta z toho uzdravi.On vie ako ta to trapi. On ti chce pomoct, aj teraz v tejto chvilu,Ale On chce aby si mu to ty dovolil.Nechce aby si v tom bol sam, aby si sa s tym trapil sam, vie ake je to pre teba tazke.
Ale ty,sa s tym chces vysporiadat svojimi silami.zloz to vsetko na Neho, teraz v tejto chvili,nechaj priestor Jemu.
Maj vacsiu doveru.
Jezis chce aby si bol cisty.
Je dobre, ako povedali, ze sa mas modlit, ci uz ruzenec,alebo inu modlitbu,a posilnovat sa v modlitbe postom.
ale never tomu co ti hovoria ze sa s tym budes trapit dlho. Boh taz toho moze uzdravit okamzite,a nikdy viac sa s tym uz nebudes musiet trapit.
Jedine co chce je prist do tvojho zivota.dovol mu to, prosim.
Nechaj to vsetko Jemu, a uz NIKDY nebudes trapeny zlym v tomto smere.(jedine ze bi si to chcel sam)

este sa chcem spitat ze aky mas vztah so svojim otcom ( ked chces napis mi PM)?

budem na teba mysliet v modlitbe.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 159  ~  Člen od: 15 november 2009  ~  Posledná návšteva: 23 marec 2012 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

MartinQo

Odoslaný - 01 december 2011 :  18:37:59  Zobraziť profil  Pridať MartinQo do zoznamu priateľov
mortinia asi myslis Modlitbu Prihovoru :)

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 159  ~  Člen od: 15 november 2009  ~  Posledná návšteva: 23 marec 2012 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

radar

Odoslaný - 01 december 2011 :  19:33:09  Zobraziť profil  Pridať radar do zoznamu priateľov
citácia:
toto je povzbudenie?
ze sa musi pripravit na to ze s tym bude bojovat cely zivot?

Martin, neda sa nic robit, ano aj v tejto oblasti Jezis dopusta, ze s hriechmi proti cistote niektori ludia bojuju cely zivot. Treba to obetovat za hriesnikov ako ine utrpenia.Jezis aj ked taketo trapenie niekedy nezoberie, posilnuje cloveka a toho tento boj o cistotu velmi posuva k Jezisovi.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1564  ~  Člen od: 25 november 2007  ~  Posledná návšteva: 14 február 2013 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

MartinQo

Odoslaný - 01 december 2011 :  21:25:44  Zobraziť profil  Pridať MartinQo do zoznamu priateľov
tak v tomto s tebou nesuhlasim, myslim s celym prispevkom,tak nebudem poukazovat na konkretnu jeho cast.

Vzdy sa da nieco robit!

ring

Odoslaný - 01 december 2011 :  21:34:51  Zobraziť profil  Pridať ring do zoznamu priateľov
Poviem vam pravdu ze bojujem uz s tym aktivne uz dost dlho.

radar

Odoslaný - 01 december 2011 :  21:58:47  Zobraziť profil  Pridať radar do zoznamu priateľov
citácia:
Poviem vam pravdu ze bojujem uz s tym aktivne uz dost dlho.

Vzdy treba znovu vstat a modlit sa,aby Jezis s tym urobil, co chce. A on to bude bud dalej dopustat/neboj sa, nic nerobi zo zlomyselnosti/, alebo ta toho zbavi, lebo robi aj to, Jezisovi je vsetko mozne. Z tvojej strany Pan ocakava vzdy znovu vstat a znovu sa zacat snazit a prosit Ho o pomoc.

janka

Odoslaný - 01 december 2011 :  22:05:19  Zobraziť profil  Pridať janka do zoznamu priateľov
citácia:
A my vlastne v ruzenci prosime Ježiša cez p. Mariu? ci ako? lebo ked sa modlim ruženec neviemm ako mam vlastne prosiť ježiša

Pôvodne zaslal ring - 01 december 2011 :  14:16:31

ruzenec je poboznost urcena zvlast k ucte Panny Marie
mame sa modlit vrucne, pokorne, doverne, vytrvalo a v mene Pana Jezisa
takato modlitba nam potom prinasa hojne uzitky: osvedcujeme a rozmnozujeme Bozske cnosti a ine cnosti, ziskavame utechu v protivenstvach, posilu k dobremu a ochranu v pokuseniach,dosahujeme potrebne milosti a dary-casne i vecne, telesne i duchovne

sustredte sa hlavne na to, aby vasa modlitba bola taka, aka ma byt, aby bola Panu Bohu mila

Krajina: Hungary  ~  Počet príspevkov: 5687  ~  Člen od: 27 január 2004  ~  Posledná návšteva: 07 január 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

ring

Odoslaný - 02 december 2011 :  09:33:43  Zobraziť profil  Pridať ring do zoznamu priateľov
Dakujem za povzbudenie

ring

Odoslaný - 02 december 2011 :  14:07:06  Zobraziť profil  Pridať ring do zoznamu priateľov
A mozem sa modlit aj modlidbu za vnutornre uzdravenie? http://www.modlitba.sk/htm/modlitby/dalsie_m/osob_13.htm

Strana: z 2 Previous Topic: modlitba za spovednika Téma Next Topic: Moze Boh klamat...  
 Verzia pre tlač
Nasledujúca strana
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06