|
Odoslaný - 17 apríl 2009 : 09:23:50
|
Chcel by som sa zamerať na takú filozofickú otázku, že čo to znamená byť šťastný. Podľa mňa skutočné šťastie môže byť len chvíľková záležitosť napr. po dosiahnutí určitého vytúženého cieľa, ale podľa mňa trvalé šťastie neexistuje. Trvalé šťastie môžme dosiahnúť len v samotnom nebi. Tu na zemi by som to nazval skôr spokojnosťou zo životom. A ak si aj niekto o sebe myslí, že je šťastný, obvykle prichádza taká chvíľa, že to šťastie končí
|
JaroL |
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 14 ~
Člen od: 25 jún 2008 ~
Posledná návšteva: 26 júl 2009
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 17 apríl 2009 : 13:59:26
|
Šťastie ktoré prežívame tu na tejto zemi je len nepatrný záblesk skutočného šťastia ktoré budeme prežívať v nebi. Pozemské šťastie je len preddavok nebeského šťastia ktoré nám Pán Boh pripravil od počiatku. Prosme Nebeského Otca aby sme vo svojom vnútry mohli prežívať šťastie každý deň. Snažme sa prežiť svoj život tak aby sme o toto nebeské šťastie neprišli.
Sláva Bohu a Nepoškvrnenej. |
"Lebo im odpustím vinu a na ich hriech si viac nespomeniem." (Jer 31,34) Boh odpúšťa a zabúda! A to my musíme tiež!!!
|
Počet príspevkov: 1221 ~
Člen od: 26 september 2008 ~
Posledná návšteva: 09 január 2013
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 17 apríl 2009 : 14:21:06
|
- v kazdom pripade sa treba zamerat na to realne skutocne i ked teda to ciastkove stastie tu na zemi ...
- ved kto z vas moze naisto povedat ci sa mu ho potom dostane hned ?
|
|
Počet príspevkov: 1632 ~
Člen od: 16 máj 2005 ~
Posledná návšteva: 04 september 2009
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 17 apríl 2009 : 16:13:43
|
no, práveže sa treba zamerať na to šťastie v plnosti, ktoré je v nebi, presne pre ten dôvod, že tu na zemi nás nikdy nič dostatočne neuspokojí a neurobí šťastnými, až pokiaľ duša nespočinie v Bohu a to je až, keď opustí aj "holotu" tela. Holí sme na svet prišli, ale odchádzať budeme naozaj bez všetkého, teda aj bez tej nahoty. Sústreďovať sa výlučne len na pozemské šťastie, na jeho dosiahnutie, je pre človeka vyčerpávajúcim a pre jeho dušu fatálnym, lebo sa "nedopracuje" ku spáse. Ako už sám Ježiš spomína (necitujem), načo hromadiť poklady/bohatstvo tu na zemi, ktoré podlieha hrdze a ktorú môže niekto ukradnúť... - Matúš 6, 19 - 21 : 19 Nezhromažďujte si poklady na zemi, kde ich moľ a hrdza ničia a kde sa zlodeji dobýjajú a kradnú. 20 V nebi si zhromažďujte poklady; tam ich neničí ani moľ ani hrdza a tam sa zlodeji nedobýjajú a nekradnú. 21 Lebo kde je tvoj poklad, tam bude aj tvoje srdce. A nesúviví to až tak s tými peniazmi a majetkami - teda s ich množstvom a vlastnením, ale so vzťahom človeka ku nim a z toho vyvierajúcim zabezpečovaním si domnelého šťastia, ako si niektorí ľudia myslia. A nesúvisí to ani tak s množstvom ľudí, s ktorými sa bude mať človek navzájom rád; nič z toho, čo človek dokáže urobiť nestačí pre naplnenie jeho túžby po šťastí a pre jeho spásu, ale predsa toto je tou jeho odpoveďou na volanie Božie, ktorej je vôbec schopný... |
Judith |
Počet príspevkov: 3217 ~
Člen od: 30 október 2005 ~
Posledná návšteva: 30 máj 2020
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 17 apríl 2009 : 16:43:12
|
- ved ja len zo svojho pohladu ... ako sa ludovo vravi, ani boh nevie co vlastne bude potom ...
|
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 17 apríl 2009 : 17:07:32
|
skôr by som povedala/napísala, že ani srnka netuší, čo bude, ale Boh to vie, ale nepovie...síce, "čo to" máme "prezradené" v NZ - v Evanjeliách, ale i v Cirkevných dokumentoch, atď. treba sa nám učiť veriť Mu. |
Judith |
Počet príspevkov: 3217 ~
Člen od: 30 október 2005 ~
Posledná návšteva: 30 máj 2020
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 17 apríl 2009 : 19:40:30
|
všetkeho veľa sa zunuje aj šťastia..... ak by sme mali veriť prisľubom a obrazom nebeského šťastia ako ho vykresľuje NZ... nuž poriadna nuda, to radšej nebytie! |
Počet príspevkov: 357 ~
Člen od: 30 jún 2007 ~
Posledná návšteva: 06 september 2009
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 17 apríl 2009 : 20:54:16
|
yyyno, kto nezažil, nepochopí.
a pokiaľ viem, Boha nikdy nie je taký dostatok, aby ho nemohlo byť ešte viac., Takže tam nehrozí, že Ho bude priveľa.
Šťastie totiž nie je stav bez problémov, teda tu na zemi. a človek tu na zemi môže prežívať aj šťastie aj napriek rôzným iným problemom. Myslím si, že šťastie je o tom, ako viem pozerať na veci, či viem v nich vidieť to dobre...a potom môžeš zažiť aj to, že ťa zmlatia tak, že ťa budu týžden skladať dokopy a budeš to považovať tiež za šťastie. |
Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim. |
Počet príspevkov: 10389 ~
Člen od: 09 december 2004 ~
Posledná návšteva: 11 november 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 17 apríl 2009 : 21:26:49
|
citácia: yyyno, kto nezažil, nepochopí. Pôvodne zaslal alesko - 17 apríl 2009 : 20:54:16
... ???? |
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 18 apríl 2009 : 09:15:47
|
citácia: všetkeho veľa sa zunuje aj šťastia..... ak by sme mali veriť prisľubom a obrazom nebeského šťastia ako ho vykresľuje NZ... nuž poriadna nuda, to radšej nebytie! Pôvodne zaslal yyyno - 17 apríl 2009 : 19:40:30
Takto to vidieť? naozaj smiešny pohľad na vec. Každopádne, na zemi, väčšinou všetkého veľa škodí. Ale v nebi bude také šťastie, ktoré sa nikdy nezunuje, to je jasné. Veď podľa nového zákona vieme, že to nebude chvíľková radosť človeka, ale večná radosť človeka. |
Rímskokatolík |
Počet príspevkov: 4003 ~
Člen od: 15 máj 2007 ~
Posledná návšteva: 27 apríl 2022
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 18 apríl 2009 : 09:20:34
|
citácia: Šťastie totiž nie je stav bez problémov, teda tu na zemi. a človek tu na zemi môže prežívať aj šťastie aj napriek rôzným iným problemom. Myslím si, že šťastie je o tom, ako viem pozerať na veci, či viem v nich vidieť to dobre...a potom môžeš zažiť aj to, že ťa zmlatia tak, že ťa budu týžden skladať dokopy a budeš to považovať tiež za šťastie. Pôvodne zaslal alesko - 17 apríl 2009 : 20:54:16
Presne, takto ja vidím život, hlavne v poslednej dobe, a všetko čo sa mi stáva zlé, nepríjemné, či zlé pocity, proste tam vidím vždy niečo pozitívne, načo to bolo dobré, a to dobré tam naozaj je a vždy mám v konečnom dôsledku radosť aj z toho, že sa mi prihodilo niečo zlé či nepríjemné. Dokonca ma niekedy prepadá pocit, že mám málo starostí (pričom ich mám podľa mňa hoodne) a niekedy dokonca mi chýbajú aj zlé pocity. Takže ako alesko vraví, koľko má človek šťastia záleží od pohľadu na svet, a človek by sa nemal rúcať kôli starostiam, potom sú zbytočné samovraždy, lebo aj v tom zlom čo sa komu prihodí, sa dá nájsť niečo, vďaka čomu je mi v budúcnosti lepšie, akoby mi bolo keby sa to nestalo. |
Rímskokatolík |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 18 apríl 2009 : 18:03:22
|
citácia: citácia: Šťastie totiž nie je stav bez problémov, teda tu na zemi. a človek tu na zemi môže prežívať aj šťastie aj napriek rôzným iným problemom. Myslím si, že šťastie je o tom, ako viem pozerať na veci, či viem v nich vidieť to dobre...a potom môžeš zažiť aj to, že ťa zmlatia tak, že ťa budu týžden skladať dokopy a budeš to považovať tiež za šťastie. Pôvodne zaslal alesko - 17 apríl 2009 : 20:54:16 Presne, takto ja vidím život, hlavne v poslednej dobe, a všetko čo sa mi stáva zlé, nepríjemné, či zlé pocity, proste tam vidím vždy niečo pozitívne, načo to bolo dobré, a to dobré tam naozaj je a vždy mám v konečnom dôsledku radosť aj z toho, že sa mi prihodilo niečo zlé či nepríjemné. Dokonca ma niekedy prepadá pocit, že mám málo starostí (pričom ich mám podľa mňa hoodne) a niekedy dokonca mi chýbajú aj zlé pocity. Takže ako alesko vraví, koľko má človek šťastia záleží od pohľadu na svet, a človek by sa nemal rúcať kôli starostiam, potom sú zbytočné samovraždy, lebo aj v tom zlom čo sa komu prihodí, sa dá nájsť niečo, vďaka čomu je mi v budúcnosti lepšie, akoby mi bolo keby sa to nestalo. Pôvodne zaslal Azuritko - 18 apríl 2009 : 09:20:34 Ty sAleskom patríte podľa včetkého k vynimkam. Takto prežívaný a preciťovaný život má čosi do seba a mnohí Vám ho vlastne môžu závidieť. Ja to tak neviem. |
Počet príspevkov: 357 ~
Člen od: 30 jún 2007 ~
Posledná návšteva: 06 september 2009
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 18 apríl 2009 : 18:29:18
|
treba sa tomu naučiť. a verím tomu, že každý normálny človek, sa k tomu vie dopracovať. pri troške chcenia samozrejme. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 19 apríl 2009 : 09:29:18
|
citácia: Ty sAleskom patríte podľa včetkého k vynimkam. Takto prežívaný a preciťovaný život má čosi do seba a mnohí Vám ho vlastne môžu závidieť. Ja to tak neviem. Pôvodne zaslal yyyno - 18 apríl 2009 : 18:03:22
Veru to má niečo do seba. Ja sa cítim šťastný skoro v každej situácii, svojim spôsobom aj v tých, v ktorých prežívam smútok Ale celkovo som si už nespočetne krát povedal, že život je super a ďakujem Bohu, že ho mám taký aký je. A veru zase má alesko pravdu, bo aj podľa mňa sa to dá naučiť. Pre mňa je zásadné hladať a zvažovať v rôznych situáciách všetky možnosti, úplne všetky, ktoré človeka napadnú. A potom sa nesústreďuje len na to zlé, ale vie nájsť možnosť, čo mohla zlá situácia priniesť dobré. Často je to iba skúsenosť do života, ale stačí to nato, aby ma to povzbudilo. |
Rímskokatolík |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 19 apríl 2009 : 10:10:42
|
ale aby som pravdu povedal, ani ja to ešte tak nedokážem, tiež mnoho krat padam do smutku a pod. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 19 apríl 2009 : 13:49:56
|
Ak je človek šťastný vo svojom vnútry tak potom toto šťastie bude viditeľné aj na vonok. Aj mi pocítime toto šťastie v prítomnosti takto vnútorne šťastného človeka.
"Lebo im odpustím vinu a na ich hriech si viac nespomeniem." (Jer 31,34) Boh odpúšťa a zabúda! A to my musíme tiež!!!
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 19 apríl 2009 : 17:07:36
|
citácia: ale aby som pravdu povedal, ani ja to ešte tak nedokážem, tiež mnoho krat padam do smutku a pod. Pôvodne zaslal alesko - 19 apríl 2009 : 10:10:42
Samozrejme, do zlých pocitov padám aj ja, ale podľa mňa sú aj zlé pocity príčinou pre nejaký pozitívny následok. A človek potrebuje prežívať aj to zlé minimálne preto, aby lepšie rozumel druhým v ťažkých situáciách, aby dokázal druhého pochopiť. Už len vedomie tohto pozitíva môže spríjemniť zlé pocity |
Rímskokatolík |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 19 apríl 2009 : 20:56:25
|
Dnes prežívam vnútorné šťastie lebo som pristúpil k svätému prijímaniu po deviatniku Božej korunky a verím, že mi Pán zmazal všetky tresty ktoré som si svojim životom zaslúžil. Ježiš v dnešný deň Sviatku Božieho milosrdenstva dal tieto prisľúbenia všetkým ktorý z dôverou pristúpili k svätému prijímaniu a splnili potrebné podmienky. Ježiša sa netreba báť, On neodsudzuje a nevyčíta naše chyby a nedostatky, treba mu len úplne dôverovať.
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
|