|
Odoslaný - 08 apríl 2009 : 13:54:19
|
Najdôležitejšia je láska! Boh je láska a skutočná láska je nad všetkým, lebo kto nemá v srdci pravú lásku ten nebude mať ani pravú vieru a nikdy nespozná skutočnú pravdu.
Mohol by som mať takú silnú vieru, že by som hory prenášal ale ak by som lásky nemal nič mi to neosoží.
sv. Pavol
Sláva Bohu a Nepoškvrnenej. |
"Lebo im odpustím vinu a na ich hriech si viac nespomeniem." (Jer 31,34) Boh odpúšťa a zabúda! A to my musíme tiež!!!
|
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 1221 ~
Člen od: 26 september 2008 ~
Posledná návšteva: 09 január 2013
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 09 apríl 2009 : 11:32:46
|
citácia: Najdôležitejšia je láska!Boh je láska a skutočná láska je nad všetkým, lebo kto nemá v srdci pravú lásku ten nebude mať ani pravú vieru a nikdy nespozná skutočnú pravdu.Mohol by som mať takú silnú vieru, že by som hory prenášal ale ak by som lásky nemal nič mi to neosoží.sv. PavolSláva Bohu a Nepoškvrnenej. Pôvodne zaslal zrno - 08 apríl 2009 : 13:54:19 Mnoho ľudí dokáže o pravej láske, pravej viere a skutočnej pravde krásne hovoriť, ale už menej ich prežívať... Keď sa mnohí takíto "svätuškári" stretnú s odporom, kritikou, alebo neprijatím, tak sa v nich prebudí nenávisť, zloba a sú schopní aj vraždiť. Spoľahlivo nám to potvrdzuje aj história napr. v potláčaní a vraždení katarov... |
Počet príspevkov: 48 ~
Člen od: 04 apríl 2009 ~
Posledná návšteva: 20 apríl 2009
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 09 apríl 2009 : 20:24:52
|
citácia: Po prvé, biblii dôverujem hlavne preto, že to nepísal jeden autor, je to množstvo kníh, ktoré ale do seba zapadajú, čo vyvoláva ešte väčšiu hodnovernosť. Tí ľudia to nepísali všetci spoločne za jedným stolom v jeden deň. Proste toto v podstate je podľa mňa nepopierateľným dôkazom, že biblia niesú povesti, ale popisy svedkov udalostí. Po druhé, skúmať treba, to je pravda, ale určite to má svoje hranice, je jasné, že získať priamy dôkaz je nemožné, môžem sa len priblížiť k tomu že to inak asi nebude. A k tomu čo Alesko spomínal, že nejaké písomnosti Rimanov potvrdzujúcich existenciu Ježiša, niečo sa mi marí že som o tom niečo kedysi počul, keď bude čas pokúsim sa niečo nájsť, ale ak niekto o niečom vie píšte. Pôvodne zaslal Azuritko - 08 apríl 2009 : 11:44:41
- ja len tak okrajom... biblia nie je len Novy zakon Azuritko ...
- ludia by mali citat aj ten "Stary" .... ono by potom asi v mnohych veciach inak podumali ....
|
|
Počet príspevkov: 1632 ~
Člen od: 16 máj 2005 ~
Posledná návšteva: 04 september 2009
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 09 apríl 2009 : 21:10:43
|
citácia: Mnoho ľudí dokáže o pravej láske, pravej viere a skutočnej pravde krásne hovoriť, ale už menej ich prežívať... Môžem sa Vás opýtať, verite vôbec v Božiu lásku a pociťujete ju v každodennom živote? Neviem prečo hádžete všetkých veriacich katolíkov do jedného vreca a obviňujete ich z pretvárky.
Sláva Bohu a Nepoškvrnenej.
|
"Lebo im odpustím vinu a na ich hriech si viac nespomeniem." (Jer 31,34) Boh odpúšťa a zabúda! A to my musíme tiež!!!
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 10 apríl 2009 : 10:38:51
|
citácia: - ja len tak okrajom... biblia nie je len Novy zakon Azuritko ... - ludia by mali citat aj ten "Stary" .... ono by potom asi v mnohych veciach inak podumali .... Pôvodne zaslal Milan - 09 apríl 2009 : 20:24:52
Bibliu som začal čítať od prvej knihy starého zákona, čiže od úplného začiatku bez vynechávania čo len jediného slova. |
Rímskokatolík |
Počet príspevkov: 4003 ~
Člen od: 15 máj 2007 ~
Posledná návšteva: 27 apríl 2022
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 10 apríl 2009 : 12:43:06
|
citácia: Môžem sa Vás opýtať, verite vôbec v Božiu lásku a pociťujete ju v každodennom živote? Neviem prečo hádžete všetkých veriacich katolíkov do jedného vreca a obviňujete ich z pretvárky. Sláva Bohu a Nepoškvrnenej.
Zrno, ja nikoho nikam nehádžem a nikoho neobviňujem. Viem, že medzi katolíkmi jestvuje mnoho dobrých ľudí a mojich priateľov. Ale nie som ani slepý a nepchám ako pštros hlavu do piesku pred faktami a pravdou. Alebo si myslíte, že sa o pravde nesmie hovoriť? Že je treba ju utajovať? Komu by takýto postoj poslúžil? Nie ilúzie, ale pravda je tá, ktorá je schopná nás vyslobodiť a spasiť (viď Ježiš).
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 10 apríl 2009 : 13:26:49
|
citácia: Zrno, ja nikoho nikam nehádžem a nikoho neobviňujem. Viem, že medzi katolíkmi jestvuje mnoho dobrých ľudí a mojich priateľov. Ale nie som ani slepý a nepchám ako pštros hlavu do piesku pred faktami a pravdou. Alebo si myslíte, že sa o pravde nesmie hovoriť? Že je treba ju utajovať? Komu by takýto postoj poslúžil? Nie ilúzie, ale pravda je tá, ktorá je schopná nás vyslobodiť a spasiť (viď Ježiš). Pôvodne zaslal degon - 10 apríl 2009 : 12:43:06
Ale ovocie Ducha je láska, radosť, pokoj, zhovievavosť, láskavosť, dobrota, vernosť, miernosť, zdržanlivosť. Proti tomuto zákona niet.
|
Počet príspevkov: 730 ~
Člen od: 13 marec 2009 ~
Posledná návšteva: 13 február 2017
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 11 apríl 2009 : 07:48:50
|
Degon, môžem sa Vás opýtať ste Vy katolíkom alebo ste iného vyznania?
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 11 apríl 2009 : 10:44:40
|
citácia: Ale ovocie Ducha je láska, radosť, pokoj, zhovievavosť, láskavosť, dobrota, vernosť, miernosť, zdržanlivosť. Proti tomuto zákona niet.
Guliver - 100% súhlasím!!!! |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 11 apríl 2009 : 10:56:21
|
citácia: Degon, môžem sa Vás opýtať ste Vy katolíkom alebo ste iného vyznania? ZRNO, som rím-katolík. Ale na rozdiel od mnohých iných sa o svoju vieru zaujímam, študujem fakty a hľadám pravdu. Ak nájdem zjavnú nepravdu, tak ju zavrhnem a držím sa iba pravdy, lebo nemôže nikto nájsť Boha, kto sa pridŕža lží. Ja som našiel Otca v pravde, čistote a láske. Ľudia často vyznávajú diabla v presvedčení, že on je ten pravý Boh. Ako Ježiš odmietol diabla, tak ho máme aj my odmietať, nech sa už skrýva kdekoľvek... Boh pred nami pravdu neskrýva a skutočnosť, že mnohí pravdu nepoznajú nie je v Bohu, ale v ľuďoch! |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 11 apríl 2009 : 13:43:23
|
citácia: Teraz sa ja pýtam, čo je dôležitejšie, či viera, alebo pravda, lebo tú pravdu, ktorá je Cestou a Životom odsúvame niekde bokom, akoby ani nepatrila k duchovnému životu. Už som počul aj také názory od kňaza, že viera je viac ako pravda. Čo si o tom myslíte? Pôvodne zaslal degon - 05 apríl 2009 : 15:17:09
Co je dolezitejsie, laska alebo dobro? |
Počet príspevkov: 3722 ~
Člen od: 18 január 2008 ~
Posledná návšteva: 10 jún 2024
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 11 apríl 2009 : 14:25:50
|
citácia: Alebo si myslíte, že sa o pravde nesmie hovoriť? Že je treba ju utajovať? Prečo si myslíte, že ja skrývam alebo niekto s členov tohto fóra skrýva nejakú pravdu pred veriacim ľudom? A odkiaľ isto viete, že práve Vy ste ten kto dobre pozná pravú pravdu. Ste obdarený takým Duchom Svätým, že môžete o sebe tvrdiť: „Ja poznám pravdu viac ako iný.“ A ak Vy vidíte pravú pravdu prečo na ňu neupozorníte druhých veriacich aby neostávali v klamstve a vo svojich ilúziách.
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 11 apríl 2009 : 14:31:22
|
citácia: Co je dolezitejsie, laska alebo dobro? Na prvom mieste je Láska. Boh je Láska a všetko ostatné je skrze lásku.
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 11 apríl 2009 : 16:24:29
|
citácia: Co je dolezitejsie, laska alebo dobro? Rarach, to je predsa zrejmé každému. Najdôležitejšia je láska k Bohu a blížnemu. Dobro je veľmi relatívne a preto aj pochybné. Môžem robiť dobro jednému a druhému tým robiť zlo. Preto Ježiš povedal, že dobrý je iba Boh a jeho skutky. Ale aj ja Ti položím jednu otázku, ak dovolíš. Prečo kresťania nekonajú tak, ako im Ježiš prikázal a stále sa považujú za jeho nasledovníkov? Je pre vás Ježiš skutočne Cestou, Pravdou a Životom, alebo počúvate iného? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 11 apríl 2009 : 20:09:10
|
je krásne hádzať všetkých do jedného vreca....degon, si macher , že to dokážeš |
Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim. |
Počet príspevkov: 10389 ~
Člen od: 09 december 2004 ~
Posledná návšteva: 11 november 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 11 apríl 2009 : 22:22:19
|
Podla mna od sameho zaciatku je otazka postavena nespravne - preto, lebo neda sa na nu odpovedat bez vnutorneho rozporu. |
Počet príspevkov: 3722 ~
Člen od: 18 január 2008 ~
Posledná návšteva: 10 jún 2024
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 12 apríl 2009 : 09:08:45
|
citácia: Podla mna od sameho zaciatku je otazka postavena nespravne - preto, lebo neda sa na nu odpovedat bez vnutorneho rozporu. Príčina asi nie je v otázke, ale v tom "vnútornom rozpore". Preto treba ten vnútorný rozpor odstrániť a najlepšia na to je PRAVDA!!! |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|