Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 Duchovná časť
 Modlitba
 Modlitba, alebo modlárstvo?
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
Predchádzajúca strana
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Prečo sa mám modliť každodenne za hriešnikov. Téma Next Topic: Liturgia v rkc - polemika
Strana: z 4

Mato

Stav: offline

Odoslaný - 16 apríl 2009 :  22:11:26  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
citácia:

Azuritko, široká cesta je tá po ktorej kráča veľa ľudí a ktorá vedie do zatratenia.

Pôvodne zaslal degon - 16 apríl 2009 :  17:37:18

Otazka znie, kolko je to "vela".

Okrem toho siroka cesta nemusi byt vobec ta po ktorej kraca "vela" ludi, ale ta, po ktorej sa kraca lahko. A zda sa mi, ze degon so svojim zlahcovanim si ucenia Krista je prave na takej sirokej ceste, aj keby tam bol just sam jediny.

Non nobis Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

juja

Odoslaný - 17 apríl 2009 :  15:51:46  Zobraziť profil  Pridať juja do zoznamu priateľov
myslím si, že aj to vieme, že po širokej ceste, končiacou širokou bránou, kráčajú ľudia radšej, akože ich je "veľa" a po tej úzkej ich je teda tým pádom menej, aj asi prečo, pretože je do istej miery náročná, nepohodlná a pod. Prosto Trojjediný Boh je na svojich tak žiarlivý, ako i náročný. Nechce si ich dať vytrhnúť zo svojich rúk, pokiaľ oni sami tak nebudú chcieť a tiež ich "otužuje" svojou náročnosťou, aby vedeli patrične čeliť pokušeniam. Tá náročná cesta je v podstate večnou otázkou Boha pre nás, či ho vskutku milujeme, či mu naozaj chceme zostať verní a oddaní. Ak áno, tak sa potom venujeme tak Sv. Písmu, ako Tradícii, ako i Desatoru, snažíme sa uskutočňovať lásku k blížnemu, čo vôbec nie je niekedy ľahké, podľa obrazu Ježiša a Panny Márie, Jeho Matky. Táto úzka cesta - je cestou aj hriechov, pokušení, odriekania, často plaču, potu a bolesti s istým vedomím, že Boh nás prijíma, že Jeho Syn, Ježiš Kristus, je pri nás, že Matka Božia so svojim Synom orodujú za nás, keď my už nevládzeme, že Duch Svätý nás vedie. A toto všetko je možné žiť len v duchu viery.
Ale osobne odporúčam sa veľmi netrápiť posudzovaním toho, či je naša cesta dostatočne úzka, ale skôr sa sústrediť na to, aby človek vykonal a zniesol problémy a nároky každého dňa, pekne pomaly a postupne tak, ako prichádzajú, prosiac o pomoc Božiu. Nemusí si pridávať starosti navyše, dosť ich má každý deň, len ich treba znášať a zvládať v spolupráci s Ním v modlitbe, s posilou spytovania svedomia a prijímaním Eucharistie.

Judith

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 3217  ~  Člen od: 30 október 2005  ~  Posledná návšteva: 30 máj 2020 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ales

Odoslaný - 17 apríl 2009 :  20:42:32  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
citácia:

Ale osobne odporúčam sa veľmi netrápiť posudzovaním toho, či je naša cesta dostatočne úzka,
Pôvodne zaslal juja - 17 apríl 2009 :  15:51:46

suhlasim so všetkým okrem tohoto. Mzslím si, že človek práve spztovaním si svedomia bz mal yisťovať, či kráča po úzkej ceste= riadi sa Božími prikazaniami alebo po širokej=zľahčovanie si.
Paradoxom je, že pre svätým sa stále zdalo, že nekráčajú tou úzkou cestou, resp. dostatočne úzkou cestou. Ale platí to, čo si písala dalej - človek si ju nema priliš zužovať lebo potom ani po tej uzulinkej neprejde. Prakticky si to vystihla dobre - prijímať denne ťažkosti, a snažiť sa v každej situácii držať Boha. Aj ked post nezaškodí aj mimo pôstne dni, samozrejme s patričnou mierou, a modlitbou.

Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 10389  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 11 november 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ales

Odoslaný - 17 apríl 2009 :  20:48:14  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
citácia:
Prosto Trojjediný Boh je na svojich tak žiarlivý, ako i náročný. Nechce si ich dať vytrhnúť zo svojich rúk, pokiaľ oni sami tak nebudú chcieť a tiež ich "otužuje" svojou náročnosťou, aby vedeli patrične čeliť pokušeniam. Tá náročná cesta je v podstate večnou otázkou Boha pre nás, či ho vskutku milujeme, či mu naozaj chceme zostať verní a oddaní.
Pôvodne zaslal juja - 17 apríl 2009 :  15:51:46

Milostivý a milosrdný je Pán, zhovievavý a veľmi láskavý.... aj na toto treba brať ohľad. Vieš sme ľudia slabí, ľahko upadame do hriechu a do svojich starých zlozvykov - a diabol potom pôsobí na nas našou slabomyseľnou, vzdavanim sa apod.. Práve o tomto je božia cesta - nie to, či sme došli do cieľa, ale či sme sa snažili doň dostať. Lebo práve take zmýšľanie "ja na to nemam" "ja taký nikdy nebudem" je tiež výhovorka od diabla, aby človek nič neurobil pre svoju spásu.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 10389  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 11 november 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

degon

Odoslaný - 18 apríl 2009 :  12:19:21  Zobraziť profil  Pridať degon do zoznamu priateľov
Boh je láska! To je základná pravda a preto, kto sa drží lásky, drží sa aj Boha a taký nemôže zblúdiť!
Ale Boh nie je IBA Láska, On je aj PRAVDA! A preto, kto sa nepridŕža Pravdy, pridŕža sa Diabla a v takom Boha niet! Preto sa musíme okrem Boha - Lásky, držať aj Boha - Pravdy! Ježiš Pravdou bojoval proti diablovi (ktorý je Otec Lži!
Preto aj dnes, kto chce udržať pri živote cirkev pomocou lží, je na ceste diabla! V minulosti sa cirkev dopustila mnoho zlého, lebo sa vydala na cestu lži. Lož nie je cestou Božou, ale cestou diabla. Dnes na cirkev diabol útočí tým, že sa prezvliekol aj do rúcha Baránka, Svetla a Pravdy. A útočí na cirkev aj pravdou a cirkev sa bráni tým, že silou mocou sa pridŕža tradícií, čo je veľmi zlé, lebo práve v tradícií je mnoho lží. A tak cirkev ťahá za kratší koniec a ten zápas s diablom prehráva. Ak by sa začala držať iba Pravdy, nemohla by prehrať, lebo s ňou by bol Boh, ktorý je vždy na strane Pravdy a Lásky.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 48  ~  Člen od: 04 apríl 2009  ~  Posledná návšteva: 20 apríl 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

juja

Odoslaný - 18 apríl 2009 :  22:08:37  Zobraziť profil  Pridať juja do zoznamu priateľov
No a pomaly sa to začína rysovať. Ešte by bolo fajn, keby sa popracovalo na tých inotajoch a poukázalo sa na tie konkrétne problémy.
Pomocou ktorých lží a kto chce udržiavať Cirkev silou mocou pri živote - JK jej prisľúbil, že ju neopustí a brány pekelné ju nepremôžu. Už sme si povedali, že Cirkev nie je tá, ktorá pochybila, lebo je svätá, keďže svätý je Ten, Ktorý ju založil, takže treba konkretizovať, o ktorého pochybeného ide a v čom! A kto je ten prezlečený diabol? V tradíciách je mnoho lží? A v ktorých konkrétne? Cirkev vraj ťahá za kratší koniec, v čom, ktorý koniec? Ako prehráva?
Síce už tušíme, kam to speje...takže debata asi bude zase o starých známych výčitkách...

Judith

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 3217  ~  Člen od: 30 október 2005  ~  Posledná návšteva: 30 máj 2020 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ales

Odoslaný - 19 apríl 2009 :  08:07:11  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
citácia:
No a pomaly sa to začína rysovať. Ešte by bolo fajn, keby sa popracovalo na tých inotajoch a poukázalo sa na tie konkrétne problémy.
Pomocou ktorých lží a kto chce udržiavať Cirkev silou mocou pri živote - JK jej prisľúbil, že ju neopustí a brány pekelné ju nepremôžu. Už sme si povedali, že Cirkev nie je tá, ktorá pochybila, lebo je svätá, keďže svätý je Ten, Ktorý ju založil, takže treba konkretizovať, o ktorého pochybeného ide a v čom! A kto je ten prezlečený diabol? V tradíciách je mnoho lží? A v ktorých konkrétne? Cirkev vraj ťahá za kratší koniec, v čom, ktorý koniec? Ako prehráva?
Síce už tušíme, kam to speje...takže debata asi bude zase o starých známych výčitkách...

Pôvodne zaslal juja - 18 apríl 2009 :  22:08:37

juja, ja to už tvrdím od začiatku....a predpokladam že aj tí ostatní, ktorí tu zatiaľ neprispeli....

Azuritko

Odoslaný - 19 apríl 2009 :  09:36:58  Zobraziť profil  Pridať Azuritko do zoznamu priateľov
Ja už pomaly som zmierený s tým, že cirkev ako spoločenstvo katolíkov, sa naozaj veľmi zmenšuje, a katolíci to budú mať časom veľmi ťažké, a možno naši synovia to budú mať ešte ťažšie, ale tak ako juja písala, že Ježiš Kristus bude v cirkvi, a nepremôžu ju ani pekelné brány, to ma povzbudzuje v tom, že keď už koľký ľudia budú katolíkov nenávidieť, vždy sa nájde zopár, s ktorými bude Boh, a ten ich neopustí a nedovolí cirkvi katolíckej zaniknúť.

Rímskokatolík

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 4003  ~  Člen od: 15 máj 2007  ~  Posledná návšteva: 27 apríl 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

degon

Odoslaný - 19 apríl 2009 :  10:57:47  Zobraziť profil  Pridať degon do zoznamu priateľov
juja, prepáč, ale tak dobre som sa už dlho nepobavil, ako pri tom Tvojom príspevku. Vyhýbam sa byť osobný, ale tentoraz hádam urobím výnimku.
Ty si možno myslíš, že svojimi názormi reprezentuješ stanovisko celej svätej, všeobecnej katolíckej cirkvi cez celých 2000 rokov jej trvania a že máš dokonca aj mandát na Ducha sv. Tvoje otázky sú veľmi naivné a s naivnými ľuďmi sa nedá logicky polemizovať. Tebe je dobre len tam kde si a v takom stave viery, akú máš. Tak sa drž len toho svojho, ale druhých prosím nepoučuj o realite a pravde...

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 48  ~  Člen od: 04 apríl 2009  ~  Posledná návšteva: 20 apríl 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

degon

Odoslaný - 19 apríl 2009 :  11:48:25  Zobraziť profil  Pridať degon do zoznamu priateľov
juja, prepáč, ale tak dobre som sa už dlho nepobavil, ako pri tom Tvojom príspevku. Vyhýbam sa byť osobný, ale tentoraz hádam urobím výnimku.
Ty si možno myslíš, že svojimi názormi reprezentuješ stanovisko celej svätej, všeobecnej katolíckej cirkvi cez celých 2000 rokov jej trvania a že máš dokonca aj mandát na Ducha sv. Tvoje otázky sú veľmi naivné a s naivnými ľuďmi sa nedá logicky polemizovať. Tebe je dobre len tam kde si a v takom stave viery, akú máš. Tak sa drž len toho svojho, ale druhých prosím nepoučuj o realite a pravde...
Ešte jeden dodatok: Nemožno dopustiť, aby sa malichernosť, hlúposť a naivita vyvyšovali a stavali sa nad múdrosť a poznanie, lebo potom by to s týmto svetom bolo veľmi zlé! Pre tých menej chápavých dodám len to, že pod tou "múdrosťou a poznaním chápem Ducha sv. a pod tou "malichernosťou, hlúposťou a naivitou" chápem prejavy diabla.

Azuritko

Odoslaný - 19 apríl 2009 :  17:03:04  Zobraziť profil  Pridať Azuritko do zoznamu priateľov
Jujin príspevok nieje naivný, je podľa mňa trefný a poukazujúci na to, že Vy degon obviňujete cirkev bez toho, aby ste čo i len slovne povedali konkrétne z čoho a prečo. Tvrdiť že niekto hovorí lži, alebo žije v lži, môže hockto, hockomu, ale bez patričného vysvetlenia sa tým nikto nebude zaoberať. Ďalšia vec, ak ste degon tak veľmi presvedčený o pravde, prečo nechcete diskutovať z ľuďmi, ktorý sú podľa Vás naivný a podľa Vás nevedia logicky rozmýšľať? Veď Vy takto pred nimi držíte "pravdu", a diskutovať o pravde ste schopný iba s inteligentnými minimálne na Vašej úrovni?
A ešte jedno, podľa mňa je dobre Vám tam kde ste, kde nemusíte mať cirkev, a môžte mať vlastnú vieru, ktorej podmienky si sám stanovíte, aby Vám bolo dobre...

Rímskokatolík

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 4003  ~  Člen od: 15 máj 2007  ~  Posledná návšteva: 27 apríl 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

degon

Odoslaný - 19 apríl 2009 :  17:35:42  Zobraziť profil  Pridať degon do zoznamu priateľov
Azuritko a juja, keď som sa sem prihlásil, dúfal som, že tu nájdem niekoľko rozumných ľudí. Teraz vidím, že to nemá zmysel. Je tu zrejme iba niekoľko miništrantov...
Iba na vysvetlenie Azuritko, ja som pre katolícku cirkev urobil v minulosti ale aj v súčasnosti robím určite viac ako Vy, ale nepýtajte sa čo. Nemám vo zvyku sa svojou činnosťou vystatovať.
Želám vám tu mnoho darov Ducha sv.

zrno

Odoslaný - 19 apríl 2009 :  20:41:54  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: zrno  Pridať zrno do zoznamu priateľov
Pán degon pri všetkej úcte k tomu čo ste robili a ešte aj robíte v katolíckej cirkvi neviem pochopiť prečo máte taký odpor k modlitbám ruženca, ktoré sú rozjímavé a umožňujú nám hlbšie premýšľať o živote Ježiša a Panny Márie.
Prajem aj Vám veľa Božích milostí.

Sláva Bohu a Nepoškvrnenej.

"Lebo im odpustím vinu a na ich hriech si viac nespomeniem." (Jer 31,34) Boh odpúšťa a zabúda! A to my musíme tiež!!!

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1221  ~  Člen od: 26 september 2008  ~  Posledná návšteva: 09 január 2013 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mato

Odoslaný - 19 apríl 2009 :  20:56:06  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
Mily Degon,

Ty si sa sice na jujinych prispevkoch pobavil, ja som pri Tvojich iba neveriaco krutil hlavou.

Spociatku som si myslel, ze Ti ide o diskusiu k nejakej konkretnej otazke, zatial sme sa vsak dockali ba vagnych, nic nehovoriacich narazok na udajne chyby Cirkvi nepravdu v tradicii. Po kazdej vyzve na konkretizaciu problemu nalsedovali bud utoky na osobu diskutujuceho, alebo dalsi vagny a nic nehovoriaci prispevok.

Skutocnost je taka, ze Tradicia obsahuje cele zjavenie Jezisa Krista a teda je Pravdiva. Kto tvrdi opak, nazyva Krista klamarom.

Preto degon bud:
- konkretizuj v com mas problem s ucenim Cirkvi a preco
- este raz sa oboznam s pravidlami prispievania a/alebo si najdi ine posobisko pre svoje inotaje

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

degon

Odoslaný - 20 apríl 2009 :  11:02:22  Zobraziť profil  Pridať degon do zoznamu priateľov
Tak ešte raz a nakoniec:
ZRNO: Preto som proti modlitbe ruženca, lebo:
- je v rozpore s doporučením Ježiša, ako sa máme modlitbou obracať k Otcovi (nie k sprostredkovateľom, ale priamo k Otcovi), nie naučené riekanky, ale v duchu a pravde.
- Neprestajné opakovanie a pripomínanie si dajakého textu pochádza zo starého židovstva a malo autosugestívne a nekriticky (nie rozumove) vplývať na vlastné podvedomie a tak formovať svoju vieru.

Mato: Diskutovať o vieroučných, alebo teologických otázkach môžeš iba s ľuďmi, ktorí sú približne na tvojej intelektuálnej úrovni a ak sú obaja prístupní uvažovať nad argumentami toho druhého. Nemožno napr. diskutovať s dogmatikom, ktorý uznáva iba svoje dogmy a má strach čo aj len pripustiť, že by mohla jestvovať aj iná pravda. Preto som ani neotváral témy o ktorých som vedel, že toto publikum o nich odmieta čo i len uvažovať. A o osobné invektívy nestojím...
Možno ani netušíte, že sú už pripravené "demolačné čaty", aby tú vašu stavbu dogmatickej viery zbúrali (ako tie dvojičky v USA). A vy pokojne spíte, ako by sa nič nedialo. Tak spite ďalej....

Ales

Odoslaný - 20 apríl 2009 :  11:06:58  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
degon, ale ten , kto odmieta pripustiť argumentz toho druheho si tz, nie maťo. a čo sa týka tých demolačných čiat - to sa už pokuša tých 33 tisíc denominaci už vyše sto rokov....

Vlkodlak

Odoslaný - 20 apríl 2009 :  11:48:44  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Vlkodlak  Pridať Vlkodlak do zoznamu priateľov
Degeon, len pár pripomienok.
"- je v rozpore s doporučením Ježiša, ako sa máme modlitbou obracať k Otcovi (nie k sprostredkovateľom, ale priamo k Otcovi), nie naučené riekanky, ale v duchu a pravde."
A ako potom v tejto optike vnímaš modlitbu "Otče náš"

Ešte by bolo zaujímavé čo tým myslíš, resp. čo si predstavuješ keď hovoríš o debatovaní či polemizovaní o dogmatike. Myslím, že v rámci kódexu kanonického práva tam veľa možností nieto. Ak mám dobre poznanie sú iba 2 možnosti.

Počet príspevkov: 1964  ~  Člen od: 05 marec 2005  ~  Posledná návšteva: 21 marec 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

zrno

Odoslaný - 20 apríl 2009 :  13:54:04  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: zrno  Pridať zrno do zoznamu priateľov
citácia:
Preto som proti modlitbe ruženca, lebo:
- je v rozpore s doporučením Ježiša, ako sa máme modlitbou obracať k Otcovi (nie k sprostredkovateľom, ale priamo k Otcovi), nie naučené riekanky, ale v duchu a pravde.

Pán Degon a čo potom Ruženec Božieho Milosrdenstva ktorý nám nadiktoval sám Pán Ježiš aj ten treba podľa Vás odmietnuť lebo je to len riekanka?
Nehnevajte sa ale začínam pochybovať o Vašej pravde v ktorej Vy žijete a snažíte sa ju podávať ďalej.

Sláva Bohu a Nepoškvrnenej.

"Lebo im odpustím vinu a na ich hriech si viac nespomeniem." (Jer 31,34) Boh odpúšťa a zabúda! A to my musíme tiež!!!

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1221  ~  Člen od: 26 september 2008  ~  Posledná návšteva: 09 január 2013 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

janka

Odoslaný - 20 apríl 2009 :  14:46:41  Zobraziť profil  Pridať janka do zoznamu priateľov
suhlasim, ze sa mame modlit v Duchu a v Pravde...ale nikde necitam, ze Pan Jezis povedal, ze sa nemame modlit naucene riekanky...kde je to napisane?...zatial som to v Pisme nikde nenasla...a sprostredkovatelia...dobre vieme, ze jedine Boh moze vypocut nasu modlitbu...Pan Jezis sa tiez poklada za sprostredkovatela-napr. Nie vy ste si vyvolili mňa, ale ja som si vyvolil vás a ustanovil som vás, aby ste išli a prinášali ovocie a aby vaše ovocie zostalo; aby vám Otec dal všetko, o čo ho budete prosiť v mojom mene. ...tak potom neplati teoria o sprostredkovateloch
a tiez je pomylena v tom, ze sprostredkovatel ma znamenat, ze je to niekto, kto nas zastupuje v nejakej veci a nie je to ten, kto za nas naisto nejaku vec vybavi na 100 percent, ked sa nanho obratime
takisto potom nemozeme ziadat svojich bliznych o modlitbu za nas, pretoze tym vlastne hresime...ale to potom hresil tymto aj sv. Pavol, ktory casto prosil bliznych o modlitbu

- Neprestajné opakovanie a pripomínanie si dajakého textu pochádza zo starého židovstva a malo autosugestívne a nekriticky (nie rozumove) vplývať na vlastné podvedomie a tak formovať svoju vieru.
takze je hriechom opakovat si napr. Pan je moj pastier, nic mi nechyba, aj ked su to slova sv. Pisma, pretoze by ma to malo ovplyvnit zlym smerom...nuz cim potom naplnat srdce...a je clovek stvoreny ako bezmyslienkovy tvor?...naco potom citat Pismo, ked nemozem o tych slovach premyslat, lebo sa to protivi Bohu? ako ostat potom myslienkami pri Bohu?
ja som sa tam docitala toto: Židom, ktorí mu uverili, Ježiš povedal: "Ak ostanete v mojom slove, budete naozaj mojimi učeníkmi,
poznáte pravdu a pravda vás vyslobodí."

no ale to som sa rozpisala...zhrniem: staci sa pozriet na ovocie nasich modlitieb a zistime ako sa modlime

Krajina: Hungary  ~  Počet príspevkov: 5687  ~  Člen od: 27 január 2004  ~  Posledná návšteva: 07 január 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mato

Odoslaný - 20 apríl 2009 :  20:30:43  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
citácia:

Mato: Diskutovať o vieroučných, alebo teologických otázkach môžeš iba s ľuďmi, ktorí sú približne na tvojej intelektuálnej úrovni a ak sú obaja prístupní uvažovať nad argumentami toho druhého.

Vacsina prispievatelov do tohto fora sa urcite Tvojej intelektualnej urovni vyrovna a vsetci su pripraveni uvazovat o Tvojich argumentoch.
Nanestastie si vsak za cele svoje posobenie nepredlozil jediny argument, ktory by stal za uvahu.

citácia:

A o osobné invektívy nestojím...

Preco si sa ich potom dopustal na inych?

citácia:

Možno ani netušíte, že sú už pripravené "demolačné čaty", aby tú vašu stavbu dogmatickej viery zbúrali (ako tie dvojičky v USA). A vy pokojne spíte, ako by sa nič nedialo. Tak spite ďalej....

Ak myslis seba a ludi podobneho zmyslania, tak to mozem naozaj pokojne spavat. My totiz vieme, ze brany pekelne Cirkev nepremozu (citaj nezburaju).

Ales

Odoslaný - 21 apríl 2009 :  11:05:57  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
mato, spomínaš na ten vtip o zajacovi a krtkovi, ktorý si tu prednedávnom dával? neproipomína ti degona?

sloboda

Odoslaný - 05 október 2009 :  21:35:32  Zobraziť profil  Pridať sloboda do zoznamu priateľov
Milí veriaci v Krista..to čo som si tu teraz prečítala ma takmer zmiatlo.Hovoríme o tom istom Bohu?Mne sa zdá,že takmer nie... Ešteže sa mýlim.V každom prípade modlitby Cirkvi treba brať so všetkou vážnosťou,aj modlitbu Pána.Modlitba sv. ruženca má veľkú silu a čo osobná modlitba?Tiež....Nikoho by sme nemali posudzovať či odsudzovať za to,ktoré modlitby sú mu milšie.Aj osobná modlitba,aj modlitby Cirkvi sú dôležité v živote kresťana.Ibaže každý uprednostňuje to,čo mu najviac sprítomňuje Boha v jeho živote.Tak ako tvoríme Kristove údy a nie každý z nás môže byť hlavou,tak aj každý má osobitné miesto v Božom pláne.Aj osobitné pozvania.A preto by sme mali byť radi,že Kristova Cirkev,je tak pestrá,že každý si v nej nájde to svoje miesto.

katolíčka

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 137  ~  Člen od: 01 október 2009  ~  Posledná návšteva: 18 február 2010 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky
Strana: z 4 Previous Topic: Prečo sa mám modliť každodenne za hriešnikov. Téma Next Topic: Liturgia v rkc - polemika  
 Verzia pre tlač
Predchádzajúca strana
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06