Všetky fóra
Duchovná časť
Modlitba
Modlitba, alebo modlárstvo? |
|
V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
|
|
|
|
Odoslaný - 11 apríl 2009 : 11:45:06
|
Milá Juja a ostatní odporcovia: Keď čítam tie vaše argumenty voči mne, musím sa tak trochu pousmiať, lebo sú presne také, aké používali aj farizei a zákonníci voči Ježišovi. A tak mne by celkom postačovalo proti nim použiť iba tie známe Ježišove odpovede, ktorá sa nachádzajú v Evanjeliách. Ale viem, že by to vo vás vyvolávalo tú istú nenávisť, akú popredný židia prejavovali voči Ježišovi a neuspokojila ich ani Jeho preliata krv. Ide to s nimi až do súčasnosti a opätovne chcú Ježišovu pravdu križovať, ako v minulosti. Dejiny sa iba opakujú a pod slnkom - nič nového!!!! |
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 48 ~
Člen od: 04 apríl 2009 ~
Posledná návšteva: 20 apríl 2009
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 11 apríl 2009 : 11:45:24
|
Tak ako píše juja, povedzte degon konečne čo konkrétne je podľa Vás také zlé, a vidíte to iba Vy? Väčšina ľudí na tomto fóre sa zaujíma o vieru, skúma fakty, a hľadá pravdu, aj ja medzi nich patrím. Ale Vaše hladanie pravdy mi príde na základe toho čo píšete nesprávne, veď Vy tu zastávate názor, že niet spoločenstva modliacich sa, pri ktorých by to malo zmysel. Lebo všetkých dávate do jedného vreca ako neschopných normálne sa modliť. A pritom nikoho z nich nepoznáte. Možno poznáte pár ľudí čo sa modliť nevedia a konajú inak ako im ústa hovoria, ale to neznamená že teraz sú všetci taký. A problém to samozrejme je, ale to vie každý, a každý s tým môže robiť maximálne to, že na to daného človeka upozorní, a on sám musí sa rozhodnúť čo zmení v živote. Preto prosím znova, objasnite presne čo Vám vadí a prečo, nech nechodíme okolo horúcej kaše. |
Rímskokatolík |
Počet príspevkov: 4003 ~
Člen od: 15 máj 2007 ~
Posledná návšteva: 27 apríl 2022
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 11 apríl 2009 : 11:50:39
|
citácia: Milá Juja a ostatní odporcovia: Keď čítam tie vaše argumenty voči mne, musím sa tak trochu pousmiať, lebo sú presne také, aké používali aj farizei a zákonníci voči Ježišovi. A tak mne by celkom postačovalo proti nim použiť iba tie známe Ježišove odpovede, ktorá sa nachádzajú v Evanjeliách. Ale viem, že by to vo vás vyvolávalo tú istú nenávisť, akú popredný židia prejavovali voči Ježišovi a neuspokojila ich ani Jeho preliata krv. Ide to s nimi až do súčasnosti a opätovne chcú Ježišovu pravdu križovať, ako v minulosti. Dejiny sa iba opakujú a pod slnkom - nič nového!!!! Pôvodne zaslal degon - 11 apríl 2009 : 11:45:06
Vedieť a mlčať, je ako tváriť sa že viem a nevedieť. Ak máte slová Ježiša, ktoré vyvracajú naše tvrdenia, sem s nimi, veď ak chcete aby sme Vás pochopili, mlčaním to asi nepôjde. |
Rímskokatolík |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 11 apríl 2009 : 14:56:14
|
Neviem stále prečo Nás staviate do role farizejov a seba s prepáčením do role Ježiša. Myslíte si, že keď ste už našli právu pravdu tak ste viac ako my ostatní. Pán Degon len pre Vašu informovanosť členom Rodiny Nepoškvrnenej bol aj pápež Ján Pavol II. Chcete aj pápeža nazvať človekom ktorý žil len v nejakých ilúziách. Vy pravdepodobne zostávate len sám so sebou a nikoho k sebe nepripúšťate aby Vás nebodaj neovplyvnil zlým smerom. V poriadku ak si o sebe myslíte, že modlitby katolíckej cirkvi sú pre Vás len niečim čo Vás odkláňa od pravej pravdy tak sa ich nemodlite. Je to Vaše slobodné rozhodnutie a nikto Vás nebude presviedčať o opaku lebo Vy ste už pravdu našli. Nech Vás Pán Boh žehná a posväcuje po celý život. To Vám so srdca želám a v modlitbách vyprosujem ak samozrejme môžem.
Sláva Bohu a Nepoškvrnenej. |
"Lebo im odpustím vinu a na ich hriech si viac nespomeniem." (Jer 31,34) Boh odpúšťa a zabúda! A to my musíme tiež!!!
|
Počet príspevkov: 1221 ~
Člen od: 26 september 2008 ~
Posledná návšteva: 09 január 2013
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 11 apríl 2009 : 16:11:55
|
citácia: povedzte degon konečne čo konkrétne je podľa Vás také zlé, a vidíte to iba Vy? Väčšina ľudí na tomto fóre sa zaujíma o vieru, skúma fakty, a hľadá pravdu, aj ja medzi nich patrím. Ale Vaše hladanie pravdy mi príde na základe toho čo píšete nesprávne, veď Vy tu zastávate názor, že niet spoločenstva modliacich sa, pri ktorých by to malo zmysel. Lebo všetkých dávate do jedného vreca ako neschopných normálne sa modliť. Azuritko - omyl: vkladáte do mojich úst niečo, čo som nepovedal a potom mi to vyvraciate. Ja nezastávam názor, že niet spoločenstva modliacich, ale že sú dva druhy modlitby, jedna, ktorá je skôr modloslužbou a druhá, ktorá je podľa Ježiša (v duchu a pravde) a ta je správna. Vôbec mi nejde o ľudí, ktorí takéto modlitby praktikujú, je to len a len ich osobná vec. Tiež mi ide o skúmanie viery a pravdy a hľadám odpoveď v Evanjeliách, modlitbe a rozjímaní (spiritualite). Ale pravdu a oporu hľadám najmä u Boha a už menej u ľudí. Inak verím, že jestvuje skutočné duchovné spoločenstvo veriacich a dúfajúcich v Boha, ktorým právom prináleží názov "svätý ľud Boží", ale tí nie sú natoľko viditeľní, ako tí ktorí sa klaňajú modlám a myslia si, že sa klaňajú skutočnému Bohu. Ich vedie Duch sv. a diabol nad nimi nemá žiadnu moc.
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 11 apríl 2009 : 17:20:13
|
Tých modlitieb je viac foriem, ako adorácia, chvála, liturgia hodín, orodovanie, či prefácia, rozjímanie, velebenie, vdávanie vďaky, vzdychanie - strelné modlitby. Ale asi už tuším, kam mierite. Prosto Boh áno, Cirkev nie a najmä nie KC, že áno. Nuž tak, ak áno, tak sa tu asi nedohodneme. My sme veriaci kresťania katolíci, ktorí sú verní tak Katolíckej Cirkvi, ako aj pápežovi Benediktovi XVI., ako aj všetkým jeho právoplatným predchodcom. Tak, ak tieto vety Vám nesadnú, tak potom nie ste na takom fóre, ktoré by s Vami súhlasilo. Ale za to už my nemôžeme. Mimochodom, ako to už tu niekde náš admin vyjadril, kvalita modlitby, akejkoľvek, súvisí s úmyslom a vôľou sústrediť sa na modlenie. |
Judith |
Počet príspevkov: 3217 ~
Člen od: 30 október 2005 ~
Posledná návšteva: 30 máj 2020
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 11 apríl 2009 : 19:59:09
|
citácia: jedna, ktorá je skôr modloslužbou Pôvodne zaslal degon - 11 apríl 2009 : 16:11:55
hejže, pekné povedané nekatolíci sa veľmi radi modlia k Biblii.... na katolíkoch vidiavšade možne modloslužbu, ale to že oni sa modlia k modlám , to už akosi ee. navyše, sa mi páči, akí su niektorí nekatolíci bojovní, za každú cenu chcú niekoho naprávať, pomáhať k Bohu, a ptoom vidia modloslužobníctvo všade tam, len nie tam kde skutočne je - a to v nich samých, a to nielen skrze klananier sa k Biblii. |
Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim. |
Počet príspevkov: 10389 ~
Člen od: 09 december 2004 ~
Posledná návšteva: 11 november 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 11 apríl 2009 : 20:00:14
|
citácia: Vážení, nie je hriechom, keď je niekto slepý a hluchý, ale je zlé, ak sa v tej svojej slepote a hluchote cíti dobre a vidiacich a počujúcich odsudzuje, že vidia a počúvajú nereálne veci. Podobne je aj s hriechom a neverou k Bohu. Ježiš prišiel pre tých, ktorí chcú vidieť a počuť, aby získali spásu a chcú poznať Pravdu, ktorá je u Boha a ktorá je Boh. Pôvodne zaslal degon - 11 apríl 2009 : 11:08:56
Vieš, ale Ježiš chce, aby sme v prvom rade napravili seba samých, a neodsudzovali druhých. čo ty na to? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 12 apríl 2009 : 07:30:38
|
|
"Lebo im odpustím vinu a na ich hriech si viac nespomeniem." (Jer 31,34) Boh odpúšťa a zabúda! A to my musíme tiež!!!
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 12 apríl 2009 : 07:32:38
|
citácia: hejže, pekné povedané nekatolíci sa veľmi radi modlia k Biblii.... na katolíkoch vidiavšade možne modloslužbu, ale to že oni sa modlia k modlám , to už akosi ee. navyše, sa mi páči, akí su niektorí nekatolíci bojovní, za každú cenu chcú niekoho naprávať, pomáhať k Bohu, a ptoom vidia modloslužobníctvo všade tam, len nie tam kde skutočne je - a to v nich samých, a to nielen skrze klananier sa k Biblii.
Alesko ale pán Degon napísal, že je rímskokatolíckeho vyznania v jednej mojej otázke ktorú som mu priamo položil.
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 12 apríl 2009 : 08:51:20
|
ale zdá sa, že počal kamsi "odchádzať" |
Judith |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 12 apríl 2009 : 09:25:29
|
citácia: ale zdá sa, že počal kamsi "odchádzať"
Judith (židovka?), máš pravdu! Začal som odchádzať k historickému Ježišovi, Bohu Otcovi, ale najmä k PRAVDE!!! Spásu vám nezabezpečí ani kostol, ani cirkev, ani pápež, ale iba PRAVDA!!! A toto uznáva aj KKC. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 12 apríl 2009 : 09:42:54
|
Cirkev a teda Katolícku založil práve Ježiš, ale to je napokon už zase téma, o ktorej sme tu veľa písali... Síce nie som Židovka, ale mám židovské, čiže starobiblické meno, ako aj mnohé iné mená sú takými napr. Jozef, Mária, Pavol a pod. |
Judith |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 12 apríl 2009 : 10:57:46
|
Judith, určite poznáš Ježišov výrok o širokej a úzkej ceste. A taktiež aj o tom, že mnohé môže byť krásne, milé a dobré, ale nie všetko je aj prospešné. Mnoho ľudí sa necháva unášať prúdom a dúfajú, že ich ten prúd zanesie tam, kam by si želali. Ale napokon sa stanú jeho zajatcami a zanesie ich to tam, kam si neželali. Ale to spoznajú až na koniec... |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 12 apríl 2009 : 12:05:41
|
citácia: citácia: ale zdá sa, že počal kamsi "odchádzať" Judith (židovka?), máš pravdu! Začal som odchádzať k historickému Ježišovi, Bohu Otcovi, ale najmä k PRAVDE!!! Spásu vám nezabezpečí ani kostol, ani cirkev, ani pápež, ale iba PRAVDA!!! A toto uznáva aj KKC. Pôvodne zaslal degon - 12 apríl 2009 : 09:25:29
Problém je, že Vaša takzvaná "pravda" týmto veľmi rýchlo stroskotala. Aj vyhlásenie že ste kresťan katolík. Ospravedlňujem sa ale teraz budem trochu škatuľkovať ja. Pre mňa ste jeden z mnoha moderných katolíkov, ktorý si tvoria vlastnú vieru bez cirkvi iba pre vlastné pohodlie. |
Rímskokatolík |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 12 apríl 2009 : 12:53:19
|
citácia: Spásu vám nezabezpečí ani kostol, ani cirkev, ani pápež, ale iba PRAVDA!!!
Spásu ti môže zabezpečiť jedine Božie milosrdenstvo, ale len ak je to svätá Božia vôľa. Ty sám si nedokážeš zabezpečiť nič aj keby si Pravdu našiel.
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 12 apríl 2009 : 13:05:28
|
citácia: Spásu vám nezabezpečí ani kostol, ani cirkev, ani pápež, ale iba PRAVDA!!! Pôvodne zaslal degon - 12 apríl 2009 : 09:25:29
no a ty tu pravdu odmietaš ako vidím. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 12 apríl 2009 : 16:10:57
|
Azuritko, ak je pravdou to, čo povedal Ježiš, že široká cesta vedie do zatratenia, tak potom je rozumné ísť po tej úzkej ceste osobnej spirituality, po ktorej kráčajú mnohí moderní katolíci. Zdá sa, že tí nie sú zaťažení balastom tradícií a sú schopnejší rozoznať zrno od pliev, pravdu od ilúzií a Boha od diabla... |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 12 apríl 2009 : 18:14:06
|
citácia: Azuritko, ak je pravdou to, čo povedal Ježiš, že široká cesta vedie do zatratenia, tak potom je rozumné ísť po tej úzkej ceste osobnej spirituality, po ktorej kráčajú mnohí moderní katolíci. Zdá sa, že tí nie sú zaťažení balastom tradícií a sú schopnejší rozoznať zrno od pliev, pravdu od ilúzií a Boha od diabla... Pôvodne zaslal degon - 12 apríl 2009 : 16:10:57
Aha, takže tí moderní katolíci poznajú viac, ako poznal Ježiš, či ako pozná Boh? Sa vedia sami rozhodnúť - toto je zlo a toto nie? (nevkladám to do Vašich úst, ale pýtam sa či to chápem dobre) Pán degon, vy ste veeeeeeľmi ďaleko od pravdy. Človek stratený v samom sebe. Vy nehľadáte Boha, ale seba. Kto Boha hľadá, nájde ho. |
Rímskokatolík |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 12 apríl 2009 : 21:27:02
|
Degon, nech citam ako chcem, stale nechapem, co chces touto temou povedat.
Skus prosim este raz, nejako strucne a podloz to aj nejakymi konkretnymi argumentami. |
Non nobis Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam.
|
Počet príspevkov: 12062 ~
Člen od: 29 september 2003 ~
Posledná návšteva: 11 november 2023
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 13 apríl 2009 : 15:37:03
|
citácia: Degon, nech citam ako chcem, stale nechapem, co chces touto temou povedat. Skus prosim este raz, nejako strucne a podloz to aj nejakymi konkretnymi argumentami. Pôvodne zaslal Mato - 12 apríl 2009 : 21:27:02 Mato, je to jednoduché! Chcem poukázať na rozdiel mezdi skutočnou modlitbou, ktorú nám doporučil Ježiš (v duchu a pravde) a ktorá má byť rozhovorom (dialógom) s Bohom a tým modlárstvom, ktoré mnohí praktikujú, ktoré je iba monológom do prázdnoty (ničoty), z ktorej neprichádza žiadna odozva (odpoveď). |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 13 apríl 2009 : 16:53:10
|
citácia: Mato, je to jednoduché! Chcem poukázať na rozdiel mezdi skutočnou modlitbou, ktorú nám doporučil Ježiš (v duchu a pravde) a ktorá má byť rozhovorom (dialógom) s Bohom a tým modlárstvom, ktoré mnohí praktikujú, ktoré je iba monológom do prázdnoty (ničoty), z ktorej neprichádza žiadna odozva (odpoveď). Pôvodne zaslal degon - 13 apríl 2009 : 15:37:03
Vo svojich modlitbách sa zhováram z Bohom, modlím sa aj "frázovité" modlitby, prosím Boha o pomoc, a jednoducho mám overené že Boh moje modlitby nielen vypočúva (vypočúva modlitby každého), ale aj mi neuveriteľne pomáha. Nieje to slepá viera, nieje to náhoda, proste mi pomáha, takže to asi nebude nesprávne takto sa modliť. Ale každopádne, môžte upozorniť na tých, ktorých modlitby sa Vám zdajú nesprávne prednesené. Ale nemôžte povedať, že všetci sa zle modlia bez toho aby ste čítali myšlienky, nemôžte hovoriť o pravde keď ju nepoznáte. |
Rímskokatolík |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 13 apríl 2009 : 16:54:23
|
degon, tebe asi niečo ako "duchovný život" nehovorí nič, že? lebo by si asi vedel , že sú obdobia keď "Boh mlčí". alebo asi ty terz prežívaš tak=é "duchovné vyprázdnenie" ked nevidíš v modlitbe zmysel, že? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 13 apríl 2009 : 20:53:35
|
citácia: Mato, je to jednoduché! Chcem poukázať na rozdiel mezdi skutočnou modlitbou, ktorú nám doporučil Ježiš
Zatial chapem.
citácia: a tým modlárstvom, ktoré mnohí praktikujú, ktoré je iba monológom do prázdnoty (ničoty), z ktorej neprichádza žiadna odozva (odpoveď). Pôvodne zaslal degon - 13 apríl 2009 : 15:37:03 Ake modlarstvo mas konkretne na mysli? Pomohli by aj konkretne priklady a objektivne argumenty. Nic nehovoriace obvinenie neurcitej skupiny ludi je len strata nasho a Tvojho casu. |
Non nobis Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam.
|
Počet príspevkov: 12062 ~
Člen od: 29 september 2003 ~
Posledná návšteva: 11 november 2023
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 13 apríl 2009 : 21:28:04
|
Modlitbe sa musíme všetci učiť, tak ako malé dieťa sa učí chodiť chodením, tak sa mi musíme učiť modliť modlením.
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
|