Všetky fóra
O fóre
Voľná diskusia
Lucifer: "Non serviam !" |
|
V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
|
|
|
|
Odoslaný - 19 január 2009 : 10:29:40
|
Pokiaľ viem, tak meno Lucifer referuje na falošného nosiča svetla, čo znamená v preklade táto skomoleninka.
Čo sa týka "vzniku pekla" a "vzniku diabla" - pokial viem, v Biblii sa už len spomína zvodca ako objektívny fakt, s ktorým treba rátať.
A taktiež si nie som istý, či sa niekde v Biblii spomína čosi ako "peklo".
|
GMK: Geniálny Marcelllooo Kráľ |
Krajina: Antigua and Barbuda ~
Počet príspevkov: 10311 ~
Člen od: 15 máj 2004 ~
Posledná návšteva: 05 marec 2009
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 19 január 2009 : 14:21:22
|
citácia: A taktiež si nie som istý, či sa niekde v Biblii spomína čosi ako "peklo". Pôvodne zaslal Marcelllooo - 19 január 2009 : 10:29:40 ...je pre teba lepšie, keď vojdeš do života s jedným okom, ako keby ťa mali s obidvoma očami vrhnúť do ohnivého pekla
Potom povie aj tým, čo budú zľava: »Odíďte odo mňa, zlorečení, do večného ohňa, ktorý je pripravený diablovi a jeho anjelom
..je pre teba lepšie, keď vojdeš do života zmrzačený, ako keby si mal ísť s obidvoma rukami do pekla, do neuhasiteľného ohňa
... je pre teba lepšie, keď vojdeš do života krivý, ako keby ťa mali s obidvoma nohami hodiť do pekla
...aby v ohnivom plameni potrestal tých, čo nepoznajú Boha, aj tých, čo odporujú evanjeliu nášho Pána Ježiša
Nebojte sa tých, čo zabíjajú telo, ale dušu zabiť nemôžu. Skôr sa bojte toho, ktorý môže i dušu i telo zahubiť v pekle
|
Non nobis Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam.
|
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 12062 ~
Člen od: 29 september 2003 ~
Posledná návšteva: 11 november 2023
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 19 január 2009 : 14:27:43
|
citácia: citácia: A taktiež si nie som istý, či sa niekde v Biblii spomína čosi ako "peklo". Pôvodne zaslal Marcelllooo - 19 január 2009 : 10:29:40 ...je pre teba lepšie, keď vojdeš do života s jedným okom, ako keby ťa mali s obidvoma očami vrhnúť do ohnivého peklaPotom povie aj tým, čo budú zľava: »Odíďte odo mňa, zlorečení, do večného ohňa, ktorý je pripravený diablovi a jeho anjelom ..je pre teba lepšie, keď vojdeš do života zmrzačený, ako keby si mal ísť s obidvoma rukami do pekla, do neuhasiteľného ohňa ... je pre teba lepšie, keď vojdeš do života krivý, ako keby ťa mali s obidvoma nohami hodiť do pekla...aby v ohnivom plameni potrestal tých, čo nepoznajú Boha, aj tých, čo odporujú evanjeliu nášho Pána Ježiša Pôvodne zaslal Mato - 19 január 2009 : 14:21:22 Hovoríš mi tu o istých obrazoch, ktoré máme spomínané aj ako "územie za bránami", abo "tam kde je skripanie zubov". Toto všetko sú obrazy na pomenovanie stavu, v ktorm sa budú nachádzať nespasení.
Ale čo je to to peklo a ako "vyzerá" - to je všetko skôr výsledkom ľudovej predstavivosti. Ak sa mýlim, rád si prečítam, kde sa to spomína.
Alebo teda esšte inak - ako si mám to peklo predstaviť? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 19 január 2009 : 14:31:57
|
citácia: Ale čo je to to peklo a ako "vyzerá" - to je všetko skôr výsledkom ľudovej predstavivosti. Ak sa mýlim, rád si prečítam, kde sa to spomína. Pôvodne zaslal Marcelllooo - 19 január 2009 : 14:27:43 V Novom zákone sa peklo spomína asi tridsať krát. Náš Pán hovorí o „večnom ohni“ (Mt 18,8) a „ohnivom pekle“ (Mt 18,9). Tí, ktorí sú zatratení idú do „večného ohňa, ktorý je pripravený diablovi a jeho anjelom“ (Mt 25,41). V pekle je „neuhasiteľný oheň“ (Mk 9,43). Pavol to sumarizuje a hovorí, že Pán sa vráti „aby v ohnivom plameni potrestal tých, čo nepoznajú Boha, aj tých, čo odporujú evanjeliu nášho Pána Ježiša“ (2 Sol 1,8-9). |
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 19 január 2009 : 14:56:18
|
Zaujímavý verš je v Zjavení Jána: A smrť a peklo boli uvrhnuté do toho ohnivého jazera. Toto ohnivé jazero je tá druhá smrť. A ak niekto nebol nájdený zapísaný v knihe života, bol uvrhnutý do ohnivého jazera.
Večné zatratenie od Boha je to. |
Počet príspevkov: 1311 ~
Člen od: 10 jún 2005 ~
Posledná návšteva: 23 február 2022
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 19 január 2009 : 15:49:10
|
citácia: V Novom zákone sa peklo spomína asi tridsať krát. Náš Pán hovorí o „večnom ohni“ (Mt 18,8) a „ohnivom pekle“ (Mt 18,9). Tí, ktorí sú zatratení idú do „večného ohňa, ktorý je pripravený diablovi a jeho anjelom“ (Mt 25,41). V pekle je „neuhasiteľný oheň“ (Mk 9,43). Pavol to sumarizuje a hovorí, že Pán sa vráti „aby v ohnivom plameni potrestal tých, čo nepoznajú Boha, aj tých, čo odporujú evanjeliu nášho Pána Ježiša“ (2 Sol 1,8-9). Pôvodne zaslal Mato - 19 január 2009 : 14:31:57 No zatiaľčo o Nebeskom kráľovstve máme pomerne presnú predstavu o usporiadaní a a všetkom, o pekle takéto čosi absentuje. Nože, nenechaj sa toľko popostrkúvať a vypľuj to naraz! |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 19 január 2009 : 15:51:44
|
citácia: Zaujímavý verš je v Zjavení Jána: A smrť a peklo boli uvrhnuté do toho ohnivého jazera. Toto ohnivé jazero je tá druhá smrť. A ak niekto nebol nájdený zapísaný v knihe života, bol uvrhnutý do ohnivého jazera. Pôvodne zaslal Aniko - 19 január 2009 : 14:56:18 Čo zase naznačuje, že peklo a Ohnivé jazero nie je to isté, keď jedno bude vrdhnuté do toho druhého.
Tak ako vyzerá to peklo?
citácia: Večné zatratenie od Boha je to. Ale to je veľmi kusá informácia. O prítomnosti v Bohu v Nebeskom kráľovstve máme viacej info. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 20 január 2009 : 17:12:26
|
citácia: Tak ako vyzerá to peklo?
Pôvodne zaslal Marcelllooo - 19 január 2009 : 15:51:44
Prečo sa tak veľmi zaujímaš o to ako vyzerá peklo. Chceš sa tam ísť pozrieť s blízka? Peklo môžeš zažiť už aj tu na Zemi ale budeš sklamaný s jeho krásy. Ja osobne ani nechcem vedieť ako vyzerá peklo a ani čo je v ňom. Túto radosť s poznania pekla nechám pre tých čo tam skutočne chcú ísť.
Sláva Bohu a Nepoškvrnenej.
|
"Lebo im odpustím vinu a na ich hriech si viac nespomeniem." (Jer 31,34) Boh odpúšťa a zabúda! A to my musíme tiež!!!
|
Počet príspevkov: 1221 ~
Člen od: 26 september 2008 ~
Posledná návšteva: 09 január 2013
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 20 január 2009 : 19:50:13
|
citácia: Prečo sa tak veľmi zaujímaš o to ako vyzerá peklo. Lebo ma to zaujíma. Lebo chcem podrobiť analýze predstavy o "pekle s čertom a Luciferom"
citácia: Chceš sa tam ísť pozrieť s blízka? To by asi nebolo dost dobre možné - už chcel jeden ukázať peklo (ten, čo ho zblízka spoznával) ale dostalo sa mu adekvátneho ponaučenia.
citácia: Peklo môžeš zažiť už aj tu na Zemi ale budeš sklamaný s jeho krásy. Peklo ako metaforu na trýznivý stav určite. Peklo v zmysle duchovného miesta (zatratenia?) čaká niektorých až neskôr.
citácia: Ja osobne ani nechcem vedieť ako vyzerá peklo a ani čo je v ňom. Túto radosť s poznania pekla nechám pre tých čo tam skutočne chcú ísť. Poznanie zla a jeho dôsledkov nie je to isté ako jeho prežívanie. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 21 január 2009 : 21:34:12
|
Predstavy o pekle ma každý človek iné. Tak že analyzovať milióny predstáv pekla ti zaberie možno celý život.
Sláva Bohu a Nepoškvrnenej. |
"Lebo im odpustím vinu a na ich hriech si viac nespomeniem." (Jer 31,34) Boh odpúšťa a zabúda! A to my musíme tiež!!!
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 21 január 2009 : 21:44:06
|
citácia: Predstavy o pekle ma každý a sú zakaždým iné. Tak že analyzovať milióny predstáv pekla ti zaberie možno celý život. Sláva Bohu a Nepoškvrnenej. Pôvodne zaslal kakas - 21 január 2009 : 21:34:12
- a k comu by to aj bolo dobre ? ... zit by sa malo hadam tak, aby clovek ani nemal dovod na nejake predstavy pekla ... si myslim |
|
Počet príspevkov: 1632 ~
Člen od: 16 máj 2005 ~
Posledná návšteva: 04 september 2009
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 21 január 2009 : 22:51:30
|
citácia: a k comu by to aj bolo dobre ? ... zit by sa malo hadam tak, aby clovek ani nemal dovod na nejake predstavy pekla ... si myslim Nejaké predstavy o pekle treba mať aby sme vedeli kam sa nechceme vo svojom živote dostať.
|
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 22 január 2009 : 15:02:20
|
- spohladu veriaceho musim uznat ze asi tak, z mojho pohladu hovorim tomu, nedostat sa na same dno ... co je asi jedno a to iste ...
- ok, uznavam ... |
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 29 január 2009 : 23:23:27
|
Marcelllooo. Našiel som niečo pre teba ohľadne toho ako vyzerá peklo. Peklo je miesto veľkých múk a jeho priestor je strašne veľký. Druhy múk v pekle: 1. muka ktorá robí peklo peklom, je strata Boha 2. muka sú ustavičné výčitky svedomia 3. muka tento osud sa už nikdy nezmení 4. muka je oheň, ktorý preniká dušu, ale nezničí ju 5. muka ustavičná tma a strašný dusivý zápach 6. muka je ustavičná prítomnosť Satana 7. muka strašné zúfalstvo, nenávisť voči Bohu,zlorečenie, kliatby a rúhanie Tieto muky trpia všetci zatratení spolu ale to nie je koniec útrap. Pre duše sú ešte jednotlivé muky a to muky zmyslov. Čím duša hrešila, tým je mučená strašným a neopísateľným spôsobom. Sú tam strašné jamy, priepasti múk, kde sa jedna muka odlišuje od druhej. Nech hriešnik vie, že akým zmyslom hreší, takým bude mučený po celú večnosť. Toto bolo napísané na Boží rozkaz, aby sa žiadna duša nevyhovárala, že pekla niet alebo že tam nikto nebol a nevie ako tam je.
|
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 30 január 2009 : 02:18:22
|
... a zdroj tohto opisu pekla ??? |
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 31 január 2009 : 10:09:13
|
Milan zdroj tohto opisu pekla mám s Knihy „Denníček“od svätej sestry Faustíny, konkrétne článok 741.
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 31 január 2009 : 23:11:37
|
- no našiel som to, na svoje veľké prekvapenie, mám to vo svojom archíve ...
- teda píše tam :
Dnes som bola v priepastiach pekla. Viedol ma anjel. Je to miesto 741 veľkých múk. Jeho územie je veľké. Druhy múk, ktoré som videla: prvé utrpenie, ktoré vytvára peklo, je strata Boha, druhé - ustavičné výčitky svedomia, tretie - tento osud sa už nikdy nezmení, štvrtá múka je oheň, ktorý bude prenikať dušou, ale ju nezničí. Je to strašná múka. Je to oheň čisto duchovný, zapálený Božím hnevom. Piata múka je ustavičná tma a strašný dusivý zápach. Hoci je tma, satani a zatratené duše sa navzá¬jom vidia a vidia všetko zlo iných aj svoje. Šiesta múka je ustavičná prí¬tomnosť satana, siedma múka - strašné zúfalstvo, nenávisť voči Bohu, zlorečenia, kliatby, rúhanie. Sú to múky, ktoré všetci odsúdení trpia spo¬lu. Ale to nie je koniec trápenia. Sú jednotlivé múky pre duše, a to sú múky zmyslov. Čím ktorá duša hrešila, tým je mučená strašným spôso¬bom, ktorý sa nedá opísať. Sú tam strašné jamy, priepasti múk, kde sa jedna múka odlišuje od druhej. Zomrela by som pri pohlade na tie straš¬né múky, keby ma nepodopierala Božia všemohúcnosť. Nech hriešnik vie, že akým zmyslom hreší, takým bude mučený po celú večnosť. Píšem o tom na Boží rozkaz, aby sa žiadna duša nevyhovárala, že pekla niet alebo že tam nikto nebol a nevie, ako tam je. Ja, sestra Faustína, som bola na Boží príkaz v pekelných priepastiach, aby som mohla hovoriť a svedčiť dušiam, že peklo existuje. Teraz nemôžem o tom hovoriť, mám príkaz od Boha, aby som to zanechala napísané. Satani prejavovali voči mne veľkú nenávisť, ale na Boží príkaz ma museli poslúchať. To, čo som napísala, je len slabým tieňom toho, čo som videla. Všimla som si jednu vec: je tam najviac duší, ktoré neverili, že peklo jestvuje. Keď som prišla k sebe, nemohla som sa spamätať zo zdesenia, ako strašne tam duše trpia.
- a nejake fakty :
...Prísny spôsob života a vyčerpávajúce pôsty, ktoré si ukladala ešte pred vstú¬pením do kongregácie, tak oslabili jej telo, že už v postuláte bolo treba poslať ju do Skolimowa pri Varšave, aby sa jej napravilo zdravie. Po prvom roku novi-ciátu prišli neobyčajne bolestné mystické skúsenosti, takzvaná temná noc, a potom duševné a morálne utrpenie, súvisiace s uskutočnením poslania, kto¬ré dostala od Krista Pána. S. Faustína obetovala svoj život ako obetu za hrieš¬nikov a z tohto dôvodu prežívala aj rôzne utrpenia, aby skrze ne zachraňova¬la ich duše. V posledných rokoch života narastalo jej vnútorné utrpenie, tzv. noc ducha, ako aj bolesti tela. Postupujúca tuberkulóza napadla pľúca aj trá¬viaci trakt. Kvôli tomu bola dvakrát na niekoľko mesiacov na liečení v nemoc¬nici na Pradniku v Krakove. Fyzicky celkom vyčerpaná, ale duchom plne zre¬lá, mysticky zjednotená s Bohom, zomrela v povesti svätosti 5. októbra 1938.
- ze by odtial pramenili tie predstavy pekla ???
- tak, kto skutocne moze povedat ako peklo v skutocnosti vyzera ??? |
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 31 január 2009 : 23:21:02
|
Ako skutočne peklo vyzerá Ti ukáže jedine Diabol ak prijmeš jeho pozvanie.
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 31 január 2009 : 23:45:51
|
- ved o toto ide... vsetky tie reci o tom ako peklo vyzera a kto ho opisuje, mozno v traumatizujucom chorobnom zazitku su o nicom ...
- a aspon sa podelim a davam k dispozicii ten Dennicek sestry Faustiny
- je to vo worde cca 244 stran i s predslovom a kratkym opisom zivota Faustiny |
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 31 január 2009 : 23:46:50
|
citácia: - ze by odtial pramenili tie predstavy pekla ???Pôvodne zaslal Milan - 31 január 2009 : 23:11:37 Odkial odtial? Nepochopil som otazku ani kontext. |
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 31 január 2009 : 23:54:54
|
citácia: citácia: - ze by odtial pramenili tie predstavy pekla ???Pôvodne zaslal Milan - 31 január 2009 : 23:11:37 Odkial odtial? Nepochopil som otazku ani kontext. Pôvodne zaslal Mato - 31 január 2009 : 23:46:50
- odpoved som naznacil o prispevok vyssie...
- zas tu mame jednoduchu, nevzdelanu, ale urcite Bohu oddanu osobu ...
- ozaj preco je to takto? ...
- preco si Boh nevyberie takeho Rockefellera, aby v neho uveril a hlasal toto vsetko ? ... aby sa vzdal vsetkeho toho nahromadeneho mamonu...
- no nebolo by to presvedcivejsie ?
- nespochybnujem tymto sv. Faustinu ako cloveka, spochybnujem to svedectvo o pekle ... pri tom ako bola chora, sem tam sa nejaka vidina asi vludila... |
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 01 február 2009 : 15:41:36
|
- ked som si zadal v http://www.svatepismo.sk/ slovo peklo, naslo mi iba styri !? odkazy, preco napriklad biblia, sam Jezis neuvadza nieco obsirnejsie o tom pekle? ... mozno len zle hladam ... tu sa zatial predkladaju len predstavy jednotlivych ludi ...
|
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 01 február 2009 : 15:48:29
|
Milan, prečo chcete o pekle počuť nejakú senzáciu ktorá by ohúrila davy ľudí. Sväté písmo nevyzdvihuje peklo ale Nebeské Kráľovstvo lebo to je hlavný cieľ každého človeka.
|
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 01 február 2009 : 20:46:13
|
- tvrdite tu nieco co pravda vobec nie je, tema je tu o pekle, ja sa len pytam...
- tu niekto iny neustale hrozi peklom, nie ja ... tak ake asi je? - preco tak malo zmienky o nom, a tak vela sa hovori o nom ? - tak mi odpovedzte vy, ohladom pekla a biblie, napriklad |
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 05 február 2009 : 08:58:47
|
citácia: Predstavy o pekle ma každý človek iné. Tak že analyzovať milióny predstáv pekla ti zaberie možno celý život. Pôvodne zaslal kakas - 21 január 2009 : 21:34:12 Mňa by momentálne zaujímali tie katolícke a ešte čo nám v tomto ohľade zobrazuje Biblia. Aby sme si stanovili normu pre porovnávanie a analýzu.
Či to azda nie je také akos tým Rajským jabĺčkom.
citácia: Nejaké predstavy o pekle treba mať aby sme vedeli kam sa nechceme vo svojom živote dostať. Pôvodne zaslal kakas - 21 január 2009 : 22:51:30 Aké sú to predstavy, ktoré by sme mali mať a kde sa ich možno dozvedieť?
citácia: Milan zdroj tohto opisu pekla mám s Knihy „Denníček“od svätej sestry Faustíny, konkrétne článok 741. Pôvodne zaslal kakas - 31 január 2009 : 10:09:13 Hoci by som s uvedeným opisom zážitku z pekla hádam aj súhlasil, mňa nateraz zaujíma opis pekla samotného. A prípadne všetkých tých pekelníkov ako je Satan, Lucifer, čert, Mefisto a podobne.
citácia: Ako skutočne peklo vyzerá Ti ukáže jedine Diabol ak prijmeš jeho pozvanie. Pôvodne zaslal kakas - 31 január 2009 : 23:21:02 Ááano_, a ešte aj ten diabol.
Ale preto, aby som prijal či neprijal jeho pozvanie, potreboval by som vedieť predsa len ňejaké ďalšie informácie o tomto realitnom rezorte. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 05 február 2009 : 09:10:11
|
citácia: - ved o toto ide... vsetky tie reci o tom ako peklo vyzera a kto ho opisuje, mozno v traumatizujucom chorobnom zazitku su o nicom ... Pôvodne zaslal Milan - 31 január 2009 : 23:45:51 Áno, depresívne stavy a ďalšie obdobné psychosomatické poruchy môžu naznčiť aký zážitok podaktorých z nás čaká.
citácia: - je to vo worde cca 244 stran i s predslovom a kratkym opisom zivota Faustiny To je moc dlhé to sa mi nechce čítať. blé
citácia: - zas tu mame jednoduchu, nevzdelanu, ale urcite Bohu oddanu osobu ... Kto je komu oddaný rozsudzuje niegdo iný. citácia: - ozaj preco je to takto? ...
Čo prečo je takto?
citácia: - preco si Boh nevyberie takeho Rockefellera, aby v neho uveril a hlasal toto vsetko ? ... aby sa vzdal vsetkeho toho nahromadeneho mamonu... Prečo by si mal vybrať práve jeho?
citácia: - no nebolo by to presvedcivejsie ? Nie.
citácia: - nespochybnujem tymto sv. Faustinu ako cloveka, spochybnujem to svedectvo o pekle ... pri tom ako bola chora, sem tam sa nejaka vidina asi vludila... Milane, možno by si nám rád hodil linku na tvoj oskenovaný diplom z klinickej psychiatrie abo možno zdavotnú karu tejto pacientky, ak to teda - pravdaže - neodporuje etickým zákonom zverfejňovnia takýchto osobných údajov. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
|