|
Odoslaný - 05 január 2009 : 22:53:56
|
V nejakej knihe som čítal, že očistec zanikne príchodom Ježiša Krista pri poslednom súde. Ak by to tak bolo potom by už duše v očistci nemuseli viac trpieť a išli by do Nebeského Kráľovstva. Pán Ježiš Kristus by vyvolených v deň posledného súdu očistil hneď a prijal do svojho Nebeského Kráľovstva a ostatných by poslal do večného zatratenia. Bude lepšie umrieť skôr ako bude posledný deň Božieho súdu aby sme mali ešte šancu sa očistiť od svojich hriechov. Alebo dožiť sa posledného dňa a prejsť Božím súdom aby sme sa do Nebeského Kráľovstva dostali priamo bez očisťovania od svojich hriechov.
Sláva Bohu a Nepoškvrnenej.
|
"Lebo im odpustím vinu a na ich hriech si viac nespomeniem." (Jer 31,34) Boh odpúšťa a zabúda! A to my musíme tiež!!!
|
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 1221 ~
Člen od: 26 september 2008 ~
Posledná návšteva: 09 január 2013
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 09 január 2009 : 15:20:39
|
|
|
Odoslaný - 09 september 2011 : 15:10:11
|
citácia: V nejakej knihe som čítal, že očistec zanikne príchodom Ježiša Krista pri poslednom súde. Ak by to tak bolo potom by už duše v očistci nemuseli viac trpieť a išli by do Nebeského Kráľovstva. Pán Ježiš Kristus by vyvolených v deň posledného súdu očistil hneď a prijal do svojho Nebeského Kráľovstva a ostatných by poslal do večného zatratenia. Bude lepšie umrieť skôr ako bude posledný deň Božieho súdu aby sme mali ešte šancu sa očistiť od svojich hriechov. Alebo dožiť sa posledného dňa a prejsť Božím súdom aby sme sa do Nebeského Kráľovstva dostali priamo bez očisťovania od svojich hriechov. Pôvodne zaslal zrno - 05 január 2009 : 22:53:56
ocistec neexistuje,to mate skade.Teraz este kym clovek žije v tele je potrebne sa zmierit s bohom,potom bude neskoro.toto moze chciet len satan aby si clovek myslel ,ze este aj po smrti je moznost ozivenia ducha.Toto je mozne len za života cloveka ,ktory sa narodil z tela,a ZIJE v tele aby sa mohol narodit z ducha. |
Krajina: Czech Republic ~
Počet príspevkov: 221 ~
Člen od: 26 august 2011 ~
Posledná návšteva: 09 apríl 2012
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 09 september 2011 : 15:44:19
|
citácia: citácia: V nejakej knihe som čítal, že očistec zanikne príchodom Ježiša Krista pri poslednom súde. Ak by to tak bolo potom by už duše v očistci nemuseli viac trpieť a išli by do Nebeského Kráľovstva. Pán Ježiš Kristus by vyvolených v deň posledného súdu očistil hneď a prijal do svojho Nebeského Kráľovstva a ostatných by poslal do večného zatratenia. Bude lepšie umrieť skôr ako bude posledný deň Božieho súdu aby sme mali ešte šancu sa očistiť od svojich hriechov. Alebo dožiť sa posledného dňa a prejsť Božím súdom aby sme sa do Nebeského Kráľovstva dostali priamo bez očisťovania od svojich hriechov. Pôvodne zaslal zrno - 05 január 2009 : 22:53:56 ocistec neexistuje,to mate skade.Teraz este kym clovek žije v tele je potrebne sa zmierit s bohom,potom bude neskoro.toto moze chciet len satan aby si clovek myslel ,ze este aj po smrti je moznost ozivenia ducha.Toto je mozne len za života cloveka ,ktory sa narodil z tela,a ZIJE v tele aby sa mohol narodit z ducha. Pôvodne zaslal silas - 09 september 2011 : 15:10:11 Očistec existuje, neb "do nebe nepřijde nic nečistéhp." Dost lidí je co nejsou zavrženi, ale mají na sobě dost hříchů a vin, za které nedali zadostiuinění, neodpykali je.
|
Renda |
Počet príspevkov: 140 ~
Člen od: 25 máj 2011 ~
Posledná návšteva: 26 február 2017
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 09 september 2011 : 15:58:26
|
myslite si ze je to od zleho aby Vas varoval že ocistec neexistuje? Naopak ten zly vam bude tvrdit že existuje.Kto na to naletí,nebude mat moznost napravy,a ten zly to vie.
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 09 september 2011 : 19:36:33
|
Silas, myslim, ze svojou agendou zacinate prekracovat pravidla. Bud sa vratite do svojej temy, kde su vase bludy tolerovane, alebo sa rozlucime. Dakujem. |
Non nobis Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam.
|
Počet príspevkov: 12062 ~
Člen od: 29 september 2003 ~
Posledná návšteva: 11 november 2023
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 10 september 2011 : 13:21:34
|
citácia: Silas, myslim, ze svojou agendou zacinate prekracovat pravidla. Bud sa vratite do svojej temy, kde su vase bludy tolerovane, alebo sa rozlucime. Dakujem. Pôvodne zaslal Mato - 09 september 2011 : 19:36:33
co si mysli o ocistci biblia.Dufam ze nemate nic proti nej. Linka na bludny clanok odstranena. Toto forum nesluzi na propagaciu roznych bludnych uceni. Admin. ak je tu zle chapane slovo prosim o vysvetlenie.Dakujem.je potrebne kliknut na slovo "ocistec" urcite ma chcete ochranit pred bludom, nebude problem pre niekoho vyvratit tie tvrdenia.Dakujem . |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 10 september 2011 : 13:55:53
|
Ochranit pred bludom Vas samozrejme chcem. Vy ste sem vsak neprisli ochranu hladat, ale naopak, infikovat svojimi bludmi aj ostatnych. Preto Vas opakovane ziadam, aby ste svoju propagandu obmedzili na jednu temu, aj to je uz viac priestoru, ako by ste si zasluzili. V pripade nerespektovania tychto pravidiel fora Vas budem nuteny banovat. |
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 10 september 2011 : 14:29:15
|
citácia: Ochranit pred bludom Vas samozrejme chcem. Vy ste sem vsak neprisli ochranu hladat, ale naopak, infikovat svojimi bludmi aj ostatnych. Preto Vas opakovane ziadam, aby ste svoju propagandu obmedzili na jednu temu, aj to je uz viac priestoru, ako by ste si zasluzili. V pripade nerespektovania tychto pravidiel fora Vas budem nuteny banovat. Pôvodne zaslal Mato - 10 september 2011 : 13:55:53
dakujem za ucast na fomto diskusnom fore.vy ste stiahli link kde bolo velmi dobre na zaklade biblie popisovane ako je to s tym ocistcom.ci uz to bola pravda ,alebo nie nechapem preco ste to stiahli.ved ak to nebola pravda ,urciete by sa nasiel niekto a vysvetlil by to.spravny krestan by to urcite urobil,a ochranil by tak mnoho ludi pred bludom. moj nazor je ze ste to citali ,nevedeli ste odpoved a radsej ste to stiahli. keby ste ju vedeli neverim ze by ste neodpovedali.Dokonca velmi rad,ak by ste tam nasli nejaku slabinu. takze? stiahnete aj tento prispevok? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 26 október 2011 : 22:09:22
|
Očistec existuje preto sa do neba dostanú len tie duše ktoré nemajú žiadneho hriechu ale duše ktoré majú hriech musia sa zbaviť tých hriechov práv očisci tam sa duša bude od nich očisťovať . |
Počet príspevkov: 28 ~
Člen od: 04 december 2009 ~
Posledná návšteva: 30 júl 2013
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 26 október 2011 : 22:11:21
|
suhlasím |
Počet príspevkov: 28 ~
Člen od: 04 december 2009 ~
Posledná návšteva: 30 júl 2013
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 26 október 2011 : 23:10:15
|
citácia: ocistec neexistuje,to mate skade. Pôvodne zaslal silas - 09 september 2011 : 15:10:11
žeby zo sv. písma zo slov Pána Ježiša? Mt 12, 31 |
Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim. |
Počet príspevkov: 10389 ~
Člen od: 09 december 2004 ~
Posledná návšteva: 11 november 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 27 október 2011 : 09:01:20
|
citácia: Ochranit pred bludom Vas samozrejme chcem. Vy ste sem vsak neprisli ochranu hladat, ale naopak, infikovat svojimi bludmi aj ostatnych. Preto Vas opakovane ziadam, aby ste svoju propagandu obmedzili na jednu temu, aj to je uz viac priestoru, ako by ste si zasluzili. V pripade nerespektovania tychto pravidiel fora Vas budem nuteny banovat. Pôvodne zaslal Mato - 10 september 2011 : 13:55:53
Prehovoril sám veľký inkvizítor. Maťo ty predsa nemôžeš nikoho chrániť pred bludom lebo sám nie si katolík. Katolícku Cirkev si v inom príspevku nazval tzv. cikrev po IIVK.
Nemáš argumenty tak jednoducho toho kto ich od teba žaida jednoduchoi banuješ? To je skutočne prejav slaboduchosti a primitivizmu |
Počet príspevkov: 106 ~
Člen od: 12 jún 2011 ~
Posledná návšteva: 27 október 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 27 október 2011 : 11:34:28
|
citácia: Očistec existuje preto sa do neba dostanú len tie duše ktoré nemajú žiadneho hriechu ale duše ktoré majú hriech musia sa zbaviť tých hriechov práv očisci tam sa duša bude od nich očisťovať . Pôvodne zaslal trishaa - 26 október 2011 : 22:09:22
ja len upresnim, že v očistci sa duše utrpením očisťuju od všedných hriechov, od ktorých sa na tomto svete neočistili, ale aj musia si vytrpieť dočasný trest za hriechy, ktorých sa dopustili v tuzemskom živote; a neboli im tieto tresty odpustene. |
Pokoj a dobro medzi nami. |
Počet príspevkov: 178 ~
Člen od: 18 apríl 2011 ~
Posledná návšteva: 10 apríl 2012
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 27 október 2011 : 13:14:34
|
citácia: Nemáš argumenty tak jednoducho toho kto ich od teba žaida jednoduchoi banuješ? To je skutočne prejav slaboduchosti a primitivizmu Pôvodne zaslal misionar3 - 27 október 2011 : 09:01:20 Co sa tyka salboduchosti a primitivizmu a vulgarnosti tak v tom nemate konkurenciu siroko daleko. Myslim, ze som tu Vase salboduche prispievanie toleroval az prilis dlho a tymto uz pohar ozaj pretiekol. Budete sa musiet ist realizovat na ine forum, kde takemuto stylu prispievania budu tlieskat, toto nie je to spravne miesto... |
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 27 október 2011 : 14:10:07
|
citácia: Co sa tyka salboduchosti a primitivizmu a vulgarnosti tak v tom nemate konkurenciu siroko daleko. Myslim, ze som tu Vase salboduche prispievanie toleroval az prilis dlho a tymto uz pohar ozaj pretiekol. Budete sa musiet ist realizovat na ine forum, kde takemuto stylu prispievania budu tlieskat, toto nie je to spravne miesto... Pôvodne zaslal Mato - 27 október 2011 : 13:14:34
Suhlasim s vami Mato. |
Počet príspevkov: 1472 ~
Člen od: 22 december 2009 ~
Posledná návšteva: 14 júl 2020
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 27 október 2011 : 18:17:21
|
citácia: Co sa tyka salboduchosti a primitivizmu a vulgarnosti tak v tom nemate konkurenciu siroko daleko. Myslim, ze som tu Vase salboduche prispievanie toleroval az prilis dlho a tymto uz pohar ozaj pretiekol. Budete sa musiet ist realizovat na ine forum, kde takemuto stylu prispievania budu tlieskat, toto nie je to spravne miesto... Pôvodne zaslal Mato - 27 október 2011 : 13:14:34
vynikajuco maťo - teraz si tu už kludne a bez oponentov môžete písať svoje pokoncilove pletky.. kukla som si vaše prispevky spred par rokov .. škoda vas maťo, veľka škoda.. Aspon budte chlap a zmente si nazov tohto kreda - lebo toto nie je kresťanské forum - žiaľbohu.. |
Počet príspevkov: 997 ~
Člen od: 07 júl 2011 ~
Posledná návšteva: 13 máj 2012
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 27 október 2011 : 19:03:25
|
a aka je tvoja predstava o kresťanskom foru? každemu tlieskať? alebo ? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 27 október 2011 : 20:05:05
|
citácia: a aka je tvoja predstava o kresťanskom foru? každemu tlieskať? alebo ? Pôvodne zaslal Ales - 27 október 2011 : 19:03:25
nie je podstatná moja predstava, ale skutkový stav.. toto fakt naozaj vonkoncom nie je kresťanské fórum.. takže zbytočne písať keby keby, pretože toto forum nemá ani efekt, ani účinnosť, ani kresťanského admina.. toto je teda dosť blbé, že nesie nazov "kredo" |
Počet príspevkov: 997 ~
Člen od: 07 júl 2011 ~
Posledná návšteva: 13 máj 2012
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 27 október 2011 : 20:22:32
|
citácia: nie je podstatná moja predstava, ale skutkový stav.. toto fakt naozaj vonkoncom nie je kresťanské fórum.. takže zbytočne písať keby keby, pretože toto forum nemá ani efekt, ani účinnosť, ani kresťanského admina.. toto je teda dosť blbé, že nesie nazov "kredo" Pôvodne zaslal mortinia - 27 október 2011 : 20:05:05
...a podla coho si vyhodnotila skutkovy stav ? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 27 október 2011 : 23:08:13
|
citácia: toto fakt naozaj vonkoncom nie je kresťanské fórum.. Pôvodne zaslal mortinia - 27 október 2011 : 20:05:05 Nuz ked to poviete Vy, asi to tak bude. Mimochodom, obsah fora tvoria jeho prispievatelia, teda aj Vy a uz dlhsie som mal podozrenie, ze katolicka nie ste a teraz to sama potvrdzujete... |
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 27 október 2011 : 23:25:27
|
mort. Ja mato janka sme na tomto fore od zaciatku. Presli sme riadnou davkou kritijy. Od tradi ze sme moderni a zas od modernych ze sme tradi. Takze podla mna nemas sajnu o com toto forum je. A z krestanskych jedine co tak dlho prezilo. Ked pochopis vyznam slova zodpovednost tak pochopis zmysel matovho konania. Navyse nik ta tu nedrzi... |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 28 október 2011 : 00:20:44
|
citácia: mort. Ja mato janka sme na tomto fore od zaciatku. Presli sme riadnou davkou kritijy. Od tradi ze sme moderni a zas od modernych ze sme tradi. Takze podla mna nemas sajnu o com toto forum je. A z krestanskych jedine co tak dlho prezilo. Ked pochopis vyznam slova zodpovednost tak pochopis zmysel matovho konania. Navyse nik ta tu nedrzi... Pôvodne zaslal Ales - 27 október 2011 : 23:25:27
....suhlasim s kazdym slovom. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 28 október 2011 : 00:27:56
|
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 28 október 2011 : 09:01:35
|
Ved aj v pisme je napisane, ze dusa musi prejst ocistnym ohnom, aby bola cista pred Bozou tvarou.cize sa musi ''ocistovat''
a kedy zanikne ocistec, tak to nevie nik jedine Boh :)
pri poslednom sude sa bude sudit kazdy, cize predpokladam ze to bude vtedy, ale este aj vtedy budu mozno duse musiet ist do ocistca... |
Počet príspevkov: 159 ~
Člen od: 15 november 2009 ~
Posledná návšteva: 23 marec 2012
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 28 október 2011 : 12:52:49
|
citácia: Ved aj v pisme je napisane, ze dusa musi prejst ocistnym ohnom, aby bola cista pred Bozou tvarou.cize sa musi ''ocistovat'' a kedy zanikne ocistec, tak to nevie nik jedine Boh :) pri poslednom sude sa bude sudit kazdy, cize predpokladam ze to bude vtedy, ale este aj vtedy budu mozno duse musiet ist do ocistca... Pôvodne zaslal MartinQo - 28 október 2011 : 09:01:35 ale, dobre vieme, ako to bude...nezaskodi si zopakovat nieco z katolickej nauky, hoci aj na tomto "nekatolickom" fore:
• 103. Kde pôjdu po všeobecnom súde dobrí a kde zlí? Po všeobecnom súde pôjdu dobrí do neba a zlí do pekla. a) Po všeobecnom súde pôjde do neba alebo do pekla nielen duša človeka, ale celý človek s telom i dušou, lebo všeobec- nému súdu bude predchádzať všeobecné vzkriesenie tela. b) Očistec po všeobecnom súde prestane jestvovať. c) Pri všeobecnom súde sa každý dozvie, čo dobrého alebo zlého v živote vykonal, povedal a myslel.
Tresty božie, ktoré si za spáchané hriechy zasluhujeme, sú dvojaké: 1. večný trest, ktorý sa odpyká v pekle, 2. dočasné tresty, ktoré sa odpykávajú alebo na tomto svete alebo v očistci. Za všedné hriechy si zasluhujeme od Boha dočasné tresty, za smrteľný hriech si zasluhujeme aj dočasné tresty, aj večný trest. Dĺžka dočasných trestov sa novými hriechmi zväčšuje. Večný trest sa nemôže predĺžiť, lebo nemá konca, ale jeho sila sa môže zväčšovať.
|
Krajina: Hungary ~
Počet príspevkov: 5687 ~
Člen od: 27 január 2004 ~
Posledná návšteva: 07 január 2016
|
Upozorniť moderátora
|
|
|