Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 Duchovná časť
 Duchovný život
 Ako viete, že to je On?
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Vacsina ludi je zatratenych?! Téma Next Topic: Viera je pre mna luxus  

Mimi

Stav: offline

Odoslaný - 09 december 2008 :  22:13:34  Zobraziť profil  Pridať Mimi do zoznamu priateľov
Možno tu táto téma už bola a možno je zahrnutá niekde inde.
Chcem vedieť, ako viete, že sa vám prihovoril Boh? Ako viete, že sú to Jeho slová, že to nie je náhoda alebo len vaša sugescia?
Pred pár dňami sa mi stala vec, o ktorej si myslím, že to je "ono". Ale nechcem si namýšľať. Preto sa pýtam vás.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 15  ~  Člen od: 15 november 2008  ~  Posledná návšteva: 09 október 2011 Upozorniť moderátora 

zrno

Odoslaný - 09 december 2008 :  22:42:53  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: zrno  Pridať zrno do zoznamu priateľov
Pán Boh sa prihovára ku každému ale nie všetci ho aj počúvajú a robia to čo od nich chce.
Pokiaľ ten príhovor je v súlade z kresťanským učením a v súlade s mojim svedomím, vtedy viem, že je to Ježiš môj Pán.
Neviem čo konkrétne sa Vám prihodilo ale ak je to vážne, tak by som sa obrátil o pomoc u kňaza.
Kňaz je oveľa viac kompetentný aby Vám poradil, ako my bežný laici na tomto fóre.
Lebo ten príhovor nemusí byť od Pána Boha alebo svätých ale aj od Diabla, ktorý sa často skrýva za meno Ježiša.
Preto buďme všetci ostražitý a zvažujme dobre a múdro aby nás Diabol nezviedol.

Sláva Bohu a Nepoškvrnenej.

"Lebo im odpustím vinu a na ich hriech si viac nespomeniem." (Jer 31,34) Boh odpúšťa a zabúda! A to my musíme tiež!!!

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1221  ~  Člen od: 26 september 2008  ~  Posledná návšteva: 09 január 2013 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

mirecnr

Odoslaný - 10 december 2008 :  08:34:40  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: mirecnr  Send mirecnr an AOL message  Odoslať ICQ správu pre: mirecnr  Zobraziť adresu v MSN Messengeri pre: mirecnr  Pridať mirecnr do zoznamu priateľov
Mimi, dakuj Bohu, ze si take nieco pocitila. a skumaj, sleduj, ci je to v sulade napr so Svatym Pismom... uvedom si, ktorym smerom Ta to posunie v zivote, k comu Ta to vedie, nabada... ak to posilni Tvoju vieru, vztah s Bohom, si na spravnej ceste. Nevahaj sa o tom porozpravat s knazom.

Veď ma, Pane, vo svojej pravde a uč ma, lebo Ty si Boh, moja spása, a v Teba dúfam celý deň.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 2690  ~  Člen od: 06 november 2003  ~  Posledná návšteva: 04 marec 2018 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

juja

Odoslaný - 10 december 2008 :  17:48:41  Zobraziť profil  Pridať juja do zoznamu priateľov
Mimi, súhlasím s mirecom, kňaz je najlepším vodítkom a najlepšie ten, ku ktorému sa chodievaš spovedať, alebo s ním vedieš nejaké diskusie o svojom živote, ak nie, nájdi si takého, najlepšie začneš v spovedelnici a porozprávaš a potom Ťa on nasmeruje, napr. aj na patričné stretká, kde máva on svoju pastoračnú činnosť.

Ako to kto cíti, keď ho Boh osloví, to je veľmi indivindy, každý vníma toto oslovenie inak a pre každého je to primerané, tak, aby porozumel - po čase , preto čo jeden vníma, ako oslovenie, druhého napr. nemusí vôbec osloviť, ani trocha nadchnúť. Teda pomerne ťažko o tom rozprávať tak, aby to nebol len porozprávaný príbeh, ktorý bude možno zaujímavým, ale... preto je potrebné vedenie kňaza. Teda podľa mňa...

Judith

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 3217  ~  Člen od: 30 október 2005  ~  Posledná návšteva: 30 máj 2020 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

janka

Odoslaný - 10 december 2008 :  19:22:40  Zobraziť profil  Pridať janka do zoznamu priateľov
no tiez by som si to porovnala s Pismom a porozpravala sa s knazom

Krajina: Hungary  ~  Počet príspevkov: 5687  ~  Člen od: 27 január 2004  ~  Posledná návšteva: 07 január 2016 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mimi

Odoslaný - 17 december 2008 :  17:51:03  Zobraziť profil  Pridať Mimi do zoznamu priateľov
Včera sa mi stala taká zaujímavá vec....
Prišiel mi mail, klasický reťazák, pošli to toľkým a toľkým, inak sa stane to a to. A keď to pošleš, stlač F6 a na obrazovke sa ti objaví meno toho, kto ťa miluje (alebo tak nejako).
Samozrejme, že týmto veciam neverím, ale chcela som vidieť ten "efekt", ako sa tam objaví to meno... Či to je nejaká haluz (že sa aspoň zabavím), ale bo sa mi nejako vysvietia písmená, alebo čo...
Samozrejme, nič sa nestalo, nič neukázalo. Ale keď som tú stránku zavrela, vtedy som to uvidela... Mám na ploche taký obrázok, volám to "Pán Ježiš na Štrbskom plese" :D- Je tam zasnežená krajina a vpredu stojí Ježiško s ovečkou na rukách. A hore veľký nápis: JESUS LOVES YOU :)

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 15  ~  Člen od: 15 november 2008  ~  Posledná návšteva: 09 október 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

juja

Odoslaný - 17 december 2008 :  19:31:03  Zobraziť profil  Pridať juja do zoznamu priateľov
no paráda, a aj pravdivé to je, bo Ježiš Ťa fakt miluje, len to teraz treba aj tak brať a tak žiť a nebáť sa, že napriek všetkému problémy budú aj naďalej, a aj iné nepríjemnosti...

Judith

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 3217  ~  Člen od: 30 október 2005  ~  Posledná návšteva: 30 máj 2020 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Azuritko

Odoslaný - 17 december 2008 :  21:35:28  Zobraziť profil  Pridať Azuritko do zoznamu priateľov
citácia:
Včera sa mi stala taká zaujímavá vec....
Prišiel mi mail, klasický reťazák, pošli to toľkým a toľkým, inak sa stane to a to...
Pôvodne zaslal Mimi - 17 december 2008 : 17:51:03

Dobrý odkaz, ale zlá interpretácia.

Rímskokatolík

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 4003  ~  Člen od: 15 máj 2007  ~  Posledná návšteva: 27 apríl 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mimi

Odoslaný - 17 december 2008 :  21:47:31  Zobraziť profil  Pridať Mimi do zoznamu priateľov
Azuritko, keď si upozrnil na zlú interpretáciu, mal si ju aj opraviť...
Nie, že ja teraz zas budem žiť v bludoch

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 15  ~  Člen od: 15 november 2008  ~  Posledná návšteva: 09 október 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Azuritko

Odoslaný - 18 december 2008 :  00:25:35  Zobraziť profil  Pridať Azuritko do zoznamu priateľov
Tak to poupravim. Ten email čo ti prišiel, priniesol dobrý odkaz, ale zlým spôsobom, keďže pošli to toľko a toľko krát inak sa ti stane niečo zlé. To, že nepošleš email veľakrát len preto že si si ho prečítala, ti nemôže spôsobiť nič zlé. Ale ty ako píšeš ignoruješ tieto reči takže to je dobre. Ja som len povedal že tento email hoci má dobrý odkaz pre ľudí, je podaný zlým spôsobom. Ty si nepovedala nič zlé

Rímskokatolík

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 4003  ~  Člen od: 15 máj 2007  ~  Posledná návšteva: 27 apríl 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mimi

Odoslaný - 18 december 2008 :  09:03:07  Zobraziť profil  Pridať Mimi do zoznamu priateľov
Ach tak. Vďaka

Ja som to pochopila presne tak, že ja som niečo zlé povedala :)

Ales

Odoslaný - 18 december 2008 :  17:54:53  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
citácia:
Tak to poupravim. Ten email čo ti prišiel, priniesol dobrý odkaz, ale zlým spôsobom, keďže pošli to toľko a toľko krát inak sa ti stane niečo zlé. To, že nepošleš email veľakrát len preto že si si ho prečítala, ti nemôže spôsobiť nič zlé.
Pôvodne zaslal Azuritko - 18 december 2008 :  00:25:35

ono mail je nabadanie k poverčivosti, ktora je sama osebe hriech

Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 10389  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 11 november 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky
  Previous Topic: Vacsina ludi je zatratenych?! Téma Next Topic: Viera je pre mna luxus  
 Verzia pre tlač
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06