|
Odoslaný - 04 december 2008 : 23:58:54
|
V modlitbe Otčenáš..., ktorú nás naučil Ježiš Kristus sa modlíme ..posväť sa meno Tvoje (Vaše), ..príď kráľovstvo Tvoje (Vaše). Koľký z Nás si uvedomujú, že sme dostali povolenie ba dokonca milosť tykať samému Bohu. Veď tykať si nedovolíme svojmu riaditeľovi v práci alebo biskupovi na úrade. Všade poslušne Vykáme hoci sú to len ľudia. Tak ako veľmi nás miluje všemohúci Pán Boh keď nám hriešnikom a prachu zeme dovolí aby sme mu Tykali. On vo svojej Božskej majestátnosti sa znižuje k nám na našu úroveň aby sme mu mohli tykať. Aký dôverný je náš vzťah k Pánu Bohu, že si to často krát ani neuvedomujeme. Ďakujme Pánu Bohu neustále, že sa ponížil na našu úroveň aby nás mohol vykúpiť z hriechu a smrti.
Sláva Bohu a Nepoškvrnenej.
|
"Lebo im odpustím vinu a na ich hriech si viac nespomeniem." (Jer 31,34) Boh odpúšťa a zabúda! A to my musíme tiež!!!
|
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 1221 ~
Člen od: 26 september 2008 ~
Posledná návšteva: 09 január 2013
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 05 december 2008 : 11:42:47
|
|
|
Odoslaný - 06 december 2008 : 04:46:07
|
- od tej milosti to ma asi daleko, tykanie je stare ako ludstvo same ...
- stari Rimania , Greci , Kartaginci - vsetci si tykali.Jednoduchi vojaci tykali Alexandrovi Velkemu,rovnako ako svojim nadriadenym...
- jediny,kto sam so sebou rozpraval v mnoznom cisle bol Boh pri stvoreni....
- netreba to zas az tak dramatizovat ... ale je zaujmava otazka ohladom vykania, preco to vzniklo a kedy ... |
|
Počet príspevkov: 1632 ~
Člen od: 16 máj 2005 ~
Posledná návšteva: 04 september 2009
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 11 december 2008 : 09:54:02
|
Milan. Áno ľudia si v tej dobe tykali aj teraz stále viac tykajú všetkým. Len tým tykaním sa akosi vytráca vzdávanie úcty voči iným ľudom a to už nehovoriac o úcte voči Nášmu Bohu. Náš Boh a Pán predsa nie nejaký človek ale je Tvorca všetkého a tak je nepredstaviteľné výši od človeka. Preto mu máme prejavovať úctu a pokoru aj keď mu môžeme tykať pre jeho láskavosť voči našej úbohosti.
Sláva Bohu a Nepoškvrnenej. |
"Lebo im odpustím vinu a na ich hriech si viac nespomeniem." (Jer 31,34) Boh odpúšťa a zabúda! A to my musíme tiež!!!
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 11 december 2008 : 10:44:22
|
kakas, niekedy slušným tykanim vzdáš viac ucty ako neuctivym vykanim |
Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim. |
Počet príspevkov: 10389 ~
Člen od: 09 december 2004 ~
Posledná návšteva: 11 november 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 11 december 2008 : 11:02:19
|
Máš pravdu Alesko niekedy áno. Je pravda, že dosť je takých čo vykajú len s pretvárky a v srdci majú nenávisť. Ale väčšina mládeže Tyká bez akejkoľvek úcty voči všetkým. Sláva Bohu a Nepoškvrnenej. |
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 11 december 2008 : 11:43:18
|
mhm to ano
|
Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim. |
Počet príspevkov: 10389 ~
Člen od: 09 december 2004 ~
Posledná návšteva: 11 november 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 11 december 2008 : 17:18:58
|
citácia: Milan. Áno ľudia si v tej dobe tykali aj teraz stále viac tykajú všetkým. Len tým tykaním sa akosi vytráca vzdávanie úcty voči iným ľudom a to už nehovoriac o úcte voči Nášmu Bohu. Náš Boh a Pán predsa nie nejaký človek ale je Tvorca všetkého a tak je nepredstaviteľné výši od človeka. Preto mu máme prejavovať úctu a pokoru aj keď mu môžeme tykať pre jeho láskavosť voči našej úbohosti. Sláva Bohu a Nepoškvrnenej. Pôvodne zaslal kakas - 11 december 2008 : 09:54:02
- ja netvrdim, ze tykanie je jedine to spravne ... - preukazanie ucty ... nasej k niekomu, alebo si to ziadal niekto od nas ? - ucta k Bohu, keby na tom trval ako na mnohich inych veciach, urcite by si to v bozom slove nasiel ... ale kedze vtedy sa asi vykanie moc nenosilo, ti co pisali bibliu to nepokladali za dolezite, asi ich to ani nenapadlo ...
- ja sam v praci si nedovolim tykat svojmu podriadenemu aj ked je vo veku mojho syna, ci dokonca mladsi ... az ked na tom trvaju oni sami, aby som im tykal a mne vykaju ...
-ono by asi aj vyznelo trocha cudne, keby ste mu pri tych modlidbach, spevoch, chvalospevoch mali vykat, nemyslis ? ....
- iste, vdavaj uctu svojmu Bohu, ale netreba to prehanat falosnymi vyznaniami ... |
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 11 december 2008 : 17:29:31
|
Milan. Tieto modlitby sme takto zdedili a tak ich aj mi takto podávame ďalej. Jasne, že keby sme začali v modlitbách teraz vykať bolo by to naozaj čudné a asi by sa museli aj štylisticky prerobiť. Ale nie na toto som chcel v príspevku poukázať. Chcel som poukázať na to, že sa v spoločnosti stále viac vytráca úcta či k Pánu Bohu alebo k ľudom.
Sláva Bohu a Nepoškvrnenej. |
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 12 december 2008 : 02:04:25
|
- tak potom zaloz novu temu, povodne si tu zacal chvalospevom o tykani k Bohu a ja reagujem len na to, ze o nic mimoriadne nejde ... |
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|