|
Odoslaný - 14 november 2008 : 10:31:20
|
Pri čítaní českej tlače ma zaujal článok v ktorom česká snemovňa schválila nový zákon. Zákon o tresných činoch a znížení hranice veku zodpovedných za svoje činy.Vek sa znížil na 14 rokov podiaľ to beriem lebo sme svetkami narastajúcej kriminality mládeže a dokonca aj maloletých detí. Ale rozhodnúť, že sex v 14 rokoch je podľa "zákona" v poriadku je už dosť zarážajúce. Veď týmto pomali začínajú legalizovať pedofíliu. V budúcnosti sa zase zníži hranica na 12, 10,.. rokov a sex s malím dieťaťom bude v poriadku. A týmto spôsobom v Čechách pomali úplne zrušia pojem pedofílie. No Pán Boh nás ochraňuj od tákýchto právnych úprav v zákone.
Sláva Bohu a Nepoškvrnenej.
|
"Lebo im odpustím vinu a na ich hriech si viac nespomeniem." (Jer 31,34) Boh odpúšťa a zabúda! A to my musíme tiež!!!
|
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 1221 ~
Člen od: 26 september 2008 ~
Posledná návšteva: 09 január 2013
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 14 november 2008 : 10:50:47
|
Tak to som veru nevedel. Trest 14 ročnému, to som za. No sex od 14? Nie že by sa to nedialo, ale povolovať to iba zhorší situáciu. Kam to česko speje? Už sú povolené homosexuálne manželstvá, neviem ako to je z potratmi a eutanáziou, a ešte aj toto. Druhé Holandsko sa stáva z Čiech. To je štátny poriadok - nech si robí kto chce čo chce. A politici berú peniaze za nič. Dúfam, že Slovensko nepôjde podobným smerom, čoho by som sa asi s akoukoľvek vládou obával vždy minimálne v jednom takomto zle. Už to potom je len na ľuďoch ako sa k takýmto veciam postavia. A inač kakas, asi by bol na mieste názov - Legalizácia pedofílie v Čechách. |
Rímskokatolík |
Počet príspevkov: 4003 ~
Člen od: 15 máj 2007 ~
Posledná návšteva: 27 apríl 2022
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 14 november 2008 : 11:18:12
|
Pokial legalizovali sex od 14, mali by logicky zaroven legalizovat aj manzelstvo od 14. Pokial ale toto nespravili, je to potom skutocne len zvratenost.
Ale s tou pedofiliou trosicku predsa len prehanate, priatelia, v cirkevnom prave je 14 totiz hranicny vek pre mozny vstup do manzelstva (cize aj pre sex v nom). No teda aby som to upresnil, v Cirkvi mame stanovene, ze dievcata sa mozu vydavat od 14teho roku zivota a chlapci sa mozu zenit od 16teho.
|
|
|
|
Odoslaný - 14 november 2008 : 11:35:05
|
|
Blázon je, kto čaká od Boha odpoveď. Ak Ťa Boh prijme, ak Ťa uzdraví, potom jedine tak, že zmaže svojou rukou Tvoje otázky. |
Počet príspevkov: 141 ~
Člen od: 26 august 2008 ~
Posledná návšteva: 01 október 2009
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 14 november 2008 : 12:30:56
|
Takze ako su na tom momentalne v CR so zakonom stanovenym minimalnym vekom pre manzelstvo, vie niekto? |
|
|
|
Odoslaný - 14 november 2008 : 14:40:44
|
Trestnoprávnosť sexu od 14 rokov má ešte jeden problém. A tým je rómske etnikum, kde je bežné že v tak mladom veku pohlavne žijú ba je relatívne bežne že sú 14 - 15 ročné matky. Pre nich je to prirodzené a dá sa povedať, že takéto vzťahy na ich pomery, teda na okolnosti vyplývajúce z ich mentality a kultúry, tak tieto zväzky sú fungujúce. Problémom je, že do takého to vzťahu vstupuje štát a toto ich konanie(sex s osobou mladšou ako 15 rokov) klasifikuje ako sexuálne zneužívanie, kde je trestom odňatie slobody na 3 až 10 rokov. Paradoxom je, že v našich očiach niečo ako zvrhlosť tam funguje a štát takúto "rodinu" rozbije tým, že pošle otca za mreže.A na dosť dlho, teda na dlhšiu dobu ako páchateľov kadejakých vlámaní, krádeží a pod. |
|
|
|
Odoslaný - 14 november 2008 : 16:18:35
|
citácia: Takze ako su na tom momentalne v CR so zakonom stanovenym minimalnym vekom pre manzelstvo, vie niekto? Pôvodne zaslal Pierre - 14 november 2008 : 12:30:56
Nie, ale u nas je to 16 rokov a so sexom pokial viem podobne ako v CR, ak to nie je 13. |
Počet príspevkov: 445 ~
Člen od: 06 júl 2007 ~
Posledná návšteva: 03 júl 2013
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 14 november 2008 : 16:37:18
|
mno hm teto zakony maju medzeri ale myslim ze ten vek neni zas moc nizky hm historii to bolo bezne mat dieta do dvatsiatich , hm sisi mala napr . v 16tich a tak len dnes sa na to divame takto mne skor pride zvratene kao dlho cakaju mlady ludia na deti hm casto tridsatrocne pary a stale nemaju potomka hm dost zle .... |
http://www.bagras.sk/ |
Počet príspevkov: 1510 ~
Člen od: 21 október 2008 ~
Posledná návšteva: 18 august 2014
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 14 november 2008 : 17:08:25
|
Lenže ako je schopný taký mladý človek mať rodinu a vychovávať deti? Veď po prvé nemá určite peniaze lebo je školo povinný, dieťa aby vychovávalo dieťa je minimálne zvláštne, a určite to niej srpávna výchova. Povedal by som, že ešte ani 18 rokov nieje príliš vhodný vek na zakladanie manželstva, ale tak už predsa len to vek je. No a ešte je tu veľká pravdepodobnosť na základe tíchto okolností, že sa zvýši potratovosť. Každopádne 14 rokov v dnešnej dobe povolených zákonom nie je určite dobré. Ak je ozaj v cirkvi hraničný vek 14 rokov pre manželstvo, tak to je možné možno pre kresťanské páry, ktoré kresťansky žijú, ale hovoriť o tom v 14-tom veku života je príliš skoro, veď vtedy začína puberta a dieťa ešte nevie ani kam pôjde zajtra, nie to koho si vezme na celý život, a má dosť problémov zo sebou nie toť ešte starať sa o deti. |
Rímskokatolík |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 14 november 2008 : 17:18:44
|
azuritko hentak to fungovalo niekolko storoci tak ako to je dnes tak to je iba trend posled par rokov a nefunguje to este k tomu .... |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 14 november 2008 : 19:50:48
|
ahojte ja suhlasim s pierrem , ked uz chceli znizit hranicu tak mali aj povolit legalne manzelstvo. Jednoznacne 14 rokov je malo aj na manzelstvo ale ak by dali hranicu takych 16 rokov ze sa mozu mladi zosobasit tak to by som este vzal , ale oni uzakonili iba hranicu 14 rokov ako "povolenie mat sex" tak to nie je spravne a tiez si myslim ze vstupne potratovost a samozrejme predaj antikoncepcie co je mozno pre niekoho velmi dolezite aby na tom zarobil. Ale zaklad je v rodinach a preto si myslim , ze ak budem svoje deti vychovavat krestansky a moralne tak moze byt vekova hranica na sex aj 5 rokov a s nami to neotrasie. A ak nemas dobru vychovu v rodine , tak budes sexovat aj keby bola vekova hranica trebars 20 rokov...
a este by som dodal , ze prave pre take problematicke zakony by sme mali mat krestanov v politike , alebo aspon moralnych ludi. Ved potom sa necudujme ze sa legalizuje potrat, eutanazia a cokolvek podobne ked nema kto vystupit proti.
Spravodlivost dviha narod, ale hriech je hanbou narodov...
|
Počet príspevkov: 156 ~
Člen od: 24 júl 2008 ~
Posledná návšteva: 20 február 2018
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 14 november 2008 : 19:58:02
|
... a este by som dodal , ze prave pre take problematicke zakony by sme mali mat krestanov v politike , alebo aspon moralnych ludi....
- a KDH, SDKU napriklad ??? .... |
|
Počet príspevkov: 1632 ~
Člen od: 16 máj 2005 ~
Posledná návšteva: 04 september 2009
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 14 november 2008 : 20:17:27
|
no hej milan ale my potrebujeme vacsinu ale ved kedy niekto z krestanskych stran navrhol nieco take ako znizenie vekovej hranice na sex a pod.? Nikto nikdy. Pan Gabura podal navrh na zrusenie potratov a nepreslo to tak to je jeden priklad ako ze sme na Slovensku 70% katolikov ale ked idu ludia volit tak pozeraju hlavne kto im zvysi dochodky alebo znizi dane a podobne oblbovacky ale ze uz podporuje legalizovanie inych moralnych svinstiev to uz nikoho nezaujima |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 14 november 2008 : 21:12:24
|
- vdaka Panu Bohu ze ju nemate ! ... ved netvrdim, ze take nieco niekto navrhol, sam to povazujem za nieco co sa vymyka zdravemu rozumu...he...a tych 70% ...... to sa fakt vyfarbuje skutocna realna pravda!... sam som pri scitani ludu zaskrtol ze som rimskokatolickeho vyznania ... len aby tych cervenych triafal slak !... dobre Slota hovori : na slovaka kladivo po hlave, aby sa konecne prebral ... |
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 14 november 2008 : 21:18:16
|
mno jedna moja kamoska mala svadbu v 16tich ma ma ted aj babo a zije si dobre... mne de len o to ze ano je pravda ku sexu pari urcita dvak zodpovednosti ze kedy a tak ale je prehnane vnimanie mladosti ci starosti hm podla mna mat deti je ovplivnene hlavne urcitymi biologickymi danostami a ked uz su tak preco dieta nemat? hm neustale ospravedlnovanie mladeze zo slovami hladaju sa je podla man blbe ako kedysi to ludia mali ovela tazsie a mali viac deti viac ich milovali ... a deti boli aj stastnejsie fakt hm moja babka mala asi krajsie a stastnejsie detstvo nez ja a to vdaka rodine ja mam totiz par teorii o rodine a tak a jednou znich je toz e rozpadovost rodin ja zapricinena hlavne okolym ktore v cloveku vyvolava pocit ze mat usporiadanu rodinu je pomali divne...to iste mala aj ta kamoska ked sa sla brat v 16 vsetci ze si tym posere zivot neuroby si vysku ale nei kazdy ce mat vysku...a dieta zivot podla man nepokasle... |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 15 november 2008 : 13:52:38
|
citácia: azuritko hentak to fungovalo niekolko storoci tak ako to je dnes tak to je iba trend posled par rokov a nefunguje to este k tomu .... Pôvodne zaslal volsung - 14 november 2008 : 17:18:44
V dnešnej dobe nevieme zabránim ani potratom(vraždám), zabezpečiť, aby nebola tak ohromná rozvodovosť, a pod. a zníženie veku na manželstvo, to určite nezlepší, ba je veľmi pravdepodobné, že to situáciu v tíchto oblastiach iba zhorší. A povolenie od 14 sex ale manželstvo od vyžšieho veku, to je akoby pred kliniku kde vykonávajú potraty postavili páriace sa deti, nech si užijú bez "starostí". Takto mi to pripadá choré. |
Rímskokatolík |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 15 november 2008 : 13:55:36
|
Samozrejme manželstvo v menšom veku, môže kľudne prebiehať skvele a bez problémov. Ale v dobe dnešných idolov, politiky a falošných predstáv nemá veľa takýchto manželstiev budúcnosť. Ľudí treba na to najprv pripraviť. Potom konať, lebo dnešný človek nieje na takéto niečo dostatočne pripravený. |
Rímskokatolík |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 15 november 2008 : 17:37:29
|
|
|
Odoslaný - 15 november 2008 : 19:51:25
|
citácia: ... A povolenie od 14 sex ale manželstvo od vyžšieho veku, to je akoby pred kliniku kde vykonávajú potraty postavili páriace sa deti, nech si užijú bez "starostí". Takto mi to pripadá choré. Pôvodne zaslal Azuritko - 15 november 2008 : 13:52:38
Azuritko, nezveličuj.
Ja som ti vyššie uviedol príklad z rómskej komunity. Nechcem hovoriť o svojom zamestnaní, ale niekedy mám všelijake pocity keď vidím do "jadra" a na "ich" pomery funkčné vzťahy, teda napríklad 15-ročná matka(počala pred 15 rokom života) a 20 ročný chalan, teda v rómskych osadách normálny pár a ja pripravujem podklady na to aby ho štát poslal za mreže. A v rozpätí 3-10 rokov. Na porovnanie taký F.Mojžíš ktorý je podozrivý že ľudom ukradol miliardy, tak tomu hrozí 12 rokov.
Vidíš ten nepomer ?
Neviem či o tom uvažovali zákonodarci v ČR, ale ja by som na základe vlastných skúsenosti niečo podobné privítal aj u nás. Aj keď je to háklivé a dá sa to zneužiť. Ale prax mi hovorí, že by to nemusel byť nevynutne krok späť. |
|
|
|
Odoslaný - 15 november 2008 : 23:35:43
|
- tak takto som veru nerozmyslal, na tomto teda nieco je ... ved mojej matke islo na 16ty a otcovi na 19ty, ked sa brali ... a neviem o tom, ze by boli romaci ... |
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 16 november 2008 : 00:33:19
|
veru tak ale mno sem tam to nesedi ludom ves najprv prva vyska potom druha... |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 16 november 2008 : 09:57:06
|
Ano. Romovia tak ziju normalne. U slovakov je tiez dost podobnych pripadov ako uviedol Milan. Ale stale si stojim za tym, ze vacsina mladych na to nieje pripravena, a hlavne v dnesnej dobe ked sa do nich husti antikoncepcia, a ked nahodou tak potrat je to najjednoduchsie riesenie. Stale hovorim o tom, co je v tomto smere negativne. Kto mi povie co je take pozitivne, ze by to prekonalo aj ohrozenie zvysenia poctu v potrate zabytych deti? |
Rímskokatolík |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 16 november 2008 : 16:51:55
|
Azuritko: Lenze ti mladi ludia aj tak budu v puberte veselo sexovat, v tom im nikto nezabrani, a ak dojde k otehotneniu, samozejme pojde sa na potrat... |
|
|
|
Odoslaný - 16 november 2008 : 18:46:58
|
Ahojte asi nikto by nezabranil sexovaniu mladych to je fakt aj ked prave preto ze sexuju tak by som tu vekovu hranicu neznizoval. Ale zabranit sa moze potratovosti ak by parlament schvalil zakon zakazu pre potrat. Bolo by to nelegalne a ak by to nieaky lekar urobil tak by bol sudeny za vrazdu aj s rodicmi. Ale samozrejme by ludia chodili do okolitych statoch ako madarsko, cesko a pod.co je dost blisko. Ale predstavte si ze by zakazali potrat v USA tak kde by isli mladi na potrat ? Z New Yorku mozno do Kanady ci Mexika ? Urcite mozno niektori ale nie vsetci. A Preto by sa zachranilo mnoho zivotov deti, znicenych zivotov matiek ako aj bezsennych noci lekarov...tu je vyznanie jedneho lekara ktory urobil okolo 40000 potratov:
http://www.magnificat.sk/htm02/potraty.htm
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 17 november 2008 : 10:35:56
|
citácia: Azuritko: Lenze ti mladi ludia aj tak budu v puberte veselo sexovat, v tom im nikto nezabrani, a ak dojde k otehotneniu, samozejme pojde sa na potrat... Pôvodne zaslal Pierre - 16 november 2008 : 16:51:55
No tak potom uz nieje absolutne ziadny dovod na znizenie vekovej hranice pre sex. Ale je jasne, ze povolenim by sa to zvysilo. A samozrejme tymto chcem povedat, ze by sa potraty nezvysovali. Odstranenie potratov je jedine cez vladu. A urcite by zakaz znizil pocet potratov, uz len preto, ze casom by lekari neodporucali ako najjednoduchsie riesenie potrat. Lebo co je povolene, niektorym je jedno ci to je moralne. Ale co je zakazane, uz sa viaceri pozru na seba ci do toho idu. |
Rímskokatolík |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 17 november 2008 : 10:46:01
|
Palodana, ten clanok je velmi zaujmavi, ale ked si pomyslim kolko zivotov je zmarenych len tak pre nic zanic....... To nieje nevedomost. To je odmietanie pravdy pre pohodlny zivot. Ale Boh sa zo vsetkymi do jedneho porata. |
Rímskokatolík |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|