Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 O fóre
 Voľná diskusia
 Diabol a jeho schopnosti
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
Predchádzajúca strana | Nasledujúca strana
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Darčeky, obdarovávanie a iné rady... Téma Next Topic: Kríza a bieda
Strana: z 6

Milan

Stav: offline

Odoslaný - 04 november 2008 :  15:23:32  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Milan  Pridať Milan do zoznamu priateľov
- ten problem ludskych mikrocipov tu fakt je .... a to bude ozaj katastrofa ...

- a ze sa Vatikan k tomu este nevyjadril ? ... mozno sa zvazuje co bude pren vyhodnejsie ... mozno mat ovecky pod totalnou kontrolou by nebolo na zahodenie ...

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1632  ~  Člen od: 16 máj 2005  ~  Posledná návšteva: 04 september 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

palodana

Odoslaný - 04 november 2008 :  15:36:33  Zobraziť profil  Pridať palodana do zoznamu priateľov
citácia:
a ze sa Vatikan k tomu este nevyjadril ? ... mozno sa zvazuje co bude pren vyhodnejsie ... mozno mat ovecky pod totalnou kontrolou by nebolo na zahodenie ...
Milan Zaslaný - 04 november 2008 : 15:23:32

To nie je pravda a ty to vies lebo Vatikan a cize my krestania podla cielov slobodomurarov nemame mat na vyber a nikto nebude s Vatikanom ani len vyjednavat. To ma byt 1 svetovlada a nie spoluvlada. Bud pristupime na ich poziadavky alebo sme nepriatelia to je vsetko

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 156  ~  Člen od: 24 júl 2008  ~  Posledná návšteva: 20 február 2018 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ales

Odoslaný - 04 november 2008 :  15:44:27  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
nop jasne milan, potom bude moct ludi lepšie kontrolovať a lepšie žmykať z penazi, joj ako sa budu mať tí tam vo vatikane....

Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 10389  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 11 november 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Milan

Odoslaný - 04 november 2008 :  15:48:52  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Milan  Pridať Milan do zoznamu priateľov

- uvidime, osobne z vypocitavosti budem drzat Vaticanu palce, aby bol ostro proti ...

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1632  ~  Člen od: 16 máj 2005  ~  Posledná návšteva: 04 september 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ales

Odoslaný - 04 november 2008 :  15:49:34  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
ach ty si teda....a ja že fandiš Vatikanu aby si užival penazi, ked ich tolko veriaci dopuju.... :D

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 10389  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 11 november 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Milan

Odoslaný - 04 november 2008 :  15:50:51  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Milan  Pridať Milan do zoznamu priateľov
citácia:
nop jasne milan, potom bude moct ludi lepšie kontrolovať a lepšie žmykať z penazi, joj ako sa budu mať tí tam vo vatikane....

Pôvodne zaslal alesko - 04 november 2008 :  15:44:27

???

zas pises skorej ako rozmyslas ???

... a ze kdo tu koho hadze do vreca ! ...

Ales

Odoslaný - 04 november 2008 :  15:54:01  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
len ironizujem.....lebo mam pocit akoby neveriaci hladeli len na to ako sa ma Vatikan dobre ako si žije vo vatičke a podobne a ako ludi zdiera....

Milan

Odoslaný - 04 november 2008 :  16:05:01  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Milan  Pridať Milan do zoznamu priateľov
- a cudujes sa ? ... ale to by musela byt zas ina tema! ... .... a nie su to len neveriaci alesko, i na tomto fore uz veriaci prezentovali svoj odmietavy postoj k noblesnemu honoru, ktory sa nosi v cirkvi .... ... ci Jezis nehlasal nieco ine? ... ozaj, vies kde a preco sa Jezis prvy a posledny raz naozaj riadne nasrdil ????

juja

Odoslaný - 04 november 2008 :  16:21:52  Zobraziť profil  Pridať juja do zoznamu priateľov
citácia:

1. Napr. som pocul ze diabol nemoze citat nase myslienky takze nevie co si myslime lebo nie je Boh, tak ak sa modlim k Bohu v myslienkach tak on to nevie a nevidi? Je to nieco ako bezpecna linka k Bohu na rozhovor? Takze je lepsie sa modlit v myslienkach aby diabol nevedel co sa modlim a o co prosim a nevyuzil to ? A ak mam hriesne myslienky tak su jedine vytvorom mojej fantazie ci pramenia z mojho srdca alebo aj diabol moze podsuvat myslienky ? Ale ako ked prave nevie co si myslim ?

2. Moze diabol zapricinit smrt? My vieme od Jezisa ze sa nemame bat ludi ktori mozu zabit nase telo ale sa mame bat toho ktory moze zabit nasu dusu a to je satan aj sv. Jan ho nazyva vrahom. Ale moze zabit aj telo resp. byt pricinou? Napr. vieme ze diabol casto znepokojuje zvierata tak co ak pracjem pri dobytku a diabol vstupi do byka a ten ma prekole alebo vstupi do kona a ten ma kopne do hlavy tak ze zomriem...
Je to mozne? Alebo je to len tak ze Boh ho vyuzije na to kedze diabol je Bozi otrok a my vieme ze Boh zivot dava aj berie takze ak ti chce Boh zivot vziat tak nezabrani tomu zlu ale ho necha uskutocnit sa kedze vieme ze Boh priamo nechce zlo ani ho nekona len mu nezabranuje ak je to jeho vola ( kniha Job)...

Tak vdaka za prispevky

Pôvodne zaslal palodana - 31 október 2008 :  14:51:27

No takže sa vrátime na začiatok a vzhľadom k tomu, že pod Tvojimi 2 bodmi sa nachádza oveľa viac otázok, tak odpoveď nebude zrejme ľahká. Pokúsim sa odpovedať, ako najlepšie budem vedieť

1. komunikácia človeka s Bohom;
osobne by som si najprv asi chcela uvedomiť, čo pre človeka Boh robí a síce posiela Ježiša, dáva Ducha Svätého, dáva milosť, odpúšťa hriechy, dáva spásu, volá k modlitbe, zjavuje Desatoro atď., je toho ešte viac...
Čo Boh dostáva od nás? Od prvopočiatku v prvom rade hriechy. Prečo? Lebo človek je poznačený dedičným hriechom. O čo ide v ňom? O prvé dobrovoľné, na základe vôľového rozhodnutia, priklonenie sa človeka pokúšaniu diablom a o prvý čin vzbury, odopretia poslušnosti Bohu.
Kto je toho príčinou? Diabol - pokušiteľ, ale aj človek, ktorý sa dobrovoľne k tomuto činu dopracoval. Diabol a hriech, to ale nie je to isté, on je pokušiteľ a hriech, je kladnou odpoďou človeka na diablovo volanie. Človek je teda vnímavý tak na Božie volanie, ako aj na diablovo pokúšanie.
Ale ako sa možno dočítať v práci kňaza M. Bošanského - to je ten prvý link: "Osobná existencia diabla" na str. 9 "Vlastným cieľom Kristovho poslania je víťazstvo človeka nad hriechom. Celé Ježišovo účinkovanie je v evanjeliách predstavené ako boj proti satanovi,... Tento boj začína pokúšaním na púšti (Mt 4, 1 - 11), pri ktorom sa po prvý krát od scény v raji nachádza reprezentant ľudstva zoči-voči diablovi." ...a končí ukrižovaním a zmŕtvychvstaním a zoslaním Ducha Svätého, ako tešiteľa.
Toto je dejinne dlhé obdobie a v ňom mali starí židia prorokov, modlitby a žalmy, ktorými sa spájali a komunikovali s Bohom. Modlitba je teda tá komunikácia, ktorú je dobré si nahlas predčítavať, aby si ju najmä človek, slabý to tvor, lepšie uvedomoval a teda je tou komunikáciou "par excelance" s Bohom, ktorú má človek vôbec k dispozícii. Koniec koncov Ježiš sám nám zanechal modlitbu "Otče náš", kde nám ukazuje Koho máme prosiť o pomoc.
V spomínanom diele kňaza v kapitole 2.4. Výroky Magistéria týkajúce sa diabla, str. 19, sa dá dočítať o postoji KC k tejto problematike na Lateránskom sneme v r. 1215, ale aj o tom, kým diabol je "Diabol totiž a iní démoni boli, čo do svojej prirodzenosti, stvorení Bohom ako dobrí, ale zlými sa stali sami od seba. Človek však zhrešil na našepkávanie diabla."
A ďalej na str. 20 sú uvedené nasledovné body/ skutočnosti, vyplývajúce z démonologickej výpovede koncilu:
1. Diabol patriaci do duchovného sveta nie je absolútnym princípom, ale iba kontingentným stvorením, podriadeným Bohu.
2. Keďže je diabol stvorený Bohom, ktorý tvorí iba dobré veci, diablová prirodzenosť je dobrá. Nie je zlý metafyzicky, ale morálne.
3. Hmotný svet, do ktorého človek čiastočne svojím telom patrí, nie je diablovým dielom. Človek sa teda nenachádza bezprostredne pod jeho vplyvom.
4. Keďže diabol sa stal zlým sám od seba a zvádza ľudí, má rozum a slobodnú vôľu. Je teda reálne osobné bytie.

2. Pôsobenie diabla;
Na str. 25 citovaný KKC uvadza, že bod 74 - Hoci môže satan spôsobiť veľké škody, jeho moc nie je nekonečná a nemôže prekaziť budovanie Božieho kráľovstva. Božia prozreteľnosť, riadiaca dejiny človeka i sveta, dopúšťa diablovu činnosť, čo je veľkým tajomstvom.
Zároveň je tam uvedené, čím sa človek môže chrániť, je to modlitba exorcizmu v slávení krstu, ktorou je krstenec oslobodený od diabla, ktorého sa výslovne zrieka a pomazaním olejom katechumenov dostáva silu diablovi odporovať.
Samozrejme, že vyznávaním diabla, teda satanizmom, venovaniu sa okultizmu, vešteniu, bielej, či čiernej mádii a i. sa človek veľmi nebezpečne svojim súhlasom na spoluprácu približuje k tomuto nebezpečenstvu. Diabol, podľa mňa, je schopný vnímať naše myšlienky, našu vôľu naňho reagovať, ovplyvňovať a neblaho pôsobiť, najmä deštruktívne na človeka, ktorý sa mu dobrovoľne oddá. Dokonca dokáže pôsobiť aj pozitívne, že svojmu vyznavačovi pomáha, ale toto je krátkodobé a končiace zničením takéhoto nešťastného človeka. K tomuto sa dosť podrobne vyjdruje páter Elias Vella vo svojom diele "Zlí duchovia a exorcizmus" - je to 80 stranová brožúrka s cennými informáciami.

Sorry, že je toho tak veľa, ale dúfam, že som trocha uviedla do problému palodanu

Judith

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 3217  ~  Člen od: 30 október 2005  ~  Posledná návšteva: 30 máj 2020 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

palodana

Odoslaný - 04 november 2008 :  16:35:49  Zobraziť profil  Pridať palodana do zoznamu priateľov
Ahoj juja vdaka to su naozaj velmi cenne poznatky

Od Vellu som zatial cital len Jezis uzdravuje ale skusim najst aj tuto knihu

Srdecna vdaka

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 156  ~  Člen od: 24 júl 2008  ~  Posledná návšteva: 20 február 2018 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

juja

Odoslaný - 04 november 2008 :  16:44:24  Zobraziť profil  Pridať juja do zoznamu priateľov
tieto info mám z tých už vyššie uvádzaných linkov. Ak Ťa teda téma zaujíma, mrkni sa na ne. A knihy si môžeš objednať u br. minoritov tu v Blave na e-mailovej adrese seminarelena@zoznam.sk

Judith

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 3217  ~  Člen od: 30 október 2005  ~  Posledná návšteva: 30 máj 2020 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Matea

Odoslaný - 04 november 2008 :  18:35:31  Zobraziť profil  Pridať Matea do zoznamu priateľov
myslím, že juja to vyjadrila uplne super!

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 65  ~  Člen od: 26 apríl 2008  ~  Posledná návšteva: 09 november 2010 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

volsung

Odoslaný - 04 november 2008 :  21:53:09  Zobraziť profil  Pridať volsung do zoznamu priateľov
este k tym cipom mno milan podlamna z toho nebude profitovat vatikan ale zidia alebo samo vesmirny jastery

http://www.bagras.sk/

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1510  ~  Člen od: 21 október 2008  ~  Posledná návšteva: 18 august 2014 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ales

Odoslaný - 04 november 2008 :  21:55:27  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
citácia:
- a cudujes sa ? ... ale to by musela byt zas ina tema! ... .... a nie su to len neveriaci alesko, i na tomto fore uz veriaci prezentovali svoj odmietavy postoj k noblesnemu honoru, ktory sa nosi v cirkvi .... ... ci Jezis nehlasal nieco ine? ... ozaj, vies kde a preco sa Jezis prvy a posledny raz naozaj riadne nasrdil ????

Pôvodne zaslal Milan - 04 november 2008 :  16:05:01

jaj no zase hadžeš veriacich do jedneho vreca, ale to už som si u teba zvykal.

Vieš, mne je total na haku ako s maju vo Vatikane. Maju vačšiu zodpovednosť pred )Bohom, a take ja neprosim. ja mam problem niesť zodpovednosť za svoj život, čoskor aj za manželkin, a nieto niesť na pleciach zodpovednosť za všetkych veriacich i potencionalnych veriacich.

A to že niekto prebýva v palacovch? ma to netakuje, lebo su bohatí chudaci a chudiobni boháči. vieš, dokym nemaš v srdci pokoj a lasku, tak možeš byť najbohatším človekom na svete a ti to aj tak nepomôže k lepšiemu životu.

Mato

Odoslaný - 04 november 2008 :  22:07:01  Zobraziť profil  Pridať Mato do zoznamu priateľov
citácia:

Pôvodne zaslal Milan - 04 november 2008 :  15:23:32

A co myslis, ze sa deje teraz? Podla mobilu sa presne vie kade si chodil, s kym si sa stretol, podla platobnej karty a pohybu na ucte sa presne vie kde a co nakupjes. Co by na tom mohol este zhorsit mikrocip?

Non nobis Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 12062  ~  Člen od: 29 september 2003  ~  Posledná návšteva: 11 november 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

volsung

Odoslaný - 04 november 2008 :  22:16:19  Zobraziť profil  Pridať volsung do zoznamu priateľov
mto to vystihol v zasade dnes je dokazatelne skoro vsetko ked sa to ma dokazat hm je len malo sposobov ako sa dokazat vyhnut sledovanosti osobne sa o tuto vec znacne zaujimam takze vem sem tam poradit mne len ide o to ze je velmi komicke akos a strasia ludia s mikrocipom fakt to je komicke mno a neustale obkecavanie slobodomurarov hm som svedavy ci vie o neakej inej organizacii je ich ako hub po dazdi OTO(ordo templis orientis), temple of seth ,MMM (mysteria mystica maxima) a kopec dalsich hm mno o viacerich znich som si toho dost precital dokonca poznam par ludi ktory boli aj aktyvnymi clenmi a podobne osobne som sa zajimal hlavne o aleistera crowleyho hm a tak ide len o to ze niekto si tu precita naku knizku a potom uz nic ine len mikrocipi a slobodomurary ,ale to len tak tama mala marginalia

http://www.bagras.sk/

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1510  ~  Člen od: 21 október 2008  ~  Posledná návšteva: 18 august 2014 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

palodana

Odoslaný - 04 november 2008 :  22:21:07  Zobraziť profil  Pridať palodana do zoznamu priateľov
citácia:
Co by na tom mohol este zhorsit mikrocip?
Mato Zaslaný - 04 november 2008 : 22:07:01

No uz len to ze ta budu moct zamerat na meter a uvidia ci sa milujes s manzelkou alebo si na zachode a rovno ti aj zmeraju teplotu
ale hlavne nam vezmu vsetku nasu slobodu a ak nabudes pocuvat tak ti vypnu mikrocip a je to...a neexistujes lebo bez toho sa ani len nepohnes nic nekupis ani nepredas.

A ak je to pravda z apokalypsy Jana tak ten co si da to znamenie na ruku alebo celo ( to nebude cip ale neviditelny kod) tak bude synom zatratenia a to naozaj nechceme byt takze nemame na vyber len si ho nedat.

rad.ek

Odoslaný - 04 november 2008 :  22:25:55  Zobraziť profil  Pridať rad.ek do zoznamu priateľov
citácia:

- a ze sa Vatikan k tomu este nevyjadril ? ... mozno sa zvazuje co bude pren vyhodnejsie ... mozno mat ovecky pod totalnou kontrolou by nebolo na zahodenie ...

Pôvodne zaslal Milan - 04 november 2008 : 15:23:32

Neboj kámo.
Asi Ti to nepomůže, ale já se toho nebojím.
Myslím, že není čeho.
Mám s katolickou církví už nějakou dobu zkušenost, ale bohužel je nepřenosná.
Každý si to musí projít na vlastní triko.

rad.ek

Počet príspevkov: 2120  ~  Člen od: 02 január 2006  ~  Posledná návšteva: 09 august 2023 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ales

Odoslaný - 04 november 2008 :  22:26:44  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
palodana

Kto nas odlúči od lásky Kristovej? Azda súženie a trápenie? Mocnosti?....Nič nas neodlúči od lásky, ktorá je v Kristovi Ježišovi.

vieš, ťažký hriech je ked uplne vedome a uplne dobrovolne suhlasiš s niečim. ked budem ovladany čipom, nebudem niesť zodpovednosť za svoje hriechy.
a za druhe, to že mi niekto niečo vytetuje na ruku alebo da čip - to nebude znamenie šelmy. Znamenie šelmy ktore nosime na čele je ťažký hriech. a toho sa mame vyvarovať.

palodana

Odoslaný - 04 november 2008 :  22:45:10  Zobraziť profil  Pridať palodana do zoznamu priateľov
Alesko nikto nas nemoze odlucit od Krista ak sme pevny vo viere to mas pravdu ale mozme proti tomu nieco robit napr.mnisi v grecku isli do ulic a protestovali proti cipom v cestovnych pasoch lebo uz aj to je obmedzovanie ludskej slobody kedze tieto cipy maju aj biomaterial cloveka a su tieto informacie lahko zneuzitelne takze mnisy protestovali a vlada to nepovolila ale ak ludia nebudu vidiet a vediet ake to moze mat nasledky tak sa budeme divat ako nasim mesacnym detom spolu s ockovanim nastreluju cipy a robia z nich cisla takze uz nebudu potrebovat ani krstne mena...ak to ludia nebudu vidiet alebo to budu podcenovat tak sa nebudu chciet alebo vediet branit lebo nevedomost casto zabija.
Ale nenasadzujme tu atmosferu strachu ved s prestrasenymi srdciami aj tak vela vody nenamutime ale hlavy hore a doverujme Jezisovi ze nam doda odvahy a ludi ktori maju dar od Boha nieco robit a postavit sa proti tomu problemu a zlu

Ales

Odoslaný - 04 november 2008 :  23:21:05  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
kde je strach nie je laska

palodana

Odoslaný - 04 november 2008 :  23:30:05  Zobraziť profil  Pridať palodana do zoznamu priateľov
citácia:
mto to vystihol v zasade dnes je dokazatelne skoro vsetko ked sa to ma dokazat hm je len malo sposobov ako sa dokazat vyhnut sledovanosti osobne sa o tuto vec znacne zaujimam takze vem sem tam poradit mne len ide o to ze je velmi komicke akos a strasia ludia s mikrocipom fakt to je komicke mno a neustale obkecavanie slobodomurarov hm som svedavy ci vie o neakej inej organizacii je ich ako hub po dazdi OTO(ordo templis orientis), temple of seth ,MMM (mysteria mystica maxima) a kopec dalsich hm mno o viacerich znich som si toho dost precital dokonca poznam par ludi ktory boli aj aktyvnymi clenmi a podobne osobne som sa zajimal hlavne o aleistera crowleyho hm a tak ide len o to ze niekto si tu precita naku knizku a potom uz nic ine len mikrocipi a slobodomurary ,ale to len tak tama mala marginalia
volsung Zaslaný - 04 november 2008 : 22:16:19

ahoj volsung vies ale v tej knihe "dialnica do pekla " su svedectva ludi ktori boli priamo v centre riadenia slobodomurarov a new age a boli na vysokych miestach a teraz presne popisuju co sa tam robi a varuju ludi...ved uprimne povedane nemyslim si ze ani ty suhlasis s takymi praktikami ako mikrocip a pod. Ale treba pred tym varovat ludi ved pred takymi 20 rokmi by som nedal ani ruku do ohna ze budeme mat mobilne telefony a su tu takze technika rychlo napreduje. V Amerike ma uz 2000 dobrovolnikov mikrocipy a skumaju to aj na vaznoch.

palodana

Odoslaný - 04 november 2008 :  23:38:20  Zobraziť profil  Pridať palodana do zoznamu priateľov
citácia:
kde je strach nie je laska

Niekedy ma clovek strach plnit aj Boziu volu ak je to bremeno velke a nie je tam laska k Otcovi ak to poslusne splnim? Ked sa Jezis potil krvou tak tam nebola laska? Mal strach lebo to bremeno bolo velke ale chcel plnit Boziu volu ale urcite miloval Otca a Otec jeho...

Takze my mozme mat strach plnit tuto Boziu volu a bojovat proti tomu nebezpecenstvu ale je tu laska ktorej DOVERUJEME

Ales

Odoslaný - 05 november 2008 :  00:00:48  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
prajem ti, aby si nikdy nepoznal strach z plnenia Božej vôle.

palodana

Odoslaný - 05 november 2008 :  00:07:51  Zobraziť profil  Pridať palodana do zoznamu priateľov
uz som spoznal ale dufam za v buducnosti nebudem musiet ale vdaka

Strana: z 6 Previous Topic: Darčeky, obdarovávanie a iné rady... Téma Next Topic: Kríza a bieda  
 Verzia pre tlač
Predchádzajúca strana | Nasledujúca strana
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06