|
Odoslaný - 31 október 2008 : 14:51:27
|
Viem ze nasim stredobodom zivota ma byt a je Jezis Kristus kedze to je ten koho nasledujeme ale mali by sme vediet nieco aj o nasom uhlavnom nepriatelovi. Kedze ja urcite neviem o nom vsetko tak by som sa rad co to dozvedel od vas ak mate nieake poznatky a vedomosti o tejto bytosti...
1. Napr. som pocul ze diabol nemoze citat nase myslienky takze nevie co si myslime lebo nie je Boh, tak ak sa modlim k Bohu v myslienkach tak on to nevie a nevidi? Je to nieco ako bezpecna linka k Bohu na rozhovor? Takze je lepsie sa modlit v myslienkach aby diabol nevedel co sa modlim a o co prosim a nevyuzil to ? A ak mam hriesne myslienky tak su jedine vytvorom mojej fantazie ci pramenia z mojho srdca alebo aj diabol moze podsuvat myslienky ? Ale ako ked prave nevie co si myslim ?
2. Moze diabol zapricinit smrt? My vieme od Jezisa ze sa nemame bat ludi ktori mozu zabit nase telo ale sa mame bat toho ktory moze zabit nasu dusu a to je satan aj sv. Jan ho nazyva vrahom. Ale moze zabit aj telo resp. byt pricinou? Napr. vieme ze diabol casto znepokojuje zvierata tak co ak pracjem pri dobytku a diabol vstupi do byka a ten ma prekole alebo vstupi do kona a ten ma kopne do hlavy tak ze zomriem... Je to mozne? Alebo je to len tak ze Boh ho vyuzije na to kedze diabol je Bozi otrok a my vieme ze Boh zivot dava aj berie takze ak ti chce Boh zivot vziat tak nezabrani tomu zlu ale ho necha uskutocnit sa kedze vieme ze Boh priamo nechce zlo ani ho nekona len mu nezabranuje ak je to jeho vola ( kniha Job)...
Tak vdaka za prispevky
|
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 156 ~
Člen od: 24 júl 2008 ~
Posledná návšteva: 20 február 2018
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 31 október 2008 : 21:48:01
|
- je to jednoduche, na tomto svete, v tvojom zivote sa nic neurobi bez toho aby Boh o tom nevedel, pretoze on o vsetkom vie, vsetko je to len a len jeho vola, nerob si preto tazku hlavu z nejakou vymyslenou postavickou ako je diabol ... |
|
Počet príspevkov: 1632 ~
Člen od: 16 máj 2005 ~
Posledná návšteva: 04 september 2009
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 31 október 2008 : 22:44:52
|
|
|
Odoslaný - 31 október 2008 : 23:02:35
|
jasne, asi ako Zeus ... |
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 31 október 2008 : 23:15:04
|
Tak to si trafil presne vystizne pretoze Zeusov tron sv.Jan poklada za tron Lucifera
...ale dufam ze iba srandujes alebo naozaj neveris v existenciu diabla ? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 31 október 2008 : 23:23:52
|
- aj trochu srandujem aj neverim ... |
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 31 október 2008 : 23:39:46
|
|
|
Odoslaný - 31 október 2008 : 23:45:47
|
Milan ty neveris ze Pana Jezisa na pusti pokusal diabol? Kto to podla teba bol? Svate pismo nam podava vela svedectiev o existencii satana ved uz adam a eva podlahli jeho zvodom a je jasne ze Svate pismo neklame...
...ale som na tom fore novy clen a nemam prehlad kto tu je krestan a kto nie je , ale nehovorim ze aj niektori krestania ci dokonca knazi a teologovia popieraju existenciu diabla |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 01 november 2008 : 02:20:51
|
Palodana, ja som tu tiež len "chvíľku", ale niektorých členov by si nemal brať úplne doslova. Nech už Zlo nazveš akokoľvek nemusíš pochybovať o tom, či existuje--stačí keď sa pozrieš lepšie okolo seba a uvidíš dobro i zlo bojujúce v nekonečnej bitke o ľudské duše--naše duše. Boh chce našu spásu, Diabol zatratenie a ja si myslím, že tu žiadne také reči ako: neverím v Diabla nemajú mať miesto. Ak veríme, že Boh existuje, tak prečo potom pochybujeme, že existuje aj Diabol? Jedine preto, lebo Diabol je majster pretvárky a lži--on chce, aby sme neverili, že jestvuje, lebo tak nás ľahšie môže zviesť z cesty. No na tvoju pôvodnú otázku by som ti mohol poskytnúť len moje domnienky, ktoré neviem podložiť žiadnymi faktami ani skúsenosťami, takže radšej nič nenapíšem. |
Blázon je, kto čaká od Boha odpoveď. Ak Ťa Boh prijme, ak Ťa uzdraví, potom jedine tak, že zmaže svojou rukou Tvoje otázky. |
Počet príspevkov: 141 ~
Člen od: 26 august 2008 ~
Posledná návšteva: 01 október 2009
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 01 november 2008 : 02:45:52
|
citácia: Milan ty neveris ze Pana Jezisa na pusti pokusal diabol? Kto to podla teba bol? Svate pismo nam podava vela svedectiev o existencii satana ved uz adam a eva podlahli jeho zvodom a je jasne ze Svate pismo neklame... ...ale som na tom fore novy clen a nemam prehlad kto tu je krestan a kto nie je , ale nehovorim ze aj niektori krestania ci dokonca knazi a teologovia popieraju existenciu diabla Pôvodne zaslal palodana - 31 október 2008 : 23:45:47
- bol som pokrsteny, birmovany, pri scitani ludu som uviedol ze som rimskokatolickeho vyznania a som neverec ...
- z bibliou na mna nechod, tam sa toho pise az az ... a keby sa malo vsetko dodrzovat co sa tam pise, to by len bolo coromoro !
|
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 01 november 2008 : 15:59:28
|
citácia: [1. Napr. som pocul ze diabol nemoze citat nase myslienky takze nevie co si myslime lebo nie je Boh, tak ak sa modlim k Bohu v myslienkach tak on to nevie a nevidi? Je to nieco ako bezpecna linka k Bohu na rozhovor? Takze je lepsie sa modlit v myslienkach aby diabol nevedel co sa modlim a o co prosim a nevyuzil to ? A ak mam hriesne myslienky tak su jedine vytvorom mojej fantazie ci pramenia z mojho srdca alebo aj diabol moze podsuvat myslienky ? Ale ako ked prave nevie co si myslim ? /quote]
Podla mna nejaké schopnosti ohladom citania myslianok mat bude....nakolko som od p. E.Vellu pocula, že stačí "hriešna myšlienka" aby sme uputali jeho pozornost a upozornili ho na seba. Je to vraj bytost extremne kontaktuchiva a ak ho niekto kontaktuje hoci aj myslienkami, je tu naozaj velky predpoklad, že "sa chytí". No zároven je tiež možné, že naše modlitby a slová adresované bohu podliehajú určitej ochrane a sú mimo jeho dostupnosti.
[quote] Moze diabol zapricinit smrt? My vieme od Jezisa ze sa nemame bat ludi ktori mozu zabit nase telo ale sa mame bat toho ktory moze zabit nasu dusu a to je satan aj sv. Jan ho nazyva vrahom. Ale moze zabit aj telo resp. byt pricinou? Napr. vieme ze diabol casto znepokojuje zvierata tak co ak pracjem pri dobytku a diabol vstupi do byka a ten ma prekole alebo vstupi do kona a ten ma kopne do hlavy tak ze zomriem... Je to mozne? Alebo je to len tak ze Boh ho vyuzije na to kedze diabol je Bozi otrok a my vieme ze Boh zivot dava aj berie takze ak ti chce Boh zivot vziat tak nezabrani tomu zlu ale ho necha uskutocnit sa kedze vieme ze Boh priamo nechce zlo ani ho nekona len mu nezabranuje ak je to jeho vola ( kniha Job)...
Boh určite má tú schopnost a dokáže z nejakých príčin sposobit ukončenie nášho života. Zleho k tomu podla mna nepotrebuje. Ten si nemože dovolit siahnut na človeka, ktorý je čo i len trošku božím dietatom. Može si však takto nárokovat napr. na človeka, ktorý sa mu dobrovolne oddal a upísal....ale takýchto ludí si tu zvykne skor "pestovat" ako svojich oblúbených vojačikov. |
Počet príspevkov: 65 ~
Člen od: 26 apríl 2008 ~
Posledná návšteva: 09 november 2010
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 01 november 2008 : 16:06:31
|
K tomu čítaniu myšlienok:
Podla mna nejaké schopnosti ohladom citania myslianok mat bude....nakolko som od p. E.Vellu pocula, že stačí "hriešna myšlienka" aby sme uputali jeho pozornost a upozornili ho na seba. Je to vraj bytost extremne kontaktuchiva a ak ho niekto kontaktuje hoci aj myslienkami, je tu naozaj velky predpoklad, že "sa chytí". No zároven je tiež možné, že naše modlitby a slová adresované bohu podliehajú určitej ochrane a sú mimo jeho dostupnosti.
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 01 november 2008 : 17:16:39
|
ahojte
citácia: z bibliou na mna nechod, tam sa toho pise az az ... a keby sa malo vsetko dodrzovat co sa tam pise, to by len bolo coromoro !
Milan Zaslaný - 01 november 2008 : 02:45:52
No predsa nepojdem na teba s koranom ked sme krestania Ale naozaj netreba podcenit to ze diabol existuje lebo su 2 vitazstva diabla a to ked sa mu niekto venuje kazdy den a vidi ho vsade a vo vsetkom az upadne do strachu a potom ked v neho niekto vobec NEVERI a to su 2 extremy lebo ak niekto v neho neveri cize ani v existenciu pekla tak sa dostane do stavu ze cokolvek urobima akokolvek zhresim tak ci tak pojdem len do neba lebo inej cesty niet-a to uz je hriech proti Duchu Svatemu a to opovazlivo sa spoliehat na milosrdenstvo Bozie... Kazdopadne sv.Faustina upozornuje ze v pekle je najviac tych dusi ktore neverili v jeho existenciu
citácia: Podla mna nejaké schopnosti ohladom citania myslianok mat bude....nakolko som od p. E.Vellu pocula, že stačí "hriešna myšlienka" aby sme uputali jeho pozornost a upozornili ho na seba. Matea Zaslaný - 01 november 2008 : 16:06:31
No ved prave to ja som cital ze nevie citat myslienky to vie jedine Boh. To nevedia ani svaty ci dobri anjeli ale im to moze Boh sprostredkovat kedze oni sluzia Bohu ale tam sa nerozlisovalo ze diabol vie citat iba hriesnu myslienku a dobru nie. Ved my ani niekedy nevieme posudit ci islo o dobru ci zlu myslienku. Potom som aj cital ze aj ked sice nevie citat myslienky ,ale ma velmi dobru schopnost predpokladat nad cim teraz premyslam a tak mi podsuvat hriesne pokusenia. Poviem priklad ako ked nieaky mlady chalan sa nevie zbavit masturbacie aj ked s tym bojuje a vzdy vydrzi tak 1 tyzden po sv.spovedi. A tak ak bude zhruba tyzden po spovedi chalanisko velmi znudeny lezat na posteli sam doma cez vikend tak nad cim asi premysla? Diabol vyuzije situaciu a dobre nacasovanie a podsunie mu hriesne myslienky peknej zvodnej baby alebo mu pripomenie stare zabery z erotickych casopisov ,kedze diabol dokaze posobit cez pamat. A uz sme tu ked chlapec nedokaze vzdorovat tak padne... Viem ze diabol dokaze posobit cez pamat kedze pamat nemame vymazanu a on pozna nase stare hriechy a neresti tak nam moze stale pripominat nase hriechy aby nas obvinoval a presvedcil ze Boh nas aj tak neprijme a ze taky ci onaky velky hriech nam Pan neodpusti atd. Lenze to nie je pravda ved Boh je laska a on odpusta v Jeho nekonecnom milosrdenstve vsetky hriechy...alebo moze diabol posobit cez pamat tak ze nam pripomina tie hriechy pri ktorych sa nase telo citilo dobre (sex, drogy...) aby sme ich opakovali. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 02 november 2008 : 09:30:54
|
uhm...tak ako píšeš. Možno tú myšlienku nevie prečítat tak jasne a dokonale ako Boh....ale nejakým sposobom vidí, na čo myslíme. Konieckoncov ved aj v realnom svete funguje neverbalna komunikácia ..a napr. aj my vieme niekedy pochopit, čo si ten druhý asi myslí. No a on má tuto schopnost iste ovela lepšiu ako my.
S tým podsúvaním myšlienok tiež na tom niečo bude. Zase sa len odvolam na p. E. Vellu, lebo aj on tvdrí, že naše slabosti a kritické miesta mu nechávajú priestor , aby k nám mohol preniknút a posobit. Sexualne pudy a erotika sem iste patria. ....a taktiež aj rozne emocionálne poranienia a nevyriešené krivdy..
P.S Akurát som sa o tomto rozprávala s mojím bratrancom , on je mladý knaz a vravel, že čím hlbšie človek preniká k bohu, tým viac zakúsi aj ataky z tej druhej strany...ale sa ich netreba bát, lebo ochrana je ovela silnejšia..
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 02 november 2008 : 09:36:32
|
Anjeli tiež nevedia čitat myšlienky?? No dúfam, že ma počujú, lebo ja ich často "kontaktujem" V poslednom čase hlavne archaniela Sealtiela -ktorý má pod svojim patronátom jedlo...stravovanie..atd. Taká som mašktrná v posl. čase, že až....a Sealtiela prosím, aby ma hamoval! xixixi |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 02 november 2008 : 09:37:49
|
citácia: P.S Akurát som sa o tomto rozprávala s mojím bratrancom , on je mladý knaz a vravel, že čím hlbšie človek preniká k bohu, tým viac zakúsi aj ataky z tej druhej strany...ale sa ich netreba bát, lebo ochrana je ovela silnejšia.. Pôvodne zaslal Matea - 02 november 2008 : 09:30:54
aaaaaaaaaaaach matea, kiež by som mal možnosť sa rozprav ať s totým knazom |
Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim. |
Počet príspevkov: 10389 ~
Člen od: 09 december 2004 ~
Posledná návšteva: 11 november 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 02 november 2008 : 12:52:33
|
Ahojte tak ma iba napadlo ked tolko ludi , ale hlavne krestania ci aj mnohi knazi a teologovia neveria v existenciu diabla tak preco z toho cirkev neurobi dogmu?
...tych knazov a teologov co neveria v existenciu diabla by som dal vykonavat exorcizmus a mozno by aj uverili...
...ale ako pise o.Vella ani on neveril v existenciu diabla a asi preto musi teraz o nom tolko hovorit a vykonavat exorcizmus... |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 02 november 2008 : 17:22:13
|
citácia: Ahojte tak ma iba napadlo ked tolko ludi , ale hlavne krestania ci aj mnohi knazi a teologovia neveria v existenciu diabla tak preco z toho cirkev neurobi dogmu? Pôvodne zaslal palodana - 02 november 2008 : 12:52:33 Napríklad neomylné rozhodnutie Cirkvi na IV. Lateránskom koncile (1215) - 1. hlava:
Ježiš Kristus príde na konci vekov, aby súdil živých a mŕtvych a odplatil každému podľa jeho skutkov, a to tak zavrhnutým, ako aj vyvoleným. Tí všetci budú vzkriesení s vlastným telom, ktoré tu nosia, aby podľa svojich dobrých alebo zlých skutkov dostali zavrhnutí s diablom večný trest, vyvolení s Kristom večnú slávu.
Čiže - kam asi smerujú tí, ktorí svojimi slovami a skutkami dávajú na známosť, že neveria v diabla? |
Život je veľký dar - nepremrhajme ho
|
Počet príspevkov: 890 ~
Člen od: 28 október 2006 ~
Posledná návšteva: 23 október 2017
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 02 november 2008 : 18:10:06
|
citácia: - bol som pokrsteny, birmovany, pri scitani ludu som uviedol ze som rimskokatolickeho vyznania a som neverec ... - z bibliou na mna nechod, tam sa toho pise az az ... a keby sa malo vsetko dodrzovat co sa tam pise, to by len bolo coromoro ! Pôvodne zaslal Milan - 01 november 2008 : 02:45:52
coromoro máš akurát tak ty zo životom. Sorry ale kto sa riadí bibliou, zo života čoromoro nemá. To iba taký ľudia čo tam vidia iba to čo vidieť chcú a vytvoria si vieru vlastnú, ktorá z katolíckou nemá nič spoločné. A diabol samozrejme že existuje. A nieje to žiadna sranda ani bubák. Je to bytosť, ktorá má moc nad rozhodnutím väčšiny obyvateľstva zeme. Našťastie diablovi môže skrížiť plány Boh. Boh nám dal slobodnú vôľu. No diabol sa ju snaží odkloniť na svoju stranu. |
Rímskokatolík |
Počet príspevkov: 4003 ~
Člen od: 15 máj 2007 ~
Posledná návšteva: 27 apríl 2022
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 02 november 2008 : 21:12:25
|
No akosi sa mi nezdá, aby katolícky kňaz povedal, že neverí v peklo a v diabla, to by som musela počuť z úst toho kňaza, ja som sa s takým zase nestretla, veď podstatou hriechu je diabol sám a jeho zvedenie, jeho činnosť sa rynie celým SZ a NZ, sám Ježiš bol nie raz pokúšaný diablom a robiť si z toho akúsi bábku na strašenie, alebo úplne eliminovať zo strany kňaza, tak to sa mi nevidí. Čosi o spomínanej problematike je aj tu, nedajte sa mýliť, že sa píše o anjeloch, diabol je ich súčasť, je to padlý anjel:
http://www.knazi.sk/kniznica/download/osobna-existencia-diabla.pdf http://www.knazi.sk/kniznica/knaz-a-demonologia.php
www.bosy.org/sviatosti/23_Dogmatika1.doc - toto je veľmi zaujímavé, sú tam aj iné informácie
http://www.zoe.sk/pub/doc/theologos/t_zjavene_ucenie_o_anjeloch.pdf
a napokon aj toto menej dôveryhodný zdroj informácií, ale asi sa dá aj tu nájsť patričné info http://sk.wikibooks.org/wiki/Dogmatika:_Teologick%C3%A1_angelol%C3%B3gia_a_demonol%C3%B3gia_-_ot%C3%A1zky
|
Judith |
Počet príspevkov: 3217 ~
Člen od: 30 október 2005 ~
Posledná návšteva: 30 máj 2020
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 02 november 2008 : 21:24:39
|
juja, odporučam prečitať si knižku "Ježiš môj uzdravovateľ" tam to osobne napisal, že neveril v diabla a nakoniec sa z neho stal exorcista. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 02 november 2008 : 21:28:50
|
aha, niečo mi asi ušlo, ale keď neveril a stal sa exorcistom, tak sa dá vyvodzovať, že veru uveril! Nie? už som si dočítala, no, prosto sa o. Vella k tomu prepracoval, pretože na poslednej prednáške v BA sa teda veľmi dôrazne o ňom vyjadroval, tak ako palodana píše, že teraz cíti potrebu naňho upozorňovať.
Oficiálny postoj KC je ale jednoznačný, tá nerobí z diabla "chutného čertíka", ale upozorňuje na nebezpečného nepriateľa...a ním aj je. Neradno sa k nemu priveľmi približovať! |
Judith |
Počet príspevkov: 3217 ~
Člen od: 30 október 2005 ~
Posledná návšteva: 30 máj 2020
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 02 november 2008 : 22:54:19
|
ja by som cel len par malych postrehov milan ma pravdu keby sme bibliu brali od slova do slova bolo by to tu zaujimave a coromoro je podla mna slovo ktore sa hodi na to ako by to mohlo vyzerat ked som sa kedysi zhovaral s jednym satanistom mi povedal ze prvy krok k satanizmu je uverit v existenciu diabla k tomu citaniu myslienok podla mna cela ta uvaha nad tym je zbytocna ako nech si moje myslienky cita k comu by to bolo... a k tomu podsuvaniu myslienok a k tej maturbacii dost mozne je ze si ten chalan akurat dlho nesuchol a nakoniec myslim si ze hladat diabla v kazdom kute a zamyslat sa ci diabol cita nase myslienky a podobne su podla mna tazke hluposti palodana to ta naozaj trapia taketo veci?? jeden moj ucitel raz povedal mat tvoje problemi a rokefelerove miliony som stastny clovek |
http://www.bagras.sk/ |
Počet príspevkov: 1510 ~
Člen od: 21 október 2008 ~
Posledná návšteva: 18 august 2014
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 02 november 2008 : 23:00:40
|
volsung: prosím, trošku taktu by na Kresťanskom fóre neuškodilo. . . |
Blázon je, kto čaká od Boha odpoveď. Ak Ťa Boh prijme, ak Ťa uzdraví, potom jedine tak, že zmaže svojou rukou Tvoje otázky. |
Počet príspevkov: 141 ~
Člen od: 26 august 2008 ~
Posledná návšteva: 01 október 2009
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 02 november 2008 : 23:09:28
|
dobre asi mas pravdu takt je spravna vec ale mozes ma upozornit kde som bol netaktny? |
http://www.bagras.sk/ |
Počet príspevkov: 1510 ~
Člen od: 21 október 2008 ~
Posledná návšteva: 18 august 2014
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 02 november 2008 : 23:12:01
|
ferino, volsung ma pravdu, suhlasim s nim. zaoberame sa možno nepodstatnymi drobnostami a realny život nam pritom unika. alebo podstatnejšie veci. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|