Všetky fóra
Duchovná časť
Modlitba
v akej polohe sa modliť doma. |
|
V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
|
|
|
|
Odoslaný - 03 október 2008 : 22:08:16
|
Doma sa môžeme modliť po stojaci, kľačiaci, sediaci alebo ležiaci. Samozrejme hlavné je aby naša modlitba bol skutočný rozhovor s Bohom našim Otcom. Ktorá poloha pri modlitbe je dobrá?
Dávam na zamyslenie.
Pochválený buď Ježiš Kristus.
|
"Lebo im odpustím vinu a na ich hriech si viac nespomeniem." (Jer 31,34) Boh odpúšťa a zabúda! A to my musíme tiež!!!
|
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 1221 ~
Člen od: 26 september 2008 ~
Posledná návšteva: 09 január 2013
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 03 október 2008 : 22:47:22
|
Večernú a rannú modlitbu sa modlím na kolenách, cez deň aspoň jeden ruženec na úmysel sa modlím posediačky. Samozrejme je ale nutné sa skloniť a poklaknúť pred Pánom nielen fyzicky ale hlavne v duchu sa pokoriť pred Ním. To je účel modlitby -- vzdať úctu, velebiť dobrotu a potom až prosiť Pána o milosti, či už pre nás samých, alebo niekoho iného. Preto si myslím, že nie je dôležité v akej polohe sa modlíme fyzicky, ale či sa skutočne skloníme v úcte pred Pánom v modlitbe. |
Blázon je, kto čaká od Boha odpoveď. Ak Ťa Boh prijme, ak Ťa uzdraví, potom jedine tak, že zmaže svojou rukou Tvoje otázky. |
Počet príspevkov: 141 ~
Člen od: 26 august 2008 ~
Posledná návšteva: 01 október 2009
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 04 október 2008 : 07:29:18
|
hovorí sa že na konkretnej polohe až tak nezáleži, dôležité je, aby naš postoj vyjadroval úctu a pokoru. Vo všeobecnosti platí, že každá poloh má svoje výhody a nevyhody, tak človek by si mal najsť takú, aby fyzicky stav(poloha) neovplyvnoval modliitbu - nie krkolomnu, pri ktorej za 5 minut budem myslieť že už nevydržim, ale zas nie ani prehnane pohodlnu, pri ktorej za 5 minut zaspim.
každa poloha v modlitbe vyjadruje niečo ine, a je odo mna(od okolnosti, prostredia, času možneho na modlitbu, času kedy sa modlim) zavisle ktoru si zvolim. |
Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim. |
Počet príspevkov: 10389 ~
Člen od: 09 december 2004 ~
Posledná návšteva: 11 november 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 23 október 2008 : 14:39:40
|
modlit sa a dakovat Bohu mame kazdu sekundu vlastne kazda nasa myslienka ma byt modlitba kedze sa pytame a rozjimame s Bohom. Uz ked sa mam iba v malickosti rozhodnut a pytam sa Boha: tak ako to urobit ci co bude teraz lepsi atd. uz to je modlitba a dovera k Bohu a vobec nerozmyslam o polohe. Samozrejme kazdy podla vlastnych moznosti ked som chory a priputany na lozko tak lezim ked sa modlim alebo ak pracujem na pasovej vyrobe a sedim ci stojim ale v duchu sa mozem modlit. Ja napriklad pracujem v Anglicku na farme a jednou naplnou mojej prace je kazdy den vziat na hodinovu prechadzku psy takze ked sa prechadzam mam cas sa modlit...vdaka Bohu |
Počet príspevkov: 156 ~
Člen od: 24 júl 2008 ~
Posledná návšteva: 20 február 2018
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 15 november 2008 : 17:46:52
|
Hovorí sa, že najkrajšia modlitba je na kolenách. Ja som toho názoru, že dôležitejší ako poloha je úmysel :) |
Počet príspevkov: 15 ~
Člen od: 15 november 2008 ~
Posledná návšteva: 09 október 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
|
|