Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 Duchovná časť
 Modlitba
 v akej polohe sa modliť doma.
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Co mi povedal Boh v modlitbe Téma Next Topic: Modlitby na nete...  

zrno

Stav: offline

Odoslaný - 03 október 2008 :  22:08:16  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: zrno  Pridať zrno do zoznamu priateľov
Doma sa môžeme modliť po stojaci, kľačiaci, sediaci alebo ležiaci.
Samozrejme hlavné je aby naša modlitba bol skutočný rozhovor s Bohom našim Otcom.

Ktorá poloha pri modlitbe je dobrá?

Dávam na zamyslenie.

Pochválený buď Ježiš Kristus.

"Lebo im odpustím vinu a na ich hriech si viac nespomeniem." (Jer 31,34) Boh odpúšťa a zabúda! A to my musíme tiež!!!

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1221  ~  Člen od: 26 september 2008  ~  Posledná návšteva: 09 január 2013 Upozorniť moderátora 

ferino

Odoslaný - 03 október 2008 :  22:47:22  Zobraziť profil  Pridať ferino do zoznamu priateľov
Večernú a rannú modlitbu sa modlím na kolenách, cez deň aspoň jeden ruženec na úmysel sa modlím posediačky. Samozrejme je ale nutné sa skloniť a poklaknúť pred Pánom nielen fyzicky ale hlavne v duchu sa pokoriť pred Ním. To je účel modlitby -- vzdať úctu, velebiť dobrotu a potom až prosiť Pána o milosti, či už pre nás samých, alebo niekoho iného. Preto si myslím, že nie je dôležité v akej polohe sa modlíme fyzicky, ale či sa skutočne skloníme v úcte pred Pánom v modlitbe.

Blázon je, kto čaká od Boha odpoveď. Ak Ťa Boh prijme, ak Ťa uzdraví, potom jedine tak, že zmaže svojou rukou Tvoje otázky.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 141  ~  Člen od: 26 august 2008  ~  Posledná návšteva: 01 október 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ales

Odoslaný - 04 október 2008 :  07:29:18  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
hovorí sa že na konkretnej polohe až tak nezáleži, dôležité je, aby naš postoj vyjadroval úctu a pokoru. Vo všeobecnosti platí, že každá poloh má svoje výhody a nevyhody, tak človek by si mal najsť takú, aby fyzicky stav(poloha) neovplyvnoval modliitbu - nie krkolomnu, pri ktorej za 5 minut budem myslieť že už nevydržim, ale zas nie ani prehnane pohodlnu, pri ktorej za 5 minut zaspim.

každa poloha v modlitbe vyjadruje niečo ine, a je odo mna(od okolnosti, prostredia, času možneho na modlitbu, času kedy sa modlim) zavisle ktoru si zvolim.

Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 10389  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 11 november 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

palodana

Odoslaný - 23 október 2008 :  14:39:40  Zobraziť profil  Pridať palodana do zoznamu priateľov
modlit sa a dakovat Bohu mame kazdu sekundu vlastne kazda nasa myslienka ma byt modlitba kedze sa pytame a rozjimame s Bohom. Uz ked sa mam iba v malickosti rozhodnut a pytam sa Boha: tak ako to urobit ci co bude teraz lepsi atd. uz to je modlitba a dovera k Bohu a vobec nerozmyslam o polohe. Samozrejme kazdy podla vlastnych moznosti ked som chory a priputany na lozko tak lezim ked sa modlim alebo ak pracujem na pasovej vyrobe a sedim ci stojim ale v duchu sa mozem modlit. Ja napriklad pracujem v Anglicku na farme a jednou naplnou mojej prace je kazdy den vziat na hodinovu prechadzku psy takze ked sa prechadzam mam cas sa modlit...vdaka Bohu

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 156  ~  Člen od: 24 júl 2008  ~  Posledná návšteva: 20 február 2018 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Mimi

Odoslaný - 15 november 2008 :  17:46:52  Zobraziť profil  Pridať Mimi do zoznamu priateľov
Hovorí sa, že najkrajšia modlitba je na kolenách.
Ja som toho názoru, že dôležitejší ako poloha je úmysel :)

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 15  ~  Člen od: 15 november 2008  ~  Posledná návšteva: 09 október 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky
  Previous Topic: Co mi povedal Boh v modlitbe Téma Next Topic: Modlitby na nete...  
 Verzia pre tlač
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06