|
Odoslaný - 23 marec 2008 : 08:08:40
|
Som katolíčka a oslovila ma jedna známa, či neprestúpim do tzv. znovuzrodených kresťanov. Povedala mi niektoré veci, ale akosi tomu nerozumiem. O čo vlastne ide? Nejde o sektu.Aké sú ich vnútorné pravidla.
|
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 1 ~
Člen od: 23 marec 2008 ~
Posledná návšteva: 31 marec 2008
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 23 marec 2008 : 12:27:40
|
ide o značne ogresívnu sektu, ktorá okrem iného píše o Katolíckej Cirkvi nasledovné: "Katolícka cirkev je odpadlícka forma kresťanstva zmiešaného s pohanstvom a nebiblickou tradíciou, ktorá stojí v protiklade k historickému protestantskému kresťanstvu." http://nkz.reformace.cz/?p=4&pp=topic&string=31.5&id=00000096
Ale pre katolíka je i tu zopár podstatných info, ktoré odporúčam si prečítať a držať sa ich: http://www.katnoviny.sk/Kn_2002/45_2002/listaren.htm Na našom fóre už tiež prebehla dišputa na túto tému ešte v r. 2005, dúfam, že odporúčaný link ešte funguje: Pôvodne poslal veritas
Koho to zaujíma, prečíta si toto a hotovo: http://www.bosy.org/sviatosti/22_Dogmatika_stvorenie_anjeli.doc toto neviem či funguje
Tak isto ani "kresťanské spoločenstvo Milosť", nemá nič s Katolíckou Cirkvou. Oni sami o sebe píšu, okrem iného i toto: "Jednou zo súčastí kresťanských spoločenstiev Slovenska sú aj KS Milosť. KS Milosť vzniklo takým spôsobom, že sa v Banskej Bystrici začali stretávať kresťania, ktorí opustili dovtedy registrované cirkvi. Okrem toho, že sa pravidelne stretávali k štúdiu Biblie, začali byť aktívnymi aj smerom k verejnosti a pozývali na svoje stretnutia svojich priateľov, známych a príbuzných."
Takže si treba dať pozor a i námahu zistiť si, kým sú takéto spoločenstvá. Dobrou orientáciou je ich postoj ku Katolíckej Cirkvi.Ten totiž nesmú zaprieť a presne ním sa prezradia. Treba sa ich naň hneď na začiatku opýtať. Ak má veriaci záujem o katolícke spoločenstvá, najlepšie je ich hľadať na nete na stránkach kbs: http://www.kbs.sk/?cid=1117185144 , http://www.knazi.sk/linky.php alebo sa priamo popýtať katolíckych kňazov. |
Judith |
Počet príspevkov: 3217 ~
Člen od: 30 október 2005 ~
Posledná návšteva: 30 máj 2020
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 23 marec 2008 : 21:32:07
|
Ako už bolo povedané, dané spoločenstvo a jemu podobné sú vo všeobecnosti fundamentálne založené skupiny ľudí, ktorí používajú Bibliu na potvrdenie svojho presvedčenia. Myslím, že sa nejedná sekty v ich pravom význame, ale tieto spoločenstvá sa netaja jasne protikatolíckou politikou. Myslím si však, že ani s tradičnými reformovanými kresťanmi nedokážu vďaka svojmu doslovnému výkladu Písma nadviazať kontakt. Ak Vás niekto láka to tohoto spoločenstva, tak sa ho najprv spýtajte, že čie je vlastne to Písmo čo drží v ruke, kto mu ho dal, a potom sa ho opýtajte, že nech Vám v Písme nájde zmienku o vzniku takéhoto spoločenstva v dvadsiatom alebo dvadsiatom prvom storočí. Teda sa ich opýtajte, že či devätnásť storočí na zemi nebolo znovuzrodených kresťanov. |
Počet príspevkov: 514 ~
Člen od: 31 júl 2007 ~
Posledná návšteva: 25 november 2019
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 12 september 2011 : 21:55:51
|
citácia: Ako už bolo povedané, dané spoločenstvo a jemu podobné sú vo všeobecnosti fundamentálne založené skupiny ľudí, ktorí používajú Bibliu na potvrdenie svojho presvedčenia. Myslím, že sa nejedná sekty v ich pravom význame, ale tieto spoločenstvá sa netaja jasne protikatolíckou politikou. Myslím si však, že ani s tradičnými reformovanými kresťanmi nedokážu vďaka svojmu doslovnému výkladu Písma nadviazať kontakt. Ak Vás niekto láka to tohoto spoločenstva, tak sa ho najprv spýtajte, že čie je vlastne to Písmo čo drží v ruke, kto mu ho dal, a potom sa ho opýtajte, že nech Vám v Písme nájde zmienku o vzniku takéhoto spoločenstva v dvadsiatom alebo dvadsiatom prvom storočí. Teda sa ich opýtajte, že či devätnásť storočí na zemi nebolo znovuzrodených kresťanov. Pôvodne zaslal stefan - 23 marec 2008 : 21:32:07
ano na zaklade biblie poukazuju na chyby v katolickej cirkvi.Co je na tom zle?ved ked nie su v katolickej cirkvi ziadne chyby tak potom o co ide?to iste predsa mozu urobit na svoju obranu katolici a poukazat že sa nemylia.lenze oni to nerobia,len sa urazia ze su napadnutí,a nevedia pochopit ako moze vobec niekto napadat neomylnu cirkev. je to ako ked mojzis hodil palicu,tak palicu hodili aj faraonovi carodeji.lenze vieme ako to dopadlo.bojite sa hodit palicu?bozie slovo rozhoduje. |
Krajina: Czech Republic ~
Počet príspevkov: 221 ~
Člen od: 26 august 2011 ~
Posledná návšteva: 09 apríl 2012
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 13 september 2011 : 06:48:25
|
mlcat mozno aj z ineho dovodu ako zo strachu. |
Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim. |
Počet príspevkov: 10389 ~
Člen od: 09 december 2004 ~
Posledná návšteva: 11 november 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 13 september 2011 : 07:36:18
|
citácia: ... je to ako ked mojzis hodil palicu,tak palicu hodili aj faraonovi carodeji.lenze vieme ako to dopadlo.bojite sa hodit palicu?bozie slovo rozhoduje. Pôvodne zaslal silas - 12 september 2011 : 21:55:51
chcel by som vediet ake presne pocity preziva a ake myslienkove pochody pouziva niekto, kto je clenom nazoroveho prudu, ktory nicim nevynika z pomedzi tisicov podobnych prudov, a ktory o sebe tvrdi ze je jediny pravdivy a tie ostatne su nepravdive a ci si taky clovek vobec uvedomuje, ze rovnaky pohlad na neho ma 9999 ostatnych nazorovych prudov a kazdy z nich dufa, ze prave on je ten jediny pravdivy a hodny nasledovania
mne to pripomina uvazovanie hazardneho hraca, ktory dufa, ze prave on vyhra hlavnu vyhru |
povodny GUEST635
He will learn... no king rules forever... |
Počet príspevkov: 2291 ~
Člen od: 16 november 2010 ~
Posledná návšteva: 04 február 2016
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 13 september 2011 : 12:23:39
|
citácia: mlcat mozno aj z ineho dovodu ako zo strachu. Pôvodne zaslal Ales - 13 september 2011 : 06:48:25
poznate to o tych talentoch? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 13 september 2011 : 13:14:34
|
a? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 13 september 2011 : 13:37:41
|
citácia: a? Pôvodne zaslal Ales - 13 september 2011 : 13:14:34
nepoznate |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 13 september 2011 : 14:15:12
|
poznam len nechapem suvis s temou. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 13 september 2011 : 15:07:10
|
citácia: poznam len nechapem suvis s temou. Pôvodne zaslal Ales - 13 september 2011 : 14:15:12
znovuzrodeny krestan nebude mlčat,ale bude hovorit.Rozhojni tie talenty ako dobry gazda,a neschova si ich. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 13 september 2011 : 17:23:31
|
slova bez skutkov moc toho nenahovoria |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 13 september 2011 : 17:45:53
|
citácia: slova bez skutkov moc toho nenahovoria Pôvodne zaslal Ales - 13 september 2011 : 17:23:31
žiadne sebelepšie vysvetlovanie moc nezávaži ak nie je sprevadzané divmi a zazrakmi.Možno ste tak mysleli.ked niekto hovori o bohu,kaže evanielium, to je dobry skutok. uzdravenia sa v týchto cirkvach deju,ľudia su zjavne krstení DS,prijimaju duchovne dary.. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 13 september 2011 : 19:40:46
|
citácia: ...vysvetlovanie moc nezávaži ak nie je sprevadzané divmi a zazrakmi... Pôvodne zaslal silas - 13 september 2011 : 17:45:53
zaujimave...mozno sa konecne nasiel niektom kto disponuje nejakymi dokazmi - mohol by si teda predviest nejaky div alebo zazrak? |
povodny GUEST635
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 13 september 2011 : 20:28:24
|
citácia: citácia: ...vysvetlovanie moc nezávaži ak nie je sprevadzané divmi a zazrakmi... Pôvodne zaslal silas - 13 september 2011 : 17:45:53 zaujimave...mozno sa konecne nasiel niektom kto disponuje nejakymi dokazmi - mohol by si teda predviest nejaky div alebo zazrak? Pôvodne zaslal guest636 - 13 september 2011 : 19:40:46
prid do zboru a uvidiš. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 13 september 2011 : 21:03:05
|
citácia: citácia: slova bez skutkov moc toho nenahovoria Pôvodne zaslal Ales - 13 september 2011 : 17:23:31 žiadne sebelepšie vysvetlovanie moc nezávaži ak nie je sprevadzané divmi a zazrakmi.Možno ste tak mysleli.ked niekto hovori o bohu,kaže evanielium, to je dobry skutok. uzdravenia sa v týchto cirkvach deju,ľudia su zjavne krstení DS,prijimaju duchovne dary.. Pôvodne zaslal silas - 13 september 2011 : 17:45:53 zaujimave ze svati prosili Boha aby cez nich nerobil zazraky a divy. A bali sa Ho ked sa nieco take udialo. Priam az desili sa toho.
Vies. Zivot svatych je pre mna evanjelium v praxi. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 13 september 2011 : 21:44:57
|
citácia: citácia: citácia: slova bez skutkov moc toho nenahovoria Pôvodne zaslal Ales - 13 september 2011 : 17:23:31 žiadne sebelepšie vysvetlovanie moc nezávaži ak nie je sprevadzané divmi a zazrakmi.Možno ste tak mysleli.ked niekto hovori o bohu,kaže evanielium, to je dobry skutok. uzdravenia sa v týchto cirkvach deju,ľudia su zjavne krstení DS,prijimaju duchovne dary.. Pôvodne zaslal silas - 13 september 2011 : 17:45:53 zaujimave ze svati prosili Boha aby cez nich nerobil zazraky a divy. A bali sa Ho ked sa nieco take udialo. Priam az desili sa toho. Vies. Zivot svatych je pre mna evanjelium v praxi. Pôvodne zaslal Ales - 13 september 2011 : 21:03:05
tak tomu nerozumiem,kto prosil boha aby nerobil zazraky,a divy,kedy a preco sa bali a desili sa toho.
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 13 september 2011 : 21:55:05
|
Silas, čítam tvoje príspevky a myslím si, že si dobrým človekom. ... len si zdivel.
Mysľou budem s tebou pri mojej večernej modlitbe. Možno ti dá náš Otec pohlavok a spamätáš sa.
PS. Len či modlitba mňa hriešnika netočí sa len pri zemi ako Kainova obeta. Ktovie ... |
Počet príspevkov: 521 ~
Člen od: 26 apríl 2011 ~
Posledná návšteva: 16 december 2019
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 13 september 2011 : 22:12:25
|
citácia: Silas, čítam tvoje príspevky a myslím si, že si dobrým človekom. ... len si zdivel. Mysľou budem s tebou pri mojej večernej modlitbe. Možno ti dá náš Otec pohlavok a spamätáš sa. PS. Len či modlitba mňa hriešnika netočí sa len pri zemi ako Kainova obeta. Ktovie ... Pôvodne zaslal baránok - 13 september 2011 : 21:55:05
neboj sa uctu a bazen pred bohom mam.vatsiu ako si mysliš.to ze tu pisem o chybach ktore robi katolicka cirkev,je nasledok mojho zdivenia? precitaj si aky nazor na "skalu"maju tie zbory kam chodim.Zaujimave ja tomu rozumiem absolutne jasne,zeby zdivenie?nie ,nie moj zlaty ale skoro si trafil.toto je ZJAVENIE!
vdaka tomu ze som tu vydrzal nejaku dobu,som pochopil ako to vlastne v tej neomylnej katolickej cirvi, je to proste bomba!!ziadne fakty ,len furt akesi sa utvrdzovanie v niecom,ani to neviem vysvetlit.Proste katolicka cirkev sa zamotala do vlastnej pravdy.a to hlavne slovo bozie a jeho podstata kdesi visi ako keby vo vyrtuále.Takže moja posledna veta na tomto fore. Ludia zlatí,verte, bez znovanarodenia to nepojde.to znovunarodenie je kluč.
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 14 september 2011 : 06:37:50
|
Boh Ta zehnaj a ochranuj |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 14 september 2011 : 08:15:09
|
citácia: prid do zboru a uvidiš. Pôvodne zaslal silas - 13 september 2011 : 20:28:24
naco do zboru? to si obmedzeny miestom alebo spolocenstvom ludi?
bezne pomocou zazraku liecite ludi zo srdcovych vad? |
povodny GUEST635
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 18 máj 2015 : 00:04:53
|
citácia: ide o značne ogresívnu sektu, ktorá okrem iného píše o Katolíckej Cirkvi nasledovné: "Katolícka cirkev je odpadlícka forma kresťanstva zmiešaného s pohanstvom a nebiblickou tradíciou, ktorá stojí v protiklade k historickému protestantskému kresťanstvu." http://nkz.reformace.cz/?p=4&pp=topic&string=31.5&id=00000096Ale pre katolíka je i tu zopár podstatných info, ktoré odporúčam si prečítať a držať sa ich: http://www.katnoviny.sk/Kn_2002/45_2002/listaren.htmNa našom fóre už tiež prebehla dišputa na túto tému ešte v r. 2005, dúfam, že odporúčaný link ešte funguje: Pôvodne poslal veritas Koho to zaujíma, prečíta si toto a hotovo: http://www.bosy.org/sviatosti/22_Dogmatika_stvorenie_anjeli.doctoto neviem či funguje Tak isto ani "kresťanské spoločenstvo Milosť", nemá nič s Katolíckou Cirkvou. Oni sami o sebe píšu, okrem iného i toto: "Jednou zo súčastí kresťanských spoločenstiev Slovenska sú aj KS Milosť. KS Milosť vzniklo takým spôsobom, že sa v Banskej Bystrici začali stretávať kresťania, ktorí opustili dovtedy registrované cirkvi. Okrem toho, že sa pravidelne stretávali k štúdiu Biblie, začali byť aktívnymi aj smerom k verejnosti a pozývali na svoje stretnutia svojich priateľov, známych a príbuzných." Takže si treba dať pozor a i námahu zistiť si, kým sú takéto spoločenstvá. Dobrou orientáciou je ich postoj ku Katolíckej Cirkvi.Ten totiž nesmú zaprieť a presne ním sa prezradia. Treba sa ich naň hneď na začiatku opýtať. Ak má veriaci záujem o katolícke spoločenstvá, najlepšie je ich hľadať na nete na stránkach kbs: http://www.kbs.sk/?cid=1117185144 , http://www.knazi.sk/linky.php alebo sa priamo popýtať katolíckych kňazov. Pôvodne zaslal juja - 23 marec 2008 : 12:27:40
dakujem za toto, hladala som nieco o nich. |
Počet príspevkov: 373 ~
Člen od: 29 august 2011 ~
Posledná návšteva: 24 október 2024
|
Upozorniť moderátora
|
|
|