Fórum pre katolíkov
Vitajte na fóre.
Meno:
Heslo:
Ostať prihlásený

Registrovať sa
Zabudli ste heslo?
  Portál   Fórum   Zodpovední ľudia   FAQ     Registrovať sa
Aktívne témy | Aktívne ankety | Ďaľšie informácie | Reg. členovia | Prihlásení užívatelia | Zoznam avatarov | Hľadať
Zvoľte si vzhľad: 
 Všetky fóra
 O fóre
 Voľná diskusia
 kresťan a politika
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy
   V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
Predchádzajúca strana | Nasledujúca strana
 Verzia pre tlač
Autor Previous Topic: Prosba ženam Téma Next Topic: Trochu zamyslenia
Strana: z 4

Milan

Stav: offline

Odoslaný - 14 apríl 2008 :  00:35:07  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Milan  Pridať Milan do zoznamu priateľov
- staci link, dievca, toto su state, ktore mam davno za sebou:

to iste tu

- tu uz pravidla neplatia o kopirovani siahodlhych stati ?...koho chces ohurit?

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1632  ~  Člen od: 16 máj 2005  ~  Posledná návšteva: 04 september 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

radar

Odoslaný - 14 apríl 2008 :  01:02:26  Zobraziť profil  Pridať radar do zoznamu priateľov
citácia:
toto su state, ktore mam davno za sebou:

Milan, skus tieto state, ktore mas davno za sebou posudzovat z hladiska historickej pravdivosti a nie z hladiska toho, ze ich mas davno za sebou.Skus uznat, ze aj katolici maju pravdu a nepovazuj uverejnene argumenty a fakty katolickych historikov za "katolicky platok" ako si to nazval.Potom budes v hladani pravdy nestranny.

Dalej, ked tlmocim nazory renomovanych historikov, to neznamena , ze ich nazory su nepravdive.Aby si nemusel hladat v mojom prispevku, este raz ti sprostredkuvam fakty, ktore v tvojom linku nie su.

Dejinne musíme rozlišovať inkvizíciu španielsku od cirkevnej. . Cirkevná sledovala zachovanie rýdzosti viery ako základu spoločenského života.. .

Španielska mala pod náboženskou zámienkou ochrániť kráľovský absolutizmus proti politickým nepriateľom. . Španielsky kráľ totiž nebol spokojný s politickými úspechmi cirkevnej inkvizície pre jej obmedzenú činnosť, nevzťahovala sa totiž na židov a nevercov, nečlenov cirkvi, a aj preto, že bola príliš svedomitá vo svojom pátraní. . Totiž neprijímala anonymné udania, dávala mierne tresty a odpúšťala kajúcim, ktorí sľubovali nápravu. .

Preto kráľ zriadil kráľovský inkvizičný súd. Bol sice zverený rehoľníkom, ale menoval ich kráľ a on nariaďoval oveľa prísnejšie, často až kruté postupy pri trestaní, takže sa cirkevná inkvizícia stala útočišťom pre tých, čo boli stíhaní španielskou inkvizíciou.Kvoli inkvizicii sa v tej dobe pápeži dostávali do vážnych sporov so Španielskom...S

nahou španielskej vlády bolo zriadiť inkvizičný súd aj v krajinách podliehajúcich pod španielsku korunu. Karol V. sa ho r. 1547 usiloval nanútiť Neapolčanom a vyvolal vzburu ľudu, podobne Filip II. sa ho snažil zriadiť v Miláne aj s pápežovým súhlasom. Milánsky ľud sa proti tomu postavil s veľkou rozhodnosťou. . Pápež Pius V., neodolal tlaku Španielska a vydal bulu, podľa ktorej stačilo aj anonymné udanie. .

Sv. Karol Boromejský sa otvorene postavil na stranu záujmov milánskeho ľudu a zabránil pokusu "obšťastniť" Miláno nenávideným španielskym inkvizičným súdom. . V dlhom liste pápežovi Piovi V. s obdivuhodnou otvorenosťou predložil dôvody, ktoré ho prinútili neprijať tento postup. - Koncept tohto cenného dokumentu sa dodnes uchováva v Ambroziánskej knižnici v Miláne. . Okrem iného uvádza, že v Miláne platí zákon, " podľa ktorého ˇŽIADNA OBžALOBA NESMIE BYŤ PRIJATA BEZ UDANIA MENA ŽALOBCU., INAK JE PROCES NEPLATNY.

Podľa obsiahleho historického výskumu, uzatvoreného a zverejneného v r. 2004, v dôsledku činnosti inkvizície pocas niekolkych storoci bolo odsúdených na smrť 2 000 ľudí. U mnohých z nich sa rozsudok smrti nevykonal. Čiže netreba tu hadzat miliónmi od buka do buka. Inkvizícia vznikla okolo r. 1200, no všade a vždy sa nepoužívala.. Bola to okrajová záležitosť v Katolíckej cirkvi, ktorá mala najväčší význam vo Španielsku, lebo tam mala aj silný politický podtón.

Boh je laska.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1564  ~  Člen od: 25 november 2007  ~  Posledná návšteva: 14 február 2013 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Milan

Odoslaný - 14 apríl 2008 :  01:13:44  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Milan  Pridať Milan do zoznamu priateľov
tu je link na tuto stat :

a tu

a teraz nieco, co dokazes aj sama

.......kto tu napriklad hadze milionmi od buka do buka???? ............

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1632  ~  Člen od: 16 máj 2005  ~  Posledná návšteva: 04 september 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

radar

Odoslaný - 14 apríl 2008 :  01:19:06  Zobraziť profil  Pridať radar do zoznamu priateľov
No vyborne Milan, tak si to aspon zopakuj, lebo naozaj musim vyjadrit pocudovanie nad tym, ze citas vyznamnych historikov, ktori skumali inkviziciu a maju pristup do vatikanskych archivov,alebo napr. do Ambrosianskej kniznice, kde mozu pracovat s hodnovernymi dokumentami a predsa to neberies do uvahy. .no ale, to je tvoj problem a tvoje pravo.

Boh je laska.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 1564  ~  Člen od: 25 november 2007  ~  Posledná návšteva: 14 február 2013 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Milan

Odoslaný - 14 apríl 2008 :  01:19:21  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Milan  Pridať Milan do zoznamu priateľov
- tak skus sa vyjadrit konecne k holokaustu zidov katolickou cirkvou...

- alebo nemozes najst adekvatne clanky na katolicky zameranych strankach co by to zamlcovali, vyvracali?

radar

Odoslaný - 14 apríl 2008 :  01:26:52  Zobraziť profil  Pridať radar do zoznamu priateľov

Nejak skoro si skoncil o inkvizicii. zatial si nevyvratil ziadne historicke fakty z publikovanych materialov.To tiez o niecom svedci.

Milan, ja som sa predsa uz k zidom vyjadrila v predchadzajucom prispevku 23 32.04

citácia:
alebo nemozes najst adekvatne clanky na katolicky zameranych strankach...

Preco ti vadi, ze cerpam z katolickych stranok?

Boh je laska.

Milan

Odoslaný - 14 apríl 2008 :  01:44:35  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Milan  Pridať Milan do zoznamu priateľov
- ved som hned zareagoval len tak okrajovo jednym argumentom, ked si tvrdila, teda citovala z prebrateho clanku z katolickej stranky o tom ako katolicka cirkev tvrdo vystupovala proti ....

preco si neragovala na :

1589 vydal katolicky biskup Peter Binsfeld navod na stihanie carodejnic : "Tractatuc de Confessionibus Maleficorum"

-ked ti tu skopcim nejake texty z anglickych stranok, knih, budes si ich prekladat ?

- si niekedy vtipna, ked sa tu poukazuju nejake zdroje mimo oficialne zdroje RKC, vsetko je pomaly bulvar, platok, ateistickokomunisticky zamer a neviem co este a ty sa ma pytas preco mi vadi ze citujes z katolickych stranok ?

- cirkev co sa podielala na tolkych zlocinoch teraz ide vysvetlovat ako vlastne v skutocnosti bojovala proti inkvizicii ?

- smiesne

radar

Odoslaný - 14 apríl 2008 :  02:01:34  Zobraziť profil  Pridať radar do zoznamu priateľov
-
citácia:
ked ti tu skopcim nejake texty z anglickych stranok, knih, budes si ich prekladat ?

Haha, takze anglicke stranky su tie prave?Nezabudaj ze su aj anglicki katolicki vedci ktori sa mozu branit nepravdivym tvrdeniam, co my sme donedavna nemohli a preto sa tu zakorenili take ateisticke skreslene a klamne informacie o historii.Uz to je smiesne , ze si myslis, ze katolicke stranky zamlcuju a klamu, preto, ze su katolicke.To je tvoj jediny argument ohladne inkvizicie, lebo doteraz si prezentovane nazory o inkvizicii nijako nevyvratil Absolutne neberies do uvahy historicke fakty , aj ked su z renomovanych archivov a autormi su fundovani historici , lebo to by odporovalo tvojmu zauzivanemu nazoru a jednostrannemu mysleniu zameranemu proti katolickej cirkvi. Tak toto je uz riadne vybudovana psychicka bariera.

Boh je laska.

Milan

Odoslaný - 14 apríl 2008 :  02:07:11  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Milan  Pridať Milan do zoznamu priateľov
-
- ja som nepovedal, ze su prave oni tie prave, len su tam trochu insie fakty ...

- tiez jeden fakt, s tvojho clanku sa da docitat cca 2000 mrtvych, tiez mam jeden zdroj :

....za 300 rokov inkvizicie zomrelo 60-80 tis. ludi ,z toho bosoriek 5-6 tisic ...

radar

Odoslaný - 14 apríl 2008 :  02:27:59  Zobraziť profil  Pridať radar do zoznamu priateľov
.Ja som dokonca citala o milionoch a stamilionoch umucenych bosoriek a luteranoch zurivymi mnichmi pri inkvizicnych procesoch.Tiez ine fakty..

Boh je laska.

Milan

Odoslaný - 14 apríl 2008 :  02:30:35  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Milan  Pridať Milan do zoznamu priateľov
-

- no ved preto!

- mozno sa nebudu branit ani inym faktom, chce to len cas ....

radar

Odoslaný - 14 apríl 2008 :  02:32:41  Zobraziť profil  Pridať radar do zoznamu priateľov
Ved som si bola ista, ze tieto cisla ti budu blizsie.

Boh je laska.

radar

Odoslaný - 14 apríl 2008 :  02:34:27  Zobraziť profil  Pridať radar do zoznamu priateľov
N arozdiel od niekoho ja musim aj spat, takze lucim sa.

Boh je laska.

Milan

Odoslaný - 14 apríl 2008 :  02:37:37  Zobraziť profil  Odoslať ICQ správu pre: Milan  Pridať Milan do zoznamu priateľov

- to je jasne, ja az rano, som v praci ......

- dobru noc, ci dobre rano ......

radar

Odoslaný - 14 apríl 2008 :  02:45:32  Zobraziť profil  Pridať radar do zoznamu priateľov
Aj tebe dobru noc dneska doobeda aj poobede.

Boh je laska.

Ales

Odoslaný - 14 apríl 2008 :  09:51:46  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
citácia:

- ale ale, pichli sme do osieho hniezdocka ?
Pôvodne zaslal Milan - 13 apríl 2008 : 22:33:21

MAM POCIT SKOR, žE KED SA NUDIš TY, ALEBO NIEKTO INY NA KREDE TAK OTVORITE STARONOVU TEMU, o ktorej viete že katolici budu určite reagovať, takže z tvojej strany mi to pripomina zabavanie sa na tom, ako sa kto tvari a zasmiatie sa na reakciach.
to že ty pravdu nemáš rád a je ti uplne uikradnuta viem už dávno. takže sa nad tým ani nepozastavujem.

Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 10389  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 11 november 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ales

Odoslaný - 14 apríl 2008 :  10:03:13  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
citácia:

- niekto vam neberie tych vami stale omielanu 2000 rocnu historiu, ale preco sa stale bojite priznat i jej temnu, krvavu stranku? ... ine dejiny sa s tym vysporiadavaju, vyrovnavaju len cirkev ma porodne bolesti...

no toto je fakt dobry vtip, neviem kto s tým nie je vysporiadaný a kto to tu neustále vyťahuje.... či známkou vysporiadanosti je neustále pripominanie sa? každú tu historiu ovlaáda a prijíma ju, neviem prečo neveriaci a nekatolici maju problem s tou historiou a neustale pripominaju to, čo je davno passé.
a to čo je davno vysporiadane

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 10389  ~  Člen od: 09 december 2004  ~  Posledná návšteva: 11 november 2011 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Pierre

Odoslaný - 14 apríl 2008 :  10:16:33  Zobraziť profil  Pridať Pierre do zoznamu priateľov
Milan: Keby si tu bol novačik tak sa nečudujem, ale si tu už pekne dlho a videl si tu už kopec argumentov, ktore sme tu v minulosti predkladali zurivým utočnikom na cirkev, kde inkvizicia bola vzdy ich najoblubenejšou temou. A čiže moc dobre už vieš, ze to vobec nebolo az take temne ako sa často tvrdi, teda tvoje spravanie vychadza asi uz len z tvojho zaslepeneho odporu voci cirkvi. Dokonca aj jeden z najzarytejsich tunajsich cirkevnych odporcov - GMKo/Marcelllooo to uznal a sam neskor zacal obahajovat cirkev v tejto veci.

Iste že cirkev ma na svojom bielom plátne aj nejake spinave bodky, ale kto nema? Ked niekto žije 2000 rokov, tak sa urcite sem tam v priebehu dejin do niecoho zapletie a moze sa trosku pospinit. Ini ani zdaleka tak dlho neexistovali, no zaspinili sa ovela viac, to dobre vies, a ked sa to takto v tomto pomere porovna s inymi, tak cirkev tu už priam žiari svatostou. Hoci jej znamka svatosti v tomto ani vobec nespociva.

Počet príspevkov: 5067  ~  Člen od: 31 máj 2006  ~  Posledná návšteva: 14 marec 2022 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

stefan

Odoslaný - 14 apríl 2008 :  16:43:54  Zobraziť profil  Navštíviť domácu stránku užívateľa: stefan  Pridať stefan do zoznamu priateľov
Milan
citácia:
za 300 rokov inkvizicie zomrelo 60-80 tis. ludi ,z toho bosoriek 5-6 tisic

Viete aj odhadnúť koľko z tých 5-6 tisíc bosoriek upálili protestanti? Viete napríklad koľko ľudí dal upáliť Kalvín v Ženeve? Ale musím povedať, že na nekatolíka je to celkom férové číslo. Odhad počtu obetí inkvizície sa líši od miery fanatizmu protikatolíckeho autora. Ak sa na históriu inkvizície pozrieme reálnejšie /hlavne v dielach serióznych historikov/, tak nemôžeme povedať nič iné, iba, že inkvizíciou Cirkev zaujala obranný postoj*. Ešte niekoľko zaujímavých názorov na inkvizíciu môžete nájsť tu.
Ale lepšie ako hľadať na nete zdroje rôznej kvality, ktorá môže prevažovať na jednú alebo druhú stranu, pričom ani zachádzanie do extrému nie je výnimkou, je lepšie si k téme naštudovať príslušnú literatúru. Medzi najnovšie knihy z tejto oblasti /okrem všeobecných diel pojednávajúcich o histórii kresťanstva/ patrí táto. Sám ju nemám, ale čítal som úryvok, aj kritiku a chystám sa zaobstarať si ju.

* Bedouelle G., História cirkvi, Petra, n. o., Prešov, 2005, str 83.

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 514  ~  Člen od: 31 júl 2007  ~  Posledná návšteva: 25 november 2019 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

yyyno

Odoslaný - 14 apríl 2008 :  21:09:31  Zobraziť profil  Pridať yyyno do zoznamu priateľov
citácia:
ateisti za svoje zlociny,ktore boli neporovnatelne vacsie, nikdy neospravedlnili.

Radar, skus mi vymenovat nejaky zlocin ateistov. Nestotoznuj ich prosim s bolosevikmi ci udajnimi bojovnikmi za socialnu spravodlivost ktorym sa hovori komunisti ...atd.
Milan okrem ineho nespomenul pokolumbovsku krestanizaciu Ameriky a 60 mil. mrtvych domorodcov... zlocinne kriziacke vypravy... atd. atd. atd.
zil som v tkz. sosializme a pri praktizovani viery som osobne nezazil tolko prektraktovane prenasledovanie veriacich ono sa nedotykalo prostych ludi...
je to mytus novodobych "vladcov"...

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 357  ~  Člen od: 30 jún 2007  ~  Posledná návšteva: 06 september 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

Ales

Odoslaný - 14 apríl 2008 :  22:03:32  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
mato, nespravime z toho fora psychologicku poradnu? mam pocit, že niektori prispievatelia prejavuju znamkyu neurotizmu - neustalym pripominanim si minulosti. a porpitom bude treba preorientovať pacientov zo živorta z minulosti aby žili v pritomnosti.
Takisto naučiť ich bude treba vysporiadavať sa so svojimi neodkonalosťami a naučiť ich vyrovnávať sa s negatívnou minulosťou, pokiaľ sa da, budu potrebovať sa naučiť žiť v pritomnosti.

maťo, a aby som nezabudol, ked sme pri psychologickom vyšetrní, nebude treba okuknuť aj obsedantne správanie - nutkavo pripomínať niečo o čom človek vie?

maťo, a pravdepodobne bude treba preliečiť aj paranoiu, asi z nesprávcnych predtsav o Cirkvi - že mala a má moc, že je bohatá, že jej členovia sa pokladaju za dokonalých ľudí, a podobne.

maťo, a nebolo by odveci ich aj zobudiť z hypnotického stavu, a ich snoveého života, kde žijú v svojich nerealnych a flaošnych predstavach, nielen o svete ale aj o cirkvi.

maťo a dodatočne ma napadlo, že bude treba ich naučiť , čo znamena odpustenie, vyrovnanie sa s minulosťou, prijatie seba samého aj s negatívnymi vecami.

a možno potom po tomto liečení pochopia, že Boh je ten sudca, takže mne nepatrí ich ani súdiť, ai odsudzovať.

radar

Odoslaný - 14 apríl 2008 :  22:04:59  Zobraziť profil  Pridať radar do zoznamu priateľov
yyyno-Ale, ale preco by som nestotoznovala komunistov s ateistami,ked nimi boli a su?Su tu miliony mrtvych krestanov za tych 7O rokov komunizmu po celom svete, ktori nemohli verejne vyznavat svoju vieru.Komunisti ateisti zhabali vsade tam ,kde boli majetky tym, ktori sa proti nim postavili,alebo kto bol len trochu bohatsi.Nedovolili opoziciu, bola tu len jedna komunisticka strana.Bolo to i na nasich dedinach i v mestach. O Rusku ani nehovorim. Dalsi ateisti boli fasisti, je to ateisticka filiozofia Tiez miliony mrtvych, aj ked nie tolko ako u komunistov
, lebo boli omnoho menej pri moci.Ateisti nikdy nevytvorili ziadnu kulturu, a spravodlivy stat.Vsade, kde boli pri moci utlacali a zabijali krestanov , ci v strednej Europe, Rusku alebo v Cine,ci inde v Azii, vselijake ateisticke maoisticke odnoze. Ateisti pocas Francuzskej revolucie popravovali tisice knazov a reholnikov i beznych krestanov,zatvarali kostoly, nedovolili krestansky pochovavat a uzatvarat manzelstvo v kostole. Zrusili cirkevne skoly, mnohym zhabali majetky a vypovedali do vyhnanstva. Najviac sa krestanskymi majetkami obohatili ateisti.Zaviedli 10 dnovy tyzden, aby sa znehodnotila nedela, ako den, kedy Kristus vstal z mrtvych. Terajsi ateisti nesu velky podiel viny za miliony zabitych nenarodenych deti, lebo su to prave v drvivej vacsine oni, ktori presadzuju zakony o potratoch. Ateisti snesu velky podiel viny za rozpad rodin, lebo prave oni vacsinou bojovali za presadenie zakona o rozvodoch., atd.Cirkev vzdy zastavala kulturu zivota a chranila nenarodene deti , tiez vsade bojuje proti potratom a vsade sa snazi, aby bola rodina fumkcna, a aby v nej vladla laska a porozumenie.O Juznej Afrike si blizsie pozri Stefanov posledny prispevok Ja len dodavam, ze Španieli zničili ríšu Aztékov v roku 1521 a prvý biskup Juan de Zumárraga prišiel do budúceho "Nového Španielska"az v roku 1528! Ale to tu budeme stale kazdemu ateistovi vysvetlovat to, iste dokola co je uz davno vyvratene a dovysvetlovane?

Boh je laska.

Ales

Odoslaný - 14 apríl 2008 :  22:21:37  Zobraziť profil  Pridať Ales do zoznamu priateľov
radar, je tu aj biskup Bartolomeo de las Casas, dominikan, nazyvany aj biskup Indianov.

je vesele ukazovať "vy kresťania ste zničili kulturu indianov", ale bolo to správanie v súlade s kresťanskym hlásaním? Bolo na príkazCirkvi? Nie. Tí ľudia si konali svojvoľne(proste ako neposlušný žiak ked nie ej učiťteľ nablízku - štýlom "Boh je vysoko na nebi, Kraľ daleko") , a ked sa Cirkev postavila na obranu indianov tak ešte boli intrigy proti tým ľuďom, ktorých sa ich v Cirkvi zastávali. Lenže to oni nevidia, lebo to by museli zmeniť pohľad na historiu a priznať si svoju chybu. na nas ukazaju prstom ako to nevieme prijmuť a pritom, oni sami nevedia tiež. Vodu kážu a víno pijú.

yyyno

Odoslaný - 15 apríl 2008 :  21:09:37  Zobraziť profil  Pridať yyyno do zoznamu priateľov
citácia:
budu potrebovať sa naučiť žiť v pritomnosti.

alesko kto sa neustale hrabe v minulosti? kto nas neustale otravuje stredovekymi nabozenskymi frazami, kto zaplavuje media ideologiou, ktora uraza normalne mysliaceho cloveka, kto nas chce stale obraciat na ten svoj obraz. kto nas stale presvieca ze cierne je biele, kto nevie pochopit ze neteisti nie su komunisti, ale ludia, ktori maju okrem ineho odvahu povedat, ze nabozenstva nemaju pravdu?
neteistom ne rozdiel od teistov vobec nevadi v co ini ludia veria nemaju prostriedky ne antiteisticku propagandu. vlastne ju ani nepotrebuju. Viacerim z nich vadi ak sa praktizuje schizofrenicke skolstvo, ktore si vecsina lahko presadi
ak chces mozem ti obsirne citovat mnohych neveriacich svetovo uznavanych ludi, ktorych vobec nemozno davat do komunistickeho vreca, ale tie citaty by toto forum asi nerozdychalo... cize neuverejnilo

Krajina: Slovakia  ~  Počet príspevkov: 357  ~  Člen od: 30 jún 2007  ~  Posledná návšteva: 06 september 2009 Upozorniť moderátora  Na začiatok stránky

yyyno

Odoslaný - 15 apríl 2008 :  21:34:01  Zobraziť profil  Pridať yyyno do zoznamu priateľov
citácia:
citácia:
budu potrebovať sa naučiť žiť v pritomnosti.

alesko kto sa neustale hrabe v minulosti? kto nas neustale otravuje stredovekymi nabozenskymi frazami, kto zaplavuje media ideologiou, ktora uraza normalne mysliaceho cloveka, kto nas chce stale obraciat na ten svoj obraz. kto nas stale presvieca ze cierne je biele, kto nevie pochopit ze neteisti nie su komunisti, ale ludia, ktori maju okrem ineho odvahu povedat, ze nabozenstva nemaju pravdu?
neteistom ne rozdiel od teistov vobec nevadi v co ini ludia veria nemaju prostriedky ne antiteisticku propagandu. vlastne ju ani nepotrebuju. Viacerim z nich vadi ak sa praktizuje schizofrenicke skolstvo, ktore si vecsina lahko presadi
ak chces mozem ti obsirne citovat mnohych neveriacich svetovo uznavanych ludi, ktorych vobec nemozno davat do komunistickeho vreca, ale tie citaty by toto forum asi nerozdychalo... cize neuverejnilo

Pôvodne zaslal yyyno - 15 apríl 2008 : 21:09:37

dodavam ... vobec sa nepokladam za cloveka ktory vie alternativu dnesnej penazno-nabozenskej spolocmnosti, ktora vyznava dve bozstva. Pana a peniaze a ani najpoboznejsi nevedia a nepripustaju ze vysoko vedie to penazne bozstvo.

Strana: z 4 Previous Topic: Prosba ženam Téma Next Topic: Trochu zamyslenia  
 Verzia pre tlač
Predchádzajúca strana | Nasledujúca strana
Choď na:
 Image Forums 2001 Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.06