|
Odoslaný - 24 január 2008 : 15:36:22
|
Nemam rád extra vulgárne slová, zial, az pricasto ich pocujem. Mensia vulgarnost mi nevadi, ale tie najvulgárnejsie slovicka uz fakt nemusim. Obycajne ich pouzivaju ludia velmi prizemni a ubohi. Zial, mam pocit, ze ich pouziva snad aj vacsina ludi. Aj na tomto fore je najmenej jeden (Marcel), co mu i tu obcas vylietaju v jeho prejavoch. Ale nejdem nikoho sudit, skratka podlahol vacsine, stava sa... Asi nevie kracat proti prudu, ale verim, ze aj on ma v sebe nejaku dostojnost, akurat potlacenu, no urcite si ju dokaze obnovit, kazdy bol predsa stvoreny na obraz Bozi. A Boh je vznesený a svatý...
Priatelia, ako som uz povedal, boli ste stvoreni na obraz Bozi, prosím, majte trochu vyssiu uroven a nebudte vulgarni ako posledny ožran v krčme. Skuste aspon tie najvulgarnejsie slovicka vynechat zo svojho slovnika. Prosim, skuste to. Budte trosicku dostojnesi a vznesenejsi, a aspon ozaj tie najvulgarnejsie slovicka sa pokuste nepouzivat. Dakujem.
(Ja, Pán, som váš Boh! Preto dokážte, že ste svätí, a buďte svätí, lebo ja som svätý.)
|
|
|
|
Odoslaný - 24 január 2008 : 18:39:06
|
podla mna nejde len o vulgarnost slovnu, ale najme ta, ked sa vulgarne k niekomu spravas - dokaze to viac zranit a zanecha hlbsiu ranu. takze ak chceme byt naozaj na obraz Bozi, mali by sme sa navzajom milovat tak, ako On prv miloval nas. bez podmienok |
I amar presstar aen, han mathon ne nen, han mathon ne chae a han noston ned ‘wilith |
Krajina: Italy ~
Počet príspevkov: 76 ~
Člen od: 26 máj 2007 ~
Posledná návšteva: 13 máj 2009
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 24 január 2008 : 18:58:38
|
Hej, hej, to je obcas aj moj problem. Ale temperament je predsa len tazsie ovladnut ako vynechat par vulgarnych slovicok... Takze aspon tie slovicka by som zatial prosil vynechat. A predsa len:
Hnevajte sa, ale nehrešte! Slnko nech nezapadá nad vaším hnevom... ...Z vašich úst nech nevyjde nijaké zlé slovo... (Ef 4, 26-29)
|
|
|
|
Odoslaný - 24 január 2008 : 21:44:41
|
citácia: podla mna nejde len o vulgarnost slovnu, ale najme ta, ked sa vulgarne k niekomu spravas - dokaze to viac zranit a zanecha hlbsiu ranu. takze ak chceme byt naozaj na obraz Bozi, mali by sme sa navzajom milovat tak, ako On prv miloval nas. bez podmienok Pôvodne zaslal arch.raziel - 24 január 2008 : 18:39:06
ono nelasku sa da vyjadriť aj bez použitia vulgarnosti a dokáže to človeka zraniť podobne a niekedy aj viac..... |
Dostal som ban, nereagujte na moje prispevky prosim. |
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 10389 ~
Člen od: 09 december 2004 ~
Posledná návšteva: 11 november 2011
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 24 január 2008 : 23:32:10
|
Tie oplzle nadavky ani tak nezhadzuju toho voci komu ich pouzivas, ale hlavne teba sameho, ked ich pouzivas. Takze ked uz musis niekomu vyjadrit "nelasku", sprav to pekne na urovni bez vulgarnych slov. Ako priznavate, efekt je casto este lepsi.
|
|
|
|
Odoslaný - 25 január 2008 : 07:42:44
|
vieš, množno problem vulgarnych nadavok nie je ani v nich samych...ale v sposobe ko ich povieš, kedy to povieš a podobne. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 27 január 2008 : 15:58:23
|
a aby som este dal uplny obraz, vulgarizmus a nadavky nie su otoznymi pojmami. Vulgarny moze byt aj prejav bez nadavok, ale samotny obsah je vulgarny... |
GMK: Geniálny Marcelllooo Kráľ |
Krajina: Antigua and Barbuda ~
Počet príspevkov: 10311 ~
Člen od: 15 máj 2004 ~
Posledná návšteva: 05 marec 2009
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 31 január 2008 : 10:49:51
|
No vsak, ked uz musite byt vulgarni, aspon tie najoplzelejsie slovicka sa snazte vynechat, prosím. |
|
|
|
Odoslaný - 31 január 2008 : 19:17:39
|
pravdu povediac, nie je hriechom ajo ked si vylgarny, aj ked nepouživač určite slovička? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 01 február 2008 : 10:48:57
|
Inak viem, ze nie je to az take lahke vynechat tie oplzle slovicka, ak si clovek na ich bezne pouzivanie zvykol. Zo zaciatku sa bude musiet dost namahat aby sa ich pouzivaniu odnaucil... Vsetkym drzim palce, ktori sa o to snazia.
A samozrejme treba sa veru aj trochu usilovat aspon nejake tie velmi extremne vulgarne prejavy a reci nemat, a to aj keby to bolo bez tych slovicok
|
|
|
|
Odoslaný - 01 február 2008 : 12:29:20
|
- fakt ti drzim palce, uprimne ..... |
|
Počet príspevkov: 1632 ~
Člen od: 16 máj 2005 ~
Posledná návšteva: 04 september 2009
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 01 február 2008 : 14:20:54
|
aj ja držím palce pierrovi, ja už som tym prešiel snad uspešne...... |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 01 február 2008 : 17:53:39
|
Vdaka, ale ja oplzle slovicka nepouzivam |
|
|
|
Odoslaný - 04 jún 2008 : 10:28:48
|
[quote]Inak viem, ze nie je to az take lahke vynechat tie oplzle slovicka, ak si clovek na ich bezne pouzivanie zvykol. Zo zaciatku sa bude musiet dost namahat aby sa ich pouzivaniu odnaucil... Vsetkym drzim palce, ktori sa o to snazia.
Podla mojho nazoru je pouzivanie vulgarizmov ci uz vo verbalnom, alebo pisomnom prejave akousi skratkou ked uz netreba , alebo nie je cas rozmyslat Takze preto ich hlavne pouzivaju ludia, ktorym rozmyslanie robi problem. Je dokazane, ze aj utok, ci reakcia na utok v negativnom tone, na ktorej sa trosku viac premyslalo dokaze utocnika takpovediac "uzemnit" ovela viac nez vulgarna reakcia. Preto podla mna sa z nej stava niekedy aj to co nam svedomie moze vycitat. Lenze aku zvolit reakciu? Vulgarnu rozhodne nie, utocnu, premyslenu s davkou sarkazmu? Asi tiez nie vzdy a kazdemu. Je to zrejme prilis individualne U niekoho slusnost a zmierlivost znamena slabost az zbabelost. Ludove porekadlo "na hrube vrece hruba zaplata" teda vzdy neplati doslovne. |
Počet príspevkov: 3 ~
Člen od: 03 jún 2008 ~
Posledná návšteva: 04 jún 2008
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 04 jún 2008 : 18:30:35
|
s tymi vulgarizmami je to trochu relativne. dnesni mladi, hlavne dievcata pouzivaju vulgarizmi ovela castejsie, ako tomu bolo trebars pred patdesiatimi rokmi. Oni to totis ani tak nevnimaju ako ich rodicia. Aj archaicke vyrazy sa mozu ale vnimat ???? trebars samohanec, to by bola dnes pre masturbantov riadna nadavka. |
Počet príspevkov: 357 ~
Člen od: 30 jún 2007 ~
Posledná návšteva: 06 september 2009
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 04 jún 2008 : 18:50:12
|
ono yno vulgarizmus ma aj vyhody jedno slov označiš činnosť a môže to znamenať čokolvek..a pochybujem že mnohí ľudia si uvedomuju aj čo hovoria, a že to je nadavka...pokrčia plecami, povedia že oni take bežne a ich to netrapi...alebo že ten druhý človek nema mať citlive uška |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 04 jún 2008 : 22:13:20
|
ale pritom to skôr svedčí o ich necitlivej duši, a značne, alebo veľmi zanedbanej výchove. |
Judith |
Počet príspevkov: 3217 ~
Člen od: 30 október 2005 ~
Posledná návšteva: 30 máj 2020
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 05 jún 2008 : 08:39:04
|
šak jasne ale to si neuvedomia, a popritom zvyku ich to ani netrápi.
skôr by bola už namieste otázka: ako vysvetliť takému človeku že to nie je správne? alebo ako ho upozorniť ked nadavky sa dotýkaju Boha a on by ešte viac urážal Boha keby si ho na to upozornila. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|