|
Odoslaný - 16 november 2013 : 19:14:36
|
"Nakladatelství, jehož program je označen „Pro Fide Catholica“, je povinno vydávat svědectví. Ježíš Kristus, který prohlásil, že On je pravda a jenž přišel, aby nás skrze ni osvobodil, přišel nakonec i proto, aby překazil dílo ďábla, „otce lži“. I když se však „otec lži“ často vydává za „anděla světla“ a dokonce „svede celý svět“, přesto jeho vláda nepotrvá věčně. To platí i ohledně fenoménu Medžugorji, jehož lživost již byla přesvědčivě odhalena naším autorem J. Rothkranzem. Ameri- čan E. M. Jones svým spisem „Medjugorje: The Untold Story“ rovněž působivě ukázal a vyložil, že „zjevení“ a „poselství“ v Medžugorji nemohou pocházet z ne- bes. Jeho mezitím rozšířené a ke stavu r. 1991 aktualizované dílo předkládáme čte- náři v naději, že přijde doba, kdy všichni přátelé pravdy rozpoznají podvod století v Medžugorji jako dílo „otce lži“ a opovrhnou jím. Vydavatelství Anton A. Schmid ''
http://www.vzdelavaci-institut.info/?q=system/files/Tajemstvi_Medzugorji-E.Michael_Jones.pdf |
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 1472 ~
Člen od: 22 december 2009 ~
Posledná návšteva: 14 júl 2020
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 17 november 2013 : 10:11:39
|
Ak by sa ludia,ktori investuju svoj cas a duchovne sily do dokazovania nepravosti nejakeho zjavenia vrhli s rovnakou vervou do duchovneho zapasu aby ziskali viac milosti,urcite by urobili lepsie a pocitili by to nielen oni ale aj ich najblizsi. |
Prichádzajte k Nemu,k živému kameňu,ktori ľudia síce zavrhli,ale pred Bohom je vyvolený a vzácny,a dajte sa vbudovať aj vy ako živé kamene do duchovného domu,do svätého kňazstva,aby ste prinášali duchovné obety,príjemné Bohu skrze Ježiša Krista. 1.Pt 2,4-5 |
Počet príspevkov: 1345 ~
Člen od: 30 november 2009 ~
Posledná návšteva: 26 august 2016
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 17 november 2013 : 14:49:45
|
Zacharias v poslednom case ste dost ustipacny a neprijemny. ...ci sa mi to iba zda ?
Ja som Bohu vdacna, ze existuju ludia, ktori sa neboja pisat pravdu o Medzugorii, obetuju svoj cas a duchovne sily, aby ludom otvorili oci. Dnes ked niekto povie, ze tomu "zjaveniu" neveri, tak na neho pozeraju krestansky braia a sestry akoby mal lepru. Sama to zazivam na vlastnej kozi. Medzu. nie je len "nejake zjavenie", je to najvacsi podvod a ide o cest Cirkvi, aby sa tento podvod odhalil a zastavil....a tiez ide o spasu dusi....
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 17 november 2013 : 20:34:56
|
Mne neprekaza ak niekto zjaveniu v Medjugori veri alebo neveri.Mne prekaza,ak niekto demonizuje jednu alebo druhu skupinu.Papez ma rozhodnut az po doporuceni Kongregacie pre nauku viery.Ale niektori ludia su ocividne papezskejsi a vyhlasuju vopred vysledok.Ak upozornim,ze je ovela uzitocnejsie venovat sa duchovnemu zivotu ako nahradzovat K.p.N.V. pri posudeni zjavenia,tak nejde o ustipacnost. |
Prichádzajte k Nemu,k živému kameňu,ktori ľudia síce zavrhli,ale pred Bohom je vyvolený a vzácny,a dajte sa vbudovať aj vy ako živé kamene do duchovného domu,do svätého kňazstva,aby ste prinášali duchovné obety,príjemné Bohu skrze Ježiša Krista. 1.Pt 2,4-5 |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 18 november 2013 : 11:43:22
|
Proste je to tak, poslušnosť sa dnes nenosí (a je jedno, že pápeži svoju vôľu v takýchto veciach jednoznačne definovali v CIC). My budeme čakať na to, kým pápež zaujme stanovisko, aj keď máme už nejaké od miestneho hierarchu, ktorý je tým poverený a je za to zodpovedný.
Ale nám sa lepšie hodí neposlúchnuť a čakať na vyjadrenie pápeža. Samozrejme, veď pápež nemá nič iné na práci, len riešiť všetky problémy. Komu táto hra o čas, neposlušnosť a akoby (len domnelá) nerozhodnutosť vyhovuje? Tomu, kto sa bojí o spásu duší? Alebo tomu, kto je zvodca, vrah a klamár od počiatku?
Ale je to tak, niektoré veci sa nedajú liečiť. Niekdy nemôžeme chcieť byť s každým za dobre, lebo tým ukrižujeme Krista. |
RKC |
Počet príspevkov: 1076 ~
Člen od: 01 február 2006 ~
Posledná návšteva: 19 júl 2021
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 18 november 2013 : 12:29:11
|
Nepodsuvajte sem donekonecna neposlusnost lebo sukromnou navstevou Medzugoria sa o ziadnu neposlusnost nejedna. Ani ak ide o skupinu veriacich v sprievode knaza, len to nesmie byt podavane akoby putovali na oficialne uznane miesto Zjavenia.
V tomto sa prave KNV vyjadrila celkom jednoznacnea s patricnym vykladom to mate v oficialnych listoch z KNV na predoslej stranke.
Nikomu neprospeje otocenim stranky opat vyniest nepravdive prepiate nazory. |
Počet príspevkov: 641 ~
Člen od: 15 január 2008 ~
Posledná návšteva: 29 júl 2015
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 18 november 2013 : 14:36:51
|
... takze Medz. navstnevovat mozme, ale nesmieme to volat put na miesto zjavenia....hoci kazdemu je jasne, ze tam kazdy ide prave koli tym "zjaveniam" ... a na mieste kazdy chce stretnut vizionarov a pocut najnavsie spravy z neba ...mate to vyborne prespekulovane ....skoda, ze nevidite v tom neposlusnost
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 18 november 2013 : 15:05:46
|
Ked stb-aci ponicili na Zivcakovej obrazy,pramene a zavreli Lasuta do blazninca a vyhanali ludi,ktori chceli navstivit miesto zjavenia,ktore Cirkev neuznala,tak vlastne viedli ludi k poslusnosti,ci ako? |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 18 november 2013 : 16:44:35
|
Lucia, márna snaha, dnes sa nosí len - poslúchanie v neposlušnosti.
Ježiš hovorí jasne:"Keby bol vašim otcom Boh, milovali by ste ma..." Keď svätci, schválení pápežmi po dlhé veky ako učitelia Cirkvi a duchovného života, varovali pred akýmikoľvek zjaveniami a upozorňovali na to, že to môže človeka veľmi ľahko zviesť z pravej cesty, keď títo svätci povedali, že "lepšie je neuveriť pravému zjaveniu, než uveriť nepravému", nevedeli ešte, že príde k zjaveniu v Medju, kde to samozrejme platiť nebude, lebo neuveriť v Medju, alebo sa tam aspoň nesnažiť súkromne putovať na miesto modlitby s vypočutím si posolstiev.
Toto je jediná veľká vec, ktorá mi na 2.VK vadí - nejednoznačná a nejasná komunikácia a bohužiaľ v tomto to platí tiež. |
RKC |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 18 november 2013 : 18:30:12
|
Mx, po ovoci poznate je tu naco?
Rovnako poucenie o lepsie je neprijat prave ako sa nechat zviest neznamena, ze nesmiete skumat ci nesmiete rozlisovat.
Varovanie nie je zakaz a tvrdit, ze je to zakaz je omyl a nepravda.
Ducha neuhasajte, vsetko skumajte a dobreho sa drzte.
Otrocka poslusnost ponad rozsah prikazu uz nie je poslusnostou ale zvazovanim.
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 18 november 2013 : 19:09:57
|
citácia: Ked stb-aci ponicili na Zivcakovej obrazy,pramene a zavreli Lasuta do blazninca a vyhanali ludi,ktori chceli navstivit miesto zjavenia,ktore Cirkev neuznala,tak vlastne viedli ludi k poslusnosti,ci ako? Pôvodne zaslal Zachariáš - 18 november 2013 : 15:05:46
Keď nacisti prepadli Sovietsky zväz, tak vlastne zachraňovali ľudí pred komunistickým útlakom, či ako?
(nemusíte odpovedať, len som chcel poukázať na nesprávnosť Vášho uvažovania) |
GLORIA IN EXCELSIS DEO ET IN TERRA PAX HOMINIBUS BONAE VOLUNTATIS |
Počet príspevkov: 1877 ~
Člen od: 16 apríl 2010 ~
Posledná návšteva: 27 november 2022
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 18 november 2013 : 19:11:10
|
citácia: Mx, po ovoci poznate je tu naco? Pôvodne zaslal MartinP - 18 november 2013 : 18:30:12 Aj ariánom sa podarilo mnohých pohanov obrátiť... tiež ich máme brať takým primitívnym spôsobom, že koľký sa obrátili a tak ariáni musia byť pravými kresťanmi? |
GLORIA IN EXCELSIS DEO ET IN TERRA PAX HOMINIBUS BONAE VOLUNTATIS |
Počet príspevkov: 1877 ~
Člen od: 16 apríl 2010 ~
Posledná návšteva: 27 november 2022
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 18 november 2013 : 20:54:28
|
citácia: Keď nacisti prepadli Sovietsky zväz, tak vlastne zachraňovali ľudí pred komunistickým útlakom, či ako? (nemusíte odpovedať, len som chcel poukázať na nesprávnosť Vášho uvažovania) Pôvodne zaslal Reconquistador - 18 november 2013 : 19:09:57
mozno mi neuverite,ale niektori katolici,a nebolo ich malo,to tak chapalo. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 18 november 2013 : 21:03:44
|
Mx,mozno je problem aj vo vas.Ocakavate ihned 100% formulacie a ak to nemate ihned na papieri,tak sa vam to nepozdava. No ak sa pozriete do historie koncilov,tak kazdy nasledujuci koncil riesil a doplnal to,co nedopovedal koncil predchadzajuci.A vzdy sa nasli nespokojenci,co boli nespokojni s formulaciami koncilu a stiepili sa,mudrovali a nepozdavalo sa im to,alebo hento.
A ak by tie zjavenia ako pisete boli take,ze by sme sa nimi memuseli zaoberat,tak potom vlastne chcete Nebesiam zalepit usta.Ved zjavenia a zazraky sprevadzaku krestansky lud neustale uz 2000 rokov. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 19 november 2013 : 07:28:08
|
citácia: citácia: Mx, po ovoci poznate je tu naco? Pôvodne zaslal MartinP - 18 november 2013 : 18:30:12 Aj ariánom sa podarilo mnohých pohanov obrátiť... tiež ich máme brať takým primitívnym spôsobom, že koľký sa obrátili a tak ariáni musia byť pravými kresťanmi? Pôvodne zaslal Reconquistador - 18 november 2013 : 19:11:10 Protestanti tiez obracaju na krestanstvo a tiez to je odklon od plnosti Pravdy. Jehovisti doslova musia zvestovat ale ich zvest je rovno utok na podstatu krestanstva.
Ked vsak pride nieco zjavne katolicke a nemate ani za viac ako 20 rokov posobenia jasno o co ide tak nie je problem v tych druhych ale v katolikoch.
Na tomto fore sa nemusi ani Vasssula Ryden ani Medzugorie pritom oboje je zjavne katolicke len tu to zial nevidite. Vyznavate sice poslusnost akoby mohla spasit poslusnost neposlusnym ale nenaplnate ani to prve co mate mat a to je poznanie si Pana ked hovori - ved je Zivy. Laska by si mala poznat svoju Lasku.
Pritom som daleko od toho aby som vam zazlieval snahu byt katolicky podla ucenia. To je az velmi potrebne najma dnes. Mnohi katolici nevedia co vlastne mozu a maju verit a zit, co sa nikdy nesmie zmenit. Doveruju hierarchii, sami vsak nie su znali a prave hierarchia dnes bude zvodom a casto uz aj je...pre svoju servilnost, vlaznost, karieru a casto pre uplnu nevieru v Ziveho Boha ponukaju iba nabozenskost a obradnost...len malokedy vidno vasen pre Jezisa a hlad po Bohu - dakujem Panpvi za kazdeho knaza, ktory toto dnes ma. Nase katolictvo vsak nespociva ani v dokumentoch a ich recitovani ale v ich podstate a chapani co nam Duch Svaty dava poznat.
Prvy katolik je Jezis Kristus a jeho hlas ste nepoznali. Mama Maria je vam naco ak je to len akasi znacka alebo fotka pri ruzenci a ked sa ona prejavi ako Ziva, co je pravda viery, tak chyba vnutornu istota v duchu, ze toto JE moja mama.
Papierove katolictvo rozumej (iba nastudovane) nikoho do neba nedostane.
Do neba sa nejde preto co vsetko viem naspamat, to nie je ta Pravda, nemame si nastudovat aky je Boh ale mame spoznat Jeho srdce a zit s Nim a pre Neho vo vztahu plnom lasky, pre cinnu lasku sa ide do neba, nie su tam skusky zo znenia katechizmu ale z zitia tak, ze to katechizmu zodpoveda. Lasku nezijem preto, ze som si to precital a tak som zacal "lasku". Poznam Jeho a stane sa mi milovania hodny a preto, ze Jeho vidim tak Ho Milujem. V pokani poznam, ze mozem Velmi Milovat lebo sa mi velmi vela odpustilo a preto skutocne Milujem.
Precitam si sice, ze mam milovat Boha a blizneho a dokonca aj svojho nepriatela ale zistujem, ze iba moj Milovany Jezis je jediny dovod, pre ktory sa to da.
Nie je najskor papier a potom uz sam ako na povel vykonam lasku. Ale najskor je zivot v tuzbe po laske, v hladani a nachadzani a najdena Laska miluje aj blizneho. Jeho Laska. Potom uz ale poznavam Jeho Slovo ked sa moj milovany Zivy ozyva lebo radost prenika moju dusu.
Precitaj si ako posobi hlas Milovaneho na Jeho nevestu vo Velpiesni. Ona nepotrebuje porovnavat znenie textov, jej zaznie hlas jej Milovaneho a jej srdce zaspieva laskou k Nemu a Jemu naproti. Laska si poznava Lasku.
Papierovi katolici Pravdu ani nepoznaju ani neziju a ani ju nebudu vediet obhajit, lebo maju tu povestnu literu co iba zabija ale Duch je tu aby sme mali Zivot. To je katolicky Duch Svaty ked to uz musim takto napisat... Vynechajte Ho pre zle pochopene literarne vyklady a formulacie a mate cistu smrt v obradnosti.
Ze to nie je vobec zart si mozete uvedomit ak si budete citat aky rafinovany zvod sa v cirkvi deje.
Nieco malo som dal vcera v teme o Frantiskovi.
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 21 november 2013 : 10:09:16
|
|
|
Odoslaný - 27 november 2013 : 14:10:01
|
Zda sa, ze sa nieco zacina diat a kongregacia pre doktriny viery konecne zacina robit poriadok. Po troskach, ale mozeme dufat, ze toto je priprava na to, ake bude konecne definitivne rozhodnutie
Carlo Maria Vigano, apostolsky nuncio pre USA, na poziadanie Gerhardta Mullera, prefekta kongregacie pre doktirny viery napisal pri prilezitosti planovanej navstevy jedneho z "vizionarov" americkym biskupom tento list
http://www.ncregister.com/blog/pat-archbold/medjugorje-bombshell/
V ktorom sa v skratke hovori, ze opat pripomina biskupom, ze stale plati deklaracia biskupskej konferencie z roku 1991, ktora nepotvrdila nadprirodzeny povod zjaveni a teda nie je ani veriacim ani kleru povolene zucastnivat sa zhromazdeni, na ktorych sa tieto zjavenia povazuju za prave.
Na zaklado tohoto listu bola potom navsteva "vizionara" v USA zrusena.
Podrobnejsia analyza textu je tu http://www.catholicherald.co.uk/commentandblogs/2013/11/15/the-cdf-has-done-something-about-medjugorje-finally/
Dokonca sa zda, ze aj papez sa vyjadril negativne, zatial vsak iba na sukromnej poboznosti, ktoru v ziadnom pripade nie je mozne brat ako verjene a zavazne stanovisko http://www.ncregister.com/blog/jimmy-akin/did-pope-francis-just-tip-his-hand-on-medjugorje-10-things-to-know-and-shar#When:2013-11-15%2003:53:01
|
Non nobis Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam.
|
Počet príspevkov: 12062 ~
Člen od: 29 september 2003 ~
Posledná návšteva: 11 november 2023
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 05 december 2013 : 13:49:07
|
Ako to tu už napísal niekto predo mnou. Ak by vizionári aj veriaci poslúchli cirkevnú autoritu, mohli sme všetci zažiť úžasný zázrak, ktorým by Boh potvrdil svoje zjavenie. |
RKC |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 08 december 2013 : 22:00:22
|
Bola som v Medžugorí a videla som tam počas sv. omše, vedľa kostola asi 3 posadnuté ženy. Jedna len zrazu začala splašene pobehovať, druhá cerila zuby ako šelma a tretia sa hádzala na zemi a hovorila mužským hlasom. Metala rukami, nohami, museli ju držať a jeden kňaz v angličtine sa za ňu modlil a držal jej ruku na čele. Keby ste počuli to neľudské raz zavíjanie, potom akoby plač a smiech, prešli by vás všetky pochybnosti a mudrovanie o pravosti zjavenia. Diabol bol vyháňaný a bál sa, lebo bol na svätom mieste. Keď prešli s tou ženou cez prah neďalekého kláštora, začal šialene vrieskať a metať jej telom. Tam vykonali exorcizmus. Ale nielen pre tento zážitok verím v pravosť zjavenia. Máme predsa určitý dar rozlišovanie a úsudok srdcom. Či nie? |
Počet príspevkov: 54 ~
Člen od: 18 november 2013 ~
Posledná návšteva: 20 január 2016
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 09 december 2013 : 06:36:33
|
citácia: Ale nielen pre tento zážitok verím v pravosť zjavenia. Máme predsa určitý dar rozlišovanie a úsudok srdcom. Či nie? Pôvodne zaslal trajana - 08 december 2013 : 22:00:22 Presne tak. Kto by počúval tie kydy, čo píšu miestni biskupi, však ? |
Počet príspevkov: 521 ~
Člen od: 26 apríl 2011 ~
Posledná návšteva: 16 december 2019
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 09 december 2013 : 08:44:59
|
citácia: Tam vykonali exorcizmus. Ale nielen pre tento zážitok verím v pravosť zjavenia. Máme predsa určitý dar rozlišovanie a úsudok srdcom. Či nie? Pôvodne zaslal trajana - 08 december 2013 : 22:00:22 Exorcizmus nie je ziaden zazrak a netreba za nim cestovat kade tade.
Kazdy biskup a nim povereny exorcista je schopny vyhanat zlych duchov a mozu to robit napriklad aj v mieste bydliska posadnuteho. |
Non nobis Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam.
|
Počet príspevkov: 12062 ~
Člen od: 29 september 2003 ~
Posledná návšteva: 11 november 2023
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 10 december 2013 : 08:32:43
|
citácia: Mx,mozno je problem aj vo vas.Ocakavate ihned 100% formulacie a ak to nemate ihned na papieri,tak sa vam to nepozdava. No ak sa pozriete do historie koncilov,tak kazdy nasledujuci koncil riesil a doplnal to,co nedopovedal koncil predchadzajuci.A vzdy sa nasli nespokojenci,co boli nespokojni s formulaciami koncilu a stiepili sa,mudrovali a nepozdavalo sa im to,alebo hento. A ak by tie zjavenia ako pisete boli take,ze by sme sa nimi memuseli zaoberat,tak potom vlastne chcete Nebesiam zalepit usta.Ved zjavenia a zazraky sprevadzaku krestansky lud neustale uz 2000 rokov. Pôvodne zaslal Zachariáš - 18 november 2013 : 21:03:44 Drahý Zachariáš, samozrejme, že je problém aj vo mne, ja nikde netvrdím, že som bez hriechu. Ale ak som obvinený z toho, že som netrpezlivý, tak musím povedať, že neprávom. Náročný som, to priznávam, ale v bežnom živote od bežných ľudí neočakávam nikdy 100%. Od Boha však očakávať menej by bolo rúhaním. Nefandím si, že sa v tomto pochopíme.
Ja hovorím o vnútornom postoji, ktorý má mať každý katolík a to zvlášť v takýchto ťažkých časoch pre Cirkev, keď je prenasledovaná a rozkladaná zvnútra.
Samozrejme, že sa mi nepozdáva všetko. Veď k tomu nás vyzýva samotný Ježiš. Máme byť opatrní, máme dávať pozor, aby nás nezviedli falošní proroci, ktorí budú konať zázraky a divy.
Ja nikomu nechcem zalepiť ústa. A Bohu už vôbec. Ja len chcem zalepiť vlastné uši pred tým, čo nie je od Boha a poslúchať tak Matku Cirkev, ktorá v tejto veci má právo (a aj povinnosť) hovoriť. Čo také úžasné hovorí Gospa oproti tomu, k čomu nás vyzýval Ježiš, Cirkev po 2000 rokoch a Matka Božia v každom uznanom zjavení? A práve to je dôvodom k opatrnosti. Ak nič nové povedať nemôže (pokiaľ ide o moju spásu), tak si môžem dovoliť byť trpezlivý a počkať na Magistérium. Kajajte sa verte evanjeliu - toto predsa je jediné, čo Matka Božia kedy hovorila a hovoriť bude. Ak hovorí Gospa niečo iné, nie je to Panna Mária. Ak hovorí to, tak o nič neprichádzam. |
RKC |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 10 december 2013 : 09:11:50
|
Vďaka za odpoveď,Mx-
"Kajajte sa a verte evanjeliu" to hovoril Pánov predchodca...sv.Ján Krstiteľ
"Nemajú vína"..."Urobte všetko,čo vám povie(Ježiš)" - Najsvätejšia Panna |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 10 december 2013 : 11:04:33
|
citácia: Vďaka za odpoveď,Mx- "Kajajte sa a verte evanjeliu" to hovoril Pánov predchodca...sv.Ján Krstiteľ "Nemajú vína"..."Urobte všetko,čo vám povie(Ježiš)" - Najsvätejšia Panna Pôvodne zaslal Zachariáš - 10 december 2013 : 09:11:50 A svätý Peter hovoril napríklad toto (Sk 3,19): citácia: Kajajte sa teda; obráťte sa, aby sa zotreli vaše hriechy
Ježiš na mnohých miestach vyzýva k pokániu. Aký iný je zmysel týchto slov? citácia: 24 Veru, veru, hovorím vám: Ak pšeničné zrno nepadne do zeme a neodumrie, ostane samo. Ale ak odumrie, prinesie veľkú úrodu. 25 Kto miluje svoj život, stratí ho, a kto svoj život nenávidí na tomto svete, zachráni si ho pre večný život. Alebo slová o zapretí sám seba a o nesení kríža, to vari nie je výzva k pokániu? Možno nechápeme slovo pokánie rovnako. Ja ho beriem vo význame - metanoia.
Alebo inak, to že som uveril v Krista sa má a zákonite musí prejaviť aj v mojich činoch a postojoch. A to je práve to kajajte sa verte evanjeliu. Ak niekto hovorí o spáse bez pokánia, nie je od Boha.
PS: Slová Panny Márie som myslel slová nie uvedené v evanjeliách, ale v Cirkvou uznaných zjaveniach. Ale sedia k tomu aj slová z evanjelia - "urobte všetko, čo vám povie".
|
RKC |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 10 december 2013 : 11:10:11
|
Bez pokania to nejde,o tom ma nemusite presviedcat.Ja som iba poopravil,co skutocne Najsvatejsia Panna v evanjeliach vyriekla.
A pri udajnych zjaveniach v Medjugori su tiez vyzvy k obrateniu,pokaniu spovedi a postu. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
|
|