Všetky fóra
O fóre
Fórum a jeho funkčnosť
Hacknutie fora - obmedzenie novych registracii |
|
V tomto fóre môžu všetci užívatelia otvárať NOVÉ témy V tomto fóre môžu všetci užívatelia odpovedať na témy
|
|
|
|
Odoslaný - 17 január 2008 : 18:55:31
|
V priebehu mesiaca bolo toto forum dva krat hacknute. Nevedel som na to prist , ako to je mozne az teraz ten hacker urobil chybu a nahodou som ho nachytal pri cine a zistil som, ze mam v systeme dvoch uzivatelov, ktori maju administratorske prava. Po sledovani IP adresy som zistil, ze obaja sa pripajaju z Turecka.
Ide pravdepodobne o bezpecnostnu chybu v kode, kedy je nejakym zatial neznamym sposobom mozne pri registracii vytvorit noveho administratora.
Musim to prebrat s autormi kodu, dovtedy bude mozne zaregistrovat noveho uzivatela iba po schvaleni administratorom.
Ospravedlnujem sa za sposobene nepohodlie.
|
Non nobis Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam.
|
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 12062 ~
Člen od: 29 september 2003 ~
Posledná návšteva: 11 november 2023
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 17 január 2008 : 19:26:53
|
Dobra sprava - o tejto chyba v kode sa vie uz od 1.12.2007 a existuje zaplata, ale nejako som zanedbal citanie fora developerov a skoro som na to doplatil.
Obmedzenie registracie schvalenim bude zrusene zajtra poobede, ked opravim kod fora.
Je to neuveritelne, ako rychlo tito "hackeri" funguju a ze hackuju vsetko co im pride pod ruku, len aby ukazali ze to vedia Musim byt pozornejsi pri sledovani diania na fore fora |
Non nobis Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam.
|
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 12062 ~
Člen od: 29 september 2003 ~
Posledná návšteva: 11 november 2023
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 17 január 2008 : 23:19:13
|
Bohu vdaka! a Mato, si sikulka |
I amar presstar aen, han mathon ne nen, han mathon ne chae a han noston ned ‘wilith |
Krajina: Italy ~
Počet príspevkov: 76 ~
Člen od: 26 máj 2007 ~
Posledná návšteva: 13 máj 2009
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
|
|