|
Odoslaný - 04 január 2008 : 15:17:12
|
Tato otazka zaznela v jednom anglicky hovoriacom fore a odpoved bola:
Pretoze Satan je cista duchovna bytost a pretoze ma dokonalejsiu anjelsku inteligenciu, je velmi mocny a preto by ludske bytosti nemali urobit tu chybu, ze ho podcenia. Satan je vsak sucasne stvorenou a teda konecnou bytostou a preto nema bozske vlastnosti ako vseveducnost ci vsemocnost. V skratke, nevie citat myslienky.
Dalsi prispevok nasledoval: Aky dopad ma tvrdenie, ze "Satan nevie citat nase myslienky" na tichu (v duchu) modlitbu k dobrym anjelom, napr. k anjelovi straznemu.
Mozu svati a anjeli citat nase myslienky, alebo nejakym inym sposobom pocut nase modlitby v duchu? Alebo je lepsie modlit sa v tomto pripade nahlas?
|
Non nobis Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam.
|
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 12062 ~
Člen od: 29 september 2003 ~
Posledná návšteva: 11 november 2023
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 04 január 2008 : 19:11:14
|
mne na tom nesedi, ze ak diabol nevie citat myslienky, ako vie, kedy ma dobiedzat v nasej mysli, t.j. ako vie, na aku strunu slabosti ma udriet, ked nevie, na co myslime? verim ze nie som jedina, kto ked zapasi s diablom(s pokusenim), zapasi v myslii, nie nahlas....... |
Ako nasýtené dieťa v matkinom náručí, ako nasýtené dieťa, tak je moja duša vo mne. (Žalm 131;2) |
Počet príspevkov: 78 ~
Člen od: 25 december 2007 ~
Posledná návšteva: 15 november 2009
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 04 január 2008 : 19:46:59
|
Satan ma take limity , ze nas moze zviest na cestu vecneho zatratenia Myslim , ze je tym povedane vsetko , katolik viac nad tym spekulovat nepotrebuje |
Milovaní, veľmi som sa usiloval napísať vám o našej spoločnej spáse; a pokladám za nevyhnutné písať vám a napomenúť vás, aby ste zápasili za vieru, raz navždy odovzdanú svätým. Jud 1,3 |
|
|
|
Odoslaný - 04 január 2008 : 20:18:38
|
Diskusia pokracovala odpovedou:
Anjeli (a svati) mozu pocut nase modlitby lebo im to Boh dovoluje. Modlitby k svatym a k anjelom mozu byt teda v duchu, pretoze vieme, ze Boh udeluje anjelom a svatym moc poznat nase modlitby. Teoreticky by to znamenalo, ze satan by tiez mohol pocut nase vnutorne myslienky ak by mu to Boh dovolil. Vo vseobecnosti satan nema pristup k nasim dusiam, kym sa mu nejakym sposobom neotvorime. Inymi slovami, volba, ktora umozni satanovi pristup k nasej dusi je nasa vlastna. |
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 05 január 2008 : 19:05:16
|
Sv. Terezia z Avily, ucitelka cirkvi, povedala, ze" Satan je Bozi otrok,ktory sa bez Bozej vole alebo Bozieho dopustenia nemoze ani pohnut."Satan moze vselico napodobnit v zmyslovej oblasti, moze sa napr. ukazat ako P.Jezis, alebo niektory svaty, ci Panna Maria, ale co nemoze nikdy napodobnit je pokora. Pokora je priepast, cez ktoru sa diabol nedostane.Takze ak sa pokorime pred Bohom, a hned sa utiekame k Bohu, Boh nas ochrani. So satanom nemozme bojovat, lebo je to anjel, aj ked padly, cize je vzdy mudrejsi od cloveka.Takze v pokuseni sa vzdy treba utiekat k Bohu a pri zjaveniach a videniach sa opytat cirkvi, ktora jedina vie rozlisit, ci je zjavenie prave, alebo ci sa satan premenil na anjela svetla.Aj exorcista nevyhana diabla svojou ludskou mocou, ale mocou Jezisa Krista a poverenie,musi mat od papeza. Takze treba si naozaj davat velky pozor, lebo Jezis povedal, aby sme sa nebali ludi, ktori mozu zabit a potom uz nic ine nemozu urobit, ale mame sa bat toho, ktory nas moze s telom i dusou dostat do pekla.Duchovni autori hovoria,ze su dve vitazstva satana.prve, ked ho niekto vsade vidi, a druhe, ked v neho niekto neveri.
|
Boh je laska. |
Počet príspevkov: 1564 ~
Člen od: 25 november 2007 ~
Posledná návšteva: 14 február 2013
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 05 január 2008 : 19:13:26
|
So satanom nemozme bojovat, lebo je to anjel, aj ked padly, cize je vzdy mudrejsi od cloveka.
Podriaďte sa teda Bohu; diablovi sa vzoprite a ujde od vás. Jak 4 , 7
Buďte triezvi a bdejte! Váš protivník, diabol obchádza ako revúci lev a hľadá, koho by zožral.
Vzoprite sa mu, pevní vo viere, a vedzte, že také isté utrpenie dolieha na vašich bratov po celom svete. 1 pet 5 ,8 - 9
A robila to mnoho dní. Pavla to dohnevalo, obrátil sa a povedal duchu: "V mene Ježiša Krista ti rozkazujem, aby si z nej vyšiel!" A v tej hodine vyšiel. Sk 16 , 18
Kde na tie bludy ti charizmatici chodia
A toto je vyrok za dalsi prinajmensom milion
cize je vzdy mudrejsi od cloveka.
bohabojnosť je počiatok múdrosti a múdro robia všetci, čo ju pestujú; jeho chvála ostáva naveky. Ž 11 , 10
Satan je viac bohabojny ako clovek ! Nie bohabojnejsi , lebo je mudrejsi !
Panna Maria Sedembolestna , oroduj za nas !
|
Milovaní, veľmi som sa usiloval napísať vám o našej spoločnej spáse; a pokladám za nevyhnutné písať vám a napomenúť vás, aby ste zápasili za vieru, raz navždy odovzdanú svätým. Jud 1,3 |
|
|
|
Odoslaný - 05 január 2008 : 19:35:55
|
Amerika, Slovo vzopriet u sv. Jakuba a sv. Petra znamena, ze sa mame obratit k Bohu, ktory nas ochrani, to je nase vzopretie a to, ze to vzopretie dokazeme, je iba preto, ze mame milost pomahajucu, ktora je tiez od Boha,a ktora nas k vzopretiu posilnuje, cize v boji so satanom nasa sila nic nezmoze "A robila to mnoho dní. Pavla to dohnevalo, obrátil sa a povedal duchu: "V mene Ježiša Krista ti rozkazujem, aby si z nej vyšiel!" A v tej hodine vyšiel Sk 16 , 18 Tieto Pavlove slova predsa dosvedcuju, ze nevyhnal satana svojou ludskou silou, ale robil to v mene Jezisa Krista
|
Boh je laska. |
Počet príspevkov: 1564 ~
Člen od: 25 november 2007 ~
Posledná návšteva: 14 február 2013
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 05 január 2008 : 20:24:16
|
ty popieras moc sviatostneho knazstva |
|
|
|
Odoslaný - 06 január 2008 : 00:46:29
|
V novom roku s novou silou v hone proti vsetkym a vsetkemu okrem seba, ze amerika? |
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 06 január 2008 : 08:43:10
|
To: amerika1
ty popieras moc sviatostneho knazstva
Všetci dokonca aj tá nepatrná časť kňazstva (biskupi a nimi menovaní exorcisti) vyháňajú diabla v Mene Ježiša aj keď na rozdiel od nás laikov priamym oslovením diabla. Takže Tvoja odpoveď je úplne od veci. My čo máme osobnú skúsenosť, môžme potvrdiť, že radar má úplnú pravdu. Človek môže jediné a to priľnút ku Kristovi a On ako ten čo prišiel poraziť Zlo, nás zachráni a ochráni. Inak je to beznádejný boj s ťažkými následkami v každej oblasti.
|
Počet príspevkov: 59 ~
Člen od: 12 október 2007 ~
Posledná návšteva: 17 február 2014
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 06 január 2008 : 15:03:36
|
V mene Jezisa lebo od neho ta moc pochadza To si neodporuje Knaz vysluhuje sviatosti mocou sviatostneho knazstva v mene Kristovom Ale formuly zneju Ja ta krstim Ja ta rozhresujem Ja ta vyhlasujem za muza a zenu Jedine platn vysvateny knaz ma moc premienat Ani anjel z neba nema taku moc Biskup vysluhuje birmovanie a svatenie knazstva plnou mocou , ktoru dostal plnostou knazskej vysviacky Prestante uz s tym zavadzanim a urobte si jasno v katolickych pojmoch Vy nehovorite ako katolici ! |
|
|
|
Odoslaný - 06 január 2008 : 15:39:27
|
citácia: V novom roku s novou silou v hone proti vsetkym a vsetkemu okrem seba, ze amerika? Pôvodne zaslal Mato - 06 január 2008 : 00:46:29
Asi si stravil volno cez sviatky na nejakej charizmatickej seanse , tak tu prezentujes charizmaticke bluznenie |
|
|
|
Odoslaný - 06 január 2008 : 17:28:00
|
Knaz vysluhuje sviatosti mocou sviatostneho knazstva v mene Kristovom Ale formuly zneju Ja ta krstim Ja ta rozhresujem Ja ta vyhlasujem za muza a zenu Jedine platn vysvateny knaz ma moc premienat Ani anjel z neba nema taku moc Biskup vysluhuje birmovanie a svatenie knazstva plnou mocou , ktoru dostal plnostou knazskej vysviacky Od veci a od témy, ale ak by sme sa bavili o sviatostnom kňazstve tak beriem.
amerika1 Je nepochybné, že máš nejaké vedomosti, ale tak ako sa píše v inej téme, nikto nemôže vedieť všetko, a preto považujem za nepochopiteľný Tvoj postup, že v témach kde evidentne nie si doma nenačúvaš, prípadne si nežiadaš dovysvetlenie. Naopak, pre mňa neprijateľným spôsobom atakuješ diskutujúceho a dokonca znevažuješ. Na škodu tomuto fóru, pretože do neho v poslednom čase vstupujú aj osoby, čo v duchovnom živote majú čosi za sebou a môžu svojimi vstupmi obohatiť ostatných. Akokoľvek sa zdajú "vedomosti" dôležité, sú len jedným z pilierov na ktorých stojí a padá náš duchovný život (Sk 2,42) /odkaz Jána Pavla II. z príležitosti zahájenia Roku Eucharistie/. Veď je napísané: "Múdrosť múdrych zmarím a rozumnosť rozumných zavrhnem." Kor 1,19, pretože "A keby som mal dar proroctva a poznal všetky tajomstvá a všetku vedu a keby som mal takú silnú vieru, že by som vrchy prenášal a lásky by som nemal, ničím by som nebol." (Kor 13,2) Čo tak začať v Novom roku po novom? |
Počet príspevkov: 59 ~
Člen od: 12 október 2007 ~
Posledná návšteva: 17 február 2014
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 07 január 2008 : 00:43:59
|
citácia: Asi si stravil volno cez sviatky na nejakej charizmatickej seanse , tak tu prezentujes charizmaticke bluznenie Pôvodne zaslal amerika1 - 06 január 2008 : 15:39:27 Prestan bluznit a bud: 1. napis konkretne kde a preco pisem nepravdu alebo 2. zmlkni a daj si studenu sprchu |
|
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 07 január 2008 : 09:23:59
|
Ked som diablom pokúšaný na hriech a ja sa rozhodnem neurobiť ho, kedže Boh dal človeku slobodu rozhodovania, tak chcete tvrdiť že to sa za mna rozhodol Boh tým že diabla odo mna odohnal a už som sa ani vlastne velmi rozhodovať nemusel? Boh nám pomáha stále. Ale ohladom hriechu sa mi musíme sami z diablom "pobiť" a Boh nás len usmernuje a dáva znamenia. Vela krát som v boji z hriechom a diablom pocítil snahu Boha znameniami v okolí odkloniť moju pozornosť od diabla. Ale samotný boj, rozhodnutie necháva na mna. Ale samozrejme verím, že keby už diabol mal snahu ovládnuť moje telo alebo mi fyzicky ublížiť, tak Boh by to vtedy len tak nenechal, ak by som bol silný vo viere. |
Rímskokatolík |
Počet príspevkov: 4003 ~
Člen od: 15 máj 2007 ~
Posledná návšteva: 27 apríl 2022
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 07 január 2008 : 13:41:49
|
Ako laik by som povedala, že Boh dáva slobodnú vôľu rozhodovania človeku, na koho sa "obráti" o pomoc a veľa v tom má čo povedať slobodná vedomá práca rozumu a vôle, ako odpoveď samotného človeka na Božiu inšpiráciu, Jeho vedenie. Boh teda v boji s diabolským pokúšaním, nám pomáha, lebo sami nie sme schopní odolávať tomuto pokúšaniu, potrebujeme k tomu práve Božiu silu. Samotná hriešnosť a teda slabosť smerom k pokúšaniu diablom, má človek zakódované v sebe, je to práve dôsledok dedičného hriechu. Samotný hriech je aj akýmsi bičom našej pýchy, lebo jedine pokáním sa vieme dopracovať k pokore. Spolupráca vedomá a dobrovoľná s Bohom je potrebná, čo dokazuje aj samotná modlitba "Otče náš", kde Ho prosíme o pomoc: "Ale zbav nás Zlého".
V KKC je aj toto vysvetlené, s. 687, kánon 2851 "Zlo v tejto prosbe nie je niečo abstraktné, ale označuje osobu, Satana, Zlého, anjela, stavajúceho sa proti Bohu. "Diabol" (z gr. slova dia-bolos) je ten, ktorý "sa vrhá krížom" cez Boží plán a jeho "dielo spásy", ktoré sa uskutočnilo v Kristovi."
Takže limit diablovho pôsobenia dáva v 1. rade Vykupiteľské dielo Kristovo, teda sám Trojjediný Boh a potom naša vedomá rozumná vôľa odmietnutia diabla, vedúca ku našej spáse.
|
Judith |
Počet príspevkov: 3217 ~
Člen od: 30 október 2005 ~
Posledná návšteva: 30 máj 2020
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 23 január 2008 : 13:35:09
|
Evagrikos Pontikus pise , ze diabol nevie citat myslienky. Nevidi do cloveka. Keby donho videl, videl by i do Boha a musel by vzdat akykolvek plan proti Bohu, lebo by videl, ze je neuskutocnitelny.
Rozoberme si nachvilku Satana
Bol to Bozi milacik. Bol hyckany, dokonaly jedinacik. Ked Boh stvoril ludstvo a Lucifer videl, ze nebude N#1 v Bozom plane , ale ze N#1 je clovek zahorel zavistou.
Preto ho napadol plan, ze Boh zavrhne cloveka a on sa zase stane milacikom N#1. Zviedol cloveka a myslel si, ze Boh cloveka zavrhne a ze Lucifera urobi " korunou tvorstva ". Vobec sa mu nepacila vizia, ze ma " sluzit " niecomu nizsiemu, nez je on sam. Proste pycha ako hrom.
Co sa vsak nestalo? Ked dobre premysleny zakrok na cloveku mal vyjst, tak ajhla, Boh sa mu odhalil. Boh odprvoti vedel o diablovom plane, ale nezasiahol, lebo nic sa neda dokazat bez skutku. A ten tu nastal. Cize Lucifer, ktory pre pychu zradil Boha a svoje poslanie bol vyhodeny z raja s tretinoou anjelov, ktori sa postavili na stranu tohoto cherubina.
Serafin Michal , druh nasho Pana Jezisa Krista viedol boj a vyhral !!! Bohu Slava !!!
Teraz Boh nezrusi satana iba preto, ze vdaka jeho pokuseniam sa mozeme nieco naucit.Mozme si v sebe vypestovat silu premahat pokusenia, premahat diabla.
Boh ma prave vitazstvo podobne Michalovnmu v kazdom svatom a horlivom cloveku.
Preco Boh satana nezrusi ???
On je Boh Lasky a Slobody. Nikdy nesiahne nikomu na zivot , aj keby to mal byt Lucifer - satan.
Boh je vsadepritomny , je teda aj v Luciferovi, pozna teda vsetky jeho myslienky a plany.
Tie potom narusa svojou mocou a svatymi anjelmi.
Je to dobra skola tu dole na zemi .
Vazme si ju !!!
|
My milujeme Jeho , lebo On prv miloval nas.
|
Krajina: Vatican City ~
Počet príspevkov: 61 ~
Člen od: 15 november 2005 ~
Posledná návšteva: 06 február 2008
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 28 apríl 2008 : 16:22:44
|
4 velmi pekné myšlienky ,ktoré na túto tému zazneli od Pavla Havláta - exorcistu(Vranov u Brna)a a Eliasa Vellu.
1.)...diabol nie je na jednej úrovni s Bohom,ale ovela nižsie.Na rozdiel od Boha nie je všeprítomný, vševedúci ani všemohúci a pocituje strach. Bojí sa každého človeka, ktorý v sebe nesie svätú trojicu...a chce bojovat sposobom, kt. ma velmi dobre osvedčený sám nasebe...teda chce, aby sme sa báli i my.
2.) Snaží sa, aby sme ho videli, tam kde nie je....a nevideli tam kde naozaj je (Elias Vella).
3.)Bojovat a chranit sa proti jeho posobeniu treba progresívne. T.J: V prvom rade sa zamerat na božiu lásku ,lebo tmu neporazíme, ak ju budeme vynášat vo vreciach,ale až vtedy, ked zapálitme svetlo.
4.)Silnejší je ten, kto je s nami, ako ten, kto je proti nám. Dôležité,aby sme my boli s ním.Ježiš je s nami po všetky dni až do konca sveta.
|
Počet príspevkov: 65 ~
Člen od: 26 apríl 2008 ~
Posledná návšteva: 09 november 2010
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
|