|
Odoslaný - 19 november 2007 : 13:52:55
|
Zatial je Tridentska omsa v SR naozaj iba v Komarne? V CR sa teda tie Tridentske omse rozbeli lepsie:
http://www.missasancta.estranky.cz/stranka/porad-bohosluzeb-v-cr
Slovensko zaspalo? Tradicionalisti, co je? Na sviatok Povysenia sv. Kriza vstupilo do platnosti Motu Proprio o Tridentskej sv. omsi, ktora je jednou z dvoch foriem rimskeho obradu. A moze ju na poziadanie vysluhovat knaz, od 14.9.2007 uz aj bez suhlasu biskupa. Tak kde je stale problem? Preco sa nic nedeje?
|
|
|
|
Odoslaný - 19 november 2007 : 16:57:09
|
1. Lebo sa veľa hubuje a málo pracuje. 2. Všetci majú bobky.
|
andreios www.grkat.net - modlitby, katechézy, mp3, ikony, dokumenty... |
Krajina: Slovakia ~
Počet príspevkov: 181 ~
Člen od: 15 jún 2006 ~
Posledná návšteva: 22 december 2023
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 19 november 2007 : 21:13:11
|
|
PFS
Stav:
| |
Odoslaný - 21 november 2007 : 22:55:55
|
To Pierre: to je nadherne video,asi to najkrajsie co je na internete.Ale predsa, najkrajsi zazitok ma clovek predsa len ked je priamo na sv.omsi.
Co sa tyka mimoriadnej formy omse na Slovensku,vyckajte.Ja verim, ze uz niekedy kratko pred Vianocami by sme sa mohli dockat.Ale viac zatial neprezradim. |
Počet príspevkov: 96 ~
Člen od: 25 august 2007 ~
Posledná návšteva: 12 apríl 2016
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 22 november 2007 : 18:19:14
|
Tak si to nechaj ked neprezradis Kup si za to lizatko |
Milovaní, veľmi som sa usiloval napísať vám o našej spoločnej spáse; a pokladám za nevyhnutné písať vám a napomenúť vás, aby ste zápasili za vieru, raz navždy odovzdanú svätým. Jud 1,3 |
|
|
PFS
Stav:
| |
Odoslaný - 22 november 2007 : 22:26:53
|
Ale no Amerika:nechcem kvakat silne reci,tak radsej preto nie (mzslim tym BA resp.nedalke okolie).
Ale mam informacie, ze teraz v sobotu 24.11. o 17.00 bude Tridentska omsa v obci Pribeta, okr.Komarno).To je zarucene! |
Počet príspevkov: 96 ~
Člen od: 25 august 2007 ~
Posledná návšteva: 12 apríl 2016
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 23 november 2007 : 15:36:02
|
No, ked napisete, kde sa bude Tridentska omsa sluzit, tak hadam si aj cas najdem, aby som sa isiel pozriet na pravu rimskokatolicku omsu. |
Počet príspevkov: 263 ~
Člen od: 20 jún 2007 ~
Posledná návšteva: 20 december 2017
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 23 november 2007 : 16:28:53
|
|
|
Odoslaný - 24 november 2007 : 20:11:59
|
citácia: Ale no Amerika:nechcem kvakat silne reci,tak radsej preto nie (myslim tym BA resp.nedaleke okolie). Ale mam informacie, ze teraz v sobotu 24.11. o 17.00 bude Tridentska omsa v obci Pribeta, okr.Komarno).To je zarucene! Pôvodne zaslal PFS - 22 november 2007 : 22:26:53 Zaujímalo by ma, či si bol ty alebo niekto z tvojich známych na tejto Tridentskej omši v Pribete? A či to naplnilo tvoje očakávania? A - bolo tam veľa ľudí? |
Život je veľký dar - nepremrhajme ho
|
Počet príspevkov: 890 ~
Člen od: 28 október 2006 ~
Posledná návšteva: 23 október 2017
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
PFS
Stav:
| |
Odoslaný - 24 november 2007 : 23:15:41
|
|
|
Odoslaný - 27 november 2007 : 16:10:55
|
|
PFS
Stav:
| |
Odoslaný - 05 december 2007 : 22:56:29
|
|
|
Odoslaný - 06 december 2007 : 11:42:01
|
Chcela by som, aby mi niekto zaslal to, ako ma tridenská svata omsa vypadat aby som vedela, co ocakávat. Nebo si myslí, ze je to správne vrátit sa k tejto svätej omsi. Tak mi pomozte s tým, a mozno to potrebuju aj viaceri vediet Maja
|
Počet príspevkov: 3 ~
Člen od: 06 december 2007 ~
Posledná návšteva: 25 apríl 2008
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 06 december 2007 : 16:45:53
|
|
|
Odoslaný - 06 december 2007 : 17:36:53
|
Ak mas zaujem poslem ti aj Omsovy obrad Ordo Misea aj s vysvetlivkami , co jednotlive casti Svatej omse znamenaju |
Milovaní, veľmi som sa usiloval napísať vám o našej spoločnej spáse; a pokladám za nevyhnutné písať vám a napomenúť vás, aby ste zápasili za vieru, raz navždy odovzdanú svätým. Jud 1,3 |
|
|
|
Odoslaný - 07 december 2007 : 05:47:21
|
|
|
Odoslaný - 09 december 2007 : 21:41:44
|
Priatelia,
odporucam Vam link www.sanctamissa.org, tam najdete vela poucneho a pouzitelneho k mimoriadnej forme rimskeho ritu. A hlavne cele to spolocenstvo je "koser". Na rozdiel od FSSPX, ktori sice pestuju krasu tradicnej liturgie, ale ako iste dobre viete, nejde len o liturgiu.
Ja dufam, ze sa coskoro tradicnej omse dockame aj v Bratislave. Osobne som mal moznost sa jej zucastnit v Rakusku aj v Prahe. Pocity su zmiesane. Komu ide iba o latincinu, odporucam v BA omsu v konkatedrale o 09:00. Prezit skutocne aktivne "obycajnu" tichu tridentsku liturgiu sa ani moc neda. Najma ak je doprevadzana spevom desiatich sloh jednej piesne z JKS alebo niecoho podobneho. Takze tolko moj postreh.
|
Počet príspevkov: 2 ~
Člen od: 09 december 2007 ~
Posledná návšteva: 15 december 2007
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 11 december 2007 : 06:48:01
|
ved praveze nejde len o titurgiu NOM je nasledok , nie pricina |
|
|
|
Odoslaný - 12 december 2007 : 08:23:59
|
Prečo tak záleži akým spôsobom je vykonávaná omša? Predpokladám, že apoštolovia neslúžili tridentskú v latine.. Čo považujete za rozhodujúce, aby omša bola kvalitná - asi lepší výraz je - duchovná? |
Počet príspevkov: 1311 ~
Člen od: 10 jún 2005 ~
Posledná návšteva: 23 február 2022
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 12 december 2007 : 10:30:47
|
Ak spravne polozis otazku vygeneruje sa aj spravna odpoved
Ta spravna otazka no 1 znie Co je Svata Omsa ? Otazka no 2 Ak beries do ust apostolov, skus odpovedat na otazku Preco pri poslednej veceri su s Panom pritomni len apostoli a nie cela obec veriacich ? |
|
|
|
Odoslaný - 12 december 2007 : 15:17:52
|
Aniko-naozaj si udrela kliniec po hlavicke svojou otazkou"Čo považujete za rozhodujúce, aby omša bola kvalitná - asi lepší výraz je - duchovná?"Pretoze,Aniko, duchovnost sa pri tridentskej omsi nijako neprehlbuje, Boh je aj pri tridentskej aj pri dnesnom sposobe slavenia sv. omse rovnako pritomny o nic viac a o nic menej. Jedine, co moze byt, ze z nejakej nostalgie, alebo zmysloveho dovodu /napr. na niekoho posobi latincina /sa moze niekomu Tridentska omsa zdat duchovnejsia. Ale toto su zmyslove veci, ktore na vyssom stupni duchovneho zivota uz nezavazia.Ale je mudre od papeza, ze sa moze pre tento typ ludi Tridentska omsa sluzit |
Boh je laska. |
Počet príspevkov: 1564 ~
Člen od: 25 november 2007 ~
Posledná návšteva: 14 február 2013
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 12 december 2007 : 15:53:36
|
Paradoxne to co si podciarkol Jezis nikdy nepovedal |
|
|
|
Odoslaný - 12 december 2007 : 15:59:06
|
Amerika-tvoja otazka"Preco pri poslednej veceri su s Panom pritomni len apostoli a nie cela obec veriacich ?" je nepodstatna. Boh im vtedy proste odovzdaval poslanie, ktore maju vykonavat pre vsetkych, ved Jezis hovori..."Toto je moja krv novej zmluvy ktora sa vylieva za vsetkych Ved aj po svojom zmrtvychvstani Jezis na vrchu povedal o poslani ucit vsetky narody iba 11 apostolom, a ved o Kristovi ucia aj laici, napr. katecheti. |
Boh je laska. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 12 december 2007 : 16:07:09
|
Amerika. paradoxne, to co som podciarkla, Jezis naozaj povedal, je to v Biblii, MK14,24 Podotykam, ze bludarov/v tomto pripade schizmatikov/ nikdy nevedie Duch Svaty a tradicni ako Pierre a amerika k nim jasne smeruju. Preto nevedia pravdivo vysvetlovat Pismo .Lebo, kto neuznava papeza,aj ked vy poviete, ze neuznavate len niektorych, ten sa vzdy vo vykladani Biblie myli.A preto si ani neuvedomujete, ze ste pomaly v schizme, co je tazky hriech, lebo KKC JPII 2089 hovori,..." schizma je odmietnutie podriadiť sa rímskemu pápežovi alebo odmietnutie spoločenstva s členmi Cirkvi, ktorí sú mu podriadení".Uz od cias sv. Pavla cirkev mala do cinenia s bludarmi vnutri cirkvi. Ako to povedal jeden kardinal, cirkev je povolana k mucenictvu.Preto z lasky upozornujem teba aj Pierra, ze ste v tazkych hriechoch a ze pohorsujete ludi.Radim tebe aj Pierrovi ,aby ste poriadne prestudovali katechizmus, kde sa hovori o spytovani svedomia a co najskor isli na spoved .Lebo z vasich debat o papezovi,2VK a uceni cirkvi jasne vidiet, ze na spovedi ste uz riadne dlho neboli. Debata o Bohu bez spovede a sv. prijimania obycajne nikam nevedie a moze velmi uskodit. |
Boh je laska. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|
|
Odoslaný - 12 december 2007 : 16:14:54
|
Hej ? No tak si sa nam tu rozsupla a teraz si pekne otvor Rimsky misal schvaleny Pavlom VI . a za vsetkych tam nenajdes Nemala by si z dovodu svojej nevedomosti pisat tie hluposti a urazat inych Inak ti pripominam , ze schizma je odmietnutie spolocenstva s tymi , ktori su v plnom spolocenstve Tak si davaj pozor , aby si sa obvinovanim inych z schizmy sama do schizmy nedostala |
|
|
|
Odoslaný - 12 december 2007 : 17:01:44
|
Amerika, ak som ta urazila, ospravedlnujem sa, nebolo to mojim umyslom, ale to, co som napisala je moj nazor.. A kedze to bolo pisane z lasky, budem len rada, ked sa tvoj vztah k papezovi a Kristovej cirkvi zmeni. A este by som ta chcela opatovne upozornit, ze si sa mylil, ked si povedal, ze to, co som podciarkla,Jezis nikdy nepovedal. Pozri si Mk14,24. A skus byt trochu slusnejsi a nepouzivaj vyrazy a vety typu" tak si sa nam tu rozsupla," alebo ze pisem hluposti.Radsej sa pozri na tuto vetu, ktoru si napisal "No tak si sa nam tu rozsupla a teraz si pekne otvor Rimsky misal schvaleny Pavlom VI . a za vsetkych tam nenajdes"no toto ja povazujem za hlupu vetu, ale asi si bol rozruseny a zabudol si, co si chcel povedat, ja to beriem a nesmejem sa ti.Amerika,tento portal nie je tvojim sukromnym vlastnictvom,preto bud trochu pokornejsi, lebo ja tu mam pri zachovani pravidiel to iste pravo prispievat ako ty.No co uz s tymi, co dlho neboli na spovedi a smeruju k bludom, ti su vzdy pysni a napominaju ponizovanim, lebo sa uz prestali riadit Duchom Svatym.A necit sa byt tymito slovami urazany, obcas kazdy potrebuje dohovorit. |
Boh je laska. |
|
Upozorniť moderátora
|
|
|